Találatok a következő kifejezésre: Kisfiam nov. lesz (5 db)

Kisfiam nov.15-én lesz 9 hós és még mindig nincs foga, vajon mikor lesz már neki?

Legjobb válasz: kisfiamnak 10 hónaposan kezdett nõni az elsõ

kisfiamnak 10 hónaposan kezdett nõni az elsõ
Ne izgulj rajta! Minden kisgyereknél máskor jön ki. Nekem pl. az egy éves szülinapom utáni nap kezdett kibújni az elsõ, a féléves öcsémnek meg már 5 van... Van még ideje :)
:) Ismerõs "gondok"! A nagylányom 11 hónapos is elmúlt, amikor az elsõ foga áttörte az ínyét, egy évesen egy fél foga volt csak még. Elõtte találkoztunk egy anyukával és a babájával, akivel együtt szültem és a férjemmel együtt "kiiregyeltük" a baba szájából a fogait :) Volt neki 10-11 hónapos korában vagy 6-8 foga, a lányomnak meg még egy sem, és ott mondogattuk a párommal, hogy "láttad mennyi foga van!" Vannak gyerekek, akik foggal születnek, másoknak pedig egy éves koruk után nõ ki az elsõ foguk. Ne aggódj, fog nélkül nem marad!
kislányom is 11 hós volt mikor az elsö jött neki. a kisbarátja aki 2 héttel fiatalabb neki meg 1 éves volt pont.
Kislányomnak 13 hósan bujt ki az elsõ foga, most 15 hónapos s 7 foga van. Ne izgulj én is azt gondoltam hogy soha nem lesz foga. Aránylag gond nélkül bújtak egymás után.
A kérdező hozzászólása: Ok, akkor más picijének is jött késõn a foga, ez megnyugtató, köszönöm nektek.

Kisfiam nov. 25-én lesz 8 hónapos, adhatok már neki azért 8 hónapos babáknak való bébi ételt, vagy várjak még vele?

Legjobb válasz: Szia! nekem más a véleményem egy kicsit. én adtam kislányomnak 6 hónapos bébiételt 5,5 hónaposan,és semmi baja nincs.Most 15 hónapot tölti 14-én,de már kap 15 hónapos bébikaját is,ha épp nem azt eszi amit mi!és mégis egészséges és semmi baja!De ha kétségeid vannak,szerintem nyugodtan hívd fel a védõnõdet!! Üdv.

Szia! nekem más a véleményem egy kicsit. én adtam kislányomnak 6 hónapos bébiételt 5, 5 hónaposan, és semmi baja nincs.Most 15 hónapot tölti 14-én, de már kap 15 hónapos bébikaját is, ha épp nem azt eszi amit mi!és mégis egészséges és semmi baja!De ha kétségeid vannak, szerintem nyugodtan hívd fel a védõnõdet!! Üdv.
én sosem a ráírt ajánlás alapján adtam a bébiételt, hanem elolvastam az összetételét és ha volt benne olyan, amit én még nem adnék, akkor nem adtam. Ha nem volt benne semmi olyan összetevõ, akkor adtam, függetlenül az ajánlott kortól, pont azért, mert nagyon változó a termékek ajánlása. Így 7 hónaposan kapott olyan ételt, amit 8 hós kortól ajánlottak, de volt olyan 4 hós kortól ajánlott étel, amit még 8 hónaposan sem adtam neki.
Én mindig megvárom, hogy betöltse a kort, nem véletlenül van így megállapítva, emésztõrendszerük fejlettségét figyelembe véve. Még akkor is, ha nagyon különbözõek a babák! Javaslom, nézd meg az étel összetételét is, nagyon eltérõek a különbözõ márkájú bébiételek (van pl olyan, amelyik már 4 hónaposnak is tesz bele húst).
Én úgy tudom, hogy mikor kijön a baba foga, már ehet szépen más dolgokat is az anyatej mellett. És manapság már 4 hónaposan kint van a foguk:-) Szerintem bébiételt nyugodtan adhatsz neki, a pacalpörkölttel várj még.-)
megkerdeztem a gyerekorvost mit nem szabad adni, amit meg szabad azt megkostoltatom vele es ha izlik megeszi ha nem nem.az en fiam 29en lesz 8 honapos, es mivel olszban lakunk a pizzateszta szelet is szereti a szalamit az egy milisre szelt sonkat mindenfele husokat, en azt adom neki amit mi is eszunk, 6honaposan kezdtuk a baba pepekkel, de nem szerette, semmi baja nincs, orul mikor leultetem a kisszekbe, 9 kilo es 77cm, szerintem add amit szabad a doki szerint es amit szeret a kicsi
Az en kisfiam 4honapos es mar az almat nagy elvezettel szopogatja.Nem hiszem, hogy artana a babadnak, ha 2hettel elobb adod az eloirt 8honapos bebietelt.Ha nagyon aggodsz, akkor a megszokott etele utan, adj par kiskanal kostolot, hogy szokja az uj izeket.De baja az biztos nem lesz!!!!

Nem baj, hogy a kisfiam még nem fordítja vissza a könyveket, ha fejjel lefelé van? 2 lesz augusztusban, a nővére még 1 sem volt, amikor már megfordította a könyvet.

Igaz, hogy a kistesó még nem is igen beszél és ritkán ül le könyveket nézni, minden más tevékenység jobban érdekli.

Legjobb válasz: Kisfiam 2 és fél éves és még mindig többször van, hogy fejjel lefelé tesz le elém egy mesekönyvet, hogy meséljem el. Ha magától nézegeti, akkor is többször észreveszem, hogy fordítva tartja. Nem hinném, hogy gond lenne, mert a bölcsis nénik szerint nagyon értelmes, okos kisfiú, minden mondókát gyorsan megtanul, elég régóta biztonsággal számolgat, ismeri a színeket (megkülönböztet világos ill. sötétkéket is), stb.

Kisfiam 2 és fél éves és még mindig többször van, hogy fejjel lefelé tesz le elém egy mesekönyvet, hogy meséljem el. Ha magától nézegeti, akkor is többször észreveszem, hogy fordítva tartja. Nem hinném, hogy gond lenne, mert a bölcsis nénik szerint nagyon értelmes, okos kisfiú, minden mondókát gyorsan megtanul, elég régóta biztonsággal számolgat, ismeri a színeket (megkülönböztet világos ill. sötétkéket is), stb.


Ha a kisfiam 3 éves lesz nov-ben és felveszik óvodába, akkor köteles vagyok vele elkezdeni az ovit vagy dönthetek úgy, hogy inkább a bölcsiben veszítse el azt az egy évet, amit év vesztesként iskola előtt úgyis elveszítene?

Legjobb válasz: Az új törvénytervezet szerint jövõ tanéávtõl kötelezõ lesz az óvoda 3 éves kortól. Eddig a szülõ eldönthette, otthon marad-e a gyerekkel 5 éves koráig, azaz csak 5 éves kortól volt kötelezõ oviba hordani. Most ez változni fog... De ha most bölcsibe jár és a bölcsibõl nem küldik helyhiányra hivatkozva el, akkor a nevelési-, gondozási év végéig maradhat a bölcsiben is.

Az új törvénytervezet szerint jövõ tanéávtõl kötelezõ lesz az óvoda 3 éves kortól. Eddig a szülõ eldönthette, otthon marad-e a gyerekkel 5 éves koráig, azaz csak 5 éves kortól volt kötelezõ oviba hordani. Most ez változni fog... De ha most bölcsibe jár és a bölcsibõl nem küldik helyhiányra hivatkozva el, akkor a nevelési-, gondozási év végéig maradhat a bölcsiben is.
Hát ha belegondolok hogy milyen összegeket kell majd fizetni a bölcsiért, lehet az ovi mellett döntenék. :( De eddig is kirakták a bölcsibõl a gyereket a 3. szülinapja után egy nappal, ha elõzõleg már felvették oviba. (legalább is nálunk)Oda meg ugye be kell iratkozni, és mivel kötelezõ lesz az ovi, valószínûleg Nektek is át kell majd menni.
Az új köznevelési törvény alapján három éves kortól lesz kötelezõ az óvodába lépés. A törvény azt rögzíti, hogy a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdõ napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt.Az új köznevelési törvény alapján három éves kortól lesz kötelezõ az óvodába lépés. A törvény azt rögzíti, hogy a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdõ napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt.

2 éves lesz a kisfiam ok 29-én. A munkaviszonyomat megszüntette a cég, amikor elmentem szülni. Okt.29-én lejár a gyedem. A 2. kisbabámat várom, aki nov 29-re van kiírva. Rá kaphatok Tgyást vagy csak a gyest kapom utána is? Honnan kell igényelnem?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy az utolsó jogviszonyból számolják a pénzt. Ha most jár a gyed, akkor szülés elõtt kérd a tgyást, majd a lejárta után ismét gyedet fogsz kapni. Nekem ugyan nem szûnt meg a munkaviszonyom, hanem úgy született meg a 2. baba, hogy pont az elsõ már két héttel betöltötte a 2. születésnapját. (ami ugye a vízválasztó a gyed/gyes számításban, és szakértõk javaslatára intéztem úgy, ahogy fent leírtam)

Én úgy tudom, hogy az utolsó jogviszonyból számolják a pénzt. Ha most jár a gyed, akkor szülés elõtt kérd a tgyást, majd a lejárta után ismét gyedet fogsz kapni. Nekem ugyan nem szûnt meg a munkaviszonyom, hanem úgy született meg a 2. baba, hogy pont az elsõ már két héttel betöltötte a 2. születésnapját. (ami ugye a vízválasztó a gyed/gyes számításban, és szakértõk javaslatára intéztem úgy, ahogy fent leírtam)
Ha kaphatsz álláskeresési ellátást, abban az egy hónapban, akkor szerintem kaphatsz, de nézz utána mindenképp hivatalos helyen.
Mennyit dolgoztál az elmúlt 3 évben? Ha 2010. novemberétõl élt a munkaviszonyod, akkor jogosult vagy 30 nap álláskeresési támogatásra, a gyed lejártával igényeld meg, majd november 2-tõl kérj tgyást és az álláskeresésit mondd le. Így a tgyás járni fog. Utána viszont csak gyes.
Utolsó válaszoló, a kérdezõnek 1000%, hogy nem jár gyed, mert nem lesz meg a 365 biztosított napja. A tgyás is csak akkor járhat, ha kaphat álláskeresésit. És bocsi, csak kicsit helyreigazítok: amúgy a gyed/gyes számításban nem az a választóvonal :D A választóvonal a 180 nap egyfajta ellátásban - ha ez gyes, akkor másként kell számolni, mint ha gyed, táppénz, vagy tgyás.
Köszi utolsó, akkor biztos valami megváltozott az utóbbi idõben.:-) Én úgy tudtam, ha adott 365 biztosított nap, akkor jár ugye a tgyás és a gyed. Ha a következõ baba a gyed alatt születik meg, akkor az eredeti 365 napból számolják a következõ ellátásokat, ugye a gyedet és tgyást (csak itt a tgyás maximálva van). Ha viszont a gyesbe szül az anyuka, akkor meg a minimálbér nemtudom hány %-ból számítják az összeget. Ezért választóvonal a gyed-gyes. Pontosan ezért használtam ki azt a lehetõséget, hogy ne gyesbe kelljen szülnöm, hogy a tgyást a szülést megelözõ 4 héttõl igényeltem, mert különben egy jó 20 ezer forint/hó- val lett volna kevesebb a 2. babánál az ellátásom. Annak nem néztem utána, hogy miben befolyásolta volna a második tgyásomat és gyedemet az, ha közben vagy az elsõ gyerek születésekor megszüntették volna a munkaviszonyom, hiszen a biztosítási idõ megvolt. (bõven is, 10 év foly. munkaviszony) Most egy éves a kisfiam, ekkorát változott volna a törvény? Ezzel a kérdéssel én az államkincstárba mentem be, s ott javasolták ezt a megoldást. Valamint szakértõi forumon kérdeztem, talán a kismamatb.hu-n. Érdemes pontosan utánakérdezni!
A kérdezõ passzív gyeden van, ami nem számít bele sajnos a 365 biztosított napba, újból meg kell szereznie, ha a 2. babával is szeretne gyedet kapni. Max. tgyást igényelhet.
Köszi, most már teljes a kép. :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!