Találatok a következő kifejezésre: Kislányom 4 és szeretném (9 db)

Kislányom 5 és fél hónapos. Egy hónapja már kap gyümit, főzit, sőt már húst is. Hányszor kapjon tápszert? Szeretném ha legalább 4-5ig aludna ezért egy étkezést kivettem a du. Ból, és nem hagyom aludni még egyet este. Túl korai az igényem?

Legjobb válasz: az attol fuggoen hogy mikortol akarod hogy addig aludjon. Mert van aki meg este 11-kor ad enni, aztan mondja, hogy ejjel csak 4-kor kel fel. En pl. 7kor mar aludni tettem es nem ebresztettem fel este, igy hajnalban 2 fele felkelt enni, aztan meg 5kor

az attol fuggoen hogy mikortol akarod hogy addig aludjon. Mert van aki meg este 11-kor ad enni, aztan mondja, hogy ejjel csak 4-kor kel fel. En pl. 7kor mar aludni tettem es nem ebresztettem fel este, igy hajnalban 2 fele felkelt enni, aztan meg 5kor
A fiam 5 hónapos és már csak 2szer kap tápszert. reggel tápszer délben fõzelék uzsira gyümölcs kekszel vacsira tejpép lefekvéshez tápszer Nekünk a védõnõ tanácsolta a vacsira a tejpépet, mert ugye tápszer alapú csak sûrûbb, jobban eltelíti a kis pocakját és így este 9tõl reggel 7ig alszik. Ha nem adok neki tejpépet akkor már 3-4 óra körül kukorékol sajnos.
Hát szerintem akárhogyan csinálod, ha õ még nem alussza át az éjjelt, akkor nem fogja sehogyse.Lányom már 5hetes kora óta simán tápszerrel alszik este 7tõl reggel 5-7ig.Néha van hogy felébred 3-4körül, de utána ha eszik rögtön alszik tovább.Ha netán 1-2körül ébredne, akkor kaja után visszaalszik reggel 7ig.Most már 1 hete alszik reggel 5-7ig, de 5hetesen is aludt 2*5ig, utána meg 3*7ig.Most 10 hetes múlt.
A kérdező hozzászólása: 2 hónapos korától Õ is este 9-tõl 4ig, 5ig, evett és reggel 8 kor kelt, de a legújabb az volt hogy 1-2 körül kért enni és aztán 8ig bírta.Egyébként karácsonykor visszaállt a 4-5ös kelésre, sõt 3* volt olyan hogy este 9tõl reggel 7ig, 8ig aludt.De most megint hajnalban kelünk pedig semmit nem változtattam, viszont nappal kevesebbet eszik, ritkábban mert nem éhes.pár falat után vége.Nagyon jön a foga már hónapok óta.Lehet ettõl ez az összevissza ébredés?
A kérdező hozzászólása: Egyébként köszönöm a hozzászólásokat!:)

Kislányom 4 hónapos és szeretném elkezdeni a hozzátáplálást de nem tudom hogyan kezdjem. Anyatejem már sajna nincsen Beba Ha-Start aktív tápszert eszünk. Mivel kezdjem és hogyan készítsem el?

Legjobb válasz: Szia! Mindenképpen gyümölccsel kezd. Az almát szokták javasolni, de arra vigyázz, hogy édes legyen és laposan pürésítsd le. Nálunk abszolút nem jött be eleinte az alma (jobban tetszett neki az üveges, mint amit én csináltam, ill. az olyan bébi kaják, amik nem csak almát tartalmaztak. Az abszolút favorit a sütõtök volt, meg az õszibarack, majd a banán. Ezeket késõbb kombinálhatod is. Vagy te készíted el, vagy megveszed a boltit. Ha a gyümölcsök mennek, jöhetnek a fõzelékek, borsó, répa, krumpli. A borsót nehéz elkészíteni, jobb, ha megveszed ( le kell paszírozni), a többit te is meg tudod csinálni (megfõzöd, pürésíted). Legyél türelmes, eleinte ne csak ezekkel próbálkozz, hanem mellette add a tápszert is. Sok sikert!

Szia! Mindenképpen gyümölccsel kezd. Az almát szokták javasolni, de arra vigyázz, hogy édes legyen és laposan pürésítsd le. Nálunk abszolút nem jött be eleinte az alma (jobban tetszett neki az üveges, mint amit én csináltam, ill. az olyan bébi kaják, amik nem csak almát tartalmaztak. Az abszolút favorit a sütõtök volt, meg az õszibarack, majd a banán. Ezeket késõbb kombinálhatod is. Vagy te készíted el, vagy megveszed a boltit. Ha a gyümölcsök mennek, jöhetnek a fõzelékek, borsó, répa, krumpli. A borsót nehéz elkészíteni, jobb, ha megveszed ( le kell paszírozni), a többit te is meg tudod csinálni (megfõzöd, pürésíted). Legyél türelmes, eleinte ne csak ezekkel próbálkozz, hanem mellette add a tápszert is. Sok sikert!
Pl kezdheted sárgarépával. Fõzd meg és turmixold le, sót és más ízesítõt ne használj. Az egyik etetés elõtt adj neki egy kanálkával, aztán szépen vidd feljebb az adagot, úgy hogy kb. 1 hét alatt váltson ki egy étkezést. Egyszerre mindig csak egy fajta "újdonságot" adj.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Nekünk a védõnõ a krumplit javasolta elsõnek aztán a répát, majd ezeket kombinálva. De tényleg elõször csak egy kanál, másnap már több és így tovább. Egy félét 5-7 napig kapjon a kicsi, mert még nehezen különbözteti meg az ízeket. Aztán jöhet a következõ. Sok sikert.

A kislányom 4 éves lesz augusztusba, és már szeretném ha lenne neki tesója, de a férjemnek már egy éve mondogatom, de nem akar, vagy mindig elhalasztja, hogy majd később, évek múlva. Mi lehet a gond? Kicsit kétségbe estem!

Legjobb válasz: Ne erõltesd a témát annál rosszabb. Néha néha emlísd fel de ne legyél erõszakos. Talán õ még nem áll készen egy másik babára. Adj neki még egy kis idõt.

Ne erõltesd a témát annál rosszabb. Néha néha emlísd fel de ne legyél erõszakos. Talán õ még nem áll készen egy másik babára. Adj neki még egy kis idõt.
A kérdező hozzászólása: De nem akarom hogy nagy legyen a korkülönbség!
Nálunk 4 és 5 év van a gyerekeink között. Nálunk pont a férjem akarta, hogy az elsõ és a második között kevesebb legyen csak két év, én voltam aki halogattam. Nem azért mert nem szerettem volna, mindig három gyerekrõl álmodoztam, csak én ennyi korkülönbséggel tudok normálisan velük lenni, ahogy szeretném. Lehet a férjedben is valami ilyesmi motoszkál. Mindkettõtöknek meg kell érni a dologra. A második és a harmadik között már õ sem akart kisebb korkülönbséget mert látta, hogy ahogy csináltuk tényleg jó. Míg az öccsén akiknél 1, 5 év a korkülönbség mindig egyszerre akartak csüngni a gyerekek, nem tudott velük elmenni soha csak egygyerekes programra. Persze nem azt mondom hogy a kiskorkülönbség mindig rossz, csak nálunk szerencsére eléggé megrémítette a férjemet az öccse tapasztalata ahhoz, hogy ne duruzsoljon mindig a fülembe:)
Nekem is 4 éves lesz a lányom augusztusban neki sincs testvére.Ilyen munkanélküliségben meg szegénységben érthetõ ha nem akar még egy gyereket vállalni. Elég nagy felelõsség egy gyermek is.
Az erõltetés tényleg nem jó, párom is már ideges volt ha csak szóba krült. Aztán megegyeztünk, hogy én nem nyaggatom többet, de ennyi vagy annyi idõ után mindenképpen legyen tesó (nálunk egy év volt). Belement és lett is, három év van köztük. Én kevesebbet szerettem volna, õ többet, de kompromisszumot kötöttünk. Ha rajta múlt volna még egy se lenne :-) Próbáljatok megeggyezni.
Elhiszem hogy nem akarsz nagy korkülömbséget de öt hat év még nem olyan nagy. S az erõltetéssel csak jobban elriasztod. Finoman és kíméletesen feszegesd a témát.


A kislányom 4 éves és szeretném úszni taníttatni. Csepelen hol van úszásoktatás?

Egyáltalán egy négyéves gyermekkel foglalkoznak már az oktatók?

Legjobb válasz: Dehogy fiatal- Az úszásoktatás 1 éves kortól kezdõdik, igaz az még bébiúszás. Vidd csak el, nézz utána.

Dehogy fiatal- Az úszásoktatás 1 éves kortól kezdõdik, igaz az még bébiúszás. Vidd csak el, nézz utána.
szerintem várj még 2-3 évet, 4 évesen még nagyon fiatal
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szerintem is itt lenne már az ideje, hogy ússzon, csak nem tudom hova tudnám járatni..itt Csepelen csak 5 éves kortól lehet hordani. :(

Kislányom 4 hónapos lesz és tápszeresek vagyunk. Szeretném neki elkezdeni a hozzátáplálást. Hogy csináljam?

Én almára és banánra gondoltam kezdetnek amit eleinte mindig délben próbálnám neki odaadni. Ha az els? két napban többet is megenne bel?le mint egy-két kanál akkor is fokozatosan vezessem be nála vagy adjak neki ha megeszi? Mennyi id? után tudom igy kiváltani a déli tápszert gyümölcsre? Honnan tudom, hogy mennyi gyümölcsöt kell enni ahhoz hogy jóllakjon? Jó ha gyümölccsel kezdem a hozzátáplásást vagy próbáljak valami mást? Lányom 4 óránként eszik 4-8-12, ezért gondoltam a déli kiváltásra, ez így jó?

Legjobb válasz: szerintem az jó ha a délit váltod ki...az alma is okés de a banánnal még várj mert hasfogós...inkább barackkal lehet kapni bébiételbe...én annyit adtam neki amennyi jól esett, de kellett utána tápszer mert a gyümitõl nem lakik jól pedig 250ml eszik...észre fogod venni ha jól lakik..ugyis kiköpi ha nem kell neki több...

szerintem az jó ha a délit váltod ki...az alma is okés de a banánnal még várj mert hasfogós...inkább barackkal lehet kapni bébiételbe...én annyit adtam neki amennyi jól esett, de kellett utána tápszer mert a gyümitõl nem lakik jól pedig 250ml eszik...észre fogod venni ha jól lakik..ugyis kiköpi ha nem kell neki több...
Szia! Almával kezdheted, elõször egy.két kanál valóban majd növelheted az adagot, én gyümölcslével kezdtem, célszerûbb.Én a levet egy hétig adtam, de amikor már belejöttünk a kóstoltatásba, 3 nap kb egy új íznek, azalatt ki kell jönnie ha nem bírja.Eltelik egy kis idõ, mire egy étkezést ki tudsz váltani, én is úgy tudtam csak ha kombinálom, pl alma -banán, sütõtök-répa stb. Az a lényeg elõször amikor kóstoltatsz csak egyfélét, és ha már ismeri az ízeket keverheted.Majd valóban kitapasztalod, minden baba más.Az enyém mindent megeszik, és általában ki is bírja a köv evésig, de ha csak egy félét adok, pl alma akkor nem. Én így kezdtem, alma-sütõtök-répa-krumpli-õszibarack-banán-szilva-sárgabarack.Most ezeket keverem.Uzsira meg tejbedarát. Remélem tudtam segíteni.

Majusban szuletendo es 4 eves kislanyomat is szeretnem katolikus templomban megkeresztelni a nyaron, mi ennek a menete?

Viszont nem vagyunk templomba jaro csalad, vmint az apuka meg sincs keresztelve.

Legjobb válasz: Megkeresed valamelyik helyi papot, és mindent elmagyaráz. Az égvilágon semmi akadálya nincs annak, hogy megkereszteltesd a gyerekeket, nem kell hozzá templomba járónak lenni. Az egyház is sokat lazult mára, nem riasztják el a lehetséges híveket.

Megkeresed valamelyik helyi papot, és mindent elmagyaráz. Az égvilágon semmi akadálya nincs annak, hogy megkereszteltesd a gyerekeket, nem kell hozzá templomba járónak lenni. Az egyház is sokat lazult mára, nem riasztják el a lehetséges híveket.
A kérdező hozzászólása: Koszonom!
Annyi kritérium azért van, hogy a keresztszülõknek meg kell legyenek keresztelve. Ez a minimum.
De miért nem engeded, hogy errõl a megkeresztelkedésrõl a gyereked döntsön? Ha nem vagytok templomba járó család, akkor ez most miért ilyen fontos?
Mármint, hogy akkor döntsön, ha már át tudja gondolni.
Ezt én se értem. Ha nem vagy annyira vallásos, hogy eljárj templomba, akkor miért akarod egy 4évesre meg egy újszülöttre ráerõltetni????

Milyen ételeket és milyen adagokban adhatok 6 hónapos kisbabánknak? Kislányunk étrendjét szeretném kialakítani.4 hónapos kora óta megy már a hozzátáplálása.

Kisebb adagokban eszik saját készítés? pépeket. Egy adagja kb. 50g. Ennek megevése utána még igényli a tápszert. Hány hónapos korig kell még az étkezéseket befejeznünk tápszerrel? Örülnék, ha tudna valaki heti babamenüt küldeni.

Legjobb válasz: Én 6 hósan kezdtem hozzátáplálni,tápszeres babámat,és igény szerint adtam abból is,tehát ameddig kérte,addig adtam.Egy-két nap volt a kóstoltatás. http://www.babaszoba.hu/services/babakonyha Én innen is szoktam neki fõzni,nagyon szereti õket.

Én 6 hósan kezdtem hozzátáplálni, tápszeres babámat, és igény szerint adtam abból is, tehát ameddig kérte, addig adtam.Egy-két nap volt a kóstoltatás. http://www.babaszoba.hu/services/babakonyha Én innen is szoktam neki fõzni, nagyon szereti õket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.
Fiam 6 hósan minden olyan kaját kapott, amin 6-7 hó szerepelt(üveg), mi is 4 hósan kezdtük a hozzátáplálást. 6 hósan már 3x evett normális kaját. Most jön a hugi, szeretném vele is ugyanígy csinálni.

Fel kell e ébresztenem enni (tápszeres és császárral született) 2 hetes kislányomat 3-4 óránként enni? Vagy hagyhatom hogy annyit aludjon amennyit szeretne?

Legjobb válasz: Inkább hagyd aludni, mert késõbb nem fog tudni mélyen aludni és mndig fáradt lesz. Ha éhes, úgyis jelezni fog.

Inkább hagyd aludni, mert késõbb nem fog tudni mélyen aludni és mndig fáradt lesz. Ha éhes, úgyis jelezni fog.
Nekünk azt mondta anno a védõnõ, hogy azért olyan 4-4, 5 óránál ne nagyon hagyjuk tovább aludni, igaz az anyatejes babákra vonatkozott, lehet hogy a tápszer jobban letelíti õket.
Nekem is azt tanácsolták, hogy hagyjam aludni, mert úgyis felébred, ha éhes lesz. Aztán az lett, hogy mivel a kezdeti sárgasága nem múlt el teljesen (ami nem is látszott rajta), aluszékonyabb lett, ezért nem is kért olyan sûrûn enni. Viszont a sárgaságot sok folyadék itatásával kezelik, és mivel nem kért annyit, nem is múlt a sárgasága, még alvósabb lett. Végül 5 hetesen be kellet feküdnünk a kórházba, mert nem nõtt rendesen a súlya. Tehát szerintem inkább max. 5 óránként mindenképpen keltsd fel, inkább egy kis ébredési durci, mint hogy baj legyen.
semmikeppen nem ebresztenem fel a babat enni, na persze ha nincsen olyan problema mint az elozo valaszolonal, az mas eset. De ha egeszseges ugyis felebred ha ehes, ha meg folyton ora szerint felebreszted enni nagyon nehezen fogja megszokni hogy ataludja az ejszakat.
A kislányom anyatejes, egy hónapos korában éjszaka egyhuzamban már 9 órát aludt és havi 1 kilót hízott. Szerintem ha nappal eleget eszik, akkor ne ébreszd fel. Ja, és neked se fog rosszul jönni az alvás :)
Ha nincs baja, akkor hagyd aludni. A tápszertõl jobban jóllakik, lassabban emészti. Ha kis súllyal született, akkor érdemes talán ébreszteni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!