Találatok a következő kifejezésre: Kislányom 6 fél hónapos, (40 db)

A kislányom 6, 5 hónapos. Szinte semmit nem hajlandó megenni, a bébiételt elfogadja, de semmilyen tápszert (pedig 6-féle van itthon), semmilyen tejpépet. Babakrémtúrót meg édesfehér joghurtot már adtam neki, ímmel-ámmal megette. Mit adhatok még neki?

A doki azt mondja,hogy próbáljam meg a tehéntejet.Lehet már ennyi id?sen? Mennyi fehérjét kéne min. megennie naponta?

Legjobb válasz: Annyit még hozzátennék, hogy tejtermékeket, legyen az babakrémtúró, stb. 8 hónapos kortól ajánlják KÓSTOLTATNI (2-3 kiskanál egyszerre) és 10 hónapos kortól ÉTKEZÉST KIVÁLTANI vele. Ne add neki még, õ még pici hozzá, többet árt mint használ.

Annyit még hozzátennék, hogy tejtermékeket, legyen az babakrémtúró, stb. 8 hónapos kortól ajánlják KÓSTOLTATNI (2-3 kiskanál egyszerre) és 10 hónapos kortól ÉTKEZÉST KIVÁLTANI vele. Ne add neki még, õ még pici hozzá, többet árt mint használ.
Adj neki tejet! Nem valószínû, hogy pont a te gyereked tejallergiás. Ha semmit nem fogad el, akkor tejet kell adni.A tej nem méreg, Régebben minden baba azt kapta. Jó lehet hoyg 1000-bõl egynek ártott, de észreveszed, ha hasmenést kap tõle. Akkor abbahagyod. Most nem SZOKÁS adni, de ez nem azt jelenti, hoyg tilos. Ha neki nem kell a tápszer, akkor kap tejet. Ha az orvos is ezt mondja, akkor add nyugodtan. Sokkal jobb, mintha éheztetnéd :) Egész nap tejet kell ennie. Hiszen baba. Ha más nincs, akkor tehéntejet. Esetleg kecsketej? Az nem lenne jobb? Ezt kérdezd meg az orvostól, mert szerintem jobb.
A kérdező hozzászólása: Ja, és egyébként hosszúságra múltkor 4 hét alatt 5 és fél cm-t nõtt, már most kúszik, tanul mászni, mondja hogy anya, apa, baba, hamm és ha tele a gatyája akkor üti a pelenkáját. Tehát egyébként a fejlõdésével szerintem nincs nagy gond, csak a súlya nem akar gyarapodni. Köszi mindenkinek a válaszokat!
Igaza van az utolsonak, elobb te nyugodj le es kiserletezz...amugy en kiprobalnam a tejet, mert pl en csak 2 hetig szoptam annak idejen, es utana egybol tehentejet kaptam, most belegondolva, nem semmi ugye? Es itt vagyok, semmi allergiam, es most is imadom a tejet. Az en fiam is pont 6, 5 honapos, nem minden nap egyforman van etvagya, van olyan nap, hogy csak 4 szer eszik, mar nem parazok.Nem tudom mennyi feherjere van szuksege, csak tudom, hogy a tej vagy a tapszer meg 2 eves koraig nagyon fontos legalabb reggel es este, a tobbi etkezes lenne a szilard etel. Amugy egy kis off...a tied mar mond szavakat es mutatja a pelust ha tele van?! Hat gratula, latod minden gyerek valamiben jeles...
asúját= a súlyát
Jézusom, csak kecsketejet NE! Súlyos vérszegénységet okoz, aki ilyet tanácsol elõbb inkább olvasson utána. TILOS a babáknak kecsketejet adni. Vashiányos anaemiát okoz.
1 éves koráig tilos a tehéntej! Jobb helyeken 2 éves korig. Ne adj neki! Kipróbáltad, hogy a kedvenc gyümölcsét rakd a tejpépbe mondjuk?
ne rémísztgessétek már, épp az a baja! semmi baja nem lesz más gyerekek is felnõttek. Tehéntejen, kecsketejen, a szomszédasszony tején.. A férjem meg lisztlevesen.(víz+liszt) nem fog éhen halni. Max. nem ideálisan táplálod. És? Majd bepótolja az oviba. A legjoibbat akarod, de nem tudjuk mindig a legjobbat adni., Csak adunk valamit, és az is megteszi. A kecsketej sem halálos méreg. Csak ennivaló. Lényeg, hoyg egyen valamit. A legnagyobb vérszegénységet csak az okozza, ha nem eszik, Jobb a kecsketej, mint semmi. Job a tehéntej mint semmi. Jobb a vizes gríz, mint semmi. Etesd! Azzal, amit elfogad. Õ tudja. Õ érzi, mi a jó neki. Lehet, hogy az orvosok késõbb igazolják, hogy jól érezte.
ja, persze az orvos azt fogja igazolni, hogy vészes vérszegény. Mitõl? A kecsketejtõl, amit annyira ajánlgattok. Aztán majd lehet kikezelni a bajait szegény babának. Ismétlem, nem ijesztgetés miatt, hanem megelõzés gyanánt, a kecsketej beteggé (súlyos vérszegénnyé) teszi a gyereket. Orvos mondta, nem a kis ujjamból van. Egyébként az gyerekorvos nézetett vérképet egyáltalán? A sima vérszegénységtõl is lehet étvágytalan a kicsi. De ha esetleg vérszegény és erre kecsketejet kap, akkor kórház lesz a vége a jóvoltatokból. Ez sem ijesztgetés.
vérszegény..lehet. De legalább eszik valamit. Ha nem eszik, attól vérszegényebb lesz, mintha csak kecsketejet kap. Ha nem kap tejet, semmilyet. egy-két évet kibír vérszegényen, aztán kap spenótot. Én egész gyerekkoromban vérszegény voltam, és?
lehet, hoyg nem a tápszerrel van baja, hanem a cumisüveggel. ismerek olyat, aki cumisüvegbõl semmit sem fogad el, de pohárból, kanálból bármit. Próbáld meg hidegen, vagy melegebben. langyosabban, cukrozva..valahogy csak meg eszi. Mézzel Felsikoltanak, de igya meg cukrozva hidegen, mint sehogysem. Pl az én nagy gyerekeim a kakaót csak hidegen bírják inni.
A kérdező hozzászólása: 19:02-nek.Igen, lehet hogy egy kicsit szorongok, vagy azért mert egyedül nevelem, vagy azért mert a hajamat tépem hogy 3 hónapja minden héten védõnõ, majd orvos.Minek?Tegnap megmondtam a védõnõnek, hogy nem megyek többet súlymérésre, majd az 1éves vizsgálatra legközelebb.Egyébként már én sem eszek rendesen, két hét alatt 6 kg-ot fogytam.Mindenem a gyerek, bármit megteszek érte, hogy egészséges legyen!
Mondok én neked valamit. Szerintem te szorongsz. 49-5 szakembert kérdezel meg? Minek? Semmi értelme. Szorngsz, és a babád átveszi. Nme csoda, hoyg nincs étvágya. Lazíts! Felejtsd el a szakembereket! A gyereked egészséges. Etesd meg( tejjel) és vedd könnyedén! Élvezd a vele való idõt, és higgy benne, hoyg minden rendben lesz! Hoyg ösztönösen mindent jól csinálsz! A baba jelezni fog. Lazítsatok, örüljetek, és meglátod, . megjön az étvágya és a súlya is. Ez a leg jobb , amit tehetsz. Ha nem megy, akkor járjatok baba-mama jógára, az segít. E mellett: ügyelj, hoyg ilyen idõben is délelõtt is délután is jusson friss levegõre! legalább 1-2 órát. Ha nincs levegõn, akkor nincs étvágy sem. Neked rendben van az étkezésed? Mert a gyermekünk mindig tükröt tart nekünk. Egy anya.
csak éhezik, ha nem nõ. Lehet, hoyg nem érez éhséget, , de a sejtjei mégis éheznek, mert nem kapnak megfelelõ és elegendõ táplálékot. Nme az éhezik, aki éhes, hanem az, aki nem kap elegendõ és megfelelõ összetételû tápanyagot. Pl. sok kövér ember is éhezik? sokat eszik, el is hízik, csak pont azt nem eszi, amire szüksége lenne, így a test mégis éhezik.http://www.medicalonline.hu/cikk/a_folyton_ehezo_koverek
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen kipróbáltam, friss gyümölcsöt nem eszik meg semmilyen formában, ha üveges babagyümit rakok bele, talán 50-60 g-ot bele tudok tuszkolni. Ez még elég kevés. Ráadásul hetente járok dokihoz meg védõnõhöz, mert nem hízik.Mit tehetek még?
a 1, 5 évesem kapott pepszines gyógyszertári kikeverõs gyógyszert, a gyerekorvos írta fel, nem tudom, hogy ezt lehet-e ennyire kicsinek adni. Ez gyomorsavat csinál, egész nap evett tõle. Amikor elkezdtük, 8 kg volt, most 2, 5 évesen 11 kg. Õ sem szeret enni, de a gyümölcsöket imádja. Arra gondoltam , hogy ha mindig növelnéd a tejpép adagot és csökkentenéd a gyümi adagját, akkor talán rájönne, hogy azt is meg lehet enni. Csak a tejtermékekkel van gondja? Azt mondtad, az üveges bébikajákat megeszi. Akkor azzal lehet "hizlalni" ezzel meg kísérletezgetni esetleg.
A kérdező hozzászólása: Mást sem nagyon akar megenni.A mai étrend: 50g tejpép, egy 60g-os babakrémtúró és egy fél üveg bébiétel.Egyébként vidám, egész nap gagyarászik, megállás nélkül mozog.A baj csak az, hogy 3650-el szültem és most 6500g.
A kérdező hozzászólása: Ezt is a gyerekorvos mondta pont ezért, hogy semmit nem eszik. Õ is úgy mondta, hogy ilyenkor még nem szokták javasolni, de ugye valamit ennie kell. Én is úgy voltam vele, hogy persze nem az õ gyerekérõl van szó!
Fontosabb, hoyg egyen, mint hogy mit eszik. Ha nem eszi, amit a gyerekirodalom elõír, akkor kénytelen vagy azt adni amit elfogad. Nem lehet zöldségen nevelni egy kisbabát. Ha csak tehéntej van, akkor azt kell neki adnod. Lehet, hoyg ma nem ez a divat, vagy nem ezt írja elõ a szakirodalom, de éheztetned mégsem lehet.Fontos, hogy elegendõ tápanyagot kapjon!Ez elengedhetetlen. Amit elfogad, azt kell adni neki. Csak nõjjön!
"Õ is úgy mondta, hogy ilyenkor még nem szokták javasolni, de ugye valamit ennie kell. Én is úgy voltam vele, hogy persze nem az õ gyerekérõl van szó!" -azért nagyobb baj ha éhezik, mintha nem az aktuális trendnek megfelelõen eteted! És ha nem gyarapszik, akkor éhezik, nélkülöz valamilyen tápanyagot a szervezete. Jobban hiszel ismeretlenül nekünk, felelõtlen válaszolgatóknak, mint az orvosodnak?? Ha nem hiszel az orvosnak, akkor hallgass anyukádra, vagy anyósodra!Krémtúrón nem lehet gyereket nevelni.
A kérdező hozzászólása: A baba nem éhezik, ez a baj, hogy étvágya sincs.A doki mondta, hogy próbáljam meg egyszer megvárni, hogy õ kérje a kaját. 14 óra telt el, én kínáltam és akkor is csak fintorgott. Egyébként 4-5 szakembert kérdezek meg mindig, mielõtt bármit adok neki.Csak az a baj, hogy 5-en 8 félét mondanak. Ezért kérdezlek titeket.
Mi is így vagyunk, kislányom ma 8hós, 3350született és még mindig 6950gr.(bár már 6, 5hósan mászott, felállt, kapaszkodva ment) Csak sinlacot fogadja el-mostanában szoktam belecsempészni tápszert.(abból mi is jól állunk kb.5féle van itthon, mindent kipróbáltunk már)Annyi, hogy a húst imádja, abból valamennyit megeszik napi1x.
A kérdező hozzászólása: Igen, amíg evett tápszert addig szobahõmérsékleten itta csak.Tettem bele pici cukrot, többet, sokat, úgy sem kellett neki. Nemrég próbáltam kanálból, másfél óra alatt 120 ml-t megevett.Ez még nem rendes adag neki, és majdnem a következõ etetésig tartott.Két napja adok ismét házikosztot, úgy látom igazi kis ínyenc!Paradicsomos húsgombócból jól bepekolt tegnapelõtt, tegnap pedig a húslevesbõl.Ezeknek több íze van, mint a bébiételnek, talán ez lesz a nyerõ.
megeteted mikor felébred?
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem írni, hogy mi már tápizunk egy hónapja, de cicibõl is keveset evett, amikor még volt tejem...
még annyi, hogy 4 hónapos korában én bevezetném a sinlacot vagy pótolnám tápszerrel ha nincs annyi tejed már, azért éhes
ha aludni akarsz kénytelen leszel növelni a nappali kaja adagját, míg ezt nem teszed meg, fel fog kelni hisz éhes! Pár napig etesd sûrûbben, akár 2 óránként is. ha sikerül annyit ennie, hogy nem lesz éhes éjjel, akkor szépen visszaállíthatod 3-4 órás szopira.
A kérdező hozzászólása: A 17.14-es válaszolónak. Nem tudok neki több kaját adni, mert nem fogadja el. Próbáltam már fél álomba etetni, mert akkor többet eszik, de akkor sem annyit, amennyit kéne. 130g nálunk nagy szám:)
tegnap 21:06 vagyok Félreértettél: 14 hónapos most :-) Szerencsére nekem sincs nagy alvásigényem, bár amikor faltól falig közlekedek, akkor a párom átküld a másik szobába aludni, és átveszi a "szolgálatot".
Valószínûleg most több tápanyagra van szüksége. Tudsz neki napközben többet adni enni? Talán akkor nem fog éjjel felébredni.
A kérdező hozzászólása: Megetetem, amikor felébred, és többet eszik, mint általában napközben. Vissza alszik rögtön. Napközben 4-5 órát alszik összesen. Utolsó válaszolónak: 10 hónapos korától alszik csak normálisan??Jézusom, addig végkimerülésben elpatkolok! Az viszont igaz, hogy hirtelen sokat nyúlt a kislányom, és lehet ezért nem alszik...
Mennyit alszik napközben? Ha éjjel felébred, éhes? Visszaalszik? Vagy fél kettõtõl fenn vagy vele?
akkor csak azt tudom mondani, hogy ideje elkezdeni a hozzátáplálást. persze ha elmúlik 4 hónapos és a dokitokkal megvitatjátok a lehetõségeket! nálunk 4 és fél hónapos volt a babám amikor uez volt, sinlaccal kezdtük, este kapott 200ml-t (hígra csináltam, cumisüvegbõl ette) aztán HA vaníliás tejpépet kapott (tescoban lehet kapni). 5, 5 hónaposan meg elkezdtünk kóstoltatni. cicizni végig 90 és 120ml-t tudott mert nem volt több tejem :(

Valamit rosszul csinálok? 6 és fél hónapos kislányom napi 6szor eszik. Éjjel is felkel. Tápszeres, aminek a dobozán az áll hogy 4szer kellene ennie egy nap. Szerintetek sokat eszik?

Több teát kéne adnom két evés között és ki tudnám húzni az id?t vagy bízzam rá és adjak annyiszor ahányszor kér (valamit)? Bébipapit is eszik egy nap egyszer. El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Milyen tápszert eszik a kislányod? Esetleg már nem elég tápláló neki. A fiamnak fél éves korától például másik, kalóriásabb tápszert írtak fel. És mekkora mennyiségeket eszik a tápszerbõl? Teljes adagot? Milyen szilárd ételt kap? Esetleg lehetne már abból is még egy tápszeres étkezést kiváltani. Hátha abból jobban jól lakik.

Milyen tápszert eszik a kislányod? Esetleg már nem elég tápláló neki. A fiamnak fél éves korától például másik, kalóriásabb tápszert írtak fel. És mekkora mennyiségeket eszik a tápszerbõl? Teljes adagot? Milyen szilárd ételt kap? Esetleg lehetne már abból is még egy tápszeres étkezést kiváltani. Hátha abból jobban jól lakik.
bocs beragadt a caps lock :S
nem, nem! nem úgy van, hogy elhagyjuk a tápit és 1x eszik a baba! majd így fog kinézni: reggeli tápszer, majd rendes reggeli (kenyér, felvágott, stb.) 10órai gyümölcs (keksszel dúsíthatod) ebéd fõzelék husival ezután jön az alvás, ekkor is kaphat tápit! uzsonna tejpép vacsora fõzelék vagy kenyér lefekvéshez tápszer! tehát nem kiváltod a reggelit és a vacsorát hanem a tápi mellé adod majd mikor nem lesz elég neki. olyan 8-10 hónapos korban. addig meg a 10órai, ebéd és az uzsonna amit kiváltasz, olyan nincs, hogy 4x eszik összesen a baba, 5x kell, csak a tápi szûkül le 3ra majd 2re, de az egészen ovis korig meg is marad! :)
EZ AZ AJÁNLÁS, MERT ENNYI IDÕS TÁPSZERES BABÁKNÁL 2 VAGY 3 ÉTKEZÉS VAN KIVÁLTVA ÁLTALÁBAN. HA TI MÉG NEM TARTOTOK ITT AKKOR SINCS SEMMI, NEM HAJT A TATÁR. MAJD HA RENDESEN EBÉDEL, VACSIZIK, SOK ZÖLDSÉGET ÉS GYÜMIT, TÉSZTAFÉLÉT ESZIK A TÁPI MELLÉ AKKOR NEM FOG ÉBREDNI ÉJJEL :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Elõször is köszönöm a válaszod. Én Angliában élek és egy Cow and Gate nevû teljes értékû tápszert kap (születéstõl egy éves korig azt ajánlotta a védõnõ) nem kiegészítõ éhesebb babáknak vagy ilyesmi. 210mili vízbe teszek 7kanállal neki. Bébiételbõl meg mindenfélét, a gyümölcsöstõl a husison keresztül mindent frissen is meg elõre elkészített hamik - hipp ilyenek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Neked is Második a választ! Szerinted adhatok neki estére (késõ délután) valami tartalmasabbat? Szerintem is 3szor kellene max tejcsit enni és 1szer bébipapit. De ha 2szer adok bébipapit és 2szer tejcsit akkor szépen alszik és éjszaka nem ébred éhségre? Vagy akkor csak vizet adjak neki? Jajj annyira bonyolult! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! :)


Az baj, ha 6 és fél hónapos kislányom nem tud kezén támaszkodva ülni? Ölben ülni akar, de egyedül nem tud.

Legjobb válasz: Nem baj. Az én kislányom 8 hónapos korában tudott egyedül ülni elõször. Elõbb saját magát kitámasztva, majd támaszkodás nélkül.

Nem baj. Az én kislányom 8 hónapos korában tudott egyedül ülni elõször. Elõbb saját magát kitámasztva, majd támaszkodás nélkül.
Ennyi idõsen még nem is célszerû ültetni. Akkor szabad csak, ha már önállóan tud felülni, ez pedig leggyakrabban 8-9 hónapos korban jön össze.
Ahogy a 3. válaszló írja. Az én fiam is 8, 5 hósan ült ki (mászásból) egyedül.
az én fiam is 6, 5 hónapos és õ sem tud, most próbálkozott vele de simán "felborult" :)
Fiam is 9 hónaposan ült támaszték nélkül elõször, pedig 7, 5 hónapos korától mászik.
Pontosan, ahogy a 3. írja. Ez egy tévhit, hogy a babák fél éves korukban ülnek. Persze, vannak, akik igen, de a többség csak a 8.-9. hónap körül.
Kislányom is épp ennyi idõs, de még nem is próbálgatja az ülést egyedül. Persze ölben szívesen ül, de szerencsére nem sokszor igényli, most kapott rá az oda-vissza forgás élményére, most az köti le :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm megnyugtattatok. A nagyobbik lányom is úgy emlékszem, 8 hónapos volt, de most amiket olvasok a mozgásokról sok helyen azt írják, hogy a 6-7. hónapban már megtámaszkodik...

Ennyi étel elég egy 6 és fél hónapos kislánynak?

Tudom, hogy nem lehet általánosítani, de akkor is érdekelne, hogy más babája mennyit, hányszor eszik, félek az én babám nem eszik eleget, elrontok valamit. Napi 3x eszik tápszert 150ml vízből készült 180ml kész tápszert eszik. Ehhez jön a napi 2 alkalom szilárd étel 100g alkalmanként, néha több, de ha mégis kevesebbet eszik délelőtt püréből, akkor estlre bejön még egy 100ml tápszer, mert minden étkezés előrébb jön egy órával. Szerintetek ez elég? Nem túl kevés a szilárd étel? De hiába próbálok többet, nem eszi meg, szoritja a száját és tápszert se fogad el pótlásként. A püré az főként gyümölcs, a zöldséget nem eszi és a tejpépeket sem, se rizs, se burgonya...sajnos. 4000g születet, most 7700g Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Leírom kislányomnál hogy volt: Tápszerbõl olyan 180 ml-t ivott 3x egy nap és kétszer kapott õ is szilárdat, olyan 160-200 gramm volt az adagja. Étkezések között vizet ivott. Õ 6 hónaposan 6900 gramm volt, 3330 grammal született. Ha a babád szépen fejlõdik, és nem fogad el többet, "csak" ennyit, akkor tök rendben van minden. Súlyát nézve teljesen rendben van. Amúgy lányom sem tûnt vékonynak, jól evett, és vidám baba volt, volt elég kakis-pisi pelusa mindig. Úgyhogy ha ez megvan, akkor mindegy mennyit eszik.

Leírom kislányomnál hogy volt: Tápszerbõl olyan 180 ml-t ivott 3x egy nap és kétszer kapott õ is szilárdat, olyan 160-200 gramm volt az adagja. Étkezések között vizet ivott. Õ 6 hónaposan 6900 gramm volt, 3330 grammal született. Ha a babád szépen fejlõdik, és nem fogad el többet, "csak" ennyit, akkor tök rendben van minden. Súlyát nézve teljesen rendben van. Amúgy lányom sem tûnt vékonynak, jól evett, és vidám baba volt, volt elég kakis-pisi pelusa mindig. Úgyhogy ha ez megvan, akkor mindegy mennyit eszik.
Szerintem teljesen rendben van, fõleg, hogy õ nem akar többet enni. Majd fog, ha itt lesz az ideje. Nyugi. :)

6 és fél hónapos kislányom még nem forog. Kellene aggódnom?

Legjobb válasz: Elvileg 6 hónapos korra meg kéne tudjanak fordulni a babák. Én a helyedben beszélnék a gyerekorvossal vagy a védõnõvel. Esetleg nem duci baba?

Elvileg 6 hónapos korra meg kéne tudjanak fordulni a babák. Én a helyedben beszélnék a gyerekorvossal vagy a védõnõvel. Esetleg nem duci baba?
Ne aggódj, orvossal ugyan beszélhetsz, de pl a mi családunkba 2 baba is kihagyta az életébõl a forgolódást, mászást. Egybõl kapaszkodtak, ültek, persze 5-6 hónaposan nem korábban. aztán 9-10 hónaposan már jártak. Hiába tettük õket hasra, és szó szerint mászattük õket négykézláb úgy hogy fogtuk kezüket-lábukat és pakoltuk, csak visítottak. Nekik ez nem volt jó. :) Ma már szépen mennek, ülnek, és néha másznak, ha kedvük van, de csak pár métert. Azért te próbálkozz nyugottan forgatással, lehet, hogy csak lusti a gyekõc. :) )
szerintem azért vidd el fejlesztõbe vagy babaúszásra vagy dévény-hez vagy gekkóba vagy valahova, mert gyakori, de nem olyan jó, ha kihagy valamit a baba - nem törvényszerû ugyan, hogy baj lesz, de jó ha tudod, hogy a mozgásfejlõdés szorosan összefügg a többi képességekkel, pl.: beszéd, finommotorika (pl. rajz, késõbb írás), olvasás, matek - gyakorlatilag mindennel összefügg! jobb inkább korán aggódni, mint késõbb szenvedni a különféle különórákkal
Nem gondolom, hogy kéne aggódnod. Se hasra, se hátra nem fordul? Esetleg próbáld motiválni valamivel, vagy segíteni átgördíteni.
A kérdező hozzászólása: Magától sajnos nem fordul egyik irányba sem. Ha segítem akkor sikerül neki. Oldalára nagyon ügyesen fordul, de onnan tovább nem.
A kérdező hozzászólása: Õ is ügyesen ül egyedül már egy hónapja, néha kúszik is, de azt tapasztalom hiába erõltetem is a fordulást, nem akarja. Amúgy nem duci. Akkor még vannak gyerekek, akik kihagyták az átfordulást.
Ha egyébként mozgékony és aktív, tehát másban nem látod úgy, hogy elmaradott, akkor semmi gond. Mi hat hónaposan két nap eltéréssel kezdünk el mindkét irányban forogni. És elõbb kúszott, mint forgott. Egyik nap még semmi, másnap rájött, és azóta megy!

6 és fél hónapos kislányom folyton állni akar, ez baj?

Kb. 1 hete állt fel és azóta folyton állni akar, alig mászik...Ez baj? Vagy fog még mászni is?

Legjobb válasz: Az enyém 4 hónapos és õ is folyton fel akar állni. Megkapaszkodik és addig-meddig ügyeskedik, míg sikerül neki... a doktornénink szerint nem baj, csak nem kell hagyni állni, le kell ültetni. És majd fog kúszni is....

Az enyém 4 hónapos és õ is folyton fel akar állni. Megkapaszkodik és addig-meddig ügyeskedik, míg sikerül neki... a doktornénink szerint nem baj, csak nem kell hagyni állni, le kell ültetni. És majd fog kúszni is....
Ha magától áll, nem te állítod valahová, nem baj. Viszont ösztönözni kella mászásra, mert az agyi érési folyamatok egyik legfontosabbika. Tegyél elé érdekes játékokat, görgesd az ágyon vagy törölközõbe csavarva...

6 és fél hónapos a kislányom, már 5 hónaposan kijött két fogunk, azóta semmi, viszont nem alszik, éjszakánként van, hogy 8-szor is felkel. A foga jöhet? Milyen jó ötleteitek vannak, hogy jobban aludjon? (még ki nem jönnek a fogak, ez lesz? )

Legjobb válasz: Neked is most jött ki a fogad? Elég késõn! Lehet,hogy azért kel fel a lányod éjjel,mert jön még foga,de az is lehet,hogy nem lakik jól a vacsorával!

Neked is most jött ki a fogad? Elég késõn! Lehet, hogy azért kel fel a lányod éjjel, mert jön még foga, de az is lehet, hogy nem lakik jól a vacsorával!
szia. 5 hós lányom szintén sokszor fölkelt éjszakánként az elmúlt napokban, kinlódik a fogával (még egy sincs). vettem viburcol kúpot, az elsõ két éjjel nagyon szörnyû volt, a harmadik csak simán szörnyû. Tegnap adtam neki negyedik alkalommal és szépen aludt, fél 4kor is csak enni kelt föl és fél 6tól volt nyûgösebb a helyzet. szóval tényleg jónak tûnik ez a kúp.elõtte volt olyan, hogy egy óra sem telt el éjjel két sírás között.Egyébként egyik éjjel (mellettem alszik a picim egy fotelágyon) már annyira sírt, hogy visszatettem az ágyba és elkezdtem maszírozni kézzel az ínyét. azonnal csönd lett és szépen aludt tovább.
A kérdező hozzászólása: 5 hónap után eltelt igen egy kis idõ, és még semmi, csak duzzadt fent az ínye. Este megiszik 200 ml tápszert, és van úgy , hogy elalszik, és 1 óra múlva már kel is.
A kérdező hozzászólása: Vettem ma norufen , narancs ízût, mondták próbáljam ki, hátha jó lesz.
Csak az a baj a nurofennel, hogy azt már csak akkor célszerû adni, ha már látod a csíkot!Mert nem lehet sokszor adni! Nekünk 3 hósan jött az alsó kettõ, 6 hósan a felsõ kettõ, és onnantól nem aludt át egy éjjelt sem a most 9, 5 hós lányom!Most kezdtem el a chamomilla ch 30-at adni és 3 napja alszik!max napi 4*5 golyót lehet adni, én sak reggel este adom!Amúgy tegnap elõtt kijött az 5-ik foga már van csík a másik oldaon is!és felül is duzzadt!Szóval szerintem ezek akkor is jönnek és kínoznak amikor még se duzzanat se csík! Próbáld ki szerintem ezt!

4 napja 3 és fél hónapos kislányom 3-6 percet eszik (nagyon sokat), utána nem tud büfögni és vagy egy csomó tejcsi jön vissza kb. fél órán belül, vagy túró. Van valamilyen hatékonyabb büfipóz?

Nem tudom lassítani,csak anyatejet kap.

Legjobb válasz: Vszinûleg túl gyorsan indul meg a tejed.Szoptatás elõtt próbálj kifejni egy kicsit,hogy ne legyen annyira tele a melled,ha végzett a baba az evéssel ne emeld fel rögtön.Kicsit hagyd,hogy pihenjen a gyomra és csak utána tedd a váladra.Az a legjobb,ha a két karja fel van emelve,így nem tud összegörnyedni és nem nyomja a hasát.Ha így sem lesz jobb kérhetsz az orvostól sûrítõt(Sinlac,Nutrilon),amivel szoptatás elõtt kell megeteni,így az a gyomrában besûríti az anyatejet.

Vszinûleg túl gyorsan indul meg a tejed.Szoptatás elõtt próbálj kifejni egy kicsit, hogy ne legyen annyira tele a melled, ha végzett a baba az evéssel ne emeld fel rögtön.Kicsit hagyd, hogy pihenjen a gyomra és csak utána tedd a váladra.Az a legjobb, ha a két karja fel van emelve, így nem tud összegörnyedni és nem nyomja a hasát.Ha így sem lesz jobb kérhetsz az orvostól sûrítõt(Sinlac, Nutrilon), amivel szoptatás elõtt kell megeteni, így az a gyomrában besûríti az anyatejet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!