Találatok a következő kifejezésre: Kislányom 2 Sokat (59 db)

Kislányom 2 éves. Sokat folyik az orra, náthás és horkol is néha. Lehet hogy orrmandulaműtét kell neki a fül-orr-gégész szerint. Kinek mi a tapasztala? Kivetessem vagy ne? Van-e baj belőle ha kivetetem?

Legjobb válasz: 3 évig gyakori középfülgyulladással, horkolással, orrfolyással küszködtünk amíg végül az orvosunk úgy döntött, hogy vetessük ki a kislányom orrmanduláját. éves volt amikor kivették. Altatásos mûtét, elég vacak utána (szégyellem nagyon de én szinte elájultam amikor kihozták a mûtõbõl és láttam ahogy "élettelenül" fekszik. Brrrr!) amikor felébrednek harákolnak, nehezen nyelnek, meg minden rossz de 1-2 óra alatt elmúlt mindenkinél a nagyon kellemetlen rész. Lényeg, hogy a mûtét után többet nem volt középfülgyulladás, a náthák 3 nap alatt lemennek és a szörnyû horkolás is megszûnt. Úgy tudom, ha csak az ormmandulát veteti ki a doki az elég és az immunrendszere nem gyengül annyira mint ha a torokmandulát veszik ki. Ám... csak nátha miatt nem tenném ki a gyerekemet egy altatásos mûtétnek, ráadásul nem is csinálják ilyen kis korban mivel a legtöbb gyerek kinövi ezt a problémát. Talán inkább annak néz körül, hogy nincs-e allergizáló dolog a gyerek környezetében ami okozhatja a folyamatos orrfolyást ami okozhat gyulladást. Talán mûtét nélkül is meg lehetne úszni. Nekünk sajnos nem lehetett de a sok fülfelszúrás már károsabb volt mint a mûtét.

3 évig gyakori középfülgyulladással, horkolással, orrfolyással küszködtünk amíg végül az orvosunk úgy döntött, hogy vetessük ki a kislányom orrmanduláját. éves volt amikor kivették. Altatásos mûtét, elég vacak utána (szégyellem nagyon de én szinte elájultam amikor kihozták a mûtõbõl és láttam ahogy "élettelenül" fekszik. Brrrr!) amikor felébrednek harákolnak, nehezen nyelnek, meg minden rossz de 1-2 óra alatt elmúlt mindenkinél a nagyon kellemetlen rész. Lényeg, hogy a mûtét után többet nem volt középfülgyulladás, a náthák 3 nap alatt lemennek és a szörnyû horkolás is megszûnt. Úgy tudom, ha csak az ormmandulát veteti ki a doki az elég és az immunrendszere nem gyengül annyira mint ha a torokmandulát veszik ki. Ám... csak nátha miatt nem tenném ki a gyerekemet egy altatásos mûtétnek, ráadásul nem is csinálják ilyen kis korban mivel a legtöbb gyerek kinövi ezt a problémát. Talán inkább annak néz körül, hogy nincs-e allergizáló dolog a gyerek környezetében ami okozhatja a folyamatos orrfolyást ami okozhat gyulladást. Talán mûtét nélkül is meg lehetne úszni. Nekünk sajnos nem lehetett de a sok fülfelszúrás már károsabb volt mint a mûtét.
Én a kislányomnak 5 evesen vetettem ki az orrmandulaját. Sajons 5 evre rá vissza nõtt, most megint mehetünk mûtetre:(( Addig jo volt amig nem nõtt vissza mert nagyon jól tudott ejjel aludni, meg náthás sem volt, de most megint kezdödõtt minden elölrõl. Sajnos vissza nõ, igaz vannak kivételek. Sok sikert!
Szia... nekem is 2évesen vették ki az orr mandulámat, azota semmi baj, viszont valakinél vissza nõl. Baj szerintem nem lehet belõle!
Szerintem nem sok, elég kis súllyal született, most hozza be :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Akkor kicsit megnyugszom :) Igaz, hogy picike volt nagyon, csak annyira hihetetlen, hogy már 4, 7kg...nõ, mint a gomba :) jó babázást Mindenkinek
Az enyém 3 hónapos korára duplázta meg.
Az én kislányom 3250-el született, most kb. 5800 gramm. Jövõ héten lesz három hónapos. S egyáltalán nem kövér. Szóval teljesen normális, ha gyorsabban fejlõdik. Akkor van baj, ha nem gyarapodik. Azt mondják a normál átlag a havi 400-1100 gramm gyarapodás.
Szerintem nem sok! Az én lányom 2640grammal született, 2340el hoztuk haza! MOst 7hónapos és 8500gramm. :)
Felevre a 6 kilot kell elerni. Azert mondjak a duplazast, mert atlagban minden baba 3 kilo korul szuletik. (regebben ez jobban igaz volt) Ugyhogy a babad pont jol fejlodik!
Nekem 2.5évesem van. Nála azt mondták hogy 3 hósan jó ha dupláz és fél évesen tripláz. De manapság az is jó ha 1 évesen tripláz.. De szerintem õ mivel kicsin született relativ nem baj.Azt mondják a kisebbek GYORSABBAN hiznak idekint. Szóval ne aggódj.Lányom 26al született, most 2.5évessen 11 kg.:)
Nem sok, pont jó. Az én kisfiam 2150 grammal született, 2 hónapos korára õ is megduplázta a súlyát. A gyerekorvosunk azt mondta, hogy ez így rendben van, behozta a lemaradását.
Havi kb 1-1 kilót híznak, tehát nem sok.
a fiam 3800 g-al született, most 6kg és még mincs 2 hónapos, de nem kövér, szép kis soványos pofija van. tehát nem törvényszerû ez az elõírás dolog... egyáltalán nem sok, szépen gyarapodik, ügyes baba :)

5 és fél hónapos a kislányom.2 hónapos korától a Milupa AR tápszert kapja. Ez a tápszer eddig bevált, de 2hete nagyon sokat bukik, akár órákkal az etetés után is.1 hónapja kiegészítésként adok neki gyümölcsöt. Mi lehet az oka, hogy ennyit bukik?

Legjobb válasz: Szia! Az én fiam is ezt a tápszert eszi. És õ is megint nagyon sokat bukik mióta mást is kap. Pedig nem volt ilyen gondja amióta ezt a tápszert ette. Én sem értem a dolgot. A védõnõnk azzal magyarázta,hogy ez azért van mert mostmár sokkal többet mozog. De ez engem valahogy nem nyugtat meg. :( Ja az én fiam 6,5 hós.

Szia! Az én fiam is ezt a tápszert eszi. És õ is megint nagyon sokat bukik mióta mást is kap. Pedig nem volt ilyen gondja amióta ezt a tápszert ette. Én sem értem a dolgot. A védõnõnk azzal magyarázta, hogy ez azért van mert mostmár sokkal többet mozog. De ez engem valahogy nem nyugtat meg. :( Ja az én fiam 6, 5 hós.
Az enyém is tápszeres, de kb. három hónapos kora óta nem bukik.Most lesz hat hónapos.


Ez is a Pavor nocturnus = éjszakai felriadás lehet? Kislányom 2, 5éves múlt. Sokat olvastam utána, lécci ne linket küldjetek, inkább tapasztalatot várnék. Ma reggel óta tudok erről a problémáról.

Sokszor így ébred, de maximum éjjel két órakor: - visít, ordít vagy sír. - közben nyögdécselve forog, tekereg, nyújtózik, csapkod. - nem akar semmit, valamire reagál, de csak annyit, hogy NEM - mindenre, határozottan. Már ha válaszol. Nem tudom megfogni, megölelni, mert ellök magától, menekül tőlem, eltol, cumit sem kéri. - korábban azt hittem melege van és azért izzad, de lehet, hogy ez sem az aggódó anyuka túlöltöztetése miatt van. -láthatóan zaklatott, megnyugtatni szinte lehetetlen vagy sokára sikerül. Volt 5perces, volt 20 perces is. Szeme nyitva, igazából mindig úgy beszéltünk róla, hogy nem is tudom hogy alszik vagy ébren van!? Ezek a fő tünetek. Persze megyek majd beszélni dokival, de jól esne megerősítés vagy ellenkezés mások tapasztalataiból. Köszönöm!

Legjobb válasz: Bocs, hogy nem tudok segiteni, csak megerõsiteni, hogy nálunk is nagyon sokszor van ez- szintén 2 éves múlt a lányom.. Szörnyû! Már én is kiirtam kérdést, de nem lettem okosabb, ugyanazok a tünetek, mint Nálatok, és nem tuom igazából mit kéne csinálni!! Várjuk a válaszokat!

Bocs, hogy nem tudok segiteni, csak megerõsiteni, hogy nálunk is nagyon sokszor van ez- szintén 2 éves múlt a lányom.. Szörnyû! Már én is kiirtam kérdést, de nem lettem okosabb, ugyanazok a tünetek, mint Nálatok, és nem tuom igazából mit kéne csinálni!! Várjuk a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Egy kis infó, hátha valaki egyszer még elolvassa az egészet, mert érintett lesz ebben, vagy Ti, akik válaszoltatok idenéztek még. Voltam neurológián a kislányommal, a doki megnézte a videót és 10mp után mondta hogy ez pavor. Tehát ha Nálatok is ilyen problémák vannak éjszaka, akkor ez a probléma. Pszichológussal kell majd beszélnem, meg egy fül-orr-gégésznek megnéznie a gyereket, hogy az orrmandulái rendben vannak-e!? Ennyi, kitartást és nyugodt éjszakákat mindenkinek!
Nagyon szívesen. Írtam neked privit is. Nyugodt éjszakákat mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Szia! Felébreszteni illetve kizökkenteni ebbõl nem tudom. Egyszer vége van és alszik. Én meg várhatom, hogy mikor kezdi újra :( Hát nagyon köszönöm a segítségedet és hogy mindent így leírtál és megosztottad velem/velünk! Remélem hamar elmúlik minden kisgyereknél ez az egész...!
Van a másik fajta, a "rémálom" elnevezés, azt hiszem, ezt az különbözteti meg a pavortól, hogy mindig éjfél után van és reggel emlékszik rá a gyerek. Viszont abból határozottan fel tudod ébreszteni és nem a jellegzetes pavor tünetek vannak, rövidebb ideig is tart. Az én fiam is reagál dolgokra a roham alatt. Például kérdezem, hogy kér-e inni, ingatja a fejét, menjünk-e pisilni, bólogat, stb. Miközben meg a következõ és elõzõ másodpercben meg sem ismer, majd újra. Szóval furcsa, az biztos. A Madarász utcai alváslaborba én magam kértem idõpontot telefonon, mert a gyerekorvosunk nem vette komolyan, amiket mondtam neki, én éreztem, hogy ez nem egyszerû rossz álom. Igaz, kellett gyerekorvosi beutaló, de azért bementem és kész. Elõször csak beszélgetés volt a doktornõvel a Madarászban, majd adott egy papírt, egy hónapig kellett írnunk a rohamokat otthon, hány órakor volt, meddig tartott, milyen intenzitású, stb. Aztán utána ott töltöttünk egy éjszakát, "bedrótozták" a fejét, ami egy számítógéphez volt csatlakoztatva és így "aludt" a gyerek. Én mellette egy széken. Felébredt éjszaka sokszor, mert amikor fordult, a sok drót összegabalyodott és nem engedte fordulni, de roham az nem volt. Így ki tudták szûrni, hogy nem epilepszia, viszont azt, hogy pavor, csak az elmondottakból tudták megállapítani. De azt határozottan.
A kérdező hozzászólása: Ja...a fél évet tényleg nem Neked írtam :)
Elnézést, most látom, hogy a fél évet nem nekem írtad.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Nálunk a tejtermék kizárva, mert tejet, kakaót mindennap iszik de ez nincs minden éjjel. Hála Égnek! A fél évvel az olvasottaim alapján szerencsétek volt. Attól félek, hogy ha kezeletlenül illetve csak várva várunk akkor meg esetleg egy másfajta alvászavarrá alakul?! A Madarász utcaiban mit mondtak erre? Mit kell tenni? Voltatok neurológusnál vagy pszichológusnál? Kellett valami nagyobb trauma a kialakulásához? Csak azért kérdezem ezt mert nekünk a legelsõ ilyen éjszaka akkor volt amikor kibukott hogy bölcsibe jár. Az ébresztõs módszert próbáltátok? Hirtelen ezek jutottak eszembe és köszönöm ha válaszolsz! Azért nem írok privit, mert másokat is érinthet, érdekelhet, mint pl. az elsõ válaszolót! :)
Szia. Mi három és fél éve küzdünk a pavorral, voltunk alváslaborban is a Madarász kórházban, ott erõsítették meg. A leírt tünetek abszolút a pavorra illenek. Szívesen írok még tapasztalatot, ha van kérdésed.
Nßlunk is volt, igen ez a Pavor. Fél çv alatt elm?lt. A gyerekdoki azt mondta nem kell vele foglalkozni.
Nálunk a tej/tejtermék okoz ilyen tüneteket :( amikor nem kap átalussza az éjszakát
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtatok. Kedves elsõ válaszoló! Te találkoztál vagy hallottál már errõl Pavor nocturnus nevû problémáról? Egyik éjjel én fel is vettem, hogy hogyan viselkedik ilyenkor-arra az esetre ha esetleg neurológusra vagy pszichológusra lenne szükség a jövõben. Több helyen is olvastam hogy ez a két terület tud esetleg segíteni meg az ébresztõs módszer. De elõször tutira kéne tudnom hogy errõl van-e szó. Azért nem vagyok biztos benne, mert azt olvastam, hogy másoknál nem reagál a gyerkõc semmit. Az Lányom meg sokszor igen, ahogy írtam. De ugye ez sem szentírás!
Nálunk ez akkor volt mikor eldugult a fiam orra és nem kapott levegõt, a fulladás élmény hozta ki belõle. Most 3, 5 éves és már vagy 1 éve nem volt ilyen.
Õszintén sajnálom. Hidd el, hogy meg lehet tanulni vele együtt élni. És ez elmúlik egyszer, lehetne sokkal rosszabb is. Erre kell gondolnunk.

2 hónapos kislányom nagyon sok levegőt nyel evés közben, és nagyon sokat böfizik! Mitől van ez?

tápszeresek vagyunk, de a toommy tippes cumicüveget használjuk, amivel elvileg egy deka leveg?t sem nyelhetne!Mit csinálok rosszúl?Kajci közben többször megböfiztetem, de így is ficánkól folyamatosan, mert nomja a gyomrát a leveg?!

Legjobb válasz: Szia az én kis fiammal is igy jártunk és ki derült hogy bukos tápszert váltottunk és ez meg szünt

Szia az én kis fiammal is igy jártunk és ki derült hogy bukos tápszert váltottunk és ez meg szünt
A kérdező hozzászólása: Ar-es tápszert eszik!
Igen ezt nekünk a gyermek klinikán irták ki mert sajnos emiatt be került de szerintem ha a gyerek orvosnak meg mondod hogy ez a probléma akkor ö is fel irja
A kérdező hozzászólása: Õ nem sokat bukik, mert most már mi is bukós tápszert eszünk, hanem böfögnie kell folyamatosan, és böfög is.Nem tudom honnan megy a gyomrába a sok levegõ! Nincs egy nyugodt kajcizása, mert állandóan tekereg!:-(
Nem próbáltad az Infakol nevü oldatot az elvileg össze gyüjti a buborékokat a kis pocijábanhátha jobb lessz
A kérdező hozzászólása: Próbáltam, de undorodik tõle!:_(
Semmiképp sem vinném le. Eleve le van gyengülve az immunrendszere, könnyen elkaphatna valamilyen vírust.
Kizárt. Sétálni levinném.
Játszótérre nem, mert ott azért játszik, szaladgál, egyrészt leizzad, megfújja a szél, ne legyen több baja, mint amennyi így is van szegénynek. Másrészt nehogy bevérezzen a mûtét helye. Tudom, ilyenkor a gyerekeket ágyhoz kell kötni, de na. :) Esetleg egy rövid sétára menjetek le, hogy még is legyen friss levegõn, de nagy játékokat még ne.
Semmiképpen sem! Sõt, otthon se hagyd ugrálni, szaladgálni, mert hamar bevérzik. Hagyd hogy egész nap feküdjön az ágyban, nézze a mesét vagy rajzoljon vagy bármi, amihez ülni/feküdni kell. Sétálni csak kicsit vinném, én ma a boltba mentem el a másik utcára, hát majdnem megfagytam, meg nagyon fúj a szél, még nekem is megfájdult a torkom. Ha van kertetek sétáljatok egy kört, ha erkély akkor meg oda menjen ki vagy 5 percre.

Mit vennétek karácsonyra egy 2, 5 éves kislánynak? Nagyon sok mindene van de minden érdekli.

Legjobb válasz: Én lányom is 2,5 éves. Nálunk az orvosi táska lesz aktuális, illetve nagyon szereti a könyveket (Tesz-vesz város, Anna, Peti, Boribon...) Újabban nagyon szereti a szerepjátékokat. A babáit eteti, fürdeti... Valószínû konyhát is kap (felszerelése már van). És nagyon szeret vonatozni. Ikeás favonata van, nagyon imádja. Remélem tudtam segíteni.

Én lányom is 2, 5 éves. Nálunk az orvosi táska lesz aktuális, illetve nagyon szereti a könyveket (Tesz-vesz város, Anna, Peti, Boribon...) Újabban nagyon szereti a szerepjátékokat. A babáit eteti, fürdeti... Valószínû konyhát is kap (felszerelése már van). És nagyon szeret vonatozni. Ikeás favonata van, nagyon imádja. Remélem tudtam segíteni.

A kislányom 2 hónapos lesz. Másfél napja nem alszik rendesen, enni se eszik úgy ahogy eddig, egész nap nyűgös, sokat sír. Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Mit kap enni? Ha szopik, lehet fejlõdési ugrás is a háttérben. Ilyenkor többet szeretnének enni, de még nem állt be a nagyobb mennyiség... Ha sír, tedd vissza ugyanarra a cicire, amibõl elõzõleg kapott! így nem fog fájni a pocija se a sok tejcukortól (az elsõ tej nagyon cukros) és a melled is megkapja a megfelelõ ingert.. így néhány nap alatt beáll az új mennyiség. Csak 3 óránként válts mellet!

Mit kap enni? Ha szopik, lehet fejlõdési ugrás is a háttérben. Ilyenkor többet szeretnének enni, de még nem állt be a nagyobb mennyiség... Ha sír, tedd vissza ugyanarra a cicire, amibõl elõzõleg kapott! így nem fog fájni a pocija se a sok tejcukortól (az elsõ tej nagyon cukros) és a melled is megkapja a megfelelõ ingert.. így néhány nap alatt beáll az új mennyiség. Csak 3 óránként válts mellet!
A kérdező hozzászólása: Anyatejpótló tápszert adok neki mert sajna nincs tejem. Szóval nem tudom.
nekem elég front érzékeny!2hós a lányom
Az én fiam is ezt csinálja 1, 5 napja. Igaz, ma már nem sírt, de nem eszik annyit, mint eddig. Szerintem csak front lehet. Nyugi fog még ilyet csinálni máskor is. A fiam már 4 hónapos, de minden hónapra tartogat vmi furcsaságot.
Nem lesz semmi baja a babának.nekünk is volt sok, ráadtam.
SZERINTEM IS RAADHATOD..NEKUNK IS VAN.sZINTEN 2, 5 HONAPOS BABANAL.
A kisfiam ugyanolyan jól érezte magát egyetlen ilyen ruhájában, mint a többiben. Pelenkát cserélni viszont elég nehéz benne:(
Nekünk is vannak ilyenek, semmi baj nincs vele, csak a pelenkázás nehezebb, ahogy elõttem is írták. 2 hónapos kisfiú anyuja
Én nagyon szerettem a babámnál a hátul patentos tipegõket. Könnyen tisztába tudtam tenni a babát. A tipegõ lába szárával játszott addig, amíg törölgettem a popsiát. Ha zavar valakit, akkor pedig egyszerûen a csemete karjai alá kell hajtani, és máris nincs útban. Ráadásul a gyerek háta alatt sem gyûrõdik össze pelenkázás során.

A tejem nagyon nagyon sok, és van, hogy a baba fuldoklik annyira ömlik szopizáskor. A kislányom 2 hònapos. Mit tehetnék, hogy a fájdalom enyhüljön, illetve, hogy megtanuljon jòl szopizni az ömlô tej ellenére?

A mellem àllandòan csomòs, borzasztòan fàj, pòlòt sem tudok rà felvenni, annyira èrzèkeny.Hogyan tudom sgítei azt, hogy beàlljon a tejem a kereslet szerint? Nagyon nehezek így a mindennapok.

Legjobb válasz: Próbáltad már hogy lefejsz valamennyit és csak utána szopiztatod? Arra nem gondoltál még h tejadó anya legyél? A lefejt tejet le is fagyaszthatod biztonsági tartaléknak ha te pl. beteg lennél akkor is van mivel etetni a babát.

Próbáltad már hogy lefejsz valamennyit és csak utána szopiztatod? Arra nem gondoltál még h tejadó anya legyél? A lefejt tejet le is fagyaszthatod biztonsági tartaléknak ha te pl. beteg lennél akkor is van mivel etetni a babát.
A kérdező hozzászólása: Ezen összefüggésre még nem gondoltam, de valóban elég zsírosan táplálkozom. Szeretem a sült dolgokat. Ez lehet oka a rengeteg tejnek?
Én is blokkokban szoptattam, nekem is bevált, de jelentõsen nem csökkent tõle a tejem nekem se. De néha már az is elég, ha csak pont elviselhetõ... (Nekem is sok volt a tejem és erõsen folyt, de szerencsére nem záródtam el.) Sajnos vannak ilyen elzáródós-típusú anyukák.. :( De talán késõbb, ha a babád már ügyesebben szopik és alaposan ki tud szívni mindenhonnan minden tejet, akkor jobb lesz kicsit. Még egy kérdés: nem fogyasztasz túl sok telített zsírsavat? Mert érdekes módon az is okozhat ilyet. (Bár ezt szerintem mondta a szaki is.)
A kérdező hozzászólása: Fogjuk rá!:-) Sikerült beszélnem egy laktációs tanácsadóval, aki a blokkokban szoptatást javasolta. Most aszerint szoptatok, így valamivel elviselhetõbb a tej mennyisége, de azt túlzás lenne állítani, hogy jelentõsen csökkent a tej mennyisége! A csomósodád azonban még mindig probléma!:-(
Hogy vagy? Sikerült megoldani ezt a helyzetet, tudott valaki segíteni?
Megkérdezhetem, hogy miket kérdezett és mit javasolt? Szakmailag érdekelne. Ha gondolod, akkor privátban.
A kérdező hozzászólása: Köszi, màr beszèltem szoptatòs tanàcsadòval, el is kezdtem a mòdszert amit javasolt, de attòl megint tejcsatorna elzàròdàsom lett. A tej persze nem lett kevesebb ès a baba is továbbra is fuldoklik az erôs tejàramlàs miatt. Ja, olyan pozíciòkban szoptatok, hogy minèl kevèsbè ömöljön a tej. A megodàst csak abban làtom, ha csökken a tej ennyisège, de egyelôre bàrmit teszek nem csökken.
Szerintem érdemes lenne felhíni egy szaktanácsadót, ez már inkább az õ kompetenciájuk. Ki kellene deríteni, hogy mitõl van ennyi tejed, mert oké, hogy lefejed vagy leadod, de attól még sok marad és esetleg továbbra is kellemetlen gondokat okoz... Szerintem te is inkább arra vágynál, hogy lecsökkenjen épp annyira, hogy elég legyen. (Vagy legalábbis ne legyen ilyen rossz akkor se, ha mondjuk szívesen leadnád a felesleget.)
Létezik még olyan hogy tejtestvér? Tehát hogy áthozná hozzád egy anyuka a kisbabáját akinek nincs elég teje? A másik baba leszippanthatná nagy részét és utána jönne a tied. Persze nem tudom hogy ilyen van-e még, kérdezd meg a védõnõt.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi segítsèget. Igen pròbàlam màr az elôfejèst ès reneteg màs praktikàt, de sajnos semmi nem hasznàlt. A szopi pòzoat is rendszeresen vàltogatom ùgy, hogy minèl kevèsbè ömöljön a baba szàjàba a tej, de ez is hasztalan. Nagyon el vagyok keseredve. A rengeteg ès àllandòan folyò tej ès fàjdalmas mellek miatt, màr az utcàra sem tudok kimenni, mèg felsôt ès mellartòt sem tudok hordani annyira fàj... Nagyon el vagyok keseredve!
Szoktál rendszeresen fejni? Mert az is okozhat ilyen túltermelést. Az elõfejés is jó lehet, de rendszeresen csinálni kicsit macerás, meghát nem mindig megoldható, pl. házon kívül. Én hátradõlve szoptattam a fiam, nekünk ez vált be, amikor alvásnál sztrájkolt. Szerintem próbáld ki. :)
Lehetni lehet, de biztosat nem tudhatunk. Az okot így hirtelen nem tudom, de úgy tanultam, hogy a túl sok telített zsírsav is okozhat elzáródást. Pl. a szakik megfigyelték, hogy Húsvét után megszaporodik a mellgyulladásos esetek száma... érdekes. A sült hús-szeretet alapból nem baj, de próbálj inkább olajat, ha lehet, extraszûz olívaolajat használni, amiben sok a telítetlen zsírsav. És húsból is inkább a soványabbakat készítsd. Illetve érdemes lehet ráállítani magad a tengeri halakra ill. édesvíziek közül a busára, ha szereted az ilyesmit, mert ezekben is sok omega-zsírsav van. Hátha az étrended ilyen irányú változtatása legalább kicsit javítana a helyzeten. Ha gondolod, majd írd meg, hogy alakulnak a dolgok, remélem, jobb lesz! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!