Találatok a következő kifejezésre: Kislányom 4 lesz és (27 db)

Kevesebb a tejcsim kislányom 4 hónapos és ma egy etetést kiváltottunk tejpéppel. Nem fejtem tejcsit etetés helyet, kellett volna? Nem lesz még kevesebb a tejcsim?

Legjobb válasz: A 2. válasz egyszerûen nem igaz. Ha nem akarod, hogy csökkenjen a tej mennyisége, akkor fejj, de akkor meg miért váltasz ki étkezést??? Szerintem ha kevés a tej, akkor meg kéne szoptatni, és szopi után hozzápótolni, ha még éhes a baba. Vagy ha nagyon bizonytalan vagy kérdezz meg egy szoptatási tanácsadót. Telefonon is elérhetõek.

A 2. válasz egyszerûen nem igaz. Ha nem akarod, hogy csökkenjen a tej mennyisége, akkor fejj, de akkor meg miért váltasz ki étkezést??? Szerintem ha kevés a tej, akkor meg kéne szoptatni, és szopi után hozzápótolni, ha még éhes a baba. Vagy ha nagyon bizonytalan vagy kérdezz meg egy szoptatási tanácsadót. Telefonon is elérhetõek.
Jobb, ha fejed, ha még toab akarod szoptatni. (Egyébként jobb lenne ha nem "tejcsi"-röl beszélnél, ez igy nagyon gyerekes, felnöttek ne használják - igy a gyereked is csak idétlenül tanul meg beszélni.)
Mindig le kell fejni a maradék tejet, mert pang a mellben és igen komoly és fájdalmas mellgyulladást okozhat.
A második válasz igaz. Bármelyik orvos alátámaszthatja. Egy szülésznõ
Ha kiváltasz egy etetést akkor kevesebb tejed lesz. Minden egyes alkalommal szoptass, hogy a melled kapja a jelzést és ha kevés adj neki tápszert.
Ha egyetlen egyszer maradt csak el a szopás, akkor még nem csökken le jelentõsen/tartósan a mennyiség. De ha ez minden nap így lesz, akkor igen. Ha tovább szeretnél szoptatni, akkor gyakrabban szoptass, így lesz több/elég tejed. És ne nagyon adj semmilyen pótlást, különben tényleg kevés lesz a tejed. Ha nem érdekel ennyire a szoptatás, akkor pótolhatod, de ne tejpéppel, hanem tápszerrel. Fél éves kor alatt táp való az anyatej pótlására, semmi más.

Kislányom jövő héten lesz 4 hónapos, és kb 1 hete erőteljes kéz és ujjszopásba kezdett. Ez a fogzás jele? Vagy későbbi ujjszopás kezdete?

Cuppog ezerrel. Ha nem a kezét szopja, akkor a nyelvét, vagy az alsó ajkát. Igény szerint szoptatom. Minden közelében lév? tárgyat gyömöszöl a szájába. A kezeit is hevesen tömi. Eddig nem szopta az ujját, cumizni sem cumizott (nem láttuk szükségesnek, így nem adtuk neki). De most konkrétan állandóan a szájában van.

Legjobb válasz: Szerintem a fogzás jele. A mi kisfiunk is ugyanezt csinálta 4 hónaposan. Nem cumizik és szopta az ujját, de lassan az elmaradt és a cumit is kiköpi. Most elmúlt hat hónapos, még mindig nincs fogacskája de szerintem hamarosan lesz, mert nagyon meg van duzzadva a fogínye. Az ujjszopast kiveve nagyjabvol ugyanazt csinalja mint ket hónappal ezelõtt, mostanaban sír is ha nagyon fáj neki, és van olyan, hogy éjjel is megébred miatta. No de azt mondják ez ezzel jár és eltarthat még több hétig is, akár hónapokig. Ez már gyerekfüggõ. Szóval kitartást nektek is :-)

Szerintem a fogzás jele. A mi kisfiunk is ugyanezt csinálta 4 hónaposan. Nem cumizik és szopta az ujját, de lassan az elmaradt és a cumit is kiköpi. Most elmúlt hat hónapos, még mindig nincs fogacskája de szerintem hamarosan lesz, mert nagyon meg van duzzadva a fogínye. Az ujjszopast kiveve nagyjabvol ugyanazt csinalja mint ket hónappal ezelõtt, mostanaban sír is ha nagyon fáj neki, és van olyan, hogy éjjel is megébred miatta. No de azt mondják ez ezzel jár és eltarthat még több hétig is, akár hónapokig. Ez már gyerekfüggõ. Szóval kitartást nektek is :-)
Szia! Ez szerintem is a fogzás jele. Nálunk is megrég kezdödöt azzal a külöbségel hogy mi 2 és fél hónaposak vagyuk, azóta elég éberen alszunk és nagyon nyügös szegénykém. Kitartás!
Az én lányom a héten lesz 4 hónapos, és õ is pár hete ezerrel szopizza az ujját, nyomkodja az ínyét vele, cuppog a nyelvével nyomkodja, és dõl a nyál a szájából. Õ cumis volt eddig is, de most a cumit kiköpi és a kezét rágja. Meg van duzzadva az ínye és kezdenek látszani az alsó kicsi fogacskái, szerintem nálatok is ez van a háttérbe.
Szia az én fiam 30. án lesz 5 hónapos 3 és fél hónapos kora óta nõl a foga de még nem is látszik csak fehér a fogínye, éjjel nem alszok és õ se alszik sokat.Nyugodj meg szerintem a foga a ludas a te babádnak is.DE sajnos ez hosszú folyamat!Úgyhogy csak türelem!:)

Kislányom 4 éves. Beadattam a bárányhimlő oltást és azt hallottam hogy ha terhes lesz veszélyes lehet. Most rosszat tettem?

Kislányom 4 éves. Beadattam neki a bárányhiml? elleni oltást, de azt hallottam hogy terhességkor kijöhet nála és veszélyes lehet. Most rosszat tettem vagy sem? Nem lesz baja ha terhes lesz? Vagy hol van az még? Akkor miért találták ki ha árthatnak is vele? Hasonló eset,

Legjobb válasz: mivel ez az oltas meg csak 20 eves, nincs ra semmilyen tapasztalat, hogy mi lesz ezekkel a gyerekekkel ha felnonek. Ez csak egy feltetelezes, hogy felnott korukban nem lesznek vedettek.

mivel ez az oltas meg csak 20 eves, nincs ra semmilyen tapasztalat, hogy mi lesz ezekkel a gyerekekkel ha felnonek. Ez csak egy feltetelezes, hogy felnott korukban nem lesznek vedettek.
Ugyan már. Nem lesz baja. Ha nem ad életre szóló védettséget az oltás, akkor meg babavállalás elõtt szépen megnézik, hogy védett-e még, és max. kap még egyet.
ha már itt tartunk, én azért adattam be mindkettõ gyerkõcnek, mert olvastam egy gyerekorvos (klinikai) véleményét, miszerint az elmúlt években sokat erõsödött a vírus és sokkal veszélyesebbek lettek a szõvõdményei.
Én is ezen dilemmázok egyébként, de úgy gondolom, ahogy most beoltattam, úgy felnõttként (ha esetleg bebizonyosodik, hogy már nincs hatása a kicsiként kapott oltásnak) remélem be fogja ismét adatni magának.
A bárányhimlõ oltásról csak kb 20 év tapasztalat van!!! Ez sosem volt kötelezõ!! A lányomnak 11 éve(!) adattam be, fiamnak 10. Akkor még csak pár évre volt tapasztalatuk az orvostudománynak, nem tudták megmondani, h újra kell-e oltani. Mostani álláspont az, h 2 oltás szükséges a védettséghez. Lehet 10 év múlva rájönnek (az addigra 30 éves tapasztalatokból), h kell 3. oltás is. Sokan azt hiszik maga a bárányhimlõ veszélytelen gyerekbetegség...az elmúlt két évben 1600 gyerek akiket bárányhimlõvel összefüggésbe hozható súlyos betegség miatt kórházban ápoltak... Itt a szülõ mérlegelésén múlik 1 nem oltat és vállalja a bárányhimlõt és kockázatait..2 oltást választja, ami mint minden oltóanyag nem 100%-os védettség
Szia! Azért mondják, mert a védõoltás, kb 20-25 évre ad védelmet, így elõfordulhat, hogy fiatal felnõttként fogja elkapni. A terhesség elsõ három hónapjában, illetve utolsó 3 hetében veszélyes a bárányhimlõ a kismamára. Szerintem nem tettél rosszat, kicsi a valószínûsége, hogy pont akkor kapná el, eleve ilyenkor óvatosabbak vagyunk, addig még sok minden változhat ezzel kapcsolatban, illetve, ha jól tudom, így is elkaphatja a bárányhimlõt, csak sokkal enyhébb lefolyású. Úgyhogy ne parázz elõre. Amúgy én a kisfiamnak nem adattam be, amiatt mert az apja most 37 évesen lett beteg (õ gyerek korában egyszerûen nem kapta el) hát nem volt vicces :S, természetesen az akkor 1, 5 éves fiam nem kapta el tõle, apja vére :)
Ez butaság. A bárányhimlõ nem "kijön", hanem elkapható más, fertõzött személytõl. Ha terhesen kapja el, akkor esetleg lehet baj, de ez "kijönni" nem tud. Hol hallottál ilyesmit?
pedig de.ha utána olvas az ember, akkor megtudja hogy a védettséget csak 20 évig ad, és addig se biztos, csak feltételezés, és igen, ha terhes lesz és olyan gyerek vagy ember társaságába kerül aki az, akkor bizony a magzat súlyosan károsodhat, vagy vetélés is lehet.ezek gyerekbetegségek amik felnõtt korban igen veszélyesek tudnak lenni.szerintem jobb ezen átesni és egy életre védettséget adni ezzel.bár van aki másodszor is átesik, de az rettentõen ritka.én nem adattam volna be, fiam 5 nap alatt átvészelte, 7 nap múlva már oviba ment.de most már mindegy.szerintem elöbb kelett volna jobban utánanézni.
Elsõ: nem 20 éves. Az 50-es évek elejétõl mindenkinek beadták, csak késõbb törölték el a kötelezõségét.
Ez hülyeség. Régen a bárányhimlõ oltás kötelezõ volt. De senkinek nem okozott gondot a terhesség alatt. Terhesekre különben sem a bárányhimlõ, hanem a rózsahimlõ (rubeóla) a veszélyes.
Így igaz. Az oltás valószínûleg nem ad védettséget már a terhessége idején (fõleg, h kitolódik a gyerkevállalás kora), ígíy majd neked kell figyelmeztetned, h nézessen vér-ellenanyagot vagy oltassa magát újra.
Szia! Semmi rosszat nem tettél, itt olvastam egy korábbi hasznos hozzászólást, hogy a szövõdmények tényleg nagyon súlyosak lehetnek (környezetemben volt is sajnos példa). Gyermekorvosunk azt mondta, várhatóan pár éven belül ezt is kötelezõvé teszik, mint az MMR-t, mivel a bárányhimlõ tényleg veszélyesebb, mint a rózsahimlõ, és akkor a korábban beoltottaknak is kötelezõ lesz egy emlékeztetõ, ami életre szóló védettséget ad. Minden jót!
Ja, és gyermekorvos barátnõm is beoltotta bölcsis kisfiát... 10:40-es voltam.
Én is beadattam a gyermekemnek, majd letolt a védõnõ, hogy miért nem kértem ki a véleményét, õ nem szokta javasolni. Már bocsánat, de gondoltam én vagyok az anyja, talán el tudom dönteni. Én is azt olvastam, hogy most már minden 4. bárányhimlõs gyermek kórházi kezelésre szorul, mert annyira erõs már ez a betegség. Azért majd mondom neki, hogy 20 éves kora körül oltassa be magát újra. Egyébként engem tini koromban oltottak be rubeola ellen. Pár év múlva hallottam, hogy kellett volna ismétlõ oltás, így semmit sem ért. Megnézettem magam, és 36 évesen is még mindig védett vagyok ellene!
Nem magától az oltóanyagtól lehet bármi baj majd ha terhes lesz, hanem attól, hogy pl. megszûnik a védettség, és a felnõtt korban elkapott bárányhimlõ sokkal veszélyesebb (halálos is lehet). Az a legjobb, ha még gyermekkorban, vagy legalábbis minél fiatalabb korban túl van rajta. Egyébként maga az oltás -én legalábbis úgy tudom- nem ad 100%-os védelmet, enyhe lefolyású fertõzése így is lehet.


Kislányom 4 hónapos lesz és még nem fordul át a hasára! Oldalra már elfordul de még hasra nemtud! Nagy baj? Átlagban hány hónaposan fordulnak át?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem baj. Minden babának más és más az egyéni fejlõdéi üteme. Nem érdemes átlaghoz hasonlítni. Hidd el, amint elég érett lesz rá, meg tudja majd csinálni. Lehet, hogy picit õ nyugodtabb, lustább típus, kevesebbet mozog. De ez nem baj.

Egyáltalán nem baj. Minden babának más és más az egyéni fejlõdéi üteme. Nem érdemes átlaghoz hasonlítni. Hidd el, amint elég érett lesz rá, meg tudja majd csinálni. Lehet, hogy picit õ nyugodtabb, lustább típus, kevesebbet mozog. De ez nem baj.
Nem is kell még neki átfordulni, általában 5-6 hónaposan fordulnak elõször hasra a babák. De 4 hónaposan már érdemes letenni a földre egy kicsit, hogy a keményebb talajon tudjon próbálkozni, onnan könnyebb átfordulni, mint a puha ágyon.

Kislányom hétfőn lesz 4 hónapos. Ma elmegyek új ruhákat venni, mert már kicsi a 62-es. Vajon télre még jó lehet rá a 68-as, vagy melegebb ruhákból inkább 74-est vegyek? A másik, hogy télre miket kell venni? Bővebben lent.

Kislányom 48cm-vel született. 1hó: 54cm, 2hó: 59cm, 3hó: 60cm. Most, ahogy itthon sikerült lemérni, kb 63cm. A bodykból már egy ideje 68-as kell, de a rugik eddig jók voltak. Most van akció, ahova megyek gondoltam, amit tudok megveszek. Télre gondolom ugyanúgy kell body, rugi, sapka, gondolom overáll, meg mi kell még? Els? baba, gondolom látszik. Köszi a segítséget!

Legjobb válasz: Köszi a válaszokat! Nagyon durva, de vettem 68-as és 74-es rugikat is, a melegebbeket még nem is nagyon volt alkalmam ráadni és kezdi kinõni!!! Nem hiszem el! A rövidujjú 68-as bodyk már kicsik. Amiket máshol vettem még jók szerencsére! Itthon mértem és kb 66-68cm! Ki vagyok! Overállt még nem vettem, de azt hiszem abból 80-ast veszek, mert a 74-es alá, lehet már nem fogom tudni sokáig aláöltöztetni.

A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nagyon durva, de vettem 68-as és 74-es rugikat is, a melegebbeket még nem is nagyon volt alkalmam ráadni és kezdi kinõni!!! Nem hiszem el! A rövidujjú 68-as bodyk már kicsik. Amiket máshol vettem még jók szerencsére! Itthon mértem és kb 66-68cm! Ki vagyok! Overállt még nem vettem, de azt hiszem abból 80-ast veszek, mert a 74-es alá, lehet már nem fogom tudni sokáig aláöltöztetni.
Szerintem inkább 74-es ruhákat vegyél, a 68-assal tuti nem húzzátok ki a tél végéig!
A 68-as ruhákat szerintem max. november elejéig-közepéig fogjátok hordani, így én javaslom, hogy téli ruhákból inkább 74-est vegyél!

Lelkiismeret furdalásom van a kislányom miatt, hogy novemberben 4 éves lesz és pelenkás?

Sokszor belegondolok milyen rossz lehet az óvónőknek is 2 és fél éves korától óvis, és pelenkázni kell, szeptembertől új óviba kerül ott is pelenkás lesz. De kértem őket, hogy had ismételje a kis csoportot meg, így húgával együtt egy csoportba indulhatnak. Felvették őket. De nekem ez a pelenka dolog kellemetlen.

Legjobb válasz: És miért nem látnak rá esélyt? Én 2,5 évesen gondoltam ezt a lányomnál, aztán fogtam magam, és azt mondtam nem adok rá nappalra többet pelát. (Itthon voltam az öccsével). 3 napig rengeteget bepisilt, aztán 10 nap alatt szobatiszta lett. A fiam most töltötte a 3-at, õ mostanra kezd beérni, de õ sem magától kezdett szólni, hanem a "balesetek" árán megtanulta, hogy szólni kell. Vagy talán valami eü. gondotok van?

Szia, az én lányom januárban múlt három, pelenkás, pervazív fejlõdési zavarral diagnosztizálták, az is rajta van az autizmus sprektrumon. Mostanában sikeresebbek vagyunk, vannak eredmények, néha használja a bilit. Én a következõket javaslom: tsmt torna, és találd meg, mi motiválja. Ha csak ráül a bilire pisi nélkül is, adj neki jutalomfalatot, vagy fújj vele szappan buborékot a bilin vagy ha bele is pisil ragszthasson matricát vagy más jutalmat találj ki, ami NEKI izgalmas.
És miért nem látnak rá esélyt? Én 2, 5 évesen gondoltam ezt a lányomnál, aztán fogtam magam, és azt mondtam nem adok rá nappalra többet pelát. (Itthon voltam az öccsével). 3 napig rengeteget bepisilt, aztán 10 nap alatt szobatiszta lett. A fiam most töltötte a 3-at, õ mostanra kezd beérni, de õ sem magától kezdett szólni, hanem a "balesetek" árán megtanulta, hogy szólni kell. Vagy talán valami eü. gondotok van?
Ovodaba feltetel a szobatisztasag.... Nem is ertem, hogy vettek fel
Nem kell, hogy lelkiismeret furdalásod legyen, de azért azt megkérdezném, hogy eddig nem is akartad a szobatisztaságra szoktatást, vagy próbálkoztatok, de valami miatt nem jött össze? Errõl, ha írsz kicsit bõvebben, akkor több segítséget kaphatsz.
Közben írtál, így már értem. Ez esetben meg aztán végkép ne legyen lelkiismeret furdalásod.!!!
Eleg ertelmetlen a kommented, de mindegy. Ovodaban feltetel a szobatisztasag, anelkul nem veszik be a gyereket. Az ovononek nem feladata a pelenkazas. Szoktasd szobatisztasagra a gyereket.
A kérdező hozzászólása: Másfél éves korától próbálkoztunk leszoktatni eredménytelenül, pedig mindent megpróbáltunk nem ment, nem jelez nem szól se pisinél sem kakinál, ha bekakil vagy bepisil nem is zavarja. Olyan, mintha nem is érezné. A pelenkáját eldobja és épp oda pisil ahol van, vagy tárgyakba bele. Beszélni sem tud, csak szavakat ismétel, egy hónapja kaptunk diagnózist sajnos autizmus sprektumzavarral él.
A kérdező hozzászólása: Szeptemberben kezdett óvit tavaly onnét kivettük, mert elköltöztünk, ott sem volt gond a pelenka, és itt sem ahová költöztünk. nem lehet leszoktatni a pelenkáról egyenlõre, az óvónõk is azt mondják nem látnak sok esélyt rá, hogy ez menni fog.
Így teljesen érthetõ. Sajnos sok autizmussal élõ gyermek nagyon késõn lesz szobatiszta. Az integrált nevelés a bevett szokás manapság így az óvoda vezetõ pontosan tudja hogy mit vállalnak az ilyen gyermekekkel és az óvónõk is tudják hogy mi a helyzet. Ez teljesen más mintha egy átlagos gyermeket kellene pelenkázni. Az én nagyfiamnak is vannak autisztikus tünetei, (õ mondjuk szobatiszta és beszél is tehát nagyon enyhe fokú) de sose volt ebbõl gond a közösségben.
A kérdező hozzászólása: Felvették nem is egybe 3 oviba nyert felvétel két és fél évesen, és most is egyszerre felvételt nyert szeptember 1-tõl. Itt nálunk az a gond telt házas óvik vannak!:( Így kevesebb idõ jut egy gyermekre.
Rosszul tudjatok! Pelusosan is fel lehet venni a gyerekeket az oviba. Csak ovoda valogatja, hogy ezt bevallalja-e. Az enyemek bolcsisek, most voltunk beiratkozni az oviba, kiderult, hogy mehetnek akkod is, ha addig nem lesznek szobaisztak.
Szia! Nekem is januárba mult 3 éves a lányom, szintén pervaziv zavart állapitottak meg.Pszihiáternél voltatok?Ö ad ki egy papirt, és igy lényegesen olcsobban lehet pelust venni a gyogyszertárba.Az én lányom sem szobatiszta, gyakorlatilag sehogy nem állunk vele, de legalább nem kell tizezreket költenem pelenkára.Ha jol emlékszem 300 db pelus 3600 ft.
Ne legyen lelkiismeret furdalásod. Az óvónõ tudja, hogy autista, és ekként is fogja kezelni. Nem hiszem, hogy emiatt a pedagógus szólna vagy neheztelne. Az, hogy más mit mond, azzal se foglalkozz, mert nincs olyan helyzetben, mint te. Ha valaki szól, akkor mond el neki, hogy autista és nem tudtok egyelõre ezen még változtatni. A környezeted biztosan nem zavarja, hiszen ezért felnõtt emberek, a gyerekek meg már így szokták meg.
EC ! Keress rá a neten.

Kislányom 4 hónapos lesz. MIndig erőlködik hogy fel akar ülni, lehet e már ültetni és ha igen meddig és mennyire? Mindig sír ha nem akarom felültetni. De átfordulni még nem fordult át semerre.

Legjobb válasz: NEM szabad ültetni, amíg nem ül magától! Kicsit megemelheted, ha az öledben van a babakocsit 150fokra állíthatod, de a gerincét nem szabad terhelni! Esetleg ha tudtok neki venni pihenõszéket, az úgy van kitalálva, hogy meg van emelve, tud nézelõdni, de nem terheli a gerincet!

NEM szabad ültetni, amíg nem ül magától! Kicsit megemelheted, ha az öledben van a babakocsit 150fokra állíthatod, de a gerincét nem szabad terhelni! Esetleg ha tudtok neki venni pihenõszéket, az úgy van kitalálva, hogy meg van emelve, tud nézelõdni, de nem terheli a gerincet!
Ahogy az elsõ írta. Amíg nem ül magától, nem ültetheted.
Nem, amíg nem ül magától.
Lehet rosszul tudom, de elõbb megtanulnak mászni és utána.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! És mikor kezdenek majd maguktól ülni?Leteszem és csak ül magától ugy hogy nem dõl el semerre?
Kedves 6! Mindenki tudja, hogy 4 hónaposan még nem ülhet! De ha hasizomból húzza fel magát, úgy mintha ülni akarna az egyértelmûen nem pukizás, vagy a belei rendezése! Mindenki ismeri a saját gyereke jelzéseit! Ja, es nem kell kötelezõen forognia! Minden gyerek más.
4 hósan még nem ülhet.Elõször talán forognia kellene. Nem ülni akar, hanem pukizni, vagy a beleit rendezi.
Na most megnyugodtam....az en 4 honapos kisfiam is épp ezt csinálja, fel akar ülni, de forogni még nem tud. Már kezdtem kicsit aggodni, vagy legalabbis az okokat keresni, de látom, az én kisfiam olyan mint más :-)
Szia. Az én kislányom is épp ma 4 hónapos, és állandóan fel akar ülni. Tényleg nem szabad, csak döntött babkocsiba, hordozóba, ahol nem függõleges a háta. Nekem van pihenõszék, de ha ülõ pozícióba van rakva vagyis a legmeredekebbe abból is fel akar ülni állandóan és rossz nézni ahogy meg van görnyedve a próbálkozástól, úgyhogy ezt a pozicíót nem is szoktam beállítani. És nyugi, az enyém sem forog még semerre, csak egyszer-kétszer fordult hasról hátra, véletlenül. Van idõ.. :D

Kislányom 2 hetes, és van egy 4 éves kisfiam is. Sógornőmék jönnek hétvégén látogatni. Az aggodalmam az, hogy sógornőmnek egy hete izotóp vizsgálatot csináltak, ami ugye radioaktiv anyag, sugár.Nem lesz belőle gond?

Nem lesz bel?le gond, hogy ha érintkezik a kislányommal és a kisfiammal? Én pedig szoptatok, ugye. Van valakinek valami tapasztalata err?l? Mikor ürül ki a szervezetb?l ez az anyag??? Nagyon aggódok!

Legjobb válasz: szerintem mond el az aggodalmadat nekik, és tegyétek át késõbbre a találkozást.

szerintem mond el az aggodalmadat nekik, és tegyétek át késõbbre a találkozást.
Egy-két héttel a vizsgálat után már nem lesz gond, ne félj.:) De a háziorvoshoz egy telefon és pontosan fog válaszolni. Ha ennek ellenére is aggódsz, várjatok még egy hetet.
Anyósom is volt izotópos vizsgálaton egy napig nem mehetett emberek közé, de az izotóp hatása csak napok múlva múlik. Én a helyedben lemondanám a találkozót, és ezt a sógornõdnek is biztos meg fogja érteni!!
Mondd le a látogatást. Úgyis csak aggódnál elõtte is, alatta is, utána is. Meg kell, hogy értsék!
Ha Tc-99m izotóppal vizsgálták, semmi gond nincs egy hét után, mert csak 6 óra a felezési ideje. Ha legközelebb lesz ilyen, akár emberek közé is lehet menni, mert annak a dózisnak semmilyen káros hatása nincs.

A kislányom 4 éves lesz augusztusba, és már szeretném ha lenne neki tesója, de a férjemnek már egy éve mondogatom, de nem akar, vagy mindig elhalasztja, hogy majd később, évek múlva. Mi lehet a gond? Kicsit kétségbe estem!

Legjobb válasz: Ne erõltesd a témát annál rosszabb. Néha néha emlísd fel de ne legyél erõszakos. Talán õ még nem áll készen egy másik babára. Adj neki még egy kis idõt.

Ne erõltesd a témát annál rosszabb. Néha néha emlísd fel de ne legyél erõszakos. Talán õ még nem áll készen egy másik babára. Adj neki még egy kis idõt.
A kérdező hozzászólása: De nem akarom hogy nagy legyen a korkülönbség!
Nálunk 4 és 5 év van a gyerekeink között. Nálunk pont a férjem akarta, hogy az elsõ és a második között kevesebb legyen csak két év, én voltam aki halogattam. Nem azért mert nem szerettem volna, mindig három gyerekrõl álmodoztam, csak én ennyi korkülönbséggel tudok normálisan velük lenni, ahogy szeretném. Lehet a férjedben is valami ilyesmi motoszkál. Mindkettõtöknek meg kell érni a dologra. A második és a harmadik között már õ sem akart kisebb korkülönbséget mert látta, hogy ahogy csináltuk tényleg jó. Míg az öccsén akiknél 1, 5 év a korkülönbség mindig egyszerre akartak csüngni a gyerekek, nem tudott velük elmenni soha csak egygyerekes programra. Persze nem azt mondom hogy a kiskorkülönbség mindig rossz, csak nálunk szerencsére eléggé megrémítette a férjemet az öccse tapasztalata ahhoz, hogy ne duruzsoljon mindig a fülembe:)
Nekem is 4 éves lesz a lányom augusztusban neki sincs testvére.Ilyen munkanélküliségben meg szegénységben érthetõ ha nem akar még egy gyereket vállalni. Elég nagy felelõsség egy gyermek is.
Az erõltetés tényleg nem jó, párom is már ideges volt ha csak szóba krült. Aztán megegyeztünk, hogy én nem nyaggatom többet, de ennyi vagy annyi idõ után mindenképpen legyen tesó (nálunk egy év volt). Belement és lett is, három év van köztük. Én kevesebbet szerettem volna, õ többet, de kompromisszumot kötöttünk. Ha rajta múlt volna még egy se lenne :-) Próbáljatok megeggyezni.
Elhiszem hogy nem akarsz nagy korkülömbséget de öt hat év még nem olyan nagy. S az erõltetéssel csak jobban elriasztod. Finoman és kíméletesen feszegesd a témát.
Babamasszázst próbáld! Vagy már kóstolhatna gyümölcsöt. A szilva, õszibarack, sütõtök lazítják a székletet. Nekünk segítenek ezek.
Szerintem ki kéne próbálnotok másik fajta tápszert! Nem biztos, hogy mindegyiktõl szorulásos!
Plusz még próbálhatod, cukros kamilla tea, laevolac szirup. De sok babának a gyümölcsök hoznak csak megoldást.
Én bölcsiben dolgoztam egy darabig, és ott volt egy kislány aki szintén csak szélcsõ és lázmérõzés után tudott könnyíteni magán mikor kicsi volt, de a szülei szerint csak is ezek segítségével, tehát minden nap csinálták neki...Annyira kilazult szegény pici lyuka, hogy sokszor volt, hogy mikor bepisilt a pelusba általában egy pici kaki is jött a nyomástól:(Szóval vigyázz vele, szerintem is próbálj ki minden mást:Más tápszer, gyümölcsök, a szirup amit elõttem írta, nekem (igaz akkor már 7 hós volt a lányom)a narancslét ajánlotta a védõnéni(nagyon kemény, kavicsos volt a széklete) a narancs lét ajánlotta(frissen facsrva, vízzel hígítva), ez nagyon bevállt.
Kamilla és hozzátáplálás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítségeket. Azt hiszem, hogy az õszibaracklé eddig sikeres, sõt talán túlzottan is:) Naponta 3 szor van széklete a pici lánynak. A torna a pukiban segítet. Viszont idõközben, már alvási nehézségek alakultak ki. Nappal egyszer 3/4 órát, majd egy fél órát alszik. Este pedig éjfélig sír a fáradtságtól nem alszik. Nappal semmilyen módszerrel nem tudom alvásra bírni. Egyébként már születésétõl végigalussza az éjszakát, de mindezek ellenére, a védõnõ szerint szüksége lenne több nappali alvásra. Akár 3* egy nap és még a másfél óra sem sok. Valami javaslat? Mitõl változott meg az alvásigénye? Köszi a válaszokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!