Találatok a következő kifejezésre: Kislányom 4 és szeretném elkezdeni (2 db)

Kislányom 4 hónapos és szeretném elkezdeni a hozzátáplálást de nem tudom hogyan kezdjem. Anyatejem már sajna nincsen Beba Ha-Start aktív tápszert eszünk. Mivel kezdjem és hogyan készítsem el?

Legjobb válasz: Szia! Mindenképpen gyümölccsel kezd. Az almát szokták javasolni, de arra vigyázz, hogy édes legyen és laposan pürésítsd le. Nálunk abszolút nem jött be eleinte az alma (jobban tetszett neki az üveges, mint amit én csináltam, ill. az olyan bébi kaják, amik nem csak almát tartalmaztak. Az abszolút favorit a sütõtök volt, meg az õszibarack, majd a banán. Ezeket késõbb kombinálhatod is. Vagy te készíted el, vagy megveszed a boltit. Ha a gyümölcsök mennek, jöhetnek a fõzelékek, borsó, répa, krumpli. A borsót nehéz elkészíteni, jobb, ha megveszed ( le kell paszírozni), a többit te is meg tudod csinálni (megfõzöd, pürésíted). Legyél türelmes, eleinte ne csak ezekkel próbálkozz, hanem mellette add a tápszert is. Sok sikert!

Szia! Mindenképpen gyümölccsel kezd. Az almát szokták javasolni, de arra vigyázz, hogy édes legyen és laposan pürésítsd le. Nálunk abszolút nem jött be eleinte az alma (jobban tetszett neki az üveges, mint amit én csináltam, ill. az olyan bébi kaják, amik nem csak almát tartalmaztak. Az abszolút favorit a sütõtök volt, meg az õszibarack, majd a banán. Ezeket késõbb kombinálhatod is. Vagy te készíted el, vagy megveszed a boltit. Ha a gyümölcsök mennek, jöhetnek a fõzelékek, borsó, répa, krumpli. A borsót nehéz elkészíteni, jobb, ha megveszed ( le kell paszírozni), a többit te is meg tudod csinálni (megfõzöd, pürésíted). Legyél türelmes, eleinte ne csak ezekkel próbálkozz, hanem mellette add a tápszert is. Sok sikert!
Pl kezdheted sárgarépával. Fõzd meg és turmixold le, sót és más ízesítõt ne használj. Az egyik etetés elõtt adj neki egy kanálkával, aztán szépen vidd feljebb az adagot, úgy hogy kb. 1 hét alatt váltson ki egy étkezést. Egyszerre mindig csak egy fajta "újdonságot" adj.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Nekünk a védõnõ a krumplit javasolta elsõnek aztán a répát, majd ezeket kombinálva. De tényleg elõször csak egy kanál, másnap már több és így tovább. Egy félét 5-7 napig kapjon a kicsi, mert még nehezen különbözteti meg az ízeket. Aztán jöhet a következõ. Sok sikert.

Kislányom 4 hónapos lesz és tápszeresek vagyunk. Szeretném neki elkezdeni a hozzátáplálást. Hogy csináljam?

Én almára és banánra gondoltam kezdetnek amit eleinte mindig délben próbálnám neki odaadni. Ha az els? két napban többet is megenne bel?le mint egy-két kanál akkor is fokozatosan vezessem be nála vagy adjak neki ha megeszi? Mennyi id? után tudom igy kiváltani a déli tápszert gyümölcsre? Honnan tudom, hogy mennyi gyümölcsöt kell enni ahhoz hogy jóllakjon? Jó ha gyümölccsel kezdem a hozzátáplásást vagy próbáljak valami mást? Lányom 4 óránként eszik 4-8-12, ezért gondoltam a déli kiváltásra, ez így jó?

Legjobb válasz: szerintem az jó ha a délit váltod ki...az alma is okés de a banánnal még várj mert hasfogós...inkább barackkal lehet kapni bébiételbe...én annyit adtam neki amennyi jól esett, de kellett utána tápszer mert a gyümitõl nem lakik jól pedig 250ml eszik...észre fogod venni ha jól lakik..ugyis kiköpi ha nem kell neki több...

szerintem az jó ha a délit váltod ki...az alma is okés de a banánnal még várj mert hasfogós...inkább barackkal lehet kapni bébiételbe...én annyit adtam neki amennyi jól esett, de kellett utána tápszer mert a gyümitõl nem lakik jól pedig 250ml eszik...észre fogod venni ha jól lakik..ugyis kiköpi ha nem kell neki több...
Szia! Almával kezdheted, elõször egy.két kanál valóban majd növelheted az adagot, én gyümölcslével kezdtem, célszerûbb.Én a levet egy hétig adtam, de amikor már belejöttünk a kóstoltatásba, 3 nap kb egy új íznek, azalatt ki kell jönnie ha nem bírja.Eltelik egy kis idõ, mire egy étkezést ki tudsz váltani, én is úgy tudtam csak ha kombinálom, pl alma -banán, sütõtök-répa stb. Az a lényeg elõször amikor kóstoltatsz csak egyfélét, és ha már ismeri az ízeket keverheted.Majd valóban kitapasztalod, minden baba más.Az enyém mindent megeszik, és általában ki is bírja a köv evésig, de ha csak egy félét adok, pl alma akkor nem. Én így kezdtem, alma-sütõtök-répa-krumpli-õszibarack-banán-szilva-sárgabarack.Most ezeket keverem.Uzsira meg tejbedarát. Remélem tudtam segíteni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!