Találatok a következő kifejezésre: Kisfiamat baleset az (2 db)

Kisfiamat baleset érte az iskolában, egy építkezés miatt, elkerítetlen területen, csontig hatolt egy rozsdás vaslemez a lábába. Belefér-e ez a 8 napon túl gyógyuló könnyű sérülésbe?

Össze kellett varrni, a csontot is megröntgenezték, hogy érte-e sérülés, szerencsére nem, kb.10 nap amíg kiszedik a varratot. Az orvos négy nap után iskolába küldené, véleményem szerint azért, hogy ne legyen 8 napon túl gyógyuló sérülés. Természetesen az iskolát feljelentettem. Az ambuláns kezel?lapon a következ? van írva: Jobb old. a lábszár elöls? felszínén a kp. harmadban laterálisan nyelezett, csontig hatoló 5-6 cm-es lebenyes seb.,

Legjobb válasz: A gyógyulási idõ biztosan meghaladja a 8 napot. Az orvosnak már akkor kellett volna egy papírt írnia, hogy 8 napon túl gyógyul, amikor bevitted õt hozzá. Végülis ez lett volna a kötelessége. Szerintem keress fel egy másik orvost, nyugodtan kérhetsz ilyen esetben mástól is szakvéleményt. Reméljük, hogy más lelkiismeretesebb és szakszerûbb lesz, mivel a feljelentéshez szükséges az orvosi lelet. Ha pedig nem 8 napon túl gyógyuló sebrõl van szó, és ez le nincs írva hivatalosan, akkor nem fognak semmit sem kezdeni az üggyel.

A gyógyulási idõ biztosan meghaladja a 8 napot. Az orvosnak már akkor kellett volna egy papírt írnia, hogy 8 napon túl gyógyul, amikor bevitted õt hozzá. Végülis ez lett volna a kötelessége. Szerintem keress fel egy másik orvost, nyugodtan kérhetsz ilyen esetben mástól is szakvéleményt. Reméljük, hogy más lelkiismeretesebb és szakszerûbb lesz, mivel a feljelentéshez szükséges az orvosi lelet. Ha pedig nem 8 napon túl gyógyuló sebrõl van szó, és ez le nincs írva hivatalosan, akkor nem fognak semmit sem kezdeni az üggyel.
A kérdező hozzászólása: A munkaügyi felügyelõség már kinnt volt, az iskolagondnok már telefonon megfenyegetett, és a kezelõorvost jól ismeri, ezért gondolom, hogy manipulálták. A rendõrség hivatalból fogja kikérni a látleletet. Szerintem kiskorú(ak) gondatlan veszélyeztetése miatt mindenképpen kell, hogy meginduljon az eljárás.

Ha az óvodában baleset súlyos baleset éri a kisfiamat, az óvoda felelősségre vonható?

Csak azért kérdezem, mert az orrom alá nyomtak egy balesetbiztosításos papírt, hogy ennyi meg ennyi éves díj befizetésével ennyi pénzhez jutok, ha valami történne. Kicsit olyan érzésem van, mintha hárítanák a felel?sséget. Meg félek is, a kicsi azt mondta, hogy egy kisgyerek botot tartott a szeméhez, de ? a kezével eltakarta. És ha kiszúrta volna? Akkor mi van?

Legjobb válasz: Botos-szemkiszúrós eset történhet a játszótéren is. Úgy tudom, minden oviban van ilyen balesetbiztosítás. Nincs ebben semmi rossz. Nem a felelõsséget hárítják.

Botos-szemkiszúrós eset történhet a játszótéren is. Úgy tudom, minden oviban van ilyen balesetbiztosítás. Nincs ebben semmi rossz. Nem a felelõsséget hárítják.
Szerintem is pusztán arról van, hogy nem õk fizetnek, ha netán gond van. Ettõl még szerintem, ha olyan baj van, vizsgálatot lehet indítani, hogy kinek a hibája!
A baleset biztosításnak és a felelõsségre vonásnak nincs köze egymáshoz. Ha bármi baleset történik a gyerekkel, akkor köteles a vezetõ óvónõ jegyzõkönyvet felvenni, és bizony felelõsségre vonható az óvónõ.
Szülõk jelezték, hogy az óvodák, iskolák egy része arra kötelezi õket, hogy fizessenek be évi 500-10 000 forint összegû balesetbiztosítási díjat, a Generál-Providencia Zrt. által létrehozott speciális tanuló-biztosításra (Szimba biztosítás). Az ajánlattevõk arra hivatkoznak, hogy a magasabb összegû befizetés esetén megemelkedik az ingyenes általános biztosítás kifizetésre kerülõ kártérítések összege. Ez nem igaz! Ez félrevezetõ ügynöki magatartás. Az Általános gyermek és ifjúsági biztosítást nem lehet kiegészíteni, sem többszörözni. .
Két külön dolog a kettõ (biztosítás - felelõsségre vonás). Ettõl függetlenül utolsó gondolatom lenne az óvónõn leverni a balhét, nem egy gyerekre figyel hanem rengetegre. A játszótéren is elég egy pillanatra máshová nézned és megtörténik a baj. A fiamnak belekapott a szemébe egy másik kisfiú bottal, hálistennek nem lett komoly baja, kapott szemcseppet, nem tudom, mit tehetett volna az óvónõ, ezek másodpercek alatt játszódnak le.
Ha én elütök valakit a zebrán és meghal, hiába van felelõsségbiztosításom meg neki is hiába van életbiztosítása, attól engem még felelõsségre vonnak.És börtönbe is kerülhetek. A biztosításnak nem sok köze van a felelõsséghez. Ráadásul, ha hárítani akarna, neki kéne biztosítást kötnie, nem gondolod? Ami fizet neked õhelyette. Gépjármûnél, hogy maradjak a példánál, nem az elütött személlyel iratok alá egy kötvényt, hanem nekem van, amit én fizetek. És az majd fizet annak, akinek kárt okoztam. A másik meg túlreagálod, attól, hogy odatartanak egy botot a szeméhez, nem lesz nagy baja. Biológia tanárnõm szerint, kiszúrni sem olyan egyszerû valaki szemét, nagy erõ kell hozzá. Tedd vitrinbe, persze elõbb csomagold be fóliába.
A kérdező hozzászólása: Elõbbi: Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Tavaly nem ajánlották fel ezt a lehetõséget az oviban, ezért furcsa. Addig akkor mi volt?
Biztosítás nem csak az oviban ért balesetre vonatkozik! Ha bárhol baleset éri a gyereket, a biztosító fizet. És ez nem kötelezõ! Nálunk többféle közül lehetett választani, persze pénztárcától is függ:) De ha nem választasz, az sem baj, te döntöd el, hogy élsz e a lehetõséggel vagy sem. És ez nem azért van, hogy az ovi hárítson. A biztosítással az ovi nem magyarázza ki, hogy miért történt baleset. Bár nem gyakori szerencsére, hogy olyan baleset történjen az oviban. Anyukám óvónõ volt és pályafutása alatt 1 gyereknek tört el a keze, mert leesett a mászókáról. De ez 40 év alatt 1szer történt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!