Találatok a következő kifejezésre: Kisfiamnak székrekedése a (9 db)

Kisfiamnak székrekedése van, a doktornő írt fel neki humana baby fit 1-es tápszer, de ez tartalmaz banánt. Szerinte ennek jónak kell lenni, de a banán megfogja a székletet, Most akkor merjem neki adni?

Legjobb válasz: Az én nõvérem kisfia is nehezen kakil(bocsi), és õ espumisan cseppet ad neki és az könnyíti a székletürítését, napi 25 cseppet ad neki, 3 hónapos a kisfiú!nem tudom a te kisfiad mennyi idõs.kérdezd meg a gyerekorvost az espumisanról.

Az én nõvérem kisfia is nehezen kakil(bocsi), és õ espumisan cseppet ad neki és az könnyíti a székletürítését, napi 25 cseppet ad neki, 3 hónapos a kisfiú!nem tudom a te kisfiad mennyi idõs.kérdezd meg a gyerekorvost az espumisanról.
Nálunk is ez a helyzet. Laura hat hetes és nekünk a kamillás tea vált be. Igaz ettõl sem kakil minden nap, de nem keményet ha igen. (hûtsd le)
Kicsit kevés az információ amit leírtál. Anyatejes babáknál minden normális, a heti 1x-i széklettõl a napi 7-8-ig. Attól függ mennyire használja fel a tápanyagokat. Természetesen tápszeres babáknál más a helyzet, meg akkor is amikor már panaszokat okoz. A banán egyébként attól függõen mennyire érett, hasfogó illetve hashajtó hatása van. Teljesen ellentétesen, de hogy melyik melyik arra már nem emlékszem.

Kisfiam 4, 5 hónapos és elkezdtük a fogzást. A doktornéni állapította meg. Ma belázasodott és székrekedése is van. Normális ez? A láz hány napig tarthat? Mikor forduljak orvoshoz?

Legjobb válasz: Nálunk inkább hõemelkedés szokott lenni, és nem tartott napokig, hanem idõnként jött elõ, illetve hasmenésünk volt nem pedig székrekedés. Vettünk dentinox zselét,azzal kentük,és kenjük most is a fogínyét,ha szükséges, és a lázra nurofen szuszpenziót használtunk. Akkor fordulj orvoshoz, ha láz tartós és nem tudod semmivel levinni, nehogy kiszáradjon, vagy valami baja legyen.

Nálunk inkább hõemelkedés szokott lenni, és nem tartott napokig, hanem idõnként jött elõ, illetve hasmenésünk volt nem pedig székrekedés. Vettünk dentinox zselét, azzal kentük, és kenjük most is a fogínyét, ha szükséges, és a lázra nurofen szuszpenziót használtunk. Akkor fordulj orvoshoz, ha láz tartós és nem tudod semmivel levinni, nehogy kiszáradjon, vagy valami baja legyen.
A kérdező hozzászólása: 37, 6 a hõje. A végtagjai hidegek. Nagyon nyûgös. :(
Hol mérted a lázat? Én hõemelkedésre még nem szoktam gyógyszert adni neki, de ha felmegy a hõje, vagy nagyon szenved, és semmivel nem tudom megnyugtatni, vagy lekötni, akkor viszont szoktam neki adni. De mondom nem rendszeresen, szerencsére elég könnyen jönnek a fogacskáink. elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Popsiban mérem, de ez már a fél fokos levonás után ennyi.
Lázcsillapító szirupot lehet adni 38 alatt, fölötte pedig már kúp kell.
A kérdező hozzászólása: Elvittem orvoshoz, de semmit nem találtak. Annyit mondott a doktornéni, hogy lehet lappang benne valami.
A kérdező hozzászólása: Drágámnak begyulladt a torka és a hangszálai, köhög :(((
Akkor nem a fogacskája volt a ludas, gyógyuljatok meg hamar! Elsõ voltam

4-én lesz 1 hónapos a kisfiam. Fele anyatejet és fele Nestlé Beba Start H. A. tápszert kap. Melyik a legjobb tápszer, amitől nem fájna a hasa és nem csinál székrekedést? Mit adhatok neki hasgörcsre, székrekedésre?

Sokszor órákig nyomja és semmi, nem tud kakálni. Nagyon er?s görcsei vannak. Este " h?mér?zi" a párom, csak úgy jön ki a kaki.

Legjobb válasz: Ha ennyire panaszt okoz akkor lehet, hogy váltani kellene tápszert. Nincs "legjobb" tápszer, nagyon jók a mai tápszerek , attól függ a babádnak melyik válik be. Mi a Milupa Milumil Ha 1-et kapjuk, bevált. Bár az elején volt neki is kakiproblémája. A Mecsek baby teát adtam mellé és az segitett.kamilla és édeskömény van benne)Evés elött adjál neki 10 csepp espumisan cseppet, az nem szivódik fel, és segit a görcs ellen, tudnak távozni a szelek.

Ha ennyire panaszt okoz akkor lehet, hogy váltani kellene tápszert. Nincs "legjobb" tápszer, nagyon jók a mai tápszerek , attól függ a babádnak melyik válik be. Mi a Milupa Milumil Ha 1-et kapjuk, bevált. Bár az elején volt neki is kakiproblémája. A Mecsek baby teát adtam mellé és az segitett.kamilla és édeskömény van benne)Evés elött adjál neki 10 csepp espumisan cseppet, az nem szivódik fel, és segit a görcs ellen, tudnak távozni a szelek.
Szia! Görcsökre nekünk az Infacol csepp vált be!Minden kaja elõtt adtam a lánykámnak. A testvéremnek az Espumisan csepp volt a hatásos. A hõmérõzés helyett próbáljátok meg a szélcsövezést. Kíméletesebb. A gyógyszertárba lehet venni, pár száz ft. (ez egy vékony gumicsõ, amit bekensz babaolajjal és azt tolod be a baba popsijába, a babó lábait bokánál összefogod, a pocija felé nyomod , bedugod a csövet. Rajta van, hogy melyik végét kell betolni. A hatás nem marad el:) Sajnos tápszerben nem tudok segíteni, mert mi nem ettünk. Remélem valamelyik segít a kisfiadnak.Boldog babázást:)
Az én gyermekem Humana HA1 tápszert eszik, naponta 1- szer mindig van széklete, nam igazán hasfájós, ha ritkán elõ is jön, akkor nálunk az Infacol vált be. A hõmérõzést szerintem felejtsétek el, megsérthetitek vele, inkább tornáztasd egy kicsit.
Nekünk akkor volt hasfájós a babánk, ha egy étkezésen belül anyatejet és tápszert is kapott. Miután rájöttem, mindig úgy csináltam, hogy egyszer tápszer, a következõ étkezés pedig anyatej volt, amit elõzõleg összegyûjtöttem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a kedves válaszaitokat. M. Anita


Igen. Tápszert kell váltani, nem mindenkinek válik be minden fajta.
Nem feltétlen kell váltani. Nálunk is ez volt, de nálunk meg azért mert egyre kevesebb tápszer kellett (3 hónaposan már nem kapott tápszer). A székletet kell megnézni, hogy tényleg kemény, vagy híg az csak nem tudja kinyomni, nálunk az utóbbi volt.
Barátnõm 9 hetes kislánya egy hete kapja ezt. Pont ma mesélte, hogy 3 napja nincs széklet, a baba sokat sír, nyûgös. Védõnõje tanácsolta hogy váltsanak, illetve hogy szélcsövet vegyen és azzal segítse a kicsit. Nekem két gyerkõcöm van (3, 5 évse és 20 hós) egyetértek a védõnõi tanáccsal.
szia!mi is milupa 1et eszünk kb.2 hete.volt h csak 4nap után volt széklete és az alatt sokat görcsölt és nem is nagyon volt étvágya se azokon a napokon.de mennyiségre is többet eszünk mint elõtte.én is a tápszerre gyanakszom mert bár korábban is milupát ettünk(csak az 0-ás volt)de most h több kell belõle és ez erõsebb is szerintem nem tetszik a pocijának.Egyébként én is szoptatom a tápszer csak kiegészítésnek kell. egy 3hónapos kislány anyukája

3 hónapos kisfiam csak tápszert kap mivel tejem már nincs sajnos nincs. Egy ideje küzdünk a székrekedéssel! Tapasztalt anyukák mit javasoltok?

Adom neki a duphalac szirupot de semmi! Minden másnap tud csak kakilni de segítenem kell neki kúppal. Igy is nehezen kakil, a széklete pedig paszta jelleg?! Ha valakinek volt ilyen problémája, hogy oldotta meg?

Legjobb válasz: Váltsatok tápszert,hátha azt másképp emészti meg.A kúphoz nagyon hozzászokhat a szervezete, tehát csak ideiglenes megoldának ajánlják.( rá is van írva)Próbálj neki több folyadékot adni.mondjuk kamillateát

Váltsatok tápszert, hátha azt másképp emészti meg.A kúphoz nagyon hozzászokhat a szervezete, tehát csak ideiglenes megoldának ajánlják.( rá is van írva)Próbálj neki több folyadékot adni.mondjuk kamillateát
A cukros kamilla tényleg segít, de ne adj neki minden nap, nem szabad! Váltsatok tápszert! Az én lányomnak a Beba HA Start Aktív segített, az bifiduszos! Elõtte Humana-t evett, attól heteken át szorulása volt.
Kislányom 4 hónapos, és egy hete kap tápiból pótlást, mert Neki sem elég már a tejem. Azóta Õ is küzd ezzel, Mi Humana HA-1-et eszünk. Én Espumisan cseppel próbálkozom, hátha segít.
Mi 2 hos korátol esszük a mildibé 1-et, hetente kétszer volt széklete. Az is kuppal, de volt hogy a kup melett lázméröztem is, plussz tornáztattam. A cukros kamillatea egyszer használt. Elkezdtük szedni a laveolacot, amelett is 4 naponta volt széklete. 3 ho 1 hetesen elkezdtük enni a gyümölcsöket a védönö tanácsára / öszibarack, alma/, rá 1 hétre magátol volt széklete erölködés nélkül, és azota minden nap van. Most lessz 4 hos pénteken. Bébiitalt is iszunk napi 100 milit.
Szia!én lányom is tápszeres/milupa milumil/.Elösször mi is küzdöttünk, de azt mondta doki nem érdemes váltogatni, mert az se jó.Nálunk is volt, hogy csak két naponta kakilt.Azt mondják, nem baj a 3-4 nap se, ha tápszeres, csak ugye rossz nézni ahogy küzd.Nekünk már kialakult és 4 hónaposan kezdhetsz gyümiket és az sokat segít.A kúp se jó hosszú távon.Én tornáztatni szoktam a lábával.No, meg azt is mondta a doki, ha családban van székrekedéses, akkor nála is lehet-én az vagyok.Esteleg vizet próbálj vele itatni, az is számít!
infacol jó a hasra, édesköménytea...
Én is így vagyok, holnap lesz 1 hós a kisfiam. Eddig Infacol-t adtunk neki, mától meg angol vízet (azt 1 hós kortól lehet). Mi is tápszeresek vagyunk, Milumil Ha1-es. Nektek milyen fajta pontosan? Kamillateából fõzz egy gyengét, ne hagyd benne sokáig a filtert, avval itasd meg, meg is nyugtatja. Vagy keverheted a tápszerhez is, de ne minden alkalommal, vagy fele-fele arányban.
Szia! Nekünk az Infacol csepp vált be.( A hugomnak az Espumisan.)Minden étkezés elõtt adtam a lánykámnak. Próbáld meg napjában többször masszírozni a pociját.Ha nem tud kakálni, nagyon hasznos tud lenni a szélcsõ, kíméletesebb, mint a lázmérõ! Kamillateát pedig nagyon halványat fõzzél , pár szem kamillavirágot kell csak a vízbe tenni. Én még most is szoktam egy héten 1x adni a lányomnak. Nincs is baj a székletével:) Remélem valamelyik módszer használ a babádnak. Boldog babázást:)
sziasztok! nekem az segített, hogy a tápszer vizébõl 30 ml-t mecsek teával, vagy lágy kamillával helyettesítettem. így lazította a székletet, de nem hajtotta meg a kicsit. próbáljátok ki, hátha beválik nektek is!
gyogyszertárban lehet kapni babamasszázskrémet, evés után fél orával kell vele megmasszirozni a pociját. anno vettem neki de hál istennek nem kellett használni. piros pici dobozban van, 700 ft körül van. müllerben lehet gyógynövényes babafiltert kapni, 2 hetes kortol ihatják a babák. én de és du adtam neki 1-1 dl-t lehet azért nem volt problémánk. többször büfiztesd meg evés közben, próbáld meg többet hasra tenni, vagy maggal töltött párnát tegyél a pocijára. remélem valamelyik segit.
Szia! Nekünk a Normaflore vált be, huzamosabb ideig is adható, minden nap 1 ampulla.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Elõször Aptamil Pre H. A. használtunk most meg a Nestlé Start H. A. bifidusszal, de ettõl még jobban fáj a hasa, szenved nagyon.
Az én fiam nem viseli a hasra fektetést, sõt 1 hónaposan átfordul. Nekünk a mecsek baby segített, de vigyázz a mennyiséggel, én is 30ml-t raktam a tápszerbe és egész éjjel nyöszörgött tõle, így most csak alkalom adtán adom neki.
szia, nálunk a harmadik HA-s tápszer vált be (milupa milumil) elõtte volt mildibé, meg beba, de a milupának a legkevesebb a vastartalma. 1 hónaposan angolvizet adtunk neki minden kaja elõtt, hát nálunk csodát tett! Nyugodtabb is lett tõle a baba, meg jobban aludt. Most három hósak vagyunk de már nem kell neki, beállt a kaki is. Kitartás!
[link]
Cukor aztán jót tenne a székrekedésnek... Inkább egy rendes orvossal beszélj.
A kérdező hozzászólása: védõnõ mondta a homeopátiás gyógyszert!!!csak nem tudom mi a neve

3 hetes kisfiam sokat erõlködik, sír, míg sikerül neki kakilni, viszont nincs székrekedése, mert a kaki normális. Hogyan segíthetnék neki? Kizárólag csak anyatejet kap. Teát sem próbáltam még adni neki.

Legjobb válasz: valószibnüleg csak a szelek bántják vagy fáj a pocija. nem is kell neki tea, elsö körben te figyelj nagyon arra mit eszel. sok babánál csak ennyi a gond pl a sok tejtermék fogyasztás az anyukánál.

valószibnüleg csak a szelek bántják vagy fáj a pocija. nem is kell neki tea, elsö körben te figyelj nagyon arra mit eszel. sok babánál csak ennyi a gond pl a sok tejtermék fogyasztás az anyukánál.
Nálunk hasonló gondok voltak, Bio Gaia csepp segített.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem sok tejterméket fogyasztok, naponta csak egy pohár tejet. Próbálok nagyon oda figyelni, de elvileg nem szelesek azok az ételek, amiket megeszek.

Kisfiamnak azóta székrekedése van, hogy elkezdtük a hozzátáplálást! Mit lehet tenni?

Pedig sokszor kap szilvát, barackot, nem adok neki olyan ételt, ami megfogja a hasát, és mégis. Van, hogy 3-4 napig nem kakil. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Hozzá fog szokni a pocakja a szilárd ételekhez, de ez eltarthat egy-két hónapig is. Nálunk is ez volt a helyzet: 5 hós korában kezdtem kóstoltatni, és kb 8 hós korára rendezõdött az emésztése, addig folyton ügyeskedtem, kitapasztaltam, mi az ami, lazítja, mi az ami inkább fogja. De sajna ilyenkor nem biztos h állandó a hatás. Adj neki sok folyadékot (pl a fõzeléket is készítheted hígabbra), olivaolajat tegyél bele.

Hozzá fog szokni a pocakja a szilárd ételekhez, de ez eltarthat egy-két hónapig is. Nálunk is ez volt a helyzet: 5 hós korában kezdtem kóstoltatni, és kb 8 hós korára rendezõdött az emésztése, addig folyton ügyeskedtem, kitapasztaltam, mi az ami, lazítja, mi az ami inkább fogja. De sajna ilyenkor nem biztos h állandó a hatás. Adj neki sok folyadékot (pl a fõzeléket is készítheted hígabbra), olivaolajat tegyél bele.
A hozzátáplálás kezdõ ételei mind fogják a hasat (répa, sütõtök pl.), rengeteg barackot, paradicsomlevet kell hozzá adni, hogy ne legyen belõle székrekedés. 3 gyerekes anyuka
Nálunk is ez volt, pedig a lányom tápszeres volt 8 hetes korától, de akkor rendben volt a kaki téma, most meg sûrûn van szorulása. Egyszer a sárgarépa úgy megfogta a hasát, hogy üvöltõs-hõmérõzõs kakilás volt 2 napig.Azóta maximum adalékanyagként használom a répát.De pl a szilva meghajtja, ezért volt, hogy azzal kevertem a répát, úgy nem volt gond. Ezt sajnos ki kell tapasztalni, de nem jó, ha 3-4 napig nem kakil.Én minden nap figyelem és ha estig nincs kaki akkor jön a hõmérõ, az nekünk mindig segít és a lányomnak sincs baja vele. Próbálj bevezetni a szilárd kaja mellé valamilyen rostos innivalót neki. Én a Lidl-ben szoktam venni rostos gyümölcslevet (Dizzy márkájú, üveges, majdnem egy liter és 259 ft).Ebben csak citromsav van tartósítóként és felhígítom forralt vízzel. Vitaminhoz is jut és az emésztésének is jót tesz, de millió féle bébiital van még.Vagy facsarhatsz neki te is almalevet, baracklevet, a lényeg, hogy rostos legyen! Meglátod, meglesz az eredménye! 7 hós kislány anyuja


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!