Találatok a következő kifejezésre: Kislányom 2 és (466 db)

A kislányom 2 és fél éves, és mindig sír, amikor az apja elviszi, de akkor is, amikor hozza vissza a láthatásról. Miért?

Legjobb válasz: szerintem ez tipikus viselkedés ilyen kicsinél, az állandóságot szeretik, ezért sír, amikor menni kell, és ezért amikor vissza kell jönni az enyém is ilyen, nem akar lemenni a nagyihoz (egy szinttel lejjebb lakik) aztán ha ott van pár órát, akkor meg nem akar följönni

szerintem ez tipikus viselkedés ilyen kicsinél, az állandóságot szeretik, ezért sír, amikor menni kell, és ezért amikor vissza kell jönni az enyém is ilyen, nem akar lemenni a nagyihoz (egy szinttel lejjebb lakik) aztán ha ott van pár órát, akkor meg nem akar följönni
Nem akar tõled elválni mikor viszik, utánna meg apától nem akar elválni, mikor hozzák!
Olyan picike még, lehet nem is érti, hogy apa és anya miért van külön. Lehet rajtad is érzi a szorongást, amikor el kell mennie, ugyanezt pedig az apján, amikor hozza vissza. Jó a kapcsolatod az apával? Elõre felkészíted a kislányod a láthatásra? Szerintem nagyon sokat kell beszélgetni, mert ha nem is tud még válaszolni, de mindent megért. Az a legfontosabb, hogy azt érezze rajtad is, hogy ez neki jó, hogy az apjával lesz egy kicsit és az apának sem szabad szomorkodnia, hogy vége a láthatásnak, mert a kicsi megérzi, hogy a szeretett apuka szomorú és lehet, azért is sír.
A kérdező hozzászólása: Nem jó a kapcsolatom az apával, nem is beszélünk szinte, csak õ csinálja a fesztivált mindig, mindig van valami rosszindulatú megjegyzése, amikor jön. Múltkor is amikor hozta vissza, akkor a kislány sírt, õ meg mondta neki, hogy muszáj mennie, mármint a kislánynak hozzám. Mintha engem nem szeretne az a gyerek. Meg szerintem ellenem is fogja beszélni.
Akkor ezt nagyon sürgõsen le kell tisztázni a gyerek érdekében, hogy egymás ellen elõtte ne beszéljetek. Nagyon össze lesz zavarodva és óriási lelki tehernek teszitek ki. Ha igazán szereti a lányát, akkor fogja fel, hogy ezzel a viselkedéssel neki árt, nem neked.

Tényleg valami baj van? A kislányom 2 és fél éves, és rendkívül akaratos néha hisztis. Pl. Ha megyünk az utcán elszaladgál tőlem, hiába szólok rá hogy álljon meg. Van mikor rájön a hiszti, olyankor földözvágja magát, vagy csapkod.

Amiért mindezt leírom:az anyósom.Kiakaszt azzal, hogy vigyem idegorvoshoz a gyereket,mert valami nem stimmel nála.Merthogy az ő gyerekei nem csináltak ilyet,mindig szót fogadtak.Hiába mondom neki, hogy minden gyerek más, az ő unokája egy talpraesett,okos ámde akaratos lány, nem lehet őt meggyőzni.Szerintetek is valami baj van vele?

Legjobb válasz: dehogyis, inkább anyósoddal van baj, de elég nagy!

dehogyis, inkább anyósoddal van baj, de elég nagy!
Minden második ennyi idõs gyerek így viselkedik az utcán, játszótéren, boltban, otthon. Sõt, még sok idõsebb is. Anyósod meg utálatos.
Az enyém 3 éves éppen, pár hónapja csinálja ugyanezt. Egyszerûen a dackorszakban van, túl kell vészelni. Az anyóssal ne foglalkozz! Én sem törõdök senki véleményével. Igyekszem türelemmel lenni, nevelni, irányítani a gyerekemet. De tudom, hogy nagyon nehéz, naponta átélem.
szerintem ovis korig ez elég jellemzõ viselkedés, néha még utána is....
Én már megállapítottam, akinek nagyobb gyereke van, mint a dackorszak, azé sose csinált ilyet. Minél idõsebb az illetõ, annál inkább úgy emlékszik, hogy az övé mindig szót fogadott, sose akart semmit a boltból, maximum szépen kérte, hogy anyuka vegyen már ugyan egy szem almát, nem ám Túró Rudit; pláne el nem mozdult anya szoknyája mellõl, sose semmit meg nem akart szemlélni a járda repedésein kívül. Ja, a másik, akinek nem volt ilyen, a névtelenül beszólogató anyukák. Majd túl lesztek(leszünk) ezen is, kell az egészséges önkép kialakításához, hogy feszegesse a határokat. Én is elgondolkodom néha, hogy vajon mikor leszünk túl rajta (bár hónapokig nyugi volt), de a bölcsiben megnyugtattak, hogy látszik a gyerkõcön, hogy próbálgathatja a szárnyait, DE csak bizonyos határokon belül.
A fiam is csinálja. Mivel a belvárosban lakok, mindennap látok ugyanilyen hisztizõs gyereket. Amúgy meg szegény anyós hazudik, ha van a párodnak testvére inkább õt kéne megkérdezni, valószínû jobban emlékszik. Anyukám is a tesómról mit össze szokott kamuzni, hogy ilyen meg olyan volt. Tiszta vicc.
1 hónap múlva 3 éves lesz a fiam. Néha õ is földhözvágós hisztiket rendez, nagyon akaratos. Õ szereti nyitni az ajtót, a fürdõvizet engedni, az ágyát megcsinálni, levetkõzni/felöltözni.... akkor is ha nem megy neki. Húsvétkor apósoméknál irdatlan hisztit rendezett, mert apósom elkapta, de a fiam nem akart az ölében lenni és rúgkapált. Apósom kioktatott, hogy azonnal vigyem pszichológushoz! :-o A másik tegnap történt, apósoméknál volt a fiam, míg én elmentem a bababörzére, délután mentem át érte, a fiam az udvaron játszott és folyton sikított, ha bogarat látott (fél tõlük). Meglátott egy legyet és õrült visításba kezdett, hogy "úristen dongóóóó". Én megnyugtattam, apósom meg megint jött a pszichológus dumával. Hát nemtom.
Az én anyósom is magával példálózik állandóan ha gyerkenevelésrõl van szó!Azt szeretné ha mindent úgy csinálnék ahogy õ, meg azt gondolja h õ minta anya volt!Ilyenek ezek az anyósok!
En naponta elkiserem a kis unokaimat az oviba- bolcsibe.Mindketten szaladnak ..ja! es sikitoznak .. persze amikor mondjuk , hogy csendesebben ...ha rajuk szolunk osszenevetnek es meg jobban sikitoznak.Vannak oregebb nagyik akik csak amulnak bamulnak.. na de ezert megbuntessuk? NEM! Amint latom minden kisgyerek "szaladgal". Egy pillanat es mar alig erjuk utol..figyelni kell rajuk ! ennyi.A nagyobbik kislany unokam 4.5 eves a kisfiu 2.5. Ez a dac es hisztikor naluk , remeljuk hamar veget er:) En 58 eves vagyok, de emlekszem a lanyom is ezt csinalta. Tul eltuk:) Persze az idosebb nagyiknak mas mentalitasuk van./tisztelet a kivetelnek/. En ugy imadom oket amilyenek.:)

Adhatok a 4 hónapos kislányomnak 2-es tápszert éjszakára, hogy jobban aludjon?

Tápszeres,már elkezdtük a hozzátáplálást,de hajnalban kel éhesen.Ezért gondoltam,hogy kap éjszakára 2-es tápit.Vagy jó éjszakát tápszert.

Legjobb válasz: Miért nem próóbálod meg a Sinlac-ot? Növényi eredetû és tápláló.

Miért nem próóbálod meg a Sinlac-ot? Növényi eredetû és tápláló.
Szia! A jó éjszakát tápszer nekünk bevált, tartalmasabb mint a sima tápszer.


Barátnömnek van egy kislánya 2.5 éves! Az apa nem látogatja nem tartja semilyen formában a kapcsolatot! Milyen veszélyekkel jár ha én barátja leszek ennek a lánynak, és kislány apaként fog felnézni rám?

Legjobb válasz: Nem egészen értem milyen veszélyre gondolsz? Abban nincs semmi veszélyes ha vvalakit szertünk, és gondoskodunk róla. Esetleg attól félsz, hogy a nevelésbe beleszólhatsz-e, vagy hogy a kislány elfogad, vagy sem? Ezek normális dolgok, és ettõl leszel jó "apukája" neki. A lényeg hogy érezzék hogy szerted õket!!

Nem egészen értem milyen veszélyre gondolsz? Abban nincs semmi veszélyes ha vvalakit szertünk, és gondoskodunk róla. Esetleg attól félsz, hogy a nevelésbe beleszólhatsz-e, vagy hogy a kislány elfogad, vagy sem? Ezek normális dolgok, és ettõl leszel jó "apukája" neki. A lényeg hogy érezzék hogy szerted õket!!
Esetleg attól félsz, h ha vmiért megromlik ez a kapcsolat, és te elhagyod õket, a gyereknek ez traumát okoz?A túl nagy felelõsségtõl tartasz?Mert bizony, ez azzal jár.Ismerted a Kisherceg c.mesét...de én úgy gondolom, h azért, mert esetleg félsz a dolgoktól, nem szabad veszni hagyni egy szerelmet, és nem megadni a lehetõségét egy kislánynak, h családban nõhessen fel.És annyiból nagyon jó helyzetben vagy, h nincs egy apuka, aki esetleg piszkálja a barátnõdet, és folyamatosan beleszól az életetekbe, vagy abba hogyan is neveled a lányát.Ami még rosszabb, még tönkre is tenné a kapcsolatotokat.Szval sztem hajrá, és sok boldogságot!Légy tökös fickó!!!
A kérdező hozzászólása: légyszi írjatok !!!!!!
Semmilyen veszélye nincs, boldogok lesztek hárman.
A kérdező hozzászólása: A kis lány nagyon ragaszkodik hozzám apjának tekint !!! Én is szeretem öt , de az édesanyját (barátnömet) én már nem !!! Mit tegyek ??

Kislányom 2 éves. Sokat folyik az orra, náthás és horkol is néha. Lehet hogy orrmandulaműtét kell neki a fül-orr-gégész szerint. Kinek mi a tapasztala? Kivetessem vagy ne? Van-e baj belőle ha kivetetem?

Legjobb válasz: 3 évig gyakori középfülgyulladással, horkolással, orrfolyással küszködtünk amíg végül az orvosunk úgy döntött, hogy vetessük ki a kislányom orrmanduláját. éves volt amikor kivették. Altatásos mûtét, elég vacak utána (szégyellem nagyon de én szinte elájultam amikor kihozták a mûtõbõl és láttam ahogy "élettelenül" fekszik. Brrrr!) amikor felébrednek harákolnak, nehezen nyelnek, meg minden rossz de 1-2 óra alatt elmúlt mindenkinél a nagyon kellemetlen rész. Lényeg, hogy a mûtét után többet nem volt középfülgyulladás, a náthák 3 nap alatt lemennek és a szörnyû horkolás is megszûnt. Úgy tudom, ha csak az ormmandulát veteti ki a doki az elég és az immunrendszere nem gyengül annyira mint ha a torokmandulát veszik ki. Ám... csak nátha miatt nem tenném ki a gyerekemet egy altatásos mûtétnek, ráadásul nem is csinálják ilyen kis korban mivel a legtöbb gyerek kinövi ezt a problémát. Talán inkább annak néz körül, hogy nincs-e allergizáló dolog a gyerek környezetében ami okozhatja a folyamatos orrfolyást ami okozhat gyulladást. Talán mûtét nélkül is meg lehetne úszni. Nekünk sajnos nem lehetett de a sok fülfelszúrás már károsabb volt mint a mûtét.

3 évig gyakori középfülgyulladással, horkolással, orrfolyással küszködtünk amíg végül az orvosunk úgy döntött, hogy vetessük ki a kislányom orrmanduláját. éves volt amikor kivették. Altatásos mûtét, elég vacak utána (szégyellem nagyon de én szinte elájultam amikor kihozták a mûtõbõl és láttam ahogy "élettelenül" fekszik. Brrrr!) amikor felébrednek harákolnak, nehezen nyelnek, meg minden rossz de 1-2 óra alatt elmúlt mindenkinél a nagyon kellemetlen rész. Lényeg, hogy a mûtét után többet nem volt középfülgyulladás, a náthák 3 nap alatt lemennek és a szörnyû horkolás is megszûnt. Úgy tudom, ha csak az ormmandulát veteti ki a doki az elég és az immunrendszere nem gyengül annyira mint ha a torokmandulát veszik ki. Ám... csak nátha miatt nem tenném ki a gyerekemet egy altatásos mûtétnek, ráadásul nem is csinálják ilyen kis korban mivel a legtöbb gyerek kinövi ezt a problémát. Talán inkább annak néz körül, hogy nincs-e allergizáló dolog a gyerek környezetében ami okozhatja a folyamatos orrfolyást ami okozhat gyulladást. Talán mûtét nélkül is meg lehetne úszni. Nekünk sajnos nem lehetett de a sok fülfelszúrás már károsabb volt mint a mûtét.
Én a kislányomnak 5 evesen vetettem ki az orrmandulaját. Sajons 5 evre rá vissza nõtt, most megint mehetünk mûtetre:(( Addig jo volt amig nem nõtt vissza mert nagyon jól tudott ejjel aludni, meg náthás sem volt, de most megint kezdödõtt minden elölrõl. Sajnos vissza nõ, igaz vannak kivételek. Sok sikert!
Szia... nekem is 2évesen vették ki az orr mandulámat, azota semmi baj, viszont valakinél vissza nõl. Baj szerintem nem lehet belõle!

Vékony kislányok (2-3 év) anyukái! Mekkora a kislányotok? Kg és cm? Bármilyen kivizsgálásra küldte a háziorvos a gyereket a súlya miatt?

Legjobb válasz: 2,5 éves, 11 kg, 87 cm. Egészséges, örökmozgó kislány. Koraszülött volt,ezért kicsit kissebb mint a kortársai. Mondjuk enni sem szeret. :( De nincs vele semmi gáz, nem kell kivizsgálás.

2, 5 éves, 11 kg, 87 cm. Egészséges, örökmozgó kislány. Koraszülött volt, ezért kicsit kissebb mint a kortársai. Mondjuk enni sem szeret. :( De nincs vele semmi gáz, nem kell kivizsgálás.
elfelejtettem oda írni, hogy egy védõnõ még ebbõl is azt tudta kiszámolni, hogy a gyermek precentilis értéke katasztrófa..... :-)
Szia, nekem ugyan fiam van, de 2 evesen 90 cm es 11 kg volt, szoval pont az az arany, mint a te lanyod, de raadasul fiuban... es en egyaltalan nem latom vekonynak. Se a vedono, se a doki.
Én kisfiam is két évesen 11kg és 86cm volt- nem volt vékony szerintem- csak úgy arányosan kicsi.
Ismerek egy kislányt- aki a fiam angolcsoportjába jár, most volt 3éves pár napja 9, 5kg és 86cm. Na õ elég kicsike!! :) Járnak vele genetikára meg mittoménhova- mindenféle kivizsgálásra, de minden rendben vele. Valószínûleg õ is a kisebb termetû szülõktõl örökölte azt, hogy ilyen mini.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a válaszokat :) Én a fiamat is mindenképp megnézetem majd újra lisztérzékenységre, mert sajnos örökölhetõ - és sokaknak nem okoz tüneteket. De remélem, csak amiatt ilyen kis vékonykák, mert az apukájuk alakját örökölték :D
én lányom ugyan 4 éves lesz de 15kg és 102 cm .
van egy kolléganõm, akinek a fia 107cm és 15, 5kg, õ is elvitte gasztrora, mert közben meg rengeteget eszik, de nem találtak nála semmi gondot, egyszerûen ilyen alkat. :)
ja, és 4, 5 éves.
Bár nekem fiaim vannak, de õk is elég vékonyak: 3, 5 éves: 105 cm és 14, 3 kg 5 éves: 116 cm és 16.5 kg A kicsi tejfehérje allergiás volt, 3 éves korára kinõtte, de a súlya azóta sem indult növekedésnek. Egyik sem volt még kivizsgáláson a súlyuk miatt. (de a nagyfiam minden reggel fájlalja a hasát)
2 éves a lányom 11kg és 87cm. A dokink nem küldött minket semmilyen kivizsgálásra, szerinte nincs gond a lányom súlyával..védõnõ szerint is megfelelõ..mi szülõk sem vagyunk díjbirkózók. Én 162cm férjem 172 cm:)
Kislányom 2 éves 7 hónapos, 15 kg és 98 cm.
Barátnõm kislánya másfél és 3 éves kora között gyakorlatilag semennyit nem hízott, csak magasságra nõtt. Gyakran fájt is a hasa. A háziorvosuk székletvizsgálatra és hasi UH-ra küldte õket többször, mindig negatív lett. Miután orvost váltottak, a kislányt vizsgálták ételallergiára, tejérzékenységre többször, végül kiderült, hogy refluxos.
"kisebb" :(
Mit jelent a vékony, neked már doki jelezte, vagy ti gondoljátok annak? Mert nekem most 4 éves a lányom, és mi is azt gondoltuk, hogy nagyon vékonyka, minden nadrág leesik róla, a lába is vékonyka, azt hittük, hogy valami nem stimmel már vele. 105cm és 16, 5 kg. kérdeztem a védõnõt most a 4 éves státuszon, és azt mondta, hogy még normál a súlya a magasságához, meg a gyerekdoki is azt mondja, hogy ilyen alkat, nincs vele gond. nem túl nagy az étvágya. :)
A kérdező hozzászólása: A kislányom tényleg vékony (meg a fiam is), ez a táblázatokból (életkor, magasság, súly) egyértelmûen látszik. A fiam 4, 5 éves, 106 cm és 15 kg, a lányom 2, 5 éves, 91 cm és 11 kg.
A kérdező hozzászólása: Én vittem kivizsgálásra, mert lisztérzékeny vagyok, de érdekelne, hogy vannak-e még ennyire vékonyka kislányok :)
23 hónapos a kislányunk 9, 5kg és 80 cm, igaz koraszülött (1, 5 kg és 42 cm-el született).Voltunk vizsgálatokon is, mert 3-4 hónapja nagyon keveseket eszik és hízik, de nincs semmi gond.Amúgy nagyon aktív, jó kedvû kislány :) !
3 éves és 12 kg a kislányom. Magassága olyan 94cm lehet. Nem néz ki soványnak, viszont nem nagy evõ õ sem. Minket nem küldtek el kivizsgálásra.
1 évesen:76cm 8500g 2 évesen:87cm 11, 4kg 3 évesen:98cm 14, 5kg 4 évesen:103cm 16, 5kg Soha nem volt husis baba, a gyerekdoki mindig azt mondta, hogy nõies alakja van (noh igen baba ként is volt dereka) viszont jó kerek feje van így felöltöztetve mindig azt mondták milyen husi golyó.Mondjuk az étvágya az elsõ pillanattól elég rossz, de mindig mindenhol azt a választ kaptam, hogy ahhoz képest jó formába van.Horror neki nacit venni mert ami hosszra jó az övvel is kb leesik róla, ami meg nem esik le az meg hosszba kicsi... Viszont a kisebb gyerek nah az rengeteget eszik, de õ se egy husigolyó.Mondjuk az én étvágyammal sincs baj mert mint 3 ember annyit eszek és a 172centimhez 53kg vagyok
bocsánat nem dereka hanem csípõje :D
A kérdező hozzászólása: Ha hasfájós, akkor azért érdemes elvinni szakemberhez, egy vérvételt megér!

Kislányom július elején lesz 2 éves és nem mond értelmes szavakat. Van még valaki, akinek a kislánya 2 évesen nem beszél/beszélt?

Megért mindent, megérteti magát csak beszélni nem akar. Akinek ilyenkor még nem beszélt a gyereke, mikor kezdte el?

Legjobb válasz: van az enyém kb 30 szót mond s 3 mondatot 21 hós.... soha nem fog beindulni a beszéde :(

van az enyém kb 30 szót mond s 3 mondatot 21 hós.... soha nem fog beindulni a beszéde :(
és lány
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ. A Te lányod elõrébb van 30 szóval:-) Kedves második. Sejtem, de már kezdek elkeseredni:-(.
Unokaöcsém 3 évesen kezdett beszélni, már hordták fejlesztõbe, a doki nagyon aggódott, hogy miknek a jele lehet, értelmetlenül beszélt még 2 és fél évesen. Akkor kezdett értelmesen szavakat, és 3 évesen már gyönyörûen beszélt.
ne izguljatok, csak kicsit késnek vele.Fognak beszélni.
2és fél évesen kezdett beszélni addig csak pár szót mondott azóta be nem áll a szája
ne félj, õ is hirtelen, azaz pár hét alatt fog megtanulni "mindent beszélni", mint a keresztlányom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, mentek a zöld kezecskék:-).

5, 5 hós kislányom 2 napja állandóan hasra fordul alvás közben, és az orrát az ágyba nyomja. Nem fog megfulladni?

Nagyon féltem....De hiába foditom vissza,perceken belül visszafordul...

Legjobb válasz: Az én kislányom 2 napja alszik hason,elõtte sosem...Most is épphason alszik,de most oldalt van a fejecskéje.:)

A kérdező hozzászólása: Az én kislányom 2 napja alszik hason, elõtte sosem...Most is épphason alszik, de most oldalt van a fejecskéje.:)
A kérdező hozzászólása: Hát lehet h tényleg csak hozzá kell szoknom a gondolathoz, h egy baba is aludhat hason!:) Csak olyan rosszakat olvastam ezzel kapcsolatban, ezért nem is altattam sosem hason, és kicsit hirtelen jött ez nekem.Bár tudom h minket is hason altattak anno, és mégis itt vagyunk.:)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkettõtöknek!
Szia pont ez van nálunk is:) Szintén 5, 5 hónapos eddig soha nem aludt hason.Tegnap este vettem észre hogy ahogy leraktuk egybõl hasrafordult és úgy aludt el.Én vártam egy picit és megforditottam, izgultam én is de úgy maradt reggelig.Sztem tuti nem fulladna meg mert elforditja a fejecskéjét.Napközben hagyom, mert úgyis látom. Üdv
tök jó!az enyém még csak 4, 5 hós és nem szeret hason lenni!örülj neki!mi most járunk ez végett gy.tornára!de ott azt mondták5-6hósan kell forognia!biztos nem fullad meg, hisz te sem fulladsz meg, ha hason alszol!
Semmi baja nem lesz, örülj, hogy tud hason aludni, mert az enyém 9 hónapos és folyton hasra fordul, de fel is ébred rá. Így éjjel akár 4szer, 5ször kelünk. Jó babázást
Elõzõleg irtam neked. Sztem is csak hozzá kéne szoknunk:) csak nagyon furi, hogy eddig még hason is utált lenni aztán kb 2 hete pörög forog és imádja sõt ugy is alszik.Kiváncsi leszek a ma északára ha hason alszik sztem úgyhagyom...
Nem baj ha hason alszik, de arra VIGYÁZZ hogy csak 100% pamut ágynemûje legyen és légáteresztõ lepedõ, matrac stb.. Nem szerencsés ha nrjlont teszel a lepedõje alá mert azon keresztül nem kap levegõt. íõgysem ázik át hiszen a mai pelenkák jól bírják a nedvességet.
Nyugodj meg, nem fog megfulladni! :) Az én fiam 3 napos kora óta hason alszik, pvc aljú frottír lepedõn, és még nem fulladt meg alvás közben, pedig fúrja rendesen a fejét. Most 5 hónapos. Meg oldalra is tudják amúgy fordítani. Ahogy te sem fulladsz meg, ha hason alszol.

8 hónapos kislányom 2-3 hete kezdett mászni, azóta felült, feltérdelt, felállt, és mindent állva akar csinálni. A mászást háttérbe helyezte emiatt. Nem baj ez?

Legjobb válasz: Kislányom sajnos nem mászik (11 hónapos) , épp emiatt voltunk dokinál, aki azt mondta, hogy most már a felállást kell forszírozni, ( kis lábizmait erõsíteni) , s ha esetleg nem mászik, de feláll, nem kell visszakényszeríteni térdre! Sõt, elég elismert, tapasztalt szakemberként megnyugtatott, hogy tudja, most ez a nagy "divat" , hogy micsoda tragédia ha kimarad a mászás, de õ több száz gyermeket nyomon kísért már kisiskolás koráig, és abszolút nem tapasztalt olyat, hogy ez tanulási nehézséget okozna... szóval ne aggódj, hisz a te picid mászott, nagyon ügyes baba! :)

Kislányom sajnos nem mászik (11 hónapos) , épp emiatt voltunk dokinál, aki azt mondta, hogy most már a felállást kell forszírozni, ( kis lábizmait erõsíteni) , s ha esetleg nem mászik, de feláll, nem kell visszakényszeríteni térdre! Sõt, elég elismert, tapasztalt szakemberként megnyugtatott, hogy tudja, most ez a nagy "divat" , hogy micsoda tragédia ha kimarad a mászás, de õ több száz gyermeket nyomon kísért már kisiskolás koráig, és abszolút nem tapasztalt olyat, hogy ez tanulási nehézséget okozna... szóval ne aggódj, hisz a te picid mászott, nagyon ügyes baba! :)
Most s felkapaszkodás, állás érdekesebb, de még az is lehet, hogy elkezd járni, és utána fog újra mászni.Ne aggódj, végülis õ tud és mászott is, ráadásul ahogy az elsõ is mondja, ha kimarad a mászás sem lesz tragédia.
Egy éve múlt a lányom és hasonló korban kezdte el a mászást, mint nálatok, aztán állás stb. Most kezdett el aktívan járni kb. 2-3 hete, tehát nagyjából egy évesen. Már szinte egyáltalán nem mászik, pedig még eléggé botladozva jár. De jelenleg nem sok mindent hajlandó csinálni, ami nem állva van, a kádban is áll, evés közben is csoda, hogy arra az 5-10 percre képes leülni. :) Úgy tudom mindig az köti le õket, amit épp sikerült elsajátítani. :)

Mi a véleményetek a korai fogzásról? 3 és fél hós kislány anyukája. nekünk megindult. (bal alsó 2-es)

Legjobb válasz: Barátnõmék kislányának 4 hósan kijött az elsõ foga.Ebbõl semmi gond nem lesz, max. hamarabb hullik majd ki.

Barátnõmék kislányának 4 hósan kijött az elsõ foga.Ebbõl semmi gond nem lesz, max. hamarabb hullik majd ki.
Lanyomnak 4.5 honaposan 2 foga volt :) most 6.5 honapos es par nap es kibujik masik 2 foga.
En irtam, hogy 4, 5 honaposan 2 foga volt. 7 hetesen kezdodott a fogzas lanyomnal.
4 hónaposan már simán kijöhet a foga, de az is lehet, hogy még elhúzódik akár 1, 5-2 hónapis is.
A lányomnak 15 hetesen jött az elsõ, majd pont egy hétre rá a második foga!Ugye akkor 3 hós volt és 6 hósan jött ki a felsõ kettõ egyszerre!most 9 hós és még mindig 4 fogú, szóval korán kezdtük és jól el húzzuk, és mindegyikkel jó sokáig szenvedünk! :( sajna
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. sok helyen azt olvastam, h 5-9 hó között kezdödik a fogzás, én meg persze megijedtem, h mi ilyen korán. végül is nem mi irányitjuk. :)
az én fiamnak 4 hónaposan bújt ki egyszerre (egy nap) a két alsó. elõtte 2-3 napot nyûgösködött, de semmi nem látszott az ínyén, már kezdtük azt hinni, visszatért a hasfájás... aztán egy nap reggel mosolyogva ébredt, és ott fehéredtek a fogacskák:) most 7 hónapos és alul 2, felül 4 foga van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!