Találatok a következő kifejezésre: Kislányom dél nem (15 db)

Kislányom dél óta nem eszik, csak iszik, nem kell neki a cici, normális ez? Úgye csak a meleg?

Amúgy jó kedv?, de csak a vizet fogadja el...

Legjobb válasz: Igen,nyugi, valószínû, hogy csak a meleg. Ha bármi gond lenne, akkor nem lenne jókedvû. Azért minden etetési idõben kínáld meg. (Az én kislányom víz helyett is szopizott egy éves koráig)

Igen, nyugi, valószínû, hogy csak a meleg. Ha bármi gond lenne, akkor nem lenne jókedvû. Azért minden etetési idõben kínáld meg. (Az én kislányom víz helyett is szopizott egy éves koráig)
Az én lányom is sokkal kevesebbet eszik, gondolj csak bele, a felnõtt is is kevesebbet eszik melegben. Kínáld vízzel vagy hipp csecsemõ teával! Esetleg próbáld meg cumisüvegbõl adni a tejet, hátha a nagy melegben nehezére esik a szopi. Dia
A kérdező hozzászólása: Igen, a meleg volt, nem akart szopizni, mert beleizzad. De bepótolta, éjszaka 2* kelt, pedig amúgy átalussza.
Ne szélcsövezd! Ha anyatejes, akkor akár napokig sem kakilhat. Ez normális. Tápszeres babánál is van hogy 1-2 naponta csak 1x kakil.
sztem ne aggódj lehet hogy csak holnap fog kakálni, vagy holnapután de akkor sincs semmi baj, a kizárólag anyatejes babák van hogy csak 4-5 naponta kakálnak.ez azt jelenti hogy a megevett anyatejet maximálisan feldolgozza a szerevezete. Ne aggódj!! :) Jó babázást! ( 3 gyermekes anyuka)
Szerintem ne piszkáld. Nekünk is van, hogy délben van akik aztán másnap reggelig semmi. Én már csak akkor piszkálom, ha több mint egy napig nincs kaki.
Szerintem is hagyd békén még. Van h 1 napig nem kakilnak. Nem hiszem, h feszíteni fogja, az enyém tápos baba és van h 1 nap kimarad kaki nélkül, a múltkor 2 maradt ki, de nem feszítette a pocakot.
A kérdező hozzászólása: de igy nem fogja fesziteni a hasát?
Anyatejeseknek van, hogy csak heti egyszer, és van, hogy napi 6x van széklete. Ez mind normális. Hagyd, majd megoldódik magától.
az én babám, amióta megszületett, minden másnap kakál csak. A doktornõnk szerint még akkor sincs gond, ha 3napig nincs kaki. Ne stresszeld magad, pláne ne piszkáld a babát szélcsõvel meg mindenfélével...majd kakál holnap, ha akar.
10 napos babat nem ajanlatos szelcsovezni. Semmi problema nincs azzal, ha egy- ket vagy harom napig nem kakal egy anyatejes baba. Ezt a vedono is elmondja ha megkerdezed. Bocsanat az ekezetek miatt:)

Lehetséges az hogy a 20hónapos kislányomnak már nem kell a déli alvás?

Kislányom rendszerint nem akar délben aludni és este is csak nagy nehezen alszik el.Ez mit?l lehet?

Legjobb válasz: az én lányom most lesz 2-éves pár nap múlva és délután 1h alszik majd este 22:00 körül,de ez változó van mikor 23h körül :D,attól is függ mennyire pihenik ki magukat éjszaka,vagy mennyire vannak benne a játszásban,ha jót játszanak a délutáni alvás akár 3h kor is lehet legalább is nálunk így van.

az én lányom most lesz 2-éves pár nap múlva és délután 1h alszik majd este 22:00 körül, de ez változó van mikor 23h körül :D, attól is függ mennyire pihenik ki magukat éjszaka, vagy mennyire vannak benne a játszásban, ha jót játszanak a délutáni alvás akár 3h kor is lehet legalább is nálunk így van.
Hát gyanítom ez csak átmeneti dacolás az alvás ellen... Még óvodában is alszanak. (na jó, 1-2 gyereket kivéve) Ha nem akar aludni akkor is pihenjetek, olvasgassatok fekve vagy valami csendes elfoglaltság legyen amit fekve, pihenve tudtok csinálni. Délután pedig vidd levegõre, szaladgálja ki magát, és fog aludni este hidd el.
19 hónapos a lányom, õ is ezt csinálja már vagy 2 hete. Nagyon nem akar aludni, lázad. De én meg tudom, hogy fáradt, és kell neki az alvás. Szóval türelem. Szerintem egyszer majd elmúlik. :)
Az én fiam is ezt csinálja 2 hete, már nagyon kész vagyok én is....egyszerûen bármit csinálok, ígérek , fenyegetek , semmi alvás nem lesz belõle.Fogalmam sincs mi legyen, próbálkozzak-e még, mert így csak kikészítjük egymást.Többen azt mondták, hogy középsõ csoportos koráig ragaszkdodnunk kell nekünk szülõknek is az alváshoz.Tényleg nem tudom.Lehet, hogy csak a frontok +dacolás.


El fogok igy apadni? Kislányom általába csak reggel és éjszaka szopizik van amikor este is, délben nem akar szopizni. (7 hónapos )

Legjobb válasz: próbáld meg lefejni a tejedet és eltenni, akár lefagyaszthatod, és késõbb még jól jöhet, ha elapad. Ha ilyen hosszú idõszakok kimaradnak, valószínûleg fokozatosan csökkenni fog a tejed.

próbáld meg lefejni a tejedet és eltenni, akár lefagyaszthatod, és késõbb még jól jöhet, ha elapad. Ha ilyen hosszú idõszakok kimaradnak, valószínûleg fokozatosan csökkenni fog a tejed.
Nálam a 7és fél hós kisfiam nem akar már szopizni, így reggel, uzsira, és este elalvás elõtt cumisüvegbõl kap anyatejet, és éjjel, ha megébred. Ez nálam ezt jelenti, hogy nap közben 3 szor fejek, és éjjel még 1szer, és odáig nem apadt el a tejem, csak minimálisan csökkent.
Az en fiam is ezt csinalta kb 3hetig fejtem es csak uvegbol fogadta el, majd egy hetig egyaltalan nem.Ekkor fejtem kb 3x egy nap es nem apadt el.Ne hagy hogy elapadjon mert lehet o is majd meggondolja magat.Mivel az en fiam 1het utan ismet elkezdett szopizni es azota is mind regen szopizik, most 9hos.Kitartas

Miért lehet ez? Kislányom pár napja nem akar délbe szopizni . Az reggeli és esti szopizással semi gond még éjszaka is szopizik egyszer.

Legjobb válasz: Mennyi idõs? mert most mi is ugy vagyunk:-)1 éves a Kicsifiam s Õ is ugyanigy szopizik..délben nem kéri,viszont reggel,este,éjjel ugyanugy.. Gondolom kezd "leszokni" a Drágaság:-)

Mennyi idõs? mert most mi is ugy vagyunk:-)1 éves a Kicsifiam s Õ is ugyanigy szopizik..délben nem kéri, viszont reggel, este, éjjel ugyanugy.. Gondolom kezd "leszokni" a Drágaság:-)
A kérdező hozzászólása: 8 honapos

Angliai iskola! Kislányom 6 éves. Most szeretnénk beíratni Angliában iskolába. Sajnos a nyelvet még nem beszéli. London déli részére költöztünk. Milyenek az angliai iskolák? Milyenek a tanárok? Mit nézzünk a beíratás során? Tapasztalatokat kérnék!

Legjobb válasz:
Ismerõsömék Skóciába költöztek még évekkel ezelõtt, a kislányuk 2. osztályos volt német tagozatos iskolában. Elmondták a szülõk a beíratkozáson, hogy nem igazán beszél angolul, pár szót ugyan megtanítottak neki, de nem tudja a nyelvet. A lakhelyükhöz legközelebbi iskolába íratták be, az osztálytársai mind fiatalabbak voltak nála, ezt nem tudom azért volt-e, mert visszatartották vagy mert mi miatt (más korban kezdik az iskolát, náluk van iskolafelkészítõ, más az iskolarendszer) Mind1, beilleszkedett, ment a nyelv magától. Ha otthon tudod fejleszteni, nem lesz gond. Az elején halandzsázni fog, mert próbálgatja a kiejtést, de értelmes mondatot sokáig nem fog összerakni, csak ha közösségbe kerül. Ja, ha már a veszekedés menni fog az iskolatársakkal, akkor megnyugodhatsz, megy az angol a kiscsajodnak :) Facebook-on keress rá a londoni magyarok csoportjára, úgy tudom õk nagyon aktívak, és érdeklõdj ott is. Õk pontosabb információkkal szolgálnak majd, feltételezem.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ismerõsömék Skóciába költöztek még évekkel ezelõtt, a kislányuk 2. osztályos volt német tagozatos iskolában. Elmondták a szülõk a beíratkozáson, hogy nem igazán beszél angolul, pár szót ugyan megtanítottak neki, de nem tudja a nyelvet. A lakhelyükhöz legközelebbi iskolába íratták be, az osztálytársai mind fiatalabbak voltak nála, ezt nem tudom azért volt-e, mert visszatartották vagy mert mi miatt (más korban kezdik az iskolát, náluk van iskolafelkészítõ, más az iskolarendszer) Mind1, beilleszkedett, ment a nyelv magától. Ha otthon tudod fejleszteni, nem lesz gond. Az elején halandzsázni fog, mert próbálgatja a kiejtést, de értelmes mondatot sokáig nem fog összerakni, csak ha közösségbe kerül. Ja, ha már a veszekedés menni fog az iskolatársakkal, akkor megnyugodhatsz, megy az angol a kiscsajodnak :) Facebook-on keress rá a londoni magyarok csoportjára, úgy tudom õk nagyon aktívak, és érdeklõdj ott is. Õk pontosabb információkkal szolgálnak majd, feltételezem.

19 hónapos a kislányom, és csak cicivel alszik el délben és este. Egyedülálló vagyok. Nem a tejet akarom fõképpen megvonni. Cumit nem szereti, és csak velem egy ágyban alszik. Hogyan tudnám kettéválasztani a szoptatást és az altatást?

Fõleg azért fontos, mert bölcsibe szeretném íratni, hogy dolgozni tudjak. Este pedig akár egyedül, akár mással is el tudjon aludni. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Ideje külön ágyba szoktatni, ha már születésekor nem tetted meg. Ha nem szopik, akkor vedd ki a szájából és ne hagyd játszani a melleddel.

Ideje külön ágyba szoktatni, ha már születésekor nem tetted meg. Ha nem szopik, akkor vedd ki a szájából és ne hagyd játszani a melleddel.
Megkerlek megirnad hogy ment a dolog? Hasonlo helyzetben vagyok 20 honaposommal es nagyon erdekelne a tapasztalatod. Elore is koszonom!
A kérdező hozzászólása: 3-as köszönöm, egyetértek teljesen veled. 5-ös kipróbálom a praktikádat, hátha bejön. :) Szeretem ha valaki saját tapasztalatai alapján segítõkészen próbál reagálni, nem úgy, hogy kioktat. Tanult 38 éves nõ vagyok, elsõ gyerek, és csak azért most, mert voltak mûtéteim.. õ egy igazi csoda számomra!!! Ezért is örültem, hogy ennyire kötõdik hozzám, csak most már muszáj munkahelyet nézni, mert kettõnknek a megélhetéshez édes kevés lesz a GYES a GYED után... ugye megértitek. :S
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszadó. Köszönöm tárgyilagos válaszodat, de mivel piciként hasfájós volt, és amint az ágyba raktuk, mikor nagy nehezen elaludt, rögtön felébredt, és kezdhettük újra a hajnalig tartó altatást-nyugtatást. Ezért örültem neki, hogy mellettem jól aludt el, és nem akartam felzaklatni a késõbbiekben sem. Nem volt soha a kiságy a zsánere sajnos. Pedig hidd el, örültem volna neki. Második válaszadó: már le kellett volna szoktatni a cicirõl??? Van aki 3 éves koráig szoptat, szerintem örülhetek neki, hogy eddig is volt tejem, pedig hidd el, nem volt egyszerû az életem (nem a kicsi miatt). Természetesen már mindent eszik, rendszeresen étkezik, de mivel apa elhagyta a családi fészket, nagyobb lett a kötõdése felém. Jah, és nincs külön szobára lehetõség - így marad az egy ágyban alvás, csak a cicirõl szeretném, ha leszokna.
Az más kérdés, hogy eleve külön kellett volna aludnia (vagy nem) Én azt ìrtam, elég nagy változás lesz a bölcsi, nem most kéne drasztikusan, minden téren (alvás és szopi) elválasztania magától.
Tapasztalatom szerint az úgy nem fog menni, hogy ketté választod a szopit az alvástól, nekem legalábbis nem sikerült, csak a teljes elválasztás hozott megoldást. Kisfiam 2 év 4 hós koráig aludt ugyanígy csak cicin, sosem aludt el mással, hiába próbálta apa elaltatni, és éjjeli ébredéseknél is mindig kérte, hiába próbáltam nem adni neki. Viszont az elválasztás meglepõen könnyû volt, egyik napról a másikra leszokott, egyszer sírt csak, de akkor sem kérte, csak nehezebben aludt el, és mindenért sírva fakadt közben. De sokkal könnyebben ment mint valaha gondoltam volna (bekentem a mellemet fokhagymával, már a szagát is utálta, többet nem kérte, hiába mondtam, hogy nyugodtan megkóstolhatja, megromlott, megbüdösödött). Megértem, hogy nem szeretnéd még teljesen elválasztani, és kívánom nektek, hogy sikerüljön úgy, hogy még szopizhasson, csak leírtam a tapasztalatomat. Sok sikert!
Pedig minél késõbb kezdi a külön ágyba szoktatást, annál nehezebb. Abszolút ideje külön aludnia, már eleve úgy kellett volna kezdeni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mivel élete elsõ 19 hónapjában ahhoz szokott, hogy veled összebújva alszik el, nehogy most szoktasd külön ágyba. A bölcsi miatt még nagyobb szüksége lesz rád. Továbbra is aludj vele, de mondd el, h nincs cici (én azt mondtam, a cici már alszik, pici sìrás volt, de egy hét múlva már semmi. Jobban viselte mint gondoltam.) Lehet, h még nem próbáltad, de biztossn el tudna aludni màssal is, mert tudja, h szopi csak anyától van, mástól nem jutna eszébe kérni. A lányom is elaludt apával, mamával, ha nem voltam ott. Az egyedül alvás neccesebb, de nem hiszem hogy most hirtelen egyedül alvásra kéne szoktatnod. A bölcsiben biztos segìtenek az elején, simogatják, fogják a kezét v egyedül is bealszik, ha fáradt. De egy eddig szopira, teljes meghittségben, anyához bújva elalvó gyereket nem szabad hirtelen külön szobába tenni.
Már le kellett volna szoktatni a cicirõl. Kezd azzal, hogy ha még mindig anyatejet akarsz neki adni (az nem baj) akkor fejtsd le cumisüvegbe, és azt ad neki. Vagy etesd táppal vagy megfelelõ ennivalókkal így nem fogja igényelni a tejet. Pár napig sírni fog, de ki kell bírnod.
A kérdező hozzászólása: Bogárszemû, ment a válasz privátban. :) A többieknek: sikerült a fokhagymás leszoktatás! Ezer köszönet a tanácsadónak, aki tényleg egy bevált módszert osztott meg velem-velünk! További szép napot! :)

Kislányom áprilisban töltötte a 3. évet. Már nagyon rég, kb egy éve szobatiszta, de az éjszakai pelusról nem tudom leszoktatni, sőt alkalmanként még a déli alvásnál is pisisen ébred. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Ne adj neki folyadékot este 5-6 után. És ébreszd fel egy éjszaka egyszer, feltételezhetõen mielõtt pisilnie kéne, és vidd ki a wc-re. Nekem segített ez a módszer.

Ne adj neki folyadékot este 5-6 után. És ébreszd fel egy éjszaka egyszer, feltételezhetõen mielõtt pisilnie kéne, és vidd ki a wc-re. Nekem segített ez a módszer.
A kérdező hozzászólása: Mivel fél 10 körül alszik el, így nem tehetem meg, hogy 5 órától már ne adjak neki folyadékot.Fõleg ebben a hõségben.Éjszakánként 3szor keltem, hogy pisiljen, minden egyes alkalommal pisil is, viszont ez neki is és nekem is borzasztóan fárasztó
A kérdező hozzászólása: Nagyon örülök a válaszodnak, mert mélyen belül én is azt érzem, hogy még semmivel nem vagyunk elmaradva.Egy hónap múlva kezdjük az ovit, és nem szeretném, hogy kellemetlen legyen a kislányomnak, hogy a többiek nem pisilnek be, õ pedig igen.A fiam ilyen korban már magabiztosan ágytiszta volt éjjel is, ezért is gondoltam, hogy megpróbáljuk leszokatni a lánykámat is, de mindenképp olyan megoldást szeretnék találni, ami nem terheli meg a kis lelkét
Utolsó válaszoló vagyok. Mi is szeptemberben kezdjük az óvodát. Én is izgulok, hogy mi lesz, mert sajnos egyelõre többségében bepisil a délutáni alvás során. Így nem fog tudni ott aludni. Nem tudom mi lesz. Bár addig még van idõ. De azt úgy tudom, hogy az éjszaka az más tészta, mint a délutáni ágytisztaság. Sok kisgyerek rég jár óvodába, mikor végre éjjelre sem kell már pelenka. Mert délután csak pár órát alszanak. Az semmi egy éjszakához képest. Szóval mi csak lépésekben haladunk, remélem sikerül szeptemberre! Nektek is! Ma nem sikerült. Megyek mosni.
Az én lányom 3, 5 éves, pontosabban 3 éves és 8 hónapos és több, mint egy éve nappalra, illetve a délutáni alváskor szobatiszta, de éjszaka még nem. Az elmúlt 1 évben talán 1x vagy 2x kelt száraz pelussal. Próbáltam majd 2 hétig, hogy este korábban iszik, lefekvés elõtt pisi, de akkor is bepisilt éjszaka és melegebb idõben képes a pisiben aludni és csak akkor ébredt fel, ha már fázott a vizes pizsiben. Igazából én sem tudom, hogy mit tegyek, de nem erõltetem, mert valószínûleg még nem érett meg rá.

Szóval, reggel amikor felköltünk a kislányom fejje felett egy csótány volt, az ágynak a támláján volt állt egy helybe így a férjem le is ütötte, ma délbe beirtószerzetem a szobát, nem fogja bántani a csótány az 5 hónapos babám? úgy félek aludni este!

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy bántaná, viszont rengeteg betegséget terjeszt és ez nagyon veszélyes lehet a kicsire nézve. Állítólag nagyon gyorsan is szaporodnak. Szerintem mihamarabb hívj ki szakembereket, akik kiírtják õket.

Nem hiszem, hogy bántaná, viszont rengeteg betegséget terjeszt és ez nagyon veszélyes lehet a kicsire nézve. Állítólag nagyon gyorsan is szaporodnak. Szerintem mihamarabb hívj ki szakembereket, akik kiírtják õket.
Bántani nem fogja, csak ha valami fertõzõt hordoz, és összemássza, akkor az árt az egészségnek. De én inkább az irtószer miatt aggódnék... Ha belélegzi, vagy a szemébe, szájába dörzsöli a baba... Remélem nem tettétek olyan helyre, ahol a babára kerülhet. Nálunk volt, hogy a csótány röhögve átszaladt az irtószeren. Ha irtószeresen mássza össze a babát, az nagyon nagy baj. Nem is tudom... Talán azt kéne kideríteni, hogy honnan jönnek a csótányok. Ha van valami lyuk a mosogató mögött pl. akkor azt purhabozzátok be. A lakás olyan helyeit kéne beirtószerezni, ahol a legtöbbször elõfordulnak. Szerintem a vécé, fürdõszoba, konyha lehet az a hely, általában. A gyerek szobát csak ajánlatos lett volna átkutatni elõször, és ha csak 1-2 példányt találtatok volna, azt kellett volna megölni, és megpróbálni megakadályozni a továbbiak bejutását. A babaszobát meredek volt beirtószerezni.

18 honapos kislanyom ujabban, egyaltalan nem akar aludni enni se delben se este. Lehet szeparacios problema?

orzasztoan sajnalom szegenykemet! annyira sir mikor agyba kel mennie hogy az mar szivszakaszto! az elmult 3 napban meg nagyon "hisztis".mindenert sir ,nem akar enni,csap- vag,dobalja magat.reggel sirva kel,nem engedi hogy kivegyem az agybol,ha meg otthagyom azert sir. ha az olembe veszem ,sir le akar szallni ,ha leteszem akkor azert sir,egyenesen ordit!dolgozni jarok regelente . mielott elmegyek feloltoztetem megreggeliztetem szeretgetem ,jatszok vele.mindig sir ha elmegyek a szivem szakad erte. ma kiprobaltam elszokni tole mig jatszott ,habar nem tartottam tul jo otletnek,mikor haza ertem szornyu pataliat csapott az ebednel es feloraig orditott a kisagyba mire elaludt.be mentem hozza es a masik agyra fekudtem hogy lassa hogy en is pihenek de az se hasznalt. segitsetek ha tudtok valami jo otlette!

Legjobb válasz: NAgyon szeretnék neked valami segítõ választ írni mert átérzem a problémádat, de sajnos nem tudok.Viszont szerintem SOSE szökjél meg elöle!!!!Nem mostanában kezdtél el dolgozni és megviseli hogy délelött nem vagy a közelében?Esetleg fél elaludni nehogy "ne legyél" mire felébred.A hisztivel, nem evéssel pedig tromfol, büntet amiért "otthon hagyod".Szerintem ez lehet a probléma.Légy türelmes és szeresd nagyon!Remélem hamar túl lesztek ezen.

NAgyon szeretnék neked valami segítõ választ írni mert átérzem a problémádat, de sajnos nem tudok.Viszont szerintem SOSE szökjél meg elöle!!!!Nem mostanában kezdtél el dolgozni és megviseli hogy délelött nem vagy a közelében?Esetleg fél elaludni nehogy "ne legyél" mire felébred.A hisztivel, nem evéssel pedig tromfol, büntet amiért "otthon hagyod".Szerintem ez lehet a probléma.Légy türelmes és szeresd nagyon!Remélem hamar túl lesztek ezen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!