Találatok a következő kifejezésre: Kislányom 1 de (119 db)

A kislányom 1 hónapos, és nem hajlandó szopni. Amennyit tudok lefejek neki, de szükség van a pótlásra. Hogyan tudnám fejéssel fenntartani a tejtermelést, vagy akár fokozni?

Legjobb válasz: Fejéssel fent tudod tartani a tejtermelést egy darabig. Mindig mikor a kislányodnak szopizni kéne fejjél. A tejtermelést pedig sörrel (alkoholmentes, de van olyan akinek csak a rendes hozott eredményt) tudod fokozni (napi 1-2 doboz). Nem kell izgulni nem lesz semmi baja a babának tõle. Persze mellette igyál tejtermelést elõsegítõ teákat. Nem jó az ízük, de az is hatékony. Neveket azért nem írok, mert ez is egyénenként változó, hogy kinek mi hozza meg a hatást. Sok sikert!

Fejéssel fent tudod tartani a tejtermelést egy darabig. Mindig mikor a kislányodnak szopizni kéne fejjél. A tejtermelést pedig sörrel (alkoholmentes, de van olyan akinek csak a rendes hozott eredményt) tudod fokozni (napi 1-2 doboz). Nem kell izgulni nem lesz semmi baja a babának tõle. Persze mellette igyál tejtermelést elõsegítõ teákat. Nem jó az ízük, de az is hatékony. Neveket azért nem írok, mert ez is egyénenként változó, hogy kinek mi hozza meg a hatást. Sok sikert!
A tejtermelést az inger váltja ki (nem a sör) !! Tehát minél többet van cicin a babád annál több tejed lesz! A fejés átmeneti megoldás attól nem lesz több!
Szia! Az én babám 3 honapos elmult! Nekem is 1 honapos kora után nem volt hajlando eleget szopni! 20-40 ml szopott! Én azota is fejem a tejet és iszom mellé a laktoherb teát és igy 180 ml körül szoktam lefejni! Egy nap 4-5 ször!! van amikor 100-140ml de ez is valami! Ne add fell! A lényeg hogy anyatej!Én 1-2szer kell potolnom tápszerrel!
Az én kislányom sem akart szopni, aztán a közös ügyetlenkedésbõl sebes mellbimbó lett. Akkor egyfolytában fejtem, akár óránként. 3 hónap alatt háromszor volt mellgyulladásom, de akkor is fejtem. A laktoherb tea nagyon jó hatású, én szedtem homeopátiás golyókat is. Urtica urens, ami azon felül, hogy fokozza a tejtermelést segít abban is , hogy könnyebben ürüljön a tej. A legjobb ha akár óránként mellre teszed a picit, ha éhes elfogadja. Az inger pedig beindítja a tejtermelést. Én 4 hónapig szenvedtem, de nem adtam fel. Majdnem 6 hónapig csak szopott, nem is fogadott el mást. Meg is lett az eredménye! Gyönyörû, egészséges baba! Az alkoholtartalom biztos nem tesz jót neked sem és a gyereknek sem. A kitartás a legjobb megoldás! elfogadja.

Tényleg kövér a kislányom? Kislányom 1, 5 éves 12 kg és 84 cm. Jó kis masszív, igaz jó kis hurkás a comnja, de én (lehet elfogultságból ) nem látom kövérnek. Ti babáitok ilyen súlyhoz milyen magasak.

Legjobb válasz: Az én kisfam 2 éves 84 cm és 11,3 kg. Igaz a te kislányodnak kicsit több a súlya ugyanehez a magassághoz, de én azért nem hiszem,hogy kövér lenne.

Az én kisfam 2 éves 84 cm és 11, 3 kg. Igaz a te kislányodnak kicsit több a súlya ugyanehez a magassághoz, de én azért nem hiszem, hogy kövér lenne.
kisfiam 10hós múlt és 11, 5kg, nem kövér, csak magas és husis. nag baba ennyi
jajj dehogy kövér :) Az én fiam, 15, 5hónapos, 14kg, 88cm, és még a doki se, senki nem mondta rá soha hogy kövér :) Jó massziv, de nem is hurkás egyáltalán, szóval én sem értem hogy lehet ennyi kg...
kisfiam, szintén 1, 5 éves. Õ 13 kg, 84 cm, és egyáltalán nem kövér, van a combján 1 nagyon enyhe hurka, de már annyira nem is látszik. Tényleg csontozat függõ. Multkor mikor a torokgyulladásra kaptunk antibiotikumot, akkor az adagolás miatt kérdezi a doki- hány kg, olyan 9 kg:-), mondom nem 12-13. elképedt a doki, hogy nem is gondolná. Tényleg csontozat függõ szerintem.
másfél éves a kislányom ( 20 hós ) szintén 12 kg és 85 centi õ is aranyos édes kis húsos combú baba de nem kövér!
Dehogy kover. A lanyom 1eves lesz par nap mulva 11kilo.Senki nem mondta meg hogy kover lenne. Olyan 80 centi magas(itt nem merik nem tudom pontosan).
Az én lányom is 1, 5 éves. Kb. 88cm és közel 13 kg. Nagy baba, sose mondták rá, hogy kövér, még csak nem is hurkás. Szerintem a Tied se kövér. Egyébbként meg, ha nagyon aranyosak a dundi babák! A barátnõm fia 6 hetesen már 7 kg volt(pedig 3300-zal született), de 2 éves korára teljesen arányos kisgyerek lett, azóta meg inkább vékony, pedig a jó étvágy megmaradt.:) Itt egy táblázat is, ime: http://www.gekkonet.hu/fejlodes/gyermekek-fizikai-fejlodese...
Szia :) ezek olyan hülyeségek, kövér baba vékony baba.....szerintem inkább husisabb legyen, de mi ellen példák vagyunk :) kislányom 3éves 94cm 11kg... vékonyka.Eleve rettentõ keveset eszik, csipeget mint egy madárka. Ha beteg még annyit sem, szóval ne foglalkozz olyanokkal akik azt mondják, hogy "kövér".Örülj neki, hogy ilyen kis masszív :)
A fiaim 11 hónaposan voltak 11 és 11, 5 kilósak és 78 centisek na de nagyon erõs csontozatúak innen ez a nagy súly ennyi idõsen...nem mindig zsírban kell a pluszt látni:) Tuti nem kövér:) te vagy a párod vastagcsontozatú???mert akkor nálatok is úgy van mint nálunk:)
Dehogy kover, szep baba. Lanyom 1evesen volt 11kg es 85cm, mar azota sokat nott. O viszonylag nagy gyerek korahoz kepest, ugy no mintha huznak.
10.5kg 77cm, 14hós. :) Hurkás a lába, a hónalja, a karja, nagy a cici, a poci :) Anyatejes. Gondolom a tiéd is :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Azért írtam ki a kérdést, mert mostanában sokan lekövérezik. Felöltözve, sapkában persze még nagyobbnak látszik.
kisfiam 11kg és 80cm:) ) Mindig megkapom, hogy te jó ég mekkora gyerek, de én sem látom kövérnek!!Masszív, édes:) )) szerintem ne aggódj, minden gyerek más, pár éves korukra úgyis összenõnek:) )
Nekünk egyszer az ügyleten kérdezte a gyerekorvos , hogy a gyereknek mindig ilyen nagy a hasa, pedig azért a piciknál általában természetes egy kis pocak.
Dehogy kövér!:) Kisfiam holnap lesz11 hónapos, 10, 5 kg.78cm.
Az én kislányom 20 hónapos 11kg 85 cm.Nem kövér nem sovány pont jó.
kislányom 22 hónapos 13, 75 kg és 90 cm én sem látom kövérnek...
Egyáltalán nem kövér, de szép nagy baba. (hosszra gondolom)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én sem látom kövérnek. Rájöttem , hogy szerintem azért kövérezik le, mert akikkel sétálni szoktunk õk viszont a korukhoz képest kicsik és soványak és az én lányom mellettük tényleg nagy, pedig csak 3 és 4 hónap van közöttük. Mindenkinek szép napot!

Már 2 féle antibiótiumot beszedett a kislányom (1 éves), mert lázas volt és gyulladt a torka már abbahagytuk a szedését 3 napja de még mindig estére höemelkedése van, nappal 36.5-37.1, estére 37.4, Mikor mulik el?

Azért 2 gyógyszert kapott ,mert az első nem használt,szedése közben belázasodott azért írt másikat!

Legjobb válasz: Melyik volt az a 2 féle antibiotikum?

Melyik volt az a 2 féle antibiotikum?
A kérdező hozzászólása: Cekloretta és Azithromycin Sandoz a gyógyszerek neve.Tegnap üzent a testvéremmel , hogy nem kell elvinnem a gyereket nincs neki semmi baja csak a foga jön..mondjuk ez igaz lent jön 1
Hát ez két olyan gyenge antibiotikum, hogy ne is csodálkozz. A lányomnak a cekloretta után magasabb volt a láza mint elõtte, úgy szaladtunk az ügyeletre és kaptunk normális gyógyszert.
Más orvos után néz nálunk is hülye volt a gyerekorvos ugyhogy átmentem a felnöttbe 13 évesen mert a gyerekorvos csecsemögyógyszert adot ami nemhasznált persze, de 2 a te esetedbe nemtudod a36.5 az nem höemelkedés hanem az normális ??? A Hõemelkedés kedves kérdezö anyuka 37 töl indul 38 tol láz majd afölöt magaslázról beszélünk. Igen 37.1 töl már én is szarul érzem magam az már betegség söt 36.9 is piszkál de az még nem höemalkedés, anormál testhö 36.5-37ig

Egy kicsit megijedtem. A kislányom 1 éves és kiderült megint babát várok, de mindez védekezés mellett történt. Még korainak érzem, de természetesen megtartjuk. Ki hogyan oldotta meg a kis korülönbségből származó "problémákat"?

A férjem nagyon örül neki, csak én félek, hogy hogyan fog menni a kicsik nevelése.Ráadásul gyógyszert i szedtem, így remélem nem lesz baja a babámnak.

Legjobb válasz: szia! sajna válaszom nincs a kérdésedre, de nagyon kíváncsi vagyok a tapasztaltak írásaira! ugyanis 15 hónapos lesz a fiam, mikor megszületik a kistesója :) én is parázok, nem kicsit... de menni fog mindkettõnknek! jó babavárást!

szia! sajna válaszom nincs a kérdésedre, de nagyon kíváncsi vagyok a tapasztaltak írásaira! ugyanis 15 hónapos lesz a fiam, mikor megszületik a kistesója :) én is parázok, nem kicsit... de menni fog mindkettõnknek! jó babavárást!
A kisfiam most lesz 9 hónapos, és úgy néz ki hogy lesz kistesója. Mi is akartunk várni még jóóó pár évet, de ha jönni akar akkor jöjjön. :-) Én is nagyon félek hogy mi lesz, de én féltem a kisfiamnál is és megoldottuk. Szerintem ez is menni fog. Ne izgulj.
Gratu! Szerintem megoldod, nem lesz semmi baj, eltelik pár hónap és együtt tudnak majd játszani. szopi alatt estetek teherbe? Én is azt tervezem..5hós a babám:)
És milyen gyógyszert szedtél? Meg szoptattál is? Persze értelmes választ adni nem tudok a kérdésedre, de sokak szerint talán jobb a kis korkülönbség. Biztos, hogy minden kornak megvannak a nehézségei, ha éppen akkor toppan be a kistesó! Remélem van segítséged, talán úgy egy picit könnyebb lesz, de szerintem erre ugyanúgy nem lehet felkészülni, mint az elsõ babára. Csak megy bele az ember az ismeretlenbe....és próbál sodródni az eseményekkel.... Sok sikert nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, azt hiszem , hogy napról-napra több erõt érzek majd magamban.Már nem szoptattam, csak a fogamzásgátló mellett szedtem aspirin plusz c-t és rubofent, mert jó betegek lettünk a kislányommal. Remélem majd mindnyájunknak sikerül "megbírkózni" a dolgokkal.

Több, mint 2 hónapja hagytam abba a gyógyszert, kislányom 1 hónapja nem szopzik, de nem jön meg?

voltam dokinál, azt mondta, hogy 3 hónapot vár, addig nem ad semmit, hogy megjöjjön. nagyon szeretnénk kistesót, azért is választottam el a kislányunkat, és már amúgy is másfél éves lesz.. volt vki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem a 3 hónap teljesen reális, idõ kell a szervezetnek míg magához tér,helyre állnak a hormon szintek,ráadásul Te gyógyszert is szedték és szoptatás is! Én nem szedtem ugyan gyógyszert, de világ életemben rendszertelen, a normálisnál hosszabb, ritkább ciklusaim voltak (spontán estem teherbe) és még így is megjött a szoptatás abbahagyása utáni 3 hónapon belül, a dokim azt mondta, ez teljesen belefér! Ne izgulj!(mi is rejtett tervezünk amúgy) Sok sikert a teherbeeséshez!

Szia! Szerintem a 3 hónap teljesen reális, idõ kell a szervezetnek míg magához tér, helyre állnak a hormon szintek, ráadásul Te gyógyszert is szedték és szoptatás is! Én nem szedtem ugyan gyógyszert, de világ életemben rendszertelen, a normálisnál hosszabb, ritkább ciklusaim voltak (spontán estem teherbe) és még így is megjött a szoptatás abbahagyása utáni 3 hónapon belül, a dokim azt mondta, ez teljesen belefér! Ne izgulj!(mi is rejtett tervezünk amúgy) Sok sikert a teherbeeséshez!
Elõzõ vagyok, akarom mondani tesót tervezünk, csak a mobilom átírta :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató választ, nagyon kedves vagy!!! Remélem, hogy pikk-pakk jönnek majd a kistesók nálunk és nálatok is!!!!

Ennyi elég neki? Kislányom 1, 5 éves reggel és este másfél üveg tej vagy kakaó amit szinte követel. Közte alig valami, de az is inkább hideg étel, mint főtt. Mit tegyek? Meddig lehet ezt hagyni?

Súlya rendben (másfél éves mérésen 11,6 kg), elég jó húsban van. Még meg is jegyzik mivel etetem.

Legjobb válasz: Próbálkozz kitartóan, mert egy idõ után biztosan hiányozni fog neki a kalória, a tej és kakaó jó,éslaktatja is, de másra is szüksége van, esetleg próbáld csökkenteni a tejadagját

Próbálkozz kitartóan, mert egy idõ után biztosan hiányozni fog neki a kalória, a tej és kakaó jó, éslaktatja is, de másra is szüksége van, esetleg próbáld csökkenteni a tejadagját
Másfél üveg az hány deci? Sok túl sok
Mióta tart ez? Nálunk is volt ilyen mikor fogzott. Kínálgasd, és majd eszik mást is. Ne aggógj a babák tudák mi kell nekik.
:( Enyém dettó ilyen, csak már 22 hónapos Kivácsi vagyok a válaszokra én is

Hasfájós a kislányom.1 hónapos és én infacolt adok neki. De még mindíg fáj neki és sokat sír miatta. Mit tudok még mást csinálni? Meddig fog ez tartani?

Legjobb válasz: Próbáld ki a Gripe Watert vagy nálunk a gyerekorvos által felírt papaverini görcsoldó segített és a meggymag párna.Próbáld hasra fektetni minél többet mert az is sokat segít.

Próbáld ki a Gripe Watert vagy nálunk a gyerekorvos által felírt papaverini görcsoldó segített és a meggymag párna.Próbáld hasra fektetni minél többet mert az is sokat segít.
Az én kisfiamnak is a Gripe Water segített.
Espumisan cseppek vagy Gripe Water. Papaverines görcsoldó is jó, de azt már nem nagyon írják fel a gyerekorvosok... Kitartó büfiztetés, hasrafektetés, hasát simogasd körkörösen, és tornáztasd (lábait told felfelé a pocakjához). Ha semmi sem segít, vasalj meg egy pelenkát és még melegen tedd a hasára (body-ra ne a csupasz bõrére). Ha az segít, akkor érdemes beszerezni egy meggymagpárnát.
Nálunk sem segített az infacol, az espumisan viszont rörtön megoldotta a gondot.
Szia. Nem biztos, hogy segít, de én kb. 3 hónapos korában jöttem rá, hogy az általam megevett tejtermékektõl még rosszabb lett a helyzet. Egy pár napig mellõzd a tejtermékeket, fõként a tejet, s nézd meg nem-e jobb. Egyébként tényleg csak túlélni lehet, nálunk 3, 5 hónapig tartott.Vedd föl, ölelgesd, hogy tudja, nincs egyedül. Kitartás, tényleg!!!
2 hónapos a babám, mi is szenvedtünk hasfájásokkal, de mostanság már nem. Nekünk elõször Sab Simplexet írt fel a doki, de nemigen segített; most azt és az Infacolt adom neki variálva. Én is a kitartó büfizetést, tornáztatást, még inkább hasmasszázst tudom ajánlani, és hogy melegben legyen a poci. Egyébként pedig tényleg leginkább türelem kell hozzá, majd idõvel "kinövi".
Azt mondják az Espumisan csepp nagyon jó.
A kérdező hozzászólása: Nem szoptatom mert sajnos elapadt a tejem és tápszert adok neki beba pro ha start.
A kérdező hozzászólása: És ha esetleg a mecsek baby teát adnám neki?Az használ valamit? És még mellette az infacolt?

Miért nem iszik? Kislányom 1 éves lesz, eddig jól evett, de pár napja a tápszert nem nagyon akarja inni. Egyiket se, van hogy megissza van hogy nem.

Teát se akar inni még 1 üveggel se, pedig régebben 2 üveggel is megivott, most a nagy melegbe se. A f?zelékeket, gyümölcsöt eszi.

Legjobb válasz: vizet iszik?

vizet iszik?
A kérdező hozzászólása: Vizet se igazán, semmit se nagyon, most este a tápszert se ette, szívott párat aztán csak rágta a cumit. Lehet a foga mert 6 már van de az hónapokkal ezelõtt kijött azóta semmi. Meddig tart ez, vigyem orvoshoz? Valamennyit iszik 1 nap, kb fél litert összesen, ebbe minden benne van.
Igen, fel kell túrnod.
nézd meg a játékok közt. Ill. ahol szokott játszani. Itthon van 2 pici tesóm, és mindig olyan helyre viszik ahol találnak izgalmasabbat és lerakják. Igen.. ha szeret kukázni akkor ott se árt megnézni. :D Meg kanapé alatt blabla... hajrááá (: De, ha vársz még pár évet hogy bejöjjön a telefon megtaláló csipogó készülék from China... :D
Az én lányom is a kukába dobta a meglovasított dolgokat. Talán nézdd meg ott.... A csoki jó ötletnek tûnik! Hátha elárulja.. Majd írdd meg, mi lett a fejlemény!;)
Unokahugom 1 , 5 éves egyszer eldobta a kukába a távirányítóm :D mikor kérdeztem tzõle h hol van, csak azt tudta megmondani h honan vitte el... :) anyámnak jutott eszébe h vmit eldobott a kukába... a távkapcsolót :D
Mond meg neki, hogy ha megtalálja csoki jár érte :) biztos meg lesz!Tapasztalat.
Nekem egyszer unokahúgom rakta el vhová a kulcsomat. Rá 3 napra megmondta.
Az egyévesek bár még nem beszélnek, szinte mindent megértenek. Kérdezd meg a kicsit, hol a telefon, hátha odavezet.
Ébresztés kikapcsólt állapotban is szól!Hátha beállitottad:D Ha igen szerencséd van.
A zsebedben nézted már ?
Hahó! Kérdezõ! Meg lett a telefonod?????
A csokis ötlettel vigyáz, mert ha okos a gyerek, akkor mindent el fog pakolni, hogy csokit kapjon!!
Szia Kérdezõ! Na mi a helyzet? Meglett a telód????
azért figyeld a székletét is:D
a babái közt van
A kérdező hozzászólása: sziasztok! köszi az eddigi válaszokat! meg se szólasl a gyerek :(
A kérdező hozzászólása: sziasztok! igen, meglett! nem hiszitek el hol volt! A szennyestartóba!!!!!!ha nem fiygelek oda, kimosom

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!