Találatok a következő kifejezésre: Kislányom 6 és pár (12 db)

A párommal kislány szerenénk és a ciklus.hu naptár szerint 12. én volt peteérésem 6, 7, 8, 9 volt a lányos nap 7. én és 9. én voltunk együtt a párommal esély van rá hogy ha meg is fogant lány legyen?

nagyon szretnénk a fiunk mellé egy lányt tudtok vmi tippet?

Legjobb válasz: Poénos, mert mi is a ciklus.hu szerint gyártottunk (volna) lányt :). Vélelmezett peteérés elõtt voltunk együtt 3 nappal, amit lánynak jelzett, de fiú lett belõle :). Így most van két fiam, és ennek hatására (is) bevállaljuk a harmadikat. Viszont most ecetes öblögetést is fogok csinálni, és szintén korábbi együttlétet, amire nem duplázunk rá. Szorítok nektek a kislányhoz!

Poénos, mert mi is a ciklus.hu szerint gyártottunk (volna) lányt :) . Vélelmezett peteérés elõtt voltunk együtt 3 nappal, amit lánynak jelzett, de fiú lett belõle :) . Így most van két fiam, és ennek hatására (is) bevállaljuk a harmadikat. Viszont most ecetes öblögetést is fogok csinálni, és szintén korábbi együttlétet, amire nem duplázunk rá. Szorítok nektek a kislányhoz!
Én kislányt szerettem volna nagyon és én is vezetem a ciklus.hu-n a görbém és egy folytában fiú volt a fiú-lány názetben viszont a kínai naptár lányt jósolt.A kínainak lett igaza:) Itt van a gyönyörû 7 hónapos csajom:) Van egy 3 éves kisfiam is:)
megtudnad adni annak a honlapnak a cimet. mert nem talalom sehol a kinait. elore is koszi (a parom minden keppen lanyt szeretne) :)

Kislányom 6 hetes és pár napja folyik a nyála, létezik, hogy jön a foga?

Én ezt nagyon korainak tartom, de akkor mit?l lehet?

Legjobb válasz: Szia! Én a lányomnál ugyanígy jártam, már nagyon korán nyáladzott, mindenki azt mondta, hogy biztos a foga, aztán 6 hónapos volt, mikor az elsõ kibújt, most mindjárt 1 éves, van neki 6 foga és ugyanúgy nyálzik, állandóan átnedvesedik az összes ruhája, mindig kell egy elõke neki, hogy nehogy a nedves ruhától megfázzon. Majdcsak elmúlik valamikor. Egy idõ után megszokod. Persze lehet, hogy a tiednél tényleg a fogacskája lehet az oka. Egy 14 hetes kismama

Szia! Én a lányomnál ugyanígy jártam, már nagyon korán nyáladzott, mindenki azt mondta, hogy biztos a foga, aztán 6 hónapos volt, mikor az elsõ kibújt, most mindjárt 1 éves, van neki 6 foga és ugyanúgy nyálzik, állandóan átnedvesedik az összes ruhája, mindig kell egy elõke neki, hogy nehogy a nedves ruhától megfázzon. Majdcsak elmúlik valamikor. Egy idõ után megszokod. Persze lehet, hogy a tiednél tényleg a fogacskája lehet az oka. Egy 14 hetes kismama
Szia! Én is ugyanígy jártam. Védõnõ azt mondta, hogy fogcsírázik. Na most 5 hónapos, fog még sehol. Ne aggódj, csak csírázik a foga az ínyben. Nem biztos, hogy ettõl korán fog fogzani. Erika

A párom jövőhónapban utazik Londonba dolgozni és van egy 6 és fél hónapos kislányunk, azt halottam, hogy ha kiviszi a anyakönyvi kivonatát akkor lehet valamilyen támogatást igényelni?

Ezt tényleg így van engem tájékoztattak félre?

Legjobb válasz: Igen, családi pótlék szerû támogatást is fog kapni + adókedvezményt. Az nagyon fontos, hogy közös háztartásban legyetek papíron, a lakcímek egyezzenek.

Igen, családi pótlék szerû támogatást is fog kapni + adókedvezményt. Az nagyon fontos, hogy közös háztartásban legyetek papíron, a lakcímek egyezzenek.
A kérdező hozzászólása: Értem, és ezeket kint kell elintézni? Gondolom... meg még annyi, hogy ez pénzben mennyit jelentene? AZ adókedvezmény és a családi pótlék úgy, hogy mi nem vagyunk kint. Mi február körül mennénk ki.


A fiam vagy 1, 5 hónapig ringatózott. Végül elõbb állt fel, mint ahogy elkezdett mászni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Nagyon megörültem annak, hogy ringatózik.AZt hittem nemsokára mászni fog..:(
Az sem kizárt ám. Minden baba más ütemet diktál, lehet, hogy a Te kislányod gyorsabb lesz. Az én fiam olyan, hogy jól átgondolja, mikor kezdjen el valami újat, onnantól viszont, hogy elkezdi, teljesen stabilan csinálja. Nem nagyon esik, nem dülöngél stb.
Szia, nekunk is legalabb egy honapig ringatozott, ezzel jol erositi a vegtagjait a maszashoz! Utana elkezdett maszni, immar 4. honapja maszik egyre gyorsabban :-)
Kislányom is 1 hónapig ringatózott, mielõtt elkezdett volna mászni.
Kislányom kb. 3 hetet ringatózott, utána elkezdett "mászni". ez abból állt, hogy kb. 2, max. 3 métert haladt elõre mászásban, közben a popója ide-oda himbálózott, mint egy részeg tengerésznek. 2-3 méter után nem bírták a végtagjai és hasrapuffant. :) Ezt csinálta kb. 2 hétig, most már rendesen mászik, igaz még nem ezerrel, de már elég sokat.

6 hetes kislányomnak a popsija tele lett kiütéssel, a végbélnél, és pár kiütés ha kitörlöm a popsiját pici vérnyomot hagy. Mi lehet ez, valami gomba? Tőlem van?

Nem sima kiütés olyan mint ha egy sebr?l leszeded a varatot és ár nem vérzik.

Legjobb válasz: Csak azt tudom tanácsolni,hogy vidd orvoshoz,majd ad rá megfelelõ krémet.Olyat már olvastam hogy kipirosodott de olyat még nem,hogy vérzik is.Én azt szoktam csinálni hogy ha kicsipi egy kicsit a pisi,hagyom egy negyed-fél órát levegõzni a bõrét. Jobbulást a picinek!

Csak azt tudom tanácsolni, hogy vidd orvoshoz, majd ad rá megfelelõ krémet.Olyat már olvastam hogy kipirosodott de olyat még nem, hogy vérzik is.Én azt szoktam csinálni hogy ha kicsipi egy kicsit a pisi, hagyom egy negyed-fél órát levegõzni a bõrét. Jobbulást a picinek!
Lánykámnak is volt ilyen.A gyógyszertári krém elmulasztotta.
A kérdező hozzászólása: köszönöm választ
Ilyen nekünk is volt, mégpedig a dm-es popsitörlõtõl ugyanilyen korban. Kamillateável mostam le a fenekét minden egyes pelenkázáskor, tartottam a lábát míg meg nem szárad, sõt hajszárítóztam, amikor tök száraz lett bekentem Neogranormonnal, 2 nap alatt helyrejött. Ne ijedj meg, próbáld ezt ki!

Kislányom pár nap mulva 6 hónapos és még nem tud egyedül átfordulni. Ez problémára utal?

Hanyatt alszik, mert nem szeret hason feküdni.

Legjobb válasz: az én kislányom 5 hónapos,de õ sem tud még egyedül átfordulni.én is aggódtam,de a védõnõ azt mondta nincs az elkésve.

az én kislányom 5 hónapos, de õ sem tud még egyedül átfordulni.én is aggódtam, de a védõnõ azt mondta nincs az elkésve.
Neeem! Semmi probléma! Az én lányom ugyanezt csinálta. 6 hónaposan fordult meg, utána pedig úgy beindult a mozgásfejlõdése, hogy most meg már lehagyja a kortársait! Semmi gond!!!
Az én babám is 6 hónaposan fordult át, koraszülött volt, 1 hónappal hamarabb érkezett.Azt mondta a védõnõ, hogy ne sürgessek semmit hagyjam a saját tempójában fejlõdni.Már behozta azóta a lemaradást:)
Az én kisfiam tegnap volt 8 hónapos. Hátról hasra már nagyon régóta fordul, de hasról hátra eddig talán ha 3*. Most már kezdek egy kicsit aggódni. Még nem akar egyedül ülni sem. Egyébként egy nagyon izgága baba, egy percre sem áll meg. A védõnõm is paráztat, hogy van még egy hónapunk és ha nem fog ülni, meg hasról hátra fordulni, akkor további lépéseket kell tenni...
Az én fiam 7hónapos, átfordul(háton meg sem marad) és már mászik, lenn kint van az elsõ 2 foga:) Ne izgulj majd amikor eljön az idõ a tiéd is forgolódni fog!
lányom 32.hétre született. dévényre járunk 2, 5 hónapja. jövõhéten lesz 7 hónapos és kb. 2-3 hete kapaszkodva vagy lendületben fordul hátról hasra. én azt írom neked, hogy ha 2-3 hét múlva sincsen változás, nézesd meg õt! nem írom hogy ne aggódj, mert a gyógytornász is mondta hogy 4-5 hónaposan fordulni kellene egy babának. a koragondozóban is megkérdezték fordul e, pedig akkor még nem volt hat hónapos. vagy pedig tornáztasd többször, naponta háromszor gyakoroltasd vele a forgást. jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
Ja és az enyém is csak háton alszik de most szereti megszeretni az oldalt alvást:) )
Én is kiirtam egy hasonló kérdést múltkor.Az én babám is most lesz 6 hónapos.és õ se nagyon forgolodott.de ugy két napja már amikor lerakom a hátára és visszamegyek a szobába akkor már hason van és teljesen más irányba.És ma még többet csinálta ne aggódj el fogja kezdeni tényleg mindig a baba irányít minket és azt és akkor csinálja amikor neki jól esik.
nyugodjál meg. Az én kislányom szuletése ota szinte állandoan mozgásban van. Ennek ellenére csak 7 hosan fordult meg eloszor. Szintén utál hason. Most 8 hos és forog,
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor megnyugodtam.
Az én kisfiam 37. hetedik hétre született, pár nap múlva betölti a 7. hónapot, de nem nagyon forgolódik. Oldalra hanyatt fekvésbõl gyakran fordul, játszani is szokott így, egyszer pedig hasra fektettem, és pár pillanat múlva hanyatt találtam, azonban ez volt az egyetlen alkalom, hogy "titokban" megfordult valahogy. Mindig utálta a hasonfekvést, most már viszonylag jól viseli, 5-10 percig is elvan így, ha meglököm, simán megfordul, de magától semmi esetre sem forgolódik. Ülni viszont már kb. 1 hónapja egyedül tud, sõt szinte egyfolytában ülne, ha hagynánk. Szerintem nem kell izgulni, a dokinéni azt mondta, hogy 6-8 hónapos kor között kell elkezdenie a forgást. Nem vagyunk elkésve semmirõl.
Az én kisfiam 5 hónapos és szintén nem fordul át, csak oldalra és vissza, hasról sem tud még a hátára, de én nem sürgetem, mert szépen fejlõdik csak nagy súlyú és gondolom nehéz egy ekkora testet mozgósítani:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Mit csináljak a kislányommal, hogy egyen? 6 hónapos és már nem elég neki a tej, a doktornő szerint rendes adag zöldséget és gyümölcsöt kellene ennie de pár kanál után nem hajlandó enni. Mi lesz így velünk?

Legjobb válasz: Szia,lassan,türelemmel kezd,hisz eddig csak a tej ízét ismerte,az új ízekbõl nem fog egyszerre sokat enni,csak pár kanállal. Nálunk is ez volt,most már eszik mindent ügyesen,és még szopizik is! Én úgy csináltam,hogy elõbb mindig az új étellel kínáltam,majd szopizott!Mára már kiváltottuk így az ebédet!Ez 2 hónapomba került! Itasd vízzel is evés végén!Ha esetleg tapadósabb az étel közben is itasd! Remélem segítettem,kitartás! Boldog karácsonyt!

Szia, lassan, türelemmel kezd, hisz eddig csak a tej ízét ismerte, az új ízekbõl nem fog egyszerre sokat enni, csak pár kanállal. Nálunk is ez volt, most már eszik mindent ügyesen, és még szopizik is! Én úgy csináltam, hogy elõbb mindig az új étellel kínáltam, majd szopizott!Mára már kiváltottuk így az ebédet!Ez 2 hónapomba került! Itasd vízzel is evés végén!Ha esetleg tapadósabb az étel közben is itasd! Remélem segítettem, kitartás! Boldog karácsonyt!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a választ, nektek is boldog ünnepet!

Most 6 hónapos a kislányom folyik nagyon a nyála szerintem jön a foga mert érzem hogy szurja az ujjamat de egy pár napja nyügős és csak kézbe van el és sétálgatni kell vele. Mit csináljak? Ki fogja nőni?

Csak kézbe van el és csak sétálgatni kell vele mert ha nem olyan keservesen el kezd sírni meg nagyon bepörgeti magát.Éjszaka csak egyszer kell fel kajcsizni utánna alszik tovább azt mongyák haggyam had sírjon és ne vegyem fel mert el lessz kényeztetve.Nagyon el vagyok keseredve eddig olyan jo kislány volt mostmeg nem birok egész nap sétálni vele.Néha eljátszik magába de az nem tul s?r?n van.mit scináljak??

Legjobb válasz: hát én is csak ennyit tudok mondani hogy a fogzás miatt ilyen nyûgõs és azért szeretné hogy kicsit tutujgassad bár tényleg nem túl jó ez mert hamar elkapatódnak a babák így. ne hagyd magad.

hát én is csak ennyit tudok mondani hogy a fogzás miatt ilyen nyûgõs és azért szeretné hogy kicsit tutujgassad bár tényleg nem túl jó ez mert hamar elkapatódnak a babák így. ne hagyd magad.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszod jo ötletnek hangzik csak evvel egy bibi van. ki tudja ezt megálni??jo nekem õ az elsõ elvileg az elsõt mindenki elkapatja, de haggyam sírni majd ki nõvi??

10 nap múlva lesz 6 hós a kislányunk. Tegnap óta eltolja magát a talajtól, és térden megáll pár másodpercig. Mikor lesz ebből mászás? Forgolódik egész nap, hátról hasra, hasról hátra, a tengelye körül is.

Tudom, majd, ha eléggé megérett hozzá, nem akarom sűrgetni, csak kérdezem, mert kíváncsi vagyok a tapasztalatokra. Köszönöm! :)

Legjobb válasz: Kutyázik is?

Kutyázik is?
Lehet hogy pár hét múlva már mászik! Egyik rokon baba nálunk 6 hósan mászott, 7 hósan meg felállt. 10 és fél hónaposan önállóan sétált. Semmi sem lehetetlen :)

A coloradoi mozis Batman film bemutatóján történt tragikus merényletben meghalt egy 6 éves kislány és egy pár hónapos baba megsérült. Csak bennem merül fel a kérdés, hogy kisgyerekek mit kerestek egy erőszakos, korhatáros filmen ráadásul éjszaka? !

Biztos mindenki hallott a coloradoi mozis merényletr?l, ahol a Batman film bemutatóján 12 ember meghalt és 58 megsérült.

Legjobb válasz: Nekem pont ez volt az elsõ kérdésem, amikor hallottam a hírt. Választ viszont én sem tudok, valószínûleg csak az tudná megmondani, aki elvitte a gyerekét.

Nekem pont ez volt az elsõ kérdésem, amikor hallottam a hírt. Választ viszont én sem tudok, valószínûleg csak az tudná megmondani, aki elvitte a gyerekét.
Bennem is megfogalmazódott a kérdés, hogy 4 hónapos kisbabát moziba?! Egyébként igen, ilyen hülyék az amcsik. Elég csak a Darwin-díjakat megnézni, ki kapja.
Mi egy hétig Balcsin voltun, se tv se rádió nem volt..Igy ezt az esetet talán szerencsére nem hallottuk.De ez szörnyû, hogy ilyen kicsit(4hós) elvisznek moziba. A 6éves már kicsit nagyobb õ talán már kiharcolta hogy vigyék el a bemutatóra. Multkor egy fórumon megszervezték, hogy vetitsék le nekünk a Babák cimû filmet, csökkentett hangerõvel vetitették volna.De mivel a kicsim épp csak mászott, igy nem mentem el.Én ugyanezen gondolkodtam el, amikor augusztus 20án volt a vihar.. Na akkor is sok kicsit láttunk.(Erzsébet hidon, ismerõs által voltunk.) A másik rendõrautóba több kb 20 ilyen pár hós babát mentettek be a rendõr kollegák. Akkor is elgondolkodtunk, hogy ilyen kicsit minek?Még ha nincs is probléma, de a tüzijáték még nekünk 20-on éveseknek is hangos volt.De akkor még mondták is hogy vihar jön.
Ez igaz nem ad valaszt a kerdesedre de mi Angliaban elunk es itt siman van baba-szulo moziterem. :) ) En sosem voltam de allitolag nagy sikere van. Minden heten egy nap valamikor delutan. Akkor babakat lehet bevinni, tompa a feny. A legtobb kisbaba atalussza, a nagyobbakkal meg ugyan ugy elvannak mint egy ketoras repulo uton. :) ) ugy tudom max masfel eves korig lehet oket bevinni de lehet, hogy csak 1 eves kroig (nem emlekszem mit mond a reklam).Csak gondoltam leirom, hogy ilyen is van. Sot szoptatni is lehet a hatso sor ugy van kialakitva, pelusozo reszleg is van meg egy kis mellekszoba es ide is ellehet vonulni. Ha nem birja a baba gondolom fogjak es hazamennek aztan tobbet nem mennek. Ha meg birja es jol elvan akkor megneznek egy filmet egy halom popcornnal... En inkabb otton nezek meg egy jo filmet kenyelmesen mikor a gyerek elaludt, nem cipelnem de minden kulturaban vannak orultsegek. :) Persze, ahogy irtam ez nem ejszaka van vagy keso este. Nem mondom, hogy az altalad emlitett eset helyes de ledobbenve nem vagyok rajta mert kulfoldon minden elfogadhato es ha nekik ez jo akkor hajra. :) Itt is sokszor jartam ettermbe es siman este 9-10 fele ott volt a hordozoba vagy a babakocsiba a kisbaba vagy az etetoszekbe ult a par honapos gyerek es nezelodott meg evett. Lehet az is, hogy nem csinalnak ebbol rendszert de ha egyszer-ketszer kulonleges alkalom van akkor megengedett es nem a vilag vege ha a gyerek egy vagy ket napot nem a megszokott napirendjet csinalja. Az is lehet egy szulinapot unnepelt a szerencsetlen csalad es utanna elmentek moziba es roszkor voltak rossz helyen. Nem biztos, hogy minden nap odahordoztak a gyerekeket. Nem tudom. :(
Szerintem nem volt bébicsõsz és csak így tudták megoldani. ......


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!