Találatok a következő kifejezésre: Kislányom 11 és (62 db)

Kislányom 11 hónapos, és eddig szoptattam. Most kezd el apadni a tejem. Érdemes még egy darabig tápszert használni, vagy vezessem be a bolti tejet már most?

Legjobb válasz: Az én lányom is 11 hónapos volt, mikor leválasztotta magát a cicirõl. A védõnõ szerint 15 hónapos korig jó, ha szopik v tápszert kap. Aztán jöhet a tej. Az én lányom nem itta meg a tápszert, babatejet sem, és mivel apa tejérzékeny, én nem próbálkozok tejjel még nála. A dokinõnk szerint nem baj, ha nem issza már meg ilyen idõsen a tápszert, viszont a tejterméket, vagyis tejet õ sem javasolt. Azt mondta, ha eszik mindent, akkor jól kell hogy lakjon, és nem lehet baj.

Az én lányom is 11 hónapos volt, mikor leválasztotta magát a cicirõl. A védõnõ szerint 15 hónapos korig jó, ha szopik v tápszert kap. Aztán jöhet a tej. Az én lányom nem itta meg a tápszert, babatejet sem, és mivel apa tejérzékeny, én nem próbálkozok tejjel még nála. A dokinõnk szerint nem baj, ha nem issza már meg ilyen idõsen a tápszert, viszont a tejterméket, vagyis tejet õ sem javasolt. Azt mondta, ha eszik mindent, akkor jól kell hogy lakjon, és nem lehet baj.
A kérdező hozzászólása: Nálunk ugyanez a helyzet, mint nálatok - édesapja tejcukor érzékeny. Örülök, hogy Te válaszoltál, mert hasonló cipõben vagy, mint mi. Köszönöm!
természetesen tápszert. abban minden benne van, ami kell a babának, és nem lesz baja tõle, ellenben a tejben nincs semmi nélkülözhetetlen, viszont terheli a baba gyomrát, emésztését, veséjét stb. fõleg így, hogy az apuka érzékeny. de figyelj, majd jönnek mindjárt a tehéntej-pártiak :) )))
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy nem vagyok leszólva, hogy miért akarok még neki ennyi idõsen tápszert bevezetni! Köszi neked is!
Elsõ vagyok, nekem öklendezett a babatejtõl, igy egy hónap, és jó pár ezer forint próbálkozás után feladtam. Már nem kinálgatom babatejjel, tápszerrel. Eszik mindent, néha adok neki tejpépet, ha elfogadja :) Savanyitott tejtermékeket kap, de mást nem. Hiába lennénk tejpártiak, ha egyszer a gyerek közvetlen hozzátartozója alleriás rá, akkor nagy az esély, hogy õ is az lesz. Én pedig nem akarom, hogy élete végégig a majdnem 600 ft-os tejet kelljen innia, meg ne ehessen semmi tejeset. Az egy büntetés a gyereknek.
A kérdező hozzászólása: A babatejet nem ajánlotta a védõnõ, de a tápszert igen, ezért is kérdeztem rá.

Kislányom 11 hós. Minden éjjel 1 max 2 óránként kel és csak cicivel alszik vissza. Fog most nem jön, nem úgy néz ki, este bő vacsi is van, nincs meleg sem hideg. Mitől ébred mégis ilyen gyakran, meddig tart ez?

Legjobb válasz: Az én kisfiam másfél éves, és ugyanezt csinálja. Mondjuk már nem egy-két óránként, de kb. 3-4 alkalommal egy éjjel. Most éppen fogzik is (hátsó rágó foga jön), de amikor nem jött foga, akkor is ébredt. Néha sikerül egy kis simivel vissza altatnom, de általában kéri a cicit. Én úgy gondolom, hogy megvárom míg magától abba hagyja, mert nem szopizik sokáig, 5 perc alatt általában vissza szokott aludni, annyit meg még kibírok, és reménykedem, hogy majd õ egyszer csak abba hagyja, mert nekem nincs szívem leszoktatni, hiszen miattam szokott rá, és akkor egyszer csak elveszem tõle. De ha nagyon nem bírnám, biztosan én is elgondolkodnék rajta. Szerintem azért alszanak vissza csak cicivel, mert csak úgy tud ellazulni és elaludni, mert ehhez szokott hozzá, és nem tud egyedül vissza aludni ha felébred.

Az én kisfiam másfél éves, és ugyanezt csinálja. Mondjuk már nem egy-két óránként, de kb. 3-4 alkalommal egy éjjel. Most éppen fogzik is (hátsó rágó foga jön), de amikor nem jött foga, akkor is ébredt. Néha sikerül egy kis simivel vissza altatnom, de általában kéri a cicit. Én úgy gondolom, hogy megvárom míg magától abba hagyja, mert nem szopizik sokáig, 5 perc alatt általában vissza szokott aludni, annyit meg még kibírok, és reménykedem, hogy majd õ egyszer csak abba hagyja, mert nekem nincs szívem leszoktatni, hiszen miattam szokott rá, és akkor egyszer csak elveszem tõle. De ha nagyon nem bírnám, biztosan én is elgondolkodnék rajta. Szerintem azért alszanak vissza csak cicivel, mert csak úgy tud ellazulni és elaludni, mert ehhez szokott hozzá, és nem tud egyedül vissza aludni ha felébred.

11. napos a kislányom. Szopik és mikor leveszem róla és beleteszem a kiságyba kb. rá 5-10 percre elkezd sírni de, ha vissza teszem cicire megint elalszik. Nem tudom ez miért van?

Legjobb válasz: Gondolj bele, még csak nem rég bújt ki, eddig folyamatosan veled volt. Kell neki a közelséged. Etesd meg és ha úgy gondolod, hogy jól lakott akkor tedd a kiságyba és maradj ott vele. Ha sír, simogasd esetleg ha cumizik adj neki cumit, tudja hogy ott vagy mellette.

Gondolj bele, még csak nem rég bújt ki, eddig folyamatosan veled volt. Kell neki a közelséged. Etesd meg és ha úgy gondolod, hogy jól lakott akkor tedd a kiságyba és maradj ott vele. Ha sír, simogasd esetleg ha cumizik adj neki cumit, tudja hogy ott vagy mellette.
NEM azért sír, mert kell neki a közelséged, ezt csak ma hiszik sokan. Lehet, hogy nem lakik jól, és azért sír. De lehet, hogy csak a hasa fáj.
Kb. 20 percig kéne a karodban tartanod még és csak utána letenni. Ilyenkor már mély alvásba kerülnek és nem ébrednek fel olyan könnyen.
Kedves utolsó! A te gyermeked esetleg down kóros? Lehet persze akkor h nálatok ez volt a tünet, de azért nem kell általánosítani és ilyesztgetni feleslegesen. Azért gondolom, ha valami gond lenne a babával akkor azt már észrevették volna. A kérdésre válaszolva, mérd esetleg szopi elõtt és után ruhástól , h mennyit eszik, lehet még éhes.
Biztos nincs semmi baja a babának, szegény anyukának épp csak ez kellett hogy ilyen hülyeségeket írjanak neki. Ha nem vagy cumi ellenes én azt megpróbálnám a helyedben. Az én kislányom is sokat sírt és kénytelen voltam neki cumit adni, sok mindent megoldott. Szerintem nem éhes marad, megpróbálhatod a méricskélést de egy idõ után abba is bele lehet bolondulni. Nagyobb esélyt látok arra hogy a hasa fáj, hason próbálnám altatni, vagy masszírozni. Remélem valami beválik és kicsit jobb lesz.
tudom, hogy sokan nem értenek velem egyet, de nálam az vált be, hogy az elsõ hetekben rengeteget feküdtem a kisfiammal, sõt sokszor cicin aludt, mivel sehogysem tudtam megnyugtatni, sokáig sírni pedig nem akartam hagyni... szóval ez ment egy darabig, aztán egyre kevesebbet igényelte ezt a módszert, míg végül elég volt neki az is, hogy velem alszik éjjel. Nappal nagyon jól el van, alszik nélkülem is... most 8 hós, és egy nagyon kiegyensúlyozott, boldog baba. Ha "ráérsz" s elsõ baba, csak ajánlani tudom, de mindenkinek más válik be... Amúgy leginkább azért sírhat, mert nem szeretne egyedül lenni (vagy persze éhes, fáj a hasa stb)... a lényeg, hogy a legtöbb bajra ez jó...


Autósülést szeretnénk vásárolni. Néztük a Kiddy Life Plus-t? Van valakinek tapasztalata az üléssel kapcsolatban? Illetve milyen ülést ajánlanátok? Kislányom 11 hós és 10kg.

Legjobb válasz: Mi is ezt néztük ki, de amikor a kicsit belepróbáltuk olyan fura volt. Majd átültettük a Kiddy Comfort Pro-ba és az tökéletesnek bizonyult. 2 hónapja használjuk és teljesen jó!!! A két ülés között a különbség, Life Plus az 18 kg-ig jó, de a Comfort Pro az 36kg-ig vagyis nem kell 1 év múlva új ülés.

Mi is ezt néztük ki, de amikor a kicsit belepróbáltuk olyan fura volt. Majd átültettük a Kiddy Comfort Pro-ba és az tökéletesnek bizonyult. 2 hónapja használjuk és teljesen jó!!! A két ülés között a különbség, Life Plus az 18 kg-ig jó, de a Comfort Pro az 36kg-ig vagyis nem kell 1 év múlva új ülés.
Írok még, most aludt el a baba. Nagyon kényelmes kis ülés, elõször még zavarta a hasánál lévõ rész, de amint elindultunk az autóval nagyon tetszett neki, hogy végre kilát és sokkal érdekesebb volt így utazni. Azóta sem érdekli, csak úgy kell berakni, hogy ne nyomja a hasiját.
A kérdező hozzászólása: Köszike a választ!
Szóval menjetek el egy Brendonba és bele kell tenni a gyereket, mert úgy látni, hogy kényelmes-e a picinek.

Már adhatom neki a 2-es avent etető cumit vagy maradjak az 1-nél? Kislányom 11 hetes és tápszeres.

Legjobb válasz: Próbáld ki.Ami rá van írva,h mikortól használható,csak tájékoztató jellegû.Az én babám 6.5 hós,Aventet használtunk/használunk és tápszeres.Én a 2-est használtam ennyi idõs korában.A teát,vizet még most is 1-el adom,vacsira tejpépet kap-üvegbõl,botmixerrel simára keverve-azt a variábilis cumiból kapja,a reggeli fele tápszer-fele tejpép ahhoz jó a 4-es.A fõzelékhez szintén a variábilist használom.Ha túl gyorsan megy,a lassú folyás felé fordítom,és kész.Szval próbáld ki.2 gyerekes anyuka

Próbáld ki.Ami rá van írva, h mikortól használható, csak tájékoztató jellegû.Az én babám 6.5 hós, Aventet használtunk/használunk és tápszeres.Én a 2-est használtam ennyi idõs korában.A teát, vizet még most is 1-el adom, vacsira tejpépet kap-üvegbõl, botmixerrel simára keverve-azt a variábilis cumiból kapja, a reggeli fele tápszer-fele tejpép ahhoz jó a 4-es.A fõzelékhez szintén a variábilist használom.Ha túl gyorsan megy, a lassú folyás felé fordítom, és kész.Szval próbáld ki.2 gyerekes anyuka

Kislányom 11 hós múlt és még egy foga sincs, de még csak jele sincs egy fogacskának sem. Kicsit aggódom. Nyugtassatok meg, hogy nem késő még és lesz vala fogacska a szájában. Meddig nem késő?

Legjobb válasz: Szia! Nyugodj meg,lesz neki foga:) Kisfiamnak az 1 éves orvosi vizsgálaton látták csak az ínyén,hogy jönni fog a foga,addig semmi.Én is aggódtam,de mikor mondta a doki,hogy itt egy fogacska készülõdik megnyugodtam.Igaza volt rá 2 napra ki is bújt.

Szia! Nyugodj meg, lesz neki foga:) Kisfiamnak az 1 éves orvosi vizsgálaton látták csak az ínyén, hogy jönni fog a foga, addig semmi.Én is aggódtam, de mikor mondta a doki, hogy itt egy fogacska készülõdik megnyugodtam.Igaza volt rá 2 napra ki is bújt.
Ne izgulj, elõbb-utóbb kibújik. A fiamnak 13 hónaposan jött ki az elsõ foga, de akkor rögtön kettõ is. Utána meg fönt egyszerre négy. Állandóan kettesével/négyesével jöttek a fogai.
szia! az egyik ismerõsünknek 19(!!)hós volt a kislánya mikor kibujt az elsõ fogacska, s ez nem vicc:) !! nem kell aggódnod! azt mondják h akinek körme és haja van, annak foga is lesz, mert ugyanaz a gén felelõs értük. szóval türelem:) attól még adhatsz neki darabosat és kenyérfalatkákat mert az inye elég erõs már h elmajmolja:) az én 10, 5hósomnak 2db foga van, az sem túl sok:)
10 hónaposan bújt ki a kisfiam elsõ foga, pontosabban az elsõ kettõ (mindig párosával jön neki). Most másfél éves, és 6 foga van :-)) De mindent el tud majszolni, csak a húst vágom apró darabokra neki, de azt ennyi idõsen még akkor is vágnám, ha 20 foga lenne.

37.3 nál már adjak lázcsillapitot/panadol baby/11 és fél hos kislányomnak?

Tegnap is lázas volt 38.2 kicsit meg van fázva.

Legjobb válasz: Szia! Nem kellene adnod 38 fok alatt lázcsillapítót, mert azért lázasodik be hogy ölje a bacikat, így védekezik a szervezete. Viszont 38 fok felett már õ is rosszul érzi magát, ezért kell csillapítani akkor már. 37,5-nél sem kell még neki, de ha éjszaka jön és akkor is ennyi akkor éjjelre már ennyinél is adhatsz neki. Én Nurofent használok a lányomnál, szerintem kinek mi válik be, biztos van olyan akinek a panadol a jobb.

Szia! Nem kellene adnod 38 fok alatt lázcsillapítót, mert azért lázasodik be hogy ölje a bacikat, így védekezik a szervezete. Viszont 38 fok felett már õ is rosszul érzi magát, ezért kell csillapítani akkor már. 37, 5-nél sem kell még neki, de ha éjszaka jön és akkor is ennyi akkor éjjelre már ennyinél is adhatsz neki. Én Nurofent használok a lányomnál, szerintem kinek mi válik be, biztos van olyan akinek a panadol a jobb.
38 alatt sztem sem kéne lázcsillapitót használni , mert enm tanulja meg a szervezete kezelni. én ha hóemelkedés van, v megyünk a láz felé hûtõfürdetem de úgy, h én is vele együtt. nem kellemes, de az nyugtatja h magamhoz ölelem közben!
Ne tedd tönkre az immunrendszerét, nem véletlenül hívják lázcsillapítónak, ha nem lázas, ne csillapíts! Akkor adj lázcsillapítót, ha 38 fölé, vagy popsiban mérve 38, 5 fölé megy! A 37, 2 még csak nem is hõemelkedés, csak egy magasabb átlaghõ. Ha tegnap 38, 2-t mértél popsiban, akkor tegnap sem volt lázas. Ahogy te sem szedsz gyógyszert ok nélkül, neki se adj!
Az elõttem szólóval maximálisan egyetértek. Nurofent adnék neki, vagy Germicid kúpot. Na de ha lázas, elsõ lenne az hogy orvoshoz vinném a gyereket.
Nekem a doki azt mondta, hogy 38-nál (tisztán) adjak lázcsillapítót. Én kúpot szoktam.
Nálunk az orvosi rendelõben ki van téve egy tájékoztató, ami szerint 38 fokig (végbélben 38, 5) NEM KELL CSILLAPÍTANI! És a dokink is mindig azt mondja, hogy a láz nem betegség, hanem tünet, tehát nem kell harcolni ellene! Azért emelkedik meg a testhõmérséklete, hogy a szervezetében lévõ bacik és vírusok elpusztuljanak. Ha mi lázcsillapítóval lecsökkentjük a testhõjét, akkor nyugodtan tudnak szaporodni, tehát pont nem teszünk jót vele. Én nappalra csak 38, 2 fölött adok Nurofent, éjszakára szoktam alacsonyabbnál is.
38 alatt nem szoktam adni neki, ráadásul a babáknak alapból is magasabb az alaphõjük, mint a felnõtteknek.
A kérdező hozzászólása: Mint irtam már voltunk. De kiváncsi voltam Ti mit mondtok a 37 fõlõtt mr adjak neki lázcsillapitot kijelentéshez...
A kérdező hozzászólása: Kõszike tegnap honaljban mérve volt 38, 2 és igen [email protected] volt már elnézést 38 fõlõtt már láz és a védõnõ mondta hogy adhatok neki 37 fokot ha eléri igy legalább nem megy fel a láza....De akkor nem adok majd ha csak 38 lesz. Kõszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Kpszike én is igy tudtam ezért csodálkoztam...

SOS! 11 hónapos kislányom mellkasán és hátán piros pici pöttyök vannak! Mitől lehet?

Legjobb válasz: Hát én a helyedben inkább egy orvost kérdeznék. Lehet allergia vagy tényleg akármi, de szerintem mutasd meg minél hamarabb egy dokinak. Nem rosszból és fõként nem ijjeszgetésbõl!

Hát én a helyedben inkább egy orvost kérdeznék. Lehet allergia vagy tényleg akármi, de szerintem mutasd meg minél hamarabb egy dokinak. Nem rosszból és fõként nem ijjeszgetésbõl!
A kérdező hozzászólása: 3 napja szenved alul jön a 8. foga. Tegnap üveges áfonyás almát tudtam bele erõltetni enni se nagyon akart.
allergiás eredetû is lehet (áfonya) és lehet melegkiûtés is, ha túl van öltöztetve. a nem megfelelõen kiöblített ruha is okoz ilyen problémát.
A kérdező hozzászólása: Hát észre vettem hogy éjszakánként melege van. 23-24 fok van a szobában. Nem tudom.... Aggódom! De köszönöm a válaszokat!
Doki! Nekünk ekcéma volt, ami nem allergiára vezethetõ vissza. Csak fürdetõkrémet használj fürdéskor és meglátod, hogy attól javul vagy sem. Ha igen, ekcéma lehet. Ha nem, akkor allergia.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Voltunk dokinál valamire allergiás. Kaptunk Fenistil cseppet, gyógyszertári fürdetõt és kevert krémet. Azt mondta a doki 5-7 nap mire elmúlik.

Kislányom 11 hetes és 4600 gramm körül van napok óta, nem nagyon változik a súlya. Normális ez? Vagy van okom az aggodalomra?

2830-cal született. Egyébként vidám, jókedv? baba, mostanában egyre aktívabb, nagyon sokat izeg-mozog.

Legjobb válasz: Köszi a választ. Tápszeres a lányom. De így is van naponta kb. 5-6 pisis pelus és minden másnap kakil.

A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Tápszeres a lányom. De így is van naponta kb. 5-6 pisis pelus és minden másnap kakil.
A kérdező hozzászólása: Tápszeren kívül adok neki teát vagy babavizet, amennyit kér.
Akkor nyugodj meg, teljesen jó súlyban van a babád.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Tegnap mértük és már 4700 gramm volt. :)
Szia! Ha anyatejes, akkor azt kell figyelned, van-e naponta 6-8 pisis (színtelen pisis) pelus, és kakil-e rendesen, max pár naponta. Nekem nem tûnik kevésnek ez a súly, amúgy 3 hónapos kora körül lelassul a súlygyarapodás. Azt is szokták mondani, ha fekszik, és nem horpadt a kutacsa, akkor elég folyadékhoz jut. Ha tápszeres, akkor nem tudom hogy ugyanezek igazak-e rá.

11 és fél hónapos kislányomat hány fokos természetes vízbe vihetem?

Gondolok itt Balatonra, Velencei tóra. Velencei tó kb 24 fokos, az még hideg neki? És mennyi időt lehet bent ha megfelelő hőmérsékletű a víz?

Legjobb válasz: A 24fokos víz már nem hideg. Nyugodtan beleviheted. Azt látni,érezni fogod,hogy mennyi ideig legyetek benne. Már nem olyan kicsi a gyermeked,hogy ennyire óvni kellene mindentõl.

A 24fokos víz már nem hideg. Nyugodtan beleviheted. Azt látni, érezni fogod, hogy mennyi ideig legyetek benne. Már nem olyan kicsi a gyermeked, hogy ennyire óvni kellene mindentõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!