Találatok a következő kifejezésre: Kislányom 23 lesz, (3 db)

Kislányom 23 hónapos lesz, amikor megszületik a kistestvére. Aggódom, hogy hogy fogja bírni nélkülem, amíg kórházban leszünk. Mire számíthatok?

Apukáját is nagyon szereti, meg anyukámék is közel vannak, de azért az anya, az anya. Nagyon ragaszkodik hozzám. Pár óra, vagy ritkán egész délel?tt vagy délután nem okoz neki gondot nélkülem, de azért egy hét, az nagyon sok id?. Nagyon várom tapasztalt anyukák válaszát, akiknél a nagyobb gyerek kb. ennyi id?s volt a szülés idején. Nagyon köszönöm!

Legjobb válasz: Ne aggódj,jobban fogja bírni mint te!Én is tartottam tõle,de nem volt semmi baj,egy ekkora gyerekkel már mindent meg lehet beszélni az õ szintjén.Mi elmondtunk nekik mindent,hogy korházba megyek hogy segítsenek világra hozni a kistesót.Addig a mama meg apa fog rájuk vigyázni és milyen jó lesz nekik...Szép szülést!

Ne aggódj, jobban fogja bírni mint te!Én is tartottam tõle, de nem volt semmi baj, egy ekkora gyerekkel már mindent meg lehet beszélni az õ szintjén.Mi elmondtunk nekik mindent, hogy korházba megyek hogy segítsenek világra hozni a kistesót.Addig a mama meg apa fog rájuk vigyázni és milyen jó lesz nekik...Szép szülést!
Nem lesz 1 hét, a 3. napon már kitesznek majd... Mondd neki, hogy most õ vigyáz apára, õ lesz a házigazda :) És tényleg nagyon jól viselik, nálunk 18 hós volt a "nagy", amikor megszületett az öccse ;)
szia Nekem 3éves volt lányom mikor fiam született! nagyon jol viselte mig én a korházba voltam. Délelött a bölcsibe volt délután mig apa nem jött meg a munkábol a kerinél volt!minden este hivott apa mert beszélni akart velem lányom.Nem sirt semmi mondtuk neki hogy hozzuk haza öcsit nem soká.
Szia! Nekem 19 hónapos volt a fiam, mikor megszületett a kistesó. A fiam borzasztó anyás volt. Senkivel nem volt szinte el csak velem. Meglepõen nagyon jól viselte, hogy nem oltam itthon. Nem mondom, hogy néha nem sírt utánnam, meg rengeteget emlegetett, de komoly gond nem volt. Igaz a kórházba csak 1szer hozták be, mert persze nem akart hazamenni, igy jobbak láttuk, ha nem jön be többet. Annyi, hogy esténként beszéltem telefonon vele. De én sokat mondtam neki, hogy lesz egy pár nap amikor anya nem lesz itthon, mert a kistestvéred kibujik a pocakból. Beszélgess vele sokat errõl. Üdv

Oviban mekkora egy csoport létszám? Felvették a kislányomat, vegyes csoportba, de számomra sokkoló hogy 23 kicsi lesz a csoportban+ a nagyok.

Legjobb válasz: Nálunk 25 fõ a max egy csoportban. Szintén vegyes csoport, tehát kicsik nagyok összesen ennyien vannak.

A lányomék a középsõ csoportban csak 23-an voltak, örültek is az ovónõk, hogy jobban lehet velük foglalkozni. A kiscsoportban és nagycsoportban 31-33 gyerek volt.
Nálunk 25 fõ a max egy csoportban. Szintén vegyes csoport, tehát kicsik nagyok összesen ennyien vannak.
Nálunk vegyes csoportok vannak és kb. 28 (!) a csoportlétszám. Szerintem ez rengeteg.
http://www.oh.gov.hu/maximalis-csoport/cikk-cime-110628 ovis csoport max 30 gyerek lehet a létszámtúllépéssel!
Nálunk szinte mindenhol 30 körül van a csoportlétszám. Elvileg 2 óvónõ és 1 dajka foglalkozik velük, de valahol még dajka sincs, hanem 2-3 csoportra jut egy. Ha "csak" 23 gyerek van, akkor irtó szerencsések az óvónõitek.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Direkt azért írattam vegyes csoportba, hogy nagyobbakkal legyen.. Hát így nem sok nagy lesz:(
Ha nem vegyes csoportba adnád, még több kicsivel lenne együtt. A vegyes csoportban az a jó, hogy a „nagyok” már azért jól elvannak, nem kell õket beszoktatni, tehát ebbõl a szempontból még jobb is a helyzeted, mintha 28 kicsit kéne az óvónõknek beszoktatni. Inkább szegény nagyokat kellene sajnálni, mert elég kevesen lehetnek, és nekik azért megterhelõ a sok kicsi az elsõ pár hónapban.
Szia! A 23 az nem is sok, nálunk a kiscsoportban tavaly 32 kicsi volt! És mind csak kicsi! Két óvónõre és egy dajkára. Ez a nem semmi, igaz?
Nálunk 3 ovi van a településen. A kiscsoportról tudok jelen esetben nyilatkozni, barátnõm kislánya szept-ben kezdi az ovit. az egyikben 12 fõ, a másik ban 32 fõ a harmadik oviban pedig 30 fõ kislurkó kezdi az ovit:(:(:
Ja, most nézem, hogy a 23 csak a kicsik száma. Hát, ez az átlagos a magyar ovikban...
elvileg 26 gyerek. én nagyobb létszámú ovis csoportot még nem láttam, pedig voltam párban.

Dec.23-án lesz 2 éves a kislányom. GYES, GYED?

A gyedet gondolom nem kell lemondani (és dec-ben már csak töredéket fogok kapni?). mikor érdemes/kell a gyest megigényelni? azt is az államkincstárnál kell?

Legjobb válasz: elsõ vagyok. Vagy januárba kapod meg a gyest, ezt nem tudom pontosan.

elsõ vagyok. Vagy januárba kapod meg a gyest, ezt nem tudom pontosan.
Igen az államkincstárnál. Elõtte 1 hónappal add be az igényt, hogy folyamatos legyen.A gyedet pedig csak 23.-áig kapod, 24-tõl már gyes. Tehát decemberbe gyedet és gyest is kapsz.
A kérdező hozzászólása: ok köszi!
Mi most okt 25-én váltunk. Szeptember végén kitöltöttem a papírt és bevittem az államkincstárhoz (ott kaptam a nyomtatványt, de állítolag interneten is ki lehet tölteni) . Az ügyintézõ azt mondta, hogy ezt a pár napot nem számfejtik külön, majd a következõ hónapban kapom meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!