Találatok a következő kifejezésre: Kislányom 8 és (139 db)

Szülés után a medence mikor nyeri vissza az eredeti méretét? Kislányom 8 és fél hetes, de még mindig jó 5 cm-el szélesebb a csípőm (nem a túlsúly miatt)

Legjobb válasz: Szerintem nem nyeri vissza. Csak a felesleg megy le. % cm eloszlatva nem olyan sok, biztos nem az van még rajtad?

Szerintem nem nyeri vissza. Csak a felesleg megy le. % cm eloszlatva nem olyan sok, biztos nem az van még rajtad?
Nekem visszament mindkét szülésem után a medencém mérete. Az elsõnél nem emlékszem a pontos számokra, de a másodiknál igen, mert az nemrég volt, 88 cm volt a csípõm, mikor terhes lettem, 98 cm volt, mikor szülni mentem, most 4 hónapos a babám és 90 cm a csípõm. Végül is 2 centivel nagyobb, mint volt, de az nem a medencém miatt, hanem most nagyobb a fenekem. Amikor terhes lettem, nagyon sovány voltam (52kg, 174cm), most szerencsére nem vagyok még olyan sovány, most 56 kg vagyok, nna ez látszik meg szerencsére a csípõmön, végre nem úgy nézek ki, mint egy giliszta.
a szoptatás közben fogytam mindkét gyereknél kb 5-6 kilót és úgy is maradtam, de a csípõm az elsõ szülés után egy nadrágmérettel szélesebb lett(a fenekemen meg a combomon lötyögnek a gatyák, de csípõm miatt kell a 32-es). a második után szerencsére nem szélesedett tovább... szerintem ha úgy érzed, hogy az nem felesleg rajtad , akkro valóban a csontok szétcsúszássáról lehet szó, és az bizony már nem áll vissza. barátkozz meg vele :-)
Soha:-))))
:) 20 hónapja szültem. Soványabb vagyok, mint terhesség elõtt. A nadrágjaim csípõben szûkek. A csont kitágult, már nem fog visszaszûkülni.
3és fél hónapja szültem, nekem ugyanolyanok a méreteim, mint szülés elõtt, ugyanazok a ruhák jók rám.
Sajnos nem nyeri vissza. Rajtam egy gramm felesleg sem maradt, szülés után nagyon gyorsan visszanyertem az alakom, de a régi, nagyon passzentos nadrágokat elfelejthetem. A medencecsontok távolodtak egymástól, és az bizony nem állt vissza. Nem látványos, de a nadrágok mutatják, hogy itt bizony történt valami. Pedig felesleg tényleg semmi nem maradt.
A kérdező hozzászólása: valószínüleg még nem 100%-ban tüntek el a párnácskák, de akárhogy is nézem az már a medencecsontom amit mérek :( én teljesen meg voltam arról gyõzödve, hogy egy év után biztosan visszanyeri a formáját :( mertha a baba miatt a medence izületek engedtek akkor, úgy gondoltam, hogy amint megszûnik a kiváltó ok :) a baba megszületik, a medencének nem kell olyan tágnak maradnia, és minden szépen lassan visszaaléakul...
5 cm :)
Tudom, ez inkább alkati meg genetikai kérdés, de szerintetek annak is lehet köze ahhoz, hogy ki mennyire "szûkül2 vissza csontozatban, medencében szülés után, hogy hány éves? Én 20 éves vagyok, két hét múlva szülök. Egyébként nem vagyok túlzottan vékony típus, de voltam már nagyon csinos. ;)

A párommal kislány szerenénk és a ciklus.hu naptár szerint 12. én volt peteérésem 6, 7, 8, 9 volt a lányos nap 7. én és 9. én voltunk együtt a párommal esély van rá hogy ha meg is fogant lány legyen?

nagyon szretnénk a fiunk mellé egy lányt tudtok vmi tippet?

Legjobb válasz: Poénos, mert mi is a ciklus.hu szerint gyártottunk (volna) lányt :). Vélelmezett peteérés elõtt voltunk együtt 3 nappal, amit lánynak jelzett, de fiú lett belõle :). Így most van két fiam, és ennek hatására (is) bevállaljuk a harmadikat. Viszont most ecetes öblögetést is fogok csinálni, és szintén korábbi együttlétet, amire nem duplázunk rá. Szorítok nektek a kislányhoz!

Poénos, mert mi is a ciklus.hu szerint gyártottunk (volna) lányt :) . Vélelmezett peteérés elõtt voltunk együtt 3 nappal, amit lánynak jelzett, de fiú lett belõle :) . Így most van két fiam, és ennek hatására (is) bevállaljuk a harmadikat. Viszont most ecetes öblögetést is fogok csinálni, és szintén korábbi együttlétet, amire nem duplázunk rá. Szorítok nektek a kislányhoz!
Én kislányt szerettem volna nagyon és én is vezetem a ciklus.hu-n a görbém és egy folytában fiú volt a fiú-lány názetben viszont a kínai naptár lányt jósolt.A kínainak lett igaza:) Itt van a gyönyörû 7 hónapos csajom:) Van egy 3 éves kisfiam is:)
megtudnad adni annak a honlapnak a cimet. mert nem talalom sehol a kinait. elore is koszi (a parom minden keppen lanyt szeretne) :)

Miért nem alszik a kislányom? 8 hónapos a kislányom és kb 2 hónapja 3x eszik éjszaka (előtte 1x evett) és másfél óránként felriad. Amikor végre elalszik akkor is nyugtalanul és forgolódva. Mi lehet a baj?

Ha jár valaki hasonló cip?ben,hogy lehet ezt a nemalvást túlélni?

Legjobb válasz: Melege van? Tápos vagy szopizik? Nem evett este eleget? Nem fárad ki eléggé napközben? Menjetek még délután is sétálni egyet. Vagy evés helyett adj neki sima vizet. Külön szobában alszik, vagy veletek? Sokszor a szülõ zavarja a gyereket az éjszakai alvásban, megoldás lehet (már ha lehet) a külön szoba. A nem alvást úgy lehet túlélni, hogy napközben is ledõlsz. Sajnos nekünk is volt ilyen idõszak, egyszer vége lesz, türelem és kitartás! Sok sikert!

Melege van? Tápos vagy szopizik? Nem evett este eleget? Nem fárad ki eléggé napközben? Menjetek még délután is sétálni egyet. Vagy evés helyett adj neki sima vizet. Külön szobában alszik, vagy veletek? Sokszor a szülõ zavarja a gyereket az éjszakai alvásban, megoldás lehet (már ha lehet) a külön szoba. A nem alvást úgy lehet túlélni, hogy napközben is ledõlsz. Sajnos nekünk is volt ilyen idõszak, egyszer vége lesz, türelem és kitartás! Sok sikert!
Ez jó kérdés várom a válaszokat mert nálunk is ez a helyzet csak fiatalabb!
A kérdező hozzászólása: 2. válaszoló.Biztos melege van szegénykének, mert tetõtérben lakunk és nagyon meleg van. Anyatejes és nagyon nehezen haladunk a hozzátáplálással, mert igazán semmi nem ízlik neki. Este már kap Jó éjszakát tejpépet a cicizés elõtt, hátha eltömíti picit a pocit. De, nem segít. Délután sétálunk , de elszunyokál a babakocsiban, ezért este nem annyira fáradt. Viszont én már igen és nem tudom lekötni 5-7-ig a figyelmét.
Utolsó vagyok! Hát, akkor sajnos vagy klímát kell beszerelnetek, vagy féllábon gugolva végig kell kínlódni a nyarat... :(( Ha meleg van, akkor biztosan hamar megszomjazik éjszaka, ezért kel fel és alszik nyugtalanul. Kitartást kívánok! Egy próbát megér a viburcol kúp, azt inkább fogzásra ajánlják, de nálunk a lányom nagyon jókat aludt tõle! Abszolute természetes, homeós kúp!


Ha a kislányom 7 és fél hónapos, de már 8 foga van (fent és lent 4-4) akkor adhatok már neki rágni babaiskótát, kenyérhéjat? Vagy mit adjak neki darabos kaját? Mert állandóan rágna valamit.

Legjobb válasz: Szia! Vannak gluténmentes kekszek, ha nagyon rágna és már adnék neki, gratulálok a sok fogatokhoz:)! Boldog babázást kíván 9 hónapos anyuka, nekünk még csak 4 fogunk van, de az én kislányom csak a darabos ételeket rágja, amúgy kekszet nem eszik úgy magába, de ha beletöröm gyümölcsbe akkor elnyammog rajt!

Szia! Vannak gluténmentes kekszek, ha nagyon rágna és már adnék neki, gratulálok a sok fogatokhoz:) ! Boldog babázást kíván 9 hónapos anyuka, nekünk még csak 4 fogunk van, de az én kislányom csak a darabos ételeket rágja, amúgy kekszet nem eszik úgy magába, de ha beletöröm gyümölcsbe akkor elnyammog rajt!
a babapiskóta csak nevében az, túl sok cukor van benne, azt nem. Ha rágcsálni akar simán próbálhatsz almadarabkákat is.

Cumi hiány? 8 és fél hónapos kislányom éjjelente rengetegszer kel fel. Mi azt gondoltuk sokáig hogy a cumi hiánya miatt (ha elalszik rendszerint kiköpi) mert ha megkapta aludt is vissza.

Ezek után fogtuk a mozgásfejl?désre, fogzásra mindenre. Van hogy egy óra nem telik el a két ébredés között. Érdekelne hogy más babája is szokott-e éjjelente ilyet csinálni. Megoldást nem tudok rá, de nagyon kimerültek vagyunk.

Legjobb válasz: Fiam 2,5 évesen még mindig ugyan ezt csinálja. Cumi kell neki. Mammog rajta egyet-kettõt és visszaalszik (jobb esetben). DE ha nincs meg a cumi hirtelen, vagy üres akkor dühroham, és zaklatottság. Szerencsére már csak egyszer kétszer kel, de amikor 8 hós körül volt emlékszem minimum háromszor ébredt éjjel. :(

Fiam 2, 5 évesen még mindig ugyan ezt csinálja. Cumi kell neki. Mammog rajta egyet-kettõt és visszaalszik (jobb esetben). DE ha nincs meg a cumi hirtelen, vagy üres akkor dühroham, és zaklatottság. Szerencsére már csak egyszer kétszer kel, de amikor 8 hós körül volt emlékszem minimum háromszor ébredt éjjel. :(
A fiam 21 hónapos és még mindig kel 1-2-szer éjjelente. Nem akarlak elkeseríteni, de a Te babád is az a fajta, aki sokat kel. Lehet mindenfélére fogni, fogak, mozgásfejlõdés, szeparációs szorongás, aztán megint fogak, és így tovább. Nálunk is ez volt és jelenleg is van. Én 21 hónapja egyetlen éjszakát sem aludtam át. Volt idõszak amikor 10-szer kelt, volt amikor csak 1-szer. Ha valamilyen csoda folytán nem ébredt, én azért felébredtem, biztos ami biztos. :) És vártam, hogy keljen. Amikor kiírtam hasonló kérdéseket, többségében azt a választ kaptam, hogy majd elmúlik, csak túl kell élni. Lehet, hogy csak 1-2 hónap, lehet, hogy évek. Úgy tûnik az utóbbi. Kibírom, sõt, már fel sem tûnik. Szóval csak annyit tudok mondani: lehet, hogy elmúlik 1-2 hét, hónap múlva, de inkább nem. :) Kitartás! Bele lehet rázódni az éjszakázásba is!
Ha a cumitól visszaalszik, akkor valószínû az kell neki. Nálunk is volt ilyen idõszak, azért írom, hogy volt mert jobb egy fokkal, mivel megkeresi magának. Kisfiam nekem is 8, 5 hónapos, több cumit is beteszek az ágyba, és csak akkor kell bemennem ha nem találja, mert mind kieset, ilyen is volt. Szerintem próbáld meg te is. Most is úgy aludt el a drágám, hogy szájában cumi, és mind a két kezében egy egy cumi. Hála az égnek nappal nem kell neki. Amúgy nekünk is nyammog rajta párat és kiesik a szájából.:)
Az én fiam ilyen volt végig, amíg le nem szokott teljesen a cumirjól 3, 5 éves korában. Egyéves kora körül éjjelente 5-15x is ébredt, de ahogy visszakapta a cumit, már aludt is tovább, majd ahogy nõtt már egyre kevesebbet ébredt éjszaka a cumihiány miatt. De még 3 éves kora után is kiabált éjjelente 2-3x, hogy nincs cumi. De amint leszokott a cumiról azóta végigalussza az éjszakát. A kicsi is cumizik, õ is kiköpi a cumit, ha már elalszik és õ nem kell fel érte, õ már féléves kora óta végigalussza az éjszakát.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat.Egyébként készülök rá lelkiekben hogy õ ilyen.Kész, én minden fura vagy nem fura viselkedését elfogadom, nem próbálok változtatni azon ami nem rossz csak más mint a többi. A cumitengert pedig megpróbálom, mert emlékszem rá hogy vele is mintha lett volna olyan hogy megtalálta. Sajna rengeteget vándorol a kiságyban és félek nehogy megnyomja, de gondolom azért kikerüli ha kényelmetlen neki:)

Kislányom 8 hónapos és nemrég kezdte, hogy fürdéskor, ha levetkőztetem, kaparja a pocakját, tisztára bepirosodik és meglátszik a keze nyoma. Nálatok nem volt így?

Mit tehetnék? Meg minket is kapar, karmol, néha úgy belénk csíp, hogy vérzik is. Remélem elmúlik...

Legjobb válasz: Szia!Mintha a saját láyomról írtam volna:-9A mi babánk már 5 hónapos kora óta csinálta,a pocak vakarása mind a mai napig fenáll,amint leveszem a ruháit,egybõl elkezdi..a védõnõ szerint nincsen vele semmi probléma,az apja már mókásan csak kis gitárosnak nevezni...Minket is csípett,karmolt,de ilyenkor többször elismételtem neki,hgy nem szabad,meg fáj mamának pl.,és csúnyán néztem rá...nem szabad mókáésnak találni,meg nevetni rajta,mert akkor még azért is azt fogja csinálni.Tenni nem nagyon tudsz vele semmit,magától el fogja hagyni.Most lesz jövõ hét pénteken 1 éves a lányom,csípni már 1 hónapja nem csíp, a vakarózás még fennáll,szervi baja nincsen a doki szerint sem,tehát nem a bõre viszket,csak egy rossz szokás.Ha esetleg tud valaki valami okosat tanácsolni,én is szívesen veszem:-)

Szia!Mintha a saját láyomról írtam volna:-9A mi babánk már 5 hónapos kora óta csinálta, a pocak vakarása mind a mai napig fenáll, amint leveszem a ruháit, egybõl elkezdi..a védõnõ szerint nincsen vele semmi probléma, az apja már mókásan csak kis gitárosnak nevezni...Minket is csípett, karmolt, de ilyenkor többször elismételtem neki, hgy nem szabad, meg fáj mamának pl., és csúnyán néztem rá...nem szabad mókáésnak találni, meg nevetni rajta, mert akkor még azért is azt fogja csinálni.Tenni nem nagyon tudsz vele semmit, magától el fogja hagyni.Most lesz jövõ hét pénteken 1 éves a lányom, csípni már 1 hónapja nem csíp, a vakarózás még fennáll, szervi baja nincsen a doki szerint sem, tehát nem a bõre viszket, csak egy rossz szokás.Ha esetleg tud valaki valami okosat tanácsolni, én is szívesen veszem:-)
Szia, én babám is notórius pocakvakaró :D 7 hónapos, kb 4 hós kora óta csinálja, néha a feje búbját is vakargatja, próbálom elvenni onnan a kezét, de minidg kicsit piros lesz. Nagyon már nem aggódom miatta.
nekem fiam van és nem a pociját, hanem a zacsit meg a fütyit markolássza, de izomból.. nem tudom, mit lehetne tenni, de már nekem fáj, amit mûvel. amúgy szoptatáskor engem is marcangol, csupa seb a cicim és a hátam. a fiam 6hónapos
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, akkor ezek szerint nem egyedi eset a kislányom. :)

Kislányom 8 hónapos most kezd felállni de mivel ülni még nem tud mikor áll hirtelen mindent elenged és eldől! Ma lekoccolta az ágyat a homlokával! Lehet baja? Mit lehet tenni hogy ezeket elkerüljük?

Nagyon sirt de 1 perc mulva megnyugodott!Szépen szopizott.Mind a két szemem rajta van reggelt?l estig de ? még a járókából is ki akar fejelni!

Legjobb válasz: Hagy egyedül,és ha elesik,ne menj oda hozzá és ne vedd fel.Ettõl nem lesz semmi baja,ez a járástanulással együtt jár.Ha elesik,vagy megüti magát,abból megtanulja,hogyan vigyázzon magára.Ha mindig felveszed,fõleg ha még szoptatod is,soha nem lesz önálló.

Hagy egyedül, és ha elesik, ne menj oda hozzá és ne vedd fel.Ettõl nem lesz semmi baja, ez a járástanulással együtt jár.Ha elesik, vagy megüti magát, abból megtanulja, hogyan vigyázzon magára.Ha mindig felveszed, fõleg ha még szoptatod is, soha nem lesz önálló.
persze, hagyd ordítani! végülis csak megütötte magát, ami fáj neki... tényleg mennyire jó tanács volt... lesznek ilyen balesetek, ha szabadon garázdálkodik. légy mellette, a nagyobb baleseteknél kapd el, a seggreesést és az egyéb veszélytelen dolgokat hagyd.
Mi 9hónaposak vagyunk épp nagyjából túl ezen a korszakon. Sajnos nem tudsz minden pillanatban mellette leni Így óhatatlanul dõl borul ebben a korszakban ami néha nagy sírással fog végzõdni .De nem kell túl aggódni ezen minden baba átesik.Próbáljátok minél biztonságosabbá tenni a lakásotokat gondolok itt az éles tárgyak, bútorok amire rá eshet szõnyegek ágytakarók mellõzését erre az idõszakra amikor még inog a talaj a lábba alatt és kapaszkodik mindenbe.Jah és mindig vigasztald meg ha igazán meg ütötte magát. Jó nyilván van olyan eset amikor nagyobb a füstje mint a lángja akkor meg kell mondani neki hogy katona dolog és hagyni tovább csinálni a dolgát.
A kérdező hozzászólása: Köszi

Kislányom 8 hónapos múlt, és még nincs egy foga sem. Ez nem gond?

Legjobb válasz: A fogak kibújása is egyéni sajátosság, az idõpont is és a sorrend is. Az én nagyobbik lányomnak 11 hónaposan jött ki az elsõ. Ma már 14 éves és tökéletesek a fogai. Ha rendesen kapja a D-vitamint, rendesen eszik, akkor ha eljön az ideje, kibújnak a fogacskák :)

A fogak kibújása is egyéni sajátosság, az idõpont is és a sorrend is. Az én nagyobbik lányomnak 11 hónaposan jött ki az elsõ. Ma már 14 éves és tökéletesek a fogai. Ha rendesen kapja a D-vitamint, rendesen eszik, akkor ha eljön az ideje, kibújnak a fogacskák :)
Anno én is érdeklõdtem a fogorvosnál és azt mondta, hogy addig sem romlik amíg nincs kint. Ki fog jönni ne izgulj!
Szia, enyém is 8 hónapos, és most jött ki az elsõ, ne aggódj, inkább élvezd addig a nyugodt éjszakákat :)
Szia!Nem!Az én kislányomnak 1 évesen jött ki az elsõ foga!Minnél késõbb jön annál egészségesebb lesz a foga!
A kérdező hozzászólása: A D vitamint kapja rendesen, az evéssel gondjaink vannak.Mostanában nem akarja enni azokat az ételeket amiket eddig kapott, inkább csak tápszert.Még a tejpépet sem, amit imádott eddig.Ha meglátja a kanalat már elkezd üvölteni, örülök ha megeszik 3-4 kanál fõzeléket.És mintha még jobban ömlene a nyála, és mindent rág ezerrel.A hízással is gondunk volt, nem annyit hízott amennyit kellene.Már mindenféle vizsgálaton voltunk, de nem találtak semmit.Amúgy jó kedvû baba, nyugodtan alszik.De minden más jobban érdekli mint az evés.
Biztos már fáj neki az evés, annyira jön a fogacskája. Az én lányom sem evõbajnok, de legalább késõbb nem lesz gondjuk a plusz kilókkal.
Valószínûleg már a fogai miatt nem eszik szívesen, de a tápszerben is van elég kalcium, ami a fogakhoz kell :) )

Mit szólnátok hozzá ha kiderülne, hogy a volt feleségetek új élettársa együtt fürdik a 8, és a 5 éves kislányokkal?

(mesztelenül, egy kádban)

Legjobb válasz: Mindenképp beszélj errõl a volt feleségeddel és a párjával. Lehet, hogy nincs mögötte hátsó szándék, ezt így látatlanban tényleg nehéz megmondani, de mindenesetre furcsa, én sem szeretném, hogy a férjemen és rajtam kívül más együtt fürödjön a gyermekemmel.

Mindenképp beszélj errõl a volt feleségeddel és a párjával. Lehet, hogy nincs mögötte hátsó szándék, ezt így látatlanban tényleg nehéz megmondani, de mindenesetre furcsa, én sem szeretném, hogy a férjemen és rajtam kívül más együtt fürödjön a gyermekemmel.
Hm. Hát most lehet a felbõszült anyukák majd lehúzzák a válaszomat a sunyiba, de én családjogászként képes vagyok ezt a helyzetet objektíven látni. Nem kell rögtön véres zászlót lobogtatni. Ha az én gyerekemrõl lenne szó, akkor lehet , hogy én is azonnal követelném magamnak a gyereket , felháborodnék, feljelenteném stb.. de így azt mondom, halgassuk meg a másik felet is. Pl egy alkalommal az apuka azért csapott cirkuszt, mert az élettárs szájrapuszit adott a nevelt kislányának. Óriási hercehurca lett belõle, vége az lett, hogy a férfira semmit nem tudtak bizonyítani, az õ családjukban ugyanis ez az elfogadott köszönési forma. Viszont a férfit te ismered, mi itt egyátalán nem, úgyhogy belátásod szerint cselekedj.
Még annyit hozzáfûznék, hogy a rendõrségen enyhén szólva is megmosolyognak, meg aztán nem olyan egyszerû ám visszavetetni a gyereket, mint ahogy itt többen gondolják.
Ez elég durva!Szerintem ott van valami hátsó szándék, mert ha kicsik lennének(1-2 évesek)az megint más lenne.Érdekes.
Rendorseg, gyamhatosag, birosag. Visszavetetnem magamhoz a gyerekeket.
már sok apukával találkoztam aki ilyeneket talált ki, h az új férfit eltávolítsa a családja közelébõl!újrakezdést remélve!!!!de azért remélem egyik sem igaz!biztos nem azért hagyott el, mert te meg minta apuka voltál!akkor ne most próbáld helyrehozni a hibáidat!
VÀLASZADÒK!!!Ha nem tudtok értelmes választ adni a kérdezonek akkor mi a ...-ért írtok? A hulye véleményeteket tartsátok meg magatoknak!!!
Gondolom az exed is velük együtt fürdik.Tényleg nem ismerjük a családot, nem vonhatunk le következtetést.Ha az exed látná, hogy baj van lépne, annyira egy anya sem hülye.Mert egy dolog, hogy ha molesztálná õket, nem látná meg nem tudna róla mert a gyerekek sem beszélnek errõl, de akkor azt csak észrevenné, hogy nem közelednek az új pasi felé.Az, hogy mekkora a brokija az új pasinak, hát istenem, olyan korban vannak, hogy érdekli õket a nemiség.Mondjuk azért már elég nagyon, talán nem kellene tök pucéran elõttük fürdenie, de lehet csak arra törekednek, hogy ne legyenek szégyenlõsek.Most ezt nem naivitásból mondom, de nálunk sem volt olyan , hogy takargattuk magunkat.Hát nemtudom.beszél a feleségeddel aztán ennyi.Miért tõlünk vársz választ????
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen kíváncsi vok, hogy csak nekem megbotránkozató, vagy van egy réteg, ahol ez teljesen megszokott. Az exel beszélni sajnos nem lehet, rózsaszín ködfelhõbe van burkolózva.. (mondjuk az agya mindig homály..)
Hát én végig olvasva és végig gondolva az egészet nagyon egyet értek veled. Van egy 10 éves fiam és egy 4 éves lányom. A férjem nem fürdik együtt a lánnyal meztelenül pedig a saját lánya. Persze nyilván a neveltetés is teszi. Szerintem próbálj meg beszélni a feleségeddel vagy a pasival ha normálisan lehet vele beszélni. Mond el hogy neked ez nem teszik és felháborító. Ha nincs eredménye másol kell megoldást találni, gyámügy vagy hasonló. Ne hagyd annyiba. Esetleg ha más pasija lesz majd azok is így fognak fürdeni vele. Normális ember nem tesz ilyet más gyerekével szerintem.
Szia, figyelj van ahol ez elfogadott igen, de szerintem ez akkorsem normális dolog. Mindenképpen rossz hatással van a szexuális fejlõdésükre, ugyanis pont abban a korban vannak. Most még nem is fog látszani rajtuk, de az érdeklõdés már érezhetõ, és mondjuk a nagyobbik lányod pl amikor már 10-12 éves lesz, nem is lesz szégyenlõs egy férfi elõtt sem, és nem fog zavarba jönni egy fütyi láttán. Az pedig már komoly probléma lesz ugyanis ezáltal elég korán fogja kezdeni. A szexuális fantáziájuk kezd beindulni, akarva akaratlanul és még nincsenek abban a korban hogy ez megtörténjen. Az exed meg a pasija valószinûleg abban a hitben vannak hogy ez nem ártalmas és családban marad. De mindenképpen mondd meg nekik hogy ez nagyon árt, és nem most hanem késõbb fog kijönni. És a lányokkal is beszélj errõl, csak nem úgy hogy érezzék hogy ez rossz és ne hagyjon bennük nyomot, különben a kiváncsiságuk fantáziába megy át.
Szia! Szerintem az hogy elváltatok, nem jelenti azt, hogy nincs beleszólásod a lányaiddal kapcsolatos ügyekbe! Ha ez neked nem tetszik (szerintem teljesen jogosan), akkor szólni kell. Ha a volt párod, se lát, se hall, akkor a mostani pasinak szólj, ha az nem válik be, akkor lépj tovább. Ne hagyd annyiban, nem veled élnek, de te vagy az édesapjuk! És beszélj a lányokkal is, talán õk sem örülnek ennek és lehet, hogy ha beszélsz velük, õk fognak szólnak az édesanyjuknak.
A kérdező hozzászólása: Értem amit mondassz, de jó volna nem megvárni azt, hogy baj legyen. Elég csak egyszer megtörténnie, hogy a lányok sérüljenek ez azt hiszem nem hit kérdése. Én sem engedném meg, hogy a párom (nõ létére) ilyet tegyen a lányaim elõtt, mondjuk Hála Istennek ez a veszély nem áll fent. :)
Én az nem értem, hogy miért nincs ennyi esze az új pasinak? Tudhatná, h ebbõl baj lesz, vagy lehet, h a lányok szégyellõsek, de nem merik mondani, nehogy otthon ebbõl konfliktus legyen. Nekem is van lányom de én nem engedném, h egy férfival fürödjön aki ráadásul az nem is az apja. És ilyenkor az anya is ott van? Vagy õ nem is látja, h mi folyik ott? Szerintem nagyon felelõtlen anya az ilyen. Azért meg nem hiszem, h bántani kéne az apát mert elvált. Nem voltunk ott, nem ismerjük õket, nem tudjuk miért mentek szét. Nincs hozzá közünk. De Apuka én ezt a fürdés témát megbeszélném a hapsival. Ne hagyd. Majd 15-16 éves korukba is velük fog fürdeni??? Nem tiszta az ürge.
A kérdező hozzászólása: Sokan nem értették a kérdést, vagy félreolvasták :I A volt feleségem élettársával egy kádban fürdenek a lányaim, mesztelenül. A lányok meg is említették, hogy milyen nagy fütyije van a pasasnak. Már azt is kérdezték tõlem, hogy milyen az enyém :S Az én párom mellét (aki nem a gyerekek anyja) folyton nézik, figyelik (lányok létére...hát akkor egy pasasét?). Tehát, valszleg már abban a korban vannak, hogy érdekli õket. Eszem ágában sincs eltávolítani az exem közelébõl a fazont, mert addig van nyugtom, míg õ szerelmes... de ez akkor is megbotránkoztató szerintem. És mi lesz, ha nem jön össze a kapcsolat? Jön egy újabb fazon, szintén mesztelenül? Azért mindennek van határa!
Egyáltalán nem helyes, mégha nincs benne hátsó szándék akkor sem. Ez a szexuális fejlõdésüket és fantáziájukat rontja egy olyan irányba ami semmiképpen nem helyes.
6 és 9 éves lányaim is vannak, de az udvari medencében még csak hagyján, hogy õk is együtt fürdenek az apjukkal, hiszen fürdõruha van mindenkin, viszont eszükbe sem jut, hogy a fürdõben is együtt fürödjenek! Pedig vérszerinti gyerekei! Nem kell ennek a fiatal férfinek sem együtt fürdeni a gyerekeiddel! Nyugodtan beszéljétek meg, hogy te ezt nem helyesled!
én nem hagynám annyiban.egy 4 hós kislány anyukája vagyok és tuti kiverném a bálhét az 1000%.te se hagyd anyiban!!!!cselekedj mert az nem helyes ha idegen férfival fürdenek együtt.szerintem ilyen korban már az sem helyes ha az édesapjukkal fürdenének mivel kislányok!!
Ha a lányok az anyukájuk mellét nézik, attól még nem lesz bajuk!Hiszen õk még nem nagyon értik, hogy nekik miért nem olyan nagy!de full durva, h ilyet gondolsz apa létedre!te sosem nézted anyukád cicijét?és most retardált lennél tõle?nem hinném!
A kérdező hozzászólása: Egyébként pedig a lányok mesélték, hogy mekkora fütyije van az új miksónak....és nem én találtam ki.
A kérdező hozzászólása: kedves 14:46-os. Én mindig a gyíerekeimért és a feleségemért éltem. Mindent megtettem, hogy õk boldogok legyenek. Rengeteget kellett dolgoznom, hogy fedezni tudjam az exem vásárlásait. Míg én dolgoztam, félrekefélt. A szeretõjéért hagyott el. Lehet, hogy voltak hibáim, nem vagyok tökéletes, mint ahogy senki sem az. Az viszont felháborít, hogy egy 27 éves fiatal [email protected] egy kádban üljenek a gyerekeim. Egyáltalán nem tartom helyesnek.
A kérdező hozzászólása: Engem személy szerint megbotránkoztat, hizen látom a lányokon, hogyan figyelik a párom mellét (elég nagy van neki) lányok létére...nem lesz ettõl valami bajuk lelkileg a gyerekeknek? Engem csak ez izgat.
Nem sok esze van az exednek. Nem normális dolog, igenis, verd ki a tamtamot, a férjem nem hajlandó gatya nélkül fürdeni a gyerekeinkkel, és soha nem is akarta. És nem kell ahhoz perverznek lenni, nem illendõ, nem egészséges dolog. Hiába szülõ valaki - pláne ha nem az - szerintem senki ne meztelenkedjen a gyerekei elõtt - a hálószobai aktust sem elõttük rendezzük le, akkor miért kell ilyesmit látniuk, vagy átélniük. Irány a gyámügy!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!