Találatok a következő kifejezésre: Kisfiam lassan hónapos (35 db)

Kisfiamnak 8 hónapos korára, viszonylag gyorsan kibújt hat foga.13 hós lesz lassan, azóta egy sem jött. Rendjén van ez így?

Legjobb válasz: Rendjen,nincs ezzel semmi gond.Az en fiamnak 10 honaposan 2 foga jott ki,aztan 15 hosan a masik ketto.utanna honapokig semmi,dokino mondta ha 2 eves koraig nem jon tobb fog akkor vigyem vissza.De kb 20 honapos koraban beindult a fogzas kb 8 foga jott egyszerre,de semmi tunet nyugosseg vagy ilyesmi nem volt.

Rendjen, nincs ezzel semmi gond.Az en fiamnak 10 honaposan 2 foga jott ki, aztan 15 hosan a masik ketto.utanna honapokig semmi, dokino mondta ha 2 eves koraig nem jon tobb fog akkor vigyem vissza.De kb 20 honapos koraban beindult a fogzas kb 8 foga jott egyszerre, de semmi tunet nyugosseg vagy ilyesmi nem volt.

Mikor tanult meg járni a babád egyedül? Kisfiam lassan 15 hónapos kapaszkodva jár mászik, ha elengedem a kezét leül, de igazán nem is szereti ha fogom a kezét. Mikorra kellene megtanulnia járni?

Legjobb válasz: 14 hónaposan már tudott egyedül menni. Bár még kicsit ingatag volt. :) Passz (pasi vok, nem olvastam a "szakirodalmat")

14 hónaposan már tudott egyedül menni. Bár még kicsit ingatag volt. :) Passz (pasi vok, nem olvastam a "szakirodalmat")
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat õ is kis óvatos azt megfigyeltem nála :) )
A lánykám elsõ szülinapján tartottunk itt kb, amit leírsz, aztán a 12 hónap vége felé már nagyon bénácskán, de elindult maga. 13 hónapos volt már bõven, mikor már tényleg stabilan járt, és utcán is le mert szállni sétálgatni. 18 hónapos korig kellene egyébként megtanulnia, de az szerintem tuti meglesz, ne aggódj, innen már lehet nagyon hamar is tud alakulni a dolog, lehet hogy már holnap, ki tudja :) Próbáld csalogatni magadhoz, hátha összeszedi egyszer a bátorságát...mind úgy kezdik :)
9 hónaposan tekert végig a bútorok mellett, de ez nem számít, ez nem járás. a járás az, amikor teljesen egyedül megtesz 2-3 lépést legalább. Sokan a bútor mellett egyet lépésre is azt hiszik, innentõl már mondhatja, hogy tud járni a gyereke, de gyógytornász szerint az önálló, pár lépéses, nem kapaszkodós számít csak. a lányom ezt 11 hónaposan csinálta elõször, lépett kb 4-5öt majd leült és inkább mászott tovább. Mindezt napi többször
A fiam kb. 10, 5-11 hónapos kora óta megy kapaszkodva, eddig nem engedte, hogy megfogjuk a kezét, mert akkor egybõl leült. Egy pár napja engedi, hogy úgy "járkáltassuk", hogy fogjuk a kezét, de csak pár lépést. Anyósom szerint nála megtett 2 lépést kapaszkodás nélkül, utána megismételte, de azóta nem kezdett még el járni. Nagyon óvatos típus, még nem tud egyedül, kapaszkodás nélkül állni (mármint bármeddig vagy hosszú ideig), de gyakorolja. Ja, 9-én lesz 13 hónapos. Õ sosem siette el a mozgásfejlõdés szintjeit. De állítólag az a jó - egészséges - ha minél tovább mászik. Mindenesetre ne aggódj! Jó úton halad a babád, csak neki ilyen a ritmusa.
13 hónaposan kezdett járni a kislányom. 18 hónaposan "kell" járnia.
A lányom 11 hónaposan indult el egyedül, a fiam 9 hónaposan.
13 hósan már egyedül, stabilan járt.
18 hónapos koráig kell járni tudniuk a babáknak. Az én fiam 9, 5hónaposan indult el.
11, 5 hónaposan indult el a fiam, 9 hónaposan a lányom(9 hónapos szülinapján)
Az enyém 10 hónaposan kezdett el egyedül járni. Azt nem tudom, hogy mikor "kell". A védõnõ nem mondott semmit?
A legnagyobb 9 hónaposan, a másik kettõ 12-13 hónaposan. De ez babafüggõ.
20 hónaposan kezdtem járni.

Kisfiam lassan 3 hónapos, és még mindig sokat tüsszög. Miért? Megfázva nincs, nem beteg.

Legjobb válasz: Az én babám is tusszogott, náthás is volt pár honaposan (vízszeru folyás volt), de az orvosunk (aki egyben gyermekallergologus is, tehát megbízok benne) azt mondta, ilyen van, tisztulnak még a légutak. Persze, semmi más baja nem volt - sem láz, sem a torka, így valoszinuleg igaza volt.

Az én babám is tusszogott, náthás is volt pár honaposan (vízszeru folyás volt), de az orvosunk (aki egyben gyermekallergologus is, tehát megbízok benne) azt mondta, ilyen van, tisztulnak még a légutak. Persze, semmi más baja nem volt - sem láz, sem a torka, így valoszinuleg igaza volt.
A kérdező hozzászólása: Növény, állat nincs a szobában, por is kevés, tehát nem hinném, hogy allergia.Igen én is arra gondoltam, hogy még tisztulnak a légutak nála, és ezért.Köszönöm a gyors válaszokat!
Nem lehet, hogy allergiás vmire? Por, állatszõr, növény?
Lányom lassan 9 hós, de még mindig sokat tüsszög. Nem hiszem, hogy ez baj lenne, beteg sosem volt, még hõemelkedése sem volt soha. Vidám, kiegyensúlyozott lányka:-) Szeritnem ha nincs semmi más baj, ez nem gond:-)
enyém is sokat tusszog pedig nem beteg..
A kisbabak nem veletlenul tusszognek sokat. Mivel ok meg nem tudnak orrot fujni, ezzel tisztitjak ki a nozijukat.


A kisfiam lassan 14 hónapos és még mindig nem mondott egy értelmes szót sem, pedig amúgy minden másban nagyon érett és okos a korához képest. Ez normális? Mással is volt ilyen?

Legjobb válasz: unokaöcsém 2 éves múlt pár hete, és alig-alig beszél, viszont õ is érettebb, ügyesebb... ebbõl azt vonom le, hogy míg más gyerkõc már beszél, addig ezt-azt nem csinál olyan ügyesen. majd fog beszélni õ is, nem szabad erõltetni, csinálja a maga tempójában :)

unokaöcsém 2 éves múlt pár hete, és alig-alig beszél, viszont õ is érettebb, ügyesebb... ebbõl azt vonom le, hogy míg más gyerkõc már beszél, addig ezt-azt nem csinál olyan ügyesen. majd fog beszélni õ is, nem szabad erõltetni, csinálja a maga tempójában :)
Öcsém másfél évesen szólalt meg, pedig nincs semmi baja.
ez minden babánál más, van aki csak 2 éves kora után szólal meg.azt mondják aki a mozgásfejlõdésben elõrébb tart, az késõbb kezd el beszélni.lehet benne vmi, mert 12 hónapos kisfiam 8 szót mond, 10 állathangot utánoz.Járni viszont még nem jár önállóan, 6 lépés után fenékre huppan.Szomszéd kislány 10 hónaposan már szaladt, 18 hónapos, és csak azt mondja hogy:hinta, kutya...
Az en fiam masfel eves a heten. O is okos, ertelmes, elmutogatja h mit akar, szoval teljes mertekben megerteti magat, megse beszel meg :(
mi egyeb mas okokbol jarunk gyermekneurologushoz es ott felhoztam ezt a beszed temat, .azt mondta 14 honaposan teljesen normalis a gugyoges, meg nem feltetlenul kell teljes szavakat mondania :) mi meg az alapoknal jarunk: baba, mama, papa, anya, de, nem, bu (busz) , nem. hat ennyi :) meg nem aggodok. mozgasfejlodesben o is gyorsabb volt. most mindenki azt varja h beszeljen a babaja aztan honapok mulva egy kis csendre vagyunk majd :) :)
A kérdező hozzászólása: De nekem ennyit se mond :((((.... Semmit.

Mikorra javult a refluxos babatok allapota? Az en kisfiam 7 honapos, es egy heten 2-3szor is hanyik. Gyogyszert irt fel a gyerekorvosunk. Lassan hizott, talan eppen emiatt, most 7200 gram.

Legjobb válasz: Nálunk fél éves korában megszünt. Tápszeres a pici v. anyatejes? Általában az anyatejeseknél tovább megmarad.

Nálunk fél éves korában megszünt. Tápszeres a pici v. anyatejes? Általában az anyatejeseknél tovább megmarad.
A kérdező hozzászólása: tapszeres baba
A lányomnál a mozgásfejlõdéssel együtt javult a helyzet. Mikor már ült és állt sokkal jobb lett, tehát olyan 8-9 hónapos korában. 1 éves koráig még elõ-elõfordultak bukások, de már nem hányt és nem volt semmi extra tünete akkor már. Utána teljesen elmúlt.
Milyen tápszert eszik? nálunk a humana baby fitt plusz AR-es vált be. Elsõ voltam

Nagy baj, ha 3 hónapos kora óta nem volt csípőszűrésen/vizsgálaton a kisfiam? Lassan 2 éves.

Olvasgattam a neten, onnan jött a gondolat, hogy megkérdezzem. Sajnos beteg kislányról olvastam éppen, aki izomsorvadásos betegségben szenved... Ett?l függetlenül több helyen olvastam, hogy 15-18 hónapos korukban viszik a babákat csíp?vizsgálatra. Hát én nem vittem.

Legjobb válasz: Legtöbbször azokat hívják vissza kontrollra, akinél baba korban kötött volt a csípõ. Ha nálatok már akkor sem volt gond, nem kell / kellett mennetek.

Legtöbbször azokat hívják vissza kontrollra, akinél baba korban kötött volt a csípõ. Ha nálatok már akkor sem volt gond, nem kell / kellett mennetek.
Nekem nem mondta senki vinni kéne. Megnézték és azt mondták, nem kell többet vinni. Gondolom akkor szóltak volna, hogy vigyem. De se a háziorvos, se az oviban, se csípõszûrésen nem mondták egyik gyereknél sem, hogy vissza kéne még vinni.
Nálunk akkor kell visszavinni a gyerkõcöt az ortopédiára, amikor már önállóan jár. Aztán pedig, amikor közösségbe kerül, megnézik kell-e esetleg gyógycipõt hordania, stb.
6 hetesen voltunk vizsgálaton, majd controllra kellett visszamenni. A csípõjével minden rendben volt, de nálunk is az a "szokás", hogy ha elindul, ismét ajánlott controllra menni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igazából rémlik, hogy azt mondta anno az orvos, aki a csípõszûrést csinálta, hogy akkor vigyük vissza, ha már önállóan jár. Én ezt elmulasztottam. Bár emlékszem, hogy kértem beutalót ortopédiára vagy fél éve... de valahogy mégsem mentem vissza vele. :( Remélem nem lesz baja a butaságom miatt.
3hónapos korig valahol elõször, utána ha önállóan jár, és majd ha oviba megy, nekem ezt mondta a dokinéni.

6 hónapos kisfiam lassan egy hete nem akar este enni. Javaslatok?

Esténként tápszert szokott enni, de mostanában semmi sem kell neki este a teán kívül. Már csak reggel este eszik tápit. A tápszert nem tudjuk lecserélni, mert AR-t kap. Mit javasoltok? 4 evés kevés egy ennyi id?s babának, nem? (most jött ki az els? foga, esetleg ez is közrejátszhat?)

Legjobb válasz: ha nem kéri, nem kéri. Ha éhes lenne, kérné. egyébként igen, lehet a foga miatt...

ha nem kéri, nem kéri. Ha éhes lenne, kérné. egyébként igen, lehet a foga miatt...
Ha nem kéri akkor miért kell beletuszkolni? Ha rendesen gyarapszik a súlya akkor fölösleges aggódni. ha megáll akkor pedig inkább napközben adj neki egy picit többet. Jobb, mintha akarata ellenére etetnéd.
A kérdező hozzászólása: Persze, beletuszkolni nem akarom, csak furcsa, hogy egyik napról a másikra elhagyta a vacsorát. (200 ml-t szokott vacsizni)
Érdekes, amit írsz, mi pont így vagyunk pár napja, az én kislányom is fél éves. Én is a fogára gondolok, bár neki a két alsó már kint van régóta, de lehet, hogy valahol máshol bújik.
Tudtok cserélni tápszert, mert AR-bõl is van több féle. Mi lassan a 3. fajtára fogunk átállni, mert azt még 1 éves kor után is felírhatja a dokinéni. Esetleg próbáld másik cumisüvegbõl. Mi reggel a MAM szelepest használjuk, de este már csak abból hajlandó meginni a kislányom, amibõl napközben a vizét issza. Próbálj bele egy kis kakaót tenni. De tényleg csak egy kicsit. És vigyázz vele, mert szorulást csinálhat. Vagy egy kis cukrot. Vagy nagyobb lyukú cumival.
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)

A kisfiam lassan 21 hónapos és minden éjszakánk maga a pokol. Mit tennétek a helyemben?

Segítsetek! Még egy éjszakát sem aludtunk végig, bár 3 hónapos kora körül volt 1-2 estben hosszabb alvása (6-7 óra) egyhuzamban. Azóta egyre rosszabb a helyzet. Sokáig arra gondoltam, hogy a fogával kínlódik, de már kint van minden olyan foga ami számításba jöhet. Minden éjjel többször felébred és több órán keresztül ébren van, nem tud visszaaludni. Tudom, hogy nem helyes, de adok neki ilyenkor tápszert és teát, azért, hogy aludjunk már végre. Borzasztó fáradt vagyok állandóan, mert mostanában jó, ha 3-4 órát sikerül aludnom mellette. Mit csináljak???

Legjobb válasz: Szerintem nem baj, ha adsz Neki enni. Lehet, hogy pont azért ébred, mert megéhezik. Ha így sikerül visszaaltatni, mehet bátran a tápszer és a tea. Így sem alussza végig az éjszakát?

Szerintem nem baj, ha adsz Neki enni. Lehet, hogy pont azért ébred, mert megéhezik. Ha így sikerül visszaaltatni, mehet bátran a tápszer és a tea. Így sem alussza végig az éjszakát?
Én lányom is néha felébred és inni kér, ilyenkor adok neki vizet és alszik is tovább. Délutánonként egyébként mennyit alszik? Lehet ha lerövidíted a délutáni alvást jobban fog este aludni.
Nem értek egyet a védõnõddel. Ha éhes, nyugodtan készíts neki tápszert! Add neki, de ne beszélgess vele, max. egy-két szót nagyon halkan, lámpát ne kapcsolj, csak pici fény, és suttogás. Lehet, hogy ha minél elõbb megkapja a tápszert és nem zökken ki az álmosságból, akkor hamar visszaalszik. Nyugodtan adj neki enni, ha még igényli!!!
Külön szobában alszik? Lehet olyan szorosan kötõdik, hogy a közelségedre vágyik, nem tud egyedül lenni, esetleg fél. Mi sokáig egy szobában aludtunk a picivel - sõt eleinte szülõi ágyhoz kapcsolható babybay ágyat használtunk -, és ez nagyon egyszerûvé tette az éjszakákat, bár õ is többször felébredt.
Fene essen az okostojás védõnõkbe, ha éhes vagy szomjas, óránként ébred, és nem fog hozzászokni az éhségérzethez, hogy abbahagyja.. nem egy bababarát védõnõ, ha ez 20 hónapig nem megy, csak nincs igaza.
5kg fölött a gyereknek nincs szüksége éjszakai etetésre... Miért, 4800 grammnál még ehet a baba, de ha ezt eléri, ne egyen? Van, aki már 1-2 hónaposan ekkora, akkor éjjel ne egyen? Nevetséges érv:) )
Eleget vacsizik lefekvés elõtt? Szomjúság is lehet az ébredés oka. Nappal mennyit alszik? Ha túl sokat, az se jó, mert nem fárad ki eléggé estére. Doki-védõnõ mit mond? Alváslabor?
5kg fölött a gyereknek nincs szüksége éjszakai etetésre...még felnõttnek se javasolják hogy este 9 után egyen....nem hogy egy 21hónaposnak....amúgy meg ami az én tippem, hogy elege van a tápszerbõl és szeretne valami mást enni. a kakaót nem javaslom élénkítõ hatású, meg hát az is kérdés, hogy milyen teát adsz neki, milyen szokások szerint altattad kicsi korában. Ha gondolod írj privit akkor jobban tudok segíteni :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon-nagyon köszönöm a tanácsaitokat. Ma éjszaka a kicsit hûvösebb hõmérséklettel próbálkozom és megpróbálok minél kevesebbet bemenni hozzá. Aztán meglátjuk.... Én is szoktam párásítót használni a szobájában, de este miután elalszik, kikapcsolom. Szerintetek egész éjjel kellene???
Hogyan próbáltátok a Sedatifet egy évvel ezelõtt? Én ismét megpróbálnám azt a helyedben. Közvetlenül lefekvés elõtt és közvetlenül felkelés után kell 1-1 szemet elszopogatni, vagy ha még nem tudja, akkor összetöröd, pár csepp vízben feloldod, és azt megitatod vele. Elvileg pár napon belül hatnia kellene. Ha javul a helyzet, akkor másfél-két hétig maradhat a két szem, majd másfél-két hétig 1 szem, közvetlenül lefekvés elõtt. Utána elhagyható a tabletta.
A kérdező hozzászólása: Úgy emlékszem, hogy 2 szem Sedatifet adtam neki este és reggel, és ha jól tudom, sem elõtte sem utána nem ehetett és nem ihatott. Akkor nem használt, de lehet, hogy azért, mert egyûtt adtam más homeós gyógyszerrrel (Chamomilla, Viburcol). 14:26-os. Egy kicsit vigasztal, hogy van sorstársam. Én is elrontottam azzal, hogy minden nyikkanására berohantam, de most azt próbálgatom éppen, hogy csak akkor menjek be hozzá, ha nagyon muszáj. Nem tudom, sikerül-e. Az alvásvizsgálattal még várok, mert idegen helyen amúgy sem tud elaludni, tehát elképzelésem sincs, hogy lehetne nála megvalósítani.
A kislányom 20 hónapos és szintén gondjaink vannak. Este nagyon nehezen alszik el, általában 10 óra felé. Vannak kimondottan nyûgös éjjelek, de most azt írom le, ami általában van: Szóval 10 felé elalszik nagy nehezen, aztán olyan 2-3 órakor kel. Konkrétan kéri a tejet. Nem sokat iszik meg, kb 1 dl-t. Azért kezdtem el odaadni neki, mert egy vékony, rosszul evõ kislány és legalább ez a gyomrában van. Innentõl újra alszik tovább, legalábbis általánosságban. Napközben jól alszik. Ezt a homeós bogyót és is kipróbálom neki.
Az nem lehet, hogy melege van? Tudom, hogy ez elég egyszerû feltételezés, de sokszor a legkézenfekvõbb dolog mûködik. Az én kisfiam csak 19-20 fokban tud aludni, bodyban zokni nélkül. Az is lehet, hogy nem jó a matrac az ágyában, vagy túl sok a játék körülötte, túl sok inger éri. Akár illat, öblítõ? Nekünk a párásító gép is bevált, azóta végig alussza az éjszakákat amióta azt használjuk. Talán jobban kap levegõt.
Ez egy állandó téma. A nem, vagy nem megfelelõ alvás. Szerintem túlszarozzuk ezt a dolgot. Én is minden nyikkre, nyakkra rohantam be. Örültem ha két órát tudtam aludni. na, aztán elég volt, hagytam sirni. igen, egy elvetemült, õrült anya vagyok! lehet megkövezni. és igenis egy óráán vagy annál tovább is hagytam. és azóta mi változott?egyszer!!!! egyetlen egyszer kel fel a gyerek!!!!!! Ennek 4 hónapja. lehet levonni a következtetést. én azóta alszom 8 órát is!!ennyit az egész családnak megért. A gyereknek is. mert azótA visszaalszik és kipihent.
végre valaki mellettem van. XD milyen fura, hogy nekem a gyerek 6hetes kora óta nem volt álmatlan éjszakám és az elõttem szoló anyuka babája is csak 1x kel fel. Persze biztos csak a szerencse...:)
Nagyon sajnalom, hogy ilyen gondokkal kuzdesz. Lehet, hogy nem is rossz gondolat egy alvasszakerto felkeresese. Neki is, neked is szuksegetek van normalis ejszakai pihenteto alvasra. Nalunk a lanyom 6 hetes kora ota ataludta az ejszakat, a fiam mar 11 honapos, es tegnap volt eloszor, hogy 8-4.30-ig aludt egyhuzamban. Edddig 11-01 kozott mar megebredt. Szerencsere ot vissza lehetett tenni. Ja, mindket gyermekemmel ugyanugy csinaltam az esti lefektetest .... szoval gyerektol is fugg.
Nálunk hasonló a helyzet, de szerencsére csak hetente egyszer-kétszer van, hogy órákig kukorékol. Szerencsés, akinél a baba egy óra sírás után megnyugszik, az én lányom 20 perc alatt magánkívül, az ájulás határán üvöltött, komolyan gondolkodtam, hogy hideg zuhany alá tartom, utána sokáig tartott megnyugtatni. Szerintem ez tényleg csak szerencse, és a gyerek természetének függvénye. Bocs az offért, de kíváncsi vagyok, milyen tapasztalatok vannak még.
Szia nem olvastam végig a sok írást ugyhogy ha véletlenül az irom, amit már írtak, akkor bocsánat. a fiad mindig egy idõben ébred? Próbáld ki nála, hogy ha pl 2kor szokott ébredni, hogy megzavarod az ébrenlét-alvás idejét, és ébreszd fel 1órakkor. Egyébként napközben alszik? sokat? egy ekkora fiunak már rendesen kellene aludnia nappal és éjjel is. sajna unokatesómnak is ilyen volt a kislánya, és nem akarlak riasztgatni, de most 6éves, és pszichológushoz járnak vele, mert alvásproblémás lett. Õ mondjuk 4éves korági 2óránként üvöltve ébredt, utána kb 3óránként... pedig szeretik, odafigyelnek rá, tök normális családja van... senki sem érti miért. remélem nálatok nem így lesz. szerintem próbáld megzavarni a kialakult rendjét, hátha a zavar helyrezökkenti õt. Ha nem is jön be- egy próbát megér. sok sikert kivánok.
Szia! A lányom 21 hónapos és ugyanez a helyzet, annyi különbséggel hogy nem adok neki éjjel enni, maximum egy kis teát. Ma speciel nem aludt vissza csak hajnalban. Hát én már megszoktam, nem is tudok okosat mondani, én ott rontottam el hogy minden nyikkanásra bementem hozzá. Én is ezt hittem mint te, hogy biztos a foga, de most nem jön egy sem mégis fent van éjjel.
az alvásszakértõ úgy tud segíteni, hogy bent tart titeket 1-2éjszakára, elektródákat köt a fiadra és figyeli az agyhullámait, hogy milyen szakaszokban alszik, hogy ha valami rendellenesség van azt tudják kezelni. Ha mindig is ilyen volt az alvása akkor minimális esély van rá, hogy ott derül ki a gond, bár én nem gondolom annyira komolyan. Ilyen idõsen még nem túl gyakori
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, hogy segíteni próbáltok. Egy évvel ezelõtt már próbálkoztam homeopátiás szerekkel (Sedatif PC, Chamomilla, Viburcol), mert akkor még mindent a fogzással magyaráztam, de nem sok sikerrel. Valószínûleg újra próbálkoznom kellene a Sedatif PC-vel, hátha most segítene. A gyerekorvosunk ma alvásszakértõt javasolt, de azzal még egy kicsit várnék. Fogalmam sincs, hogy az hogyan tudna segíteni...
A kérdező hozzászólása: Nem alszik sokat délután. Tegnap például 1 órát aludt, mert a testvére felébresztette. 9 óra volt már este, amikor végre elaludt (8-kor fektettük le), éjfélig aludt, aztán fél négyig ébren volt. Utána aludt kb. 3/4 7-ig. Nagyon ritka az olyan est, amikor ébredés után -miután ivott- egybõl visszaalszik. Szerintem nappal eszik eleget.
A kérdező hozzászólása: A védõnõ szerint nem kellene neki adnom semmit éjjel, csak vizet.
Én sem gondolom, hogy számok szerint kéne nevelni a gyereket. 5 kg fölött ne egyen éjjel, 5 hónap után ne egyen éjjel. De ha éhes... Én nem tudnám elviselni, hogy éhes a babám, és nem adok Neki enni, mert a számok nem engedik. Ha éjjel felébredek, és éhes vagyok, én is eszek. És nem vagyok dagadt... Egyen a pici, ha éhes, én így gondolom.
és áruld már el hányszor kelsz fel éjjel hogy éhes vagy?......
azt mondja az anyuka, hogy evés után se tud visszaaludni...annak a gyereknek más baja van...az a baj a mostani anyukákkal, hogy ha a gyerek megnyekken egybõl azt hiszik hogy éhes...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy próbáltok segíteni, de nem ilyen egyszerû a helyzet. A mai éjszaka hasonló volt a tegnapihoz annyi különbséggel, hogy még tovább volt fent egyhuzamban. Nem hiszem, hogy csak arról van szó, hogy éhes-e vagy sem, mert ha megetetem, utána sem alszik vissza egybõl. Azért adok neki enni, mert egyszerûen nem tudom, hogy mit tegyek. Korábban evés után visszaaludt, persze akkor sem egybõl. Most viszont -néhány napja- nagyon rossz a helyzet...Állandóan sír és kiabál, ha kiveszem az ágyból, úgysem jó neki, mert álmos. Próbáltam magam mellé fektetni, úgysem volt jó, mert megszokta, hogy a saját ágyában aludt mindig egyedül. Próbáltam mellé feküdni, az sem volt jó, mert akkor meg áll a kiságyban és ki akar jönni. Tényleg tanácstalan vagyok!!!
A kérdező hozzászólása: Csipkebogyó teát adok neki, bár mostanában a citromfûvel is próbálkozom, nem sok sikerrel...
kapható a patikákban homeopátiás kúp pont ilyen nyugtalan babáknak:) sokaknak bevált
A kúp az fogzásra van és a kérdezõ azt írja, hogy már kint van minden fogacska! Én inkább a Sedatif PC homeós tablettát javaslom, az kimondottan alvászavarra van! Én nem gondolom, hogy egy 21 hónapos babának még enni kéne éjjel!A gyomor és a vese az a szerv aminek valamikor pihenni is kéne és ez éjszaka lenne, persze egy pár hónapos csecsemõ oké de egy 21 hónapos???
kedves olvasó a Sedatifet csak nagyon óvatosan szabad alkalmazni homeopátiásban inkább a Camomillére szavazok
Kedves utolsó! Más egy 3hónapos baba és más egy majdnem 2éves gyerek. Már bocsi....és tényleg nem értem, hogy még két éves korban is hónapokban számolunk. Ezt sosem értettem. És én se hagytam 12órát üvölteni a gyerekemet. De ha sírt egy órát, és fõleg csak azért mert kézben akart lenni, akkor már uram bocsáss meg NEM vettem fel. Ennyi. Odamentem megsimogattam beszéltem hozzá. Tehát nem volt egyedül. De kézben sem. ÉS innentõl kezdve részemrõl vita lezárva.
Nem fázik?!
A kérdező hozzászólása: Nem, inkább mindig melege van mert elég súlyos egyéniség. Most 7 kiló, jó étvágyú anyatejes babszi.
Az én picim is 4 hónapos amikor nem jól rakja maga alá a kezét neki is elszínezõdik de ha megigazítjuk akkor vissza jön a színe lehet, hogy nem jól tartjátok próbáljátok mindig valahogy tartani, hogy ne lógjon.
úgy tudom, hogy ez vérkeringési probléma, bár nem túl gyakori és ártalmatlan. (egy barátnõm kislányának volt ugyanilyen baja, és magától elmúlt féléves kora körül. elég ijesztõ volt nekem, mikor láttam) azért védõnõnek említsd meg szerintem.
Nem tudom olvasod-e még, de az én 3 hónapos kisfiamnál is ugyan ez a gond. Kíváncsi lennék idõvel megoldódott-e Nálatok a helyzet?

Milyen érzés a szoptatás, ha van a babának már foga? A kisfiam 7 hónapos és még nincs foga. De gondolom lassan lesz. Kíváncsi vagyok mire számítsak.

Legjobb válasz: Ha jó technikával szopik,nem lehet érezni.De lehet,h az elején véletlenül megharap,az nem túl kellemes.:)

Ha jó technikával szopik, nem lehet érezni.De lehet, h az elején véletlenül megharap, az nem túl kellemes.:)
Az enyém max. 1-2 alkalommal harapott meg, akkor elvettem a cicit, elmondtam, hogy ez fáj, stb, azóta nem csinálja. Egyébként a fog nélküli és a fogakkal való szopizás között én nem vettem észre különbséget. a lányomnak már kint van 18 foga és még javában szopik, napjában akár 4-5x is...
Én se vettem észre, hogy kinõttek a fogai, ugyanolyan volt a szoptatás, egyszer sem harapott rá a cicire. De a védõnõ azt mondta, ha vélelten megharapja, akkor el kell venni tõle és mondani hogy nem szabad.
Ha jó technikával szopizik a baba, akkor észre sem fogod venni, hogy vannak fogai, semmivel sem lesz másabb mint elõtte. Kisfiam 15 hónapos még szopizik, 6 foga van neki, szerencsére õ nem szokott harapdálni sem.
Enyémnek van foga rendesen (18 hónapos), de észre sem veszem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!