Találatok a következő kifejezésre: Kisfiunk lesz, még (209 db)

Kisfiús anyukák! Most tudtam meg, hogy kisfiam lesz! Meg vagyok ijedve. Honnan tudom majd, hogy hogy kell vele bánni?

Nem könnyebb egy lánnyal,hiszen mi is lányok vagyunk...(Ne értsetek félre, nagyon boldog vagyok!!)

Legjobb válasz: Szia. Ne ijedj meg. Én is így voltam vele, világ életemben lányt szerettem volna, aztán kiderült, hogy kisfiú. Kivoltam, hogy úr isten, hogy fogom pelenkázni, azt se tudom mit kell vele csinálni. Aztán mikor megszületett, rájöttem, ezerszer könnyebb egy kisfiút tisztába tenni, mint egy kislányt. Most 6 hónapos, nõvérem 1 hónapja szült egy kicsilányt, mikor elõször tisztába tettem, szenvedtem vagy fél órát vele, hogy mit meg hogy töröljek, hisz a kislánynál nagyon figyelni kell, nem mindegy melyik irányba törlöd, ha nagyot csinál belefolyik a nunijába, egy fiúnál ilyen nincs, akár mekkorát csinált eddig, a kukaca mindig tiszta maradt. Sok sikert és könnyû szülést kívánok. Biztos menni fog a dolog a kisfiúval.

Szia. Ne ijedj meg. Én is így voltam vele, világ életemben lányt szerettem volna, aztán kiderült, hogy kisfiú. Kivoltam, hogy úr isten, hogy fogom pelenkázni, azt se tudom mit kell vele csinálni. Aztán mikor megszületett, rájöttem, ezerszer könnyebb egy kisfiút tisztába tenni, mint egy kislányt. Most 6 hónapos, nõvérem 1 hónapja szült egy kicsilányt, mikor elõször tisztába tettem, szenvedtem vagy fél órát vele, hogy mit meg hogy töröljek, hisz a kislánynál nagyon figyelni kell, nem mindegy melyik irányba törlöd, ha nagyot csinál belefolyik a nunijába, egy fiúnál ilyen nincs, akár mekkorát csinált eddig, a kukaca mindig tiszta maradt. Sok sikert és könnyû szülést kívánok. Biztos menni fog a dolog a kisfiúval.
szia! Én is így voltam, hogy nagyon kislányt akartam. Én megéreztem a 13. héten, hogy kisfiú és a 19. héten ezt a doki is igazolta. Onnantól kezdve már nagyon büsze voltam, hogy fiam lesz. Két hét múlva 1 éves lesz a tündérkém, és nagyon örülök, hogy fiú lett. Imádnivaló, és annyira ragaszkodik hozzánk. Hidd el, nagyon jó lesz, pár hetes korában már el se tudod képzelni, hogy lányod legyen.
Ugyanigy erzek en is, de mar azert hozzaszoktam a gondolathoz, a baba egy honap mulva szuletik meg, sokat beszelek hozza, neha gondolatban, este pedig csak ugy kettesben :-) Nekem noverem van, es mindenkinek kislanya szuletett a rokonsagban is, o az egyeduli fiu, mindenki nagyon varja, mar most regisztraltattam magam a gyerekorvosnal es megkerdeztem, hogy a pici futyijet hogy kell apolni, mert gozom sem volt :-) Beleszoksz es nagyon megszereted majd!
Én is kislányt vártam 6 éve, és amikor közölték, hogy kisfiú, nagyon kiakadtam, hogy ez hogy lehet:) )Most újra babát várok, 14.héten elmentem 4D-re, hogy megtudjam a nemét, erre az szonográfus nagy nehezen meglátta...hát Õ is kisfiú lesz:) Ezt meg végképp nem gondoltam volna, mellesleg nagyon örülök!Nem nehezebb szerintem egy fiúval, inkább könnyebb a mai világban szerintem.
Nekem is kisfiam lesz.Persze hogy kislányt akartam de ugyvan ahogy mondtäk már elöttem.Egy lányra sokkal jobban kell figyelni föleg ha nagyobb..Viszont nem szeretnék abba a hibába esni hogy lányosan neveljem a fiamat.Sok ilyet láttam biztos nem tudatosan nevelték ugy az anyukák de akkor is lányos kisfiu nem szép.....(nem öltözködésre gondolok itt) hanem a nyavajgó kényeskedö..kisfiukra.Persze amig baba vagy picur addig ez is természetes 21 hetes
Két nagy lány után, 15 év elteltével most kisfiút várok. Azt hiszem, nekem is újra kell tanulni mindent. Én a pelenkacserétõl aggódok egy kicsit, de szerintem meg fogjuk tudni oldani a problémákat. Én pozitív vagyok. Boldog babavárást. 30 km.
Én mindig kislányt szerettem volna, most várjuk a 2.srácot...A bátyus egy tünemény, nagyon jól kijövünk, egy percig sem bánom.Van egy könyv, a címe:Miért mások a fiúk és hogyan hozhatjuk ki belõlük a legjobbat?-sok hasznos infó és ötlet van benne szerintem.Még könyvtárban is láttam. 36hetes km.
én eleve fiút szerettem volna, és fiú is lett. lehet mert nekem 2 fiú testvérem is van és , mert a fiúkkal hamarabb szót értettem, mint a lányokkal. ki tudja. egyébként tényleg könnyebb. na meg ha nagy lesz nem kell attól reszketni, hogy valami suhanc teherbe ejti... ha lányom lenne tuti beszereznék már most egy jó nagy , , bézból"-ütõt :D
Szia. Na milyen érzés kisfiús anyukának lenni? Ugye, hogy könnyû?

Meddig lesz még ilyen nyugtalan éjjelente 2 éves kisfiam?

Kb. 2 hete kezdtük a bölcsit és nagyon szereti. Éjjelente sokszor ébred és beszél is álmában. Általában játékokkal kapcsolatosan beszél 1-2 szót. Eddig sem aludta át általában az éjszakát, de most még nyugtalanabb. Átemeneti ez ugye? Nálatok volt ilyen? Meddig tartott?

Legjobb válasz: Hogy átmeneti senki nem tudja. ìrod hogy kisfiad bölcsi elött sme volt jó alvó, így a blcsi még egy óriási élmény amit éjszaka felkell dolgozni. rengeteg felnött van aki rossz alvó, ezellen igazából semmit nem lehet tenni. Lehet csillapodik, lehet tinikent megint erös lesz, de valószínü soha nem lesz az a szuper alvó ember.

Hogy átmeneti senki nem tudja. ìrod hogy kisfiad bölcsi elött sme volt jó alvó, így a blcsi még egy óriási élmény amit éjszaka felkell dolgozni. rengeteg felnött van aki rossz alvó, ezellen igazából semmit nem lehet tenni. Lehet csillapodik, lehet tinikent megint erös lesz, de valószínü soha nem lesz az a szuper alvó ember.
A kérdező hozzászólása: Talán kicsi olyan is lehet benne, hogy kevesebbet vagyunk együtt? Úgy akar elaludni, hogy összebújunk. Ma pl. már éjjel 1-kor ébredt és mondta, hogy bújjunk össze. Átvittem magunk közé és ahányszor ébredt, mindig átölelt, úgy aludt vissza.
Az én 2 évesem is elég nyugtalanul aludt és alszik most is!Igazából 4 hós kora óta minden éjjel felébred többször is. Pedig egész nap együtt vagyunk, õ nem bölcsis. Szerintem nem érik nagyon "extra" ingerek. Õ ilyen, lehet, hogy késõbb is így fog aludni!Ja és általában félig nyitott szemmel, nagyon éberen alszik, szerintem ezért is ébred fel folyton! Nyilván a te kisfiadnak most rengetek új dolog van az életében, emiatt még izgatottabb, de ha elõtte sem volt jó alvó, akkor nem hiszem, hogy ez hipp-hopp megváltozik! Azért reménykedni lehet, én is nagyon várok már egy olyan éjszakára, amit átaludhatok!
A kérdező hozzászólása: Most a fogára is gyanakszom, majd látjuk. Még 3 foga nem nõtt ki, akkor szokott még így ébredni éjjel, ha a foga nõ. Hát igen, még nálunk sem volt olyan hét, hogy éjjel ne ébredt volna. Kb. 2, talán 3 éjszaka volt, amit egymás után eddig átaludt.
A kérdező hozzászólása: Kinõtt egy foga! Szerencsére már csak 2 van hátra. :)

Szerintetek nagy baj, hogy a kétéves kisfiam (1 hét múlva lesz) még nem beszél? Olyan szomorúan látom, hogy más tőle sokkal fiatalabb, másfél éves gyerekek szinte már folyékonyan beszélnek, verset mondanak. Valamit rosszul csinálok? :- (

Legjobb válasz: Te? Miért csinálnál rosszul bármit is, nem rajtad múlik a beszédfejlõdése....nem szabad SOHA egymáshoz hasonlítgatni a gyereket, meg mártírkodni ha valamelyik késõbb csinál valamit, mintha ti tehetnétek róla..ez egy hülyeség, hogy mostanában minden gyereket itt gyk-n hasonlítgatnak. Egy rakás gyerek tanul meg kétéves kora UTÁN rendesen beszélni, sõt, a mozgásfejlõdésük is saját ütem szerint halad, nem marad néma, ne aggódj emiatt. Én kisfiam is kettõ lesz, és nem beszél, csak szavakat mond, ha kedve van. Nem aggódtam egy percig sem, és nem is fogok.

Az én kisfiam 2 évesen ment bölcsibe, akkor még nem beszélt, megértett mindent, mutogatott, megértette magát a környezetével, pantomimezett.:) Kb. 2, 5 évesen kezdett beszélni, de akkor már kerek, egész mondatokban.:) Szóval ne aggódj!
Te? Miért csinálnál rosszul bármit is, nem rajtad múlik a beszédfejlõdése....nem szabad SOHA egymáshoz hasonlítgatni a gyereket, meg mártírkodni ha valamelyik késõbb csinál valamit, mintha ti tehetnétek róla..ez egy hülyeség, hogy mostanában minden gyereket itt gyk-n hasonlítgatnak. Egy rakás gyerek tanul meg kétéves kora UTÁN rendesen beszélni, sõt, a mozgásfejlõdésük is saját ütem szerint halad, nem marad néma, ne aggódj emiatt. Én kisfiam is kettõ lesz, és nem beszél, csak szavakat mond, ha kedve van. Nem aggódtam egy percig sem, és nem is fogok.
Lányom elmúlt 2 éves és Õ sem beszél!Mondjuk mi fejlesztésre járunk vele Mert erõsen hypoton volt mikor született és mindent késõbb csinált!Éppen pár hete vizsgálta pszihologus és azt mondta ne aggódjunk mert mindent megért, megérteti magát úgyhogy nincs gond, majd fog beszélni!3 éves koráig ráér utána ha szükséges majd logopédus foglalkozik vele!
A kisfiam egy hónappal múlt 2 éves, nem beszél. NEm hiszem, hogy én csinálnék valamit rosszul, egész nap beszélek hozzá, kérdezgetem, a maga kis nyelvén õ is folyamatosan karattyol. Ki tudja fejezni magát nonverbális gesztusokkal (mutogat, fejét rázza stb) A szomszédnénink már persze kongatja a vészharangot, azt mondja tanítsam meg beszélni, beszéljek hozzá napközben, vigyem orvoshoz. Aha, persze. Én egyenlõre nem izgatom magam, a dokinénink és a védpnéni szerint is minden rendben van a kisfiammal, okos, nagyon mozgékony, majd beszél ha eljön az ideje, erõltetni nem tudom.
Az én kisfiam 27-én lesz 2 mondatokban õ sem beszél, viszont mindent megért.Sok szót ismer, de hogy mondókát mondjon meg verset.Van pár gyerek, aki mondja, de az átlag két éves nem tudja. Pl ma a gyerekorvosnál voltunk és apró kinder játékok voltak kitéve egy magas polcra, de rengeteg. A kisfiam kiszúrta a Thomas-os vonatot és a buszt.Mondta, hogy thomas, busz, jepülõ, kamon (kamion).Az asszisztens, meg az orvos el voltak ájulva:) Elkezdik, hogy milyen jó megfigyelõképessége van.Tud köszönni, de direkt nem köszönt bent.Elõre félek a 2 éves státusztól, de most hogy azért felismeri szépen a dolgokat nem aggódok.Mondatokban nem beszél, de okos és az én kisfiam.Ez számít.Én is késõn kezdtem el beszélni, és azóta is elég beszédes vagyok:) :)
Nem. :) 3 évesen kell tudnia beszélni. Ha megérti, amit mondotok neki, akkor nincs baj. Beszél hozzá sokat, mondókázzatok, olvass mesét, kommentelj mindent, amit csinálsz. És ne nézzen sokat TV-t.
Miért kell folyton összehasonlítgatni a gyerekeket? Felnõttek közt sincs két egyforma. Ki ebben jó, ki abban.
A kérdező hozzászólása: Én nem aggódom, csak a sok szomszéd, és "jóakaró" hozzászólásai és megjegyzései néha telerakják a hócipõmet, és egy-két pillanatra elbizonytalanodom. Egy ilyen pillanatban írtam ki ezt a kérdést is... :-) De már nyugodt vagyok! :-)
Biztos jól csinálod a dolgokat. Van egy könyv, amit beszédindításhoz szoktak használni: "Én is tudok beszélni", és hozzá kapható oktatási segédanyag: "A megkésett beszédfejlõdés terápiája". Nekünk a logopédus ajánlotta. A fiam 2, 5 éves múlt, mond sok szót, de nem fejlõdik túl gyorsan, és ezzel próbálok rásegíteni egy kicsit. Ismerõseim között is van, akinek soká kezdett beszélni a gyerek, és ezt használták.
A fiú gyerekek általában késõbb kezdenek el beszélni. Amúgy sok olyan gyerek van, aki sokáig nem beszél, és utána egyszer csak elkezd folyamatosan beszélni. 3 éves korig amúgy sem probléma! Szóval ne aggódj, és kerüld el a sok mindent tudó vénasszonyt.


Kisfiam 11hónapos még szoptatom de sajnos nagyon felfáztam és a nögyógyász SEMICILLIN antibiukomot irt fel! Ugye nem lesz semmi baja kisfiamnak? üdv ildikó

Legjobb válasz: Szia! Én is szedtem, nem lesz semmi baj, nincs hatással se a babára se a tejtermelésre, viszont gyógyulj meg gyorsan! :-)

Szia! Én is szedtem, nem lesz semmi baj, nincs hatással se a babára se a tejtermelésre, viszont gyógyulj meg gyorsan! :-)

Kisfiunk lesz, de még nincs név. A párom vezetékneve Nagy. Mi legyen a fiunk neve?

Mondjuk ehhez sokminden illik.A probléma az hogy neki a sablonos nevek tetszenek pl:Tamás,Péter.Nekem pl.az Alex a favoritom.Volna pár tippetek?Megkoszonném!

Legjobb válasz: Nekem tetszik a Kristóf, Norbert, Barna, Dominik, de nekem, ha most kisfiam lesz akkor vagy Zsombor lesz, vagy Botond.

Nekem tetszik a Kristóf, Norbert, Barna, Dominik, de nekem, ha most kisfiam lesz akkor vagy Zsombor lesz, vagy Botond.
Nálunk a Csaba volt a favorit, de lányunk lesz.De szerintem a Hunor is nagyon szép, csak a férjem raccsol egy kicsit így ez kilõve:) No meg a Botond.
Szia! Az én párom vezetékneve is Nagy. Mi a köv. nevekre gondoltunk: Martin, Bence, Roland. Remélem segít. Boldog babavárást!
Nekem is fiam lesz méghozzá kettõ! Eddig csak lánynevekben voltunk biztosak de most mi is hasonló cipõben járunk mint Ti. Ami nekem tetszik: Dani, Tomi, Bálint, Balázs. A túl modern nevekel én hadilábon állok, de mivel a Nagy vezetéknévhez (majdnem) minden megy bátran választhattok modernebb neveket is. 18. hetes ikres kismami
ALEX nagyon szep!! Roland, Dominik
hät a mi kisfiunkat Csernàk Lion Dominiknak hivjäk.sztem passzol a dominik nagyon...a liont pedig kb senki nem ismeri magyarorszägon...spanyolorszägban allottam ezt a nevet:D, éS most a 6 honapos kisfiam ezt kapta meg.sztem gyönyörü
Nekunk is fiunk lesz. Sokat gondolkodtunk. A legjobban a Zsombor jött be, de nem talál a családnévvel, ami Józsa, meg aztán a jelentését is néztük, azt mondtuk valami másat mégis. A férjem kedvenc beceneve a Beni, Benike- ezt olyan aranyosan mondja. Ezért gondooltunk a Benjáminra, jelentése boldog, a szerencse fia, másik tippünk a Botond - buzogányos harcost jelent. Sok sikert, tényleg nagy dolog egy életre nevet választani!
nekem nagyon tetszik a Máté, a Botond, a Milán és a hasonló "modern" nevek...
Nagy Ivo?????:)
Szerintem kicsit különlegesebb név kéne.Rengeteg pl. a Nagy József, Béla, János stb.....Ezek szerintem jók:Nagy Kilián, Nagy Ákos, Alex, Nagy Andor, Barnabás, Benjámin, Botond, Dominik, Erik, Ervin, Flórián, Henrik, Márk, Mirkó, Milán, Rudolf, Sebastián, Szabolcs, ....stb
Én a hagyományos nevek mellett döntenék. Balázs, Peti, Dávid, Tamás, Ádám. Alex nekem nem jön be, de ez is olyan hogyha megismersz vkit aki Alex lesz, és csak azt a nevet tudnád elkézpelni ahoyg hovják. Most ez lehet h értelmeltenül hangizk..:(
A miénket MIRKÓ-nak hívják.Ez délszláv név.Ha lesz mégegy akkor õt GORAN -nak fogják hívni.Ha lányom lesz akkor GORDANA
Nekem ha fiam lesz az biztosan Csongornak hívjuk majd.De nagyon tetszik még Ábel, Noel, Bendegúz, Benedek, Kornél! Vannak nagyon szép nevek tényleg lehet válogatni.Ami nagyon nehéz! Sok sikert!
Nálunk ahogy megtudtuk, hogy terhes vagyok anyám azóta Zsomborként gondol rá.Nekem errõl egy olyan személy ugrik be rögtön, aki nem éppen szimpi, így ez valószínû kilõve, bár tetszik a név.Jelenleg az elsõ hejen a Botond (Boti) áll vagy a Dominik (Doni).A listánkon szerepel még Ádám, Donát, Martin, Marcel.Tetszett még a Robin, Milán, Levente, Dániel és a Dávid is olyan férfias.A Bencével csak az a bajom, hogy most nagyon divat név, rengeteg gyerek kapja ezt a nevet.Tömegnév lett szerintem.
Szia.Itt találsz egy párat. http://www.nemokap.hu/kozer/fiu.htm Mi még nem tudjuk, hogy fiú lesz vagy lány.Én aszerint választok nevet, hogy nagykorában is el tudjam jépzelni mind a fiamnak mind a lányomnak.Vannak nevek, mint pl. a Bence, ami tetszik, de mondjuk egy tegyük fel 30 éves pasinak, aki mondjuk szakállas, lehet öltönyös stb.(mint pl.a párom, elég férfias férfi, szõrös a mellkasa is)egy kicsit gyerekes név.Tehát én figyelembe veszem, hogy ne csak amikor kisfiú akkor legyen aranyos neki a név.Nekem nagyon tetszik a Vajk, Zalán, Botond.Én teljesen egyetértek veled, hogy különleges nevet szeretnél, mert a Nagy elég szokványos.Az is megoldás lehet, ha esetleg illik is egymáshoz, ha végképp nem tudtok megegyezni, hogy két keresztneve lesz.
A kérdező hozzászólása: Azért ilyen nevet nem adnék egy kisbabának!!!:)
Adolfka, Günterke. Mikor mi vittük a német hadseregbe a gyereket, beváltak ezek a nevek!
A kérdező hozzászólása: Máris segítettetek!Igen koszonom!!!
Levente a favoritom:D

10 hónapos lesz a kisfiam, és még nem ül. Ugye még nincs lemaradva?

10 hós lesz nemsokára a fiam, álldogál már régóta, lépeget a kanapé mentén, villámgyorsan mászik, és önnállóan térdepel. Viszont az ülés egyáltalán nem érdekli, mintha eszébe sem jutna, hogy létezik ilyen testhelyzet. Próbáltam, hogy háton fekve megfogom a kis karját, hátha felhúzza magát, de ehelyett kidől oldalra és mászik tovább...ez szerintetek nem gond? Már szinte minden baba az ő korában szépen, önállóan ül...volt, hogy leültettem,mert kiváncsi voltam, hogy úgy marad -e, meg tudná -e magát tartani...és előre dőlt rögtön, majd oldalra, és mászott megint inkább :) mi ilyenkor a teendő - ha van egyáltalán? Türelmes vagyok, igazából csak az érdekelne, hogy másoknál is volt -e hasonló szituáció...?

Legjobb válasz: Lányom 10 hónaposan és 1 hetesen ült ki oldalra, pedig már 2 hónapja lépegetett a bútorok mellett. Én egyáltalán nem aggódtam...egyszerûen nem érdekelte az ülés..ha egy játékkal akart játszani, akkor négykézláb nyúlt érte és csak egy kézzel játszott vele...vagy felrakta az ágyra és akkor két kézzel tudott játszani. Szerintem kisfiad még nem jött rá, hogy mennyivel könnyebb ülve játszani...mindennek eljön a maga ideje.:)

Lányom 10 hónaposan és 1 hetesen ült ki oldalra, pedig már 2 hónapja lépegetett a bútorok mellett. Én egyáltalán nem aggódtam...egyszerûen nem érdekelte az ülés..ha egy játékkal akart játszani, akkor négykézláb nyúlt érte és csak egy kézzel játszott vele...vagy felrakta az ágyra és akkor két kézzel tudott játszani. Szerintem kisfiad még nem jött rá, hogy mennyivel könnyebb ülve játszani...mindennek eljön a maga ideje.:)
A kérdező hozzászólása: Én sem aggódom, csak kiváncsi voltam. Már olyan régóta mászik és álldogál, nagyon ügyes baba :) Csak hát általában nem ez szokott lenni a sorrend :D
Próbálok visszaemlékezni. Azt pontosan megmondom, hogy mikor tartotta a fejét, mikor fordult oldalra, mikor kúszott, mászott, húzta fel magát állásba, mikor kezdett el járni, futni, bukfencezni, beszélni, bilibe pisilni, úszni, futni, számolni, szavalni, írni, zongorázni....de hogy mikor kezdett el ülni??? Hát ezt meg nem mondom. Ha pedig én az élõ emlékezet erre nem emlékszem, akkor biztos, hogy nem is volt olyan fontos...
1-es válaszoló vagyok. Még annyit hozzá akartam fûzni, hogy 8 hónaposan állt fel a lányom és állandóan ott szobroztam mögötte, mert ha elvesztette az egyensúlyát vagy nem kapaszkodott jól akkor eldõlt hátrafelé mint egy fa:D Amióta tud ülni már a fenekére huppan:)

21-én 1 éves lesz a kisfiam, de meg egy éjszakát sem aludt át. Mit lehetne csinálni?

Minden éjszaka felébred 2x-3x, iszik pár korty tápszert és alszik tovább. Már ugyanazt eszi amit mi, rendesen vacsizik, mégis többször kel éjszakánként. Van valakinek hasonló tapasztalata? Mit lehetne tenni, hogy átaludja az éjszakákat? Van 2 kislányom, Ok 2 ill. 3 hónapos koruktól aludtak éjjel.

Legjobb válasz: Szia! bár az én Kisfiam nem tápszeres, és még mindig szopizik, de 4 napja alussza át az éjszakát... és 15 hónapos! úgyhogy ne izgulj, úgy tûnik, a fiúk ilyenek... vagy lehet, hogy semmi köze a nemiséghez, de vannak ilyen babák. ki kell bírnunk:)

Szia! bár az én Kisfiam nem tápszeres, és még mindig szopizik, de 4 napja alussza át az éjszakát... és 15 hónapos! úgyhogy ne izgulj, úgy tûnik, a fiúk ilyenek... vagy lehet, hogy semmi köze a nemiséghez, de vannak ilyen babák. ki kell bírnunk:)
Az én fiam most lesz 20 hónapos és még most is akad olyan este amikor felébred.kb egy hónapja van az, hogy alszik rendesen éjszaka.Ne izgulj e miatt.Minden gyerek más.Elõbb utóbb õ is aludni fog.Unokaöcsém 3 éves koráig csinálta a nem alvást.
A lányom 2, 5 éves korától aludta át(nagyjából) az éjszakát. Kisfiam 18 hónapos, még egyetlen éjszakát sem aludt át. Én kivárom, nem fogom sírni hagyni. Amúgy mi felnõttek sem alusszuk át az éjszakát, fel-fel ébredünk, csak mi nem sírunk, hanem átfordulunk a másik oldalunkra és alszunk tovább.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! A férjemmel már mi is csak nevetünk rajta, hogy nem alszik! A férjem szerint azért csinálja, mert ha ébred, összebújunk és úgy issza a tápszert. Nem elég neki csak nappal anyázni! :) )))
Nekünk is volt hasonló. Kiköltöztünk Ausztriába a hegyekbe, és azóta nem kel fel éjszaka. A hegyi levegõ jót tett.:)
A kérdező hozzászólása: Mi Angliában lakunk a tengerparton. Itt is született a babám, ennél jobb levegõt keresve sem találnánk! :) Köszönöm a válaszokat!
kisfiam is kb 16 hónapos korától alussza át az éjszakát, csak akkor kel fel, ha elveszett a cumi.
Mi ugyanigy vagyunk 1eves a lanyom es minden aldott ejszaka 2*3 szor kel o is iszik egy kis tapit es alszik tovabb kitartast neked

Gyed kérdése? Most jelenleg tartós gyesen vagyok mert asthmás a kisfiam és mellette 8 órában dolgozok mert ez engedélyezett, ha most véletlen teherbe esnék de a szülésig csak 11 hónap munkaviszonyom lesz meg + a gyes akkor igényelhetek-e gyedet?

Legjobb válasz: A munkaviszonyod csak 11 hónappal ezelõtt keletkezett? Vagy a kisfiaddal is munkából mentél szülni, kaptál tgyást, gyedet, és élt a munkaviszonyod? Ha az elsõ variáció, akkor maximum méltányossági alapon kérhetsz gyedet (elõször tgyást), de ha a munkaviszonyod hosszú ideje megvan, csak otthon voltál a kicsivel, akkor bõven megvan a szükséges biztosítotti idõd.

A munkaviszonyod csak 11 hónappal ezelõtt keletkezett? Vagy a kisfiaddal is munkából mentél szülni, kaptál tgyást, gyedet, és élt a munkaviszonyod? Ha az elsõ variáció, akkor maximum méltányossági alapon kérhetsz gyedet (elõször tgyást), de ha a munkaviszonyod hosszú ideje megvan, csak otthon voltál a kicsivel, akkor bõven megvan a szükséges biztosítotti idõd.
A kérdező hozzászólása: Sajnos a munkaviszonyom még új csak ha most teherbe estem a szülésre lenne meg a 11 hónap:(Nem estem teherbe 3 évig már feladtam és tessék ilyen az élet:(
Akkor marad a méltányossági alapon igényelt tgyás és gyed. Mivel elég jó indokaid vannak, így még az is lehet, hogy te megkapod:) Mindenképpen érdemes megpróbálni kérni, csak annyi a feltétele, hogy élõ munkaviszonyod legyen szüléskor és a gyed igénylésekor is. És drukkolok, hogy összejöjjön:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm:) ))

Tegnap tudtam meg, hogy kisfiam lesz! Mondanátok nekem neveket ami a Kiss vezetéknévhez illik?

Apának a Levente tetszik.Nekem pedig a Balázs,Bence,Milán.

Legjobb válasz: Benedek. Gratulálok a kisfiadhoz, hány hetes vagy?

A kérdező hozzászólása: Tegnap találtam egy oldalt ahol ha megadod a nevet leírja a jelentését.Egyre jobban tetszik a Levente, de semmi jót nem írtak róla.Régen nem hittem az ilyesmiben de most elbizonytalanodtam. :( http://ezo.hu/index.php?id=110 Ha érdekel benneteket nézzétek meg, hátha segít a névválasztásban.
Nekem a párom Levente és imádom ezt a nevet, nem csak miatta hanem mert egy nagyon szép mégis férfias név. És szerintem kisfiúnak sem rossz a Levi becenév. Az egyetlen dolog ami ellene szól hogy nagyon sokan adják ezt a nevet mostanában.
Benedek. Gratulálok a kisfiadhoz, hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!18+3 hetes vagyok. Kettõ keresztnevet nem szeretnénk, azért mert nekem is kettõ van és feleslegesnek tartjuk.Mindenki úgy szólít ahogy anyáék kiskoromban szólítottak a másik nevemet soha nem használtam. A Levente nekem is tetszik nagyon.Azok a nevek is jók amiket írtatok, majd megmutatom a páromnak hátha neki is felkelti valamelyik az érdeklõdését. :)
Bármelyik név tökéletes lesz a babádnak, ha belegondolsz, hogy Õ is fel fog nõni, és lehet, hogy egy "Bence" már nem igazán lesz idõsebb korában megfelelõ. Egyébként csak "S"-sel ne kezdõdjön a Kiss vezetéknév miatt. Ezek az én saját véleményeim, a névadás a te/ti döntésed/tek. 14 hós kislány anyukája, 8 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek is a válaszokat és az utolsónak szívbõl gratulálok:) Annyi jó név van most már biztos sikerül egyet kiválasztanunk.
Az egyik válaszadó vagyok. Írd majd meg, légyszi, mi lett az "eredmény"! Köszi! Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Megmutattam a neveket! Az itt leírtakból mind a kettõnknek az Olivér és a Zsombor tetszik a legjobban.Így most már legalább több név is szóba jött :)
A Zsombor részben magyar eredetû, hátha ez is számÍt:) Nekünk lányunk lesz, de sajna' annyira nem megy a férjem vezetéknevéhez, hogy ha fiúcska lenne sem adnánk neki:( Hû, nagyon drukkolok, hogy jól döntsetek:D Na jó, kampány vége. Megigérem.
Szép a Zsombor is, de szerintem nem hangzik valami jól: Kiss Zsombor. Akkor inkább Olivér:)
Szia! Zsombor. Kiss Zsombor. Biztos, hogy nem "tucatnév", és szerintem nagyon jól hangzik.
Mindegyik név szép amiket itt felsoroltatok, de mivel ilyen szépek elég kedveltek is, és szinte mindegyik kisfiú ezeket kapja mostanság. Nagyon gyakori nevek: Bence, Bálint, Bendegúz, Levente, Keve, Kende, Áron, Ármin, Milán, Dani, Dávid, Koppány,
Nekem is tetszik a Levente, a Balázs és a Bence is szép név. 21 hkm
Levente, Benedek, Domonkos, Olivér Én mindenképp 3szótagost adnék...
Balázs, Bence, Milán:-)
Miért lenne gáz a Bence idõsebb korban? Én ismerek felnõtt Bencét (országgyûlési képviselõ), semmi gond sincs vele. Sok szép név közül lehet választani, azok is szépek, amiket kedves kérdezõ írtál, de én a helyetekben elgondolkodnék azon, hogy 2 keresztneve legyen a gyereknek, mert a Kiss vezetéknév elég gyakori.
A Bence körülbelül 3 éves korig megfelelõ név..utána nagyon gáz.
Bercel
Karsa, Regõ
A Levente szép! még nevek: Ármin, Csanád, Domonkos, Dávid, Dominik, Félix, Regõ,

Én 25 hetes kismama vagyok tegnap voltam UH-on és a doki ezt megelőzően 2 UH-on is azt mondta, hogy kisfiam lesz most viszont tegnap közölte velem, hogy lehet még sem fiú, mert nem látja a fütykösét! Ekkorát tévedhet egy orvos?

Eddig fiú most meg talán lány?

Legjobb válasz: Én sok olyat hallottam már, hogy azt mondta a doki, h x, aztán mágis y lett a szülés után. Ezek a tévedések persze mindig a 2D-s UH alapján voltak.Szerintem a !D-s Uh lesz a biztos, addig ne éld bele magad semmibe. Ott neked is egyértelmû lesz, ha éppen mutogatja magát. Én mindig kislányt szerettem volna, a párom fiút. És nekem is fiú érzésem volt, álmomban is fiú lett. Aztán kiderült, hogy kislány lesz. És nem éreztem magam boldogabbnak tõle, és a párom sem csalódottabbnak egy pillanatig sem. Hisz az a lényeg, hogy egészséges legyen, bármennyire közhelyes is.

Én sok olyat hallottam már, hogy azt mondta a doki, h x, aztán mágis y lett a szülés után. Ezek a tévedések persze mindig a 2D-s UH alapján voltak.Szerintem a !D-s Uh lesz a biztos, addig ne éld bele magad semmibe. Ott neked is egyértelmû lesz, ha éppen mutogatja magát. Én mindig kislányt szerettem volna, a párom fiút. És nekem is fiú érzésem volt, álmomban is fiú lett. Aztán kiderült, hogy kislány lesz. És nem éreztem magam boldogabbnak tõle, és a párom sem csalódottabbnak egy pillanatig sem. Hisz az a lényeg, hogy egészséges legyen, bármennyire közhelyes is.
27 hetes kismama vagyok. A nagyobbik fiam 5 éves. És most is kisfiút várok. Nem tudom, hogy hogyan tudják félrenézni, vagy elnézni a dokik a "dolgot", mert nálam mind a kettõnél nagyon látszott hogy fütykös van:) tisztán látszott a zacsi, és a hegye is:) még fordított helyzetet el tudok képzelni, hogy elõször azt mondják lány, utána meg hogy fiú, de így.... na mindegy! tudom, könnyû azt mondani, hogy ne legyél elkeseredve, de próbáld meg! a lényeg tényleg az, hogy egészséges legyen! örülj neki, hogy ez most a legnagyobb probléma!:) boldog babavárást!
Valamelyik csatornán láttam egy mûsort, ahol mutatták a bébi fejlõdését a pocakban, és mondták is, hogy az elsõ hetekben (amikor már látszik a pici formája) mind a két nemû babának van egy kis "nyulványa" ott, ami maga az ivarszerv, és ez kislányoknál visszahúzódik.. Nem akarok nagy hülyeséget mondani, csak lehet, hogy ilyesmi az oka. Még nem biztos így sem, hogy kislány lesz, állítólag a fiúk szégyellõsebbek és lehet, hogy épp elbújt. De gratulálok nagyon, bármilyen nemû is lesz a bébi!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a biztatást nagyon jól esik! Tiszta szívembõl kívánok mindenkinek Boldog babavárást!
Szia! Mi 27 hetesek vagyunk, az elsõ 3 UH-n kisfiút láttak, majd közölte az orvos, hogy fütyinek igen nagy lenne amit lát, ( egy férfi megirigyelhetné), végül beismerte, hogy a köldökzsinórt látta.Tegnap viszont a 4Dn mondta a dr.nõ, hogy egy mozgékony pici hölgy lakik odabenn.Ilyenek elõfordulnak! További szép babavárást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!