Találatok a következő kifejezésre: Kislányom 4 lesz és még nem (6 db)

Kislányom 4 hónapos lesz és még nem fordul át a hasára! Oldalra már elfordul de még hasra nemtud! Nagy baj? Átlagban hány hónaposan fordulnak át?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem baj. Minden babának más és más az egyéni fejlõdéi üteme. Nem érdemes átlaghoz hasonlítni. Hidd el, amint elég érett lesz rá, meg tudja majd csinálni. Lehet, hogy picit õ nyugodtabb, lustább típus, kevesebbet mozog. De ez nem baj.

Egyáltalán nem baj. Minden babának más és más az egyéni fejlõdéi üteme. Nem érdemes átlaghoz hasonlítni. Hidd el, amint elég érett lesz rá, meg tudja majd csinálni. Lehet, hogy picit õ nyugodtabb, lustább típus, kevesebbet mozog. De ez nem baj.
Nem is kell még neki átfordulni, általában 5-6 hónaposan fordulnak elõször hasra a babák. De 4 hónaposan már érdemes letenni a földre egy kicsit, hogy a keményebb talajon tudjon próbálkozni, onnan könnyebb átfordulni, mint a puha ágyon.

16 hetes és 4 napos vagyok, még nem tudom hogy kislány vagy kisfiu lesz, milyen jelek jellemző a kislányra?

Legjobb válasz: Mármint babona? Vagy uh szerint? Nekem mindkét terhességem tök egyforma volt, szinte ugyanolyan méretek, azt hittem, a második is lány lesz, de fiú. Semmi jellegzetesség nincs.

Mármint babona? Vagy uh szerint? Nekem mindkét terhességem tök egyforma volt, szinte ugyanolyan méretek, azt hittem, a második is lány lesz, de fiú. Semmi jellegzetesség nincs.
Itt van egy lista, amire persze rácáfolnak a kismamák, meg ugye 50-50%, hogy bejön-e vagy sem, de azért szórakozásnak jó. :) Fiú lesz, ha... 1. terhességed korai szakaszában nem tapasztalsz reggeli hányingert vagy rosszulléteket 2. a baba szíve percenként kevesebbet ver 140-nél 3. a súlyfelesleget elõl, a pocak körül hordod 4. ha a pocakod csúcsos és egy hosszúkás görögdinnyére emlékeztet leginkább 5. a vérereid, és ezáltal a mellbimbó körüli terület jelentõsen elsötétedik 6. a baba alacsonyan helyezkedik el a pocakodban 7. kívánod a sós vagy savanyú ételeket 8. kívánod a fehérjedús ételeket, leginkább a húst és a sajtot 9. lábaid és a lábfejed hidegebbek, mint terhesség elõtt 10. a lábaidon található szõrzet gyorsabban növekszik a várandósság ideje alatt 11. nagyon kiszáradnak a kezeid 12. amikor alszol, a párnád északi irányban van 13. a jövõbeli apuka veled együtt meghízik vagy legalábbis felszed pár kilót 14. terhességed alatt jobban nézel ki, mint valaha 15. a vizeleted halványsárga színû 16. folyton csorog az orrod 17. ha a jegygyûrûdet a hasad felé tartod egy cérnán lógatva, akkor az körkörösen mozog 18. fejfájással küszködsz a terhesség alatt 19. ha összeadod a korodat a fogantatás pillanatában, annak hónapjának számával, akkor összegnek egy páros szám jön ki. Lány lesz, ha... 1. a terhesség korai szakaszában reggeli rosszullétek gyötörnek 2. a baba szíve legalább 140-et ver percenként 3. a plusz súly leginkább a csípõdre rakódik le 4. a bal melled nagyobb, mint a jobb 5. a hajad kissé kivörösödik 6. a baba magasan helyezkedik el a pocakodban 7. a hasad kerek és leginkább egy kosárlabdához hasonló 8. különféle édességeket kívánsz 9. kívánod a gyümölcsöket 10. sokszor szeretnél narancslevet inni 11. a terhesség alatt nem érzed annyira jól magad a bõrödben és nem látod annyira szépnek magad 12. az arcbõröd jobban kiszárad, mint általában 13. nem vagy hajlandó megenni a kenyér sarkát 14. a melleid feszülnek és szinte kivirulnak 15. amikor alszol, a párnád déli irányban van 16. a vizeleted élénk sárga színû 17. ha a jegygyûrûdet a hasad felé tartod egy cérnán lógatva, akkor az egyik oldalról a másikra mozogva oldalra leng 18. ha összeadod a korodat a fogantatás pillanatában, annak hónapjának számával, akkor összegnek egy páratlan szám jön ki.
A kérdező hozzászólása: Köszi akkor ezek szerint nekem kislány lesz nagyon jó lenne mert már van 2fiam
Nekem tegnap derült ki, hogy fiú! A 2. válaszolóra több ponton rácáfolok!:) ) Utoljára 149 volt a szívverése, nem voltam rosszul, nem hánytam, édességet kívántam, ki volt száradva nagyon az arcbõröm! Szóval ezen is látszik, hogy inkább babonák a fent leírtak!:) )
Persze, hogy babonák, és persze, hogy rá lehet cáfolni mindenre. Szép is lenne, ha mindenkinek tök egyforma terhessége lenne az azonos nemû babákkal. :) Akkor nagyjából felesleges lenne az orvostudomány és az uh készülék. :) De azért szerintem kevesen vannak, akik nem olvasgatják el a babonákat, csak úgy kíváncsiságból. Viszont kevesen alapoznak csak erre.

Kevesebb a tejcsim kislányom 4 hónapos és ma egy etetést kiváltottunk tejpéppel. Nem fejtem tejcsit etetés helyet, kellett volna? Nem lesz még kevesebb a tejcsim?

Legjobb válasz: A 2. válasz egyszerûen nem igaz. Ha nem akarod, hogy csökkenjen a tej mennyisége, akkor fejj, de akkor meg miért váltasz ki étkezést??? Szerintem ha kevés a tej, akkor meg kéne szoptatni, és szopi után hozzápótolni, ha még éhes a baba. Vagy ha nagyon bizonytalan vagy kérdezz meg egy szoptatási tanácsadót. Telefonon is elérhetõek.

A 2. válasz egyszerûen nem igaz. Ha nem akarod, hogy csökkenjen a tej mennyisége, akkor fejj, de akkor meg miért váltasz ki étkezést??? Szerintem ha kevés a tej, akkor meg kéne szoptatni, és szopi után hozzápótolni, ha még éhes a baba. Vagy ha nagyon bizonytalan vagy kérdezz meg egy szoptatási tanácsadót. Telefonon is elérhetõek.
Jobb, ha fejed, ha még toab akarod szoptatni. (Egyébként jobb lenne ha nem "tejcsi"-röl beszélnél, ez igy nagyon gyerekes, felnöttek ne használják - igy a gyereked is csak idétlenül tanul meg beszélni.)
Mindig le kell fejni a maradék tejet, mert pang a mellben és igen komoly és fájdalmas mellgyulladást okozhat.
A második válasz igaz. Bármelyik orvos alátámaszthatja. Egy szülésznõ
Ha kiváltasz egy etetést akkor kevesebb tejed lesz. Minden egyes alkalommal szoptass, hogy a melled kapja a jelzést és ha kevés adj neki tápszert.
Ha egyetlen egyszer maradt csak el a szopás, akkor még nem csökken le jelentõsen/tartósan a mennyiség. De ha ez minden nap így lesz, akkor igen. Ha tovább szeretnél szoptatni, akkor gyakrabban szoptass, így lesz több/elég tejed. És ne nagyon adj semmilyen pótlást, különben tényleg kevés lesz a tejed. Ha nem érdekel ennyire a szoptatás, akkor pótolhatod, de ne tejpéppel, hanem tápszerrel. Fél éves kor alatt táp való az anyatej pótlására, semmi más.


jöhet még rajta böven pötty és még lázas is lehet biztos nem csak ez a pár darab lesz
ez még csak akezdet sztem, még csak kezdõdik.DE az is lehet h neketek ennyi, bár valószínûtlen
ne furcsáld napokig is pöttyösödhet
Az én fiam csütörtökön kezdett pöttyösödni (oviból szóltak hogy 2 pötty van rajta). A doki azt mondta hogy hétfõ kedd lesz a csúcs. Nos semmi nem történt. összesen 5 pöttye volt és még csak hõemelkedése se volt. Ezt is mondta a doki, de ki a fene hisz benne hogy alig jön ki rajta.Azt mondta hogy sok múlik azon hogy milyen erõs az immunrendszere. Mázlink volt, remélem nektek is az lesz. Üdv.:35 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, tehát akkor a java még hátra van, csak azt furcsállottam hogy reggel 7-tõl délutánig nem lett több a pötty.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Ti nagyon szerencsések voltatok.
A kérdező hozzászólása: Hát szerencsére megúsztuk azzal a kevés pöttyel ami volt és láz hõemelkedés nélkül.

Kislányom 4 hónapos lesz. MIndig erőlködik hogy fel akar ülni, lehet e már ültetni és ha igen meddig és mennyire? Mindig sír ha nem akarom felültetni. De átfordulni még nem fordult át semerre.

Legjobb válasz: NEM szabad ültetni, amíg nem ül magától! Kicsit megemelheted, ha az öledben van a babakocsit 150fokra állíthatod, de a gerincét nem szabad terhelni! Esetleg ha tudtok neki venni pihenõszéket, az úgy van kitalálva, hogy meg van emelve, tud nézelõdni, de nem terheli a gerincet!

NEM szabad ültetni, amíg nem ül magától! Kicsit megemelheted, ha az öledben van a babakocsit 150fokra állíthatod, de a gerincét nem szabad terhelni! Esetleg ha tudtok neki venni pihenõszéket, az úgy van kitalálva, hogy meg van emelve, tud nézelõdni, de nem terheli a gerincet!
Ahogy az elsõ írta. Amíg nem ül magától, nem ültetheted.
Nem, amíg nem ül magától.
Lehet rosszul tudom, de elõbb megtanulnak mászni és utána.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! És mikor kezdenek majd maguktól ülni?Leteszem és csak ül magától ugy hogy nem dõl el semerre?
Kedves 6! Mindenki tudja, hogy 4 hónaposan még nem ülhet! De ha hasizomból húzza fel magát, úgy mintha ülni akarna az egyértelmûen nem pukizás, vagy a belei rendezése! Mindenki ismeri a saját gyereke jelzéseit! Ja, es nem kell kötelezõen forognia! Minden gyerek más.
4 hósan még nem ülhet.Elõször talán forognia kellene. Nem ülni akar, hanem pukizni, vagy a beleit rendezi.
Na most megnyugodtam....az en 4 honapos kisfiam is épp ezt csinálja, fel akar ülni, de forogni még nem tud. Már kezdtem kicsit aggodni, vagy legalabbis az okokat keresni, de látom, az én kisfiam olyan mint más :-)
Szia. Az én kislányom is épp ma 4 hónapos, és állandóan fel akar ülni. Tényleg nem szabad, csak döntött babkocsiba, hordozóba, ahol nem függõleges a háta. Nekem van pihenõszék, de ha ülõ pozícióba van rakva vagyis a legmeredekebbe abból is fel akar ülni állandóan és rossz nézni ahogy meg van görnyedve a próbálkozástól, úgyhogy ezt a pozicíót nem is szoktam beállítani. És nyugi, az enyém sem forog még semerre, csak egyszer-kétszer fordult hasról hátra, véletlenül. Van idõ.. :D

4.5 hónapos kislányom olyan durvákat fejel, hogy nekem fáj, ő meg belevigyorog a nagyvilágba. Nem lesz ettől baja? És jelent az valamit, ha CSAK a bal kezét használja arra, hogy az ágya fölött lógó forgó, zenélő bigyót lökdösse?

Vagy a bal/jobb kezes dolog még nem most d?l el?

Legjobb válasz: Még nem most dõl el. A lányom 23 hós,idáig mindkét kezét használta,de most már csak a jobb kezével eszik,meg rajzol.De még ez sem végleges szerintem.A fejével meg azért kérdezz rá védõnõtõl,mert õ neki még a kutcsa is lágy,inkább kérdezz rá.

Még nem most dõl el. A lányom 23 hós, idáig mindkét kezét használta, de most már csak a jobb kezével eszik, meg rajzol.De még ez sem végleges szerintem.A fejével meg azért kérdezz rá védõnõtõl, mert õ neki még a kutcsa is lágy, inkább kérdezz rá.
Mi az, hogy nem most dõl el? Már a fogantatása pillanatában eldõlt! És mivel nem mindkét kezét használja, hanem csak a bal, így esélyes, hogy balkezes. Nem lesz, hanem már most az, max nem látszik annyira, mert még fejlõdik, de a gének benne vannak.
Lehet benne igazság mert én is balkezes vagyok, de amióta rajzol, csak a jobb kezét használja, a bal kicsit bizonytalan neki. Nekem teljesen mindegy milyen kezû.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!