Találatok a következő kifejezésre: Kislányom 4 és (327 db)

Kislányom 4 és fél hónapos és minden ujjának körmén középen vízszintes vonalak vannak. Nagyon megijesztett, mert ahogy olvastam máj-és szívbetegség jele is lehet. Mi lehet ez? Más babánál jelentkezett?

Legjobb válasz: Szerintem vitaminhiány lesz. Erre a dokinõ tud tanácsot adni, de talán a tápszer, tejpép, sok gyümölcs lehet a megoldás (kiegészítésnek, nem szopi helyett). Vagy még az újszülött köröm nõ le, és annak a vonalát látod. Ez csak egy tipp...

Szerintem vitaminhiány lesz. Erre a dokinõ tud tanácsot adni, de talán a tápszer, tejpép, sok gyümölcs lehet a megoldás (kiegészítésnek, nem szopi helyett). Vagy még az újszülött köröm nõ le, és annak a vonalát látod. Ez csak egy tipp...

Menstruációtok szülés után mennyi idő után jött meg? Kislányom 4 és fél hónapos anyatejes, egyelőre semmi.

Mennyi esélyem van, hogy újra teherbe essek, ha még nem jött meg?

Legjobb válasz: Szia! A szoptatás befejezése után 1 hónappal jött meg nekem. A szoptatás alatt is, ha nem is menzeszelsz, ugyanúgy teherbe eshetsz, mintha lenne rendszeresen menzesz. Üdv és minden jót!

Szia! A szoptatás befejezése után 1 hónappal jött meg nekem. A szoptatás alatt is, ha nem is menzeszelsz, ugyanúgy teherbe eshetsz, mintha lenne rendszeresen menzesz. Üdv és minden jót!
5 hónapos volt a babám mikor elõször megjött, utána két hónapig semmi, azóta kétszer volt. Még most is szoptatok.
Én 11 hónapja szoptatok, még nem jött meg. A második kérdésre nem tudok válaszolni. Bár volt ismerõsöm, aki így teherbe esett.
szülés után 17 hónappal. 20 hónapos még szopik.
nekem az elsõ baba születése után 6 hónappal megjött, most már 11 hónapja semmi. Nem hiányzik. szerintem vigyázz azért, akár az elsõ peteéréssel is teherbe eshetsz.
3 majd 6 hónappal a szülés után. én kizárolólag szoptatok éjszaka is 3x. Az ovuláció elõbb van mint a mensi, úgyhogy bármikor teherbe eshetsz. Nekem van otthon pár db. terhességi teszt, már használtam is.
Nekem 2 honappal a szoptatàs befejezèse utan jött meg. Attòl, h szoptatsz ès nincs menzid ugyanùgy teherbe eshetsz. Csalòka a dolog! ;-)
Szülés után 4 héttel.

Mikortól kell ráállni a három órás etetés helyett a négy órára? Kislányom 4 és fél hónapos? ( Persze nem tartom be a szigorúan a 3 órát, csak kb. milyen idős kortól álljon be a reggel, délben, délután, este, meg közben egy kis gyümölcs, stb)

Legjobb válasz: amikor elkezded a hozzátáplálást. Amúgy az én védõnõm szerint a délelõtti gyümölcs (babaételben) nem minõsül teljes étkezésnek, ezért ha reggel 7kor eszik reggelit (tápszert) a babám akkor az ebédet ehhez az idõponthoz kell igazítani és nem a tízóraihoz. Azaz ebédnek 11.30 körül kell sorra kerülnie.

amikor elkezded a hozzátáplálást. Amúgy az én védõnõm szerint a délelõtti gyümölcs (babaételben) nem minõsül teljes étkezésnek, ezért ha reggel 7kor eszik reggelit (tápszert) a babám akkor az ebédet ehhez az idõponthoz kell igazítani és nem a tízóraihoz. Azaz ebédnek 11.30 körül kell sorra kerülnie.
Hát nem tudom, az én babám 5 hónapos, de nemhogy nõne az étkezések közötti idõ, de ebben a melegben 2 max 2, 5 óránként cicizik... Sõt, eddig az éjszakát is átaludta, ma hajnalban fél 2-kor kelt enni. Néha úgy érzem nem is fog ritkábban enni. Persze ez a meleg most más, nem vonom meg tõle a cicit, mert se vizet, se teát nem fogad el
Én úgy tudom, 4 hónapos kora körül - függetlenül a hozzátáplálástól. Az én babám viszont magától áttért rá még 3, 5 hónaposan. Már akkor is kibírt 2 órát ébren, aztán közel 2 órát aludt utána és mindig ébredés után szopizott. Viszont este lefekvés elõtt gyakrabban szoptatok (3 v. 2 óra idõközzel), mert addigra a tejci is kevesebb, meg sokszor úgy jön ki a nap. De ha hamarabb megébred, nem csinálok ügyet abból, hogy esetleg 3 órája szopizott utoljára... A hozzátáplálást (kóstolgatást) most kezdjük, de mindig szopi után kap csak pár kanállal, majd késõbb meglátom, hogy változik így a napirendünk... (6 hónapos)
Szerintem nem praktikus a 4 óránkénti etetés. Inkább arra állj rá, hogy reggeli tizórai ebéd uzsonna vacsora.
Szerintem sem igazán lehet 4 óránként etetni, egyszerûen nem jön ki úgy az 5 étkezés az ébrenléte alatt. Az én fiam 6 - fél 7 körül kel, 7-kor reggelizik, 10-kor tízóraizik, 13h-kor ebéd, 16h uzsonna, 19h vacsi, majd fürdés és alvás. Persze lehetnek kisebb nagyobb csúszások, de nagyjából így eszik. 1 éves.

SEGÍTSÉG! Anyósprobléma. Van egy kislányom, 4 és fél hónapos. Mégis mit csináljak? Bővebben lent.

Amint említettem,van egy kislányunk a párommal,4 és fél hónapos. Anyósom már akkor sem kedvelt,amikor még nem volt baba,mára ez csak rosszabb lett. Mindenbe beleköt a drága,engem ez kiborít.A párom mellém áll,de ez sem segít. Minden nap eljön,beleköt amibe lehet.Csak egy példa: Nem volt itthon minden élére állítva,azt mondta erre hogy nem tudok rendet tartani,nem vagyok az ő fiához való,meg hogy a párom majd talál valakit,aki ellátja a háztartást,és felneveli a lányát,én költözzek el.(hozzáteszem hogy a saját házunkból) Másnap jött,épp takarítottam,ablakot pucoltam,még az ajtófélfákat is átmostam..(kicsit azért bűntudatból is mindent átmostam,mert rosszul esett hogy ilyet mondott)Akkor meg azt mondta h meg akarom ölni a saját gyerekemet,mert nagyon fertőtlenítő szag van bent..Én nem vagyok jó anya.. (itt ismét megjegyezném,hogy tényleg érződött a Domestos,de nem volt annyira vészes,és ajtó,ablak nyitva volt.) Tényleg mindenbe beleköt,és én ezt már annyira nem bírom idegekkel. Más: Mindenhol azt hangoztatja h sosem visszük el hozzá a lányt.Neki ez milyen rosszul esik,és hasonlók.Pedig,annak ellenére h nem vagyunk jóban,el szoktam vinni hozzá,és a párom is viszi hétvégente.Igazából ő nem akarja h ott is hagyjuk,mert olyankor mindig fáj neki valamije..és mégis én vagyok a hibás..Pedig tényleg mindent megtettem,próbáltam vele megbeszélni a dolgokat. Az lett az eredménye,hogy én menjek el innen,meg h nem is szeretem a párom,és csak azért szültem neki gyereket,hogy megtartsam.Különben esze ágában sem lenne velem lenni.. Mégis mi a fenét csináljak?? Már nem bírom idegekkel!! És nem,nem tudom elengedni már a fülem mellett.. ezt tettem éveken keresztül..

Legjobb válasz: Ne engedd be! Komolyan.

Ne engedd be! Komolyan.
Gondolom a párod elõtt nem ismeretlen a probléma. Én a helyedben megbeszélném vele, hogy a kedves mamát csak akkor engedem be, ha õ is itthon van - és olyankor álljon ki mellettem.
Ja, beszélj a pároddal, vagy helyre teszi a mamát vagy többet nem engeded be és slussz-pássz.
Ne hagyd , hogy rád kapjon, szólj vissza bátran!!!Mondd meg neki Te a magadét, a párod melléd fog állni, ha eddig is melléd állt.Állítsd le Anyóst!Egyszer-kétszer helyre rakod aztán majd visszább vesz magából.Nálunk így volt :)
Én se engedném be, úgy tennék mint aki nincs otthon. Amikor meg bejelentkezik, akkor mindig épp mennék valahová...nem szép megoldás, de ezt én sem bírnám elviselni. Egy darabig próbálkozna, aztán csak észbe kapna. Párod nem tudna beszélni vele egyébként? Õ mit mond az ilyen beszólásaira?
Nem is kell elengednek a füled mellett. Az volt a baj, hogy ezt tetted, mert teljesen elszemtelenedett, nyeregben érzi magát, hogy úgysem mersz neki beszólni. A helyedben én megmondanám a páromnak, hogy holnaptól nem engedem be, mert elég az ócsárolásból. Vigye a lányt hétvégente továbbra is látogatóba, de te többet ne menj. Én így tuti nem lennék kíváncsi a nõ képére!
A párod esetleg nem tud segiteni neked? Meg végulis a te gyereked és a te hàzad is es a te dolgodba nem szolhat bele. Beszelni kellene vhogy vele es hatha javul a kapcsolatotok
Zárd be az ajtót, ne engedd be ha megy. Ha telefonon hív, ne vedd fel.
Ezt a párodnak kellene helyretenni, de nagyon határozottan. Az anyja akkor láthatná, hogy melletted áll, ti egy család vagytok.
Na az egyiknek az a baja, hogy az anyós nem látogatja az unokát a másikna pedig az, hogy sokat.
És még akkor sem kapcsolt az öreglány, amikor egy ideig nem engedted be?! Nem lehet, hogy valami mentális problémája van?! Én elhiszem, hogy nem akarsz bujkálni, de én tuti hogy be nem engedném a házamba. Tényleg semmi keresnivalója ott mindennap, unatkozik az a baja! A fene idegesítené magát feleslegesen egy ilyen kotnyeles vénassszony miatt...
A kérdező hozzászólása: Ja, és azt még hozzáfûzném, h tudok is, és szeretek is takarítani.kikapcsol.12éves korom óta rendszeresen fõzök.19éves korom óta önellátó vagyok.A kicsi miatt se kell segítség, egymagam csinálok mindent.nem mondom h minden élére van állítva, de nincs kosz, és rend van általában.igyekszem mindent rendben tartani, mert sokkal jobban érzem magam tõle. Viszont a lányom sem hanyagolom, mégmielõtt ez lenne belõle...
Akkor csapd be az ajtót az orra elõtt, és mondd meg neki, hogy majd ha megtanul viselkedni, akkor bejöhet. Ja, és akiknek pletykál, mondjátok el, hogy mennyit hazudik meg hogy mennyit viszitek a kicsit. Na, ha majd eljut hozzá az igazság pletykaként...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves, bátorító szavakat.Sokan írtátok, hogy szóljak vissza, ne engedjem be és egyebek. Ezen már túlvagyunk... Párszor el is zavartam már, de mint aki meg se hallja...másnap ugyanugy jön mintha mi sem történt volna.Nem ért a szóból.Egy ideig zártam az ajtót, kaput, de ez se megoldás.nem akarok én bújkálni. A párom ebbõl sajnos nem sokat lát, mert 6tól 6ig dolgozik, alig van itthon. Múltkor is amikor elmentünk hozzá, hogy beszéljük meg a dolgokat, az volt, hogy õ nem is csinál ilyeneket, én hazudok, és , , ugye kicsifiam, nekem hiszel, én sosem hazudtam neked'' na most erre mit szóljon az ember? Már nyitottam volna a szám h kiosztom de a férjem megszorította a kezem h fogjam be a szám.annyit mondott az anyjának, hogy hagyja abba...
Vedd fel diktafonra az anyóst, vegyél fel amit csak tudsz, a beszélgetéseiteket, ma már szinte minden telefonban van ez a funkció. Lejátszanám neki, ha hazudósnak titulálna. Persze, hogy kiakadna, meg lehet kiabálna, de kit érdekel, legalább el fog kerülni valószínûleg. Vannak emberek akiknél csak drasztikusabb eszközök használnak, hogy megtérjenek, vagy csak megváltozzanak. Én tudom magamról, hogy ezt nem türtem volna idáig. Légy erõs és ne hagyd, hogy elvegye az önbizalmad és önbecsülésed.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, nagyon köszönöm az ötletet. És a többieknek is megy a zöld kezecske!
Elsõ körben beszéljen vele a párod, ha ez sem jön be, akkor küld el a pi**ba! (mármint anyóst) Egyébként megváltozni nem fog az ilyen fajta, amelyik ennyire hangot ad a rosszindulatának.
Úgy kipenderíteném a házunkból, hogy a lába sem érné a földet!
Kiírnám az ajtóra gyöngybetûkkel: "Ön XY-ékhoz készül belépni. Kérem, a kritikát, rosszindulatot és számítógépes vírusokat hagyja a lábtörlõn. Amennyiben behoz ezekbõl bármit is, egy hónapos belépési tilalom kerül kiszabásra."
szerintem mondd meg neki legközelebb, hogy minden igaz, amit mondott, sõt boszorkány vagy, és megigézted a fiát, de vigyázzon, mert ha tovább jártatja a pofáját (mármint az anyóspajtás) akkor rá is rontást küldesz :'D
Na amikor az anyaságod firtatja lekeverhetsz neki egy jó nagy atyait.Tanulja meg hogy meddig mehet, hol a határ.
Én sem bírom a konfliktus-hekyzeteket, de ez már sok. Mondd meg neki, hogy ezekkel a beszólásokkal mélyen megbántott, hatalmasat csalódtál benne, hiszen azt hitted ebben az idõszakban melletted áll, és ha használható tanácsa is van, azt jószívvel, nem rosszindulat által vezérelve adja. Ez a te gyereked, te férjed, te lakásod, minden pénteken fél négykor szeretettel látod, mint nagymamát, de a hét többi napjain szeretnél nyugodtan foglalkozni a babával és a háztartással. Hajrá!
Mi az, hogy mindennap jön? Hát csak ne jöjjön, ez a te házad, ha te nem hívod meg, semmi keresnivalója ott.
Nyomd a kezébe a babát és mond neki. "Anyuka" eddig cirkusz volt, innnentõl kezdve nem engedem. Foglalkozzon az unokájával, és majd beletanulok a dolgokba. Pont. Dobni fog egy hátast, és utána 1-2 nap és õ fog közeledni hozzád.A gyerekért meg minden nagyszülõ reszket.
Ha azt akarod, hogy a kedélyek lenyugodjanak, a férjed megnyugodjon, az anyós befejezze, akkor hallgatsz rám. Ha nem akkor küzdj, nyelj, és mindenki boldogtalanná válik.
tudod mit? egyszerûen mondj annyit neki: jó, mama, ezt itt most befejeztük! csinálja maga, vagy húzzon el és ne szóljon bele olyanba, amihez SEMMI KÖZE! de rohadtul nincs! Maga él itt? NEM. Maga szült gyereket? NEM. Maga takarít? NEM. Akkor el lehet szépen menni vagy maradni, de akkor CSÖNDBEN!
Az 1. gondolatom az volt ahogy olvastam a soraidat, hogy miért engeded be a kedves mamát??Nekem ilyeneket szólnának be, az biztos hogy többet nem tenné be a lábát a lakásomba!Meg miatta nyalod ki a lakást??Aki gondoskodott már kisbabáról, az tudja, hogy néha örül az ember ha tud rendesen enni, és van ideje pisilni.. Ne érdekeljen hogy ki mit gondol.Az a legfontosabb, hogy te nyugodt legyél!!Pici babád van könyörgöm..!!Anyós meg menjen el a pi...ba! Ezeket meg szépen mondd meg a szemébe..aztán viszlát..menjen károgni oda ahova akar!
Ha pedig nem tudsz hatékonyan takarítani, akkor kérj meg egy olyan embert aki tud, és valóban láttad, hogy tip-top, hogy segitsen megtanulni, hogy tudj hatékony gyors lenni, és kapjátok szét a házat. Addig anyósod vigyáz a pii lányra(rém bódóg lesz tõle) ti pedig megcsináljátok ablak-ajtó stb. Rád is rád fér egy kis fizikai meló, és kikapcsolódás gyerek nélkül.
A párod rakja helyre határozottan és végleg anyóspajtást, pl. hogy "Anya, nem érdekel, hogy mennyire nem bírod XY-t, én õt szeretem, õ a feleségem, és nem hagyom, hogy így kicsináld! És ne hazudozz róla, mert teszek róla, hogy mindenki megtudja, hányszor visszük a kicsit hozzád, és hányszor utasítod vissza". Vagy vmi ilyesmit. Az lesz a megoldás.
Inkább egy bölcs, idõs asszony tanácsait kellene megfogadnod, már csak a kora és a tapasztalata miatt is. Neki nagyobb tapasztalata van a háztarásban. Nem pedig akadékoskodni. Más örülne ha segíteni neki. TÖBB TISZTELETET és MEGBECSÜLÉST!!!!
A párod mondja meg az anyjának most azonnal, hogy ezzel leáll, különben nem jöhet hozzátok! Határozottnak kell lenni, mert az ilyen ember tönkre tudja tenni az ember életét. Mindenhol van olyan h.lye, mint ez a 49%-os???
A saját házában tegyen úgy, mintha nem lenne otthon, bujkáljon??? Hát a fenéket. Én vagyok az, aki sokszor írtam már, hogy anyóssal lakunk és jól megvagyunk, mindent meg lehet oldani, de erre azt mondom, ülj le a pároddal, mondd meg neki, hogy te a következõ alkalommal, ha jön a mama, meg fogod kérni, hogy innentõl kezdve csak ünnepekkor jöjjön, illetva ha hívjátok. HA a párodnak ez nem tetszik, akkor ott a lehetõség, beszéljen vele õ. De könyörgöm, ne bujkálj elõle, hanem használd a szád.
Ne engedd be a lakásba! Mi az, hogy kioktat és megaláz téged a Te lakásodban? A férjed beszéljen a kedves mamával, hogy kulturált ember módjára viselkedjen, vagy hetente 1x látja a kicsit, amikor átviszi hozzájuk.
"Az lett az eredménye, hogy én menjek el innen, meg h nem is szeretem a párom, és csak azért szültem neki gyereket, hogy megtartsam" Jó régi kérdés, de ha legközelebb ezt mondja, akkor kérdezd már meg tõle, hogy ha nem is szereted a fiát, akkor miért akartad volna megtartani?

4 hónapos babátok hány centi és kiló (volt)? Az én kislányom 4 hónaposan volt 62 cm és 6, 71 kg. Félek hogy kicsit dagi :-), mert mindenki megjegyzi, hogy milyen jó húsban van

Legjobb válasz: Szia! Az én kislányom 7100g és 70 cm és 4,5 hós. Az enyém hosszú is így eloszlik rajta és nagyon arányos. Az igaz hogy 4180g és 61cm született. SZerintem egyáltalán nem dagi a babád.

Szia! Az én kislányom 7100g és 70 cm és 4, 5 hós. Az enyém hosszú is így eloszlik rajta és nagyon arányos. Az igaz hogy 4180g és 61cm született. SZerintem egyáltalán nem dagi a babád.
Enyém 2 hónaposan volt ennyi, szóval nem vagytok dagik (mi sem voltunk azok)
Az én lányom 7320 és 66 cm volt 4 hónaposan! Most már 11 hónapos 11, 45kg és 82cm! Nem dagi! A tiéd sem az , jó ez így!
Szia! Az én kisfiam 6840 gr, és 68 cm volt 4 hónaposan.
4hónaposan a fiam most kereken 8kiló és 66centi. és õ sem dagi, csak husis és nagyon erõs.
Az én 11 és fél hetes, tehát még nem 3 hónapos, anyatejes kisfiam most 7 kg!! :) És nem kövér vagy ilyesmi, még hosszúnak sem mondanám a 62 cm-rel. :) Persze vannak hurkái, de az ebben a korban kell is. :) Tehát ne aggódj, mert egyáltalán nem dagi avgy ilyesmi, sõt! :) Bár tudom, hogy inkább a mi esetünk a kirívóbb. :) De majd ha elkezdenek kúszni, mászni majd menni, akkor aztán megállnak a hízásban. :)
4 hós lányom 70cm és 6800gramm.

Látogatóba megyünk a barátainkhoz, 3 kislányuk van. (4 és 2 évesek) Milyen játékot vegyünk nekik?

Legjobb válasz: Szia. 4 éves kislány örülhet disney hófehérkés, vagy szépség és a szörnyeteg, micimackós kirakónak, ami nagyobb darabokból van, vagy egy egyszerû társasjáték ahol csak dobni és lépni kell. 2 éves kislányoknak még inkább babát szoktak, amihez van mondjuk cumisüveg. Esetleg játék porszívó, seprû lapáttal,játék babakocsi.

Szia. 4 éves kislány örülhet disney hófehérkés, vagy szépség és a szörnyeteg, micimackós kirakónak, ami nagyobb darabokból van, vagy egy egyszerû társasjáték ahol csak dobni és lépni kell. 2 éves kislányoknak még inkább babát szoktak, amihez van mondjuk cumisüveg. Esetleg játék porszívó, seprû lapáttal, játék babakocsi.
Az én lányom 3 éves!Hiába van már 100ezer, akkor is a babának örül a legjobban.Bármilyen lehet.Csecsemõ, vagy barbi jellegû, a lényeg hogy lehessen öltöztetni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon jó ötletet adtál!

Ha a kislányom 7 és fél hónapos, de már 8 foga van (fent és lent 4-4) akkor adhatok már neki rágni babaiskótát, kenyérhéjat? Vagy mit adjak neki darabos kaját? Mert állandóan rágna valamit.

Legjobb válasz: Szia! Vannak gluténmentes kekszek, ha nagyon rágna és már adnék neki, gratulálok a sok fogatokhoz:)! Boldog babázást kíván 9 hónapos anyuka, nekünk még csak 4 fogunk van, de az én kislányom csak a darabos ételeket rágja, amúgy kekszet nem eszik úgy magába, de ha beletöröm gyümölcsbe akkor elnyammog rajt!

Szia! Vannak gluténmentes kekszek, ha nagyon rágna és már adnék neki, gratulálok a sok fogatokhoz:) ! Boldog babázást kíván 9 hónapos anyuka, nekünk még csak 4 fogunk van, de az én kislányom csak a darabos ételeket rágja, amúgy kekszet nem eszik úgy magába, de ha beletöröm gyümölcsbe akkor elnyammog rajt!
a babapiskóta csak nevében az, túl sok cukor van benne, azt nem. Ha rágcsálni akar simán próbálhatsz almadarabkákat is.

Hogy kezeljem? Kislányom 4 éves és egyik napról a másikra rettentő anyás lett, állandóan a nyomomban van, ha nem lát már kiabál, hol vagyok.

Mindent velem akar csinálni:fürdés,alvás...Van egy 1 éves kishúga,de eddig nem volt féltékeny,nagyon szereti,szeretne még kistesót,jól eljátszanak együtt is.Próbálok sokat foglalkozni kettesben a nagylánnyal és egyell?re engedek a kéréseinek,vele alszom,fürdök,ha van aki figyel a kicsire csak ?t viszem magammal boltba,stb.

Legjobb válasz: Jó kérdés! 4,5 éves a kislányom és 33 hetes kismama vagyok. 2 hete szinte össze vagyunk nõve. Semmit nem csinál egyedül, még egyedül maradni sem hajlandó sem a szobában, sem az udvaron. Eleinte próbáltam rávenni, hogy csináljon mindent úgy, ahogy eddig. Milyen ügyes nagylány már! Nem volt hatásos. Most engedek neki. Így nincs annyi hiszti. Sajnálom szegényt, mert biztos a baba miatt van, és ha megszületik, még nehezebb lesz neki. De közben meg várja és minden elõkészületben segít! Segíteni sajnos nem tudok, csak együttérzek veled! Remélem kapsz segítséget!

Jó kérdés! 4, 5 éves a kislányom és 33 hetes kismama vagyok. 2 hete szinte össze vagyunk nõve. Semmit nem csinál egyedül, még egyedül maradni sem hajlandó sem a szobában, sem az udvaron. Eleinte próbáltam rávenni, hogy csináljon mindent úgy, ahogy eddig. Milyen ügyes nagylány már! Nem volt hatásos. Most engedek neki. Így nincs annyi hiszti. Sajnálom szegényt, mert biztos a baba miatt van, és ha megszületik, még nehezebb lesz neki. De közben meg várja és minden elõkészületben segít! Segíteni sajnos nem tudok, csak együttérzek veled! Remélem kapsz segítséget!
A kérdező hozzászólása: Köszi és nektek is kitartás, és sok boldogságot a kistesóhoz!
Szia! Segíteni sajnos én sem tudok, nekem ugyanez a problémám, csak nálunk még csak 3 éves lesz novemberben. De õ sem marad meg egyedül, egyre rosszabb. Döbbentem olvastam, hogy még 4, 5 évesen is így lehet! Azt hittem addigra csak kinövi. Nálunk pedig még tesó sincs. Egy kérdésem lenne hozzátok, hogy az ovit jól viselik? mert mi novemberben kezdenénk, de pont emiatt félek, hogy nem fog megmaradni ott egyedül.
1. vagyok. Bogi 2, 5 éves kora óta óvodás. Nem mondom, hogy könnyen ment a beszokatás, de szerencsére átvészeltük. Már barátnõi is vannak és szerelme is. Ezek a gondok nálunk kb 2 hónapja kezdõdtek, addigra már elég jól eljátszott egyedül. De most visszaestünk :( Remélem, a baba születése után sikerül úgy alakítanom a dolgokat, hogy helyre rázódjunk. Kitartás Nektek! (és nekem is :)

Kislányom 4 hos és csak napi 550ml eszik . Baj?

Legjobb válasz: Kislányom 4 hónapos 3 hetes. 6130 g és 63 cm. Van hogy naponta az 500 ml tápszert sem eszi meg :( Mindig megyek vele az orvoshoz, hogy nem eszik rendesen, de már hülyének néznek. Azt mondták nekem, hogy nyugodjak meg, megeszi azt a mennyiséget, ami neki kell. Amíg hízik szépen addig nincs gond. Az én Manóm 2 hónapos kora óta nem növelte az adagját.

Kislányom 4 hónapos 3 hetes. 6130 g és 63 cm. Van hogy naponta az 500 ml tápszert sem eszi meg :( Mindig megyek vele az orvoshoz, hogy nem eszik rendesen, de már hülyének néznek. Azt mondták nekem, hogy nyugodjak meg, megeszi azt a mennyiséget, ami neki kell. Amíg hízik szépen addig nincs gond. Az én Manóm 2 hónapos kora óta nem növelte az adagját.
mennyi a súlya? a súlyát kilóban szorozd meg 150-nel, annyi a napi minimuma, amit meg kell ennie. a dokim mondta. pl. ha 5 kilós a baba, akkor 5 x 150 = 750 ml
Szopizik? Menniy a súlya? Általában a súlyának 10 % kéne megennie 1 nap! De ha jól megy a súlya akkor ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: 6850kg.64cm.eddig jol evett söt 2 hosan 830is megevett egy nap.lahet hogy a fogak bántják és azért nem eszik ennyit.?
A kérdező hozzászólása: ja és nappal 4szer eszik éjszaka meg 1szer
Az én kislányom szintén 4 hós és kb. annyit eszik (szopizik) mint a Tiéd, ritka az a nap, h. megeszi a 600ml-t de többet sosem. A dr-nõnk azt mondta nincs semmi baj, szépen nõ, elég neki a mennyiség, valamint, h. ilyenkor zsírosabb a tej mint pl. nyáron, így kevesebb is elég!
A kérdező hozzászólása: kösz a válaszokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!