Találatok a következő kifejezésre: Kislányom 6 fél hónapos, még (14 db)

A kislányom 6, 5 hónapos. Szinte semmit nem hajlandó megenni, a bébiételt elfogadja, de semmilyen tápszert (pedig 6-féle van itthon), semmilyen tejpépet. Babakrémtúrót meg édesfehér joghurtot már adtam neki, ímmel-ámmal megette. Mit adhatok még neki?

A doki azt mondja,hogy próbáljam meg a tehéntejet.Lehet már ennyi id?sen? Mennyi fehérjét kéne min. megennie naponta?

Legjobb válasz: Annyit még hozzátennék, hogy tejtermékeket, legyen az babakrémtúró, stb. 8 hónapos kortól ajánlják KÓSTOLTATNI (2-3 kiskanál egyszerre) és 10 hónapos kortól ÉTKEZÉST KIVÁLTANI vele. Ne add neki még, õ még pici hozzá, többet árt mint használ.

Annyit még hozzátennék, hogy tejtermékeket, legyen az babakrémtúró, stb. 8 hónapos kortól ajánlják KÓSTOLTATNI (2-3 kiskanál egyszerre) és 10 hónapos kortól ÉTKEZÉST KIVÁLTANI vele. Ne add neki még, õ még pici hozzá, többet árt mint használ.
Adj neki tejet! Nem valószínû, hogy pont a te gyereked tejallergiás. Ha semmit nem fogad el, akkor tejet kell adni.A tej nem méreg, Régebben minden baba azt kapta. Jó lehet hoyg 1000-bõl egynek ártott, de észreveszed, ha hasmenést kap tõle. Akkor abbahagyod. Most nem SZOKÁS adni, de ez nem azt jelenti, hoyg tilos. Ha neki nem kell a tápszer, akkor kap tejet. Ha az orvos is ezt mondja, akkor add nyugodtan. Sokkal jobb, mintha éheztetnéd :) Egész nap tejet kell ennie. Hiszen baba. Ha más nincs, akkor tehéntejet. Esetleg kecsketej? Az nem lenne jobb? Ezt kérdezd meg az orvostól, mert szerintem jobb.
A kérdező hozzászólása: Ja, és egyébként hosszúságra múltkor 4 hét alatt 5 és fél cm-t nõtt, már most kúszik, tanul mászni, mondja hogy anya, apa, baba, hamm és ha tele a gatyája akkor üti a pelenkáját. Tehát egyébként a fejlõdésével szerintem nincs nagy gond, csak a súlya nem akar gyarapodni. Köszi mindenkinek a válaszokat!
Igaza van az utolsonak, elobb te nyugodj le es kiserletezz...amugy en kiprobalnam a tejet, mert pl en csak 2 hetig szoptam annak idejen, es utana egybol tehentejet kaptam, most belegondolva, nem semmi ugye? Es itt vagyok, semmi allergiam, es most is imadom a tejet. Az en fiam is pont 6, 5 honapos, nem minden nap egyforman van etvagya, van olyan nap, hogy csak 4 szer eszik, mar nem parazok.Nem tudom mennyi feherjere van szuksege, csak tudom, hogy a tej vagy a tapszer meg 2 eves koraig nagyon fontos legalabb reggel es este, a tobbi etkezes lenne a szilard etel. Amugy egy kis off...a tied mar mond szavakat es mutatja a pelust ha tele van?! Hat gratula, latod minden gyerek valamiben jeles...
asúját= a súlyát
Jézusom, csak kecsketejet NE! Súlyos vérszegénységet okoz, aki ilyet tanácsol elõbb inkább olvasson utána. TILOS a babáknak kecsketejet adni. Vashiányos anaemiát okoz.
1 éves koráig tilos a tehéntej! Jobb helyeken 2 éves korig. Ne adj neki! Kipróbáltad, hogy a kedvenc gyümölcsét rakd a tejpépbe mondjuk?
ne rémísztgessétek már, épp az a baja! semmi baja nem lesz más gyerekek is felnõttek. Tehéntejen, kecsketejen, a szomszédasszony tején.. A férjem meg lisztlevesen.(víz+liszt) nem fog éhen halni. Max. nem ideálisan táplálod. És? Majd bepótolja az oviba. A legjoibbat akarod, de nem tudjuk mindig a legjobbat adni., Csak adunk valamit, és az is megteszi. A kecsketej sem halálos méreg. Csak ennivaló. Lényeg, hoyg egyen valamit. A legnagyobb vérszegénységet csak az okozza, ha nem eszik, Jobb a kecsketej, mint semmi. Job a tehéntej mint semmi. Jobb a vizes gríz, mint semmi. Etesd! Azzal, amit elfogad. Õ tudja. Õ érzi, mi a jó neki. Lehet, hogy az orvosok késõbb igazolják, hogy jól érezte.
ja, persze az orvos azt fogja igazolni, hogy vészes vérszegény. Mitõl? A kecsketejtõl, amit annyira ajánlgattok. Aztán majd lehet kikezelni a bajait szegény babának. Ismétlem, nem ijesztgetés miatt, hanem megelõzés gyanánt, a kecsketej beteggé (súlyos vérszegénnyé) teszi a gyereket. Orvos mondta, nem a kis ujjamból van. Egyébként az gyerekorvos nézetett vérképet egyáltalán? A sima vérszegénységtõl is lehet étvágytalan a kicsi. De ha esetleg vérszegény és erre kecsketejet kap, akkor kórház lesz a vége a jóvoltatokból. Ez sem ijesztgetés.
vérszegény..lehet. De legalább eszik valamit. Ha nem eszik, attól vérszegényebb lesz, mintha csak kecsketejet kap. Ha nem kap tejet, semmilyet. egy-két évet kibír vérszegényen, aztán kap spenótot. Én egész gyerekkoromban vérszegény voltam, és?
lehet, hoyg nem a tápszerrel van baja, hanem a cumisüveggel. ismerek olyat, aki cumisüvegbõl semmit sem fogad el, de pohárból, kanálból bármit. Próbáld meg hidegen, vagy melegebben. langyosabban, cukrozva..valahogy csak meg eszi. Mézzel Felsikoltanak, de igya meg cukrozva hidegen, mint sehogysem. Pl az én nagy gyerekeim a kakaót csak hidegen bírják inni.
A kérdező hozzászólása: 19:02-nek.Igen, lehet hogy egy kicsit szorongok, vagy azért mert egyedül nevelem, vagy azért mert a hajamat tépem hogy 3 hónapja minden héten védõnõ, majd orvos.Minek?Tegnap megmondtam a védõnõnek, hogy nem megyek többet súlymérésre, majd az 1éves vizsgálatra legközelebb.Egyébként már én sem eszek rendesen, két hét alatt 6 kg-ot fogytam.Mindenem a gyerek, bármit megteszek érte, hogy egészséges legyen!
Mondok én neked valamit. Szerintem te szorongsz. 49-5 szakembert kérdezel meg? Minek? Semmi értelme. Szorngsz, és a babád átveszi. Nme csoda, hoyg nincs étvágya. Lazíts! Felejtsd el a szakembereket! A gyereked egészséges. Etesd meg( tejjel) és vedd könnyedén! Élvezd a vele való idõt, és higgy benne, hoyg minden rendben lesz! Hoyg ösztönösen mindent jól csinálsz! A baba jelezni fog. Lazítsatok, örüljetek, és meglátod, . megjön az étvágya és a súlya is. Ez a leg jobb , amit tehetsz. Ha nem megy, akkor járjatok baba-mama jógára, az segít. E mellett: ügyelj, hoyg ilyen idõben is délelõtt is délután is jusson friss levegõre! legalább 1-2 órát. Ha nincs levegõn, akkor nincs étvágy sem. Neked rendben van az étkezésed? Mert a gyermekünk mindig tükröt tart nekünk. Egy anya.
csak éhezik, ha nem nõ. Lehet, hoyg nem érez éhséget, , de a sejtjei mégis éheznek, mert nem kapnak megfelelõ és elegendõ táplálékot. Nme az éhezik, aki éhes, hanem az, aki nem kap elegendõ és megfelelõ összetételû tápanyagot. Pl. sok kövér ember is éhezik? sokat eszik, el is hízik, csak pont azt nem eszi, amire szüksége lenne, így a test mégis éhezik.http://www.medicalonline.hu/cikk/a_folyton_ehezo_koverek
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen kipróbáltam, friss gyümölcsöt nem eszik meg semmilyen formában, ha üveges babagyümit rakok bele, talán 50-60 g-ot bele tudok tuszkolni. Ez még elég kevés. Ráadásul hetente járok dokihoz meg védõnõhöz, mert nem hízik.Mit tehetek még?
a 1, 5 évesem kapott pepszines gyógyszertári kikeverõs gyógyszert, a gyerekorvos írta fel, nem tudom, hogy ezt lehet-e ennyire kicsinek adni. Ez gyomorsavat csinál, egész nap evett tõle. Amikor elkezdtük, 8 kg volt, most 2, 5 évesen 11 kg. Õ sem szeret enni, de a gyümölcsöket imádja. Arra gondoltam , hogy ha mindig növelnéd a tejpép adagot és csökkentenéd a gyümi adagját, akkor talán rájönne, hogy azt is meg lehet enni. Csak a tejtermékekkel van gondja? Azt mondtad, az üveges bébikajákat megeszi. Akkor azzal lehet "hizlalni" ezzel meg kísérletezgetni esetleg.
A kérdező hozzászólása: Mást sem nagyon akar megenni.A mai étrend: 50g tejpép, egy 60g-os babakrémtúró és egy fél üveg bébiétel.Egyébként vidám, egész nap gagyarászik, megállás nélkül mozog.A baj csak az, hogy 3650-el szültem és most 6500g.
A kérdező hozzászólása: Ezt is a gyerekorvos mondta pont ezért, hogy semmit nem eszik. Õ is úgy mondta, hogy ilyenkor még nem szokták javasolni, de ugye valamit ennie kell. Én is úgy voltam vele, hogy persze nem az õ gyerekérõl van szó!
Fontosabb, hoyg egyen, mint hogy mit eszik. Ha nem eszi, amit a gyerekirodalom elõír, akkor kénytelen vagy azt adni amit elfogad. Nem lehet zöldségen nevelni egy kisbabát. Ha csak tehéntej van, akkor azt kell neki adnod. Lehet, hoyg ma nem ez a divat, vagy nem ezt írja elõ a szakirodalom, de éheztetned mégsem lehet.Fontos, hogy elegendõ tápanyagot kapjon!Ez elengedhetetlen. Amit elfogad, azt kell adni neki. Csak nõjjön!
"Õ is úgy mondta, hogy ilyenkor még nem szokták javasolni, de ugye valamit ennie kell. Én is úgy voltam vele, hogy persze nem az õ gyerekérõl van szó!" -azért nagyobb baj ha éhezik, mintha nem az aktuális trendnek megfelelõen eteted! És ha nem gyarapszik, akkor éhezik, nélkülöz valamilyen tápanyagot a szervezete. Jobban hiszel ismeretlenül nekünk, felelõtlen válaszolgatóknak, mint az orvosodnak?? Ha nem hiszel az orvosnak, akkor hallgass anyukádra, vagy anyósodra!Krémtúrón nem lehet gyereket nevelni.
A kérdező hozzászólása: A baba nem éhezik, ez a baj, hogy étvágya sincs.A doki mondta, hogy próbáljam meg egyszer megvárni, hogy õ kérje a kaját. 14 óra telt el, én kínáltam és akkor is csak fintorgott. Egyébként 4-5 szakembert kérdezek meg mindig, mielõtt bármit adok neki.Csak az a baj, hogy 5-en 8 félét mondanak. Ezért kérdezlek titeket.
Mi is így vagyunk, kislányom ma 8hós, 3350született és még mindig 6950gr.(bár már 6, 5hósan mászott, felállt, kapaszkodva ment) Csak sinlacot fogadja el-mostanában szoktam belecsempészni tápszert.(abból mi is jól állunk kb.5féle van itthon, mindent kipróbáltunk már)Annyi, hogy a húst imádja, abból valamennyit megeszik napi1x.
A kérdező hozzászólása: Igen, amíg evett tápszert addig szobahõmérsékleten itta csak.Tettem bele pici cukrot, többet, sokat, úgy sem kellett neki. Nemrég próbáltam kanálból, másfél óra alatt 120 ml-t megevett.Ez még nem rendes adag neki, és majdnem a következõ etetésig tartott.Két napja adok ismét házikosztot, úgy látom igazi kis ínyenc!Paradicsomos húsgombócból jól bepekolt tegnapelõtt, tegnap pedig a húslevesbõl.Ezeknek több íze van, mint a bébiételnek, talán ez lesz a nyerõ.

Kislányom 6 és fél hónapos, még mindig szopik egy nap 4-5-ször, de most már nekem nagyon fáj. Miért fáj?

Ahogy a mellbimbót a szájába veszi és szívni kezdi már az is nagyon fáj, de van mikor még meg is rángatja és az valami iszonyú. Persze, ha elveszem t?le, akkor meg sír. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Õt kérdezd: http://www.nlcafe.hu/index.php?id=192&page=1&orderby=0&func=.. Nekem sokat segített.

6 és fél hónapos kislányom még nem forog. Kellene aggódnom?

Legjobb válasz: Elvileg 6 hónapos korra meg kéne tudjanak fordulni a babák. Én a helyedben beszélnék a gyerekorvossal vagy a védõnõvel. Esetleg nem duci baba?

Elvileg 6 hónapos korra meg kéne tudjanak fordulni a babák. Én a helyedben beszélnék a gyerekorvossal vagy a védõnõvel. Esetleg nem duci baba?
Ne aggódj, orvossal ugyan beszélhetsz, de pl a mi családunkba 2 baba is kihagyta az életébõl a forgolódást, mászást. Egybõl kapaszkodtak, ültek, persze 5-6 hónaposan nem korábban. aztán 9-10 hónaposan már jártak. Hiába tettük õket hasra, és szó szerint mászattük õket négykézláb úgy hogy fogtuk kezüket-lábukat és pakoltuk, csak visítottak. Nekik ez nem volt jó. :) Ma már szépen mennek, ülnek, és néha másznak, ha kedvük van, de csak pár métert. Azért te próbálkozz nyugottan forgatással, lehet, hogy csak lusti a gyekõc. :) )
szerintem azért vidd el fejlesztõbe vagy babaúszásra vagy dévény-hez vagy gekkóba vagy valahova, mert gyakori, de nem olyan jó, ha kihagy valamit a baba - nem törvényszerû ugyan, hogy baj lesz, de jó ha tudod, hogy a mozgásfejlõdés szorosan összefügg a többi képességekkel, pl.: beszéd, finommotorika (pl. rajz, késõbb írás), olvasás, matek - gyakorlatilag mindennel összefügg! jobb inkább korán aggódni, mint késõbb szenvedni a különféle különórákkal
Nem gondolom, hogy kéne aggódnod. Se hasra, se hátra nem fordul? Esetleg próbáld motiválni valamivel, vagy segíteni átgördíteni.
A kérdező hozzászólása: Magától sajnos nem fordul egyik irányba sem. Ha segítem akkor sikerül neki. Oldalára nagyon ügyesen fordul, de onnan tovább nem.
A kérdező hozzászólása: Õ is ügyesen ül egyedül már egy hónapja, néha kúszik is, de azt tapasztalom hiába erõltetem is a fordulást, nem akarja. Amúgy nem duci. Akkor még vannak gyerekek, akik kihagyták az átfordulást.
Ha egyébként mozgékony és aktív, tehát másban nem látod úgy, hogy elmaradott, akkor semmi gond. Mi hat hónaposan két nap eltéréssel kezdünk el mindkét irányban forogni. És elõbb kúszott, mint forgott. Egyik nap még semmi, másnap rájött, és azóta megy!

6 és fél hónapos a kislányom, már 5 hónaposan kijött két fogunk, azóta semmi, viszont nem alszik, éjszakánként van, hogy 8-szor is felkel. A foga jöhet? Milyen jó ötleteitek vannak, hogy jobban aludjon? (még ki nem jönnek a fogak, ez lesz? )

Legjobb válasz: Neked is most jött ki a fogad? Elég késõn! Lehet,hogy azért kel fel a lányod éjjel,mert jön még foga,de az is lehet,hogy nem lakik jól a vacsorával!

Neked is most jött ki a fogad? Elég késõn! Lehet, hogy azért kel fel a lányod éjjel, mert jön még foga, de az is lehet, hogy nem lakik jól a vacsorával!
szia. 5 hós lányom szintén sokszor fölkelt éjszakánként az elmúlt napokban, kinlódik a fogával (még egy sincs). vettem viburcol kúpot, az elsõ két éjjel nagyon szörnyû volt, a harmadik csak simán szörnyû. Tegnap adtam neki negyedik alkalommal és szépen aludt, fél 4kor is csak enni kelt föl és fél 6tól volt nyûgösebb a helyzet. szóval tényleg jónak tûnik ez a kúp.elõtte volt olyan, hogy egy óra sem telt el éjjel két sírás között.Egyébként egyik éjjel (mellettem alszik a picim egy fotelágyon) már annyira sírt, hogy visszatettem az ágyba és elkezdtem maszírozni kézzel az ínyét. azonnal csönd lett és szépen aludt tovább.
A kérdező hozzászólása: 5 hónap után eltelt igen egy kis idõ, és még semmi, csak duzzadt fent az ínye. Este megiszik 200 ml tápszert, és van úgy , hogy elalszik, és 1 óra múlva már kel is.
A kérdező hozzászólása: Vettem ma norufen , narancs ízût, mondták próbáljam ki, hátha jó lesz.
Csak az a baj a nurofennel, hogy azt már csak akkor célszerû adni, ha már látod a csíkot!Mert nem lehet sokszor adni! Nekünk 3 hósan jött az alsó kettõ, 6 hósan a felsõ kettõ, és onnantól nem aludt át egy éjjelt sem a most 9, 5 hós lányom!Most kezdtem el a chamomilla ch 30-at adni és 3 napja alszik!max napi 4*5 golyót lehet adni, én sak reggel este adom!Amúgy tegnap elõtt kijött az 5-ik foga már van csík a másik oldaon is!és felül is duzzadt!Szóval szerintem ezek akkor is jönnek és kínoznak amikor még se duzzanat se csík! Próbáld ki szerintem ezt!

4 és fél hónapos kislánynak érdemes még megvenni az elektromos hintát (FP), vagy inkább felejtsem el, mert túl pici ideig tudná már használni? (elvileg 6 hóig/9 kg-ig lehet használni). Vagy létezik olyan is ami tovább használható?

Legjobb válasz: Nem tudom, de az biztos, hogy a mi társaságunkban 6 gyereknek volt de nem kötötte le õket max 2-3 alkalom, utánna hiszti! De megveheted szerintem, max a teszveszen eladod utánna :)

Nem tudom, de az biztos, hogy a mi társaságunkban 6 gyereknek volt de nem kötötte le õket max 2-3 alkalom, utánna hiszti! De megveheted szerintem, max a teszveszen eladod utánna :)
Szia! Szerintem felejtõs a dolog, mert lassan majd már felszeene ülni, így nem lesz neki valami izgalmas bekötve...érted?? :)
Mi kaptuk hasznaltan, 3 csaladon ment at es senki sem hasznalta tul sokat.Nalunk is max 2 honapig volt erdekes a babam szamara, azota csak pihenoszekkent funkcional(alulrol kitamasztva, mert mar 10kg a picim)...
Szia A mi babánk 3, 5 hónapos, és õ imádja! Lassan 7 kg, de majd ha eléri a súlyhatárt, akkor lehet, hogy mi is kifogjuk majd támasztani alúlról... Nagyon jókat gagyarászik, meg röhögcsél benne..:) Nem akarnám ettõl megfosztani õt! :) Nincs a közelben ismerõs, ahol kitudnátok próbálni, hogy mennyire köti le a hinta? Nálunk annó voltak babások, és beleültették, és tetszett nekik...:) Ja...és olyan 9 kg körüli volt a gyerek Amúgy nekem most is abban alszik a kicsi, mert imád ott aludni...:) Amikor fáradt lesz, bekapcsolom a zenét, meg a hintáztatós funkciót, és amíg mélyen el nem alszik, addíg megy a ringatózdi..A zenét van, hogy elõbb kikapcsolom... További jó babázást neked!
Az én babám is ennyi idõs, én tegnap rendeltem neki rugós hintát, amit hat hónapos kortól lehet használni, szerintem azt már jobban kitudja használni.
A babám 5 hónapos, mi béreljük a hintát.havi 3 ezer. Ö szereti, meg én is, mert nem kell annyit ölben ringatni, most is elaludt benne. Te nem tudsz valahonnan bérelni? Jobb, mintha megveszed és nem szereti, vagy kinövi és eladni se egyszerü.
A kérdező hozzászólása: Meg sem fordult a fejemben hogy lehet esetleg bérelni is a hintát... Szétnézek a neten. Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: koszi ke a segitseget.
Jó az alvókája. Az Én kisfiam is ennyit aludt ekkor, most 8 hós, és 3x alszik egy nap.Örülj neki.Sok anyuka örülne egy ilyen jó alvó babának.
A kérdező hozzászólása: koszi szepen minden jot!
Az enyém 3 hetes kora óta átalussza az éjszakát és napközben 4-szer alszik pedig már 6 hónapos.. :) ))) Örülj neki! Alvás közben nõnek a picik, fejlõdik az idegrendszer.. Õ tudja mire van szüksége. Bízz benne :)

Kinek mikor jött meg szülés után a mensije? Nekem már egyszer megvolt 5 hónap után de mos nem jött meg szerintetek aggódjak? A kislányom 6 és fél hónapos és még szopik.

Legjobb válasz: Nekem is ugyan ez van. Szerintem nem kell aggódni, mert idõ kell, hogy helyre álljon a szervezetés be kell állni a ritmusnak, ugyan úgy, mint gyerekkorba. Másnak, meg hetente van. Mi még jobban jártunk.

Nekem is ugyan ez van. Szerintem nem kell aggódni, mert idõ kell, hogy helyre álljon a szervezetés be kell állni a ritmusnak, ugyan úgy, mint gyerekkorba. Másnak, meg hetente van. Mi még jobban jártunk.
penteken lesz 1 eves a lanyom es most jott meg vasarnap:) pedig naponta 6-7-szer is szopizik
3 hós a kisfiam, szülés után 1-1.5 hétig véreztem és azóta nem jött meg.
8 hós lesz a fiam és még nem jött meg.Azáliát szedek és szoptatok.
nekem kilenc hónapos a babám és még nem jött meg szülés óta és már nem is fog mer 8 hetes várandós vagyok :) mi sem védekeztünk.
sziasztok! Én 11 hete szültem császárral a kislányomat, 2 hónapos volt, mire abbamaradt a vérzés, vagyis ápr.14-én volt kb. utoljára, azóta semmi. De nem szoptatok. Mikor kéne megjönnie? a nem szoptatóknak sem áll be egybõl? volt 2 vetélésem, azok után egybõl beállt a ciklusom, remélem most is be fog. Csak honnan számoljak? :-D
Én is anyatejadó vagyok, mégis megjött már 3-szor/5 hónapja szültem/a lányommal is adtam le tejet, mégsem jött meg csak 8 hónappal szülés után.Semmi köze a menstruációnak az anyatej-leadáshoz!A mensid viszont késhet hormonális változás miatt, ami lehet terhesség is de a szoptatás miatt is variálódhat bármi.
A kérdező hozzászólása: jövõre tervezzük a kistesót de nem lenne gond ha elõbb jönne. csak kíváncsi voltam más is tapasztalt e már ilyet mint én de hétfõn veszek egy tesztet.
Utolsó voltam! Miért nem védekeztek?Tesót szeretnél???? 4 gyerkõc anyukája
Nekem még nem jött meg, pedig már 16, 5 hónapos a kisfiam. Mivel anyatejadó is voltam s 3 hete fejeztem be, így még az anyatej miatt nem jött meg!Most apasztógyógyszert szedek, de úgy érzem hamarosam megjön, mert itt-ott szúrkál. Ha még neked is anyatejes nyugodj meg azért nem jön meg! Én 1 hónapja voltam orvosnál s mindent rendbe találtak.
A kérdező hozzászólása: és ti védekeztek?mert mi nem és azért is aggódok kicsit!
lehet rendszertelen a menstruáció a szoptatás alatt, fõleg ha csak egyszer volt meg. Sok esetben a szoptatásnak peteérés-gátló hatása is van. De mivel Neked már volt egyszer menzid, ez azt jelenti, nálad már beindult a ciklus, tehát bármi lehet....lehet, hogy csak késik, de lehet, hogy terhes vagy...én vennék egy tesztet. (nekem 16 hós kisfiam, és még nem jött meg, de csak egy hete hagytam abba a szoptatást)

Tisztelt Doktor úr! 27 éves vagyok, és van egy 22 hónapos kislányom. Szülés után 6 hónappal jött meg a menstruációm, nem tudtam szoptatni. Azóta a menstruációm csak 3 hónapban volt, nagyon félek, hogy meddő lettem. Most kezdődött a kivizsgálásom, mert sze

Tisztelt Doktor úr! 27 éves vagyok, és van egy 22 hónapos kislányom. Szülés után 6 hónappal jött meg a menstruációm, nem tudtam szoptatni. Azóta a menstruációm csak 3 hónapban volt, nagyon félek, hogy meddő lettem. Most kezdődött a kivizsgálásom, mert szeretnénk kistestvért.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Első lépésben nem meddőségre kellene gondolni, de érdemes megvárni a kivizsgálások leleteit. Ennek ismeretében lehet nyilatkozni az esetleges teendőkről. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Első lépésben nem meddőségre kellene gondolni, de érdemes megvárni a kivizsgálások leleteit. Ennek ismeretében lehet nyilatkozni az esetleges teendőkről. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! 27 éves vagyok, és van egy 22 hónapos kislányom. Szülés után 6 hónappal jött meg a menstruációm, nem tudtam szoptatni. Azóta a menstruációm csak 3 hónapban volt, nagyon félek, hogy meddő lettem. Most kezdődött a kivizsgálásom, mert sze

Tisztelt Doktor úr! 27 éves vagyok, és van egy 22 hónapos kislányom. Szülés után 6 hónappal jött meg a menstruációm, nem tudtam szoptatni. Azóta a menstruációm csak 3 hónapban volt, nagyon félek, hogy meddő lettem. Most kezdődött a kivizsgálásom, mert szeretnénk kistestvért.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Első lépésben nem meddőségre kellene gondolni, de érdemes megvárni a kivizsgálások leleteit. Ennek ismeretében lehet nyilatkozni az esetleges teendőkről. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Első lépésben nem meddőségre kellene gondolni, de érdemes megvárni a kivizsgálások leleteit. Ennek ismeretében lehet nyilatkozni az esetleges teendőkről. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Kislányom 6 és fél hónapos, s még nem fordul hasról hárta? Nincs lemaradva? Nagyon ritkán sikerul neki, de csak véletlenul.

Amúgy nagyon mozgékony. Hátról átfordul seperc alatt, forog a tengelye korul, tolat, ha megfogom a két kezét felhúzza magát, de az valahogy még nem megy neki. Pedig sokat van hason, de aztán csak mérgelodik, mert nem tud átforduli.

Legjobb válasz: Koszonom a válaszokat. Akkor nem agódom, majdcsak menni fog neki :-)

A kérdező hozzászólása: Koszonom a válaszokat. Akkor nem agódom, majdcsak menni fog neki :-)
Ne aggódj. Ez nálunk is így volt, csak 8 hónaposan sikerült a "másik" irányba is fordulnia. Semmirõl nem késik le. Fõleg, ha a többi mozgással nincs baj, ez nem gond.
A kérdező hozzászólása: Koszi, megnyugtattál :-)
Persze, nem minden baba fejlõdik a nagykönyv szerint. De azzal nem vesztesz semmit, ha elviszed egy gyógytornászhoz. Gyerekorvos és védõnõ mit mondanak?
A kérdező hozzászólása: Védono nálunk nincs, orvostól meg elfelejtettem a múltkor megkérdezni, o meg sose kérdi, mit tud már. A kajálásról beszéltunk csak. De legkozelebb megkérdezem, ha addig nem fog forogni.
azt olvastam, hogyha egyszer már valamit csinált, akkor tudja, csak még nem akarja csinálni többet. na ezt jól megmondtam:)
Szia! Szerintem se aggódj!!! Az én kisfiam 4és fél hónaposan fordult elõször át a hasára aztán nem sokkal rá, vissza, de csak az egyik irányba!!! Csak balra volt hajlandó forogni és onnan vissza! Kb. 6-6, 5 hós volt mikor rájött, hogy jobbra is tud fordulni! De nekünk nem is ez volt az egyetlen, ami nem a nagykönyv szerint történt! 7, 5 hósan elõször elkezdett mászni, rá három napra felállt, és csak ezután tanult meg ülni! Pedig az utolsó kettõ elvileg fordítva van! Szóval ne aggódj!!!! Hagyd, hogy úgy fejlõdjön a babád, ahogy neki jó!!!
Ha már néha tudja, akkor ne aggódj. Nálunk is így volt. A nappaliban soha nem fordult vissza, de a kiságyba/franciágyon tudta. Aztán most így van a mászással is. 1 hónapig tanult mászni, de sose jött bele igazán. Inkább felállt:) De mászni nem nagyon megy neki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!