Találatok a következő kifejezésre: Kisgyerek mellé a (12 db)

Kisgyerek mellé ajánlott-e a tacsi vagy a vizsla?

Legjobb válasz: Én úgy gondolom, hogy a nagy méret még nem biztos, hogy baj kisgyerek mellé. Kérdés az is, mennyire kicsi az a kisgyerek. Az én 1 éves fiam mellett egy rottweiler keverék kutya van és imádják egymást. Egészu kicsi gyerek mellé én határozottan ajánlom a "húúú, de félelmetes" nagyobb fajtákat (persze megfelelõ tájékozódás után, mert nem mindegyikre igaz, amit írok), mert általában ezek a legnyugodtabb kutyák, ráadásul elég magas a fájdalomküszöbük is, így kisebb az esély rá, hogy egy-egy fülhúzás miatt odakapnak. Persze felügyelet mindig kell!!!! A vizslát én sem ajánlanám ekkora gyerek mellém, de mondjuk egy 10 év körüli kissrácnak ideális társa lehet. A tacsi bármekkora gyerek mellé jó választás.

Én úgy gondolom, hogy a nagy méret még nem biztos, hogy baj kisgyerek mellé. Kérdés az is, mennyire kicsi az a kisgyerek. Az én 1 éves fiam mellett egy rottweiler keverék kutya van és imádják egymást. Egészu kicsi gyerek mellé én határozottan ajánlom a "húúú, de félelmetes" nagyobb fajtákat (persze megfelelõ tájékozódás után, mert nem mindegyikre igaz, amit írok), mert általában ezek a legnyugodtabb kutyák, ráadásul elég magas a fájdalomküszöbük is, így kisebb az esély rá, hogy egy-egy fülhúzás miatt odakapnak. Persze felügyelet mindig kell!!!! A vizslát én sem ajánlanám ekkora gyerek mellém, de mondjuk egy 10 év körüli kissrácnak ideális társa lehet. A tacsi bármekkora gyerek mellé jó választás.
Nekem egy tacsi-foxi keverék kutyám van, hát õ elég játékos, izgága típus, mellette meg pici baba (a kutya korábbi szerzemény), de semmi gondot nem okoz, bár elsõre nagyon félt a babától, pár nap alatt teljesen megszokta.
A vizsla simán tartható mellette, óvatos és figyelmes a kisgyerekkel. A tacsik türelmetlenebbek, vigyázni kell nehogy odakapjanak, és elveszítség türelmüket az õket nyaggató kisgyerekeknél.. Youtube-on sok vizslás-babás videót találsz, ami aranyos bizonyíték a vizsla-gyerek barátságra! :)
Sztem is Golden retriever a nyerõ!Nyugodt és fantasztikusan okos! Még egészen pici gyerkõc mellé is ajánlott mert vigyáz rá!:) De igyekezz olyat keresni ami jó háttérrel rendelkezik és törzskönyves!(anya, apa is ismert törzskönyves!)Láttam olyan goldit ami a fajtájára jellemzõ tulajdonságok totál ellenkezõjét produkálta!Kiderült h. vmi kutyaszaporítótól vették és olyan anyukája volt aki tenyésztésre nem alkalmas!(szval vmi idegrendszeri kettyója volt és ezt továbbadta a picinek) Szval csak fajtiszta Tk-s kutyuli!(ami a goldit illeti)
A vizsla semmiképpen nem, hiszen elég nyughatatlan, és nem mellesleg viszonylag nagy testû állat. A tacsit mindenféleképpen ajánlanám: nyugodt, szófogadó tipus, és a méreteit tekintve sem lehet veszélyes a kisgyerekekre! A szálkásszõrû változatnak nagyon mókás a kinézete! =o)
A tacskot nem mindenki kedveli de tudok ajánlani egy kutya fajtát a beagle-t nagyon szereti a gyerekeket.
Kisgyerek mellé, rend, tisztaság, szeretet, való. Anyuka ezt tudja, a kutyus nem. Nem való semilyen kutya kisgyerek mellé!
GYermekem és vizslám is van. Az elõttem szóló ismerõsének nem tudom milyen vizslája van, de ez az a kutya, ami messzemenõen az egyik legintelligensebb és nem sok vizsláról hallottam ami embert harapott meg, viszont tacskó már megmart engem is! De a döntés akkor is a Tiéd...
Amikor kisgyerek voltam, tacskónk volt, rendes, szelíd, hûséges kutya; mikor pedig tesóm volt kicsi, akkor már vizslánk. Ugyanaz elmondható róla, mint a tacsiról.
Én a vizslát ajánlanám, mert az én vizslám, Csúzli egész nap elvan a kisgyerekeimmal, és a vizsla senkit sem bánt, okos, szép, és inteligens. Én az ilyen kistermetû kutyákat nem szeretem, mert nem tudják annyira jól örizni a házt stb..
Szia! Én tacsit nem ajánlanék a gyerek mellé rossz tapasztalatom van velük kapcsolatban.Viszont nagyon értelmes tanulékony jól nevelhetõ kutyák az uszkárok és szeretik a gyereket, és nem hullik a szõrük és nem okoz allergiát.
Nyúgodt szívvel mondhatom, hogy a tacskók azok szeretik a gyerekeket az enyémnek csak azt mondtam, hogy vigyázz a babára senkit nem engedett a közeléba még a legyeket is elkergette.Nagyon szeretnek a tacsik játszani és a gyerekekkel fõleg.
szia, Nekem 3 vizslám van és egy 8 hetes kicsilányom. :) ) A vizslánál szelidebb emberbarát kutyát nem lehet találni. De csak kertesházba ajánlom, ahol van helye futkosni és tudtok vele is nagyokat kirándulni. Sok sikert.
Golden retriever! Igaz én vizslás vagyok, de a goldent ajánlom gyerek mellé.
A tacsit mindenképpen tudom ajánlani, a vizslát is, bár nem tudom volt-e már kutyátok, mert elsõ kutyának a vizsla nagyon nehéz. Nehéz nevelni, legalábbis amit ismerõsiem mondanak, hogy a vizsla nem kutya, a vizsla, az vizsla :) ebben vanis valami. Nekünk spánielünk van, bár gyerek nincs, de a barátaink körébe van pici 1éves is, és 6éves is, mindegyiket imádja. igaz, leheat, hogy nyugodtan angyobb fajtát is lehet választani gyerek mellé, mivel együtt fognak felnõni, biztos, hogy szeretni fogják egymást. Elõtte mindenképpen tájékozódni kell és szerintem keress fel más fórumokat is, akiknl esetleg tacsival vagy vizslával van a kisgyerek, nekik mik a tapsztalataik. sok sikert!
Nálunk kisgyerek mellett tacskó van, semmi probléma nem volt vele. Türelmes, bírja a kiképzést, ami egy kisgyerekkel együtt jár (néha meghúzza a fülét, stb). Én is mindenképpen a tacsit ajánlanám:)
Valaki irta hogy a vizsla nem jo mert nagytestu meg nyugtalan allat.Ennek semmi koze a gyerekhez.A vizslak nagyon ovatosan bannak a gyerekekkel, es sose bantjak oket. A tacsko viszont iszonyatosan eroszakos, es mindenkinel nagyobbra tartja magat.Es mivel gondolom a gyereket jobban szeretitek, ot fogja a legjobban lokdosni, meg rafekszik.(tapasztalat) Ha a ketto kozul kell valasztani: mindenfele keppen vizsla!!!!Inkabb futok vele napi 3 orat, minthogy egy kis virslikutyat setaltassak.

3-4 éves kisgyerek mellé milyen kutya a legjobb?

Még csak másfél éves a fiam, de majd kés?bb szeretnék egy kutyust, hogy együtt n?jenek fel.

Legjobb válasz: én kuvasz mellett nõttem fel, nagyon imádtam és õ is engem, viszont a gyerek mellé labradort vettünk. imádja a gyerekeket, állandóan körülötte van, figyeli, alázkodik neki, nem ugrál rá, nem harap, semmi. árad belõle a nyugalom. vele egy baj van, nem jó házõrzõ, de rögtön ugat, ha valami nem stimm. de mindenkivel barátkozik. nõvéreméknél a gyerekek mellett beagli van. nagyon okos, imádja a gyerekeket, de õ sem valami jó házõrzõ. de szerintem teljesen mindegy valamilyen szempontból,hogy milyen fajta a kutya. a lényeg, hogy együtt nõjenek fel. akkor nem lehet gond. például szomszédéknál egy bertnáthegyi van, õ már fél éves volt, mikor a 4 éves gyerek mellé elvitték. nagyon összeszoktak, nagyon szeretik egymást. de nálunk a labrador nagyon bevált! és hihetetlen milyen okos!

én kuvasz mellett nõttem fel, nagyon imádtam és õ is engem, viszont a gyerek mellé labradort vettünk. imádja a gyerekeket, állandóan körülötte van, figyeli, alázkodik neki, nem ugrál rá, nem harap, semmi. árad belõle a nyugalom. vele egy baj van, nem jó házõrzõ, de rögtön ugat, ha valami nem stimm. de mindenkivel barátkozik. nõvéreméknél a gyerekek mellett beagli van. nagyon okos, imádja a gyerekeket, de õ sem valami jó házõrzõ. de szerintem teljesen mindegy valamilyen szempontból, hogy milyen fajta a kutya. a lényeg, hogy együtt nõjenek fel. akkor nem lehet gond. például szomszédéknál egy bertnáthegyi van, õ már fél éves volt, mikor a 4 éves gyerek mellé elvitték. nagyon összeszoktak, nagyon szeretik egymást. de nálunk a labrador nagyon bevált! és hihetetlen milyen okos!
agressziómentes, békés fajta. amúgy bármilyet választassz, ha a gyereket nem tanítod meg szigorúan mit nem szabad tennie a kutyával és ha egyedül hagyod a kutyával akár fél percre is, akkor mindegy milyet, megtörténik a baj. Ismerettségi körömben volt golden retriever ami arcon harapta a gyereket mert egyedül hagyták egy pillanatra és a gyerek nem volt megnevelve, tipikus mai nevelésû, mindent szabad, vagy a szülõ azt mondja nem szabad és rá se hederítve mégis megteszi, hát ez lett a vége. És mindenki azt mondja hogy de én soha egy pillanatra se fogom egyedül hagyni...de fogja, megtörténik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Jó sokféle választási lehetõséget adtatok:) Majd addig még eldõl a dolog:) /Amúgy nem azért akarom, hogy a gyerek "megtanulja" a felelõsséget, ahhoz még kicsi, csak azt szeretném, hogy jóban legyenek:) /
Magyar vizsla! 3 éves koromban kaptam. Elválaszthatatlanok voltunk! Egy hónapja meghalt. Csak az az egy vígasztalt, hogy már nem fáj semmije, és hogy a férje, és a hús vér lánya a mi kutyánk
Nekünk skót juhászunk van, én 11 vagyok kiskorom óta ilyen van nem bánt hûséges szép aranyos mindenre betanítható eszes mamám egyszer elesett és ott volt bajnok a kutyánkat így hívják és segített neki felkelni szerintem skót juhászt, lehet hogy drága de megéri
Nekünk Tibeti terrier van... a tesómmal nagyon jól elvan (6 éves) és nagyon jugodt, és játékos.. Egyébként a tibeti terrier nem is terrier. Nézegges kutyafajtákat, minekünk nagyon tetszet a jelleme leírása( http://hu.wikipedia.org/wiki/Tibeti_terrier ) és a cuki pofija. Nagyon hûséges és "ragadós". Mert egész nap melletem van... és mindig vigyáz a tesómra. Sok szerencsét a kutyaválasztáshoz !! =D
Teljesen mondegy milyen kiutyát veszel a gyerköc mellé.Ha a kutya és a gyerek együtt nõnek fel elválaszthetetlan barátok lesznek.A kutya igaz elõbb felnõ mint a gyerek de a nagytesûkutya is tudja hogy az egy kisember és vigyázni fog rá.Nekünk gyerek korunkban volt juhászunk és kuvaszunk is, és sosem volt baj se velünk sm a kutyákkal egymás miatt!
Basset. A legtutibb.
Nekünk újfundlandi volt amikor kicsi voltam. Na az aztán békés és kedves kutya. Igaz van nagy szõre de elég csak átfésülni és ennyi. A mérete már elve ijesztõ. Télen húzza a szánkót, és nem engem sosem próbált kimenteni a vízbõl mert jól volt nevelve. Lovagoltam is rajta. És nagyon okos kutya csak meg kell találni mivel lehet jól motiválni. A miénk hozta a seprût meg a ládát amikor takarítottuk a helyét és minden más trükköt is tudott.
Nekem 5-6 éves korom óta van egy labrador szuka...Mikor megkaptuk hónapos volt=)Együtt "növünk" fel.Sztem nagyon jó csak hát igen nem jó házörzõ de az nem is kell nekünk...Odarohanna a betörõhöz és megnyalná a kezétxD
a skót juhásszal ott hagyhatod, szabit is ott hagytuk és kísérte õrizte bajnok
hát a skót juhász nagyon szereti a gyerekeket van egy 2 éves rokonom és bajnokkal állandóan játszik apáék németbe dolgoznak és mikor mentek ki bajnok egyfolytában sírt állandóan a kapuba járkált , 4hét után hazajöttek mondani nem tudom mennyire örült bajnok mint egy gyerek hidd el a skót juhász a legjobb!!!!!!
fekete orosz terrier
Én is a Vizslára gondoltam :) Nekünk most az van és imádom. Nagyon aranyos és értelmes kutya. Ha nekem egyszer lesz gyerekem akkor tuti, hogy Vizslát veszek :D 13/L
Szerintem meg, éppen hogy ne kis testût. A kis testûek kevésbé nyugodtak, nem tûrik olyan jól a gyerekeket. Egy nagyobb kutyus, nyugodtabb, és jobban viseli ha kis gyerekek nyûzzák. Persze, akár mekkora is lesz, gyereket és kutyát nem szabad egyedül hagyni. De hogy egy fajtát is mondjak, mondjuk a boxer? Elég nagy, és játékos, nem agresszív, remekül el van kis gyerekekkel, és remek házõrzõ.
Igazság szerint én azt gondolom, hogy kisgyermek mellé csak akkor érdemes kutyát venni ha még nem bízzuk rá a kutya gondozását (ajándékba adni neki és hogy "megtanuljon felelõséget vállalni" nem jó ötlet) Ha csak azt szeretnénk, hogy hozzászokjon az állatokhoz és szeresse õket akkor én egy viszonylag nyugodt kutyát ajánlok mint a labrador. Közepesen nagy termetû de ennek ellenére lakásba is tökéletes, ráadásul rövid szõrû. Nyugodt és imádja a gyerekeket.
Ha pulit vagy pumit veszel, az mindkét célra jó. Imádja a gyerekeket, mindig óvja a veszélytõl, terelgeti, mint egy állatot. Jó házõrzõ is egyben. Én egy pumi mellett nõttem fel. Minden álmom volt, hogy kapjak egy pulit vagy pumit. (= Õ volt a legjobb barátom. Kiskutya volt, mikor kaptam, és szuka. Együtt nõttünk fel, jó kis kötelék volt közöttünk. Ha sírtam, odajött és vigasztalt. Nagyon szép dolog, hogy szeretnél egy kutyát a fiad mellé. =) Amikor meghalt a kutyám, nagyon rossz volt, tehát ha nem kaptam volna új kutyust, bele betegedtem volna. Nagyon jó házõrzõ volt ez a kutyus. Nem volt még kerítésünk, kapunk, õ szabadon mászkált udvaron, de ki nem ment az udvarról... jelezte, ha gond volt. 15/L
Szia. Szerintem ne nagy testüt mert azok általában nehézsúlyúak és nem kellemes ha egy 50kg kutyus ráugrik a kisgyerekre. Így jó hogy közepes termetüre gondoltál. Szerintem terriert ne mert nagyon aktív és sok mozgásigényt igényelnek. Inkább valami nyugodt kiskutya lenne a megoldás. Sharpei, tacskó, bulldog. Ezek olyan nyugisabb kutyusok és minimális ápolást igényel a szõrük.
Angol cocker spániel

Pumi vagy mudi jobb kisgyerek mellé? Csházban lenne udvaron néha bejöhetne, egy masztiffunk van házőrzőnek de az nagyon nagy a gyereknek játszópajtásnak

Legjobb válasz: Barátomnak mudija van, és most van egy 6 és 1 éves gyerekük.A kutya jólnevelt(ez a fontos mindegyiknél szerintem), így jó játszótársak lettek, bár, az 1 éves gyerkõc most próbálgatja rajta az erejét, meg ilyesmit, de ezt ugye egyik kutya sem szereti nagyon... De ezeket a fajtákat bátran ajánlom mindenkinek gyerek mellé.Hozzáteszem, nekem pulim van, de mind2 kutya ért kézjelekbõl, félszavakból, szóval NAGGGYON értelmesek, de ez nevelés kérdése.

Barátomnak mudija van, és most van egy 6 és 1 éves gyerekük.A kutya jólnevelt(ez a fontos mindegyiknél szerintem), így jó játszótársak lettek, bár, az 1 éves gyerkõc most próbálgatja rajta az erejét, meg ilyesmit, de ezt ugye egyik kutya sem szereti nagyon... De ezeket a fajtákat bátran ajánlom mindenkinek gyerek mellé.Hozzáteszem, nekem pulim van, de mind2 kutya ért kézjelekbõl, félszavakból, szóval NAGGGYON értelmesek, de ez nevelés kérdése.
Ezek nagyon helyes kutyák de elégé nagyon pörgõsek, kisgyerek mellé én nem nagyon ajánlom, inkább törpe schnauzer, spániel, tibeti terrier, vagy valami helyes kis keverék. Írj menhelyeknek, fajtamentõknek, õk tudnak ajánlani.
Nem értem mi a baj a maszitffal. Én masztiffokkal nõttem fel, és kiváló játszótársak voltak. Lehet húzni fülét/farkát, mindent elvisel, és nagyon kevdes játékmackó. Ha nem elég óvatos a kicsikkel, akkor nevelni kéne, meg többet foglalkozni vele, nem másik kutyát venni :(
A mudi és pumi igaz, hogy kicsi, de gyors mozgásukkal a nagy játék hevében könnyen fellökik a kisgyereket. A masztiffok pedig kifejezetten jó játszótársak, mert gyengédek a gyerekekkel és határozottabbak is mint ez a két magyar fajta.
Én se kifejezetten ajánlom gyerek mellé. A pulit se. Mind elég izgága, nyughatatlan típus.
Pulit, mudit, pumit ne. Semmiféleképpen se válaszd ezeket a fajtákat kisgyerek mellé. A szomszédunkban a puli kutyaiskolába hordott, rengeteget foglalkoznak vele, mégis amikor múltkor kint a kisgyerek játszott vele (6 éves) és az anyuka gyomlált, a puli megharapta a kisgyereket.. Mudi, pumi, pedig alapból nem ajánlott gyerekek mellé. Én sem értem, mi a baj a masztiffal. Én 2 éves koromtól 18 éves koromig otthon laktam, és két masztiffunk volt. A családi fotóalbumban jó sok kép van a kutyákról, rólam. A legtöbb kép rólam mégis vagy a kutya hátán, vagy a hátán lovagolva, vagy puszilgatva a kutyát van :) Velük nõttem föl, ma is van egy masztiffom, és kisgyerekem húzza fülét-farkát és játszik vele, a kutyának eszébe se jutna bántani.. csak nyalogatja a kicsit :) További gyerekszeretõ fajták: Labrador, Golden Retriever stb.
Játszó pajtásnak nem vennék ilyen munkakutyákat. Inkább egy menhelyi kutyust hoznék melléjük.
Egyetértek 16:09, és 16:40-el, puli, és (épelméjû) jólnevelt kutya nem harap meg kisgyereket...de, nekem már átszaladt a kezem alatt pár kutya, sokfajta, merem mondani hogy a puli, mudi, pumi, azok tipikusan gyermekbarát kutyák, persze ez nem azt jelenti hogy megveszem, kieresztem a gyerekhez, és ellesznek jól....nevelni kell, felügyelni, szoktatni, megismerni, és felnõttnek lenni a falkavezérséghez....a 6 hónapos sarplaninac kölyköt semmiképp nem engedném gyerek közelébe, bármilyen aranyosnak látszik is...sem kuvaszt.... ismerni kell a fajtákat, még a farkaskutyával is csínján bánnék... De, ezen feltételezem azt, h utánanéz a kedves gazdi a kutya mentalitásának, fajtájának, és becsülettel neveli, foglakozik vele, így semmi baj nem lehet az elkövetkezõkben. Ámen :D
Egy épp elméjû kutya nem harap meg gyereket!!!!
Hát a szomszédom kutyája rendesen volt nevelve, tenyésztõtõl vették, stabil idegrendszerû kutya volt, mégis megharapta a kisgyereket.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Puli Olvasd el én ezt ajánlom neked! Én elfogult vagyok mert pulikkal nõttem fel! De tudtommal a puli nem harap csak csíp! Az egyik leginteligensebb fajta! És a felnõtt kutyák mindegy milyen fajta ha rendesen van nevelva nem harap meg gyereket! 20/L
Én mikor kicsi voltam mindig pulink volt! Mert az nem nyal, nem borogat viszont terel! Sose engedte, hogy kilógjunk! :) Szerintem egy puli megfelelõ játszópajtás lenne a te gyeremekeidnek is! :)
És azt is hozzá kell tegyem, felügyelet mellett vannak kint a kiskölykök, de lassan õk is tisztában lesznek a jelekkel, meg a kuttyok magatartásával.(a nagyobbik persze, az 1 éves, hát õ azért kicsi hozzájuk :) )
Nézd, nem elidegenítnei akarlak, de sok befogadott kutynál sajnos fennáll a lehetõsége annak hogy nem lesz gyermekbarát.Ez ugye sok idejû barátságot feltételz Veled, azzal, Akit A Kutya Elfogad, szóval Neked kell lenned a falkavezérnek, és ez nem alakul ki egyik napról a másikra, sajnos lehet hogy te úgy képzeled, hogy megvan a kapocs, de egy izgága, magát erõsebbnek képzelõ gyermek ezt összedöntheti.Nem egyszer láttam ilyesmit. A kutyának képzettnek, és az odafigyelõnek is annak kell lennie, én azt tartom. Lehet túlzottan óvatos vagyok, de az még nem ártott meg senkinek :)

Mik az alapvetõ dolgok, amik kisgyerek mellé kellenek a háztartásban (sérülés és betegség esetén)?

Tesómék elutaznak 2 hétre és én fogok vigyázni a 2 gyerkõcre (1 és 3 évesek). Amiket beszereztem: Fenistil csepp, lázcsillapító kúp és 2 féle szirup, fertõtlenítõ spré sebre, szájnyálkahártya fertõtlenítõ ecsetelõ. Kellhet még valami?

Legjobb válasz: kötszer, sebtapasz,

kötszer, sebtapasz,
:) szerencsések a testvéredék :) így felkészülsz biztosan minden rendben lesz... szerintem minden fontos megvan, ami kellhet
Rugalmas végü lázmérö a picinek külön mivel ebben a korban még végbélben mérjük a kicsik hömérsékletét, ragtapaszok, betadine (a fertötlenitö sprét nem biztos hogy engedni fogják magukra fújni), nem tudom hogy áll az 1 éves a fogakkal (az enyém 14 hónapos és most jönnek a szemfogai és megszenvedjük rendesen) fogzásra dentinox gél....más nem jut eszembe.
hát nem tudom, hogy megfázásos dolgokra gondoltál-e, de akkor nem árt orrspray, köptetõ, orrszívó (vagy nem tudom tesód mivel szokta takarítani a gyerkõcök orrát), vagy lehet ezeket majd õ viszi alapból a "gyerekpakkal" :) )
Nasivin orrspray+sós vizes orrspray, orrszívó. de amúgy ezek elég húzósak, mindkettõ olyan 1700Ft körül, sztem csak akkor vedd meg, ha ténylegesen kell. de nálunk az orrszívó életbevágó, még a 3, 5 évesem se tudja kifújni az orrát, és abból lesz a láz másnapra. Amúgy ha láz van, akkor már doki is kell, úgyhogy ennél nem kell több... De reméljünk nem lesz rá szükségetek! :) Amúgy ari vagy, hogy így készülsz, nem semmi hogy bevállalod õket, nem lesz egyszerû azt tudod gondolom...:-))

Harapnak a tengerimalacok vagy szelídek teljesen? Kisgyerek mellé mehetnek?

Legjobb válasz: Ez attól függ.Ha veszélyben érzik magukat vagy félnek esetleg rosszul bánnak velük akkor elõfordulhat hogy harapnak.

Ez attól függ.Ha veszélyben érzik magukat vagy félnek esetleg rosszul bánnak velük akkor elõfordulhat hogy harapnak.
A deguval óvatosan. Volt degum, és utólag tudtam meg, hogy ha a degu egyedül van, akkor egy-két év alatt "befordul" és irtó harapós lesz. Állítólag kettõ vagy több kell belõle, akkor nincs gond.
Most is van malacom, volt már úgy húsz malacom, soha nem volt gond velük. Inkább õket kell félteni a kisgyerektõl. (Általában tetszik nekik hogy olyan mint egy kis kövér plüssmalac, csak mozog) Nyugodtan tarthatsz malacot gyerek mellett. Egyetlen probléma lehet, az hogy a malacszõr rendkívül erõs allergén sajnos. Ezzel számolni kell.
Általában nem harapnak. Attól függ, hány éves gyerek mellé. De egy 4-5-6 éves gyerek már simán megérti. Off: A degu, az nagyon harap nem?
Kisgyerek mellé én mindenképp a degut ajánlom. Az egyáltalán nem harap.
Hát nagyon szelíd állatok csak ha túl nagy a körmük eléggé fáj ha ölbe veszed!! Mekkora a kisgyerek??
Óvatosan kell velük bánni! Nekem 4 van, és csak egymásnak kapnak oda. Volt egy eset amikor oda nyúltam, mert pont bántani akarta a kisebbet, és engem kapott meg. Vérzett az ujjam. Hangsúlyozom: a másikat akarta. Embert soha nem harapna meg direkt. (Csak, ha bántják)
Nekem van egy hörcsögöm!És egyzser harapott meg az is azért volt mert, rosszul fogtam meg és õ megilyedt!Szerintem ha õgy foglalkoznak a tengerimalaccal akkor szelíd lesz de a megfogásnál is kell vigyázni!Érzékeny helyen ha megfogjuk akkor is megharaphat!
nekem 4 malacom van, közülük 3 soha nem harapott egy viszont mikor kicsi volt és még nagyon félt tõlem rendszeresen jól megharapott. nagyon fájt. de már felnõtt malac lett és már nem harap!
Nekem van tengeri malacom egy éve és még soha nem harapott..sokat van kiengedve, szaladgál, játszunk vele és nagyon élvezi. Elõtte is volt már nem is egy és õk sem haraptak. Szerintem ez állatfüggõ, nem mindegyik harapós, fõleg ha jól és szépen vannak gondozva. Én még fürdetni is szoktam néha, és olyan kis nyugodt. A 4éves hugom is kedveli és nagyon tetszik neki, de elmagyaráztuk, hogy csak szépen, finoman szabad vele játszani vagy simogatni és utána természetesen kézmosás mert a gyerek hajlamos szájába venni a kezét vagy bármi és mégiscsak egy állatról van szó. Összességében ha kedveled az ilyen típusú állatkákat én ajánlom és sokkal barátságosabbak, mint egy hörcsög! A törpenyúl..hát, fõiskolai szobatársamnak van, de bolond és mindenkit megharap ha benyúl a ketrecébe.. persze ez is attól függ milyen az állat.
Bizony, a legszelídebb malacka is harap, ha fél. S nagyon nagyot. Sokáig tartottam malacokat, s ha állatorvostól jöttünk, vagy ha vágtam a karmaikat, jópárszor megharaptak. Nem tartanék malacot 3-4 évesnél kisebb gyerek mellett.
Mennyire kicsi? Én inkább macskát javasolnék, nekem volt hörcsögöm, tengerimalacom de az hugom nem értette meg hogy ne fogdossa õket állandóan, és ezek az állatok nem igen szerették a dolgot, viszont kiscicákkal nincs gond általában.
Elsõ hozzászóló vagyok megint.Ha kisgyerekrõl van szó esetleg ovodásgyerekrõl vagy annál kissebbrõl én inkább kiskutyát javasolnék.Azzal tud játszani is meg minden.
A kérdés mennyire tudod elmagyarázni a gyerekeknek hogy nem ölelgetni való állat. nekem a barátnömnek törpe nyula van és az igen rossz gyerekének is sikerült elmagyaráznia hogy a nyuszi a ketrecben van nem szbad hozzá nyúlnia csak ha ott van felnött. nem veheti ki és nem nyithatja ki az ajtót (ez elég nehéz volt mert egyböl mindig nyitogatta az ajtaját és mindenféét bedugdosott) most már tudja hogy bottal nem szabad szurkálni csak füvet szabad neki bedugni. hogy nem veheti kezébe csak simogathatja, ha kint van az udvaron a nyuszi ö nem ugrálhat mellette, nagyon oda kell figyelnie hogy ott egy állat mellette. ezek nagyon fontosak mert egy kisgyerek nagyon hamar meg tud rokkantani egy állatot. szóval ha azt gondolod a gyreked keéps ezekre akkor jó a tengerimalac is meg a törpe nyúl is. de mindegyiknek elég hely kell. a nyulban az jobb hogy kinti ketrecet is vehetsz és kint tarthatod. a tengeri malacot csak bent de minimum egy 100x50 cm-es ketrec kell neki. és rendszeres takarítás. am´gy nem ugrál és nem mászik ezért felfele csak kis rámpán tud menni, így nem kell túl magas ketrec.
Az én tengerimalacom egy hete van itt de egyszer sem harap meg és hogyha a gyerek tudja hogy nem szabad bántani nyomogatni akkor lehet kisgyerek mellé is.

Kisgyerek mellé melyik kutyafajta a legideálisabb?

Nem lakásba szeretnénk csak azt akarjuk, hogy az udvaron türelmes, játékos legyen a gyerekkel. Labrador, golden, vagy airedale terrierre gondoltam eddig. Na és persze csak szukát.

Legjobb válasz: Airedale!!!!! Szuper kutya és nincs úgy agyonszaporítva, mint a másik kettõ! Imádja a gyerekeket.

Én a boxert mondanám. Játékos, és gyerekszeretõ fajta, és házõrzõnek sem utolsó.
Airedale!!!!! Szuper kutya és nincs úgy agyonszaporítva, mint a másik kettõ! Imádja a gyerekeket.
pit bull vagy amstaff nagyon szeretik a gyerekeket
Igaz, hogy az Újfundlandi nagy kutya, de elképesztõen jámbor jószág. Ha megfelelõnevelést kap, akkor ennél jobbat, gyerek mellé nem találsz!A Dán dog, (más néven Német dog) nagyontürelmes a gyerekekkel, és ügyes kutya. Még esetleg a Magyar vizslát ajánlanám. Nagyon intelligens, bár érzékeny ezért finoman kell bánni vele. Üdv: .asdf.
Én a boxert javasolnám. Nekünk is volt egy boxerünk, akkor vettük amikor a tesóm 5 éves volt. A kutya mindent megengedett neki, volt amikor szinte könyékig túrt a kutya szájába, vagy birkózott vele, de soha nem harapott meg senkit, felnõttet sem. És a legfontosabb, hogy a legtöbb kutyafajta idõs korára buta lesz és mindenkit megharap, de a boxer nem ilyen. A mi kutyánk 8 évesen lett elaltatva (betegség miatt!!), és egész életében nem bántott senkit. Egyszer átjött egy 5 éves kisfiú hozzánk, és teljesen meg volt ijedve a kutyától, a kemény cipõjével rugdosta, de a kutya mégcsak nem is morgott. (persze mikor észrevettük h rugdalja akkor rászóltunk a gyerekre h hagyja abba)
Retriever mentõktõl labi vagy goldi szerintem, de bent alvás a legjobb nekik, nagyon gazdás kutyák. Azért jobb ha örökbe fogadtok, mert akkor már ismeritek a kutya kialakult személyiségét, illtve tesztelve van, hogy szereti-e a gyerekeket. Ne úgy képzeld el, hogy a fajtamentõkhöz hülye, vadállat kutyák kerülnek. Épp ellenkezõleg. Több ismerõsöm is fogadott örökbe fajtamentõktõl, pl.az egyik a retriever mentõktõl 2 gyerek mellé. http://www.retrieverhelp.hu/
A bobtail a legjobb gyerek mellé(tapasztalat) :)
olyan kutyafajta, amiben egy gyerek nem tud kárt tenni, szóval elég erõs. Valamilyen közepes testû, pl labrador, vizsla. De minden az adott kutyától függ, fajtán belül is nagy különbségek vannak. És persze nevelés.
Beagle:D Szerintem:D
Szia! Szerintem a labrador meg a golden retriever a legjobb bababarát. (De! kicsit felhúztam magam az elözö kérdésen: Van valakinek egy bitbullja és 9 hónaposan nem tud pórázon közlekedni. Nem akarnád átvenni töle? Te biztosan jobb gazdi lennél:) )
Mi keveréket hoztunk haza a menhelyrõl. Nagyon hálás és nyugodt és óriási türelme van.Ha agyonvernéd se bántana. Nem hasonlít egyik fajtára sem :) De imádnivaló. A keverék kutyák amúgyis sokkal strapabíróbbak, nem betegeskednek annyit.

Egy válni akar. Van közös kisgyerek. Ha a nő adja be a válópert elhidegülés, bántalmazás miatt, rövid idő alatt elválasztják a férjétől? Egyedülálló szülőként tényleg járna neki a gyes, cs. p és gyerektartás mellé állítólag 52E ft állami támogatás?

Legjobb válasz: Én egyedülálló szülõ vagyok és semmilyen 52ezer Ft-ról nem tudok. Vannak még hasonló helyzetben lévõ barátnõim, õk sem tudnak ilyenrõl. Szerintem nincs ilyen, de ha van, engem is érdekel!

Én egyedülálló szülõ vagyok és semmilyen 52ezer Ft-ról nem tudok. Vannak még hasonló helyzetben lévõ barátnõim, õk sem tudnak ilyenrõl. Szerintem nincs ilyen, de ha van, engem is érdekel!
Teljesen mindegy milyen okból válnak, kisgyerekkel min. 2 tárgalás 1-1, 5 év.

Miért van sok ember az ellen, hogy a kisgyereknek/vagy gyerek mellé állatot szerezzenek be szülők?

Szerintem elégcsak jól körültekint?en megválasztani a megfelel? állatot, és tuti nem lenne gond. A gyereknek pedig csak jó, ha már kicsi kora óta megtapasztalja az állatok közelségét, jólelk?ségét... És szeresse ?ket.

Legjobb válasz: 1. egészségi okok miatt - félnek, hogy megfertõzi az állat vmilyen betegséggel a kisgyereket 2. többletmunkát jelent a szülõnek vagy magának az állat gondozása vagy/és a gyermekének az állattal való gondoskodás megtaníttatása (következetesség...)

1. egészségi okok miatt - félnek, hogy megfertõzi az állat vmilyen betegséggel a kisgyereket 2. többletmunkát jelent a szülõnek vagy magának az állat gondozása vagy/és a gyermekének az állattal való gondoskodás megtaníttatása (következetesség...)
Szerintem mert olyannyira különültünk el a természettõl, hogy szinte sterilizálni akarják a gyerekek körüli környezetet. Eszükbe nem jut, hogy a késõbbi allergiát, asztmát, beteges természetet, az õ túlzott gondoskodásuk okozhatja. Az a normális, ha már kiskora óta állatok veszik körül, majd mikor már járni kezdd, belemászik a fûbe, a sárba, piszkos lesz és az összes létezõ rovart összefogdossa.
01:21! Bizony, így van! (Van az ismerõseink között olyan, aki "addig, míg Hypo-val föl nem mosom a PVC-padlót, ki sem veszem a gyerekem az ágyból" gyakorlatot folytatta, annak a gyermeke ma, felnõttként allergiától szenved....

Milyen krémet ajánlotok a zebra süti mellé? Ne legyen diós/mandulás, mert kisgyerek is eszik belőle.

Ha valaki nem ismerné:

Legjobb válasz: Esetleg egy vaníliasodót (vagy egy picit sûrûbbre fõzve, krémet) tudok mellé elképzelni. Nagyon jól néz ki, hétvégén ki is próbálom :=)

Esetleg egy vaníliasodót (vagy egy picit sûrûbbre fõzve, krémet) tudok mellé elképzelni. Nagyon jól néz ki, hétvégén ki is próbálom :=)
A kérdező hozzászólása: köszi! én is ilyesmire gondoltam.
Én még soha nem csináltam hozzá krémet. Minek kellene egyáltalán? (Egyébként egy kisgyerek is ehet diót is, mandulát is, nem lesz töle semmi baja.)

Mennyibe fájhat nekünk, ha a 2 éves kisgyerekünk az apja vezetékneve mellé az enyémet is megkapná?

Mivel sosem fogunk összeházasodni - papír nélkül is boldogok vagyunk, kisgyerekünk két vezetékneve jelezné az összetartozásunkat. Meg nekem nagyon ritka, de szép vezetéknevem van. A páromé "tucatnév" :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!