Találatok a következő kifejezésre: Kislányom 8 és nagyon (23 db)

A babe nagyon jó, igaz elég drága, de nagyon sokáig elég.
a babe tényleg jó, de az aloe verás is nagyon jó...hasonló árban van

8 hetes baba anyukája vagyok. Ma váltottunk tápszert, a kislányom ma 2* kapott az újból (Beba HA Start Aktív) és nagyon híg lett a széklete. Összefüggésben lehet ez az új tápszerrel, vagy más gond lehet?

Legjobb válasz: szerintem át kell állnia a szervezetnek az újfajta tápszerre. ha pár nap múlva is ilyen, nézesd meg dokival, hátha nem a táp az oka. vagy kipróbál egy újabb tápot.

szerintem át kell állnia a szervezetnek az újfajta tápszerre. ha pár nap múlva is ilyen, nézesd meg dokival, hátha nem a táp az oka. vagy kipróbál egy újabb tápot.

Kislányom 8 hetes és nagyon nyugtalanul alszik. Mit tegyek?

Kislányom hasfájós és csak hason tud aludni. Ha hátára teszem 5 perc és összerezzen, mintha megijesztették volna és sír. Ha hason elalszik akkor sem alszik nyugodtan. Dobálja ide-oda magát(ez kb. fél perc) és alszik tovább. A baj az, hogy mire felkel már az egész kiságyat bejárja és igy nem tud rendesen pihenni. Nem tudom mit?l lehet ez. A hasától nem tudna nyugodtan aludni??????


Miért ébred fel sokszor? 7 hónapos a kislányom és minden éjszaka 7-8-szor felébred. Eddig mindig csak a cici kellett neki, de most már nagyon sír ha cicit kap.

2 napja már éjjelente is baba kaját kap enni. Ilyenkor félálomban van, de 5-6 kanálnál többet nem eszik. ezzel kb. másfélórát bír ki. lehet, hogy valamio baja van a tejemnek?

Legjobb válasz: Szerintem nem éhes, nem az a baj. Most olvastam, hogy 8 hónapos kor körül kezdõdik a szeparációs félelem, és olyankor ha éjjel felriad (ami elõtte is volt, csak szépen vissza is aludt, anélkül, hogy észrevennéd), keresni kezdi a szüleit és sír. Az enyém 8 hónapos múlt, és tényleg felkel éjjel többször is, de nem kell megszoptatni. Csak bemegyek hozzá, és megnyugszik, hogy megvagyok. Lehet, hogy nálatok is ez kezdõdött? Szerintem éjjel semmiképp ne adj neki tejen kívül mást, mert csak megterheli a kis gyomrát.

Szerintem nem éhes, nem az a baj. Most olvastam, hogy 8 hónapos kor körül kezdõdik a szeparációs félelem, és olyankor ha éjjel felriad (ami elõtte is volt, csak szépen vissza is aludt, anélkül, hogy észrevennéd), keresni kezdi a szüleit és sír. Az enyém 8 hónapos múlt, és tényleg felkel éjjel többször is, de nem kell megszoptatni. Csak bemegyek hozzá, és megnyugszik, hogy megvagyok. Lehet, hogy nálatok is ez kezdõdött? Szerintem éjjel semmiképp ne adj neki tejen kívül mást, mert csak megterheli a kis gyomrát.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam már visszaaltatni, de nem mindig sikerült. Enni muszály neki adni, mert ha nem kap akkor egyfolytában ordít (nem sír).
Egy tipp. Nekünk bevált!!! Próbáld meg átfordítani a kiságyat másik oldalra. 8 hónapos koráig minden éjjel felkelt többször is. Amióta átfordítottuk az ágyát egyedül alszik.
A kérdező hozzászólása: kiságy fordítás is megvolt. Azzal se mentünk sokra. Azért köszönöm.
Szia! Szerintem is szeparációs félelem.. de az nem oké, hogy 8 hónaposan enni kell adnod neki.. Én is a kisfiam 10 hónapos koráig minden éjjel felkeltem szoptatni, aztán sok anyuka ismerõsöm azt mondta, hogy ez már rafkózás és bizony nem kellene ennie éjjel, tehát hagyjam, hadd tanuljon meg együl aludni és rájönni, hogy éjjel nem szabad enni. 3 nap sírás után magától aludt el és tudta, hogy nem azért van, mert nem szeretjük, mert ezt mindig elmondtuk neki, aztán jött a nagy fogak áttörése, meg egy betegség és megint jöttek az éjszakai cicizések. Most megint a leszoktató fázisban vagyunk. A kisfiam 14 hónapos én meg terhes vagyok, ez is ok, hogy nem kap már csak reggel meg este cicit. Remélem hamar megoldódik a problémád, mert ez nem tesz jót a család pihenésének. A babádnak sem!

A kislányom csütörtökön lesz 8 hónapos és még nem tud ülni. Ha én ültetem le, akkor sem tudja megtartani magát. Hogyan segíthetnék neki? Kezdek nagyon aggódni.

Legjobb válasz: Az én lányom is betöltötte már a 8. hónapot amikor egyik napról a másikra megtanult ülni, és mászni. Én nem tudom, hogy tudott volna e ülni, ha felültetem, mert én nem mertem felültetni. Én is nagyon aggódtam, de megnyugtattak, hogy aggódni ráérek ha 10 hónapos lesz, ugyanis 10 hónapos koráig normális. Várj még egy kicsit, ne segíts neki, magától kell megtanulnia. Légy még egy picikét türelemmel. Tudom nehéz, de muszáj.

Az én lányom is betöltötte már a 8. hónapot amikor egyik napról a másikra megtanult ülni, és mászni. Én nem tudom, hogy tudott volna e ülni, ha felültetem, mert én nem mertem felültetni. Én is nagyon aggódtam, de megnyugtattak, hogy aggódni ráérek ha 10 hónapos lesz, ugyanis 10 hónapos koráig normális. Várj még egy kicsit, ne segíts neki, magától kell megtanulnia. Légy még egy picikét türelemmel. Tudom nehéz, de muszáj.
Beszéld meg a gyerekorvossal, hogy ez gond-e vagy ez már elmaradásnak számít-e. De szerintem még ez nem gond. Viszont ültetni semmiképpen ne ültesd! Mert azzal nagyon leterheled a gerincét. Valószínûleg még nem elég erõs az izomzata, a kis gerince és azért nem tud még ülni. De ezt a gyerekorvossal tényleg beszéld meg és ha õ úgy látja, akkor elküld egy gyermekideg gyógyászhoz kivizsgálásra, hogy van-e valami olyan probléma, de lehet hogy majd egy kis tornáztatás segíteni fog. Vagy valóban várni kell még, hogy erõsödjön és majd menni fog.
A mi lányunk 10 hónaposan kezdett mászni és mászásból ült ki pár nap múlva. Még 11 hónapos koráig támaszkodott is az egyik kezével. Én elég sok helyen keresgéltem, hogy mit meddig kell csinálni a babának, mert én is mindig izgultam, de az ülésre nem igazán találtam leírást, hogy mikorra "kell" megcsinálni. Szerintem 8 hónaposan egyáltalán nincs lemaradva és semmiképp nem ültetném.
Nem kell aggódni, az enyém 9, 5 hónaposan ült fel.
Szia! Ne aggódj, az enyém is ilyen kis lusta volt. Mondjuk mi néha ültettük, de csak annyi idõre, amíg el nem dõlt, nos az kb 2 másodperc volt. :) Az etetõszékben viszont szépen felhúzta magát, pedig nem ülõ pozícióban volt, hanem fekvõben. Nem mászott, csak kúszott, aztán elkezdett kutyázni, és abból ült le hátra. 3-4 napon belül megtanult ülni. A te babád is meg fog, tényleg ne aggódj. Szerintem te is megmutathatod neki, hogy milyen ülve, de ha eldõl, akkor hagyd, hogy eldõljön (persze óvd a buksiját, nehogy beüsse valahova). Nem azt mondom, hogy ültesd be a sarokba úgy, hogy moccanni se tudjon több órán át, hanem csak mutasd meg neki, hogy így is lehet, aztán mehet a dolgára. :)

4 hónapos kislányom hasra téve ordít és nem emelgeti a fejét sem, a védőnő szerint ez baj. De 8 hetes korában meg szépen emelgette. Nagyon aggódom vav okom rá?

Legjobb válasz: Na az én lányom 8 hónapos koráig így volt,mégcsak vissza sem tudott fordulni.A védõnõnk azt mondta hogy lusta.Igaza lehetett mert 5 hónaposan ült,6 hónaposan mászott,de forogni,meg hason feküdni nem akart.Nem csinált mást hason fekve csak sikítozott,és feküdt mint egy béka.Utálta ,elõbb állt fel mint forgott.Szerintem ha másban megfelelõen fejlõdik ne aggódj,a gyerekek már ebben a korban sem egyformák.

Na az én lányom 8 hónapos koráig így volt, mégcsak vissza sem tudott fordulni.A védõnõnk azt mondta hogy lusta.Igaza lehetett mert 5 hónaposan ült, 6 hónaposan mászott, de forogni, meg hason feküdni nem akart.Nem csinált mást hason fekve csak sikítozott, és feküdt mint egy béka.Utálta , elõbb állt fel mint forgott.Szerintem ha másban megfelelõen fejlõdik ne aggódj, a gyerekek már ebben a korban sem egyformák.
A kérdező hozzászólása: Hát megnyugtattál, köszönöm!Amugy hasra téve, már fordulna visszafele, de közben úgy ordít.
Ne aggódj. Én pontosan így voltam a kisfiammal. A kisbabám 3 és fél hónaposan nem emelgette a fejét, holott két hónaposan többször is felemelte. Engem is megijesztett a védõnõ. Aztán egyszercsak minden megváltozott úgy kb. 4 és fél, 5 hónapos korára. Már nem sírt, ha hasra fektettem. Elkezdte emelgetni a fejét. Hat hónaposan már hasról hátra és vissza is forgolódott, kúszott, néhány napra rá felkapaszkodott a bútor mellé és ott álldogált, le sem akart ülni. Érdekes, hogy ülni ekkor még nem is nagyon tudott, de már szépen járkált kapaszkodva a bútorba, kiságy rácsába oldalazva. Úgyhogy semmi pánik. Szerintem néhány hét, és minden oké lesz. Minden baba más és más, sajnos a védõnõk nem tudnak ehhez igazodni, mert az õ fejükben van egy átlag, és aki annak nem felel meg, azzal szerintük gond van.

8 hónapos kislányom nagyon akaratos és hisztis lett. Már csak ha elfordulok tőle egyből hisztizik. Mit tehetnék, hogyan kezeljem?

Legjobb válasz: A 8 hónapos kor a szeparációs szorongás idõszaka. A babákban ilyenkor tudatosul, hogy õk és az anya két külön személy, ezért hisztizik, ha nem lát. Nálunk is volt ilyen, ki sem lehetett menni a szobából egy perce sem, mert azonnal sírt, muszáj volt legalább látnia. Nálunk kb. 2-3 hétig tartott, aztán minden visszaállt a régi kerékvágásba. Minden babánál elmúlik, kitartás.

A 8 hónapos kor a szeparációs szorongás idõszaka. A babákban ilyenkor tudatosul, hogy õk és az anya két külön személy, ezért hisztizik, ha nem lát. Nálunk is volt ilyen, ki sem lehetett menni a szobából egy perce sem, mert azonnal sírt, muszáj volt legalább látnia. Nálunk kb. 2-3 hétig tartott, aztán minden visszaállt a régi kerékvágásba. Minden babánál elmúlik, kitartás.
Sehogy..., :-) tényleg 2-3 hét és túl lesztek rajta, ez egy ilyen idõszak. Én még pisilni is úgy mentem el, hogy közben üvöltött, mert nem látott. Az apja sem kellett neki, pedig imádja, csak anya volt a jó. Elég fárasztó idõszak lesz, de egyik napról a másikra elmúlik. Az én lányom 9 hónapos, pár hete vagyunk túl a hisztis, csak anya kell korszakon, mostmár én vagyok mindig a sarkában, mert életveszélyes, amiket csinál...Kitartás, lesz ez még rosszabb is!:-)))

Nem eszik sokat a 6, 5 hós kislányom? Nem erőltetem a szilárd kaját, de nagyon szereti, sőt követeli, etetőszékben ahogy beül, már türelmetlen és nyitja a száját.8, 4 kg, nem dagadt.

Hajnal 5-6 körül tejcsi, reggelire szintén tejcsi. 10-11 körül tízóraira gyünölcspép (10dkg), ebédre egy teljes üveg f?zelék utána folyadéknak tejcsi, alvás, utána 150 ml tejpép keksszel, majd vacsora 8-9 körül tejcsi.

Legjobb válasz: Nekem nincs még babám, de látom a sógornõm kislányát kb 1 éves kora óta, hogy mit mûvel...neki egész nap szabad enni, mármint kis nasikat, emiatt a "rendes" kaját nem eszi meg, nyafog, visszatolja, kiköpködi...tartsd meg ezt a jó szokásodat, hogy napirendre szoktatod a picit!Késõbb ha esetleg finnyás lesz, majd visszagondolsz ezekre a szép idõkre...

Nekem nincs még babám, de látom a sógornõm kislányát kb 1 éves kora óta, hogy mit mûvel...neki egész nap szabad enni, mármint kis nasikat, emiatt a "rendes" kaját nem eszi meg, nyafog, visszatolja, kiköpködi...tartsd meg ezt a jó szokásodat, hogy napirendre szoktatod a picit!Késõbb ha esetleg finnyás lesz, majd visszagondolsz ezekre a szép idõkre...
szió! nekem nem tûnik soknak, de biztos, ami tuti kerdezd meg a védõnõd is. nagyon jó szerintem is, hogy ilyen rendszeres, szepen, arányosan eteted szerintem.

Mitévő legyek? 8 hónapos kislányom éjjel 2kor rendszeresen felkel és nem hajlandó visszaaludni, csak mellettem. Ha utána visszateszem az ágyába, akkor újra ébred. Nagyon kitolokmagammal, ha mellettem alszik?

Legjobb válasz: szerintem eléggé...ha egy 8 hós gyerekkel szemben sem tudod érvényesíteni az akaratodat, egy nagyobbal még nehezebb lesz. de ez csak egy vélemény...

szerintem eléggé...ha egy 8 hós gyerekkel szemben sem tudod érvényesíteni az akaratodat, egy nagyobbal még nehezebb lesz. de ez csak egy vélemény...
Nálunk ugyanez van, átveszem magam mellé és jót alszunk reggelig, már 16 hónapos. Nem is tudom meddig lesz így, de nem zavar, csak odabújik hozzám, és ettõl boldog, nyugodt, elégedett.
Egyáltalán nem tolsz ki magaddal!Az én lányom 17 hónapos és hol mellettem alszik hol az ágyában.Attól tartottam hogy odaszoktatom magam mellé de egyáltalán nincs így!
Szia! Az enyém 18 hónapos, neki is vannak olyan éjszakái, mikor mellém kell hogy vegyem, mert valami miatt rosszabbul alszik. Így voltak ezzel a nagy tesók is. Egyik se szokott az én ágyamba. Mindegyik a saját ágyába lett este letéve és ha megébredt és másképp nem ment az elalvás, mellettem aludhatott. Nyugodtan tudott így az egész család aludni, reggel mindenki kipihenten ébredt... ami talán van olyan jó, mint hallgatni, ahogy sír, felverve az egész családot... Szóval egyáltalán nem biztos, hogy kitolsz magaddal, sõt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, igen, nekem is ez a problémám, hogy nem tudom érvényesíteni az akaratomat, én se hittem volna, de amikor éjszaka hullafáradtan 2 órán keresztül felveszem-leteszem, akkor azt mondom, hogy talán nem éri meg, és csak reménykedni tudok benne, hogy majd változik ez...

8 hetes ma a kislányom. Vasárnap reggel kezdődött, hogy szépen felébredt reggel, elkezdett szopizni, majd nagyon fészkelődni és csak sírt és sírt. Nagyon sokáig, majd a levegőn tudott aludni kicsit, délután kezdődött megint. Többi lent! Szerintetek?

A délutáni ébredéséig nem volt széklete, majd vhogy csak sikerült. Kicsit nyugodtan volt, néha sírdogált, aztán később újra kezdődött. Este aludt egy jót, utána nem volt gond. Tegnap reggel minden rendben volt, volt kakis pelus is, aztán megint jött a nagy sírás, de ez már nem tartott olyan sokáig. Már kezdtem azt hinni elmúlt, de ma éjfél után mikor felébredt és szopizott újra kezdődött a sírás, nagyon sokáig tartott, néha elcsendesedett majd újra. Most reggel még nem jelentkezett ez nála. Szerintetek mi lehet a baj? Járt már valaki így?

Legjobb válasz: Szerintem a hasa fáj. Infacolt javaslom, nekünk nagyon bevált.

Szerintem a hasa fáj. Infacolt javaslom, nekünk nagyon bevált.
Lehet, hogy szorulása van (Az a kicsiknek fájhat) De lehet, hogy hülyeséget beszélek.
A kérdező hozzászólása: Beszereztük az infacolt, tényleg jó. Bár fájdogál még neki, de jönnek a szelek :)
1. vagyok. Örülök ha használ nektek is. Reméljük megszûnik hasfájás is. Minden étkezésnél add, csak úgy használ. Ne aggódj, nem szokik hozzá, mi is nagyon könnyen el tudtuk hagyni, mikor már nem kellett. Minden jót nektek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!