Találatok a következő kifejezésre: Kislányom 3 lesz (111 db)

Apad a tejem 3 hete tápszert kap kislányunk (3 hós), 50ml sem tudok kifejni a két mellből. Napok óta átlátszó alig fehér a tejem Itt a vége ugye? Ha végleg elapad akkor egyik napról a masikra még ennyi sem lesz ugye?

Legjobb válasz: Nekem szinte napra pontosan tavaly ilyenkor fogyott el a tejem, az én kislányom is 3 hónapos volt. (Nagyon emlékszem rá, mert épp kórházban voltunk és valószínûleg az is "jót tett".) Nagyon problémáztam rajta, bele voltam betegedve, hogy szoptatni akarok, de tudok. A lánykám sárga volt, mint a sütõtök még 6-7 hetesen is. Emiatt állandóan bealudt, nem szívott rendesen. Meg volt más gond is, de nem akarlak untatni vele. Szóval, már én sem aggódnék, ha másodjára járok így...ez van és kész. Kapott tápszert és most már ugye 15 hónapos. És szépen cseperedik. :)

Eloszor is nyugodj meg, attol, hogy tapszert kap a babad nem vagy rosszabb anya es a gyereked sem fog semmi hatranyt szenvedni emiatt. A tapszert nem most talaltak ki napjainkban, hanem generaciok nottek mar fel rajta es az egvilagon semmi bajuk. A tapszer nem mereg es ha nincs tejed akkor a babanak enni kell.
Nekem szinte napra pontosan tavaly ilyenkor fogyott el a tejem, az én kislányom is 3 hónapos volt. (Nagyon emlékszem rá, mert épp kórházban voltunk és valószínûleg az is "jót tett".) Nagyon problémáztam rajta, bele voltam betegedve, hogy szoptatni akarok, de tudok. A lánykám sárga volt, mint a sütõtök még 6-7 hetesen is. Emiatt állandóan bealudt, nem szívott rendesen. Meg volt más gond is, de nem akarlak untatni vele. Szóval, már én sem aggódnék, ha másodjára járok így...ez van és kész. Kapott tápszert és most már ugye 15 hónapos. És szépen cseperedik. :)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolso! velunk a stressz tette ezt, ezen nem kell agyaljak ezt biztosan tudom:) Koszi mindenkinek a goyrs valaszt!
Szia! Ha, a babád nem szopizik, akkor nem áll be az úgymond kereset-kínálat! Minél többször kellene szopiztatni, akár 2 óránként, hogy ismét beinduljon a tejtermelés és ne az apadás! Ha kiegészíted tápival, akkor nem fog beállni a termelés! Elõször mindig az átlátszóbb, hígabb tejcsi jön, majd a zsírosabb, táplálóbb! Szerintem tegyél egy próbát a sûrûbb szopiztatással sok folyadék (rostos, szopis tea, sör) és légy türelmes, hátha sikerülni fog csak szopiztatnod! Még olyan pici a babád, van esélyed ne add fel!
Elsõ vagyok. Szerintem a lehetõ [email protected] érzés akkor van, mikor jön az a sok ismerõs és vadidegen (pl. buszmegállóban!!!!) a kérdéssel, hogy "és van elég tej, szopik rendesen" Engem ezzel stresszeltek be a legjobban. Mikor elárultam, hogy tápszeres akkor jöttek a "probáljunk megértõ fejet vágni" arcok, hogy "végülis felnõ úgy is" Hát, [email protected] Úgyhogy igazából nekem a környezet paráztatása árott a legtöbbet. De utólag csak nevetek azon, hogy ennyire pörögtam ezen az illik õsanyának lenni témán. Valamit ennie kell a babának. Ha mindent megpróbáltam és éhes akkor marad a tápszer. Ha tápszert kap folyamatosan, akkor igen, elõbb-utóbb elapad a tej. Ahogy férjem mondja mindig. ez egy ilyen bicikli... A gyereknek egy kiegyensúlyozott anyára és táplálékra van szüksége. Ha ez tápszerrel megy akkor így. Evvan.
Elõször is ne drámázz rajta, mert én is csak utólag tudom, hogy ez nem a "vég"... Manapság illik õsanyának lenni és 3 évig szoptatni, de ha nem megy, hát nem ment. Bumm. Utolag lazábban kezelném ezt is. Nálam is 4 hétig ment a mellszívózás, mert a lányom egy mpercig sem szopizitt, ki kellett fejni és 4 hét után jutottam el én is a két mellbõl 50 ml-ig. És itt azt mondtam, hogy lópikulát fogom én venni tizenezrekét a More Milket, meg iszom a sok teát, meg az összes homeos tejserkentõ [email protected] Igen, hagytam úgy, kifejés nélkül, ill. nem fejtem többet és "szépen" elapadt és slussz. Most másfél éves a lányom, de még beteg nem volt, szóval ez alapján még nem volt hátránya a tápszerbõl. Nincs itt a világ vége, hidd el.
*szoptatni akarok, de NEM tudok (Bocsánat!)
A kérdező hozzászólása: Koszi a gyors valaszokat. folyton mellre teszem de 2 perc utan rangatja, ordit, mert nem jon belole semmi:( de ahogy kedves elso irta, illik osanyanak lenni es mindenki ugy nez ram mintah bunt kovetnek el, de nem hagyhatom ehesen, ha nincs tej, muszaj tapszert adnom, hiszen meg a nemletezo fogara is gyanakodtam hogy biztos azert sirt annyit.
A kérdező hozzászólása: A buszmegallos nenikek, rokonok, anyosom (aki a fofofoosanya), ugyanigy okoskodnak. Engem is kiakaszt, de meg fogom mondani legkozelebb, hogy akkor szoptasd te, neked sincs sokkal kevesbb mint nekem.Szep napot minden szoptatos es nem szoptatos kismmanak:) mert mind azok vagyunk:) Felviditottatok!Koszike!
én is így jártam. most 6, 5 hós és még szoptatok szerencsére. minden anyukánál a prolaktin hormon 3 hónaposan visszaáll az eredeti szintre (terhesség elõttire, mert terhesen kezd nõni a hormon és szülés után 3 hóig a legmagasabb, aztán visszaáll normálra). Ilyenkor mindenki észlel (többség) tejapadást, kevesebb tejet, vagy 5 perc múlva érkezõ tejet. Ne add fel, én sem tettem. 2 hétig stresszeltem rajta, nagyon oda voltam, aztán össze szedtem magam, megnyugodtam és újra oké volt minden. nekem az volt a bajom, hogy 5 perc mire jött a tej, és szegénykém meg türelmetlen volt. nem adtam pótlást, ha kimaradt egy szopi, akkor kimaradt. tudtam, ha éhes lesz, lesz türelme kivárni. éjjel, volt, hogy 10 perc múlva jött csak a tej. ilyenkor cumival megnyugtattam, aztán mire megnyugodott, vissza a cicire, és ez így ment addig, amíg nem indult meg a tej. rossz volt, de nem adtam fel. sokáig tök jó volt minden, aztán 6 hó elõtt megint ez, csak már nem pánikoltam, és azóta megint oké. amúgy semmi nem segít (bogyók, tea, kapszulák...), minden a fejedben dõl el. nekem talán az segített, hogy szopi közben tvéztem, így nem azt vártam, hogy mikor jön már a tej, mert akkor tutira azért sem jött. meg még vettem a brendonban egy melegítõs mellpárnát, szopi elõtt melegítettem vele a mellemet, és így kb 2 perc múlva jött. remélem segítettem, kitartás, ne add fel.
Ne aggódj, felnõ tápszeren is, semmi baja nem lesz. Az én kislányom is 3, 5 hós kora óta azt eszi. Amúgy én mindenkinek azt hazudtam hogy szopik rendesen (fõleg a buszmegállósoknak). De anyósomék is késõbb tudták meg, hogy már nem.
Szia Nekem is most múlt el 3 hónapos a fiam, Mi csak a kórházba tudtunk szopizni mert ott muszáj volt, (baba barát) a gyerek éhezett és besárgult... itthon kapott tápszert 1 hónapig még fejtem ami lejött és utána elapadt. Ma már szép nagy baba engem is bántott mindenki h rosszul csinálom de ez van mára már senkit nem érdekel mit eszik csak nõjön. Ne aggódj ezen az a lényeg h a babának és neked jó legyen. (lehet h a fejlõdési ugrás az oka az 3 hó körül is van.)

Milyen mókás/különleges kellékkel vagy ötlettel dobhatnám fel kislányom 3. szülinapi összejövetelét, ahol sok felnőtt, pár hós baba és 2-3 éves gyerkőc is lesz?

Minden érdekel, nem csak gyerekeknek szóló különlegességek! Kertben,teraszon,és nappaliban is leszünk.

Legjobb válasz: Hát így elég nehéz. Az én lányom szülinapján arcfestés lesz. A 2-3 évesek már élvezik és nagyon tudják élvezni, és aki picit tud rajzolni az könnyedén megcsinálja csak festék kell hozzá. És felnõtteket is simán lehet pingálni. :))

Hát így elég nehéz. Az én lányom szülinapján arcfestés lesz. A 2-3 évesek már élvezik és nagyon tudják élvezni, és aki picit tud rajzolni az könnyedén megcsinálja csak festék kell hozzá. És felnõtteket is simán lehet pingálni. :) )
Szia! Pl lehetne közös játékokat kitalálni , zsákban ugrás, vizbõl alma kiszedés szájjal, turó rudi felakasztása és kéz nélküli megevése.Labda dobálás egy nagy tálba stb. Vagy esetleg lehet közös játék úgy is, hogy egy nagy körbe beülnek a szülök a gyerekekkel és mondokák éneklése tapsolás.Most hirtelen ezek jutottak eszembe amit mi is csináltunk.
A fiam 3. szülinapjára anyósom csinált egy káposztasünt. Veszel egy egész káposztát, csinálsz kiflibõl, szalámiból, sajtból, zöldségbõl, stb kis parti falatokat, amiket fogpiszkálóval a káposztára szúrsz. Amellett, hogy nagyon mutatós, még praktikus is- nálunk gyerek és felnõtt egyaránt ette!
A kérdező hozzászólása: Köszi köszi köszi! Már most egy csomó ötletet adtatok! Szuper!
Szerintem 2-3 éveseknek még nem érdemes ilyen megszervezett játékokat csinálni, mert úgyse figyelnek oda, csak "randalíroznak". Az én fiam 3. szülinapján viszont olyat csináltam ami nagyon tetszett neki: felfújható gumimedencénket behoztam a nappaliba és egy csomag (100db) mini-lufit (vízibombát) felfújtam és teleraktam vele a medencét. Imádta. Fõleg, hogy kipukkadtak alatta lufik és jó nagyokat pukkantak... :) Azóta is emlegeti.

Novemberben lesz kislányom 3 éves, menjen idén óvodába?

Tudom, hogy betöltött 3 éves kor után elvben mehetne, de mivel nagyon-nagyon anyás nem tudom nem lenne-e jobb jöv? szeptemberig várni. Játszótéren is fogja a kezemet, csak úgy megy homokozni is. Pedig járunk gyerektársaságba rendszeresen, heti 2-3 alkalommal. Több pszichológus véleményét is olvastam err?l, mindegyik azt mondja, hogy az ilyen visszahúzodó gyerekeknél nem kell siettetni az ovit, de félek, hogy nem-e azzal teszek neki rosszat. Ha van valakinek tapasztalata ez ügyben, legyenszíves írni!

Legjobb válasz: szia, mi okt ben leszünk 3 évesek s megyünk oviba::)Kisfiam igaz nem anyás csak mint más gyerek...voltunk is leendõ oviban leendõ csopOrotban s két órán át játszott, úgy kellett kihozni, rám se nézett...õ vágyik már. De gyerekfüggõ...én elvinném nyáron ovinézõbe gyermeked...mert lehet h késõbb még rosszabb lesz...

szia, mi okt ben leszünk 3 évesek s megyünk oviba::) Kisfiam igaz nem anyás csak mint más gyerek...voltunk is leendõ oviban leendõ csopOrotban s két órán át játszott, úgy kellett kihozni, rám se nézett...õ vágyik már. De gyerekfüggõ...én elvinném nyáron ovinézõbe gyermeked...mert lehet h késõbb még rosszabb lesz...
Nekem a lányom karácsonykor volt 3 éves, mégis szeptember óta ovis, és imádja.Elsõ napok nálunk is így voltak, hogy bent maradtam vele, de egyik nap mondtam neki hogy maradjon itt az oóónénivel, elugrom boltba.Ott maradt!!!Ebben nagy szerepe van egy kedves óvónéninek!Másnap már nem maradtam ott, de egész nap készenlétben voltam, mikor csörren a telefon hogy örjöng!Erre mikor délben mentem érte azt mondta a lányom hogy menj haza, én itt akarok aludni az oviba a gyerekekkel.Imád járni!!Soha nem volt hiszti, vagy vita az ovi miatt!Nem bántam meg hogy már szeptemberbe ovis volt!
szerintem ha meg tudod tenni, hogy ne vidd, akkor ne vidd és maradjon még otthon veled. Bõven ráér egy év múlva kezdeni, mert ahogy írod még nem érett az ovira. Még nincs nagy önbizalma, szüksége van rád, én nem az ovival kezdeném, hanem játszóházas játszódélutánokkal, ahol ott hagyom néha-néha 1-2 órát.+ rengeteget dicsérném, és olyan közös programokat szerveznék vele, ami tetszik neki és lehet, hogy kisebbeknek való, de biztosan sikerélményt nyújt számára. vagy elvinném valamilyen baba-mama klubba.


Kislányom 3 éves és lenyelt 3 cseresznyemagot nem köpte ki. Nem lesz baja ugye?

Apjával bef?tt cseresznyét ettek a többit kiköpte de hármat lenyelt..bocsi ha hülye a kérdés de akkor is.

Legjobb válasz: Nem lesz baja, ki fogja kakilni!

Nem lesz baja, ki fogja kakilni!
semmi baja nem lezs ki fog jönni nem fog bélcsavarodást kapni én hányat lenyeltem anno
A fiam a nyáron az apró szilva magot is lenyelte, apám adott neki, nem tudta, hogy nem tudja kiköpni. Már a 4.et ette, mire odaértem, de semmi baja nem lett tõle (2, 5 éves volt akkor).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm....anno én is gyerekkoromban....de ugya mindenki aggodik a gyerekéért..:-)) Igen én is a bélcsavarodásra gondoltam...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm....-)) megnyugodtam...:-))

Kislányom szeptemberben lesz 3 éves, és nem vették fel az óvodába helyhiány miatt. Mi lesz most, ha nem mehet oviba? Mással is előfordult már ilyen?

Legjobb válasz: Az eszem megáll ettõl az ovimizériától, mi is alig bírtuk elintézni hogy 3 és fél évesen felvegyék és itt van az ovi 200m-re. Nevetséges helyzet.

Az eszem megáll ettõl az ovimizériától, mi is alig bírtuk elintézni hogy 3 és fél évesen felvegyék és itt van az ovi 200m-re. Nevetséges helyzet.
nálunk ugyanez a helyzet, én sem tudom még, hogy mi lesz. A tesója oda jár, itt lakunk, ide is vagyunk bejelentve, engem várnak vissza a munkahelyemen, max. megy magánoviba és rámegy a fizetésem. Nekünk azt is mondták, hogy év közben sem fogják felvenni, mert sokan várnak már, csak 2013. szeptemberétõl van esély. Nonszensz.
Nekem sem vették fel, õ novemberben lesz 3. Majd talán jövò szeptembertõl. Nekem szerencsém van, bölcsis és a vezetõnõ megengedte, hogy maradjon még egy évet, így tudok dolgozni.
merre felé laknak, akiknek nem veszik fel a gyereket? én községben lakom, itt nincs ilyen gond, szerencsére..
elsõ vagyok bp 12.
Annó nekem sem vették fel a lányomat oviba, akkor még nem volt szó tesóról, úgyhogy én családi napközit kerestem. Még mindig jobban jöttünk volna ki, mintha itthon maradok gyesen, vagy ugye a Te esetedben semmi ellátás nélkül. Szerencsére össze jött a tesó, úgyhogy így nem volt gond, de most minket a bölcsi szívatott meg. Nem vették fel a kicsit, engem meg várnak vissza, illetve gyesen ha az ég leszakad sem tudok itthon maradni. Fellebbezd meg az ovit mindenképp, és menj be az önkormányzatba és mond meg, hogy mi van, ha nem veszik fel, mindjárt szociális alapon lesztek jogosultak, mert semmi pénzetek nem lesz! Ha más nincs marad a magán, sajnos! :(((( Mi Pest megyében lakunk, iszonyú a helyzet, a bölcsibe 138-an jelentkeztek 50 helyre! Csak tudnám hova épült az a sok bölcsi meg ovi amit ígértek!
Nem semmi, nálunk "küzdenek" a gyerekekért a pedagógusok, mert olyan kevés születik itt (békés megye). Akkor mi lesz jövõre, amikor is 2013 szeptemberétõl kötelezõ lesz az ovi 3 éves kortól. Nyitnak új óvodákat?

Kislányom decemberben lesz 3 éves, akit születése óta egyedül nevelek.3 éves kora alatt elviheti-e az apja 1 egész napra? Eddig rendszeresen látogatta, olykor-olykor néhány órára el is vitte, de most egész napra el szeretné vinni. Megteheti?

Legjobb válasz: Igen, elviheti egész napra, már eddig is elvihette volna, csak nem alhat még ott, ha te nem engeded. Most OFF leszek, ne haragudj meg ezért: De ha apa megbízható, akkor miért ne adnád oda? Van okod félteni tõle a gyereket? Ha nincs, akkor ott is alhat, van olyan nagylány õ már szerintem. Hagyd, hogy jó kapcsolat alakuljon ki köztük. Sokan az apán a gyerekkel akarnak bosszút állni, te ne tedd. Persze lehet, hogy ez nálatok máshogy van, csak ennyibõl nem derül ki.

Igen, elviheti egész napra, már eddig is elvihette volna, csak nem alhat még ott, ha te nem engeded. Most OFF leszek, ne haragudj meg ezért: De ha apa megbízható, akkor miért ne adnád oda? Van okod félteni tõle a gyereket? Ha nincs, akkor ott is alhat, van olyan nagylány õ már szerintem. Hagyd, hogy jó kapcsolat alakuljon ki köztük. Sokan az apán a gyerekkel akarnak bosszút állni, te ne tedd. Persze lehet, hogy ez nálatok máshogy van, csak ennyibõl nem derül ki.
Meg.
A gyerek érdeke mindennél fontosabb.Ehhez a jó apa-gyerek kapcsolat is szükséges.Már eddig is odaadhattad volna neki.És a jövõben megkellene beszélnetek minden fontos dolgot, ami a gyerekkel kapcsolatos.Egyformán kell nevelnetek, függetlenül attól, hogy ti már nem szeretitek egymást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Sajnos van okom félteni a gyerekemet, mert volt már rá példa, hogy odajött a lakásunkba részegen és a kislányom elõtt lökdösött, szorongatta a nyakamat. Anyukáméktól kértem gyorsan segítséget, õneki nekiment, fellökte, szidta õt és Apukámat... Neki már van egy másik családja 2 gyerekkel, de mellette velem is folytatni szeretné a "kapcsolatot", és mivel én folyamatosan visszautasítom, ezért viselkedik agresszívan, mindig megsértõdik, vitatkozik, s olyankor 2 hétig a lánya felé sem néz. Féltem tõle a lányomat, mert szokott inni és ha iszik, akkor megbolondul. Én szeretném a legjobban, hogy nagyon jó kapcsolat legyen közöttük. Még meg sem született a kislányom, amikor már felajánlottam neki, hogy bármikor jöhet hozzá látogatni, játszani... de amióta így viselkedett, azóta tartok tõle és félek, hogy újból megtörténik. :-(

Kislányom 3 éves lesz, hintalovat szeretnék neki venni. Milyet érdemes venni ebben a korban? Amiket láttam, általában elég kicsik. Elsősorban fát szeretnék.

Legjobb válasz: Szerintem már elég kicsi 3 évesnek egy sima hintaló. Vagy ha tetszik is neki, nem sokáig köti le. Ha mindenképp ló szerût szeretnél, akkor ajánlanám ezt: http://www.siva-store.hu/pictures/guru-lo-jatek/gurulo4.jpg Ezen tényleg a lovagló pozíciót kell utánozni, és közben megy is. A 3.5 éves lányom egy játszóházban próbálta ki elõször, azóta ilyet szeretne.

Szerintem már elég kicsi 3 évesnek egy sima hintaló. Vagy ha tetszik is neki, nem sokáig köti le. Ha mindenképp ló szerût szeretnél, akkor ajánlanám ezt: http://www.siva-store.hu/pictures/guru-lo-jatek/gurulo4.jpg Ezen tényleg a lovagló pozíciót kell utánozni, és közben megy is. A 3.5 éves lányom egy játszóházban próbálta ki elõször, azóta ilyet szeretne.
Csörgõt vagy cumit is vegyél mellé....a hintaló, amit megveszel kb egy percig lesz neki érdekes, aztán mehet a süllyesztõbe.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó hozzászóló. Ilyen válaszért kár koptatni a billentyûzetet.

Kislányomat 3 éve könnyen gyorsan gátvédelemmel szültem, akkor a teso is ilyen álomszülés lesz?

Tapasztalatok?Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Reméljük. :) Szívbõl kívánom! Azért ne éld bele magad, mert ahogy minden terhesség, úgy minden szülés más. Attól, hogy az elsõ szülésed ilyen "álomra" sikeredett, még lehet a másodiknál komplikáció. Ha ilyen szuper lesz a második szülésed, akkor jó, de akkor sincs gond, ha esetleg császár lesz a vége, a lényeg az egészséges baba és mama.

Reméljük. :) Szívbõl kívánom! Azért ne éld bele magad, mert ahogy minden terhesség, úgy minden szülés más. Attól, hogy az elsõ szülésed ilyen "álomra" sikeredett, még lehet a másodiknál komplikáció. Ha ilyen szuper lesz a második szülésed, akkor jó, de akkor sincs gond, ha esetleg császár lesz a vége, a lényeg az egészséges baba és mama.

Anyukák, kislányom 3 éves lesz, irnátok szép verseket? Megköszönném.

Legjobb válasz: A kis elefánt 3 éves Mint te, kicsi édes Úgy nõsz mint a gomba Egyre-egyre mosolyogva Tekint rád mindenki Téged nem nehéz szeretni Nézd,a macit is túlnõtted S közben álmaidat szõtted Szõdd tovább az álmod s álmom Legyél boldog kicsi lányom! :)

A kis elefánt 3 éves Mint te, kicsi édes Úgy nõsz mint a gomba Egyre-egyre mosolyogva Tekint rád mindenki Téged nem nehéz szeretni Nézd, a macit is túlnõtted S közben álmaidat szõtted Szõdd tovább az álmod s álmom Legyél boldog kicsi lányom! :)

A kislányom 3 éves lesz januárban és kínlódunk a délutáni alvással! Miért nem akar aludni? Neki még kellene!

Ilyen korban még szükséges a délutáni alvás, de már 3/4 1 óta az ágyban van és még mindig dumál, nem alszik. Mi lesz így az oviban? Megyek vissza dolgozni hamarosan, már délel?ttös az oviban és most próbálnám egész naposra hagyni... De így?

Legjobb válasz: Hidd el, az oviban az otthonihoz képest fegyelem van, ott tuti fog aludni. Még a 6 évesem is alszik ott délben. Itthon már évek óta nem, csak nagyon ritkán. E miatt ne aggódj. Egy pár nap, és megszokja azt is, és még örülhetsz annak is, hogy 3 évig kihúzta az alvást. A lányom lét éves, ma egy órán keresztül nyafogott, hogy nem akar aludni.

Hidd el, az oviban az otthonihoz képest fegyelem van, ott tuti fog aludni. Még a 6 évesem is alszik ott délben. Itthon már évek óta nem, csak nagyon ritkán. E miatt ne aggódj. Egy pár nap, és megszokja azt is, és még örülhetsz annak is, hogy 3 évig kihúzta az alvást. A lányom lét éves, ma egy órán keresztül nyafogott, hogy nem akar aludni.
A lányom 2 éves kora elõtt 1 héttel hagyta abba a nappali alvást. Azóta kétszer aludt el nappal, pedig már 3. :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!