Találatok a következő kifejezésre: Kisgyereknek a hogyan (278 db)

Ilyen hidegben egy francia bulldog szobatisztaságra nevelése hogyan oldható meg? (8 hetes lesz, mikor megkapom). Kisgyerek mellett hogyan oldod meg a levitelt?

Hogyan vihetem le a picurt, ez a fajta nagyon érzékeny az időjárásra. Most már fagy is. És még van hátra pár oltás is.

Legjobb válasz:
nekem gyereken nincs, francia bulldogom van. Ennél a fajtánál több idõ a szobatisztaságra nevelés mint a többinél, mert h 2szer akár 3szor is többet isznak mint egy átlag kutya. Mivel még pici én nem vinném le a szabadba. Mi megtanítottuk neki h csak a fürdõszobába és h azon belül hova lehet pisilni, ezt hamar megtanulta. Vagy azt csinálod, hogy veszel egy gyerek pelenkázó terítõt (nem tudom a pontos nevét) és leteríted a fürdõszoba egyik részére és mikor látod h már pisilni fog oda viszed ha rá pisilt mehet a jutalom falat+dicséret. Viszont a kisgyerekedet nem szabad oda engedned. A másik, hogy veszel a bulldognak egy pulovert, vagy valmi ruhát varsz neki, és ráadod mikor leviszed. De csak annyi idõre vidd le amíg elvégzi a dolgát, és ne enged neki h bármit is megnyaljon a földrõl,mert onnan is eltudja kapni a parvot , vagy akár a szopornyicát. Viszont mindenképp kell rájuk kabát sajnos, az enyém már 2 éves, de ilyen hidegben ha csak sétálunk és megállunk a zebránál már reszketnek a lábai :/ :(

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); nekem gyereken nincs, francia bulldogom van. Ennél a fajtánál több idõ a szobatisztaságra nevelés mint a többinél, mert h 2szer akár 3szor is többet isznak mint egy átlag kutya. Mivel még pici én nem vinném le a szabadba. Mi megtanítottuk neki h csak a fürdõszobába és h azon belül hova lehet pisilni, ezt hamar megtanulta. Vagy azt csinálod, hogy veszel egy gyerek pelenkázó terítõt (nem tudom a pontos nevét) és leteríted a fürdõszoba egyik részére és mikor látod h már pisilni fog oda viszed ha rá pisilt mehet a jutalom falat+dicséret. Viszont a kisgyerekedet nem szabad oda engedned. A másik, hogy veszel a bulldognak egy pulovert, vagy valmi ruhát varsz neki, és ráadod mikor leviszed. De csak annyi idõre vidd le amíg elvégzi a dolgát, és ne enged neki h bármit is megnyaljon a földrõl, mert onnan is eltudja kapni a parvot , vagy akár a szopornyicát. Viszont mindenképp kell rájuk kabát sajnos, az enyém már 2 éves, de ilyen hidegben ha csak sétálunk és megállunk a zebránál már reszketnek a lábai :/ :(
Ha kell, adj rá pulóvert és úgy vidd le, lakásba semmiképp se szoktasd, oltári nagy baromság, a kutya csak azt fogja fel, hogy a saját területére kell ürítenie, ami egyrészt halálra frusztrálja szerencsétlent, mert természetellenes a számára, másrészt miután hetekig a lakásba csinált, TÉNYLEG hosszabb idõ lesz szobatisztaságra szoktatni - és nem azért, mert többet iszik, mint bármilyen más kutya.
Pulóver, ami a hasát, mellkasát is védi, és viszed, ahogyan mindenki mãs.Ha nincs túlfûtve a lakás ill.nem száraz a levegõ, simán alkalmazkodik arra a rövid idõre.
A kérdező hozzászólása: Kutyaoktató ajánlotta a pelenkát, amit idõvel ki lehet tenni a lakáson kívül, fokozatosan szoktatni rá, és mindig arrébb arrébb pakolni, egyszer csak elérünk az ajtóig, aztán pedig már kívül is van. Ez szerintetek jó?
nem jó módszer.
Az "oktatót" akár el is küldheted melegebb éghajlatra. A kutyának ilyen szempontból két állása van: A) össze lehet szarni a lakást és B) az utcán/kertben kell végeznem a dolgom. Ha megtanítod neki, hogy A a módi, szép hosszú ideig szívhatsz vele, hogy átszoktasd B-re.
De egy olyan kis kutyát, aki még nem kaptam meg az összes oltását, hogyan lehet levinni??? Én csak erre lennék kíváncsi. Ok, hogy ölbe leviszed, lerakod a fûre, de nem biztos h az lesz az elsõ teendõje h pisilni v kakilni fog. Ehelyett mindent megszaglászik megnyal, stb... és meg is fertõzõdhet. Ismerõsöm kutyája így járt, elkapott egy jó kis parvo-t, pont azért mert levitte 3 hónapos kora elõtt a kutyát. Amikor már elkezdesz sétálni a kutyával, és ott pisil, kakil és ott megjutalmazod nagyon gyorsan ráfog jönni h oda kell elvégeznie a dolgát. És nem a lakásban. Aki azt írta h nem iszik többet egy francia bulldog, mint egy átlag kutya, annak gratulálok. Gondolom köze nincs ehhez a fajtához.... az én kutyám télen napi 1 litert iszik, nyáron napi 2.5, 3 litert.
hát nincs rend és tisztaság és 3 napig ugyanazt esszük
Ezt mindenkinek saját magának kell kialakítania , hogy értelmesen meg tudja osztani az idejét a háztartásvezetése és a gyerekek között. Egy alaptisztaság szerintem mindig legyen , legyen mit enni, de nem kell folyton takarítani és karácsonyi menüt készíteni . Lazábbra kell venni a háztartást bizony , viszont a gyerekekkel sem lehet egész nap , minden percben foglalkozni , valamennyit muszály a háztartásra is áldozni , ilyenkor valahogy le kell kötni õket. Csúnya dolog talán tõlem, de mivel úgy végeztem mindig hamar a takarítással amikor kicsik voltak a gyereke , hogy betettem õket a járókába dtam nekik játékokat én ezt csináltam , persze végigordítottak minden takarítást , de én gyorsan végeztem és addiog is biztonságban voltak .
Nekem van egy 3, 5 éves lányom és két 5 hónapos ikerlányom. Én mindennap fõzök, rend van, tisztaság nem miondig, de ezt csak én látom, ha valaki bejön nem ül le a földre és nem mászik a földön. A vasalni való néha halomban áll, de azt megoldol éjszaka vagy hajnalban. Reggel felkelünk, öltözés és evés után, gyorsan berakok egy adag ruhát, összepakolok, 2-3 naponta felporszívózok, de addig a két kicsi a gyrekágyban, a nagy mesét néz és pikk-pakk végzek. Utána za egész nap a miénk. A nagy megszámlálhatatlan mondoókát és éneket tud, de ha valaki bejön nem bukik fel a koszban. Persze mikor még nem voltak meg a gyerekek nahyon takarítás mániás volta, de idõvel fõleg az ikrek születése után lejjebb kellett adnom,
Sok kisgyerekes ismerõsöm van, de így sehol nem láttam. Vagy rend és tisztaság volt és a gyerekekkel foglalkozott anyuka, de állandóan kaját rendeltek, szinte sosem fõzött (sógornõm), vagy volt fõtt étel, házi süti és a gyerekkel is foglalkozott de szaladt a lakás és amikor meglátogattam, az ajtóban majdnem hasra estem a játékokban, a kanapé be volt borítva a vasalatlannal (barátnõm). De egy környékbeli kismamánál ahol voltam, ott elég normális rend volt, fõzött is majdnem minden nap, viszont három ilyen neveletlen, egy mondókát sem ismerõ, közös játékra képtelen gyereket még nem láttam. A gyerekek ki voltak csapva tombolni, anyuka tett-vett, de egy mesét se olvasott nekik soha.
Nem tudom, nekem sikerült mindenre idõt szakítanom, de biztos csak azért, mert kicsi lakásban lakunk, se kert, se semmi. Jön a harmadik, már házunk van, úgyhogy kíváncsi vagyok, mi lesz... :O
Tény, h minden perc be van osztva, de azért meg lehet oldani. 2, de van, h 3 napra elõre fõzök, heti 1x a férjem a szakács. Minden nap felporszívózok, felmosni, törölgetni nem szoktam csak hetente 1-2X. Ilyenkor a kislányom mesét ált. néz. A fürdõt, WC-t kitakarítani nem egy idõigényes dolog, megvan a délutáni alvás ideje alatt. Az ebéd utáni romok eltakarítását is ilyenkor oldom meg. A vasalás késõ este történik, hetente 1X. A szobájában sosem hagyom, h teljes legyen a káosz, nap közben is elpakolunk 1-2X, mert nem is tud úgy játszani, ha minden szanaszét van szórva. Heti 2 és fél napot dolgozom is, igaz kert nincs és nem nagy a lakás, és a nagymama elég sokat foglalkozik a gyerekkel. Játszótér, séta minden nap van, heti 1X játszóház, minden nap olvasok neki többször is, mondókázunk, énekelünk. Rajzolni és gyurmázni is szoktunk. Nem mondom, h nem lehetne többet foglalkozni vele, de nem tehetek róla, nem tudok rendetlen lakásban élni. :-/
Hát azért egy kétéves már eljátszik a konyhában is melletted, miközben te fõzöl, ha beszélsz vele, néha megmutatod a készülõ kaját, sõt, még lelkesen segít is, ami sokszor hátráltat egy kicsit, de inkább tartson tíz perccel többet a krumplihámozás, mert õ kell hozza egyenként és megvárja a hámozást, csak azután megy a következõért, minthogy ne fõzzek valamit. A takarítás is mindig érdekli, s ha adsz neki is egy rongyot, vagy hagyod, hogy tologassa õ is a porszívót, akkor takarítottál is, és õ nagyszerût játszott. Közben meg el lehet mesélni, hogy mit csináltok, és hogy milyen ügyesen segít...

Anyukák, baba/kisgyerek mellett hogyan oldjátok meg a sportolást?

Legjobb válasz: Az én fiam 2 éves. Mostanában már viszem biciklivel. Amíg tekerek, addig õ meg nézelõdik :)

Az én fiam 2 éves. Mostanában már viszem biciklivel. Amíg tekerek, addig õ meg nézelõdik :)
Mi úgy beszéltük meg, hogy a férjem vigyáz rá délután, amikor hazaér, én pedig elmegyek egy-másfél órára futni, edzeni. Kikapcsolni. Még nem tartunk ott, de ahogy magunkat ismerem, a kivitelezéssel nem lesz gond :)
Reggel szopizik aztán itthon marad apával. Én heti3* megyek edzeni. Tízóraiara itthon is vagyok. Szerencsére a párom itthon van reggelente.
Én majd sétálni megyek a picivel együtt ha megszületik.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!

2-3 éves kisgyereknek engedted, hogy ugráljon a franciaágyon? Miért?

Legjobb válasz: Pironkodva bevallom, h mi szoktunk rosszalkodni az ágyon, ugrál rajta, mi meg gyömöszöljük, csikizzük, bukfencezik, birkózunk.

Pironkodva bevallom, h mi szoktunk rosszalkodni az ágyon, ugrál rajta, mi meg gyömöszöljük, csikizzük, bukfencezik, birkózunk.
nem, mert az ágy nem trambulin. ha megengedem, hogy a mi ágyunkon ugráljon a sajátján is fog. egyrészt balesetveszélyes másrészt az ágyon nem ugrálunk, az asztalon nem fekszünk és a széken nem ácsorgunk.
se a kicsinek, se a nagynak nem engedem. Miért? Hát, csak. Nem tudom megmagyarázni.
1. vagyok. Nem tudom, miért lettem lepontozva, de ez mindegy is. Nem engedem, mert õ a 4. babánk. A legidõsebbnek még megengedtük ilyen idõs korában, meg is lett a gyümölcse: széttörtek a rugók. Pedig nem puruttya ágyunk van, erõs laprugók vannak benne... Egyébként meg ha 2-3 évesen szabad, akkor nehezen fogja megérteni, hogy 5-6 évesen miért nem... De ti tudjátok, én meg tapasztalatból írtam...
Nem, mert tönkremennek a rugói, meg szerintem a bútor nem trambulin. Ha leesik róla, csúnyán megütheti magát.
Még kicsinek sem engedtem soha.
mert imádtam gyerekkoromban ugrálni a franciágyon. És mindent megengedek nekik, amit én imádtam (volna) hajdanán. Persze tudom hogy rossz, mert nekem is tiltották. De mit tegyek mindig a gyerekkorom jut eszembe és az, hogy én milyen voltam.
Nem. Általában csak olyan dolgot engedek amit a felnõttek is csinálnak. És az ágyon ugye mi se ugrálunk.
Én engedem, mert szereti:) És a saját ágyában nem szokott ugrálni egyáltalán, csak a mi nagy ágyunkban:) Majd ha 50kilós lesz valószinû már nem fogom engedni, de addigra meg már kinövi:)
Miért ne engedtem volna? 12 kilós, nem is ugrik akkorát, mint egy trambulinon.:) )) Az enyémek szoktak ugrálni, tény, hogy nem is egy csövi rugójú ágyunk van, és egyik gyerek sem több 15 kg-nál.
Persze. Õ székre is mászhat, kanapéra is, sõt, van, hogy bunkert csinálunk a bútorokból és a takarókból a 2 évesemmel. 1 szabály van: cipõt, mamuszt le kell vetni.
persze.bár nem szívesen, de tudom, hogy ez a korral jár neki, hogy próbál páros lábbal ugrálni.fejleszti magát és ennek ez is a része, miért akadályoznám akkor?Csak féltem, mert szekrények vannak mellette, de mindig ott vagyunk vele.tönkre nem teszi, mert csak 11 kg, és 15 évesen már nem fog rajta ugrálni.

Hogy magyaráznátok el egy 4, 5 éves kisgyereknek a halált, hogy elment, és többé nem jön haza?

Legjobb válasz: Nehéz dolog,de valahogy úgy közelíteném meg hogy az angyalkákhoz ment ott vártak Rá.Attól is függ milyen közeli a hozzátartozó,nagyszülõ vagy szülõ.

Nehéz dolog, de valahogy úgy közelíteném meg hogy az angyalkákhoz ment ott vártak Rá.Attól is függ milyen közeli a hozzátartozó, nagyszülõ vagy szülõ.
Anyukám halt meg tavaly, akkor volt a kislányom 3, 5 éves. Elmondtam, hogy a mama nagyon beteg volt és már idõs és felment a menyországba, ahol az angyalkák vannak. Többet nem láthatjuk, de õ hall és lát minket. Sokszor volt, hogy este bementem hozzá, mert sírt, hogy hiányzik a mamája, vagy a képeket nézegettük és akkor kezdett el sirdogálni. Most, hogy egy év eltelt, már nem siratja, de szeret róla beszélgetni. Van, hogy sétálunk és integet fel az égbe, olyankor a mamának köszön.
Szerintem az a legjobb, ha a szülõ azt mondja, amit õ maga is vall a meghalásról, és persze korának megfelelõen vigasztalja a gyermekét. Én pl. keresztyén vagyok, és azt vallom, hogy a halál nem végleges állapot, hiszen lesz feltámadás. A gyermekeimnek azt mondanám, hogy szomorúak vagyunk a történtek miatt, és nagyon-nagyon sokáig nem találkozhatunk a szerettünkkel, emiatt sírunk is, de azért ne higgye, hogy a lelke meghalt, mert az örökké él. Óvodáskorú gyermeket nem vinnék temetésre, de valahogy úgy intézném, hogy el tudjon a maga módján búcsúzni, pl. rajzoljon, és hát persze vele sírnék...

Kisgyerek korotokban hogy zajlott a karácsony?

Úgy értem,hogy hittetek a Jézuskában? Vagy Télapó hozta nektek az ajándékot? Hogy lett feldíszítve a karácsonyfa? Angyalka hozta? A szüleitek ezeket hogy oldották meg?

Legjobb válasz: Én hittem az angyalkában. Anyáék mindig úgy oldották meg, hogy azt mondták, hogy segíteniük kell az angyalkának, és ki kell menniük, de addig én maradjak bent a nõvéremmel. Miután visszajöttek, ott voltak az ajándékok.

Én hittem az angyalkában. Anyáék mindig úgy oldották meg, hogy azt mondták, hogy segíteniük kell az angyalkának, és ki kell menniük, de addig én maradjak bent a nõvéremmel. Miután visszajöttek, ott voltak az ajándékok.
Nálunk a Jézuska és az angyalkák hozták az ajándékot :) Mindig úgy zajlott, hogy 23-án elvittek minket nagymamámékhoz tesómmal, és ott aludtunk. Aztán 24-én 4-5 óra körül, amikor kezdett sötétedni, hazavittek minket a mamáék, be volt mindig csukva a nappali ajtó, azt mondták, nem szabad bemenni, mert még ott vannak az angyalkák, és megijesztenénk õket. Gyors fürdés, hajmosás, szép ruhába öltözés volt, aztán a apukám valamiért mindig eltûnt, és hallottuk egyszer csak a csengettyût a nappaliból, és akkor mehettünk be :) Világított a karácsonyfa, hangulatos karácsonyi zene szólt, apukám meg ült a szoba végében videókamerával az arca elõtt, a fa alatt meg rengeteg csomagocska :) Nagyon nagyon imádtam kicsiként a karácsonyt, és most 24 évesen még mindig ugyanúgy izgulok és várom, mint anno!
Pont úgy, mint ma! :-) Jézuska hozta, angyalokkal együtt, és ma is hiszem! Piciként meglepetés volt a fa, és az ajándékok, késõbb együtt díszítettünk, és hetekig készülõdtünk az ajándékokkal.
A jézuska hozta, mindig együtt díszítettünk, fürdés, kiöltözés vacsora, és az egész alatt-közben a nappaliba ahol van a fa tilos bemenni, szóval míg pl. fürödtem vagy öltöztem oda tudták rakni az ajándékot, meg mikor már tudtam mi van, akkor amíg õk készültek, addig én is odaraktam. Ez mind a mai napig így van, 25 vagyok, karácsonykor hazajárunk.
Jajj, a második választ olvasva, mintha a saját karácsonyainkról olvastam volna! Az tesómmal mindig bent kellett maradnunk a kisszobában, amíg a szüleink segítettek Jézuskának az ajándékokkal (miután megtudtuk, hogy nem Jézuska hozza, akkor is ez volt a forgatókönyv:) ), aztán amikor csöngettek, akkor átmentünk, a szobában sötét volt, csak a csillagszórók égtek, anya és apa ültek a kanapén, apa kamerázott.Nagyon jó volt, mindig is imádtam és imádni is fogom a karácsonyt!:)
Talán 4 éves koromig a télapót mondogatták, de már akkor sem hittem benne, de én így jobbnak is látom mert örültem annak, hogy a családtagjaimtól kaptam és így nem az volt, hogy kaptam valami bénát és akkor az mondták, hogy hát a télapó küldte és õk errõl nem tehetnek, hanem megkérdezték, hogy mit szeretnék tõlük és így(attól függõen hogy ki kérdezi)tudtam, hogy mekkora ajándékot tudok kérni.
Nálunk úgy volt, hogy testvéremmel és a mamámmal kellett bemennem egy szobába. Még szüleim bementek egy másikba. Volt egy kis angyalkás csengõnk és ha "jött a Jézuska" akkor azzal csengetett és akkor mehettünk ki a szobából. Sokszor próbáltam kilesni a Jézuskát de ezek sikertelen próbálkozások voltak. Szóval én sokáig hittem benne.:)

Hogyan mondanád meg ezt a kisgyerekednek úgy, hogy ne sérüljön?

Amikor nyiladozik az értelme, és kérdezget a családjáról, a születésrõl, a halálról...

Legjobb válasz: Én a helyedben azért nem zúdítanám rá az egész történetet! Majd szép lassan, és csak annyit, amennyivel nem terhelem meg feleslegesen.

Én a helyedben azért nem zúdítanám rá az egész történetet! Majd szép lassan, és csak annyit, amennyivel nem terhelem meg feleslegesen.
Na pont ez volt nalunk is, csak en voltam a kislany.Anyukam szuleihez rendszeresen jartunk, de tudtam, hogy apukamnak is volt anyukaja, aki sajnos szuletesem elott halt meg. Mindig mondtak, hogy milyen jo asszony volt, kar hogy nem ismerhettem meg. Elmondtak, hogy beteg volt es ennyi. Ezt a kezdetektol tudtam. Majd elmondtak, hogy apanak is van egy apukaja, de nem vagyunk vele joban. Osszevesztek es most nem beszelnek. 12 eves korul voltam, amikor elmeseltek a tortenetet, ugyanaz mint nalatok. Elotte mar volt olyan (ovis voltam), hogy anyaval mentem az utcan, elment mellettunk egy bacsi, aki rank nezett de nem koszont. Majd miutan elhaladt mellettunk, akkor anya mondta, hogy na o volt a nagyapad. Ez nagyon rosszul esett, mai napig tisztan el bennem a pillanat, ekkor lattam eloszor ot. Majd kesobb egy temetesen mogottem allt, akkor sem koszont oda. 18 eves voltam, amikor megkeresett minket, bekulesi szandekkal, azota tartjuk a kapcsolatot, de en nem tudok ugy ranezni, mint egy nagyapara, nem is tartom annak, haragszom is ra. Mar 30 eves vagyok. Szoval nekem ugy jo volt, hogy tizenegynehany eves koromban elmeseltek a tortenetet, de nem egyszerre zuditottak ram mindent. A megcsalasos dolgokat csak kb 15 evesen mondtak el. Bocs, hogy hosszu voltam.
A többiek sok mindent elmondtak, amivel csak egyet lehet érteni. VISZONT, ha TE eddig nem tudtad feldolgozni a történteket, akkor fordulj pszichológusohoz és az ö segítségével tedd ezt meg, mert különben a gyerek életét teszed tönkre, és ez akkor a TE FELELÖSÉGED lesz.
De jó, hogy ilyen válaszok jöttek!! Rettentõen rossz a hozzáállásod! Tudom, mert átéltem! A gyerek nem egy pszichoterapeuta, akire rázúdíthatod a saját fel nem dolgozott traumáidat! Neked kell elég erõsnek lenni ahhoz, hogy feldolgozd a saját tragédiádat! Te élted át, neked kell megbirkózni vele, ne vetítsd ki a gyerekre!!!! Attól, hogy nem bírsz a múlton továbblépni, és valószínûleg (akár tudat alatt) bûntudatod is van, hogy hagytad idáig fajulni a dolgokat, amitõl múlhatatlan harag van benned, ettõl még rettentõen önzõ és gonosz dolog a következõ nemzedéket is a múltba taszítani! Attól, hogy õt is a problémáid részesévé teszed, neked nem lesz könnyebb, csak neki nehezebb!
Es azt hogy fogod neki elmondani, hogy te ezt vegigneztem segítség nelkul? Amúgy meg nem kell neki elmondani, max ha eleg idõs lesz hozza, de az nem a gyerekkorban lesz.
Elsõre az ugrott be nekem, hogy te kedves kérdezõ hol voltál, amíg anyukádat testi-lelki terrorban tartották?? Tudtad, végignézted, szídtad õket...közben nyugodtan aludtál? A gyereknek egyáltalán nem kell semmit részletezni.Elmondod, hogy volt egy nagyanyja, de meghalt, mielõtt õ megszületett volna, és hogy a többiekrõl régóta nem tudsz semmit. Ennyi...
Kedves kérdezõ! Elõbb neked kell feldolgozni a történeteket. " De a nagyapád nem szeret téged, õk rövidítették meg nagymamád életét és vették el tõled az örökségét is. " Ezt semmiképpen ne mondd neki.
Hány éves a nyiladozó értelmû gyermek? Mert ha 0-5 év közötti, akkor elég, ha annyit mondasz, hogy a nagymama az égben, a mennyországban lakik, és onnan néz le rátok szeretettel, jóságos szemekkel. Ha 5 évnél idõsebb, akkor meg lehet mondani, hogy meghalt, ez a természet rendje. Egyébként egyáltalán nem szabadna a gyermekedet terhelni családi tragédiákkal. Ha nem tudod kibírni mesélés nélkül, akkor meséld el a barátnõdnek.
A papirol is van kinn kep? A nagyirol beszelj szepet es jot hogy mennyire vart teged, ( marmint ot) de sajnos az angyalok magukhoz szolitottak.. amugy hanyeves a gyerek? Ha a papirol is kerdez akkor annyit mondanek hogy a mami es a papi mar enm szuerettek mar egymast es kulonvaltak..
Miért kéne egy gyereknek a múlt szennyesét kiteregetni? Egyébként engem is érdekelne, hogy te hol voltál amikor anyudat testileg-lelkileg bántalmazták?
A kérdező hozzászólása: Igaza van az ötösnek, de nem sok reményt látok rá, hogy fel tudnám dolgozni. Fõleg, hogy az õ anyukája sem tudta:( Anyukám el akart válni, de már beteg volt és nem volt ereje hozzá, pedig nagyon segítettem volna az úton:(
Nem mondanam el neki a reszleteket, maximum ha mar felnott.
Nem kötekedés, de én sosem értettem az ilyen sztorikat. Vajon hol volt a kérdezõ, amíg a többi családtag kikészítette a saját anyját?
Jól mondja az 5-ös. A te tragédiát a tied, ne akard, hogy az övé is legyen, elég neked cipelni. A hallgatás meg nem hazugság, hanem a másik ember megkimélése. hogy neki ne legyen cipelnivalója. Sok ember nem is igen képes elhordozni súlyos lelki terheket, ezért sem szabad másokat terhelni vele..
Én is csak a nagymamáról mesélnék, csupa szépet és jót. Amellett, hogy szomorú, ami történt, a saját dühödet nem kell átadnod a gyerekednek, nem kell, hogy terhelje a lelkét. Az én anyám családjában történt nagyon hasonló, és ugyanígy dühös, belebetegedett, képtelen megbocsátani, és ezzel szépen tönkreteszi a mi életünket is. Persze nem direkt, õ nem is érti. Ha nem akarod, hogy sérüljön a gyereked, dolgozd fel, ami veled történt, ne neki kelljen.
Nem mondanám el neki. Szépen beszélnék a nagyszülõrõl, és nem terhelném ilyen súlyos terhekkel a gyermekem vállát a helyedben, maximum annyit mondanék, hogy réges régen nem tudom mi van velük, és nyomatékosítanám a helyedben hangsúllyal, hogy nem akarok róla beszélni.Slusz.. De nem tennék ilyen terhet a vállára.
Hát lehetõleg NE így! A nagymamájáról mesélnék. Arról is, hogy már nincs velünk. De azzal nem terhelném, hogy hogy halt meg, és "ki miatt" ment el. Nagyapját, nagybátyját nem említeném, csak majd ha kérdez. Akkor is csak annyit, hogy nagyon messzi élnek, nem beszéltek velük. Önzõség lenne, ha "beavatnád" a gyereked a családi szennyesbe. Majd ráér, ha felnõ és érdekli a dolog.
Én mesélnék neki a nagyiról, de a lényeget csak akkor tudná meg, amikor már nagy. Tudhatja, hogy meghalt, de szerintem még ne mondd el hogyan. Mondd, hogy öreg volt, beteg volt, stb.

Költöztetek külföldre kisgyerekkel? És, hogy megy a munkábaállás gyerek mellet?

csak azért kérdezem,mert bár még kicsi a fiam 10hós ,de tervezem, még iskolás kora elött kimennénk valahová szerencsét próbálni, addig van néhány év és letennék valami jó szakmát.Amivel talán lehetne boldogulni.

Legjobb válasz: Még nem, de mi is nagyon tervezzük, már akár óvodás korára, hogy kiköltözünk! Szerintem sokkal jobbak az életkörülmények, és a gyerek pedig egyértelmû elõnyökhöz jut, pl. könnyedén megtanul legalább egy világnyelvet!

Még nem, de mi is nagyon tervezzük, már akár óvodás korára, hogy kiköltözünk! Szerintem sokkal jobbak az életkörülmények, és a gyerek pedig egyértelmû elõnyökhöz jut, pl. könnyedén megtanul legalább egy világnyelvet!
20:45 Akkor mi itt mos jól élünk? Minden évebn van nyaralás tengerparton (nem rongyrázós, hanem kempingezõs), 2 gyerekem van, egy 10 éves és egy 16 hós.
En leszek a kivetel mert en nem mennek mar haza pedig Angliaban elek. Nallam sem igy volt tervbe de megismertem az eletet amit nem tudok sem en sem a ferjem mar feladni. Inkabb azt mondom, hogy minosegibb eletet mint amilyen nekunk otthon volt. Igaz mi meg a gyerek szuletese elott jottunk ki, ugyhogy nem tudom mennyire lesz neked ez segitsegedre. Mi nagyon sokat kinlodtunk otthon lehet ezert mas egy kicsit a helyzet mint annak akinek megvan legalabb a minimum. Alberletben laktunk a fizetesunk fele elment a szamlakra es a berleti dijra a masik fele buszberletre, kajara es evek alatt nem jutottunk elore. Nagyon minimalisat tudtunk felretenni de leginkabb semmit annak ellenere, hogy en 4 muszakba guriztem es habar otthon sutott ezerrel a nap orultem ha egy honapba egyszer lattam es elvezhettem mert aludtam meg dolgoztam meg hetvegen is sokszor. :) Lattuk, hogy semmire sem jutunk es ugy gondoltuk kint probalunk szerencset. Kb 3-4 ev volt a terv, utanna hazamegyunk es veszunk egy lakast/hazat aztan johet a baba. De a 4 ev letelte utan sem tudtunk hazamenni. Nagyon jo erzes volt, hogy az alberelt es a szamla kifizetese utan is maradt penzunk, tudtunk felretenni es fent tudunk tartani 2 autot, ami a legjobb volt, hogy egyikunk havi fizetese eleg volt egy kethetes nyaralasra. Otthon almodni sem mertunk arrol, hogy mi valaha Egyiptomba, Gorogorszagba...nyaraljunk. Onzoseg vagy sem de mi ezt nem tudjuk/akarjuk feladni mar. Az iden sikerult hazat is vennunk igy mar nem masnak fizetjuk az alberletet hanem a sajatunkra a hitelt. Tehat en azok koze tartozom aki jo dontest hozott. Persze ehez szerncse is kell meg jo munkahely. Es, hogy masnak is valaszoljak :) mi azert valasztottuk Angliat mert ezt a nyelvet beszeljuk mindketten. Szerintem maskent Ausztria vagy Nemetorszag lett volna mert az van kozelebb. :)
Ja, egyébként kérdezõ, teljesen egyetértek az érveiddel. Pontosan ezek miatt megyünk majd mi is, amint nagyobb lesz a bébi!
Kérdezõ, ti hova tervezitek ha nem titok? Nem tudom miért Anglia meg Írország a fõ célpont. Talán azért, mert sokan még ha beszélnek is nyelveket, akkor is fõleg az angol... vagy nem? Nem tudom, én sem oda mennék szívem szerint. Meg a másik, hogy ezek még viszonylag közel vannak. Bár Ausztráliában is ugyanúgy lehet munkát találni, és elég is angolul beszélni. De cáfoljanak meg az Angliában és Írországban élõ anyukák! :-) Ti miért ezeket az országokat választottátok?
A kérdező hozzászólása: Nekünk is van házunk dolgozik is mindenki csak nem mindegy mennyit és mennyiért és a másik pedig , hogy itt nagyon kevés olyan munkáltató van aki meg becsüli a dolgozóját.Ja és a gyereknek is több lehetõsége lenne ez csak egy gondolat. De, nem Anglia és nem Írország lenne a célpont.
Ez az de mégis mindenki Angliába, Írországba megy.
Akinek itt is megvan mindene, azt megértem, hogy nem megy... aki meg szar helyzetben van, az sokszor érthetetlen számomra, hogy miért nem? Persze, hogy nincs sehol kolbászból a kerítés, viszont ott ha dolgozol, akkor nemcsak megfizetnek normálisan, de meg is becsülnek. A gyerek lehetõségei egyértelmûen jobbak. Ja, és van olyan hely, ahol még süt a nap, akár többet is, mint itt. Nem csak Anglia, meg Írország van a világon :D
20:45-ösvagyok A nem hagynám itt azalatt azt értem, hogy nem költöznék ki. Szerintem sehol nincs kolbászból a kerítés, itthon van házunk, munkánk, nem kezdenék elöllrõl semmit. Ja és itt legalább süt nap:-)))) maximum nyugdíjaskoromban szeretnék egy görög szigetre költözni:-))))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat !!! Irjatok még
A kérdező hozzászólása: Há há Jól elírtam:P de, GÁZ....:) Tehát a szüleimet én is vinném magammal.
A kérdező hozzászólása: Na a szüleimetén se vinném magammal õket is még fiatalok anyum 42 apum 49 éves én se tudnák nélkülük élni.
A kérdező hozzászólása: Igen én is lehetetlennek látom itt a helyzetet, és a gyereknek is több lehetõsége lesz.
Én nem költöznék ki, fõleg nem Angliába, Irországba. És nem szakítanám el agyrekeimet nagyszüleitõl, nem hagynám itt a szüleimet.
Én olvasok egy olyan blogot, ami arról szól, hogyan költözött ki egy pár egy kisgyerekkel. Szerintem érdekes. Itt a link:http://one-way-juja.blogspot.com/ Januárban indult, még simán visszaolvasható.
Úgy tud jól mûködni, hogy apuka teljes idõben dolgozik valahol, anyuka meg részidõben abban a pár órában, amikor gyerkõc a suliban. Pl. takarít családi házaknál, mint bejárónõ. Melyik ország van betervezve?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat és Õszintén örülök az Angliában élõ anyukának , hogy megtalálta a számítását! És ha nem baj, kérdeznék mit jelent a jó munkahely számodra? És mit érdemes tanulni még itt? Mi elött kimegy az emberlánya családostul? Milyen szakmák keresettek kint? Ja még konkrét uticél nincs , de szeretnék valmi szép helyre menni tengerpart közeli helyre.

Kisgyereknek a szálkát hogyan vegyem ki legegyszerűbben?

Kisfiam 2 éves, a tenyerébe ma belement egy szálka, és nem enged hozzányúlni, már alszik, próbáltam most is kivenni neki, de nem megy! Sejtem, hogy csak úgy fog sikerülni hogy lefogom és valahogy kiszedjük, de hátha valakinek van valami jó kis praktikája erre is!

Legjobb válasz: Most úgy is jóidõ van ,gondolom pancsizik napközben.Jól áztasd ki,és ha máshogy nem megy tûvel.A lányom is ennyi idõs, õ megértette hogy miért kell.Apa fogta, és kiszedtem, és beragasztottuk szép tapasszal.

Most úgy is jóidõ van , gondolom pancsizik napközben.Jól áztasd ki, és ha máshogy nem megy tûvel.A lányom is ennyi idõs, õ megértette hogy miért kell.Apa fogta, és kiszedtem, és beragasztottuk szép tapasszal.
Szia! Próbáld meg azt, hogy vizes rongyot teszel rá, hagy hogy felpuhuljon a bõr - melegvízzel gyorsabban megy), hátha úgy könnyebben kicsúszik. Egyébként nálunk a szemöldökcsipesz a megoldás rá. Sok sikert! :o)
kijön egy frászt XD nekem is ezt mondták és köré nõtt a bõr XD
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat! :) megpróbálkozom akkor a vízzel áztatás! Zsani
A szálka amúgy kijön magától, kilöki az idegen anyagot, az ember szervezete (bõre). nyáron nekünk is minden hetes volt a szálka probléma, az elején alvás közben próbáltuk kiszedni, de nem sikerült, aztán kijött magától
Nekünk mindig kijött!

Kisgyerek mellett hogy oldjátok meg a mozgást?

Akik otthon vagytok még, azokra gondolok. Mikor kisebb volt a babám, tornáztam, de már jó ideje ez elmarad... Ti mikor szakítotok erre időt, és milyen formában?

Legjobb válasz: amikor bébiszityóztam, akkorra idõzítettem az edzésem, amikor a pici aludt. azért ebéd után jó sokáig van egy kis alvás. 1-1,5 óra alatt pedig tökéleteset lehet edzeni.

amikor bébiszityóztam, akkorra idõzítettem az edzésem, amikor a pici aludt. azért ebéd után jó sokáig van egy kis alvás. 1-1, 5 óra alatt pedig tökéleteset lehet edzeni.
A kérdező hozzászólása: Régen én is... Mostanában örülök, ha heti 1-2x le tudom rakni aludni 1-1 órára, akkor szobabicikli. De jó tudni, hogy te olyat is csináltál xD
a fegyencedzésnek utánanézhetsz. azt bármikor lehet csinálni, akár rövid ideig is. nekem is van olyan, hogy üres menet van melóhelyen és 10 perc alatt guggolok 200at, vagy nyomok 150fekvõt unalmamban. nézd át a könyvet, tele van ilyen gyakorlatokkal, mindenfajta erõszinthez illik.
A kérdező hozzászólása: Ilyesmikre gondoltam én is (mármint hogy megcsinálok x db-ot egy gyakorlatból, aztán meg egy következõbõl), csak mindig azt olvasom, hogy minden csak akkor ér bármit is, ha legalább 40 percig csinálom. Vagy ez csak az aerob edzésekre vonatkozik? (Bocs, ha hülyeséget kérdezek:-D)
Elsõsorban az aerob eddzésekre vonatkozik, de egy kardiót sem lehet 10perc alatt letudni. A gyakorlatokat meg nem idõben kell mérni de azokkal is összejön legalább 40perc de inkább 1óra ha úgy csinálod hogy értelme is legyen. Ha tényleg nagyon szorít az idõ akkor szerintem azzal érsz a legtöbbet ha kardiózol: nagyon nagyon minimum 20 de inkább 30perc tekerés intenzív tempóban hogy a végére kidõlsz (de ne végleg csak ideiglenesen :P )
sok igazság, sok igazság. a fegyenc és egyéb erõ edzések valóban rövid idõ alatt hatékonyak. én mondjuk meztelen harcos párti vagyok. de azért azt nem hiszem, hogy napi 3-5 rövid erõedzés mondjuk elég kiegészítés lenne fogyáshoz. bár ki tudja.. azért önmagában annyira nem sok energia.. egészséghez már elég lehet, pláne ha 1-1 alkalommal még az említett hosszabb kardió edzést is megcsinálod. úgy príma.
Szia! Nekem egy örörk-mozgó 8 hónaposom van! :) Heti 3-szor 45 percet tornázok. Az elsõ 20 perc alatt a kiságyban ül és játszik (amikor nem rajtam röhög...) a maradék idõben, amikor a talajon lévõ gyakorlatokat csinálom, kompozik (és hol a lábamat akarja elkapni, hol a fejemet...)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!