Találatok a következő kifejezésre: Kisfiam nagyon az éjjel, (11 db)

Beteg a gyermeketek? Kisfiam már az éjjel nagyon csúnyán köhögött, meg folyik az orra. Megpróbálom a hétvégén kikezelni, meg hétfőn se lesz bölcsi. Keddre hátha rendbe jön.

Legjobb válasz: Szia! Én is tegnap vittem orvoshoz a bölcsis fiam,neki is folyik az orra,és köhög.A csoportba az összes gyereknek folyik az orra!Én nagyon mérges vagyok a bölcsire,mert reggelente,ahogy megyünk látom,hogy locsolják fel az egész udvart,beleértve a homokozót is,ahol az én fiam imád lenni. A másik problémám pedig az,hogy ebbe a szeles idõbe,ami a héten volt,nem adnak rá sapkát,pedig van bent neki vastagabb,vékonyabb is. Én is hétvégén szeretném kikúrálni,esetleg próbáljatok meg gõzóli törölközõ alatt. Jobbulást nektek!

Szia! Én is tegnap vittem orvoshoz a bölcsis fiam, neki is folyik az orra, és köhög.A csoportba az összes gyereknek folyik az orra!Én nagyon mérges vagyok a bölcsire, mert reggelente, ahogy megyünk látom, hogy locsolják fel az egész udvart, beleértve a homokozót is, ahol az én fiam imád lenni. A másik problémám pedig az, hogy ebbe a szeles idõbe, ami a héten volt, nem adnak rá sapkát, pedig van bent neki vastagabb, vékonyabb is. Én is hétvégén szeretném kikúrálni, esetleg próbáljatok meg gõzóli törölközõ alatt. Jobbulást nektek!
Miért kell azon mérgelõdni, hogy fellocsolják a bölcsöde udvart? Hozzá tartozik a munkájukhoz. Sapkát meg májusban már nem szoktak a gyerekre adni. A séta nem egyenlõ az udvari rohangálással, attól nem fog megfázni.... A kérdésre: az én lányom is így kezdte, aztán tüdõgyuszi lett a vége. Te látod hogy van, de ha belázasodik, vagy sokat köhög, vidd ki az ügyeletre.
A kérdező hozzászólása: Jobbulást nektek. Persze, ha még hétfõn is csúnyán köhög, akkor viszem az orvoshoz. Na meg ugye veszek még Nurophent is, mert kevés van.
A kérdező hozzászólása: és még annyi, kedves második. Nálunk az ügyelet semmit nem ér. Itt max. csak lázcsillapítást javasolnak, meg hogy vidd másnap orvoshoz. Úgyhogy hétfõig majd csak kihúzzuk orvos nélkül.
Hát nálunk az ügyelet épp olyan, mintha a saját orvosához vinném a gyereket. Sajnálom hogy másutt nem így mûködik.. :S
(Csak azért mérgelõdök, mert a vizes homokban ül a gyerekem, és amikor fúj a szél, vagy ilyen hûvös az idõ, mint a héten, akkor igenis adjanak rá sapkát, az idõjárás függõ, és nem hónap függõ)
MI is így vagyunk: csúnya köhögés+orrfolyás.Én meg pont azokat a gyerekeket nézem meg, akiken ilyenkor nincs sapka. Mindegy milyen hónap van, ha egyszer rossz az idõ... Mielõbbi gyógyulást!!
Szia.az én kisfiam 19 hós és dettó ugyan ez van nálunk is :S
ùgy hpogy nem adsz neki enni. nem éhes de megszokta a gyomra is. biztos hogy napokig ordítani fog, de ez van. talán próbáld ki hogy minden nap csökkented az adagot vagy vizezed neki minden nap kicsit jobban, de nekem a lányom ez miatt is üvöltene, habár ö nem kap éjszaka enni már 2 hós kora óta, amikor hónapokra leszokott róla. (ö maga nem ébredt fel enni)
Imserek én is a szomszédban 28 hónapos kislányt aki még éjjel akár 2x is tápszert kér. Na ez a rossz szokás, talán durván hangzik, de mint az elõzõ írta, ne adj neki többet, éjjel aludni kell, nem pedig enni. Pár nap és megérti, 20 hónaposan már elég okosak, leszokik róla pár nap alatt, de lesz sírás az tuti. Légy erõs és határozott, ha végre te is aludni akarsz... :-)
Kislányom is 20 hónapos. Õ is felkelt többször is enni, kb 2 hónapja azonban már nem kéri. Én nem csináltam belõle nagy ügyet, ha kért, adtam neki. Amikor már nem tejitalt adtam neki, hanem sima tejet, felkelt még pár alkalommal de aztán elmaradt.Inni még most is kér, de már nem annyit.Kitartás. Szerintem vannak ennél rosszabb dolgok is, amik történhetnek velünk, nem:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Kisfiam nagyon sirt az éjjel, szinte sikitott..... Kb 30 percenként. Mi okozhatta ezt?

2 éjjelünk mär ugy telt el hogy nappal alig aludt, este viszonylag könnyen,kb 11 fele.de majdnem 30 percenként ugy sikit fel mintha nem is tudom mi lenne,sosem sirt méG igy,nappal sem ,soha.levegöt is alig kap,és szo szerint a siräst egybevegyiti a sikitässal,olyan szinten hogy sztem mindenki hallja a szomszédban.nem értem mi lhet,megnyugtatni is alig lehet.adok neki teät éjjel,mindig azt kap ha felkel.iszik pär kortyot most ebben a 2 napban és sikit toväbb.tejjel is probälkoztam hätha megéhezett de nem.kéRlek valamit irjatok,mit tegyek,hisz ez nem ällapot:(.

Legjobb válasz: Nem irtad mekkora a kisfiad.nem lehet hogy no a foga?

Nem irtad mekkora a kisfiad.nem lehet hogy no a foga?
A kérdező hozzászólása: 7 honapos.de az lehet.de igy egyik naprol a mäsikra ilyen hirtelen ...?märmint hogy ennek gondolom lett volna elöjele de nem volt semmi, csak 1 nap még jol aludt.és utäna , mäsnap meg sikitva megy az éjszaka.nem értem.
Mindenkeppen azt jelenti valami nem jo neki, faj valamije.ezt egy doktornotol jo lenne megkerdezni.de a foga szokott igy fajni mikor bujik, es eggyik naprol a masikra, sajnos ez eltart meg..szoktak erre felirni a dokik valami amivel kenegetni kell a szajinyet a kicsinek es megnyugszik.
Szerintem is a foga lehet. Kend be neki Dentinox géllel, ha abba hagyja a sírást, akkor a foga kínozza, mert az szinte rögtön hat. Ha nem, akkor mindenképp beszélj az orvossal.
Régebben azt tanultam, hogy ha a baba síkításhoz hasonló hangokat ad, az fülfájás miatt is lehet. Az nagy fájdalommal jár. Szerintem nem ártana elvinni dokihoz!
Mindenképpen vidd el orvoshoz! Biztos hogy valamilye nagyon fáj. A babák akkor szoktak ilyen keservesen sírni, ha fáj valamilyük. Lehet a torka, füle, feje stb... Jó lenne ha látná orvos. Az én lányom akkor sírt így, hogy még szinte levegõt se vett, amikor beteg volt és nem akart se enni, se inni. Jobbulást, remélem nincs nagy gond.
30percenként, val.a füle fáj.Esetleg nem csinálja szopi közben is??? De lehet a fogacskája is.Èn is javaslom a dentinox-gelt.Nekünk bevált. orvoshoz vidd el még a he´tve´ge elött.
Az én lányom a fogától sikít, de jobb ha megmutatod orvosnak vagy védõnõnek. A Dentinox nekünk is bevált, nálunk fõleg éjszaka "nõnek" a fogak, de néha elõfordul nappal is. A doktornõ nekem azt mondta, sikítani csak a fájdalom miatt szoktak, éhségtõl csak nagyon sírnak.
Szia!!! Nem akarlek meijeszteni de sürgõsen vidd orvoshoz!!!Az éles síkitó sírás sajnos nem jó jel!!!Tud nagyon fájni amikor jön a kis fogacskájuk!!Adja a jó isten hogy csak az legyen!!!De ha körülnézel a neten a síkitó sírást sajnos egy súlyos betegség is(agyhártyagyulladás)okozhatja!!!Tényleg nem akartalak megrémíteni de jobb félni mint megijedni!!!


3 éves kisfiam nagyon rosszul alszik éjjel, tegnap adtam neki kamilla teát átaludta az éjszakát. Más is próbálta már vagy hallott valamit erről?

Legjobb válasz: A kamillával vigyázz! Hosszú távon szárítja a szervezetet és irritálja a gyomrot és a beleket! Én a citromfû teát javaslom és levendulás illatosítót a szobába.

A kamillával vigyázz! Hosszú távon szárítja a szervezetet és irritálja a gyomrot és a beleket! Én a citromfû teát javaslom és levendulás illatosítót a szobába.
Én is inkább a citromfüvet javaslom. A gyógyszertárban is ezt mondták.
Inkább citromfû tea, de vigyázz vele, mert melegen altat, hidegen élénkít. Én megszívtam vele, egyszer éjjeli ébredéskor adtam neki, már kihûlt citromfû teát, és nem aludtunk már utána (õ sem, meg én sem).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, kipróbálom
Megoldotta a problémádat a kamillatea??? Akkor nincs több kérdés!
Mit jelent nálatok a vacakul alvás?
A kérdező hozzászólása: :) Mondjuk a múlt éjjel 11-kor evett este aztán aludt kb fél órát és már fennt is volt és éjjel 2-ig.Akkor már megint evés volt uttána semmit nem aludt 4 ig akkor aludt el de már babakocsit kelett bevessek.És nyügösen volt fennt sok sírással.
napközben hogy alszik?mennyi idõnként eszik nappal?nem lehet h kezdi felcserélni az éjjelt a nappallal?vagy sír?nem hasfájós??
Mi kezdetektõl azt a módszert követtük, hogy éjjel nincs fényáradat és semmi hangos szó meg szórakoztatás. Elfüggyönyzött kislámpánál tettem tisztába és szoptattam, suttogva vagy nagyon hallkan beszéltem hozzá. Amikor nyûgös volt, leültem vele a hintaszékbe és úgy ringatóztunk a sötétben, csendben. Nagyon "nehéz" baba volt, az elsõ két hónapot szinte végigüvöltötte, de 8 hetes korától átalussza az éjszakát. Ja, és SOHA nem hagytam sírni, de világosan jeleztük neki a párommal, hogy az éjjel a nyugalomé, nappal lehet mókázni.
Valóban olyan mintha kezdené felcserélni az éjszakát és nappalt. Vagy egy másik gondolat: biztosan eleget eszik? A babám ennyi idõsen nem tudott elaludni, ha nem volt tele a pocak. De ettõl függetlenül néha nálunk is elõfordult, hogy éjjel 2 órát ébren voltunk (általában 2-4-ig). De én ilyenkor nem játszottam vele, nem beszéltem hozzá, nem kapcsoltam nagy lámpát, csak ott voltam mellette. Aztán egyszer csak elaludt. Az õ szobájába éjjelente csak egy sólámpát kapcsolok, de még az is le van terítve egy pelussal, nagyon pici a fénye. Kipróbálhatod még a játszócumit, ha elfogadja, talán meg is nyugtatja.

Mostanában nagyon nyűgös az 5, 5 hós kisfiam. Nappal is sokat nyüszög, este elalvás után felriad - nehezen alszik vissza és éjjel 2-2, 5 óránként kér enni. Lehet tudatos ilyen korban az 'anyaigény', a nyüszögés?

Alul kint van a két foga (legalábbis áttörték az inyt már). Este szokott kapni Viburcol-t ha nagyon nyügi, nappal pedig homeos chamomilla bogyót. Keveset is eszik, alig hízik... Elég aggasztó! Mit tegyek? Ja és már nem csak anyatejes, hanem (ha elfogadja) tápszert kap!

Legjobb válasz: Ja és tegnap este óta nagyon szörcsög is szegény...

A kérdező hozzászólása: Ja és tegnap este óta nagyon szörcsög is szegény...

Van egy 3 hetes kisfiam. A problémám az hogy éjjel semmit nem alszik. Sajnos tápszert kap mert nincsen tejem. Mit tegyek? Már nagyon ki vagyok merülve.

Legjobb válasz: Nem szabad napközben aludni hagyni. Baromi nehéz lesz eleinte, de ez az egyetlen megoldás.

Nem szabad napközben aludni hagyni. Baromi nehéz lesz eleinte, de ez az egyetlen megoldás.
muszaj, hogy napkozbe fenntartsd, de aludhat 1-1 orat. Esti rutin legyen meg, vetkoztesd le, "pucerkodjon" esetleg masszirozd at olajjal, furdes, eves, alvas. A rendszer fontos, mert ha megszokja akkor semmi problema nem lesz. Probald meg te alakitani a napjaitokat amennyire lehet es ne a bebi. Nekunk bevalt a rendszer, a babam 6 hetes kora ota atalussza az ejszakat, de o amugy is nyugis baba :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a jó tanácsot. Ki fogom próbálni.
Nem értek egyet a válaszolókkal. Egy pici újszülött babát nem szabad nem hagyni aludni. Õ még nem tudja, hogy mikor van nappal és mikor van éjszaka, ilyenkor még nem szabad napirendet ráerõltetni. Ez az idõszak errõl szól, anyuka azért van otthon a babával, hogy ellássa, megadja neki azt, amire szüksége van, és igen, ilyenkor alkalmazkodjon hozzá. Lehet aludni napközben, amikor a baba alszik. Nyilván nem fog így maradni a baba, szépen lassan be fog állni a napirendje, lehet neki segíteni egy esti rutin kialakításával, de erõltetni, ébresztgetni nem szabad, azzal csak azt érjük el, hogy stresszes, ideges lesz a baba, amitõl méginkább nem fog aludni.
2-es vagyok. A babának anyára van szüksége aki ellátja stb. ezt aláírom, DE egy olyan anyára, aki nincs a végletekig kimerülve, nem feszült és fáradt a nap 24 órájába. A csecsemõk rugalmasak tudnak lenni, nem ráerõltetni kell azt, hogy fent maradjon nappal, hanem kialakítani neki a napirendet, amibe meg tudja határozni az anya az alvási szokásokat.
Az anyukának nem kell végletekig kimerülnie, ha otthon van a babával. Mivel gondolom nem kell óracsörgésre kelnie, nem kell idõre bejárnia dolgozni, ezért nyugodtan alhat akkor, amikor a baba alszik. Tudom mit beszélek, az én babám is éjjeli bagoly volt. Néhány hétig semmit nem aludtunk éjszaka, csak nappal. Nem betegedtem bele, alkalmazkodtam a babámhoz, õ pedig cserébe néhány hónap múlva kialakított egy nagyjából fix, de rugalmas napirendet, és onnantól kezdve nyugodtan átaludta az éjszakát. Nem bántam meg, hogy nem kezdtem már újszülött kortól percre pontos napirendre trenírozni, elvégre nem a katonaságnál vagyunk.
Nekem 4 hetes a babám.Mi is kelünk éjszaka is.De eszembe nem jutna, hogy ne keljek fel.Õk még picik ilyenkor még nincs napirendjük.Valamikor 3 óránként kel fel.Van hogy 2 óránként.Reggel 5-tõl fenn vagyunk, de este már hamar lefekszünk.Ez egy ilyen idõszak.

Mi lehet a gond? Az 1 éves kisfiamnak időszakonként hasfájási tünetei vannak! Estére mindig nagyon felfujódik, és éjjel sokszor kel sírva, és tekereg, fáj neki a pocakja!

Már megvontuk a tejtermékeket is, hátha arra érzékeny! Voltunk gasztroenetrológusnál is, de semmi nem derült ki! Az a fura, hogy id?szakosan jön nála el?, de akkor több hétig is eltart, hogy minden éjjel fáj neki! semmi újat nem kap ilyenkor!

Legjobb válasz: Elsõ vagyok! Remélem hamar megoldódik Nálatok ez a gond!! jobbulást!!

Elsõ vagyok! Remélem hamar megoldódik Nálatok ez a gond!! jobbulást!!
Szia! A gasztroenterológus miket nézett? Nekünk most csináltak vérvételt, hasi UH, széklet vizsgálat. Szerintem ez lenne a minimum, ebbõl sok minden ki tud derülni, illetve még ajánlotta, hogy két hétig próbáljuk meg, hogy savlekötõt adunk Neki, mert hátha sok a sav, igaz erre is van vizsgálat, de akkor 24 óráig szondát dugnának le neki, akkor inkább adom a savlekötõt. Viszont egyet érdemes lenn kipróbálni, egy kis probiotikumot adni Neki (szerintem Ne a normaflort) az elég jól helyre teszi a kis beleket, ha nincs semmi szervi gond.
Szia. Sajnos nem tudom a választ, de: amiket leírtál tipikus epebántalmakra utal!! Tudom mert nekem is volt!! Én kikönyörögnék egy hasi ultrahangot nála!! Mindenképp, nehogy esetleg gyulladás álljon a háttérben!! Amúgy pedig ne idegeskedj, estére ne adj neki nehezet enni, és beszélj az orvosotokkal!! Jobbulást a picúrodnak!!
A kérdező hozzászólása: Igen, én is valami szervi gondra tippelek. Asszem intézek neki egy ultrahangot!
Vagy lisztérzékeny!!! Nálam is voltak ilyen tünetek, eleinte csak idõnként puffadtam, éjjelre rossz volt a gyomrom, stb. Olvass utána és esetleg kérdezz rá a dokinál. Nem vékony alkat és mégis pocakos? Nem beteges? Allergiája valamire? Ekcéma? Mennyi idõs?
A kérdező hozzászólása: Vékony, és pocakos, de eddig nem volt beteges, sem allergia és ekcéma sem! 1 éves a kisfiam. / A gasztroenterológus nézett kakit, meg az étrendjét, és kevesebb gyümölcsöt javasolt, és tejmegvonást. Igen, javasolt a pocakra pro+kidet, egy ideig szedtük is! Tényleg veszek is megint! Köszi
A kérdező hozzászólása: Kértek UH beutalót! Köszönöm a válaszokat!
Bocsi Offolok: Egy tanácsot tudok mondani, amivel enyhítheted a tüneteket. Fújjad sokszor napjában aloe first-tel.
Gyerekorvos!!! Azonnal!

Miért csinálja ezt? Alvajáró? 22hónapos kisfiam, éjjel nagyon sokszor felül, a kezeit morzsolgatja, megindul, hogy kimenne. Ha "alszik" is, azt is folyamatos mozgással teszi.

van valami homeós szer,amit?l nyugodtabban tudna aludni?

Legjobb válasz: Az egyik homeós könyvemben Kalium bromatum 15ch, esténként 5 golyó van erre írva. Holdkórosság, éjszakai rémálmok gyógyszere.

Az egyik homeós könyvemben Kalium bromatum 15ch, esténként 5 golyó van erre írva. Holdkórosság, éjszakai rémálmok gyógyszere.
Alvásproblémákra vannak homeós szerek, de javaslom ti is menjetek el egy homeós dokihoz, nekünk írt alkati szert is a kislányomnak, meg mellé két féle bogyót. Én csak úgy nem adnék neki könyvbõl egy szert.
A kérdező hozzászólása: és nektek bevált amit kap a kislányod?
eltelt egy kis idõ, mire segített! elõször felerõsödtek a tünetek, szinte egész éjjel fent voltunk, és most nem túlzok. Aztán szép lassan tolódott az egyhuzamban alvás ideje. Mondjuk, még mindig nem alussza át, de türelmesnek kell lenni. Mi Dr. Zarándi Ildikónál voltunk


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!