Találatok a következő kifejezésre: Kisfiamnak 5-én az orvos -1.5 dioptriás (1 db)

Kisfiamnak 5-én felírt az orvos -1.5 dioptriás szemüveget -0.5 dioptriájú cilinderrel. Viszont nem voltam megelégedve a vizsgálattal és elvittem egy másik orvoshoz is ma aki -1.75 dioptriásat írt neki cilinder nélkül. Melyik szemüveget váltsam ki?

Viszont most elbizonytalanodtam,ekkora különbségre nem számítottam.Vagy ez nem is nagy különbség?

Legjobb válasz: nincs sok különbség köztük ezek egymás után vannak nincs köztük másik. szerintem vidd egy harmadikhoz és mond mit tapasztaltál és õ mit mond

nincs sok különbség köztük ezek egymás után vannak nincs köztük másik. szerintem vidd egy harmadikhoz és mond mit tapasztaltál és õ mit mond


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Lézeres szemműtét tompalátás esetén?

Lézeres szemműtétet szeretnék, de egyik magánklinikán sem vállaltak, mert tompalátó az egyik szemem (még alkalmassági vizsgálatra se mehettem el, már telefonon kizártak). Mindig azt kapom válaszul, hogy ilyenkor nem vállalják, mert mi van, ha én leszek az az egy szerencsétlen, akinek elrontják a jobbik szemét és csak a tompalátó marad? Hát én azt mondom, hogy ilyen szerencsétlen nem lehetek! Nem adom fel. Hallottatok már hasonló esetről, akinek mégis megcsinálták a műtétet? Interneten már olvastam 1-2 sztorit, de semmi konkrét... Természetesen azzal tisztában vagyok, hogy a rosszabbik szemem a műtét után se lenne jó, hanem a dioptriacsökkentésre vágyom nagyon!

2

Mi lehet a szememmel?

Kb.egy hónapja belenyúltam véletlenül a szemöldökcsipesszel a bal szemembe.Azóta mikor éjszaka ébreszt a kisbabám nem bírom egy darabig kinyitni a szemem,mintha valami erősen csikarná.De azután ha már kinyitottam nincs vele probléma nap közben.

1

Kontaktlencsések! SOS! Veletek is történt már ilyen?

A balatonon voltunk nyaralni a napokban. Bele mentem ,,fürdeni" igazából inkább csak megmártozni a vízbe, mert nem mentem olyan részre ahol a fejemet már elepte volna víz, mivel benn volt a lencsém, és nem szeretem volna hogy víz érje. Az optikusom mikor kontaktlencsés lettem, meg hagyta hogy víz ne érje. Aztán ugráltak melletem a gyerekek, és a csobbanás által víz fröcsent a szememebe. Egyből kijöttem, és persze mikor a szállodához vissza értünk azonal kivettem és a tratójában tettem. Lehet hogy én vagyok túl aggogó, vagy túl komplikálom, d eiylenkor nem tudom mi van?! :( ez volt az utolsó lencsém, még nem érkezett meg a következő havi, és nem láttok, a szemüvegem meg eltörött, azt is mot csináltatom. Addig vissza tehetem még? Mert a balaton víze azért még se oylan tiszta....nem kapok valami szemfertőzést vagy ilyesmit??? kérem aki ért hozzá vagy van iylen tapasztalata, valami tanácsot adjon legyen szíves!!!!

5

Nagyon érzékeny vagyok az erős fényre! Nyáron nincs gond mert napszemüveget használok, de télen már más, mert nem viselek napszemüveget mert félek hogy kinevetnek! Mit tegyek? Van valami szem csepp?

1

Ha van egy kis eltérés az értékek között, az baj (kontaktlencse)?

3 hónapja kezdtem el kontaktlencsét hordani,és nagyon bevált.Most ,,járt le" az első 3 havi adag,ezért szeretnék újat rendelni.
Otthon az iWear DR Basic-et próbáltam,aminél a DC érték 8.7,a DIA pedig 14.5 .
Idő közben kijöttem külföldre és itt nincs ez a márkájú lencse.
Netről szeretnék rendelni,mert úgy sokkal olcsóbb ,mint az optikában.
Találtam is pl. egy Bausch&Lomb lencsét,de ott a DC érték 8.6 ,a DIA pedig 14.2 . Ennyi eltérés gond?
Olyan is van,ahol kisebb a különbség,de az iWear-rel megegyező nincsen :(.
Teljesen tanácstalan vagyok,abszolút nem értek ehhez,így nem tudom,hogy gond-e ha nem pont olyan a lencse,mint az előző (a dioptria természetesen ugyanaz).
Előre is köszönöm,ha valaki megosztja velem az ezzel kapcsolatos tapasztalatait.

0

Az igaz hogy a kék vagy zöld szeműek érzékenyebbek a fényre? Mert engem nagyon zavar! én kékszemű vagyok

4

Ez lehet valamilyen betegség?

Elég zavaró dolog. Szemüveges vagyok mert távolra nem látok olyan jól.(0,5 dioptria) Az iskolában ugye ki szoktak hívni a táblához pl. matekórán is. Na most ha kimegyek és állok a tábla előtt megzavarodom. Nem tudok eligazodni és a fejem is megfájdul. Egyszerűen mintha nem látnám jól de közben mégis. Nagyon rossz érzés főleg mivel nem csak matek órán hanem történelmen, nyelvtanon stb. és emiatt kaptam is már rossz jegyet....

4

Szegeden melyik optika a megbízható?

Nemrég költöztem Szegedre, viszont eltört a szemüvegem :S
Hova érdemes menni, melyik Optikába illetve mennyire drága hely, mennyivel számoljak?

2

Veletek is előfordult már hogy reggel csipa volt a szemetekben, majd amikor ki akartátok mosni, a csipa belement a szemetekbe? Ez nem káros a szemnek?

3

Igaz, hogy ha valakinek romlik a látása akkor ez hormonproblémára is utalhat, és ha elkezd nemi életet élni, akkor a látászavar megszűnik?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!