Találatok a következő kifejezésre: Kisgyereknek a hogyan vegyem (3 db)

Hogy vegyem rá, hogy végre hogy ember legyen a talpán, és ne holmi hisztis kisgyerek?

Barátommal össze kaptam a héten.Most épp foghegyről beszél velem,de az ő dolga.Nem tud meghatni már. Távkapcsolatban élünk,és direkt szóltam neki előre,hogy 1 hétig egyéb elfoglaltság miatt nem tudok feljárni annyit netre mint szoktam.Tudta az okát is.Erre mikor sikerült felnéznem,csak a hisztiket hallgattam,mert hogy én le se sz*rom,stb..Én meg besokalltam,és közöltem vele,majd akkor keressen,ha leszokott a hisztikről,meg a duzzogásról,mivel nem kis gyerek már.Cserébe letiltott mindenhol! 4 hónapja nem láttam,mert ő elfoglalt.Tegnap sikerült vele beszélnem,mondtam neki h mi lenne ha találkoznánk.Erre ő most jó darabig látni sem akar.Én meg felnyomódtam,és közöltem vele,jó akkor majd találkozok olyannal aki tényleg látni szeretne.Erre megint be hisztizett.Komolyan nem tudom mit kezdjek már vele.Arra vágyom legyen már normális mint régen volt.S ne egy 5 éves gyerek szintjén hisztizzen mindenen :( Szeretjük egymást,de ez így nem jó. Ti mit tanácsolnátok?

Legjobb válasz: Ennek sztem már nincs semmi értelme, lehet már rég megcsalt.

Ennek sztem már nincs semmi értelme, lehet már rég megcsalt.
Távkapcsolat egy rakás sz*r nem fentartható szerintem. Olyan mintha egyszer drogozhatnál utána meg egy törhetetlen üvegfal mögé raknák a többit. ott van, tudod hogy ott van, de nem lehet hozzányúlni csak nagyritkán. na ne, ehhez nekem pl nincs idegrendszerem, de legalább tudok róla. A csávódnak sincs, csak még nem tudja.
Hány évesek vagytok?
A kérdező hozzászólása: 26 vagyok, õ meg 27 éves.
Nem lesz az.
úristen de gyerekes.:(((( 2 lehetõség van.. vagy összehozzátok úgy a dolgaitok hogy együtt legyetek, együtt tudjatok élni vagy szakítotok. sajnos én más utat nem látok.:(((
A kérdező hozzászólása: Sokszor én is úgy érzem, hogy semmi értelme már erõltetni azt ami nem mûködik. Megcsalás?Benne lehet a pakliban mivel, pár hete nyomult rá egy r*banc...De annyit mond mikor rá kérdek, h lekoptatta.

Kisgyereknek a szálkát hogyan vegyem ki legegyszerűbben?

Kisfiam 2 éves, a tenyerébe ma belement egy szálka, és nem enged hozzányúlni, már alszik, próbáltam most is kivenni neki, de nem megy! Sejtem, hogy csak úgy fog sikerülni hogy lefogom és valahogy kiszedjük, de hátha valakinek van valami jó kis praktikája erre is!

Legjobb válasz: Most úgy is jóidõ van ,gondolom pancsizik napközben.Jól áztasd ki,és ha máshogy nem megy tûvel.A lányom is ennyi idõs, õ megértette hogy miért kell.Apa fogta, és kiszedtem, és beragasztottuk szép tapasszal.

Most úgy is jóidõ van , gondolom pancsizik napközben.Jól áztasd ki, és ha máshogy nem megy tûvel.A lányom is ennyi idõs, õ megértette hogy miért kell.Apa fogta, és kiszedtem, és beragasztottuk szép tapasszal.
Szia! Próbáld meg azt, hogy vizes rongyot teszel rá, hagy hogy felpuhuljon a bõr - melegvízzel gyorsabban megy), hátha úgy könnyebben kicsúszik. Egyébként nálunk a szemöldökcsipesz a megoldás rá. Sok sikert! :o)
kijön egy frászt XD nekem is ezt mondták és köré nõtt a bõr XD
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat! :) megpróbálkozom akkor a vízzel áztatás! Zsani
A szálka amúgy kijön magától, kilöki az idegen anyagot, az ember szervezete (bõre). nyáron nekünk is minden hetes volt a szálka probléma, az elején alvás közben próbáltuk kiszedni, de nem sikerült, aztán kijött magától
Nekünk mindig kijött!

Hogyan, mikor kezd a kisgyerek rajzolni? Mit vegyek neki hozzá?

Ugyan még csak 10 hónapos, de ha megszerez egy ceruzát, akkor nagyon leköti, ahogy a papírt ütögeti vele, és ezáltal 'rajzol'.

Legjobb válasz: Lehet kapni tök jó vastag, háromszög, sokszög alakú színes ceruzákat. Elsõ lépés a szocializáció és szabálykövetés felé, hogy megtanítsd a papirra rajzolunk és nem a padlóra. Célszerû csomagolópapírt befogni, arra sokat is tud rajzolni, meg nehezebben szalad le róla a ceruza a padlóra.

Semmiképpen ne fogd a gyerek kezét, ha rajzol!!!!!! Nem akkor tanul meg ügyesen rajzolni, ha te, a te fejedben rögzült sémákat begyakoroltatod vele. Neki magának kell a fejében lévõ képeket megjeleníteni úgy, ahogy õ látja, õ tudja!!!!! Ez nagyon fontos! A rajzolás nem csak vonalhúzgálás, hanem nagyon fontos agyi érési folyamat! Van egy nagyon jó honlap, mindjárt belinkelem! Vegyetek csomagolópapírokat, és marokra fogható, tömzsi vagy tégla alakú zsírkrétákat, ezzel kezdjétek a rajzolást. Ceruzát, filctollat csak ovis kor közepétõl érdemes. Meg lehet még tenyérrel, ujjal festeni, az is nagyon jó!!! Megtaláltam a honlapot: http://www.gyermekszoba.com A Kézmûves kuckóban részletesen leírják, amit a rajzfejlõdésrõl tudni kell, ötletek is vannak kicsiknek is.
Lehet kapni tök jó vastag, háromszög, sokszög alakú színes ceruzákat. Elsõ lépés a szocializáció és szabálykövetés felé, hogy megtanítsd a papirra rajzolunk és nem a padlóra. Célszerû csomagolópapírt befogni, arra sokat is tud rajzolni, meg nehezebben szalad le róla a ceruza a padlóra.
Igen, tudom, hogy azért fogod a kezét, de nem jó, ne tedd. Az se egészséges, ha ülni, állni, járni "tanítjuk" a gyereket, ott is a maga ütemében, saját magától kell megtanulnia. Rajzolni is. Tök érdekes dolgokat írnak a honlapon, amit ajánlottam, szerintem nézz be te is. Én ugyan nem fogtam a gyerekem kezét, de ha kért, mindent rajzolgattam neki. Ezt sem szabad, ez sem jó. A második gyerkõcnél már nem csináltam, és kértem a nagyot, hogy õ se tanítgassa a kicsit rajzolni, és ugyanúgy kialakult nála is, sõt, megkockáztatom, szebbek, érdekesebbek, fantáziadúsabbak a rajzai már most. Talán épp azért, mert nem tanítottuk, hanem a maga fejlõdési útját járta-járja.
A titok a következõ: eleinte vastagabb ceruza, zsírkrétával nagy formákat rajzoltassunk. Majd fokozatosan adjuk hagyományos ceruzát és krétát a kisgyermeknek a finom-motoros mozgások fejlõdésével párhuzamosan, az egyre apróbb és finomabb munkák készítéséhez. ½Egy tanítónõ½
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon sokat segítettetek!
Elso valaszolo vagyok! 13:15 valaszolo. En azert fogom a kezet, mert erdeklodik a ceruza irant es gondoltam, hogy segitek neki.
Az en babam 1 eves lesz 17-en, o is erdeklodik a ceruza irant.En fogom a kezet es ugy rajzolgatunk, nagyon szereti.
Vehetsz neki babaknak valo vastag filctollat is, ami vizzel le/kimoshato es nem mergezo, ha esetleg megnyalja. Kisfiam jobban szeret ilyen filctollal rajzolni, mint ceruzaval vagy zsirkretaval.
Mi zsírkrétával rajzolunk 1 éves kora óta. Hamar megtanulja hova lehet rajzolni. De azért fordulnak apróbb balesetek elõ fõleg a tapétán.
Szia! Az én lányom megette a zsírkrétát. Ceruzát adtam neki, igazából mindegy mikor kezdi, ha leköti, akkor csak firkáljon. Tegyél a papír alá újságot, hogy ne az asztalt rajzolja meg.
Kedves tanítónõ, ne haragudj, de egy 10 hónapossal szerintem ne rajzoltassunk semmit. Tegyünk elé csomagolópapírra marokra fogható tömzsi krétát vagy tégla alakú krétát (katica.hu-n lehet rendelni), és HAGYJUK, hogy SZABADON próbálkozzon vele. Rá fog jönni, mit lehet csinálni vele (bár biztos meg akarja kóstolni is). Aztán persze jöhet a vastag ceruza (oviskor közepe, aztán az egyre vékonyabb (még elsõ osztályban is vastag ceruzával kellene rajzolni, írni tanulni). egy óvónõ


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!