Találatok a következő kifejezésre: Kislány kutyus mikor (10 db)

A kislány kutyusomnak a pisilője mellett megvan dagadva és piros is. Ez valami nagy baj? Vagy lehet csak beütötte? Nem tudom mit tegyek. Ezért kihívjam az állatorvost? És az mit jelent ha a kutya folyton rágja az egyik körmét?

Legjobb válasz: Lehet hogy sérve van,a mi kutyánknak pont a pisilõje mellett volt,az állatorvos azt mondta ha nem növekszik tovább akkor visszahúzódik magától,de ha növekszik akkor majd õ kezeli.Nálunk magától visszahúzódott.A körömrágást illetõen nemtudok segiteni.

Lehet hogy sérve van, a mi kutyánknak pont a pisilõje mellett volt, az állatorvos azt mondta ha nem növekszik tovább akkor visszahúzódik magától, de ha növekszik akkor majd õ kezeli.Nálunk magától visszahúzódott.A körömrágást illetõen nemtudok segiteni.
Biztos, hogy nem a tüzelés jeleit látod rajta?
sztem állatorvos
Valószínûleg tüzel. Nem volt még szuka kutyád? Olvass a neten a tüzelésrõl. A körme éppen, lehet, túlnõtt és próbálja lerágni.

Van fél éves yorki kislány kutyusom. Ha vendégek jönnek mindig pisil ide oda. Mit tehetek ez ellen?

Legjobb válasz: Izgalmában bepisil.Elvileg kinõheti,de ez nem normális. Le kellene szoktatni arról,hogy ennyire elhatalmasodjon rajta az izgalom. Amúgy elsõ,te normális vagy? Egy yorkit kizárni az udvarra? Téged kéne bezárni valahova,te agyba rokkant!

Izgalmában bepisil.Elvileg kinõheti, de ez nem normális. Le kellene szoktatni arról, hogy ennyire elhatalmasodjon rajta az izgalom. Amúgy elsõ, te normális vagy? Egy yorkit kizárni az udvarra? Téged kéne bezárni valahova, te agyba rokkant!
És ha már ennyire okoskodni akarsz, hogy nem kislány, akkor legalább jól javítanád ki...szuka
Itt válaszolok a privátra, akkor viszont dominancia. Az izgatott pisilés simán beleférne ebben a korban, de az, hogy már "lenyugodva" is ide-oda pisil, egyértelmûen jelölés. Azt tudod tenni, hogy keresel egy jó házhoz járó kiképzõt (mondjuk õt: http://problemaskutya.hu/ ), aki segít átvenni az "uralmat" az ebzettõl :)
Nálunk is ugyanez van. Valószínüleg izgatott lesz a vendégektöl azért pisil. Amég vendégek vannak nálatok addig zárd el.
Elõszöris! Az nem kislány, hanem nõstény! Másodszor zárd ki az udvarra!
3as! hogyan lehet például leszoktatni arról hogy elhatalmasodjon rajta az izgalom? köszönöm szépen!
Izgatottan, "pörögve" pisil, vagy "csak úgy"?
Nem kislány, hanem szuka. Mivel nem emberi lény, hanem kutya. Érted. Másodszor nem mindegy, hogy izgatottságból pisil, vagy a területét jelöli, de mindenképpen nevelésbeli gondok vannak. Valószínûleg a kis vakarék azt hiszi hogy övé az egész ház, és ezt igyekszik a vendégek tudtára adni. Micsoda kutyaszakértõk vannak itt amúgy "zárd ki a kertbe", "zárd el", véletlen se neveld meg, áh, az túl bonyolult. :D

Mi legyen a neve az extra mini csivava kislány kutyusomnak?

Mindenképpen valami n?i nevet szeretnék.

Legjobb válasz: Görcsike. (és nincs olyan hogy mini csivava, extra mini meg föleg nincs - jó hogy már nem egy egeret akarsz kutya helyet)

Görcsike. (és nincs olyan hogy mini csivava, extra mini meg föleg nincs - jó hogy már nem egy egeret akarsz kutya helyet)
Feljebb mar elmondtak, olyan hogy mini na meg extra mini NINCS, a szaporitok talaltak ki hogy konnyebben eladhassak a beteges, selejtes kiskutyakat. Ha meg nem hoztad el, gyorsan mond le.
Kedves KÉrdezõ! akár hiszed akár nem (olvass utána!!)téged nagyon csúnyán átvertek. Olyan nem létezik h extramini csivava, csak kaptál egy anyjától már 4 hetesen leválasztott alultáplált, valószínûleg nem sokáig élõ kölyköt. Ha nem hiszed hivj fel egy állatorvost!! Ezeket azárt találták ki mert mini táskába illõ kutyák a divatok. bár abba egyetlen kutya gazdája sem gondol bele h ez mekkora kinzás a KUTYÁnak, mert ha 2 kg ha 20 akkor is KUTYA. nem bántásból írom, de táéjokozdj egy kicsit. teszek rá egy ezrest most h úgyis gyakran fogsz állatorvossal találkozni...
Valami szaporítós selejt ez is, mint a mini yorkie.
extra mini csivava? LOL
porcIca
A tudatlansag nem bun, tehat akkor most elmondod hogy is van ez. Tudsz nekem mutatni hivatalos papirt amiben szerepel az hogy "mini" vagy "extra mini" csivava? Nem... A sulya 500 g - 3 kg kozott van, egy hivatalos szovetseg vagy intezmeny sem kulombozteti meg a suly eltereseket ennel a fajtanl ( se a yorkinal, bichonnal...), nem ugy mint a schnauzer vagy az uszkar, ahol van torpe, kozep, es orias, es naluk az elteres nem 1 kilo hanem 10. Az hogy fajtan belul van 1-2 kilo elteres nem jelent semmit, embernel is van erosebb alkatu, vekony csontozatu stb... Hallottal mar olyat hogy mini meg extra mini husky vagy beagle vagy bernathegyi? nem hinnem, akkor miert kell a csivavat miniaturizalni? Te is belathatod hogy az altalad irt suly kulombsegek nevetsegesen kevesek, ha te veszel egy "extra mini" csivavat es oregkorara picit elhizik akkor egyik nap meg extra mini, masnap meg mar normal? Ezt te sem gondolhatod komolyan...
bagolyeleség
Szerintem már a kérdésedben is van egy jó név: Mini vagy mint a híres egérlány neve: Minnie. Nekem kapásból ez jutott eszembe. Kívánok sok örömöt a kutyussal. 22N
A kérdező hozzászólása: Hát.. valahogy nem az igazi.. De a kutyának már van neve. Az új kérdést csupán azért helyesbítettem, hogy megnyugtassam a kedélyeket.
Te tényleg hülyén fogsz meghalni ...
Gondolom van torzskonyvuk a mini ebeidnek, megtenned hogy be scanneled?
Én is most kaptam egy extra mini csivava kislányt. Csak azért írok, mert eléggé felhúztam magam azon, hogy mennyire buta emberek vannak, és még a másikat nézik hülyének. A kérdezõnek tökéletesen igaza van!!! Igenis létezik olyan, hogy mini ill. extra-mini csivava. Nyílván nem kerül be a törzskönyvbe, hisz nem egy másik fajtáról van szó, de attól megkülönböztetik õket!!! A legnagyobb butaság pedig az volt, hogy 1-1.5 kg nem számít. Gondolkozzunk már!!! Egy 30-40 kg-os kutyánál persze, hogy nem számít de egy csivava súlyának ez a felét jelenti.
Elõzõ vagyok. Egyébként mi lett a kutyusod neve? mivel a kérdés eredetileg ez lett volna részedrõl. Az enyémnek Leila
Linkelj egy oldalt nekem ahol le van írva ez a hülyeség amivel etetnek titeket.
már mondtuk: Görcsike. nem találod hozzá passzolónak?
A kérdező hozzászólása: Jesszusom.. Oké , ti nagyon tudjátok.. biztos tenyésztõk vagytok.. nekem van egy mini yorkim is 6 éves és soha nem volt semmi baja és kb negyede a normál yorkinak , de akkor a kedvedért.. ez egy normál méretû yorki.. csak biztos alul van táplálva.. -.-' hagyjuk már.. Nem ez a kérdés.. még mindig nem.. tessék akkor: Hogy hívják a lány csivava kiskutyámat??? így jobban tetszik..?
feladom... halj meg hülyén...
Okoskodni lehet, de ha lenne egykis eszed akkor felfognád amit mindenki mond neked: "nincs mini, extra mini kutya .. se csivava, se yorkie, se dán dog." Ezek csak szaporított, ideggyenge, éheztetett, beteges, pénzéhes emberek által gyártott keverékek.
Úristen. Már extra mini csivava is van?! Gratulálok a sok szaporítónak, hogy sikerül ilyen selejtes kutyákat összehozniuk. Amúgy a neve legyen Ideggyenge.:DD
Görcsike:D ezen meghaltam :D amúgy valóban találó
Extra mini csivava? Huhh. -.- A válaszolók jól írják, ezek nagyon betegesek, satöbi... Amúgy a neve lehetne Katalin, az nõi név.
A kérdező hozzászólása: Az extra mini csivava nem egy külön kutya fajta.. a csivava 0, 70kg-3kg közötti kutya 2 kg alatt mini, 1, 5kg alatt extra mini csivaváról beszélünk. Állatorvosnál voltunk, õ is 1-1, 5 kg -ra tippeli a felnõtt kori súlyát. De a kérdés nem arról szólt hogy milyen is ez a csivava mini, v extra mini... Csak ötleteket szerettem volna kérni a névadáshoz
http://www.csivava.net/csivava-genetika.html Itt le is írja, hogy születhetnek kisebb csivavák. A tenyésztõk normál, mini és extra mini néven különböztetik meg õket.


1 éves csivava kislány kutyusom 2. napja nem eszik és nem iszik. Mivel segíthetnék neki?

Voltunk dokinál, szerinte bélgyulladás. Széklet nincs, pisi van. Hányás nincs. 4 szurit kapott. Ma megyünk a második adagra. Ha nem segít, nagyobb kivizsgálás következik. Nagyon féltem a kutyusomat! Semmit nem eszik azóta sem. Calo- pet pasztát nyomok a szájába, hogy legalább az legyen benne. A doki szerint 24 óra után hat a szuri. Semmilyen kaját nem fogad el. Segítsetek! Mit adjak neki, amit jobban elfogadna?

Legjobb válasz: Utolsó vagyok És víz, tiszta víz, ha máshogy nem issza meg akkor fecskendövel spriccelj a szájába, nehogy kiszáradjon.

Utolsó vagyok És víz, tiszta víz, ha máshogy nem issza meg akkor fecskendövel spriccelj a szájába, nehogy kiszáradjon.
ha nincs széklete, akkor nem baj, ha nem eszik. Ne terhelje túl az emépsztõrendszerét, ha az nem százas. Azt a kis éhezést kibírja károsodás nélkül. Az jobban aggaszt, hogy nem is iszik. Abba nagyon hamar belepusztulhat. Az orvos nem ajánlott fel röntgenvizsgálatot? Eléggé bélelzáródásnak-bélcavarodásnak-gyomorcsavarodásnak tûnik a leírásod alapján, amire viszont nemigen használ az injekció, csak a mûtét.
Ne hordjátok le a kérdezõt, az étolaj igenis jó ötlet volt. A bélgyulladásnak jellegzetes fosós tünete van, ezt nem említette a kérdezõ, tehát a doki ránézésre mondott diagnózist, és ránézésre adott injekciókat. Csont, vagy akármilyen szétrágott játék is megakadhatott az emésztõrendszerében, az is lehet az oka annak, hogy nem eszik. Az olaj ezeket segít kiüríteni, ártani nem ártott vele. Csak egy példa: a kutya elkezdett feküdni, nem enni, tiszta, friss vér volt folyamatosan körülötte mindenhol. Kapott ezer féle gyógyszert, szurit, végig röntgenezték, SEMMI sem használt. 4 nap után vették észre, hogy egy csont keresztbe állt a torkán, már teljesen beékelõdött, begennyesedett. A dokinak annyi esze nem volt, hogy lenyúljon a kutya torkán, millió bajra kezelte, csak a legalapvetõbbet nem nézte meg...
mindenesetre fecskendõvel itasd vízzel, legalább folyadék legyen benne.
a bélgyulladással DIÉTAZNI kell ... nem sonkával, zsíros szxrral etteni a beteg állatot ... az orvos nem mondta???
Az öregek otthonában Mari néni nem egy kiskutya. Elég jellegzetes különbségek vannak. Az olajtól kifossa szegény azt is, ami eddig bennmaradt, ha nem iszik, pillanatok alatt kiszárad. Nem az olajtól lett jobban, hanem a gyógyszertõl, amit az orvos beleszúrt. Örülök, hogy végre iszik. Ha mégsem, fecskendõvel a szája szélébe kell nyomni cseppenként. (Ne a torkába egyenesen, mert félrenyelhet és megfullad) Remélem, javul, ha nem akár infúzióval is, de folyadékot kell kapnia.
nem iszik az nagy baj!!!!mielõtt állatorvos!!!
A kérdező hozzászólása: Étolajat azért adtam neki, mert ismerõsöm idõsekkel dolgozik, és ott székrekedésre azt adják. Igaz, Paraffinolajat mondtak, de õ azt mondta, étolajat szoktak. Az kihozza azt, ami bennt akadt. És láss csodát- azért lekopogom kopp kopp kopp- most evett egy kis fõtt sonkát, és ivott rá vizet is!!!!!! Az étolaj után. És azt még lefetyelte is! Szóval tetszett neki. Nem mondom, nem ezzel fogom etetni ezek után, de lehet benne valami.... Most várom a székletét. Szorítsatok!
Étolajat mi a fenének? Nincs annak a kutyának elég baja? Elöször is: vérvizsgálat, ha gyulladás van, akkor a vérkép kimutatja. Másodszor: antibiotikum és erõsítés, vitamininjekció. Harmadszor: szigorú diéta; napi nagyon kis adag kaják, rizzsel kiegészitve, sokszor egy nap.
A kérdező hozzászólása: Az imént kimaradt: Kullancs nem volt benne. Néztem. És mostanában alig volt kint. Hetente, kéthetente egyszer.
A kérdező hozzászólása: Ma visszamegyünkj a dokihoz. Az imént adtam neki étolajat. Állítólag az kihozza ami van benne. Az is lehet, hogy lenyelt valamit, mert szeret rágcsálni mindent. Az biztos, hogy ultrahangvizsgálatot is kérek majd. Érdekes módon azétolajat magától itta. :) Persze nem sokat adtam neki. Fél órán belül ettõl ürítenie kell. Kíváncsi leszek rá. Kamillateával próbálom itatni - doki javaslatára- de nem sok sikerrel. Próbálkozok még azért. Tudom, hogy nem szabad, hogy kiszáradjon, és ezért a legfontosabb számára a folyadék. Majd mgírom estére, hogy mi volt a dokinál. Köszi a válaszokat! Ha még valakinek hasonló tapasztalata volt, szívesen fogadom! :)
Nagyobb bajnak látom a kaján túl, hogy nem iszik. A kiszáradást kellene minél hamarabb elkerülni. Éhen hallni hosszabb idõbe telik, hidd el. A dokinak mindenképpen jelezd, hogy nem iszik a kutya, hogy ha szükséges infúzióval tudja segíteni a gyógyulást. Ne erõltess neki semmit, max. vizet próbálj a szervezetébe juttatni.
A kérdező hozzászólása: Még valami! A sonka pedig szín hús volt! Azért van eszem, hogy nem zsíros szarokkal etetem, ahogy itt valaki írta..... A legjobbat akarom a kutyámnak.

Kislány kutyus várhatóan mikor tüzel először?

Vagy ez fajtafügg??

Legjobb válasz: 7-8 hónapos korában tüzelhet elõször. Ekkor még a legtöbb szuka nem hagyja magát felcsinálni, de ha nem ivartalanítod akkor nagyon figyelj rá, különben nem várt szaporulatot kapsz.

7-8 hónapos korában tüzelhet elõször. Ekkor még a legtöbb szuka nem hagyja magát felcsinálni, de ha nem ivartalanítod akkor nagyon figyelj rá, különben nem várt szaporulatot kapsz.
Én úgy tudom 1, 5 éves korában, és utánna félévente lesznek a tüzelések.(Legalábbis a mi szuka vizsláknál ez így volt) Amúgy elsõ alkalomkor tényleg ne hagyjátok, a kutyus akár el is pusztulhat benne :( Üdv.
Én úgy tudom, hogy 6-7 hónaposan tüzel elõször, de az elsõ fedeztetést ajánlott kihagyni, mert ilyenkor a kutyus szervezete még nincs felkészülve rendesen a picik fogadására, és ez rossz dolgokhoz vezethet...
Vóáltozó, foxterrierünk már 7 honaposan tüzelt elõször a másik kutyánk, ír szetter õ most 11 hónaposan tüzel.A kisebb testüek általában elöbb lesznek ivarérettek és elöbb fejlõdnek ki is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor legalább 6-7 hónapos koráig nyugtunk van. :-) De lehet, h. még tovább is mert nekünk nagytestû (németh juhász keverék) kutyusunk van!
Úgy tudom a kistermetûek akár már 5-6-7 hónaposan tüzelnek, a nagyok viszont 8-10-12 hónaposan.De ez mindenkinél máshogy van!

A KISLÁNY bolognese kutyusom (9hetes) rá mászott a 2éves bolognese kutyusomra (lány) és párzó mozdulatokat végzett. Mi van vele? Ez most normális? :D

Kb 5perce történt,itt feküdtem az ágyon,és ráugrott hátulról.. nem tudom mi történt vele:D

Legjobb válasz: a 9 hetes kutyána nem sok fogalma van a párzó mozdulat jelentésérõl ez nem probléma önmagában,( de ha 2 éves szó nélkül türte akkor neki se mond sokmindent) normál esetben jól szoializált kutyák körében valóban ez a domináns agresszió(erõfitogtatás) egyik enyhe formája mielõtt hozzászokna a kicsi, hogy ez jó dolog, vagy következmények nélkül megteheti le kell róla tíltani mert ha így viselkedik idegen kutyákkal jogosan fogják elharapni a torkát intõ jel lehet, hogy az idõsebb kutya hagyja mindezt kicsit több törõdést, szocializációt,kutyatársaságot igényelne és felelõs, jól informált, hozzáértõ gazdit!

a 9 hetes kutyána nem sok fogalma van a párzó mozdulat jelentésérõl ez nem probléma önmagában, ( de ha 2 éves szó nélkül türte akkor neki se mond sokmindent) normál esetben jól szoializált kutyák körében valóban ez a domináns agresszió(erõfitogtatás) egyik enyhe formája mielõtt hozzászokna a kicsi, hogy ez jó dolog, vagy következmények nélkül megteheti le kell róla tíltani mert ha így viselkedik idegen kutyákkal jogosan fogják elharapni a torkát intõ jel lehet, hogy az idõsebb kutya hagyja mindezt kicsit több törõdést, szocializációt, kutyatársaságot igényelne és felelõs, jól informált, hozzáértõ gazdit!
Elõször is a nõstény kutya nem "kislány", hanem szuka. Tehát a két szuka kutyád van. A kiskutya pedig azért mászott rá a másikra, mert így próbálja meg kifejezni, hogy õ feljebb áll a falkában. Dominál. Mennyire erõs a falkavezéri szereped? Mert lehet nem ártana megmutatni a kutyáknak hogy hol a helyük a rangsorban. Nem tudom mennyire értesz a kutyákhoz, de ha már van kettõ felteszem valamit azért kapiskálsz errõl a falkavezéres dologról. Ha mégsem, akkor próbálkozz ezzel a módszerrel. http://www.dh-online.hu/kedvencek/20080721_kedvesseg/print Ha egyedül nem sikerül felülkerekedni a falkán, akkor látogass meg egy kutyasulit. Sokat segít. Egyébként a kutyák mennyire fogadnak szót neked? Normálisan behívhatóak? Teljesítik a kiadott parancsokat? Szoktak morogni, vagy odakapni?
divat miss P... kell neki a kutya ráadásul 2 de azt se tudja mivan:D
Hát, ez teljesen normális néhány kutyusnál, nem érdekli h kan vagy szuka a másik. :(
ez normális
A kérdező hozzászólása: Soha nem szoktak morogni, abszolút szófogadó mindkettõ.

Megkaptam a kislány yorkimat, de van még emellett egy puli kislány-kutyánk is. Az a gond, hogy ő nem viseli valami jól az új jövevényt. Mit tehetnék, hogy a puli befogadja az új kutyust?

Legjobb válasz: Szia Nagyon nagyon sokat foglalkozz és játsz velük úgy, hogy mindketten benne legyenek a játékban! A Puli egy nagyon önérzetes fajta nehéz vele, de el fogja fogadni csak idõ kell neki. Fontos, hogy ne érezze magát mellõzve!

Szia Nagyon nagyon sokat foglalkozz és játsz velük úgy, hogy mindketten benne legyenek a játékban! A Puli egy nagyon önérzetes fajta nehéz vele, de el fogja fogadni csak idõ kell neki. Fontos, hogy ne érezze magát mellõzve!
Egyetértek az elõttem írókkal! Még annyit, hogy a pulid mindig tudja, hogy õ van elõrébb a rangsorban a yorki-hoz képest! Hiába aranyos az új kiskutya, ne legyenek neki kiváltságai, olyan ami a pulinak nincs. Pl én olyanokat csinálok, hogy ki kap elõbb engedélyt az evésre, ki megy ki elõbb az ajtón, kivel gyarkorolok elõbb stb. Nekem 3 szukám van, kettõ már ivarérett és sosincs gond, mert tudják hogy kinek hol a helye. :)
hááát nálunk 4 kutya van , és nehéz volt, .de nálunka szerencse hoyg 2 fiu 2 lány van, és egy fajtájuak, igy egy sulycsoportba tartoznak, de hát a te két kutyád koránt s em.ha nem fogadja ela nagy kutya akkor nincs mese külön kell öket tarttani teljesen.sajnos van ez igy.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, próbálkozni fogok....:D
ha a pulid tisztel téged, mint gazdát és nem vonja kétségbe, nem bírálja felül a döntéseidet (pl. hívásnál azonnal jön, nem gondolkozik, szót fogad, ha éppe máshoz is lenne kedve jobban, stb.) akkor abban is te dönthetsz, hogy lesz új falkatag, õ ezt nem bírálhatja felül. Ha ezt tenné, akkor elõbb a vele való viszonyodat rendezd sürgõsen! De ezek után is figyelj oda, hogy azért az önérzete ne sérüljön, tehát ismerd el, hogy õ elõrébb van a rangsorban, mint az új kiskutya. Ha véletlenül a kicsi kapnak jogokat vagy ehet elõtte vagy mehet be hamarabb ajtón, vagy õt simogatod meg elõször, akkor ne csodálkozz, ha õ próbálja visszaszerezni az elõjogokat kemény megtorlással a kicsi felé. Ezért kell neked figyelni az ilyen részletekekre. :)
Nem kislány, szuka
Sherry. :) És akkor már illenek is egymáshoz.
Bacardi :P Jó pörgõs név és még csajos is. És ez is B betûs, mint a Baileys :P
tonik?gin?vodka?:D
Nincs mit. :) Majd írd meg végül mi lett a kutyus neve!
*Mojito-hoz* bocsi. ^^"
Szerintem is jó a Martini :D ebbõl akár Martina is lehet. Vagy mit szólsz a Mojito-joz? =)
Cherry Berry :D
Lehetne mondjuk likõr :D, vagy nekem a metaxa is tetszik, szerintem nem is egyhangú...Vagy mit szólsz a martinihoz? Nagyon tetszik, hogy ilyen neveket adsz nekik, szerintem illik a kutyusokhoz! :D
A kérdező hozzászólása: én falun lakok egyébként és én itt a környéken még soha nem láttam fajtiszta kóbor kutyát! Sõt a mi kutyáinkat is el akarták lopni még nem voltunk itthon, csak mert szép fajtiszta kutyusok! Egyébként kb 10-15 ismerõs szólt hogy szeretnének venni kiskutyát ha lesz, ezek ellenére sem szeretnék kiskutyákat, de ha véletlen lesz, örülünk majd nekik, és lesz helyük családon belül! és a következõ almot nem várnánk meg, mert ivartalanítanánk! ilyen egy szaporító, igaz????
A kérdező hozzászólása: Írisz lett a neve! azt mondták, van ilyen nevû krémlikõr is így néznek ki http://kephost.hu/share-0A16_4CB1E8D7.html http://kephost.hu/share-44B9_4CB1E94B.html
Jaj, ezek irtó gyönyörûek, nekem is spánielem van, már 3 éves, fiú. A neveik is nagyon aranyosak, illenek hozzájuk. :) Amúgy meg az ilyen hozzászólókon ne húzd fel magad, õk is csak jót akartak (gondolom), csak rossz embert támadtak. Nem ismernek téged, így nem ítélhetnek el. Hát igen, ebbõl indul a rasszizmus...
Jaj, hát én nem vagyok spániel-párti, de õk igazán édes kis dögök. :) A nevük is tetszik, de nem keverednek össze? Írisz - "Bélisz"? Hasonlóan hangzik. :D De találó, az tény, tetszik. ^^
elég iszákos a gazdi xDD:D(bocs ha rosszat mondtam viccnk szántam:) ) :D:D de ha mindenáron italról akk elnevezni legyen APSZINT:D:D(legerõsebb alkohol asszem:D) 96% vagy vmi iylesmi:)
Nagyon aranyosak:)
A kérdező hozzászólása: köszi! :-) A Baileys-t, nem mi találtuk ki, így lett törzskönyvezve, de a gazdája, nem vitte el, és így került hozzánk, és a kislánynak meg valami hasonló nevet szerettem volna! Tudják nagyon a nevüket! És az Íci, és Béló becenévre is nagyon figyelnek!
Szia! Leírnád, melyik kennelbõl vannak? Én is ilyen színût keresek, de sehol sem találok minõségi törzskönyveset! Vagy adsz egy elérhetõséget?
tegnap 21:25 vagyok Ja akkor értem, nálunk is becenevezés megy, szóval gondolhattam volna. :D Nekem hétfõn lesz kiskutyám, fiú, én is most keresgélek nevek után, próbálok valami ritkát, de értelmeset találni. Keverék kutyus, de azt hiszem az anyukájában (aki szintén keverék :D) van spániel a szõre és a fülei alapján, meg a mérete is erre utal. Ezt muszáj volt megosztanom. xD
A kérdező hozzászólása: http://www.mesztegnyei.fw.hu/
Törzskönyvest esetleg kapnék itt, de minõséget nem, ez egy szaporító telep... De azért köszi.
A kérdező hozzászólása: http://www.spanielekholdvari.eoldal.hu/
utolsó válaszolónak: nem halnának ki, csak kevesebb lenne a kobór, menhelyi kutya...egyébként a kérdezõnek üzenem hogy ennyire ne legyen felelõtlen!
Miért kell mindenkit szekálni? A kérdezõ kérdezett inkább válaszoljatok arra. Igaza van a kérdezõnek semmi közünk hozzá, hogy mit csinál! És akkor mi van ha egyszer születnek kiskutyák? Gondolkozzatok! Ha soha nem születne kiskutya akkor kihalnának! Az talán jobb volna! Vagy ha soha nem születne kiskutya akkor nektek se lehetne, meg minek vesztek akkor kutyát ha úgyis tudjátok, hogy a kutyának valahogy meg kellett születnie és ahogy ti mondanátok akkor ez is épp úgy "szaporítótól" származik! Könyörgöm! Néha az ilyenek kíméljenek! Még valami! Ha valami nem tetszik, nem kötelezõ írni! Jesszusom! A kérdésre pedig meglett a válasz? Kíváncsi vagyok mi lett a kutyusnak a neve. Sok boldogságot és örömöt kívánok a kutyusokhoz!
a kérdezõ enyhén hirtelen haragú...nyugi.....
A kérdező hozzászólása: Én is gondoltam rá hogy jó lenne valami ilyesmi... Elõször a metxa-ra gondoltam, azt amúgy is szeretem, de lebeszélnek róla, mert hosszú egyhangú név! De így tanácstalan vagyok. cherry- tettszik, nem rossz, csak kicsit egyszerûnek tûnik nekem! Ezért még várok ötleteket!
A kérdező hozzászólása: De jó! Nagyon tettszenek a nevek! Nagyon aranyosak vagytok! Nagyon örülök, igy már van több választási lehetõségem is! Azért ha van még ötlet, azt nagyon szívesen várom... Egyébként a spánielem (fiú is és a lány is) fekete és barna színû, vagyis coboly!
Brandy :)
jézusom még egy szaporító..
A kérdező hozzászólása: Nem kell jézusom-ozni! nem vagyok és nem is leszek szaporító! Egyébként ha akarok veszek még 3 törzskönyves kutyát és alapítunk kennelt, de neked ahhoz sem lesz semmi közöd!!!! És egyébként csak társat akarunk a kutyusomnak, csak a fiú igy is sok mindent lepisil, ezért nem akartunk még egy fiút! és a tenyésztõnk azt mondta nagy a valószínûsége hogy nem lesz kiskutya sem mert együtt nõnek fel!!! de te szövegelsz, pedig azt se tudom mi a helyzet!
hát a "tenyésztõ"(az ilyet szaporítónak hívjuk..) jó nagyot hazudott.. a kutyák még a saját kölykükkel/anyjukkal is párosodnak, attól még mert együtt nõnek fel nem lesznek olyanok, mint az embereknél a testvérek, ergó ugyanúgy fognak szaporodni.. ami azért jó, mert akkor a szuka kutya már az eslõt tüzelésnél be lesz fedezve.. gondolkodj az ivartalanításon!! a tenyésztés nem a törzskönyves kutyákkal kezdõdik, azokat is megfelelõ helyrõl kell kiválasztani és rengeteget kell tanulni, ahhoz, hogy tenyésztõ lehess(tenyésztõi tanfolyam, szaporodásbiológia ismeretek , a fajta állományának ismerete, elképzelés, hogy milyen típusú kutyákat szeretnél, tehát szakértelem st stb....)
ha pedig a fiú sok mindet lepisil, akkor ott komoly probléma van a falka sorrendjével, falakvezérnek hiszi magát..
A kérdező hozzászólása: Te egy idióta vagy!!!! Nem érted hogy nem akarok szaporítani se se semmi! De ha akarnám se lenne hozzá semmi közöd!!! (érdekes nõtt már fel együtt két kutyám és nem lett soha kiskutya a 10 év alatt- roppan érdekes, vagy csoda lenne???? ) nyugi! Gondoskodva lesz róla legalább 2éves koráig semmiképp se legyen kiskutya, a többi meg a természetre lesz bízva! Remélem megnyugodtál, mert még a végén aludni se bírsz majd egy új szaporító miatt akit beképzeltél magadba!!!!!
Ézdekesség képpen szeretnék belekogyogni, hogy nekünk volt egy mudi kev.szukánk (teljesen úgy nézett ki mint egy róka), és a fia aki puli kev. volt. Az anyja soha nem engedte, hogy befedezze a fia, és a végére teljesen bepörgött a kan. Szegény el kellett altatni, olyan súlyos volt neki. Persze most 2 kanunk van, és egy ivartalanított lánycicánk. Sose szaporítanék, de akkor még kicsi voltam, nem szólhattam bele.
"a többi mega természetre lesz bízva..".na hát ez a szaporítás.. mi háziasítottuk a kutyát, aki a farkastól származik(ahol kizárólagcsak az alfa állatok párosodbak!!), tehát a mifelelõsségünk megakadájozni, hogy szaporodjon, erre is való az ivartalanítás.. a kutyád kölykei közül nem egy fog kikötni szaporítóknál, erre mérget vehetsz, márpedig az már a te lelkeden szárad.. szegény kutyáid, sajnos nem az õ érdeküket nézed, hanem, hogy te szeretnél kiskutyázni..
A kérdező hozzászólása: csak jelzem, akik szaporítónak könyveltek el: a lány már 3szor is tüzelt és nincs kiskutya!!! A kan szaglássza, néha megnyalja, de más semmi nm történik!!!! Nagy szaporító vagyok, ugye!?
és mi lett a lány kutyus neve?
A kérdező hozzászólása: http://www.athinas-product.hu/ én õket néztem ki elõször, de sajnos nekem nincs, nem volt és soha nem is lesz 100 ezren felüli öszzegem kiskutyára!!! :(

Egy Shar-pei kutyusom van most 10 hónapos, kislány! Hogyan tanítsam meg rendesen sétálni, mert nagyon húz és minden kutyához és emberhez oda megy! Valakinek valami ötlet? Mit tegyek?

Egy Shar-pei kutyusom van most 10 hónapos, kislány!Már most 22kg és egyre nehezebb vissza fognom!Meg azzal sem tudok mit kezdeni hogy oda engedem más kutyákhoz és egyfolytában ugat szünet nélkül és más kutyákat ez felidegesít így senkivel nem tud játszani rajtam kívül! Nem bántja őket csak ugat!

Legjobb válasz: Kutyaiskolába kellene menni, ahol találkozhat a fajtársaival, miközben téged megtanítanak a kutyanevelésre.

Kutyaiskolába kellene menni, ahol találkozhat a fajtársaival, miközben téged megtanítanak a kutyanevelésre.
A kérdező hozzászólása: Gondolkoztam már kutyaiskolán, de nagyon sokba kerül és amúgy mindent megtudtam neki már tanítani!Ül, fekszik, marad, pacsi és minden egyebet, de a séta nem megy!Ezért az egy dologért sok lenne annyi pénzt kiadni!
Hát nem csak a sétát írtad. Kapásból 3 problémát soroltál fel: - húz - ugatja a többi kutyát - "senkivel nem tud játszani rajtam kívül" (szocializálatlan) A húzás még csak-csak megoldható otthon is, de a szocializálatlanságát te magad nem tudod megoldani. Ha meg tudnád, akkor nem került volna ilyen állapotba. Gyanítom, hogy vannak egyéb problémák is a kapcsolatotokban, csak esetleg azokat még nem vetted észre. A húzásról való leszoktatáshoz nézd meg az elsõ adást: http://www.egyikkutyamasiknem.hu/adasok.php
A kérdező hozzászólása: Más probléma nincs vele(velünk), szocializálva van!Játszik más kutyákkal kergeti õket, meg ugrálnak, meg minden csak hogyha megállnak akkor elkezd ugatni és egy idõ után zavarja a másik kutyát!De köszi a tippeket.
3 évesen már ne akard vadítani, nem fog menni...
Egyrészt nem tudod hogy viselkedik valódi helyzetben. Másrészt már felnõtt. Az alapvetõ jellemét nem tudod megváltoztatni. És nem, nem fog megváltozni a pároztatástól és nem kell szaporítani!
Pároztatás után biztos nem lesz változás, inkább ne szaporíts (ha tk.-s, szemlés, szûrt, akkor nem szóltam). A puli juhászkutya, nem házõrzõ, és mivel már 3 éves, nem hinném, hogy sokat fog változni. Vegyél, vagy fogadj be még egyet, olyan fajtát, ami alkalmas házõrzésre.
Szia! Az, hogy nem harapja le a szomszád kezét ha átnyúl, egész más szitu, mintha valaki rossz szándékkal bemászik a kertbe. Állítólag sok kutyus csak akkor áll neki házat õrizni. Ismerõsienknek volt egy hatalmas komondorjuk. Annál nyugodtabb kutyát. Attól aztán bárki, bármi jöhetett, mehetett. Egyszer viszont nekiment az egyik munkásuknak. Nézik, hogy mi a franc van a kutyával, tiszta hülyén viselkedik, erre kiderült, hogy elcsórt valamit a csávó, amikor õk nem figyeltek (úgy félt a kutyától, hogy inkább visszaadta). Ha nincsenek ott leállítani, akkor cafatokban találják valószínûleg a munkást. Persze a puli nem ilyen kemény kutya, de nem biztos, hogy olyan barátságos lenne a betörõhöz is.
Nekem fehér pulim van, a kapun belül csak három személy jöhet be más senki. Nagyon vigyáz rám, jó házörzõ, éber jószág. Kedves, huncut, de ha védelmemrõl van szó nem ismer lehetetlent.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!