Találatok a következő kifejezésre: Kiskönyvben a számát vagy (3 db)

Kiskönyvben a babamozgások számát vagy csak meglétét kell írni?

segítsetek! ott van ugye, hogy reggeli után, ebéd után stb, ide számokat kell írni (hogy hány db volt x id?ben belül) vagy csak jelölni (mondjuk pipával),hogy igen, volt mozgás??? a méhösszehúzódás görcsös érzés vagy a haskeményedés? csak pénteken megyek orvoshoz, azonban holnap töltöm a 34. hetet.

Legjobb válasz: ja, azt elfelejtettem, hogy az én babám evés után mindig pihizik, inkább evés elõtt aktív. ilyenkor mi van???

A kérdező hozzászólása: ja, azt elfelejtettem, hogy az én babám evés után mindig pihizik, inkább evés elõtt aktív. ilyenkor mi van???
Szia!Én nem töltöttem semmit se ki.Ami irás van benne azt a doki és a védõnõ irta be...
Szia! Én a 36. héttõl számolom a magzatmozgást, ehhez kaptam egy nagy kartonlapot, ahol fel van tüntetve, hogy hogyan kell számolni! :-) Szerintem pénteken kérdezz rá a dokinál, hogy nálatok ezzel kapcsolatban mi a szokás! Minden jót!
Kétféleképpen szokták számolni, kérdezd meg , tõled mit vár a doki, vagy a védõnõ. Általánosabb az adott idõben (vacsi után) egy óra alatt, oldaltfekve legyen meg a 10 mozgás.
Holnap csütörtök.Pénteken mész dokihoz, akkor azon az 1 napon nem múlik semmi.Szerintem is õt kérdezd meg, hogy szokták.Én is 34 hetes vagyok, majd kedden megyek dokihoz, de nem mondták még, hogx számolnom kellene.

Mi számít igazolásnak a várandóságról? Pl. A kiskönyv? Vagy van erre külön igazolás a háziorvosnál?

TGYÁS miatt kérik...

Legjobb válasz: Az en munkahelyem elfogadta a kiskonyvet + az elso akarmilyen nogyogyaszati ambulans lapomat, amin mar szerepelt, hogy ...hetes. Ha van kiskonyved, akkor mar mnimum egy ogyogyaszati papirodnak is kell lenned, ami magaban is elegendo a varandossag igazolasara. (ha nem friss, akkor is az alapjan ki lehe szamolni hanyadik hetnel jarsz (gondolom adokedvezmenyhez kell). (Munkahelyem allami kormamyzati).

Az en munkahelyem elfogadta a kiskonyvet + az elso akarmilyen nogyogyaszati ambulans lapomat, amin mar szerepelt, hogy ...hetes. Ha van kiskonyved, akkor mar mnimum egy ogyogyaszati papirodnak is kell lenned, ami magaban is elegendo a varandossag igazolasara. (ha nem friss, akkor is az alapjan ki lehe szamolni hanyadik hetnel jarsz (gondolom adokedvezmenyhez kell). (Munkahelyem allami kormamyzati).
a tgyast nem olbastam. Ahhoz viszont kellet a kiskony masolata, de meginkabb az az egy soros igazolas, amit a korhaz allitott ki, amikor megszuletett a baba. De ha te hamarabb veszed igenybe, akkor nalunk eleg lett olna ugyanugy a nogyohyasztol a legutolso vizsgalati lap, amin szerepelnek az adatok (pl. szules varhato idopomtja). 1-es voltam. Bocs a figyelmetlen olvasásért.
Már szülés elõtt igénybe akarod venni a Tgyást? Mert ha igen, akkor a nõgyógyász ad papírt, olyan mint a táppénzes, csak szólni kell, hogy már tgyás-os kell. Ha már szültél, akkor a zárójelentéshez csatolnak igazolást, és azt kell leadni a munkahelyen.

Július 01-től nyugdíjas lettem, munkát szeretnék vállalni mellette, melyik lehetőség számomra a kedvezőbb? A munkavállalási kiskönyv, vagy a megbízási szerződés?

Legjobb válasz: Ha nem jelentenek be ;) Az én meglátásom, hogy a nyugdíjas legyen nyugdíjas. Ne dolgozzon többet, ha mégis akar dolgozni ne kapjon nyugdíjat. Hagyjon a fiataloknak munkahelyet, így is elég kevés az aktiv fiatal munkaerõ. Õ rajtuk múlik mennyi nyugdíjat kap a nyugdíjas. Ha nem lenne 10%-os a munkanélküliség, nem vették volna el a 13.havit .

Ha nem jelentenek be ;) Az én meglátásom, hogy a nyugdíjas legyen nyugdíjas. Ne dolgozzon többet, ha mégis akar dolgozni ne kapjon nyugdíjat. Hagyjon a fiataloknak munkahelyet, így is elég kevés az aktiv fiatal munkaerõ. Õ rajtuk múlik mennyi nyugdíjat kap a nyugdíjas. Ha nem lenne 10%-os a munkanélküliség, nem vették volna el a 13.havit .
Egyet értek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!