Találatok a következő kifejezésre: Kislányom 6 fél (67 db)

A kislányom 6, 5 hónapos. Szinte semmit nem hajlandó megenni, a bébiételt elfogadja, de semmilyen tápszert (pedig 6-féle van itthon), semmilyen tejpépet. Babakrémtúrót meg édesfehér joghurtot már adtam neki, ímmel-ámmal megette. Mit adhatok még neki?

A doki azt mondja,hogy próbáljam meg a tehéntejet.Lehet már ennyi id?sen? Mennyi fehérjét kéne min. megennie naponta?

Legjobb válasz: Annyit még hozzátennék, hogy tejtermékeket, legyen az babakrémtúró, stb. 8 hónapos kortól ajánlják KÓSTOLTATNI (2-3 kiskanál egyszerre) és 10 hónapos kortól ÉTKEZÉST KIVÁLTANI vele. Ne add neki még, õ még pici hozzá, többet árt mint használ.

Annyit még hozzátennék, hogy tejtermékeket, legyen az babakrémtúró, stb. 8 hónapos kortól ajánlják KÓSTOLTATNI (2-3 kiskanál egyszerre) és 10 hónapos kortól ÉTKEZÉST KIVÁLTANI vele. Ne add neki még, õ még pici hozzá, többet árt mint használ.
Adj neki tejet! Nem valószínû, hogy pont a te gyereked tejallergiás. Ha semmit nem fogad el, akkor tejet kell adni.A tej nem méreg, Régebben minden baba azt kapta. Jó lehet hoyg 1000-bõl egynek ártott, de észreveszed, ha hasmenést kap tõle. Akkor abbahagyod. Most nem SZOKÁS adni, de ez nem azt jelenti, hoyg tilos. Ha neki nem kell a tápszer, akkor kap tejet. Ha az orvos is ezt mondja, akkor add nyugodtan. Sokkal jobb, mintha éheztetnéd :) Egész nap tejet kell ennie. Hiszen baba. Ha más nincs, akkor tehéntejet. Esetleg kecsketej? Az nem lenne jobb? Ezt kérdezd meg az orvostól, mert szerintem jobb.
A kérdező hozzászólása: Ja, és egyébként hosszúságra múltkor 4 hét alatt 5 és fél cm-t nõtt, már most kúszik, tanul mászni, mondja hogy anya, apa, baba, hamm és ha tele a gatyája akkor üti a pelenkáját. Tehát egyébként a fejlõdésével szerintem nincs nagy gond, csak a súlya nem akar gyarapodni. Köszi mindenkinek a válaszokat!
Igaza van az utolsonak, elobb te nyugodj le es kiserletezz...amugy en kiprobalnam a tejet, mert pl en csak 2 hetig szoptam annak idejen, es utana egybol tehentejet kaptam, most belegondolva, nem semmi ugye? Es itt vagyok, semmi allergiam, es most is imadom a tejet. Az en fiam is pont 6, 5 honapos, nem minden nap egyforman van etvagya, van olyan nap, hogy csak 4 szer eszik, mar nem parazok.Nem tudom mennyi feherjere van szuksege, csak tudom, hogy a tej vagy a tapszer meg 2 eves koraig nagyon fontos legalabb reggel es este, a tobbi etkezes lenne a szilard etel. Amugy egy kis off...a tied mar mond szavakat es mutatja a pelust ha tele van?! Hat gratula, latod minden gyerek valamiben jeles...
asúját= a súlyát
Jézusom, csak kecsketejet NE! Súlyos vérszegénységet okoz, aki ilyet tanácsol elõbb inkább olvasson utána. TILOS a babáknak kecsketejet adni. Vashiányos anaemiát okoz.
1 éves koráig tilos a tehéntej! Jobb helyeken 2 éves korig. Ne adj neki! Kipróbáltad, hogy a kedvenc gyümölcsét rakd a tejpépbe mondjuk?
ne rémísztgessétek már, épp az a baja! semmi baja nem lesz más gyerekek is felnõttek. Tehéntejen, kecsketejen, a szomszédasszony tején.. A férjem meg lisztlevesen.(víz+liszt) nem fog éhen halni. Max. nem ideálisan táplálod. És? Majd bepótolja az oviba. A legjoibbat akarod, de nem tudjuk mindig a legjobbat adni., Csak adunk valamit, és az is megteszi. A kecsketej sem halálos méreg. Csak ennivaló. Lényeg, hoyg egyen valamit. A legnagyobb vérszegénységet csak az okozza, ha nem eszik, Jobb a kecsketej, mint semmi. Job a tehéntej mint semmi. Jobb a vizes gríz, mint semmi. Etesd! Azzal, amit elfogad. Õ tudja. Õ érzi, mi a jó neki. Lehet, hogy az orvosok késõbb igazolják, hogy jól érezte.
ja, persze az orvos azt fogja igazolni, hogy vészes vérszegény. Mitõl? A kecsketejtõl, amit annyira ajánlgattok. Aztán majd lehet kikezelni a bajait szegény babának. Ismétlem, nem ijesztgetés miatt, hanem megelõzés gyanánt, a kecsketej beteggé (súlyos vérszegénnyé) teszi a gyereket. Orvos mondta, nem a kis ujjamból van. Egyébként az gyerekorvos nézetett vérképet egyáltalán? A sima vérszegénységtõl is lehet étvágytalan a kicsi. De ha esetleg vérszegény és erre kecsketejet kap, akkor kórház lesz a vége a jóvoltatokból. Ez sem ijesztgetés.
vérszegény..lehet. De legalább eszik valamit. Ha nem eszik, attól vérszegényebb lesz, mintha csak kecsketejet kap. Ha nem kap tejet, semmilyet. egy-két évet kibír vérszegényen, aztán kap spenótot. Én egész gyerekkoromban vérszegény voltam, és?
lehet, hoyg nem a tápszerrel van baja, hanem a cumisüveggel. ismerek olyat, aki cumisüvegbõl semmit sem fogad el, de pohárból, kanálból bármit. Próbáld meg hidegen, vagy melegebben. langyosabban, cukrozva..valahogy csak meg eszi. Mézzel Felsikoltanak, de igya meg cukrozva hidegen, mint sehogysem. Pl az én nagy gyerekeim a kakaót csak hidegen bírják inni.
A kérdező hozzászólása: 19:02-nek.Igen, lehet hogy egy kicsit szorongok, vagy azért mert egyedül nevelem, vagy azért mert a hajamat tépem hogy 3 hónapja minden héten védõnõ, majd orvos.Minek?Tegnap megmondtam a védõnõnek, hogy nem megyek többet súlymérésre, majd az 1éves vizsgálatra legközelebb.Egyébként már én sem eszek rendesen, két hét alatt 6 kg-ot fogytam.Mindenem a gyerek, bármit megteszek érte, hogy egészséges legyen!
Mondok én neked valamit. Szerintem te szorongsz. 49-5 szakembert kérdezel meg? Minek? Semmi értelme. Szorngsz, és a babád átveszi. Nme csoda, hoyg nincs étvágya. Lazíts! Felejtsd el a szakembereket! A gyereked egészséges. Etesd meg( tejjel) és vedd könnyedén! Élvezd a vele való idõt, és higgy benne, hoyg minden rendben lesz! Hoyg ösztönösen mindent jól csinálsz! A baba jelezni fog. Lazítsatok, örüljetek, és meglátod, . megjön az étvágya és a súlya is. Ez a leg jobb , amit tehetsz. Ha nem megy, akkor járjatok baba-mama jógára, az segít. E mellett: ügyelj, hoyg ilyen idõben is délelõtt is délután is jusson friss levegõre! legalább 1-2 órát. Ha nincs levegõn, akkor nincs étvágy sem. Neked rendben van az étkezésed? Mert a gyermekünk mindig tükröt tart nekünk. Egy anya.
csak éhezik, ha nem nõ. Lehet, hoyg nem érez éhséget, , de a sejtjei mégis éheznek, mert nem kapnak megfelelõ és elegendõ táplálékot. Nme az éhezik, aki éhes, hanem az, aki nem kap elegendõ és megfelelõ összetételû tápanyagot. Pl. sok kövér ember is éhezik? sokat eszik, el is hízik, csak pont azt nem eszi, amire szüksége lenne, így a test mégis éhezik.http://www.medicalonline.hu/cikk/a_folyton_ehezo_koverek
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen kipróbáltam, friss gyümölcsöt nem eszik meg semmilyen formában, ha üveges babagyümit rakok bele, talán 50-60 g-ot bele tudok tuszkolni. Ez még elég kevés. Ráadásul hetente járok dokihoz meg védõnõhöz, mert nem hízik.Mit tehetek még?
a 1, 5 évesem kapott pepszines gyógyszertári kikeverõs gyógyszert, a gyerekorvos írta fel, nem tudom, hogy ezt lehet-e ennyire kicsinek adni. Ez gyomorsavat csinál, egész nap evett tõle. Amikor elkezdtük, 8 kg volt, most 2, 5 évesen 11 kg. Õ sem szeret enni, de a gyümölcsöket imádja. Arra gondoltam , hogy ha mindig növelnéd a tejpép adagot és csökkentenéd a gyümi adagját, akkor talán rájönne, hogy azt is meg lehet enni. Csak a tejtermékekkel van gondja? Azt mondtad, az üveges bébikajákat megeszi. Akkor azzal lehet "hizlalni" ezzel meg kísérletezgetni esetleg.
A kérdező hozzászólása: Mást sem nagyon akar megenni.A mai étrend: 50g tejpép, egy 60g-os babakrémtúró és egy fél üveg bébiétel.Egyébként vidám, egész nap gagyarászik, megállás nélkül mozog.A baj csak az, hogy 3650-el szültem és most 6500g.
A kérdező hozzászólása: Ezt is a gyerekorvos mondta pont ezért, hogy semmit nem eszik. Õ is úgy mondta, hogy ilyenkor még nem szokták javasolni, de ugye valamit ennie kell. Én is úgy voltam vele, hogy persze nem az õ gyerekérõl van szó!
Fontosabb, hoyg egyen, mint hogy mit eszik. Ha nem eszi, amit a gyerekirodalom elõír, akkor kénytelen vagy azt adni amit elfogad. Nem lehet zöldségen nevelni egy kisbabát. Ha csak tehéntej van, akkor azt kell neki adnod. Lehet, hoyg ma nem ez a divat, vagy nem ezt írja elõ a szakirodalom, de éheztetned mégsem lehet.Fontos, hogy elegendõ tápanyagot kapjon!Ez elengedhetetlen. Amit elfogad, azt kell adni neki. Csak nõjjön!
"Õ is úgy mondta, hogy ilyenkor még nem szokták javasolni, de ugye valamit ennie kell. Én is úgy voltam vele, hogy persze nem az õ gyerekérõl van szó!" -azért nagyobb baj ha éhezik, mintha nem az aktuális trendnek megfelelõen eteted! És ha nem gyarapszik, akkor éhezik, nélkülöz valamilyen tápanyagot a szervezete. Jobban hiszel ismeretlenül nekünk, felelõtlen válaszolgatóknak, mint az orvosodnak?? Ha nem hiszel az orvosnak, akkor hallgass anyukádra, vagy anyósodra!Krémtúrón nem lehet gyereket nevelni.
A kérdező hozzászólása: A baba nem éhezik, ez a baj, hogy étvágya sincs.A doki mondta, hogy próbáljam meg egyszer megvárni, hogy õ kérje a kaját. 14 óra telt el, én kínáltam és akkor is csak fintorgott. Egyébként 4-5 szakembert kérdezek meg mindig, mielõtt bármit adok neki.Csak az a baj, hogy 5-en 8 félét mondanak. Ezért kérdezlek titeket.
Mi is így vagyunk, kislányom ma 8hós, 3350született és még mindig 6950gr.(bár már 6, 5hósan mászott, felállt, kapaszkodva ment) Csak sinlacot fogadja el-mostanában szoktam belecsempészni tápszert.(abból mi is jól állunk kb.5féle van itthon, mindent kipróbáltunk már)Annyi, hogy a húst imádja, abból valamennyit megeszik napi1x.
A kérdező hozzászólása: Igen, amíg evett tápszert addig szobahõmérsékleten itta csak.Tettem bele pici cukrot, többet, sokat, úgy sem kellett neki. Nemrég próbáltam kanálból, másfél óra alatt 120 ml-t megevett.Ez még nem rendes adag neki, és majdnem a következõ etetésig tartott.Két napja adok ismét házikosztot, úgy látom igazi kis ínyenc!Paradicsomos húsgombócból jól bepekolt tegnapelõtt, tegnap pedig a húslevesbõl.Ezeknek több íze van, mint a bébiételnek, talán ez lesz a nyerõ.

Milyen pelus lenne jó? Kislányom 6 és fél hós, 63 cm és 7, 6 kg. Kis hurka. : ) A Pampers pelus vált be eddig, de most már valamiért nem jó, oldalt a tépőzárnál kifolyik a pisi.

Pedig váltottunk a 4-es méretre hátha az a gond hogy kicsi,de ugyanúgy folyik,folyik és folyik!!!

Legjobb válasz: Köszi a választ!Egy ideig mi a tesco lila pelust használtuk,de már nem lehet kapni.Pedig azzal meg voltam elégedve,és nem mellékesen olcsóbban is kijöttünk a pénzbõl.A pampers az elsõ 4-5 hónapban volt nagyon jó.De most új márka után kell néznem.

A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Egy ideig mi a tesco lila pelust használtuk, de már nem lehet kapni.Pedig azzal meg voltam elégedve, és nem mellékesen olcsóbban is kijöttünk a pénzbõl.A pampers az elsõ 4-5 hónapban volt nagyon jó.De most új márka után kell néznem.
A kérdező hozzászólása: Egyébként ez jó ötlet, hogy vízzel mossuk meg a popsiját.Mikor olyan helyen vagyunk, ahol nem tudok kezet mosni(pl.nagy-áruház), de koszos kézzel sem akarok hozzányúlni kislányomhoz, vagy a cuccához, akkor én is egy popsitörlõvel gyors áttörlöm a kezem.És kellemetlen még órákig az az érzés, ragad a kezem, nagyon erõs az illata...
Nem tudom mi a bajotok a pamperssel? Nálunk a kezdettõl fogva azt használjuk és semmi bajom vele. Soha nem ázott át és annyi pisit be tud fogadni. Van hogy 12 órán át van a gyereken és tökéletesen zár.
nekünk is pont a pampers jött be, a libero nem. De én most a dm-est használom (babylove), azt próbáltad már? Nekünk ez vált be a leginkább.
Nekem is ennyi idõs a lányom, hasonló adottságokkal, csak õ 65 cm és 7700 g. Mi is Pampers-t használunk az elejétõl, most váltottunk 4-re, még soha nem volt baleset, egész éjjel rajta van, soha nem ázott át.
En is azt hittem az elejen, hogy a pampers a legjobb kozbe tenyleg igaza van az elso valaszolonak, hogy a legroszabb es a leggyengebb minosegu pelus csak a reklam. Egyebkent babafuggo, hogy kinek melyik pelus valik be ki kel tobb fajtat probalni. En mar probaltam pamperset, huggiest stb. de a legjobban a libero valt be. Ez az egyetlen pelenka amelyiket meg szeretem soha nem folyik ki belole semmi es jo puha is szoval nagyon sokat megbir meg egesz ejszaka is kibirja nem azik at a babam.11 hos a lanyom a 4-es meretet hasznaljuk.Udv.
Mi eddig éjszakára dM-est használtunk, most abból már kifolyt minden hajnalra, ha nem tettem tisztába. A Pampers viszont nagyon jó, kisfiam még 2-3x kel fel szopizni, és nincs baleset. Ebbõl is látszik, hogy mennyire különbözõek a babák.
Elsõ válaszoló vagyok, érdekes amit írtok, ezek szerint tényleg lehet valakinek jó is a pampers, csodálkoztam is eddig magamban, hogy nem derült még ki, hogy csak üres reklám az egész, de akkor valószínû ezért, mert másoknak bevált. Ettõl függetlenül még azért is a liberót javasolnám inkább, mert szerintem eszméletlen jó a kialakítása, nagyon kényelmes, gumírozott ahol kell, "pihe-puha" álom. Viszont érdekes, amikor kipróbáltuk a Tescóét (egy barátnõm tanácsára) aggódtam, hogy a Liberós kényelem után nem lesz ugyanaz a komfortérzete a kisfiamnak, de semmi nem történt, ugyanúgy szereti.
Szerintem nagyon sok múlik a gyerköc adottságain. Mi pamperst használunk és jó. A fiam 8 hónaposan 10 kg.
Ha jár oviba, akkor fel lesz készítve.
Le van maradva, hogy fejleszteni kell? Azt gondolom az oviban megmondják miben van lemaradva.
Miért kellene fejleszteni?

Meddig tartott babádnál a sírós korszak? Kislányom 6 hét után lenyugodott, jó baba volt, kisfiam 3 hónapja sír, van hogy fél napokat. Már mindent kipróbáltam, semmi nem segít csak a kezemben jó neki.

Legjobb válasz: Bõ fél évig tartott a lányomnál...tök mindegy mit csináltunk, nem múlt el. Csak az idõ múlása segített. Iszonyatosan sokat sírt, nagyon nehéz idõszak volt, és a kezemben sem volt el. Többször voltunk vele kórházban, mert majdnem ájulásig sírt, naponta 10 órákat. Hú, borzasztó volt, de nem volt egészségügyi oka, vagyis nem találtak nála semmit szerencsére. De túl vagyunk rajta, most egy igazi mosolyalbum.

Bõ fél évig tartott a lányomnál...tök mindegy mit csináltunk, nem múlt el. Csak az idõ múlása segített. Iszonyatosan sokat sírt, nagyon nehéz idõszak volt, és a kezemben sem volt el. Többször voltunk vele kórházban, mert majdnem ájulásig sírt, naponta 10 órákat. Hú, borzasztó volt, de nem volt egészségügyi oka, vagyis nem találtak nála semmit szerencsére. De túl vagyunk rajta, most egy igazi mosolyalbum.
Próbáld meg hordozni, neki is jó, a kezed is felszabadul:) .

Ma front van? Az amúgy egy tündér kislányom (6 hetes) ma még nem aludt semmit reggel fél 9-től. A frontot megérzi, de azt hiszem azt tegnapra mondták. Tévednék? Vagy mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Hidegfront van,tegnap is volt,szétszakad a fejem reggeltõl. http://www.idokep.hu/elorejelzes nézd,ma is mutatja,szombatra is mutatja a hidegfrontot

Hidegfront van, tegnap is volt, szétszakad a fejem reggeltõl. http://www.idokep.hu/elorejelzes nézd, ma is mutatja, szombatra is mutatja a hidegfrontot
Hajjaj. Az enyémet tegnap este nem bírtam elaltatni, ma meg folyton durmol. Szintén 6 hetes. :o)
A kérdező hozzászólása: Hmmm...tényleg. Akkor ez lehet a baj. :(
Ha amúgy jó kedvû akkor biztos a front miatt van fenn. Én lányom (4 hós) pont az ellenkezõje...ma olyan jól alszik mint még soha. Kitartás neked:)

Kinek mikor jött meg szülés után a mensije? Nekem már egyszer megvolt 5 hónap után de mos nem jött meg szerintetek aggódjak? A kislányom 6 és fél hónapos és még szopik.

Legjobb válasz: Nekem is ugyan ez van. Szerintem nem kell aggódni, mert idõ kell, hogy helyre álljon a szervezetés be kell állni a ritmusnak, ugyan úgy, mint gyerekkorba. Másnak, meg hetente van. Mi még jobban jártunk.

Nekem is ugyan ez van. Szerintem nem kell aggódni, mert idõ kell, hogy helyre álljon a szervezetés be kell állni a ritmusnak, ugyan úgy, mint gyerekkorba. Másnak, meg hetente van. Mi még jobban jártunk.
penteken lesz 1 eves a lanyom es most jott meg vasarnap:) pedig naponta 6-7-szer is szopizik
3 hós a kisfiam, szülés után 1-1.5 hétig véreztem és azóta nem jött meg.
8 hós lesz a fiam és még nem jött meg.Azáliát szedek és szoptatok.
nekem kilenc hónapos a babám és még nem jött meg szülés óta és már nem is fog mer 8 hetes várandós vagyok :) mi sem védekeztünk.
sziasztok! Én 11 hete szültem császárral a kislányomat, 2 hónapos volt, mire abbamaradt a vérzés, vagyis ápr.14-én volt kb. utoljára, azóta semmi. De nem szoptatok. Mikor kéne megjönnie? a nem szoptatóknak sem áll be egybõl? volt 2 vetélésem, azok után egybõl beállt a ciklusom, remélem most is be fog. Csak honnan számoljak? :-D
Én is anyatejadó vagyok, mégis megjött már 3-szor/5 hónapja szültem/a lányommal is adtam le tejet, mégsem jött meg csak 8 hónappal szülés után.Semmi köze a menstruációnak az anyatej-leadáshoz!A mensid viszont késhet hormonális változás miatt, ami lehet terhesség is de a szoptatás miatt is variálódhat bármi.
A kérdező hozzászólása: jövõre tervezzük a kistesót de nem lenne gond ha elõbb jönne. csak kíváncsi voltam más is tapasztalt e már ilyet mint én de hétfõn veszek egy tesztet.
Utolsó voltam! Miért nem védekeztek?Tesót szeretnél???? 4 gyerkõc anyukája
Nekem még nem jött meg, pedig már 16, 5 hónapos a kisfiam. Mivel anyatejadó is voltam s 3 hete fejeztem be, így még az anyatej miatt nem jött meg!Most apasztógyógyszert szedek, de úgy érzem hamarosam megjön, mert itt-ott szúrkál. Ha még neked is anyatejes nyugodj meg azért nem jön meg! Én 1 hónapja voltam orvosnál s mindent rendbe találtak.
A kérdező hozzászólása: és ti védekeztek?mert mi nem és azért is aggódok kicsit!
lehet rendszertelen a menstruáció a szoptatás alatt, fõleg ha csak egyszer volt meg. Sok esetben a szoptatásnak peteérés-gátló hatása is van. De mivel Neked már volt egyszer menzid, ez azt jelenti, nálad már beindult a ciklus, tehát bármi lehet....lehet, hogy csak késik, de lehet, hogy terhes vagy...én vennék egy tesztet. (nekem 16 hós kisfiam, és még nem jött meg, de csak egy hete hagytam abba a szoptatást)

Kislányom 6 és fél hónapos, s még nem fordul hasról hárta? Nincs lemaradva? Nagyon ritkán sikerul neki, de csak véletlenul.

Amúgy nagyon mozgékony. Hátról átfordul seperc alatt, forog a tengelye korul, tolat, ha megfogom a két kezét felhúzza magát, de az valahogy még nem megy neki. Pedig sokat van hason, de aztán csak mérgelodik, mert nem tud átforduli.

Legjobb válasz: Koszonom a válaszokat. Akkor nem agódom, majdcsak menni fog neki :-)

A kérdező hozzászólása: Koszonom a válaszokat. Akkor nem agódom, majdcsak menni fog neki :-)
Ne aggódj. Ez nálunk is így volt, csak 8 hónaposan sikerült a "másik" irányba is fordulnia. Semmirõl nem késik le. Fõleg, ha a többi mozgással nincs baj, ez nem gond.
A kérdező hozzászólása: Koszi, megnyugtattál :-)
Persze, nem minden baba fejlõdik a nagykönyv szerint. De azzal nem vesztesz semmit, ha elviszed egy gyógytornászhoz. Gyerekorvos és védõnõ mit mondanak?
A kérdező hozzászólása: Védono nálunk nincs, orvostól meg elfelejtettem a múltkor megkérdezni, o meg sose kérdi, mit tud már. A kajálásról beszéltunk csak. De legkozelebb megkérdezem, ha addig nem fog forogni.
azt olvastam, hogyha egyszer már valamit csinált, akkor tudja, csak még nem akarja csinálni többet. na ezt jól megmondtam:)
Szia! Szerintem se aggódj!!! Az én kisfiam 4és fél hónaposan fordult elõször át a hasára aztán nem sokkal rá, vissza, de csak az egyik irányba!!! Csak balra volt hajlandó forogni és onnan vissza! Kb. 6-6, 5 hós volt mikor rájött, hogy jobbra is tud fordulni! De nekünk nem is ez volt az egyetlen, ami nem a nagykönyv szerint történt! 7, 5 hósan elõször elkezdett mászni, rá három napra felállt, és csak ezután tanult meg ülni! Pedig az utolsó kettõ elvileg fordítva van! Szóval ne aggódj!!!! Hagyd, hogy úgy fejlõdjön a babád, ahogy neki jó!!!
Ha már néha tudja, akkor ne aggódj. Nálunk is így volt. A nappaliban soha nem fordult vissza, de a kiságyba/franciágyon tudta. Aztán most így van a mászással is. 1 hónapig tanult mászni, de sose jött bele igazán. Inkább felállt:) De mászni nem nagyon megy neki.

Kislányom 6 és fél hónapos, adhatok már neki forralt bolti tejet?

Mert éjszakára már nem elég laktató neki a tápszer,és sokszor felkel még enni!Van ugy,hogy kétszer is!Napközben bébiételeket eszik,amennyi jól esik neki,éstére is azt adok neki,ha nem tul fáradt enni!De szívesen adnék neki már tejet is,hátha nyugodtabban aludna!

Legjobb válasz: 1 éves kor elõtt nem javasolják a tejet egyáltalán.

1 éves kor elõtt nem javasolják a tejet egyáltalán.
A kérdező hozzászólása: Azt nem hiszem hogy nem jól lenne kiszámolva, mert van mikor alvás elõtt bébikaját eszik és ugy is fölkel enni éjjel
Esetleg nem jól van kiszámolva az adagja...
Anyumék anno 34 évvel ezelõtt nekem bolti zacskós tejet higitottak felesben vízzel. Így az volt a feles tej.
Amúgy a "feles tej" nem a bolti tej volt, hanem a frissen fejt tehéntejet higították, nem ezt a pasztõrözött és alapból is felvizezett valamit... szóval semmiképp nem jó ez még neki (nekünk sem a legegészségesebb, de ez más kérdés). Egyébként teljesen egyetértek az elõzõekkel :-)
Nem lehet, hogy nem éhes hanem szomjas éjjel? Az én kisfiam is felkel, mostanában 2-3* éjjel, de csak inni, ebben a melegben. Õ már 13 hónapos, de a tej nem jött be neki. Fõleg nem úgy, mint étel. A tápszer neki is laktatóbb.
Vacsorára adhatsz neki tejpépet is vagy jó éjt tápszert, tejet semmiképpen sem. Egyrészt túl sok a benne lévõ fehérje, másrészt túl sok a benne lévõ nátrium, ami káros a veséjének. Harmadrészt pedig nincs benne vitamin, ami a tápszerekben és tejpépekben benne van. Egyébként a tejet vízzel higítva kellene adnod (régen feles tejnek hívták, fele víz volt, fele tej), ami meg feleannyira sincs tápláló, mint a tápszer.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
Azon kivul, hogy 1 eves kor alatt nagyon nem ajanlatos tejet adni a kicsiknek, szerintem a tapszer sokkal-sokkal laktatobb, mint a tej. 6, 5 honaposan siman benne van meg az ejszakai eves, hagyd, h a sajat ritmusaban eljen.
Nekünk a Humana jó éjt tapszer bevált.Fél 8-tól reggel 6-ig alszik.Tejet még ne adj neki.
A bébikaja nem olyan laktató, mint a tápszer!
szerintem ne aggodj ez nalam is igy volt.amig egeszseges semmi baj
Nincs semmi gond, ha nyugodt, kiegyensúlyozott a kislányod. Kicsit lassult a fejlõdése, de ez még elég, amit írsz. A heti 12-25 deka közti hízás megfelelõ. Az én kislányom is csak 70 deka körüliket hízott havonta az elsõ 3 hónapban, a védõnõ és az orvos szerint is bõven eleget.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!