Találatok a következő kifejezésre: Kisfiam január 3 (11 db)

Hogy kezd el beszelni egy gyermek? Kisfiam januarba lesz 3 eves. Joforman csak szavakat mond, es azt is keveset, es nem tisztan.

az baj,ha ugy hasznalja a szavakat,hogy magara azt mondja,hogy baba,neha viki baba,mert viktornak hivjak.szoval 3.-ik szemelybe beszel.azt mondja baba,tente,baba megy jatek,szoval ilyenek.ez igy jo?eleinte igy kezdenek beszelni?

Legjobb válasz: Eleinte így használják hogy magukról Esz 3.személyben beszélnek.Csakhogy ez 2 éves koruk körül van.Szerintem egy picit le van maradva a kisfiad és most nem szemétkedni akarok.Biztos valaki írja mindjárt hogy az õ gyereke 4 évesen szólalt meg elõször és teljesen normális,de én a helyedben el vinném szakemberhez.

Eleinte így használják hogy magukról Esz 3.személyben beszélnek.Csakhogy ez 2 éves koruk körül van.Szerintem egy picit le van maradva a kisfiad és most nem szemétkedni akarok.Biztos valaki írja mindjárt hogy az õ gyereke 4 évesen szólalt meg elõször és teljesen normális, de én a helyedben el vinném szakemberhez.
dehogy is, elõzõ, az én tudat 1, 5 évesen alakul ki és 3 évesnek már nam szabadna E/3 szem. használnia a magával kapcsolatos mondandóját mert ez és a beszéd elmaradása autizmus tünet lehet, nálunk is ez volt és igen megijesztettek pedig csak 2, 5 éves volt. kérdezõ, gyermekpszichiáter foglalkozik ezzel, a logopédus akkor tud segíteni ha mrá beszél. azonkívül én a tsmt tornát ajánlanám
én tudat csak 3-4 éves kor között alakul ki, így teljesen normál hogy harmadik személyben beszél. habár unokahugom meg is lepett mert ö eleve énnel kezdett beszélni, de a gyerekek legtöbbsége csak 3-4 évesen kezd éntudata lenni. Szerintem januárra rengeteget fog még fejlödni és mire szüli napja lesz már szinte mondatokat fog mondani. a baba megy játék szuper kifejezés már ez egy 3 szavas mondat. így alakul a beszéd fejlödés, szerintem minden rendben van.
Szia! Nem tudok neked általános törvényszerûséget mondani, hogyan kezdenek el beszélni a gyerekek, az mindenképpen nagyon változó, hogy hány éves korban. De ha mégis kéne valami okosat mondanom, azt mondanám, hogy aki viszonylag késõn kezd beszélni, az általában hamarabb jut el a mondatokban való beszédhez. Arra viszont, hogy miért beszél egyes szám 3. személyben magáról, nem lehet az a magyarázat, hogy ti is így beszéltek vele? Pl. „Most anya felhúz Viki (baba) lábára egy zoknit” – vagy valami hasonló. Volt már itt ilyen kérdés, és mikor ott rákérdeztem, kiderült, hogy a felnõttek így beszéltek a gyerekkel (magukról és róla is 3. személyben), így nem meglepõ, ha ezt tanulja meg a gyerek.
A kérdező hozzászólása: igen szerintem is beszedileg el van maradva, ezt nem vitatom, mert a többiek ilyenkor mar folyekonyan beszelnek.en mondtam is gyerekorvosnak azt mondta, hogy leghamarabb 3 evesen elkuld logopediara, de azt megkell varni, hogy 3 eves legyen.nem hinnem, hogy ugy beszelek hozza, hogy 3.-ik szemelyben, de kontrolallni fogom, lehet neha elöfordul.
Azért utalnak a gyerekek (persze nem mindegyik) magukra eleinte E/3 személyben, mert így egyszerûbb a ragozás, mint megkülönböztetni az E/1 és E/2 személyeket is. Beszédtanulás elején normális jelenség. Ha aggódsz a gyermeked beszédfejlõdése miatt, nem kell megvárnod a 3. évet, hanem viheted korai fejlesztõbe, ott foglalkozik vele logopédus, ha szükséges. Vagy legalábbis megnyugtat, ha minden oké.
Az én kisfiam (2, 5 éves) meg a kicsi babához ragaszkodik. Mondja, hogy én meg nekem, és egyre többet. Egyik napról a másikra kezdett el ragozni, és sokat gyakoroljuk. Estére rongyosra beszélem a szám...

Mekkora bundazsákot vegyek a kisfiamnak? (56-ost vagy 62-est? Január 3-ra vagyok kiírva.

4D-n azt mondták, hogy 3400-3500g között lesz a születési súlya

Legjobb válasz: 62-est

62-est
62 est vagy 68ast
elõzõ ez még így 2 hónappal elõtte eléggé saccolt súly, szerintem csak azért mondták, hogy mondhjanak valamit én nem adnék rá és nem igazán a súly számít, hanem a centi, leglábbis a ruháknál
Koraõsszel nem igazán kell bundazsák, jövõ ilyenkorra meg már 10 hónapos lesz. Fiam 81, lányom 79 cm volt 10 hónaposan.
Végülis ez is igaz de ha kapásból 68-ast vesz azzal még a koraõszt is kihúzza.
Én azért vettem 56-ost, mert volt egy nagyobb méretû overállunk amit a lányom 3 hós korától hordott és emlékszem abba még elveszett, nem lógott ki a lába sem alul. A brendonos 56-osnak a hossza ugyanakkora mint ennek az 56os bundazsáknak. Úhogy úgy döntöttem inkább kisebbet veszek, de ne legyen kétszer akkora mint a gyerek. Mondjuk én könnyen beszélek, mert ha kinövi akkor elõveszem a nagyobbat...
62-est, úgy alá is tudod öltöztetni.
Az csak egy saccolt súly, lehet kisebb vagy lehet nagyobb lesz a babád, de mindenképpen 62-68 méretût vegyél!
Szerintem a 68-asban elveszik egy újszülött. Nekem decemberi a babám, 62-es overállja volt, azt hordta decembertõl márciusig (utána már nem kellett), pedig elég nagy baba volt, márciusban már 7 kiló volt. Tesco 0-3 méretû overállja volt, az felel meg a 62-nek.
Szia!Szerintem is érdemesebb 62-es bundazsákot venni, mert jól alá tudod öltöztetni a babát!A következõ télre pedig biztos kellesz már a 74-es vagy a 80-as overál:) Üdv.Viki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
62de inkább -68 mert elég passziv lesz még áprilisban is és akkor már nem lesz elég nagy a 62 sem. Igy nem kell kétszer vásárolni a 4 hónap alatt.
Szerintem 62.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kaptam én is egy 68-as méretû overált ajándékba, úgy hogy nem vészes ha kinövi, nem kell vennem másikat. Akkor veszek egy 62-est.

Kisfiam január végén 3 éves lesz. De oviba csak jövő szeptemberben mehet. Viszont a gyes megszűnik. Mi a teendő ilyenkor? Jár nekem ezekre a hónapokra valami jövedelem?

Volt már valaki ilyen helyzetben?Hogy vészelte át anyagilag?

Legjobb válasz: Menj neki még egyszer a bölcsinek. Írj az önkormányzatnak, hogy nincs kire bízd a gyereket és munkába állsz stb. Amíg kapsz álláskeresõt kérhetsz segélyeket. Rendszeres gyermekvédelmi támogatást, szocsegéylt stb. Nézz utána a családvédelmi osztályon a városházán.

Menj neki még egyszer a bölcsinek. Írj az önkormányzatnak, hogy nincs kire bízd a gyereket és munkába állsz stb. Amíg kapsz álláskeresõt kérhetsz segélyeket. Rendszeres gyermekvédelmi támogatást, szocsegéylt stb. Nézz utána a családvédelmi osztályon a városházán.
én ezt nem értem! ne hagyd magad lerázni! nem az ovi dönti el hogy beveszi vagy sem a gyereket hanem törvény van rá. ha elmúlt 3 és te dolgozol akkor a körzetileg illetékes ovinak be kell venni és punk-tum. keresd fel a jegyzõtöket és õ segíteni fog. legyél határozott!
Bõlcsiben nincsen hely?És akkor elõbb visszamehetnél.Esetleg valaki ismerõs anyuka, aki hajlandó lenne vigyázni rá addig, amíg dolgozol, mert neki is van egy hasonló korú gyermeke, aztán nagyszülõk.Meg a munkahelyeden, amikor visszamész azzal kezdik(ha jól tudom)hogy kiadják a korábbi szabijaidat.Meg a párod is vehet ki szabit...Idén nyáron nem nyaralni mentek, hanem a gyerekhez veszitek ki a szabit...Jobb ötletem nincs.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, de sajna a nagyszülõk messze laknak, nemrég lakunk itt, nincs olyan anyuka akire egész munkaidõre rábízzam.A bölcsibe már kétszer visszautasítottak mert nincs hely.A szabi valószínû nem lesz elég, talán munkanélküli jár majd?
Munkanélkülit fogsz kapni pár hónapot amit a szabi után érdemes kihasználnod. De nálunk úgy van, úgy tudom hogy az óvoda köteles felvenni ha az anyuka dolgozik. Az én lányom még nem volt 3 éves amikor el kellett mennem dolgozni és az óvoda felvette volna csak nálunk szerencsére közel van a mami.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Sajna nálunk csak májusban lehet beíratni a gyerekeket.És évközben nem veszik be mert így is túl van népesedve az ovi, egyszerûen nem fér több gyerek.Valahol a központ felé lévõ oviba felvennék(Újpest), de olyan messze meg nem akarom hordani, mert a nagyobb is idejár a közeli oviba.
Ezt nálunk nem merik megtenni, amint betöltötte a 3. a köv.hónaptól beveszik.Kivéve ha szünet van, de nyáron is van végig ügyeletes ovoda.Én bemennék az önkormányzathoz, hogy ezt hogyan gondolják, mert erre is van rendelet.Szerintem nem tehetik, járj utánna.
Szerintem se hagyd annyiban! Kötelesek bevenni a gyerkõcöt! Nálunk van olyan is aki még nem töltötte be a 3évet, hozzá anyuci sem dolgozik csak igy könnyebb neki! Hát akkor nehogy már ne vegyék be ha neked vissza kell menned dolgozni!De ugy tudom amugy gyes lejárta után még jár valamilyen szabadság is!


3, 5 -4 éves gyerekednek van barátja az oviba? Játszik más gyerekkel? Kisfiam tavaly januárban kezdte az ovit. Jár, de annyira nem szereti.

Én úgy látom nincsenek barátai,nem játszik kimondottan senkivel. Ovónőt kérdezem játszik e valakivel,mit csinál. Csak annyit mond elvan,majd lesznek barátai. Itthon azt mondja játszik másokkal,de ez nem igaz. Ez csak azért zavar mert látom hogy más gyereknek van barátja. Neki nincs. Szeretném ha neki is lenne és játszana másokkal. Nem barátkozós típus,de ha valakit megismer jobban akkor szeret vele játszani.

Legjobb válasz: enyém is januárban kezdte, nagyon szereti az ovit és vannak barátai. mindig van egy legjobb, de az változik, hogy ki, mert valamelyikõjük lebetegszik, majd mikor meggyógyul, már a kis barát új barátra tett szert, így másikat keresnek :D esetleg te próbálj anyukákkal barátkozni és járjatok össze gyerekestül, háthaaz segít

enyém is januárban kezdte, nagyon szereti az ovit és vannak barátai. mindig van egy legjobb, de az változik, hogy ki, mert valamelyikõjük lebetegszik, majd mikor meggyógyul, már a kis barát új barátra tett szert, így másikat keresnek :D esetleg te próbálj anyukákkal barátkozni és járjatok össze gyerekestül, háthaaz segít
egy barátja van, egy kislány, akivel egyidõsek (mert egyébként vegyes csoport) állítólag õk ketten elválaszthatatlanok az oviban, viszont mással nem igazán barátkozik
Édeském.... :) Ismerõs a probléma, lányom nagyon visszahúzódó. Õ is sokáig mondta, hogy xy a barátja, de aztán az óvónõk mondták, hogy nem igazán játszik mással. Aztán valahogyan mégis összejött az egyik kislánnyal és õ lett a barátnõje. Azután már rajta kívül is lett más kisbarátja. Most már fel szokta soroni, kb. 4 gyereket, akik a barátai, akikkel szokott játszani. Nekünk sokat segített, hogy az ovi szomszédságában van egy játszótér és oda mindig sok ovistársa jár. Oda szoktunk mi is menni. Ott van ovin kívüli élménye is a többiekkel, az egyik kislánnyal határozottan ennek hatására kezdett el barátkozni az oviban is. Ne aggódj, biztosan elõbb utóbb lesznek barátai, esetleg próbálj összehozni ovin kívüli találkákat is a társakkal, akikkel amúgy szimpatizálnak egymással. :) 5 éves kislány anyukája.

Mennyire gyakori, hogy a kisfiam, aki januárban lesz 3 éves, még nem alussza végig az éjszakát?

Az eddigi évek alatt a kisfiam jó,ha 20 éjszakát aludt végig. Minden éjszaka felébred 1x,de sokszor többször is. Olyankor sír,alig lehet megvigasztalni,kéri a cumisüvegét,de miután megissza a teát,sem mindig tud visszaaludni. Egy szobában alszik velünk,épp emiatt. Lenne rá lehet?ség,hogy a bátyjával legyen egy szobában,de ebben az esetben a testvére nem tudná kialudni magát,és ? már iskolás,neki szüksége van arra,hogy nyugodtan tudjon aludni. Így viszont a férjem,és én már teljesen kimerültünk. Nappal is igényli,hogy valaki mindig foglalkozzon vele,és mivel a férjem dolgozik,én még Gyes.-en vagyok,én vagyok az a valaki. 10 percet nincs el egyedül,önálló játékkal,olyan típusú gyerek,hogy szó szerint még a WC.-re is utánam jön:-) Van esetleg valaki,aki találkozott már ilyennel,hogy lehet ezt a problémát megoldani? A nagyfiam a kezdetekt?l végigaludta az éjszakát,úgyhogy ez a helyzet nekem még új.

Legjobb válasz: A lányom 3,5 éves.Õ sem aludt végig még egy éjszakát sem.Éjjel kiabál alig lehet megnyugtatni.Azt mondta a doki majd kinövi.Már alig élünk mi is olyan fárasztó.Velünk alszik pont emiatt õ is hogy ne kelljen a másik szobába rohangálni éjjel.Õ nappal azért elvan.Szerintem a kettõ között nincs összefüggés.

A lányom 3, 5 éves.Õ sem aludt végig még egy éjszakát sem.Éjjel kiabál alig lehet megnyugtatni.Azt mondta a doki majd kinövi.Már alig élünk mi is olyan fárasztó.Velünk alszik pont emiatt õ is hogy ne kelljen a másik szobába rohangálni éjjel.Õ nappal azért elvan.Szerintem a kettõ között nincs összefüggés.
Az én fiam most töltötte be a hármat és szintén minden éjjel ébred.alváshoz kell neki a cumi és ha kiesik a szájából egy idõ után felébred, vagy éppen arra, hogy melege van vagy fázik.Így hajnalban általában már köztünk van.Vannak éjszakák amikor nem ébred, de ez nem állandó, hetente talán egy vagy két alkalom.Próbáltam, hogy nem mentem át ez be is vált de kb 2-3 órás kínódás után.Mivel már én is dolgozom és a párom is korán kell ezt nem lehet minden éjjel.testvéreméknél ugyan ilyen volt mind a két gyerkõc, és három négy éves koruk közt kinõtték.Lehet a te gyerkõcöd elöbb feladja és beválik a hagyom sírni módszer.Minden gyereknél más, hogy hogy reagál.ahány anya annyi tanács.én amióta megvan a fiam nem tudok nélküle wc re menni, mert utánam jön a mai napig velem fürdik.Felüdülés, ha van egy nap amikor apa követés van.Bízom benn hogy majd ha ovis lesz akkor jobban el tud lenni nélkülem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Azt hittem, nem ennyire gyakori ez a probléma, már csak a nagy fiamból kiindulva. De nincs két egyforma gyerek. Az elsõ válaszolónak mondom, szerintem sincs összefüggés a két dolog között, csak azért írtam le a nappali viselkedését, hogy nem elég, hogy éjszaka nem tudunk rendesen pihenni tõle, de nappal sem hagy egy percig sem nemhogy pihenni, de fõzni, takarítani, meg úgy általában semmit sem. Délben meg hol alszik, hol nem. Ha el is alszik, fél- 1 óra, ami a napközbeni alvást kiteszi. Ezért sem értem, ha nappal sem piheni ki magát, és éjszaka sem, miért nem merül le benne az elem? :-))))

Kisfiam 2014 januárjában lesz 3 éves, de még nem szobatiszta, mikortól óvodaköteles?

Februártól vagy szeptembertől, utána olvastam, én úgy értelmeztem szeptembertől, főleg ha nem szobatiszta még, akkor be sem veszik. Előre is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Amíg nem szobatiszta nem mehet oviba. Mi ebben a kérdés?

Amíg nem szobatiszta nem mehet oviba. Mi ebben a kérdés?
Mindig tavasszal van a beíratás, akkor mehet az èv szeptemberètõl vagy jövö èv januártól. Elèg csak nappalra szobatisztának lennie, balesetek az elsö èvben kiscsoportban elöfordulnak, nincs ezzel gond. Kicsik mèg, új hely, új környezet. A fiúk amúgy is kèsöbb lesznek általàban szobatiszták. Eröltetni nem kell, mert ha nem èrett rá nem lesz szobatiszta, fejtetöre is állhatsz. Nekem a lányom 2, 5 èvesen lett nappalra ès èjszakâra szobatiszta.
jövö szeptembertõl , most januárba már nem mehet mert már bekelett volna íratnod .tavaszal.
Jövõ szeptembertõl lesz kötelezõ. Egyébként nem kell, hogy 100 % -osan legyen szobatiszta, megsúgom, nálunk van olyan gyerek, aki naponta 2-3x is bepisil, sõt, egyik be is kakált. De a te gyereked már 3 év 8 hós lesz, amikor oviba megy, akkor már tuti szobatiszta lesz :)
Köszönöm szèpen! :)
A kérdező hozzászólása: a legolcsóbb dm-ben kapható, a nevére nem emlékszem, a külseje ilyen nejlonos anyagú, de vaterán is vettem, olyat, aminek 20 Ft volt darabja, na az nagyon rossz volt, felét ki is dobtam, mert folyton kicsípte a popsiját, nem is tudom lehet-e még kapni...
Az èn lànykàm is elüldögèl.. :( melyik az a pelus, ami diszkomfort èrzetet ad? :-)
Akkor vegyél olcsóbat
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) Hát igen, nem csípi a fenekét a pelenka, de tényleg, amikor az olcsóbb márkát vettem elõbb szólt, hogy pisi, a liberonál elüldögélne addig benne, míg a térdéig nem lóg a pelenka :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.:) Egyetemista vagyok, most nem dolgozom, illetve bababörzén árulok, annyi a jelentõsége, hogy a kiesõ gyest, arra a pénzre azért szükség van a háztartásban, 4 órás munkával majd pótolnom kell. Jövõre diplomázok, húzós lesz, édesanyám fog segíteni, így még ha szobatiszta lenne sem szeretném beadni óvodába, ha nem óvodaköteles. Igazából még nem tartom gondnak, Ranschburg szerint 3-4 éves korig nem kell aggódni. Szerintem megtudjuk oldani, csak azért aggódtam, nehogy óvodaköteles legyen már, hallottam hogy sokan, ha vissza kell menni dolgozni erõltetik nagyon a szobatisztaságot, sajnos nincs más választásuk. Az egyik válaszadó írta, hogy egyik napról a másikra lett szobatiszta a kisgyermeke, nálunk szinte mindennel így ment, és most kezd lecsengeni a dackorszak a kisfiamnál, úgyhogy remélem hogy a szobatisztasághoz is eljutunk hamarosan, erõltetni nem fogom, idõnként megkérdezem, kell-e pisilni, és ráül a bilire. Néha belepisil, néha nem. Ha kakil elbújik, nagyon kis rafinált, mert tudja hogy bilibe vagy wc-be kellene kakilni, rá is ül a bilire, ezzel nincs gond, néha erõlködik, belepukizik, inkább kényelmes neki a pelenkás helyzet, fürdés elõtt ráül a bilire, bár akkor már türelmetlen és hisztibe torkollik, majd mint a felnõtt pasik belepisil a kádba a lefolyóba...:)
A lányom 2, 5 éves kora elõtt 1 hónappal lett szobatiszta(márc. ) nappalra, volt néha baleset, áprilistól már oviba mehetett, felvették. Utána az új közösség, stb., után 1 hónap visszaesés, nem tették ki, pedig kérdeztem, hogy inkább vissza vigyem-e a bölcsibe, nemet mondtak.
Szeptembertõl, az óvodai év kezdete számít. Ha nem szobatiszta, akkor nem veszik fel elvileg. Az én lányom augusztusban volt 3 éves, a júniusi nyaraláson még pelusban nyomult, bár hozzáteszem, sosem pisilt a pelusba akkor már, csak kényelmi szempontból volt rajta. Augusztusra már bugyira váltottunk vele. Nálatok mi a gond a szobatisztasággal?
Az én fiam sem volt szobatiszta 3 évesen. Március 31-én töltötte be a hármat. Szeptemberben ment oviba. Valamikor nyáron egyik napról a másikra szobatiszta lett, éjjelre is. Nekünk így jó volt, de õ bölcsis volt, ezért nem volt gond, hogy csúszott a szobatisztaság. Gondolom te szeretnél visszamenni dolgozni, mikor 3 éves lesz.
A kérdező hozzászólása: Nem értem a rendszert, hogy mikor kell beíratni, ha januárra szobatiszta lesz, akkor sem adhatom be februárban? Ha jól értelmeztem nem, mert ahhoz idén tavasszal már be kellett volna íratnom. Unokatestvére októberben lesz 3 éves, ha õ sem lesz szobatiszta egy év késéssel, 4 évesen mehet óvodába? Az új törvény szerint 3 éve kor után óvodakötelesek a gyerekek, de feltétel a szobatisztaság. Ha 3 éves kora után még nem lesz szobatiszta elküldenek valamilyen szakemberhez?
2014 szeptemberétõl lesz kötelezõ az ovi 3 évesen, de ha valaki nem szobatiszta, akkor bármikor tölti, nem mehet.

Kisfiam 3 es fel eves, szobatiszta volt mikor kezdtuk az ovit januarban, de mostanaban szinte minden nap bekakil az oviban! Mit tegyek?

mikor elkezdtuk az ovit ra 1 honapra neha elofordult,hogy bepisilt,de mostanaban vagy 1 honapja meg allandoan bekakil,mire megyek erte ,mindig ezzel fogadnak,hogy csinaljak valamit,DE MIT?itthon minden rendben van nem tortent valtozas,akkor mi lehet az oka szerintetek mit tegyek?

Legjobb válasz: Ez pszichés eredetû, válasz az óvodai/ otthoni problémákra, stressz helyzetekre. Elõször az óvónénikkel kellene leülni beszélgetni, hogy õk mit javasolnak mit tegyél, elmehettek a Nevelési Tanácsadóba is ott egy pszichológus megvizsgálja (beszélget, játszik vele) és õ is fog tudni nektek segíteni. Én otthon nem büntetném meg érte, sõt valójába szóba se hoznám. Meg lehet próbálni, hogy az óvónénik ráültetik a wc-re délután abban az idõben amikor a bekakilás megszokott történni, de szerintem ez nem fog sikerrel járni mert nem ez a gond.

Ez pszichés eredetû, válasz az óvodai/ otthoni problémákra, stressz helyzetekre. Elõször az óvónénikkel kellene leülni beszélgetni, hogy õk mit javasolnak mit tegyél, elmehettek a Nevelési Tanácsadóba is ott egy pszichológus megvizsgálja (beszélget, játszik vele) és õ is fog tudni nektek segíteni. Én otthon nem büntetném meg érte, sõt valójába szóba se hoznám. Meg lehet próbálni, hogy az óvónénik ráültetik a wc-re délután abban az idõben amikor a bekakilás megszokott történni, de szerintem ez nem fog sikerrel járni mert nem ez a gond.
1 vagyok: még annyi, hogy a gyerekek nagyon féltik a székletüket, és nem szívesen válnak meg tõle. Ez olyan, hogy a haj vágás fáj, mert úgy élik meg mint ha a kezüket vágnák le. Egy hozzájuk tartozó részt vesznek el tõlük. Talán a benti wc-t nem szereti, volt egy rossz élmény, büdös, piszkos, szégyenlõs a többiek elõtt, nem hagyják elég ideig ott ülni, szúrós, hangos, csurog benne a víz vagy bármi lehet a baj a wc ami miatt a gyerek fél tõle és inkább bekakil mint sem oda kimenjen. Amit még otthon megtudsz próbálni, hogy meg kéred rajzolja le az óvodai wc-t, hogy milyen az hogyan néz ki, és érdeklõdve kérdezgeted, hogy õ milyenek látja a wc-t, magát a kakailást. A gyerekek nagyon sok mindent elmondnak a rajzokon keresztül. Ne gyõzködd mikor mesél, hogy pl. nem is piszkos, csak hallgassad, hogy õ mit mesél róla és idd minden szavát.

Januarba lesz 3 eves a kisfiam. Szept. Ota jar oviba. Amiota jar, azota elfogadhatatlan a viselkedese. Mit tegyek? Verekszik az oviba, oktalanul.

tudom,h rossz neki,hirtelen valtozas,közösseg,anya hiany stb.de akkor is,mindennap ugy megyek erte,h mindenki az ovonök,es a gyerekek is panaszkodnak,h oktalanul ut9get mindenkit,csak ugy,es ha az ovonö raszol,akkor nevet,vagy meg se hallja nem figyel,mintha direkt jatekbol csinalna.hiaba magyarazzuk,h ne tegye,ö csak nevet.ovi elött nem csinalta.ja ma meg mar szemeket is szurt a gyerekeknek,ujjaval nyomkodja a szemuket.mit csinaljak?mikor mulik el ez?hava forduljak?ez csak atmeneti,vagy szakemberhez forduljak?nem tehetik ki öt ez miatt az ovibol?

Legjobb válasz: Szerintem kitehetik, mivel más gyerek testi épségét veszélyezteti. Fõleg ezzel a szemkinyomással. Ha te nem tudod megállítani, és az ovonõk sem tudnak rá hatni, akkor valószínû ez lesz a vége. Az én lányom is verekedett az oviban az elsõ napokban, kétszer fordult elõ, de õ már elõtte is verekedett. Talán neki számított az ovonõ szava, mert szerencsére azóta nem fordult elõ, rám egyébként õ sem hallgat ilyen szempontból. Talán lehet hogy csak a kezdeti nehézségek miatt csinálja és el fog múlni amint beilleszkedik és lesznek barátai.

Szerintem kitehetik, mivel más gyerek testi épségét veszélyezteti. Fõleg ezzel a szemkinyomással. Ha te nem tudod megállítani, és az ovonõk sem tudnak rá hatni, akkor valószínû ez lesz a vége. Az én lányom is verekedett az oviban az elsõ napokban, kétszer fordult elõ, de õ már elõtte is verekedett. Talán neki számított az ovonõ szava, mert szerencsére azóta nem fordult elõ, rám egyébként õ sem hallgat ilyen szempontból. Talán lehet hogy csak a kezdeti nehézségek miatt csinálja és el fog múlni amint beilleszkedik és lesznek barátai.
A kérdező hozzászólása: es ha kiteszik akkor mi lesz?en dolgozom, muszaj oviba jarnia.es igy mas oviba felvennek?vagy ök nem tudnak ezt?

Januárban lesz 3 éves a kisfiam, és még mindig pelust kér kakihoz, hogyan szoktassam át a WC-re?

Legjobb válasz: És ha esetleg bilit próbálnál, aztán ha ott megy akkor a wc-t? A lányom elõször bilibe kakilt, utána ment wc-re.

És ha esetleg bilit próbálnál, aztán ha ott megy akkor a wc-t? A lányom elõször bilibe kakilt, utána ment wc-re.
Lehet, hülye tipp, de rakj a wcre pelenkát és vágd ki középen ;)
A kérdező hozzászólása: Máskor nincs rajta pelus, már nem tudom mit csináljak hogy a wc-rw üljön:( El vagyok kenõdve, okos, ügyes kispasi és ez mégsem megy. Jan.23-án kezdené az ovit, csak délig lenne... De így nem hiszem, hogy bevennék. Valami szuper jó ötlet?
Kislányom 3, 5 éves koráig pelusba kakilt. Amúgy teljesen szobatiszta volt, éjjelre is és mindig (kb akkor egy éve már). 3 éves kora óta járt oviba. Nem okozott gondot, az oviban nem kakilt. Nem kell az orrukra kötni. Én nem erõltettem semmit (az enyém is okos :o) , csak kb. két naponta mondta neki, hogy a nagy gyerekek már WC-be/bilibe kakilnak, és ha õ is úgy gondolja, tegye is ezt. 3, 5 éves kora óta eltettük a pelust. Amúgy olvass utána egy kis szakirodalmat, ha érdekel, az leválásról, meg arról, hogy a gyerekek hogyan tekintenek saját végtermékükre...
Az én tesóm 6 éves koráig pelust kért kakiláshoz... mondjuk ez szerintem azért már a szüleim hibája is volt, hogy hagyták addig.
Próbálkozzatok a bilivel és örüljetek a "kismadárnak, ott a kismadár, megjött a kismadár."
Én egyszerûen nem adtam rá pelust, hanem hagytam hogy bekakiljon. Igaz mindennap bugyit mostam, de egyik nap úgy döntött hogy a bilibe fogja csinálni, mert akkor nem kell mindig zuhanyozni ha bekakil. Kényelmesebb ha kitörölöm neki, mintha a seggét kéne kimosni.

Az oviban majd rálesz kényszerűlve és önállósodik? 3, 5éves a kisfiam költözés miatt januárban kezdi az ovit. Enni szépen eszik egyedül. Az öltözéssel vannak gondok. De úgy vettem észre ez kedv kérdés nála.

az oviban majd muszály lesz öltöznie ,nem?és ilyen korban már minden ruhadarabot egyedül kell felvennie?

Legjobb válasz: Nyugi, még segítenek nekik öltözéskor. Szépen fokozatosan rávezetik. Ráadásul a gyerekek nagy utánzók: ha neki megy akkor én is megcsinálom :) (legalábbis a fiamnál így volt) A mi ovinkban az evés az ami kényes pont, abban nem segítenek. Az én fiam nagyon lassan eszik, dumál, forgolódik és nem noszogatják, hanem elveszik elõle... Rendben lesz minden nyugi, és sok sikert a beszokáshoz :)

Nyugi, még segítenek nekik öltözéskor. Szépen fokozatosan rávezetik. Ráadásul a gyerekek nagy utánzók: ha neki megy akkor én is megcsinálom :) (legalábbis a fiamnál így volt) A mi ovinkban az evés az ami kényes pont, abban nem segítenek. Az én fiam nagyon lassan eszik, dumál, forgolódik és nem noszogatják, hanem elveszik elõle... Rendben lesz minden nyugi, és sok sikert a beszokáshoz :)
Eleinte biztos segítenek, de én is csak azt tudom írni, mint a legelõ válaszoló. Nálunk is nagyon kedves óvónénik vannak. Bár, amikor egyedül öltözik a fiam pl alvás után, mindig tudom, hogy egyedül tette. Van, hogy az eleje a hátulja, vagy ki van fordítva valami ruhadarabja, esetleg hanyagul van felhúzva a gatyája a derekán.
Kis csoportosokat rendesen öltözteti még a dadus, de a nagyobbaknak is segítenek, ha kell. Az viszont valóban motiválni fogja, hogy látja, a többiek hogyan csinálják... :o)
segítenek neki, nyugi, a nagyobbak, ha vegyes csoport, meg a dadus is, kben soha nem készülne el a csoport, mert még lassúak, meg minden ruhadarabot nem tudnak egyedül felvenni, pl. pulcsi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!