Találatok a következő kifejezésre: Kislányom 4 lesz (57 db)

Van valakinek Hófehérke háza? Mi a vélemény róla? A kislányom 4 éves lesz. Jó ötlet neki karácsonyra?

Legjobb válasz: Attól függ,ha ismeri a mesét és szereti is akkor talán. Az én 4 évesem még nem ismeri (fõleg nem a "diznis" változatot).Tavaly kapott (tehát 3 évesen) egy fábol készült babaházat,egy családdal(anyukababa,apuka baba,egy kisfiu és egy kislány)butorral felszerelve.Hát alig nyúlt hozzá,viszont a huga aki most 2 éves nagyon el tud vele lenni,hosszú ideig leköti,pakolgatja õket,fekteti... Irtó nagy szerencsém volt mert ahol nézegettem babaházakat mind nagyon drágák voltak , aztán a rossmannban találtam :)Talán 3000-ért vettem! Azóta láttam ugyan azt a fajtát a kikában kb 10.000-ért.

Attól függ, ha ismeri a mesét és szereti is akkor talán. Az én 4 évesem még nem ismeri (fõleg nem a "diznis" változatot).Tavaly kapott (tehát 3 évesen) egy fábol készült babaházat, egy családdal(anyukababa, apuka baba, egy kisfiu és egy kislány)butorral felszerelve.Hát alig nyúlt hozzá, viszont a huga aki most 2 éves nagyon el tud vele lenni, hosszú ideig leköti, pakolgatja õket, fekteti... Irtó nagy szerencsém volt mert ahol nézegettem babaházakat mind nagyon drágák voltak , aztán a rossmannban találtam :) Talán 3000-ért vettem! Azóta láttam ugyan azt a fajtát a kikában kb 10.000-ért.

Kislányom 4 éves. Beadattam a bárányhimlő oltást és azt hallottam hogy ha terhes lesz veszélyes lehet. Most rosszat tettem?

Kislányom 4 éves. Beadattam neki a bárányhiml? elleni oltást, de azt hallottam hogy terhességkor kijöhet nála és veszélyes lehet. Most rosszat tettem vagy sem? Nem lesz baja ha terhes lesz? Vagy hol van az még? Akkor miért találták ki ha árthatnak is vele? Hasonló eset,

Legjobb válasz: mivel ez az oltas meg csak 20 eves, nincs ra semmilyen tapasztalat, hogy mi lesz ezekkel a gyerekekkel ha felnonek. Ez csak egy feltetelezes, hogy felnott korukban nem lesznek vedettek.

mivel ez az oltas meg csak 20 eves, nincs ra semmilyen tapasztalat, hogy mi lesz ezekkel a gyerekekkel ha felnonek. Ez csak egy feltetelezes, hogy felnott korukban nem lesznek vedettek.
Ugyan már. Nem lesz baja. Ha nem ad életre szóló védettséget az oltás, akkor meg babavállalás elõtt szépen megnézik, hogy védett-e még, és max. kap még egyet.
ha már itt tartunk, én azért adattam be mindkettõ gyerkõcnek, mert olvastam egy gyerekorvos (klinikai) véleményét, miszerint az elmúlt években sokat erõsödött a vírus és sokkal veszélyesebbek lettek a szõvõdményei.
Én is ezen dilemmázok egyébként, de úgy gondolom, ahogy most beoltattam, úgy felnõttként (ha esetleg bebizonyosodik, hogy már nincs hatása a kicsiként kapott oltásnak) remélem be fogja ismét adatni magának.
A bárányhimlõ oltásról csak kb 20 év tapasztalat van!!! Ez sosem volt kötelezõ!! A lányomnak 11 éve(!) adattam be, fiamnak 10. Akkor még csak pár évre volt tapasztalatuk az orvostudománynak, nem tudták megmondani, h újra kell-e oltani. Mostani álláspont az, h 2 oltás szükséges a védettséghez. Lehet 10 év múlva rájönnek (az addigra 30 éves tapasztalatokból), h kell 3. oltás is. Sokan azt hiszik maga a bárányhimlõ veszélytelen gyerekbetegség...az elmúlt két évben 1600 gyerek akiket bárányhimlõvel összefüggésbe hozható súlyos betegség miatt kórházban ápoltak... Itt a szülõ mérlegelésén múlik 1 nem oltat és vállalja a bárányhimlõt és kockázatait..2 oltást választja, ami mint minden oltóanyag nem 100%-os védettség
Szia! Azért mondják, mert a védõoltás, kb 20-25 évre ad védelmet, így elõfordulhat, hogy fiatal felnõttként fogja elkapni. A terhesség elsõ három hónapjában, illetve utolsó 3 hetében veszélyes a bárányhimlõ a kismamára. Szerintem nem tettél rosszat, kicsi a valószínûsége, hogy pont akkor kapná el, eleve ilyenkor óvatosabbak vagyunk, addig még sok minden változhat ezzel kapcsolatban, illetve, ha jól tudom, így is elkaphatja a bárányhimlõt, csak sokkal enyhébb lefolyású. Úgyhogy ne parázz elõre. Amúgy én a kisfiamnak nem adattam be, amiatt mert az apja most 37 évesen lett beteg (õ gyerek korában egyszerûen nem kapta el) hát nem volt vicces :S, természetesen az akkor 1, 5 éves fiam nem kapta el tõle, apja vére :)
Ez butaság. A bárányhimlõ nem "kijön", hanem elkapható más, fertõzött személytõl. Ha terhesen kapja el, akkor esetleg lehet baj, de ez "kijönni" nem tud. Hol hallottál ilyesmit?
pedig de.ha utána olvas az ember, akkor megtudja hogy a védettséget csak 20 évig ad, és addig se biztos, csak feltételezés, és igen, ha terhes lesz és olyan gyerek vagy ember társaságába kerül aki az, akkor bizony a magzat súlyosan károsodhat, vagy vetélés is lehet.ezek gyerekbetegségek amik felnõtt korban igen veszélyesek tudnak lenni.szerintem jobb ezen átesni és egy életre védettséget adni ezzel.bár van aki másodszor is átesik, de az rettentõen ritka.én nem adattam volna be, fiam 5 nap alatt átvészelte, 7 nap múlva már oviba ment.de most már mindegy.szerintem elöbb kelett volna jobban utánanézni.
Elsõ: nem 20 éves. Az 50-es évek elejétõl mindenkinek beadták, csak késõbb törölték el a kötelezõségét.
Ez hülyeség. Régen a bárányhimlõ oltás kötelezõ volt. De senkinek nem okozott gondot a terhesség alatt. Terhesekre különben sem a bárányhimlõ, hanem a rózsahimlõ (rubeóla) a veszélyes.
Így igaz. Az oltás valószínûleg nem ad védettséget már a terhessége idején (fõleg, h kitolódik a gyerkevállalás kora), ígíy majd neked kell figyelmeztetned, h nézessen vér-ellenanyagot vagy oltassa magát újra.
Szia! Semmi rosszat nem tettél, itt olvastam egy korábbi hasznos hozzászólást, hogy a szövõdmények tényleg nagyon súlyosak lehetnek (környezetemben volt is sajnos példa). Gyermekorvosunk azt mondta, várhatóan pár éven belül ezt is kötelezõvé teszik, mint az MMR-t, mivel a bárányhimlõ tényleg veszélyesebb, mint a rózsahimlõ, és akkor a korábban beoltottaknak is kötelezõ lesz egy emlékeztetõ, ami életre szóló védettséget ad. Minden jót!
Ja, és gyermekorvos barátnõm is beoltotta bölcsis kisfiát... 10:40-es voltam.
Én is beadattam a gyermekemnek, majd letolt a védõnõ, hogy miért nem kértem ki a véleményét, õ nem szokta javasolni. Már bocsánat, de gondoltam én vagyok az anyja, talán el tudom dönteni. Én is azt olvastam, hogy most már minden 4. bárányhimlõs gyermek kórházi kezelésre szorul, mert annyira erõs már ez a betegség. Azért majd mondom neki, hogy 20 éves kora körül oltassa be magát újra. Egyébként engem tini koromban oltottak be rubeola ellen. Pár év múlva hallottam, hogy kellett volna ismétlõ oltás, így semmit sem ért. Megnézettem magam, és 36 évesen is még mindig védett vagyok ellene!
Nem magától az oltóanyagtól lehet bármi baj majd ha terhes lesz, hanem attól, hogy pl. megszûnik a védettség, és a felnõtt korban elkapott bárányhimlõ sokkal veszélyesebb (halálos is lehet). Az a legjobb, ha még gyermekkorban, vagy legalábbis minél fiatalabb korban túl van rajta. Egyébként maga az oltás -én legalábbis úgy tudom- nem ad 100%-os védelmet, enyhe lefolyású fertõzése így is lehet.

Ma felajánlott nekem a munkáltatóm egy 4 órás állást. A kislányom októberben lesz 3 éves. Elvállalnátok?

Bölcsibe kellene megkérdezni,van-e helye.Azonkívül egy nagyira lehetne számítani korlátozottan.A család többi tagja pedig felváltva tudna hozni-vinni a gyerk?cöt.

Legjobb válasz: 4 órás állást! Azonnal!!!!

4 órás állást! Azonnal!!!!
De hisz nemsoká három éves! ráadásul nem reggel 6-este 6-ig fogsz dolgozni. Nem sokmindenrõl fogsz lemaradni hidd el! Megértenélek ha féléves , esetleg 1 éves lenne. De így szerintem kapj az alkalmon, mert nem mindig lesz ilyen szerencsés beosztásod. Bölcsi témát se kell túlreagálni, minél gyorsabb a beszoktatás annál jobb hidd el!
Hú rögtön egybõl!!! Én állandóan azt kajtatok hátha sikerülne 4 vagy 6 órás (mivel 3 gyerekem van) de sajnos nem jártam még sikerrel .
épp 4 órás állást vadászok! jajj de örülnék neki! vállald el
Viszont akkor több napod lesz szabad. Minden további nélkül elvállalnám!
Mit nem adnák én most egy állásért:) Fogadd el.
Igen!
2 hét alapból a beszoktatás egy bölcsiben, szóval még van idõd bõven. Mindenképp vállald el, nagyon sokan boldogan lennének a helyedben. :)
Tuti elvállalnám, még akkor is ha a fizetésem magánbölcsire menne el.
nálunk a fiam 3 éves kora elõtt 2 hónappal volt így. én elvállaltam. mivel bölcsibe nem vették fel 2 hónapra ezért riasztva lett az egész család és mindenhol volt addig :) szabikat kivették, férjem is, én is igyekeztem hétvégén dupla idõt dolgozni, így volt szabadnapom. nem mondom, hogy könnyû volt, de pl. a beszoktatás idõszaknál ezerszer jobb volt :)
fogad el mert késöbb nem kapsz esetleg semmit én elválalnám , menny be a bölcsibe és kérdezd meg, 2 hét a beszoktatás általában.
Elfogadnám... Annyira már nem kicsi a gyereked.
Naná hogy elvállalnám. Nem hiszem, hogy megbánnád. Tudom, elõször összeugrik az ember gyomra, de aludj rá párat, meglátod, nem olyan nagy tragédiára napi 4-5 órára bölcsibe adni a kislányt. Hajrá, sok sikert, sok örömet!!
Három évesen már nagylány, nagyon jó volt, hogy eddig együtt lehettetek:) ! Azt gondolom, hogy ha találtok helyet bölcsiben, akkor mindenképp vállald a munkát. Kérdés, hogy ha nem vállalod, mennyi esélyed lesz késõbb ilyen, vagy akár rosszabb feltételekkel is állást találni. Ha biztos, hogy késõbb is lesz helyed, és tudjátok a pénzt nélkülözni, akkor ne vállald el. De ha nem biztos, akkor kapnod "kell" az alkalmon és a lehetõségen szerintem.
A kérdező hozzászólása: Eddig szeptembertõl gondolkodtam, olyan hirtelen jött.Ápr.1.Változó munkahellyel.Kereskedelem.És a gyereket a bölcsibe ilyen gyorsan be lehet szoktatni?Nem lesz neki ebbõl baja?És ugye ezeket az éveket nem adja vissza senki...Totál bizonytalanság!
A kérdező hozzászólása: Szükség esetén hívnának és itt tudni kell azt is, hogy lehet hogy néha napi 8 órát egyben fog jelenteni.
Mindenképpen!
Biztos, hogy igent mondanék! 2.5 éves lesz tavasszal, nem olyan kicsi, és csak 4 óráról lenne szó, nem 8 vagy 10 óráról.Sokan örülnének ilyen lehetõségnek!


4 hónapos pelyhes hajú kislányomnak mikor lesz igazi haja?

Sok-sok s?r? "pihe" van a fején, de gyakorlatilag születése óta nem n?tt. :(( Ugye lesz haja?

Legjobb válasz: Olyan felnõtt hajuk csak iskolában. De szép hosszú haja 3 évesen. Csatokkal. Még ez ki fog hullni, kopasz lesz(90%) és majd ha 1,5 éves, akkor esetleg néhány kis fürt.

Olyan felnõtt hajuk csak iskolában. De szép hosszú haja 3 évesen. Csatokkal. Még ez ki fog hullni, kopasz lesz(90%) és majd ha 1, 5 éves, akkor esetleg néhány kis fürt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! :) Aggódom, mert láttam ma egy csomó nagy hajú, vele egyidõs babát, fiúkat is, és most úgy észrevettem, hogy õ miért ilyen kis kopi, és remélem, nem marad így.. :) ) (nekem nagyon dús hajam van, az apja viszont örökletesen kopasz.. csak körbe van haja. :(
Nyugodj meg, minden babának kinõ a haja. Biztosan te se láttál még kopasz 1-2 éves kisgyereket (ha csak nem nyírták le a haját). Nagyon sok baba eleve hajjal születik, és közülük nem mindegyiknek hullik ki teljesen a születéskori haja, szinte észrevétlenül kicserélõdik. Nálunk a 4 gyerekbõl a 2 idõsebb hatalmas, vállig érõ hajjal született. Szinte nem is vettem észre, hogy hullott volna nekik. A lányomnak már 3 hónaposan a feje tetejére kis pálmafa copfot kellett készíteni, hogy kilásson a haja alól. A fiamat meg 6 hónaposan fodrászhoz kellett vinni. A két kicsinek meg alig volt haja, amikor megszülettek. A fiamnak 1 évesen mégis gyönyörû, sûrû haja volt. A picinek meg most kezd csak sûrûsödni, õ 7 hónapos. Meglátod, a te kislányodnak is nem sokára szép haja lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyos vagy! :) Mostmár akkor megnyugodtam, és megyek aludni ennek örömére! Sok boldogságot a gyerekeidhez! :)
Köszi! :) ))

Kislányom 4 hónapos lesz és még nem fordul át a hasára! Oldalra már elfordul de még hasra nemtud! Nagy baj? Átlagban hány hónaposan fordulnak át?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem baj. Minden babának más és más az egyéni fejlõdéi üteme. Nem érdemes átlaghoz hasonlítni. Hidd el, amint elég érett lesz rá, meg tudja majd csinálni. Lehet, hogy picit õ nyugodtabb, lustább típus, kevesebbet mozog. De ez nem baj.

Egyáltalán nem baj. Minden babának más és más az egyéni fejlõdéi üteme. Nem érdemes átlaghoz hasonlítni. Hidd el, amint elég érett lesz rá, meg tudja majd csinálni. Lehet, hogy picit õ nyugodtabb, lustább típus, kevesebbet mozog. De ez nem baj.
Nem is kell még neki átfordulni, általában 5-6 hónaposan fordulnak elõször hasra a babák. De 4 hónaposan már érdemes letenni a földre egy kicsit, hogy a keményebb talajon tudjon próbálkozni, onnan könnyebb átfordulni, mint a puha ágyon.

Férjemnek jelenleg nincs munkahelye, én keresek egyedül, kislányunk 4 éves lesz. Jogosult vagyok valamilyen segélyre, hogy csak egy keresetünk van?

Köszönöm előre is!

Legjobb válasz: A férjed esetleg foglalkoztatást helyettesítõ támogatásra.

A férjed esetleg foglalkoztatást helyettesítõ támogatásra.
FHT, ha az 1 fõre jutó havi jövedelem a 25650 ft-ot nem éri el (mikor mi próbáltuk igényelni, a második személy már 0, 9-nek számított, harmadikat nem tudom), és nincs jelentõsebb vagyona, a te neveden se legyen, ami külön-külön meghaladná a 855000ft-ot, együttesen meg a 2280000ft-ot, kivéve egy lakás, amiben életvitelszerûen laktok. Jól ki va ez találva, a lényege, hogy minél kevesebb ember legyen rá jogosult :(

A kislányom 4 éves lesz augusztusba, és már szeretném ha lenne neki tesója, de a férjemnek már egy éve mondogatom, de nem akar, vagy mindig elhalasztja, hogy majd később, évek múlva. Mi lehet a gond? Kicsit kétségbe estem!

Legjobb válasz: Ne erõltesd a témát annál rosszabb. Néha néha emlísd fel de ne legyél erõszakos. Talán õ még nem áll készen egy másik babára. Adj neki még egy kis idõt.

Ne erõltesd a témát annál rosszabb. Néha néha emlísd fel de ne legyél erõszakos. Talán õ még nem áll készen egy másik babára. Adj neki még egy kis idõt.
A kérdező hozzászólása: De nem akarom hogy nagy legyen a korkülönbség!
Nálunk 4 és 5 év van a gyerekeink között. Nálunk pont a férjem akarta, hogy az elsõ és a második között kevesebb legyen csak két év, én voltam aki halogattam. Nem azért mert nem szerettem volna, mindig három gyerekrõl álmodoztam, csak én ennyi korkülönbséggel tudok normálisan velük lenni, ahogy szeretném. Lehet a férjedben is valami ilyesmi motoszkál. Mindkettõtöknek meg kell érni a dologra. A második és a harmadik között már õ sem akart kisebb korkülönbséget mert látta, hogy ahogy csináltuk tényleg jó. Míg az öccsén akiknél 1, 5 év a korkülönbség mindig egyszerre akartak csüngni a gyerekek, nem tudott velük elmenni soha csak egygyerekes programra. Persze nem azt mondom hogy a kiskorkülönbség mindig rossz, csak nálunk szerencsére eléggé megrémítette a férjemet az öccse tapasztalata ahhoz, hogy ne duruzsoljon mindig a fülembe:)
Nekem is 4 éves lesz a lányom augusztusban neki sincs testvére.Ilyen munkanélküliségben meg szegénységben érthetõ ha nem akar még egy gyereket vállalni. Elég nagy felelõsség egy gyermek is.
Az erõltetés tényleg nem jó, párom is már ideges volt ha csak szóba krült. Aztán megegyeztünk, hogy én nem nyaggatom többet, de ennyi vagy annyi idõ után mindenképpen legyen tesó (nálunk egy év volt). Belement és lett is, három év van köztük. Én kevesebbet szerettem volna, õ többet, de kompromisszumot kötöttünk. Ha rajta múlt volna még egy se lenne :-) Próbáljatok megeggyezni.
Elhiszem hogy nem akarsz nagy korkülömbséget de öt hat év még nem olyan nagy. S az erõltetéssel csak jobban elriasztod. Finoman és kíméletesen feszegesd a témát.

Kislányom 4 hónapos lesz. MIndig erőlködik hogy fel akar ülni, lehet e már ültetni és ha igen meddig és mennyire? Mindig sír ha nem akarom felültetni. De átfordulni még nem fordult át semerre.

Legjobb válasz: NEM szabad ültetni, amíg nem ül magától! Kicsit megemelheted, ha az öledben van a babakocsit 150fokra állíthatod, de a gerincét nem szabad terhelni! Esetleg ha tudtok neki venni pihenõszéket, az úgy van kitalálva, hogy meg van emelve, tud nézelõdni, de nem terheli a gerincet!

NEM szabad ültetni, amíg nem ül magától! Kicsit megemelheted, ha az öledben van a babakocsit 150fokra állíthatod, de a gerincét nem szabad terhelni! Esetleg ha tudtok neki venni pihenõszéket, az úgy van kitalálva, hogy meg van emelve, tud nézelõdni, de nem terheli a gerincet!
Ahogy az elsõ írta. Amíg nem ül magától, nem ültetheted.
Nem, amíg nem ül magától.
Lehet rosszul tudom, de elõbb megtanulnak mászni és utána.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! És mikor kezdenek majd maguktól ülni?Leteszem és csak ül magától ugy hogy nem dõl el semerre?
Kedves 6! Mindenki tudja, hogy 4 hónaposan még nem ülhet! De ha hasizomból húzza fel magát, úgy mintha ülni akarna az egyértelmûen nem pukizás, vagy a belei rendezése! Mindenki ismeri a saját gyereke jelzéseit! Ja, es nem kell kötelezõen forognia! Minden gyerek más.
4 hósan még nem ülhet.Elõször talán forognia kellene. Nem ülni akar, hanem pukizni, vagy a beleit rendezi.
Na most megnyugodtam....az en 4 honapos kisfiam is épp ezt csinálja, fel akar ülni, de forogni még nem tud. Már kezdtem kicsit aggodni, vagy legalabbis az okokat keresni, de látom, az én kisfiam olyan mint más :-)
Szia. Az én kislányom is épp ma 4 hónapos, és állandóan fel akar ülni. Tényleg nem szabad, csak döntött babkocsiba, hordozóba, ahol nem függõleges a háta. Nekem van pihenõszék, de ha ülõ pozícióba van rakva vagyis a legmeredekebbe abból is fel akar ülni állandóan és rossz nézni ahogy meg van görnyedve a próbálkozástól, úgyhogy ezt a pozicíót nem is szoktam beállítani. És nyugi, az enyém sem forog még semerre, csak egyszer-kétszer fordult hasról hátra, véletlenül. Van idõ.. :D

Kislányom hétfőn lesz 4 hónapos. Ma elmegyek új ruhákat venni, mert már kicsi a 62-es. Vajon télre még jó lehet rá a 68-as, vagy melegebb ruhákból inkább 74-est vegyek? A másik, hogy télre miket kell venni? Bővebben lent.

Kislányom 48cm-vel született. 1hó: 54cm, 2hó: 59cm, 3hó: 60cm. Most, ahogy itthon sikerült lemérni, kb 63cm. A bodykból már egy ideje 68-as kell, de a rugik eddig jók voltak. Most van akció, ahova megyek gondoltam, amit tudok megveszek. Télre gondolom ugyanúgy kell body, rugi, sapka, gondolom overáll, meg mi kell még? Els? baba, gondolom látszik. Köszi a segítséget!

Legjobb válasz: Köszi a válaszokat! Nagyon durva, de vettem 68-as és 74-es rugikat is, a melegebbeket még nem is nagyon volt alkalmam ráadni és kezdi kinõni!!! Nem hiszem el! A rövidujjú 68-as bodyk már kicsik. Amiket máshol vettem még jók szerencsére! Itthon mértem és kb 66-68cm! Ki vagyok! Overállt még nem vettem, de azt hiszem abból 80-ast veszek, mert a 74-es alá, lehet már nem fogom tudni sokáig aláöltöztetni.

A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nagyon durva, de vettem 68-as és 74-es rugikat is, a melegebbeket még nem is nagyon volt alkalmam ráadni és kezdi kinõni!!! Nem hiszem el! A rövidujjú 68-as bodyk már kicsik. Amiket máshol vettem még jók szerencsére! Itthon mértem és kb 66-68cm! Ki vagyok! Overállt még nem vettem, de azt hiszem abból 80-ast veszek, mert a 74-es alá, lehet már nem fogom tudni sokáig aláöltöztetni.
Szerintem inkább 74-es ruhákat vegyél, a 68-assal tuti nem húzzátok ki a tél végéig!
A 68-as ruhákat szerintem max. november elejéig-közepéig fogjátok hordani, így én javaslom, hogy téli ruhákból inkább 74-est vegyél!

Kislányom hétfőn lesz 4 hónapos. Sokszor nem hajlandó enni. Mitől lehet ez? Bővebben lent.

Szóval egész jól ment mostanában már a nap, 6-7 fele kelt, aztán aludt kb 11-ig, akkor megint kaja, utána általában 14-17-20 óra. Könnyen elaludt este. Most pár napja "megbolondult". Volt, hogy este is nehezen aludt el, napközben állandóan hisztizik alvásnál (sajnos a karomban alszik el, ott is alig tudom lenyugtatni, mert üvölt általában 5-10 percet). Az evés a legújabb, tegnap és ma a 3. (14-15 körüli) evésnél egyszer?en nem akart enni, nagy nehezen "letuszkoltam" 90 ill. 60ml tápszert. Most este pedig megint nem akar enni, hisztizik, már fél órája szenvedek, most otthagytam és halál jól el van a kiságyba, vigyorog rám! Már 7 hetes kora óta átalussza az éjszakát, most ha nem eszik este, akkor éjjel gondolom felkel, nem lenne jó, ha visszaszokna. Fél 6-kor evett utoljára, 170ml, most 9-kor nem akar! Van ötletetek, hogy mi történt, mit csináljak? Mennyit kéne amúgy napközben aludnia? Néha arra gondolok, hogy azért hisztizik altatáskor, mert nem álmos, de akkor gondolom nem aludna el? Hogy fog így valaha is a kiságyba elaludni, ha a kezembe is megy a hiszti? Köszi a segítséget, eléggé kivagyok!

Legjobb válasz: Saját tapasztalat: 1. másfél évesen kéri majd, hogy tedd a kiságyba aludni, addig a karodban fog 2. gasztroenterológushoz járunk 5 hós kora óta (most 2 éves)

Saját tapasztalat: 1. másfél évesen kéri majd, hogy tedd a kiságyba aludni, addig a karodban fog 2. gasztroenterológushoz járunk 5 hós kora óta (most 2 éves)
A kérdező hozzászólása: Letettem hasra (mindig úgy alszik), lekapcsoltam a villanyt, kb. 5 perc múlva minden sírás nélkül elaludt! Nagyon rossz érzés, hogy nem "értem" a saját lányom. Miért jártok orvoshoz? Valami hasonló miatt? Sokat bukik is, de most már úgy látom, hogy talán az új tápszer javított a helyzeten.
esetleg nem most állna át a 4 oras ciklusra? nalunk ilyen nem volt, de lehet nalatok meg pont ez lenne a megoldas. Azzal szamolj, hogy ha most at is alussza az ejszakat, ha beindul a mozgasfejlodese meg a fogak, kelni fog, nem is keveset. A lanyom nappal 3-szor aludt 40 percet ennyi idosen, lehet tenyleg nem álmos
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Azzal, ha átáll 4 órás kajálásra csak az a bajom, hogy eddig is már csak 5X eszik egy nap, akkor meg csak 4X fog, vagy kelhet (kelthetem) fel enni éjfél körül. Tisztában vagyok vele, hogy lesznek még alvási problémák, de az nem azért lesz, mert felkel enni, ez olyan "visszalépésnek" tûnne. Aludni úgy alszik általában, hogy reggel 6-7 kelés, fenn van 8-9-ig, utána alváa 10-12-ig. Utána pedig minden étkezés után alszik kb 30-60 percet. Este a 17 órai étkezés és a fürdés között sokszor nem alszik, de mostanában próbálom inkább, hogy hagy aludjon egy fél órát, mert mire odaérünk, hogy fürdés, már nagyon nyügõs. Szóval a nyüglõdésbõl gondolom, hogy álmos, meg, hogy be is alszik.
A kérdező hozzászólása: Ja, nem kelt fel enni éjjel, aludt fél 8-ig.
Szia. Én lányom most lesz 6 hónapos és 4 hónapos kora óta 4x eszik 1 nap tápszert (félálomba tudom csak megetetni amúgy nem enne tápszert..szerintem utálja:( ). Nem fogad el többet. Szerencsére kezdi már megszeretni a rendes ételt, és napi összesen kb. 200g fõzeléket/gyümit/tejpépet (éppen amit adok) eszik. Lehetséges, hogy fogzik, vagy a front is bezavarhat az evésbe. Szerintem minden baba változik..hol jobban eszik, hol kevésbé. Én lányom nappali alvási szokásai hónapról hónapra változik...az evésrõl nem is beszélek. Egy ideje átaludta az éjszakát most megint hajnal 2-3 körül kel egyszer enni. Nekünk a napirend nem mûködik, mert lányom alakítja úgy ahogy éppen kedve tartja. Este viszont 7-8 között már mindig alszik. Kitartást:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!