Találatok a következő kifejezésre: Kisfiam most 8 (41 db)

Mikortól számíthatok, hogy elkezdenek kibújni az első fogacskái a kisfiamnak (most 8 hetes)?

Körülbelül mennyi id? alatt bújik ki az összes? Hány fogat is jelent ez?

Legjobb válasz: Szia A kérdéseidet már megválaszolták teljesen jól így azt csak meg tudom erõsíteni. Nekem lassan 5 hónapos lesz a kislányom és már 2 hete kint van az alsó 2 foga

Szia A kérdéseidet már megválaszolták teljesen jól így azt csak meg tudom erõsíteni. Nekem lassan 5 hónapos lesz a kislányom és már 2 hete kint van az alsó 2 foga
Összesen 20tejfog vanés 2, 5-3éves korukra szokott az össes kinõne. persze kivételek itt is vannak! Mint ahogy az elsõ fogacska kibújásánál is. az én fiamnak 7 és fél hósan jött ki az elsõ foga, rá 3napra a második. 1évesen 12foga volt, most 22hósan 16!
Általában 6 hónapos kor körül kezdõdik és 2, 5 éves kor körülig tart a fogzás. De lehetnek nagy eltérések is (van olyan baba, akinek már 4 hónaposan, van, akinek csak 1 évesen bújik ki az elsõ foga.) Összesen 20 tejfog nõ.
Szóval ha elkezd dõlni a nyála, tömi a kezét a szájába és nyûgösködik, az még semmit nem jelent, csak hogy olyanja van:) Az enyém több mint egy hónapja csinálja ezeket és mindenki, hogy jön a foga, és ni, meg van duzzadva az ínye (hát én nem látom). Fognak semmi nyoma szerintem:) Most négy és fél hós.

A kisfiam márc.8-án lesz 4 hós, 3540 -el született, most 8 kg. Két napja nem szopizik rendesen lehet, hogy attól van, hogy adtunk neki egy kis almapépet és széklete is csak tegnap reggel volt utoljára? Nagyon aggódom .

Legjobb válasz: Ne aggódj! Nálunk is volt ilyen probléma, és még lesz is. Általában a különbözõ fejlõdési szakaszokban ilyen gondok. Én is adtam neki már 3,5 hós korában almát, sõt most már kap egy kis sütõtököt is. Amikor elöször adtam neki almát, õ is csak 2 nap után kakilt. Aztán kapott reggel is és este is egy negyed almát és után mindig szopizott, így viszont van rendesen széklete. 4 hónapos kisfiú anyukája

Ne aggódj! Nálunk is volt ilyen probléma, és még lesz is. Általában a különbözõ fejlõdési szakaszokban ilyen gondok. Én is adtam neki már 3, 5 hós korában almát, sõt most már kap egy kis sütõtököt is. Amikor elöször adtam neki almát, õ is csak 2 nap után kakilt. Aztán kapott reggel is és este is egy negyed almát és után mindig szopizott, így viszont van rendesen széklete. 4 hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató választ.

A kisfiam 2 évesen kapott bárányhimlő elleni oltást, most az új gyerekorvos mondta, hogy kellene neki még 1-et kapni. Most 8 éves. Kapott valaki így második oltást?

Korábban azt mondták, hogy 10 évente kell, akkor meg ráérnénk még vele. Egyébként óvodában biztos találkozott bárányhimlős gyerekkel, de nem kapta el.

Legjobb válasz: Az nincs valahol leírva, hogy mi a neve, mennyisége az oltóanyagnak, amit 2 évesen kapott? Ha az meglenne, akkor könnyen utána lehetne járni, hogy mikor jön a következõ. Ha 10 évig hat, akkor hülyeség lenne 6 év után beadatni.

Az nincs valahol leírva, hogy mi a neve, mennyisége az oltóanyagnak, amit 2 évesen kapott? Ha az meglenne, akkor könnyen utána lehetne járni, hogy mikor jön a következõ. Ha 10 évig hat, akkor hülyeség lenne 6 év után beadatni.
A kérdező hozzászólása: A kiskönyve most a dokinál van, mert a régi orvos nem írta be neki a Prevenárt, szerencsére a kartonján megvolt, ezt most pótolják, meg a többit, ha hiányzik még valami. Azt hiszem, hogy Varlirix volt a neve. Utánanézek, köszi!
Régebben csak egy oltást adtak, de kb. 2 éve változtattak a protokollon, és hivatalosan 2 oltás kell. Az én gyerkõceim már 2 oltást kaptak egymás után, viszont én úgy tudom, hogy ezután nem kell már újraoltani õket gyerekkorban. Én arra gondolok, hogy esetleg a rendelõtökben most jutottak el oda, hogy átnézték a korábban oltott gyerekek kartonjait, és szépen sorban mindenkit behívnak a második oltásra.
Szerintem nem éhes, csak cicire vágyik + a közelségedre. Próbáltad, hogy nem szoptattad meg egybõl?
Nálunk is így volt. Aztán egy idõ után, maga tologatta helyére a cici-evést. Én, amikor csak közelségre vágyott az üres, vagy félig teli cicit adtam oda és csak a rendes étkezésre kapott teli cicit. De a nagy változást a hozzátáplálás hozta meg. Most meg már csak az összebújás végett cicizik. Ja igen, és még mindig nem alussza át az éjszakát, mindig van valami...fogzás, mozgás fejlõdés, cicizhetnék...20hós anyukája
Hasonló, de azért néha kibírta a 1, 5-2 órát :) Rengetegett szopizott, ez a súlyán is meglátszott, nagyon gyorsan fejlõdött. Nálunk is a kóstoltatás (néhány kanál almalé is sokat számított nála), majd a hozzátáplálás hozott változást, 5 hónaposan. Most 7 hónapos, a tízórai gyümölcs, az uzsonna fõzelék, a többi szopi. Így a nappalok elég jól alakulnak és már tudunk normálisan sétálni, vagy rokonokhoz/barátokhoz menni, utazni, nem eszik 2 óránként. De az éjszakák....pfff...hát alig alszunk. Egyszerre megtanult ülni, mászni, most mindenáron állni akar, bújik a 2 alsó foga, szóval rengeteg ok a cicizésre :) Szerintem nincs veletek semmi gond :) Majd ha nõ még, erõsödik, nem alszik el közben még többet tud kiszívni, lehet, már akkor javul a helyzet. Csak kitartást tudok kívánni és türelmet, tudom, min mentek át! (hiszen az éjszakák még mindig nálunk is elég mozgalmasak....) Lesz ez jobb is :)
Egyetértek mindenkivel aki elõttem szólt :) Ami még eszembe jutott az az hogy biztos van elég tejed?
8 hetesen nagyon fiatalka még, normális ha egész nap rajtad és a melleden lógna, hiszen még most szokja a külvilágot. Ha nagyon elvágyódsz otthonról, amit teljesen megértek, próbáld meg megtanulni kendõben/ karikáskendõben szoptatni és akkor tiétek a világ:) !
A kérdező hozzászólása: Próbáltam, hogy nem tettem mellre egybõl, de maximum fél órával toltam el az étkezést. Tejem meg van bõven :) Köszönöm a válaszokat!

8 hetes a kisfiam. Most akarom elkezdeni szoptatni. Eddig kulonbozo okokbol lefejt tejcit kapott uvegbol. Szerintetek sikerulni fog? Barmilyen tanacsot szivesen vennek!

Legjobb válasz: Szerintem, ha van jó sok tejed és könnyen jön, akkor sikerül. Nálunk is eleinte üveg és cici volt, de amikor beindult rendesen a tej, akkor már nem volt gond a cicivel egyáltalán. Sok sikert és ne add fel 1-2 nap alatt. :)

Szerintem, ha van jó sok tejed és könnyen jön, akkor sikerül. Nálunk is eleinte üveg és cici volt, de amikor beindult rendesen a tej, akkor már nem volt gond a cicivel egyáltalán. Sok sikert és ne add fel 1-2 nap alatt. :)
Kitartást kívánok, persze lehet, hogy nehéz lesz visszaszoktatni, de nem lehetetlen. Ha semmiképp nem sikerül elkapatni vele a cicit, akkor próbálkozz bimbóvédõvel, az némileg hasonít a cumira (ha azzal meg nem tud annyit enni, akkor utána még mindig athatsz neki lefejt tejet cumisüvegbõl), aztán próbáld meg azt is elhagyni. Sok sikert!
Ha cumisüvegbõl kapta akkor nem biztos, hogy sikerülni fog. Nem nagyon szokták ajánlani az anyukáknak, hogy cumisüvegbõl etessenek, egészen addig míg el nem kezdik a hozzátáplálást, mert a gyereknek összehasonlíthatatlanul könnyebb cumisüvegbõl ennie, mint cicibõl és nem fog azért szenvedni a cicivel, mikor már nagyon jól tudja, hogy könnyebben is hozzá tud jutni a tejcihez. Én még nem láttam olyat, hogy sikerült volna, de nagyon remélem, hogy neked részed lehet a szoptatás élményében és sikerülni fog!
Szerintem nem reménytelen. Én a lányomat szülést követõen 2 hétig szoptattam, majd lett egy mellgyulladásom (hajlamos vagyok sajnos rá), így hozzátáplást kellett csinálni cumis üvegbõl. Mikor jobban lettem akkor visszatértünk, de sajnos nem gyógyult a dolog ezért nyitni kellett, így egy teljes hónapig nem kapott cicit. Miután rendbe jöttem visszatértünk a cicihez és mintha mi sem történt volna tette a dolgát. 2 éves koráig nem kapott mást mint cicit, semmit nem fogadott el, így is húsosabb volt, mint a társai. Végül 4 és fél évesen hagyta el a cicit (nem magától :/). Ha van tejed, szerintem tényleg nem reménytelen.
Pont ennyi idõs volt a kislányom, mikor el tudtam kezdeni szoptatni (bimbóvédõvel, mert sajnos a befeléforduló mellbimbóm IS közrejátszott, hogy nem tudtam szoptatni, fejtem, és mellette kapta a tápszert.) 3 és fél hónapos koráig "tudtam" szoptatni (mivel megszokta a cumit elõtte, ezért a mellemen üvöltött, sírt sokszor, mert nem jött úgy, ahogy a cumiból), meg mondjuk nekem nem is volt sok:-/ Aztán már jelentéktelen mennyiségek... Ha van tejed rendesen, akkor lehetséges, hogy nagyobb sikerrel jársz.

Lehet segíteni a lustaságon? Kisfiam most lesz 8 hós de még mindig nem kúszik, nem is ül, nem is mászik és inkább sírva fakad ha el szeretne érni valamit / jutni valahova, mint megprálja magától. Mit tegyek?

Legjobb válasz: szerintem hagyd hogy a maga tempójában haladjon. Ne ess kétségbe, mindent be fog pótolni pillanatok alatt. Egy ismerõs kislány 1 évesen még nem állt fel, egy hét múlva nemhogy felállt, de el is indult. A babák ezt jobban tudják, ne siettesd. Ja, esetleg mászkálj te is négykézláb néha mellette :-)))) komolyan mondom!

szerintem hagyd hogy a maga tempójában haladjon. Ne ess kétségbe, mindent be fog pótolni pillanatok alatt. Egy ismerõs kislány 1 évesen még nem állt fel, egy hét múlva nemhogy felállt, de el is indult. A babák ezt jobban tudják, ne siettesd. Ja, esetleg mászkálj te is négykézláb néha mellette :-)))) komolyan mondom!
1. vagyok. Ne érezd magad rosszul, az okosok meg hadd mondják, le se sz..d õket :-))) Menni fog, csak benne kell biznod, senki másban, és ez mûködni fog, úgy látom! Biztosan gyorsan fog pótolni, lehet, hogy már holnap, vagy ma?! Kitartás!
szerintem sokat legyél vele, biztasd, simogasd. A lustaságon segíthetsz fejlesztõ foglalkozásokkal, pl, gekko vagy dsgm vagy úszással vagy az is rettentõ serkentõ lehet, ha elviszed jó sokat hasonló korú gyerekek közé pl. baba klubbokba. Hogy megnyugodj érdemes szerintem lépned. A gekkoban a felmérés ingyenes, utána pedig át tudod gondolni merre indulj vagy kell-e egyáltalán tenned valamit, hogy jobban motiváld a gyermeked.
A kérdező hozzászólása: Aranyos vagy, köszi a kedves szavakat! Szoktam mászkálni próbálgatok mindent. Valahol a szívem mélyén én is úgy gondolom, hogy majd az õ saját kis tempójában meg fog szépen mindent tanulni. Csak tudod, olyan sok 'az én gyerekem már ez meg az én gyerekem már az' stb. Ilyenkor kicsit kakául érzem magam... Még1x KÖSZI!!!
A kérdező hozzászólása: köszi :) a gekko amúgy csak akkor ingyenes, ha utána be is iratkozunk. amúgy megnéztem most a gekko oldalát és végülis egyáltalán nem vagyunk lemaradva. Jó, hogy említetted ezt, köszi!

A férjem nem ragaszkodik a gyerekéhez, most 8 hónapos a kisfiunk, nem foglalkozik vele, nem fürdeti, szóval nem érdekli a kicsi. Hogyan vehetném rá erre?

Pedig ö akkarta nagyon. Õ nevelö szülöknél élt. ez lehet az oka?mivel vegyem rá hogy foglalkozon a kicsivel?

Legjobb válasz: Nem te vagy az elsõ akitõl ugyanezt a problémát hallom. Szerintem a férjed még nem barátkozott meg az apa szereppel. Egészen más gyereket akarni, majd apának lenni. Adj neki idõt! Ne eröltesd rá a gyereket! Ha nem akar vele foglalkozni, akkor hagyd egy kicsit. Csináljatok közös programot. Vigyétek el a kicsit pl. Állatkertbe, stb. És foglalkozz vele is minél többet. Lehet, hogy az a baj, hogy úgy érzi, õ már nem olyan fontos, és a kicsit hibáztatja ezért! Ne keseredj el, támogasd õt, légy mellette, és adj neki idõt! Minden helyre fog jönni.

Nem te vagy az elsõ akitõl ugyanezt a problémát hallom. Szerintem a férjed még nem barátkozott meg az apa szereppel. Egészen más gyereket akarni, majd apának lenni. Adj neki idõt! Ne eröltesd rá a gyereket! Ha nem akar vele foglalkozni, akkor hagyd egy kicsit. Csináljatok közös programot. Vigyétek el a kicsit pl. Állatkertbe, stb. És foglalkozz vele is minél többet. Lehet, hogy az a baj, hogy úgy érzi, õ már nem olyan fontos, és a kicsit hibáztatja ezért! Ne keseredj el, támogasd õt, légy mellette, és adj neki idõt! Minden helyre fog jönni.
szia!egyet értek az elõttem szólóval! nekünk 2 gyerekünk ven de eleinte az én férjem sem igazán tudott mit kezdeni vele.aztán mikor elkezdett menni beszélni már egyre többet játszott vele és szívesen füdöttek együtt.most a nagyobb 3 éves és elválaszthatalanok az apjával.a kicsi 5 hónapos és vele még nem igazán tud mit kezdeni azon kívûl hogy felveszi de ha sír nem tud mit kezdeni vele.jó ötlet a közös program és ne hanyagold el magad és a férjed sem!!!
Még kicsi a gyerek, ebben a korban az apukák még nem igen tudnak vele mit kezdeni.Majd ha már totyog, vagy kimondja, hogy apa.vagy csinálj közös programokat, vigyétek sétálni a kicsit, közös vásárlás, vagy menj egyedül addig õt hagyd a babával othon.Aztán lehet kicsit bestresszelt, hogy vajon õ jó apa lesz e.Legjobb ha leülsz, kifaggatod és megbeszéled vele, ha kell megnyugtatod.

Kisfiam most lesz 8 hónapos, napközben nehezen alszik el, bármit teszek, nem jó neki, kb. fél, 1 óra kell, mire álomba merül, addig hisztizik, ordít, az esti alvással nincs gond. Mit tegyek?

miért csinálja ezt?mikor tudom hogy álmos...

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy jön a foga? Egy kicsi sok ok miatt sírhat. Nem lehet, hogy fél, magányos, stb? Szerintem jó megoldás lehet, ha veszel egy hordozókendõt, abba teszed bele, és úgy végzed a mindennapos dolgaidat. Így veled van, érez téged, ez megnyugtja, és tudod végezni a dolgodat is. Vagy játsz le neki megnyugtató zenéket. A sírásnak mindig oka van. Rá kell, hogy gyere! De ez idõ kérdése.

Nem lehet, hogy jön a foga? Egy kicsi sok ok miatt sírhat. Nem lehet, hogy fél, magányos, stb? Szerintem jó megoldás lehet, ha veszel egy hordozókendõt, abba teszed bele, és úgy végzed a mindennapos dolgaidat. Így veled van, érez téged, ez megnyugtja, és tudod végezni a dolgodat is. Vagy játsz le neki megnyugtató zenéket. A sírásnak mindig oka van. Rá kell, hogy gyere! De ez idõ kérdése.
Ahogy nõ a gyerek, nõ az ébrenléti idõszak is náluk.Kb 8 hónaposak voltak az enyémek is mikor kezdtem a délelõtti alvást egy fél órával kitolni, 10 hónapos koruktól márcsak ebéd után tettem le õket, akkor aludtak két órát, utánna estig bírták.nemtudom végig alussza e az éjszakát, reggel mikor kel, és mikor akarod letenni napközbe.Lehet, hogy tényleg nem álmos õ még.próbáld meg késõbb letenni.

Csak az én kisfiam ilyen? 2, 5 éves múlt a kisfiam és most pár napja nem akar aludni délben! Reggel 8 körül ébred és általában 1 óra körül szoktam letenni aludni.

Pár napja kitalál mindent csak aludni ne kelljen! Ez csak egy átmeneti dolog vagy ennyi az alvásigénye? Félek mert nemsokára kezdi az ovit és ott pedig aludnia kell!!

Legjobb válasz: en nem eroltettem, viszont durva megvonasokat alkalmaztam (no cumi, no mese, no anya) azota is van hogy nem tud aludni (pl ma egy ora szenvedes utan aludt el), de a szandek erosen megvan benne. (es ket orat aludt ahhoz kepest, en ebresztettem fel) mindenkinek vannak ilyen napok, de jot tesz neki az alvas (2.5 eves koraig nem aludt, augusztus ota van alvos koranfekvos korankelos napirendunk (koranfekves 9 ora, korankeles 8 ora, es deli alvas, ami nem volt eddig), es sokkal jobb minden. valoszinuleg ugy sikerult ra atallni, hogy benne is megvolt az igeny, addig eleg szornyu volt mindenkinek (ejfelkor fekudt, 11kor kelt, napkozben nem aludt)

en nem eroltettem, viszont durva megvonasokat alkalmaztam (no cumi, no mese, no anya) azota is van hogy nem tud aludni (pl ma egy ora szenvedes utan aludt el), de a szandek erosen megvan benne. (es ket orat aludt ahhoz kepest, en ebresztettem fel) mindenkinek vannak ilyen napok, de jot tesz neki az alvas (2.5 eves koraig nem aludt, augusztus ota van alvos koranfekvos korankelos napirendunk (koranfekves 9 ora, korankeles 8 ora, es deli alvas, ami nem volt eddig), es sokkal jobb minden. valoszinuleg ugy sikerult ra atallni, hogy benne is megvolt az igeny, addig eleg szornyu volt mindenkinek (ejfelkor fekudt, 11kor kelt, napkozben nem aludt)
Csak azt tudom írni, hogy ugyanez van nálunk(jun 7. fiú).8-ig alszik ebéd után nagyon ritkán alszik.Este ha nem aludt napközben, akkor 7, 30-kor altatom, ha aludt, akkor 8, 30-kor.A védõnõ szerint még kéne aludnia napközben.Ha nem is alszik, akkor is csendes pihenõzzünk.Avval nyugtatom magam, hogy amikor ovis lesz, akkor úgyis korábban kell ébrednie és fáradt lesz, így aludni is fog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Nálunk is elég erõsen tud tiltakozni! Mondjuk õ nem nyügös, hogy ha nem alszik de ilyenkor már este 8-kor alszik! Én is szerintem be fogom vezetni hogy reggel fel fogom ébreszteni elõbb egy kicsit és akkor talán elalszik délben!
A lányom kétéves alig múlt, amikor teljesen leszokott a délutáni alvásról. Ha véletlenül elaludt (pl. kocsiban) akkor este képtelen voltam éjfél elõtt lerakni. Azóta nem erõltetem, így este nyolc-fél kilenc körül alvás van, reggel nyolcig kb.
Szia! Az én fiam sem alszik 2 hónapja itthon, az elején még a bölcsiben aludt, aztán már ott sem.Szépen fekszik, nem zavarja a többieket, amikor itthon van inkább rajzol, kirakózik, erõszakkal nem hagyhatom az ágyban:) !

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!