Találatok a következő kifejezésre: Kislányom 4 és néha (9 db)

4 és fél hónapos kislányom pár napja szörcsög. Olyan hangokat ad ki (ébren) mintha horkolna, és néha szárazon köhög. Ez betegség?

Orrszívóval semmi nem jön a kis orrából, és nem is lázas. Van erre valami homeopátiás bogyó? Pénteken nyaralni mennénk egy hétre... merjünk?

Legjobb válasz: nálunk is ez volt a helyzet 1 honapja és elvittük fül-orr-gégészhez és kiderült hgy csak vastagabb a nyálkahártyája egy kicsit és azért szücsörög mindig. mondta hogy irhatna rá nyálkahártyát összehuzó orrcseppet de felesleges mert mikor meg tényleg szükség lesz rá (ha beteg-náthás, mikor be van nagyon duzzadva a nyálkahártya) akkor meg nem fog használni ezért nem irt semmit. ha orrszivozod csak még jobban szárad neki irritálja és még több nedvességet akar termelni a nyálkahártya szoval ne tedd. a köhécselés ha amugy nincs baja sztem nem baj az én babám is szokott minden nap és semmi baja. nekünk ezzel egyidõban átmosták a könycsatornánkat is em tudom van e összefüggés de azota semmi bajunk. Az is lehet hogy a tejcsi/tápszer megy fel neki és azért szürcsög.

nálunk is ez volt a helyzet 1 honapja és elvittük fül-orr-gégészhez és kiderült hgy csak vastagabb a nyálkahártyája egy kicsit és azért szücsörög mindig. mondta hogy irhatna rá nyálkahártyát összehuzó orrcseppet de felesleges mert mikor meg tényleg szükség lesz rá (ha beteg-náthás, mikor be van nagyon duzzadva a nyálkahártya) akkor meg nem fog használni ezért nem irt semmit. ha orrszivozod csak még jobban szárad neki irritálja és még több nedvességet akar termelni a nyálkahártya szoval ne tedd. a köhécselés ha amugy nincs baja sztem nem baj az én babám is szokott minden nap és semmi baja. nekünk ezzel egyidõban átmosták a könycsatornánkat is em tudom van e összefüggés de azota semmi bajunk. Az is lehet hogy a tejcsi/tápszer megy fel neki és azért szürcsög.
jah az én picim 4 honapos és 3 hosan volt vele ez, az elõzõ válaszolo vagyok
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Van egy kislány /4 éves/ és egy kisfiú /2 éves/ drága unokám! Kiegyensúlyozott családban élnek, de a pici mindig verekszik. Szegény Nővére néha váratlanul kap egy két csípést vagy egy két "odacsapást". Nem értjük miért viselkedik így a kicsi?

Mindkét gyereket egyformán szeretik a szülei , ha a kicsi odaüt a nagyobbnak , akkor bocsánatot kéret a lányom , de úgy látom a kisfiú nem érti miről is van szó. Már próbáltuk , hogy a kislány is ugyanazt adja vissza amit kap , de ez nem jó megoldás , mert újabb verekedést szül.A lányom következetes , nem enged meg mindent nagyon normálisan szigorú..a gyerekek korához mérten.Tanácsokat kérek ..mi lenne a megoldás.?

Legjobb válasz: Szia Anya! :) Csak vicceltem. Nekem két lányom van: 3,5 és 2 évesek, de ettõl eltekintve szóról-szóra igaz. A kicsi így próbál érvényesülni. Hiszem, hogy szép szóval, odafigyeléssel le lehet errõl szoktatni. Bár nálunk a kicsi alapból ilyen természetû, a nõvére meg alapból "áldozat-típus". A verekedés-szítás szerintem nem célravezetõ, mert abból csak az lesz, hogy elõbb-utóbb maguk között lerendezik (verekedéssel) és akkor mehetek a kötszerekkel. Én mindig elmagyarázom a kicsinek, hogy ez nem volt szép dolog tõle, mert ez fáj a nõvérének. Mivel fájdalmat okozott a testvérének, ezért kérjen bocsánatot és vonuljon el egy csendes sarokba elmélkedni, hogy miért nem szabad ezt csinálni. És akkor 2 percre leültetem. Utána megint megbeszéljük, hogy ezt nem szabad. És szent a béke.

Szia Anya! :) Csak vicceltem. Nekem két lányom van: 3, 5 és 2 évesek, de ettõl eltekintve szóról-szóra igaz. A kicsi így próbál érvényesülni. Hiszem, hogy szép szóval, odafigyeléssel le lehet errõl szoktatni. Bár nálunk a kicsi alapból ilyen természetû, a nõvére meg alapból "áldozat-típus". A verekedés-szítás szerintem nem célravezetõ, mert abból csak az lesz, hogy elõbb-utóbb maguk között lerendezik (verekedéssel) és akkor mehetek a kötszerekkel. Én mindig elmagyarázom a kicsinek, hogy ez nem volt szép dolog tõle, mert ez fáj a nõvérének. Mivel fájdalmat okozott a testvérének, ezért kérjen bocsánatot és vonuljon el egy csendes sarokba elmélkedni, hogy miért nem szabad ezt csinálni. És akkor 2 percre leültetem. Utána megint megbeszéljük, hogy ezt nem szabad. És szent a béke.
Megnõ az a gyerek és megérti. Még kicsi. Meg kell fogni a kezét, ha lehet, mielõtt odaütne. S ha lehet elvonni a figyelmét elõre. Mi váltja ki mégis, hoyg üssön?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat ..én a nagyi vagyok. Megpróbálunk mi mindent ..szinte ugyanaz a "történet" nálunk is mint önöknél.Bocsánatkérés szobába küldés ..de... nem sok eredménnyel..ránéz õ Mirikére meg néha bocsánatot is kér de látom , nem tudja mirõl van szó.Egyébként sokat játszunk és amikor látjuk hogy "akcióba" lépne akkor már mindenki keze védi Mirikét.A kisfiú nagyon eleven , pörgõs .Az érdekes az , hogy bölcsiben meg áldott jó kisfiú. Vagy talán otthon fitogtatja az erejét?:) )) Amúgy kis vasgyúró 2 éves 2 hónapos és tizenöt kg.

Kislányom 4 hónapos. Nagyon hasfájos volt még mindig néha rá tőr nehezen kakil sok a puk és ilyenkor én szoktam hőmérővel segiteni! 2 napja igy kakilunk nagyon nehezen sürü a kaki és zöldes. Mitől lehet ilyen állagu és szinű?

Csak anyatejet kap én Multi tabs immunot szedek minden másnap.

Legjobb válasz: Az én védönõm és orvosom azt mondta,ha zöld akkor vagy keveset vagy tul sokat eszik.Általában a második.Vagy pedig egy bakteriális fertõzés,ami 3nap alatt lezajlik általában.

Az én védönõm és orvosom azt mondta, ha zöld akkor vagy keveset vagy tul sokat eszik.Általában a második.Vagy pedig egy bakteriális fertõzés, ami 3nap alatt lezajlik általában.
Szia! Nekünk a doktor nénink mondta (tapasztalat szerint igaza volt), a kaki akkor van rendben, ha "szép" sára színû. Olyan mustáros. Ha zöldül, akkor sok a kaja a babának, ha pedig barnul, akkor igencsak túl van etetve. (Nem igaz, hogy a tápszertõl lesz zöld. Nem tudom, adsz-e, nekünk kell, mert kevés a tej.) Ha már van 4 kiló, térjetek át a 3 és fél, 4 órás etetésre, közben adjál egy kis forralt vizet. Én teát csinálok neki 5-6 szem ánizs és édeskömény magból, ezek segítenek pukizni. Hõmérõzést az orvosnál láttam, szerintem igen drasztikus, ordított is a baba, mint a sakál. (nem az enyém) Nem kell így stresszelni a babát! Lányoknál 3-4 nap kaki nélkül még normális.(Fiúknál 7-8!) Én a 3. napon, pelenkacserekor szoktam a végbélnyílást (alatta a farcsontot) egy picit az ujjamra tett törlõkendõvel óvatosan megmasszírozni. (Erre a csontra gyakorolt nyomás vált ki székelési ingert. Pl.: szülésnél a kitolási inger, vagy amikor saját magadat törlöd, biztosan vált ki nálad is még ingert, esetleg jön még egy adag :-) Nem kell sokáig. Lehet, hogy rögtön lesz is produktum, van, hogy a következõ tisztába tevéskor ismételtem, de aznap már biztosan tele lesz a pelus. Tegyél le a földre egy nagy paplant, azon játszatok napközben. (szerintem a játszószõnyegen csak fölfelé kalimpál) Így mozgásra kényszerül, hamarabb meg is fordul, mert hason fekve könnyebben lehet matatni. A távolabbi játékokért el is fog kúszni. Csak hagyd küzdeni. Ha sokat mozog, biztosan könnyebben jönnek ki a pukik. Jó babázást!
Nem eteted túl sûrûn? Úgy tudom, hogy az is válthat ki zöld székletet.


A 4 és fél éves kislányom elkezdte rágni a körmét. Néha borzasztó csúnya. Mitől lett ez a rossz szokása? Hogyan tudnám leszoktatni?

Legjobb válasz: Általában stressz, félelem miatt szokták a gyerkek elkezdeni rágni a körmüket. Nem történt valami a családban? Nem árt beszélni vele, hiszen attól, hogy még kicsi, nem hülye. A gyerkek még jobban elmondják, ha bánja õket valami. Tudd meg, hogy miért csinálja és mitõl jó neki. Vannak körömrágásra lakkok, amiknek rossz íze van, hátha az segít.

Általában stressz, félelem miatt szokták a gyerkek elkezdeni rágni a körmüket. Nem történt valami a családban? Nem árt beszélni vele, hiszen attól, hogy még kicsi, nem hülye. A gyerkek még jobban elmondják, ha bánja õket valami. Tudd meg, hogy miért csinálja és mitõl jó neki. Vannak körömrágásra lakkok, amiknek rossz íze van, hátha az segít.
Gyógyszertárban lehet kapni keserû körömlakkot.
szerintem is elõszõr a kiváltó okot kell megszüntetni. lehet hogy szorong valami miatt. amikor én kicsi voltam akkor anyu nekem is valami nagyon keserûvel kente be a körmöm. soha többé nem vettem a számba.
Szia.Nem tudom mit tehetnél, de valahofgy szoktasd le róla még most.Én 18 éves koromig rágtam, már nemtudom mikor és miért kezdtem, de teljesen a mániámmá vált, és nagyon zavart.Nagyon-nagyon nagy erõ, és kitartás kellet hogy leszokjak róla.Szörnyû volt.Szoktasd le róla, amilyen gyorsan tudod.
Igen. Én kislányom is csinálta most 5 éves, de vettem neki keserû körömlakkot és befestettem a körmét, már nem rágja. :) 28 éves anyuka
Az én 4 évesem is rágta! Most kismama vagyok, nagyon várja a kis tesót, és megmondtuk neki hogy ha nem hagyja abba, és nem lesz szép körme mire megszületik a tesója, otthagyjuk a kórházba, és soha többet nem lesz kis tesója!Ennek 3 hónapja.Épp ma kentük be átlátszó lakkal, a szép formás körmeit!Hatott a zsarolás!!A gyógyszertári körömlakk, ami rossz ízû, az nem jött be anno!

Tápszeres babák anyukái! Kislányom lassan 4 hónapos lesz, és néha már kóstoltatok vele ezt azt persze csak az ujjamról, de igazából milyen gyümölccsel, vagy egyáltalán HOGYAN érdemes elkezdeni a hozzátáplálást? Hogy kezdjek neki?

Legjobb válasz: Mi az az ezt azt?Pörköltet nyalatsz vele az ujjadról?Almával(vigyázz megfoghatja),krumplival,répával,barackal,érdemes kezdeni,elõször csak pár kanállal,aztán majd kialakul

Mi az az ezt azt?Pörköltet nyalatsz vele az ujjadról?Almával(vigyázz megfoghatja), krumplival, répával, barackal, érdemes kezdeni, elõször csak pár kanállal, aztán majd kialakul
Pár napig adtam neki gyümölcslevet elõször barack-, majd almalevet. Aztán adtam pépesített almát, barackot, sütõtököt, sárgarépát, burgonyát, szilvát. Mindent 2-3 napihg adtam, hogy meglássam mi arakció. Második nap kicsit többet majd 100 gr-ot is megevett egy-egy fajtából. Aztán elkezdtem vegyíteni pl. krumpli-sárgarépa. Most ezeket eszi és egy hónapja kezdtük, akkor 5 hós volt.
A kérdező hozzászólása: kedves 12:43 persze még a pörkölt elõtt kap egy kis pálinkát is hadd csússzon... nem vagyok hülye nyílván csak gyümölcsökre gondoltam nem kell kiforgatni a szavaimat..
Nem forgattam ki csak nem értettem az "ezt azt" tudod te is hogy vannak az oldalon olyanok, aki tényleg simán értené az ezt azt alatt a pálinkát meg a pörköltet.Nem rosszból irtam, de mivel nem ismerlek nemtudtam mivel mennyire vagy képben.
A kérdező hozzászólása: képben vagyok.. amúgy köszi a választ amiket írtál azokból biztos fogok kipróbálni!

Kislányom 4 hónapos és néha szopizás közben harap. Mit tegyek?

Mikor végez, beleharap a cicimbe és nevet rajta... Nem kicsit fáj. 2 hete kin?tt 2 foga alul. Van valami megoldás? Köszi

Legjobb válasz: Vissza kell harapni. Óvatosan. Elõtte fogat mosni, öblíteni, stb. Nem tudja még, hogy amit tesz, az rossz neked.

Vissza kell harapni. Óvatosan. Elõtte fogat mosni, öblíteni, stb. Nem tudja még, hogy amit tesz, az rossz neked.
A kérdező hozzászólása: Én tudom, hogy nem tudja, és utána mindig nevetek rajta, mert nagyon édes. Csak kiesik a szemem:)
Próbáld elkapni azt az utolsó elötti pillanatot és gyorsan vedd ki a szájából a cicit.esetleg magyarázhatod neki hogy ez anyának nagyon fáj, de ennek csak a hangsúllyából fogja érezni hogy rosszat tett , de nem biztos hogy összeköti a harapással.Kitartás egyszer abbahagyják . 3 gyerekes anyuka.
A kérdező hozzászólása: Hát köszi szépen. Megharapni nem fogom:)
Szia! Én úgy csináltam, hogy finoman meghúztam a haját.Pár alkalom után tudta, ha emelem a kezem mi történik.Nekem bevált és 15 hónapos koráig szopott.Ekkora gondolod mennyi foga volt!

Tegnap furcsa dolgot észleltem magamon. (van egy 4 éves kislányom, aki nem egyszerü eset:Folyton a figyelem középpontjában akar lenni, mindig mondanivalója van, sokat cirkuszol. Depressziós lehetek, hogy már néha nem birom elviselni?

Olyan gondolat jött az agyamba ,hogy mi van ,ha elveszítem türelmem ,és bántom Õt?ha olyan depressziós leszek ,hogy irritál a jelenléte, hangja stb Megijedek magamtól ,miért van ez?Honnan jönnek ezek a gondolatok?Hiszen imádom Õt,kétségbeesem már ha CSUKLIK is !Más is volt így ?Depressziós lehetek?

Legjobb válasz: elõzõ vagyok:látod fél 7-kor írtad ki a kérdést és eddig senki nem válaszolt pedig tuti sokan olvasták,csak ...szóval tudod

elõzõ vagyok:látod fél 7-kor írtad ki a kérdést és eddig senki nem válaszolt pedig tuti sokan olvasták, csak ...szóval tudod
Nem, nem vagy depis, csak fusztrált. Valószínûle te vállalsz mindent a kölök körül, és kevés segítséged van. Legjobb, ha lepasszolod a picit egy hétvégére a nagyihoz és elmész a pároddal egyet lazítani. Lehet, ez most szívtelennek hangzik, de anyunak is jár egy kis pihi, kikapcsolódás! Kitartás!
Szia!Tudom nagyon gáz ilyet írni, de engem is sokszor idegesít a 2 éves kisfiam.Leginkább azért, mert nagyon durván játszik és sokszor ezzel fájdalmat okoz.Nem direkt csinálja és még nem is érti teljesen, hogy ez fájdalmas amit csinál, mert Õ csak játszani akar.Pont tegnap volt este, hogy már egymás után többször fájdalmat okozott, eldurrant az agyam és lelöktem magamról és rákiabáltam, hogy menj már innen.Szegény pont úgy gurult le rólam, hogy majdnem leesett az ágyról.Hát mondanom sem kell, hogy nagyon rosszul érzem magam még mindig emiatt.Sokszor veszítem el a türelmem.Aki ismeri jól a fiamat mindenki mondja, hogy nem lehet vele könnyû, még anyukám is, pedig Õ gondozónõ bölcsiben.Õ szokta mondani, hogy még Õt is kiakasztja, ami elég nagy szó.De ettõl én még nem tartom magam rossz anyának.Sõt.Mindenkinek vannak nehéz idõszakai, emiatt ne érezd magad rosszul.Csak sokan nem ismerik be.
Még annyit hozzáfûznék, hogy ha valami fájdalmas dolgot tesz mindig elmagyarázom neki, hogy ez fáj anyának és, hogy ne csinálja többet és, ha folytatja megy büntibe.Mi a szobájába szoktuk csukni, ami nagyon hat rá, mert ilyenkor persze sír, mert ki akar jönni, hogy velünk legyen.Ha letelik a büntetés, megint elmagyarázzuk, hogy miért volt büntiben és újra visszamegy, ha folytatja.Már gondolkodtam a bünti széken vagy sarokba állításon is, de amíg ez a módszer hat rá ez is jó szerintem.Tegnap rosszul sült el a dolog, mert elõbb cselekedtem, mint gondolkodtam, de szerintem ez gyakorlatilag minden szülõvel megesik néha vagy gyakran.
Ez nem depresszió hanem kimerültség és félelem, ne hogy azt hidd hogy csak te veled fordult ez elõ, velem is volt már így:(ilyen gondolatok:(de én amint megfordult a fejemben megbeszéltem a férjemmel és az segített , meg szedem a magne B6-ot és az is nagyon sokat segített, szóval a lényeg hogy ezeket a gondolatokat tereld mert a gonosztól vannak:(beszélj valakivel aki megért vagy aki segít, itt szerintem nem sok választ fogsz kapni mert a rosszakról nem írnak csak hogy milyen odaadó anyák...vagy max bántani fognak...de te ne hagyd magad és keresd meg azt az arany középutat ami segíthet!!Minden jót és légy kicsit pozitívabb az is segíthet!!;)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat, nagyon sokat segítettek, mert így tudom , hogy nem vagyok vele egyedül.Azóta már beszéltem a férjemmel , aki megnyugtatott, nem lehetsz te ilyen , mondta.Lehet a kimerültség, vagy a félelem , hiszen decemberben megszületik a második kislányom.
4es vagyok.Szoktam büntetni a gyerekemet, de itt most nem ez volt a téma.Itt egy hirtelen reakciót írtam le, mert fájdalmat okozott és reflexbõl cselekedtem.Szerintem bárkivel elõfordul ilyen.Nem azt írtam, hogy fogalma sincs arról mit tett, hanem azt, hogy pontosan még nincs vele tisztában.Valahol tudja, de 100%ban nem fogja fel.És a lerázom megjegyzés ezért sértõ.Biztos nem sértegetni akartál, de úgy sült el.További szép napot mindenkinek.
Igen valahol egy 2 éves már tudja mit tesz és az fájhat is anyának...án is gondoltam erre a 2éves 2 perces büntire, pont ma próbáltam ki mert eldobta a kenyeret és ha étellel játszik arra nagyon pipa tudok lenni, de ahogy beállítottam a sarokba úgy megsajnáltam:(szóval elõször még magamon kel erõt venni hogy kibírjam azt a 2 percet...
Off: 4-es válaszolónak. Ne haragudj azért, amit mondani fogok, de szerintem egy kétévesnél már el lehet kezdeni bevezetni a bünti-témát. Már elég nagy ahhoz, hogy felfogja, hogy rosszat csinált, és ezért bünti jár, és hidd el, ez sokka jobb megoldás, mint az, hogy lerázod magadról (szó szerint). A büntit csak két percig kell kibírnia, mert hogy két éves, ha három lenne, akkor három percig, ha négy, akkor négy percig és így tovább. Ajánlom Jo Frost könyvét, sokat lehet tõle tanulni!
a lényeg hogy mindig beszéld meg a férjeddel ne forrjon benned...minden jót és boldog babavárást, nekem sem lesz egyszerû hisz 2 manó után áprilisra várom a harmadikat, és bizony néha én is megbotlom:(((de hidd el nem vagyunk mi emiatt fekete bárányok!!!!:)

4 hónapos kislányomnak enyhén váladékozik a szeme, néha kicsit csipás. A gyerekorvos írt fel szemcseppet és mondta ha továbbra is ilyen marad, vigyük szemészhez, mert könnycsatorna elzáródása van?

Nem nagyon, épphogy váladékos a szeme, nincs összeragadva, és nem is könnyes neki. Viszont elég sokszor dörzsöli. A szemcseppet már elhasználtuk és ezek a jelek továbbra is fennállnak. Érdemes lenne szemésznek megmutatnom a picit?

Legjobb válasz: sajnos gyakori, ha szükséges, akkor minél hamarabb jobb túlesni rajta, mert folyamatosan csontosodik neki, és egyre kellemetlenebb.

sajnos gyakori, ha szükséges, akkor minél hamarabb jobb túlesni rajta, mert folyamatosan csontosodik neki, és egyre kellemetlenebb.
Igen, vigyed!
Szerintem akkor tuti kicsi.
Hát...nem hiszem hogy kicsi lenne. Az én babám is 4 hós, szintén 6400 g és ugyanezt a pelust használjuk. Ráadásul kisfiú :)
A súly csak 1 dolog.Az én gyerekem most lesz 2 éves, de nyáron még a 4+os pelust használtuk, mert vékony testalkatú.Most is csak azért van 5 pelusa, mert többet iszik és ez kitart 1 éjszakát.Ennek a tépõzárját is teljesen egymáshoz kell illesztenünk.Lehet a te babád pocakosabb és ezért nem jó neki a mostani méret.Próbálj ki 1 számmal nagyobbat.
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet , hogy a fazonja más?A DM-es Baby-Love és a Tesco-s pelus tökéletesen állt rajta.Mi lehet evvel a pelussal a gond?Pedig ez tudtommal egy jó márka.Most kaptunk ajándékba 2nagy csomival és félek , hogy nagy mosásoknak nézek elébe, mert minden rucija tiszta ... lesz.
1. vagyok. Akartam mondani, hogy lehet, hogy a fazonja nem jó nektek de nekünk amikor kifolyt a kaka akkor nagyobbra váltottunk (pedig kilóra még jónak kellett volna lennie) ugyanabban a márkában és az tökéletes volt.
1.vagyok megint. Mi is pamperst használunk.
Szia! Én is Pampers-t használok majdnem születése óta (most 5 hónapos és 8 kiló 70 cm) és azt vettem észre, hogy ami kilóm rá van írva mindig kicsi volt az én fiamnak. Amikor már ilyen súlyú volt én már a 4-est adtam neki. Igaz magas a dereka, de nem folyt ki belõle semmi. Szerintem ez már kicsi lehet neki (4-9 kilós)
Az en babumnak is lepöndörödik a köldöke alá ez a méret, bár õ 5, 5kg...szeretem ezt a pelust, bár a Huggies százszorta jobban tartja magát a pocakon :O( :O)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!