Találatok a következő kifejezésre: Kislányom 2 és velünk (18 db)

Kislányom 2 hetes és velünk alszik. Meddig lesz ez így?

Sír az ágyában én meg nem hallgatom, kiveszem. Mellettünk megnyugszik. Sokan azt mondják elrontom, sokan meg azt, hogy 9 hónapig hallgatta a szívverésem, most is erre van szüksége.

Legjobb válasz: Tapasztalatból írom tudni fogod neki mi a legjobb.Nekem a pici az elsõ napokban köztünk aludt és mindig forgolódott rugdosódott nem aludt jól ezért áttettem a kiságyába amikor már elég mélyen aludt.Reggelig fel sem ébredt aztán idõvel a saját ágyikójában aludt el.Ne halgass senkire ...elrontod nem fog kimászni az ágyból és stb blablára a picinek az a legjobb ami neked.És akkor,ha veled alszik a tiéd én néha kivettem akkor is ha nem sírt mert jó volt vele aludni érezni õt.1 éves korától külön szobában alszik minden éjszakát átaludt és nem mi akartuk így egyszer egy dvd nézés miatt át tettük a másik szobába észre se vette és a hangját se lehetett hallani egész éjjel rájöttünk nyugodtabban alszik,ha nincs zaj körülötte.Te csak a saját ösztöneidben bízz ne mások szabják meg neked,hogy mi a jó nektek csak nagyon figyelj a babádra és õ jelezni fog.

Tapasztalatból írom tudni fogod neki mi a legjobb.Nekem a pici az elsõ napokban köztünk aludt és mindig forgolódott rugdosódott nem aludt jól ezért áttettem a kiságyába amikor már elég mélyen aludt.Reggelig fel sem ébredt aztán idõvel a saját ágyikójában aludt el.Ne halgass senkire ...elrontod nem fog kimászni az ágyból és stb blablára a picinek az a legjobb ami neked.És akkor, ha veled alszik a tiéd én néha kivettem akkor is ha nem sírt mert jó volt vele aludni érezni õt.1 éves korától külön szobában alszik minden éjszakát átaludt és nem mi akartuk így egyszer egy dvd nézés miatt át tettük a másik szobába észre se vette és a hangját se lehetett hallani egész éjjel rájöttünk nyugodtabban alszik, ha nincs zaj körülötte.Te csak a saját ösztöneidben bízz ne mások szabják meg neked, hogy mi a jó nektek csak nagyon figyelj a babádra és õ jelezni fog.
Édesanyám a hugommal eléggé pórul járt.Õ is valahogy így került a szülõi ágyba, és omajd 10 éves koráig ki sem lehetett tessékelni onnét. Ismerõsömnek egy anyaszagú póló sokat segített.egy olyan pólót terített a kisanyába, amit korábban az ágyukban érlelt, meg viselte is egy kicsit.Az anyaszag aztán megnyugtatta a síró kicsit.
Nekünk a védõnõnk azt tanácsolta, hogy 3 hónapos kortól, ha megtehetjük, akkor tegyük külön szobába a saját ágyába, mert akkor már megismeri a saját kis környezetét, alvóhelyét. Nekünk ez segített, bár én jobban szenvedtem tõle, hogy tõlem picit messzebb van a gyermekem. Szerintem addig tartsd magad mellett a babádat, amíg neked jól esik és téged nem zavar olyan szinten, hogy tudsz tõle aludni.
Én hallottam olyat is, hogy egy órát raktak a baba kiságyába, amikor aludt, mert az olyan mintha az anya szívverését hallgatná. Esetleg ez is ki lehet próbálni. Ne hallgass arra, aki azt mondja, hogy elrontod. A babád még most nagyon igényli a közelséged, ezért sír, amikor nem érzi, hogy ott vagy mellette. Kis idõ múlva már el fog aludni a kiságyában is, de még csak 2 hetes, az elsõ hetek ilyenek sajnos :S
Szerintem ha az egy hónapot betölti, mindenképp érdemes lenne megpróbálni a saját ágyába szoktatni, mert késõbb még nehezebb lesz. Erre azért van szükség, mert neki is az a jó, ha megvan a saját kis privát szférája, még ha most ezt nem is igényli, de ha a saját ágyában alszik, akkor módja van hozzászokni. Persze úgy csinálod, ahogy akarod, de én a fiamat az elsõ naptól a saját ágyában altattam, soha nem is volt ebbõl probléma éjjel, aztán reggel 6-kor került át hozzám szopizni, sé akkor még szenderegtünk együtt egy picit.
Ja meg még annyival egészíteném ki, hogy történt már abból tragikus baleset, hogy a szülõi ágyban alvó csecsemõre álmában véletlenül ráfeküdt az anyuka vagy az apuka. Most biztos sokan meg fogják írni, hogy náluk semmi ilyen nem történt, de ettõl még van ahol ez elõfordult, és nekik semmivel sem könnyebb attól, hogy másokkal ez nem történt meg.
hááát, altatás nem könnyû én úgy tudom, (mert nálunk is elõjött alvással kapcsolatos probléma fél évesen, és akkor egy könyvtárat olvastunk ki kéthónap álmatalnság után) hogy mindenkinek meg KELL tanulnia egyedül elaludni, mert genetikailag úgy vagyunk kódolva, hogy ez nem megy egyedül. viszont ha egy gyerek nem tanul meg egyedül elaludni 3-5 éves koráig, akkor bizony alvászavros lehet. szóval nem kicsi a tét. a módszer a következõ röviden: a gyerek fél a szepraizációtól, szóval biztosítani kell arról, hogy szereted, viszont a kiságya szolgál alvásra. ott vagy vele, beszélgetsz vele, de nem veszed ki. õ meg egy cumival ( vagy anélkül) egy kis plüss állattal vagy babával éppen olyan jól tud aludni mint veletek. ha érdekel, e-mailen keress meg.

5 éves a kislányom a fiam pedig 2 és minkettö velem alszik a férjem pedi már át ment a gyerekszobába hisz nem férünk el! A kislányom ha azt hallja hogy a szobájában kell aludjon sirógörcsöt! Félek hogy traumája lesz! Mi tegyek?

Legjobb válasz: Nézd meg a Szuperdadát! Amúgy nehogy már a gyerek irányítson titeket!!! Állj a sarkadra, mert ennek elõbb-utóbb rossz vége lesz! Szerinted milyen érzés ez a férjednek? Ti vagytok egy pár, szóval ti aludjatok együtt. Nem is értem, hogy nem tette szóvá ezt már a férjed!

Nézd meg a Szuperdadát! Amúgy nehogy már a gyerek irányítson titeket!!! Állj a sarkadra, mert ennek elõbb-utóbb rossz vége lesz! Szerinted milyen érzés ez a férjednek? Ti vagytok egy pár, szóval ti aludjatok együtt. Nem is értem, hogy nem tette szóvá ezt már a férjed!
5 éves kislány sírógörcse nem traumatikus, hanem simán színjáték. Kivéve ha sajátos nevelési igényû. Akkor viszont irány a gyermekpszichiátria és kezeltetni kell.
na jó ezek durva dolgok amit elöttem írtak de valamilyen szinten igazuk van. Egyszerüen ti szokjatok át a másik szobába. Minden csemete a gyerekszobába saját ágyban és ha kell 1-2 napot te is aludjál ott. Majd ha ezt megszokták szeretik akkor te is vissza mész a férjed mellé. Pl lányom külön szobába alszik de mikor 1, 5 évesen nehezen aludt el mindig bentmaradtam míg elaludt. most már kicsit rossz és tegnap még egyedül is voltam a két gyerekkel itthon, így mondtam a lányomnak (2 éves) hogy ma a maci csücsül vele bent. elöször nem tetszett neki, de bele törödött és elaludt így is. ma is ez lesz, a maci csücsül vele, így leszokik hogy ott üljön vele valaki míg elalszik.
5 évesen már me lehet vele beszélni mindent. Válasszatok együtt ágyat, ágynemût. Érd el, hogy kedve legyen a saját ágyában aludni! Nem kell nagy feneket keríteni a dolognak, az esti rítus után vegyétek arra az irányt, altasd el ott, és menj az ágyatokba. Biztosítsd róla, hogy bármikor átmehet hozzátok.
Hú én mindenképpen megoldanám, hogy a párom is mellettünk legyen! Mi is együtt alszunk alig fiatalabb gyerekekkel mint a tieitek, de meg sem fordult a fejünkben hogy a szülõk külön szobába kerüljenek. Esetleg mind átköltözhetnétek a gyerekszobába, így a lányod megszokja az ottlétet és ti is együtt lesztek. A gyerekekben nagyon nagy feszültséget kelt ha azt látja, hogy a szüleik eltávolodnak egymástól.
Egyébként nagyon sokan vannak így, még tovább is, mégis egészséges felnõttek lesznek. Nem egy szülõtõl hallom, hogy a 8-10 éves gyereket szoktatnak le arról, hogy köztük aludjon. Ettõl még nem vagy rosszabb, mint akinek ez hamarabb sikerült. Az 5 évessel próbáld megbeszélni, hogy mi az ami miatt nem akar a szobájában aludni. A 6 éves keresztfiam pl. mindig átmegy a szülei közé és a multkor kifaggatta a férjem. Kiderült, hogy a nagyobb unokatesója rémtörténetekkel traktálta és attól fél.
csak nehogy a házasság rovására menjen.

Miért lehet ez? 2 éves kislányom 2-2, 5 órát alszik délután, mégis mérgesen, rosszkedvűen, fáradtan ébred fel. Szinte fél óráig semmit mást nem lehet vele csinálni csak ölbe venni és mesét nézni.

Régebben másfél órát aludt,de jobb kedv?en ébredt mint mostanában,próbáltam el?bb felvenni,de szinte lehetetlen,mert elkezd sírni,hisztizni.

Legjobb válasz: Mostanában kevesebbet tudunk kint lenni az idõjárás miatt. Az biztos,hogy nyugtalanul alszik,mert sokat forgolódik. Éjszaka pedig felébred hajnali 3-kor és 5-ig kukorékol:)

A kérdező hozzászólása: Mostanában kevesebbet tudunk kint lenni az idõjárás miatt. Az biztos, hogy nyugtalanul alszik, mert sokat forgolódik. Éjszaka pedig felébred hajnali 3-kor és 5-ig kukorékol:)
Fiam is ennyit alszik délután, kb 10-15 percig cipelteti magát csendben, mikor felkel, ha nem ezt teszem, sárkánnyá változik....:) 27 hós. Olyan, mintha túlaludnà magát. A régi szép idõkben , mikor szunyálhattam délután, emlékszem rá, hogy kifejezetten rossz kora este, mély és hosszú alvásból felébredni. Nagyon elfárad délelött, gondolom levegõztök, szaladgál, kiszívja õket a hideg levegõ. De baja nem hiszem, hogy lenne. Õk kicsit hosszabban ébredeznek:)
Nem lehet, hogy unalomból alszik? Gondolom most nem jártok játszótérre, ide-oda, bárhova a rossz idõjárás miatt. Nincs túl meleg a szobában, ahol alszik? Nem álmodik rosszat esetleg, azért rossz a kedve alvás után?

A kislányomat (2 éves) lelkileg nem fogja megviselni, hogy az apja, akiért rajong sokszor elutasító és durva, bántó vele?

Szinte nekem fáj és engem szomorít el, sírni tudnék olyankor, amikor a kicsit megbántja, rákiabál, vagy undokul beszél vele, nem törödik vele. Rá szoktam szólni a férjemre, de mindig azt mondja, hogy elkényeztetem a gyereket, hisz nem érti meg, akkor hogy mondja, hagyjon rá mindent a gyerekre? Szerintem értelmesen, magyarázva meg lehet mindent mondani egy gyereknek, úgy ahogy egy feln?ttnek is. Érdekes rám hallgat, van hogy 4-szer mondom el, de érti ?, csak piszkoskodik, hisz gyerekb?l van.

Legjobb válasz: Tapló a férjed az tuti.Ezen nincs mit magyarázni egy vérbeli barom. A válást még ennyi idõ korban "túléli". Az én lányom 4éves volt mikor váltunk és hál'Istennek semmi különösebb probléma nem volt.A lényeg,hogy rajtad ne lássa a szomorúságot mert mait te érzel azt érzi õ is.És sajnos ilyenkor a kis picurkák hajlamosak azt hinni,hogy az õ hibájuk.Beszélgess vele sokat mond el neki,hogy szereti az apukája is és te is.Erõsítsd meg benne ezt az érzést:)) A lényeg,hogy TE imádd és sokat mosolyogj rá:))))) Így nem lesz semmi baj. További szép napot mindenkinek és reményekkel boldogsággal,nevetéssel teli új évet.))

Tapló a férjed az tuti.Ezen nincs mit magyarázni egy vérbeli barom. A válást még ennyi idõ korban "túléli". Az én lányom 4éves volt mikor váltunk és hál'Istennek semmi különösebb probléma nem volt.A lényeg, hogy rajtad ne lássa a szomorúságot mert mait te érzel azt érzi õ is.És sajnos ilyenkor a kis picurkák hajlamosak azt hinni, hogy az õ hibájuk.Beszélgess vele sokat mond el neki, hogy szereti az apukája is és te is.Erõsítsd meg benne ezt az érzést:) ) A lényeg, hogy TE imádd és sokat mosolyogj rá:) )))) Így nem lesz semmi baj. További szép napot mindenkinek és reményekkel boldogsággal, nevetéssel teli új évet.))
Sokmindenben nem tudok segíteni, csak azt mondhatom el, hogy a lányod idõvel megszokja az apja hiányát. Én 4 éves voltam mikor anyu elköltözött aputól az 5. születésnpomon mondták ki a válást. Egy ideig rossz volt mert nem tudtam miért vannak külön, és hiányzott, hogy ott legyen apu is velünk. Aztán ahogy felnõttem anyu mesélt dolgokat és megértettem miért tett így régen. Semmi sem egyszerû, de légy erõs és gondolj bele abba, hogy így a lányodnak lesz jó és te úgy nevelheted ahogy akarod, lehet hogy jobb ember lesz belõle mintha a folytonos rosszat látná csak. Akármit teszel sok sikert kívánok hozzá!
Hagyd el, légy bátor és lépj. Minnél elöbb fogod megtenni annál hamarabb tul lesztek rajta.
Hát mi az, hogy ok nélkül rákiabál? Azt ajánlom hagyd ott!;) Így legalább a kicsinek is jobb lesz, majd találsz egy másikat, akivel remélem jobban ki fogtok jönni. =)
Üljetek le és beszéljétek meg a dolgokat, mondd el neki, hogy miért szeretnéd elhagyni és, hogy nektek ez így nem jó. Ha megint durva lesz vagy kiabál mond meg neki, hogy pontosan ezért! Ne hagyd magad/magatokat! Tudom nem lesz egyszerû...de ha jobbat akarsz akkor azt mondom, hogy ess át rajta.
Szerintem inkabb valas, mint ilyen elet, esetleg talalhatsz mast, kulonbet. A gyereknek mindenek elott nyugalom kell, akar igy, akar ugy. O nem idegeskedhet, hogy mi lesz ma ha apu hazajon, milyen kedve lesz..
A férjed hangulatember és manipulatív lehet és ez nagyon nem tesz jót a kislányotoknak. Azt szerintem sokkal jobban ki fogja tudni heverni, hogy elváltok, minthogy az apja üvölt vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bátorítást rám fér. Nehéz lesz, de elhagyom. tudom, hogy a nyakunkra fog járni és mártírkodni fog, de õ nem tud megváltozni, nem tud mindig normális lenni sajnos, pedig egyszer már majdnem elhagytam végül megsajnáltam és engedtem a könyörgésének, hogy mennyire szeret minket... De most nem. Csak az lesz még nehéz megmondani neki a döntésemet! Legszívesebben csak lelépnék a babóval és nem kellene hallgatnom a drámát és a veszekedést, és hogy neki milyen rossz lesz, vele nem törõdök csak magammal...

Legjobb barátnöm 2 és fél éves kislánya szándékosan provokál mindenkit mit csináljunk vele?

A kislány huncut mosolyal az arcán provokálja a felnötteket kitépi a telefonzsinort a falból és nevetve mondja na most mi lesz?? Állandóan titokban kitépi a konektorokat a falból és nevetve mondja na most mit csinálsz?? Stb. Ti mit tanácsoltok mit csináljunk vele??

Legjobb válasz: Ezek nem provokálások, hanem életveszélyes játékok! Igenis komoly büntetés, 2-3 percre akár sarokba állítás is, sõt - és most kövezzetek meg - de ha valami olyat csinál a fiam, ami ennyire veszélyes rá, én bizony rácsapok a kezére, vagy a popsijára.

Ezek nem provokálások, hanem életveszélyes játékok! Igenis komoly büntetés, 2-3 percre akár sarokba állítás is, sõt - és most kövezzetek meg - de ha valami olyat csinál a fiam, ami ennyire veszélyes rá, én bizony rácsapok a kezére, vagy a popsijára.
Remélem, nem megint valami beteg állat tett fel ilyen kérdést, ahol azt akarja olvasgatni, hogy ki hogyan veri meg a gyerekét.... Volt már ilyen sajnos....
Bünti! Szobájába, vagyegy székre 2 percre, utána elmondani neki, hogy miért volt bünti, megerõsíteni, hogy szeretitek. A következõnél u.e. Következetesen mindig ezt csinálni!
Nem vagyok paranoiás, ne kötözködj csak szerintem a 7-es válaszolónak igaza van, de látom már õt is betámadtad. Erre válaszoltam neki másodszor: "Nem nincs igazad sok kisgyermekes családot ismerek és szülö megkér engemet hogy kérdezzek helyettük mert van akinek nincsen nete!"
Szerintem te kicsit összeesküvés elmélet mániás vagy 82%... Nem õ az elsõ, aki kíváncsi vmire, de nem kap értékelhetõ válaszokat, ezért megpróbálja másképp is feltenni a kérdést. Én arra gondolok, hogy valsz nála is felmerült, hogy talán rá lehetne paskolni a drága gyermek kis mancsára, mielõtt a 220 [email protected] oda úgy istenigazából. Paranoia helyett logika nem megy ?
Ha nincs igazam ahogy privátba írod akkor miért nem írod ki itt???
Ha mondjuk nálam csinálná a hülyeséget, mert átjöttek, akkor bizony menne büntibe. Az én házam, az én szabályaim. A párom keresztlánya is meglepõdött, amikor sorba ültettem õket a kanapéra az enyémekkel együtt, mikor kezdtek megvadulni. Náluk nem divat rászólni a gyerekre, de azt nem hagyom, hogy az én otthonomat is feldúlja, mikor itt van :) .
'mit csinálJUNK'? Szerintem te semmit. Se anyja, se apja nem vagy. A szülõk teszik, amit jónak látnak, te maximum tanácsot adhatsz nekik, ha kérik. Oké, hogy legjobb barátnõ vagy, de ne gondold, hogy ezáltal beleszólásod van más gyerekének nevelésébe.
* a szegény gyerek, akartamírni.
http://blog.bauerbela.ro/2011/10/aramutes-altal-okozott-eges.. Tessék. Mert a szegény egy életre megnyomorodik, ha rácsapsz a kezére, hogy márpedig a konnektor qvára nem játék.
7. Ha már láttál volna áramütést szenvedett gyereket, akkor nem írogatnál ilyen baromságokat.
A 220V majd nem csak ejnyézni fog, csak az a késõ bánat esete lesz. Büntibe menne érte. Ha nagyon makacs, talán még azt is megérné, hogy rácsapjak a kezére, mert ez marhára nem az ártalmatlan csínytevés kategória.
A kérdező hozzászólása: A szülök csak annyit csinálnak hogy ejnye ejnye kislányom! Csakhogy erre nem is figyel fel a kislány! Folytatja a provokálást!
2. vagyok.Egyébként egyet értek az elsõvel.Csak kiváncsi volnék h a szülõk ezt hogyan kezelik.
Hát igen!Szeretnek huncutkodni de szerintem elég veszélyes dolgokkal játszik!A szülõk mit tesznek ilyenkor?Rászólnak vagy leszidják?Csinálnak egyáltalán vmit vagy csak jót nevetnek rajta?
Na és még én vagyok paranoiás....

Vigyázok egy 2 és fél éves kislányra mit csináljak vele?

Gyerekfelügyelöként vigyázok egy 2 és fél éves kislányra napi 7 órában. Ez a kicsi lány egész nap provokál engem szétrámolja az egész lakást nem fogad szót nyújtogatja rám a nyelvét köpköd harapdál becsapja az ajtót elöttem és pokollá teszi a napomat. Szóltam a szüleinek de kinevetnek engem mert a kislányuk nekik szent! A munka kell nekem! Mit tegyek a kislányal?? Hogyan neveljem meg?? Én a lelkemet kitetem a barátságáért! Mit csináljak?

Legjobb válasz: Semmit ne csinálj, csak vigyázz rá hogy ne essen baja. Nem neked kell (kellene) megnevelned, hanem a szüleinek. Te vigyázol rá és megkapod érte a pénzt. Ennyi. Ne vedd a lelkedre, nyilván el van kényeztetve:)

Semmit ne csinálj, csak vigyázz rá hogy ne essen baja. Nem neked kell (kellene) megnevelned, hanem a szüleinek. Te vigyázol rá és megkapod érte a pénzt. Ennyi. Ne vedd a lelkedre, nyilván el van kényeztetve:)
játszótér, udvar ahol ki tudja fárasztani magát, hinta 3 éves lányom ugyanígy viselkedik
Hol kell rá vigyáznod? Ott náluk? Mert akkor szerintem téged ne zavarjon, hogy szétrámol mindent, arra figyelj csak, hogy baja ne essen. Megnevelni a szüleinek kell. Te csak felügyelõ van, nem nevelõnõ. Egyébként meg pont azért provokál, mert látja, hogy ezzel mennyire fel tud húzni. Maradj nyugodt csakazért is, legjobb ha rá sem szólsz, ha valami rosszat csinál, egyszerûen elviszed onnan. Ha látja, hogy nem vagy vevõ a provokálására, már nem lesz neki olyan szórakoztató.
Úgy ahogy a hármas írja. Maradj nyugodt és határozott. Vidd odébb ha rosszat csinál, lehet hogy 60x kell, de majd megunja. Te ne und meg, és ne légy ideges. (ezzel is telik az idõ :-) ) Vagy ha tudod, akkor tereld el valamivel a figyelmét. Kérdezd meg a szüleit, mivel szeret játszani.
Nem rossz gyerek, csak unatkozik. kösd le a figyelmét, gyurmázzatok, rajzoljatok, irány a szabadba, labdázzatok hadd ne soroljam! JÁTSSZ VELE!!!
Olvassatok mesét, utána bábozzátok el a kedvenc részét, sodorjatok kígyót gyurmából, szaggassatok linzerformával szívecskét, virágot, csillagot, nyomdázzatok, imitáljatok sütést-fõzést lábossal, habverõvel, fakanállal, fakanálból bábot is készíthettek, rajzoljatok zsírkrétával, játsszatok orvosost, babát öltöztessetek fel, pelenkázzátok be, etessétek meg, stb, mutogassatok el mondókákat, plédekbõl (kanapé, székek segítségével) építsetek barlangot/sátrat, vackoljátok be magatokat oda, stb. A szabadban játszóterezzetek, gyûjtsetek virágokat, kavicsokat, kismotorozzatok, labdázzatok (vedd rá, hogy dobja, rúgja, kapja is el, stb), aszfaltkrétázzatok, tologassatok játék babakocsit, eregessetek sárkányt, vasútállomáson nézzétek meg az induló/érkezõ vonatokat, stb. A gyerekek hálásak az örömteli élményekért! Sok sikert, kellemes idõtöltést, na és türelmet, kitartást! :-)

A kislányom 2 éves és most jött ki rajta hogy rettentően fél a légytől. Mit csináljak vele, mert jön a tavasz, és elkerülhetetlen hogy lény ne legyen a lakásban?

ma meglátott egyet, és negyed órát sírt. valaki adjon tanácsot hogyan szerettethetném meg vele. Pedig a többi rovartól nem fél.

Legjobb válasz: nézegessétek közelrõl a legyeket, amikor azok leszállnak valahova, nagyon érdekesnek szokták tartani a gyerekek ahogy azok a mellsõ lábaikat összedörzsölgetik és utána a fejüket "vakargatják". utánozzátok õket, attól még kacagni is szoktak ilyen picik :) próbáld meg neki mint érdekes/aranyos lényeket bemutatni. esetleg mesélj neki mesét róluk. hátha megszereti õket...

nézegessétek közelrõl a legyeket, amikor azok leszállnak valahova, nagyon érdekesnek szokták tartani a gyerekek ahogy azok a mellsõ lábaikat összedörzsölgetik és utána a fejüket "vakargatják". utánozzátok õket, attól még kacagni is szoktak ilyen picik :) próbáld meg neki mint érdekes/aranyos lényeket bemutatni. esetleg mesélj neki mesét róluk. hátha megszereti õket...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon jó ötlet.Babi
Öcsém a darázstól félt rettenetesen.Megmutattam neki, hogy mit kell csinlni, hogy ne csípje meg...azóta sem szereti, de nincsen tõle kétségbe esve, és már békésen tûri ha egy darázs ideig óráig körülötte legyeskedik. Én a póktól írtóztam, és mind a mai napig megrettenek egy-egy szebb példánytól, de sokat foglalkotam velük, és a nagyjával megbarátkoztam. Amit még fontos lenne megtudnod, hogy honnan is jön a félelem, mert az csak úgy magától nem alakul ki, fõleg nem egy légytõl.Mert akkor a félelemkeltõ forrást sem ártana kinullázni.
Nem hallott/látott valamit, ami miatt kialakult a félelme? Lehet róla beszélgetni, horgászboltban kapni szerintem mûlegyet, ha attól nem rémül halálra, talán segít, hogy elfogadja. Az én lányom egy ideig a kutyáktól, macskáktól félt, ha 50 méteren belül meglátta õket, sírógörcsöt kapott, hisztérikusan üvöltött, pedig soha nem bántotta egy állat sem. Lassan elmúlt, most 5, 5 évesen az ugató kutyákat nem szereti.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.
Semmit, majd elmúlnak.
Szia.Gondolom születése óta rajta vannak.Nekünk is volt.Kb. 4 hónapos korára múltak el.Mindig egy kifakadt neki.Nem szabad hozzányúlni!
Így van, nem szabad bántani, mert hegesen gyógyul. Ha nem bántod, magától el fognak múlni. Az anyai hormonok okozzák, most ürülnek a szervezetébõl.
Velünk is ez volt. Most már 3 hónapos és kb 1 hete napközben is alszik 1-2 órát.
Ezzel mi is pont így voltunk 3 hónapos koráig. Az enyém csak akkor aludt, ha kimentünk sétálni. Talán próbáld meg azt. Én is napi 2-3 órát sétáltam, jó testmozgás is.
Enyém is 2 hónapos, csak séta alkalmával alszik, de akkor is csak ha mozgunk, tehát nincs olyan, hogy beteszem a kocsiba, én meg ülök... Mindenki azt mondja, hogy 3 hónapos korában ez megváltozik... Addig kitartás mindkettõnknek...
Lányom ujszülött kora óta nem alszik max 1-2 alkalommmal fél órát., és ezzel többen vgyunk így, ha itt utánaolvasol. Ebben semm kóros, ilyenek a kicsik-már amelyik. Lányom 3, 5 hós, most kezd beállni egy rend, már alszik naponta 3-4 alkalommal fél órát, de nem többet:-) Éjjel viszont alszik 21-tól regglel 7-ig. ...

Meddig fog tartani? A majdnem 2 éves kislányom 1 hete jött ki a kórházból, 2 éjszakát aludt bent egyedül, nem maradhattam bent vele a látogatási tilalom miatt és nem is látogathattuk abban a két napban.

Azóta nem tudom egyedül hagyni egy percre sem, mert teljesen megrémül, hogy ott hagyom megint, aludni sem mer, nehogy eltűnjek. Egész nap az ölemben akar lenni. Annyira rossz anyának tartom magam, hogy ott hagytam a kórházban, de nem volt más választásom! Mikorra nyugszik meg?

Legjobb válasz: A mikort nehéz megmondani, de szerintem most nincs más dolgod, mint szeretni nagyon, és türelemmel kivárni. Közben mindig mond el nyugodt hangon neki az igazat, hogy ott kellett maradnia, hogy meggyógyítsák, de Te nagyon szereted és vigyázol rá, és itt vagy mindig. Nem baj, ha nem érti, de a nyugodtság rá is át fog ragadni. Neked is meg kell hozzá nyugodni, és elhinni, hogy jót tettél, hiszen sajnos nem volt más választás, ilyen esetben a jobbik rosszat kell választani és az egészséget kell fontosabbnak tartani. Kitartás!

A mikort nehéz megmondani, de szerintem most nincs más dolgod, mint szeretni nagyon, és türelemmel kivárni. Közben mindig mond el nyugodt hangon neki az igazat, hogy ott kellett maradnia, hogy meggyógyítsák, de Te nagyon szereted és vigyázol rá, és itt vagy mindig. Nem baj, ha nem érti, de a nyugodtság rá is át fog ragadni. Neked is meg kell hozzá nyugodni, és elhinni, hogy jót tettél, hiszen sajnos nem volt más választás, ilyen esetben a jobbik rosszat kell választani és az egészséget kell fontosabbnak tartani. Kitartás!
Igen, de ha minden ok volt nem értem miért vették fel. Szerencsére, hogy nem volt gond. De legalább tudod, hogy legközelebb mit csinálj. Gondolom elsõ gyermeked lehet.
A kérdező hozzászólása: Nagyon bánom már, hogy nem vittem másik kórházba. Csak sajnos ha tényleg gond lett volna, akkor amíg elérek egy másik kórházba, az az életébe került volna (koponyatörés, bevérzés, vérrög). Szóval, mérlegeltünk a férjemmel. Azért nem vagyok még megnyugodva, mert a kicsikémet influenzásan hoztam haza a kórházból. Akkor minek a karantén? Hozzáteszem, hogy amíg vizsgálták, röntgenezték, addig végig az osztályon voltunk a férjemmel együtt, majd elaltattam, a férjem behozta a szobába a ruhákat, és utána zavartak ki. Azt gondolták az ott dolgozók, hogy abban a közel 4 órában nem vettünk levegõt? Annyi idõ alatt az egész kórházat megfertõztem volna, ha beteg vagyok.
Én vagyok aki nem engedte a gyerekét egyedül hagyni. Simán elmondtam volna, ha nincs életveszélyben akkor saját felelõsségemre elviszem a gyereket és másik helyre vittem volna ha indokolt lett volna a kórházi ellátás. 2 éves gyerek mellé kell az anya ennyi. De akkor miért vették föl, ha tünet mentes volt?
Az elsõ válaszoló vagyok. Hát Tatabánya? Én is odavalósi vagyok, menekülök is a kórháztól messzire. Egyszer elcsíptem egy anyuka telefonját, aki jött ki az orvostól (gyerek uh), sírva hívta a férjét. Az volt a baj, hogy fájt a gyerek hasa, de nem csináltak neki ultrahangot, mert "nincs idõpontja és nincs hely". Csak akkor csinálták volna meg, ha egy napra az anyja nélkül befektetik a kislányt. Az anyuka hozta is el a gyerekét, mentek fel a Heim Pálba. Szánalmas ez a kórház és embertelen.
Pont, mintha a bölcsikezdõs kisfiamról írtál volna... :( Szeretgesd sokat, játssz vele nagyon sokat!! Tudatosítani kell benne, hogy biztonságban van. Max. 1-2 hét alatt lezajlik.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Leesett az ágyról, elveszítette az eszméletét, azért vittük be. Teljesen tünetmentes volt, nem volt életveszélyben, ezért nem maradhattam bent vele. A tatabányai kórházban voltunk. Akkor maradhattam volna, ha be vagyok oltva influenza ellen, és ezt igazolni is tudom. Nem értem az egészet, mert ha be lettem volna oltva, akkor is tudom hordozni a vírust. Azt hozzáteszem, hogy elkapta az influenzát a kórházban, sõt egy hasmenõs hányós vírust is. Lehet, hogy még ez a betegség is rátetõz erre a szorongására.
Én nem hagytam ott megmondtam az osztályon lévõ orvosnak, hogy nem akarom egyedül hagyni és kész. Azért egy két évesnek kell az anyukája. Miért voltatok kórházban? Mond meg neki hogy mennyire szereted és ölelgesd puszild annyiszor amennyiszer tudod és legyél ott vel. Azért ez szégyen, hogy két éves gyerek mellett nem lehet ott az egyik szülõje. Én terhesen széken aludtam mert nem volt ágy amire én aludhattam volna. Nem téged akartalak megbántani kérdezõ csak felháborít, hogy haza küldtek a gyereked mellõl. Melyik kórházban voltatok?
2. vagyok, megtaláltam az említett cikket: http://babafalva.hu/gyermek-a-korhazban-szulo-a-korhazban/
Nagyon sajnálom és borzasztó nehéz lehet! Biztosan hatalmas trauma volt ez a gyermekednek és sok idõbe telik még visszanyered a bizalmát. Magadat ne hibáztasd, de felháborító, hogy nem lehettél vele, ilyet egyetlen kórház sem tilthat meg, látogatási tilalom alatt sem, erre törvények kötelezik õket. Olvastam errõl korábban egy cikket, ha megtalálom, belinkelem Neked. Kitartás, és nem vagy rossz anya!!
A kérdező hozzászólása: Azért vették fel az osztályra, mert az esés után elveszítette az eszméletét. Ilyenkor 24 órás megfigyelésre bent kell tartani. Azért volt bent 2 napot, mert este vittük be, hivatalosan este 9-kor kezdõdött el a 24 óra, másnap este 9-kor meg már nem hozhattuk haza. A belinkelt kérdésben is leírták, hogy Tatabányán nagyon szigorúan veszik a látogatási tilalmat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!