Találatok a következő kifejezésre: Kislányom 16 és tegnap (2 db)

16 napos a kislányom. Tápszert és egy kevés anyatejet kap (amennyi egy nap összejön). Ma és tegnap nagyon sokat bukik, néha olyan, mintha hányna, az egész visszajön látszólag. Ez mennyire normális? Többi lent.

Lehet, hogy azért, mert túl mohón eszik? Tápszer után kap cicit is, bár abba nem sok van, lehet túl sokat eszik? Azért nem aggódok még annyira, mert kaka is van b?ven, tehát eszik is. A másik, hogyan lehet elaltatni? Mindig ölben "bekómázik", sokszor cicin és így teszem le. Hogy lehet megtanítani az ágyában aludni? Sír szinte mindig, ha nincs ölben, de sokszor akkor is. Köszi, ha tudtok tanácsot adni.

Legjobb válasz: Ha tápszer után kap cicit,akkor holt biztos nemsokára el apad a tejed.Elõbb cici,aztán tápszer.Amúgy szerintem túl eszi magát,és a felesleget bukja ki.Adj neki kevesebb tápit! Még ne akard megtanítani egyedül aludni,pici még hozzá.Most ahogy épp elalszik,az jó :)

Ha tápszer után kap cicit, akkor holt biztos nemsokára el apad a tejed.Elõbb cici, aztán tápszer.Amúgy szerintem túl eszi magát, és a felesleget bukja ki.Adj neki kevesebb tápit! Még ne akard megtanítani egyedül aludni, pici még hozzá.Most ahogy épp elalszik, az jó :)
Szia! Megint én. Nem akarok okoskodni, csak 1 jó tanács: Próbáld meg másfajta cumisüvegbõl etetni. Szerintem a MAM 1000-szer jobb! Csak akkor jön a cumisüvegbõl a tejcsi, ha szívja. Az Aventot, ha felfordítod, szinte folyik belõle. Épp ezért gyorsabban kell ennie, nyelnie a picinek. Lehet, hogy a sírás és a bukás (hányás) is ezért van. Akár a pocija is fájhat. A MAM-os üveg ún. (Anti Colic), direkt hasfájós babáknak van, kevesebb levegõt nyelnek. A másik pozitívum, hogy ezt az üveget darabjaira lehet szedni, így könnyebb elmosni, és akár önmagában is sterilizálható. Gondold meg!
A kérdező hozzászólása: Aventes, a legkisebb méret. Este hányt is, tuti nem bukás volt. Felhívtam az ügyeletet, szerintük is túl sokat eszik. Azt mondták, ha éjjel még hányna telefonáljak újra és kijönnek, de aztán már jobban lett. Úgy látszik nagyon kis "beles" a lányom, amennyit adok azt mind megeszi, ha nem fér bele akkor is! :-)
Milyen cumisüvegbõl eteted?
A kérdező hozzászólása: Iszok tejserkentõ teát is és szedek bogyót is. Mégis egyre kevesebb, pedig ciciztetem is, meg fejek is, legalább egyszer egy nap. Most is kb. fél-egy óra fejéssel a két mellembõl nem jött le 30ml! Azt nem tudom, hogy mennyit eszik meg cicibõl, de nem hiszem, hogy 10-20ml-nél többet. Akkor hintõporozni is fogom. Utálom szegénykémet ébresztgetni, általában kb. 3-4 óránként etetem, ahogy kijön. Éjjel nem kell egyedül kelteni, de alszik akár 5 órát is egyhuzamban. Persze ez nem baj, mert akkor gondolom nemsoká átalussza az éjszakát. A kislányom kb. 6-7-8szor eszik egy nap, azt mondta a védõnõ, hogy a 6 teljesen jó. Kipróbáltam elõbb kapott cicit, utána tápszert, kevesebbet is evett belõle és nem jött annyi vissza, de utána is muszáj cicire tenni, mert különben sír. Így meg nagy nehezen elalszik. Megyek is keltegetni, ideje enni.
Jaj, bocsi! Átmásoltam a kérdésedet, hogy mindenre válaszoljak, de elfelejtettem kitörölni! :-) Elnézést!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Amúgy legtöbbször nehezen megy neki a büfi. :-( Még kérdés, a köldökcsonknak már nem kellett volna leesnie? Ti mivel kezelitek, mert nekem a kórház és a védõnõ alkoholt mondott és, hogy nehogy hintõporozzam, a gyerekorvos meg csak hintõport! Ismerõseim szerint mindkettõt kéne. Amúgy az alkoholt választottam. Viszont nem tudom, hogy jó-e így. Ébresztgetitek az etetések miatt? Gondolom rájöttetek, hogy elsõ baba! :-)
Az én lányom pl. be is volt sárgulva, azért (is) aludt el a cicin. Jóllakva tuti nem volt!
Én is azt tanácsolom, hogy elõbb cici, aztán tápszer. Az én lányom is rettentõ bukós volt, pedig nem ette túl magát. Cicizés közben bealudt, így nehezen ment a büfiztetés is. Picit leraktam (kb. fél-1 perc), majd újból fölvettem, hátha akkor sikerül a büfi. De ettõl függetlenül is bukott, evés után akár 1 órával is. :( Ha van még kérdés, szívesen válaszolok, ha tudok. :)
A kérdező hozzászólása: Oké, megnézem, köszi a tanácsot!

Kislányom 16 hónapos és tegnap óta köhögése, ugató jellegű, nehezen köhögi fel a váladékot is. Elvittük orvoshoz, aki azt írta a gyerek papírjára, hogy hörghurut és crupp! Mire számíthatunk?

Legjobb válasz: Igen a krupp elég makacs betegség, de kezelhetõ. A fulladásra a legjellemzõbb, hogy általában éjszaka, sokszor váratlanul alakul ki a belégzési nehezítettség. A gyerek erõlködve köhög, öklendezik, néha hány is. Az izgalom a szervezet oxigénigényét fokozza, így a helyzet még rosszabbodik... A betegséget légúti vírusok okozzák, náthás megbetegedések elsõ jeleként, teljesen váratlanul szokott jelentkezni. A neten találtam neked tippet: "legfontosabb a légutak mihamarabbi lehûtése. A hideg nyálkahártyában ugyanis összehúzódnak a vérerek, és azonnal csökken a duzzanat. Hideg levegõt kétféleképpen juttathatunk a légutakba. Hideg idõben kinyitjuk az ablakot, a gyereket gyorsan meleg takaróba tesszük. A gyerek addig lélegezze be a hûvös, párás levegõt, amíg a roham teljesen meg nem szûnik. Eközben meg kell nyugtatni a gyereket, és néhány korty folyadékkal is meg lehet itatni. Egyszerûbb és további megfázás nélküli módszer, ha hideg párásítót tudunk bekapcsolni, és a kruppos beteg az abból kiáramló levegõt szívja be." Remélem, segíthettem!

Igen a krupp elég makacs betegség, de kezelhetõ. A fulladásra a legjellemzõbb, hogy általában éjszaka, sokszor váratlanul alakul ki a belégzési nehezítettség. A gyerek erõlködve köhög, öklendezik, néha hány is. Az izgalom a szervezet oxigénigényét fokozza, így a helyzet még rosszabbodik... A betegséget légúti vírusok okozzák, náthás megbetegedések elsõ jeleként, teljesen váratlanul szokott jelentkezni. A neten találtam neked tippet: "legfontosabb a légutak mihamarabbi lehûtése. A hideg nyálkahártyában ugyanis összehúzódnak a vérerek, és azonnal csökken a duzzanat. Hideg levegõt kétféleképpen juttathatunk a légutakba. Hideg idõben kinyitjuk az ablakot, a gyereket gyorsan meleg takaróba tesszük. A gyerek addig lélegezze be a hûvös, párás levegõt, amíg a roham teljesen meg nem szûnik. Eközben meg kell nyugtatni a gyereket, és néhány korty folyadékkal is meg lehet itatni. Egyszerûbb és további megfázás nélküli módszer, ha hideg párásítót tudunk bekapcsolni, és a kruppos beteg az abból kiáramló levegõt szívja be." Remélem, segíthettem!
Ha hörghurutja van az 5 hós kisfiamnak , ha este bekapcsolom a sólámpát ártok vele vagy használok??
Olvass utána itt a neten, hogy hogyan tudsz neki segíteni. Mert ugye szegény befulladhat. Úgy tudom ködbe és párás levegõre nem szabad vinni. De amikor tiszta idõ van vidd sétálni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!