Találatok a következő kifejezésre: Kisfiam egyik a másikra (91 db)

A kisfiam egyik veséje kisebb mint a másik ugy született. Igaz hogy hozzánőhet az egyik a másikhoz? Jővő héten megyünk kontrollra. Ugy félek hogy nehogy gond legyen vele. Lehet kezelni. És ha nem nő hozzá mit csínálnak?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, nem lesz semmi baj! Az én lányomnak is így kezdõdött. Izótópos vizsgálat igazolta, hogy kisebb a bal veséje, mert hozzá van nõve a jobb oldalihoz. Ezt patkóvesének hívják. Uh-ra mentek a picivel?

Szia! Ne aggódj, nem lesz semmi baj! Az én lányomnak is így kezdõdött. Izótópos vizsgálat igazolta, hogy kisebb a bal veséje, mert hozzá van nõve a jobb oldalihoz. Ezt patkóvesének hívják. Uh-ra mentek a picivel?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm megnyugtattál.Hát bízok benne, hogy minden rendben lesz!
Pardon, elgépeltem, de 5 hetesre is igaz, hogy a vesét tartsd melegen. Body, vagy bármi, amit könnyen le lehet szedni a pelenkázáshoz. Ilyen szempontból amúgy mindegy, hogy 5 hetes vagy 5 hónapos, még pelenkás és pici a teste. Egyszóval: tartsd melegen a veséjét, amíg vége nem lesz a télnek - de ne legyen túlöltöztetve, mert akkor meg beteg lesz. Ezért mondtam, hogy érdemesebb csak a vesetájat "túlöltöztetni", nem az egész gyereket.
Egyrészt még annyira kicsi, hogy bármilyen irányban fejlõdhet a veséje, szerintem a jövõre nézve bitosat még az orvosok se fognak tudni mondani. Ha marad a két szerv közötti különbség, akkor kisebb kapacitással mûködik a kisebb vese. Emiatt a méreganyagokat kevésbé tudja kiszûrni. Ennek igazán akkor lehet jelentõsége, ha már idõsebb és szóba jöhetnek olyan méreganyagok, mint az alkohol, cigaretta, esetleg drogok, gyógyszerek, stb. De mire kamasz lesz, már biztosan meg tudják mondani, hogy mennyire jelent hátrányt a kisebb vese. Addig még ki is nõheti ezt, nagyon pici még.
A kérdező hozzászólása: Nem jol olvasod 5hetes!
Most olvasom, hogy 5 hónapos. Ott még elég, ha vesetájon melegen van tartva. Szerintem ilyen kis testre még elég a normál öltözködés alá varrni egy elasztikus (ne szorítsa, csak melegítse) dolgot, ami kb úgy néz ki, mintha egy pólót elvágnának hónalj alatt. Pelenkázásnál fel lehet gyûrni, majd visszahajtani. Vagy egy melegebb body is megoldás lehet. Ha már nagyobb, akkor szintén a vesemelegítõt ajánlom, a gyereket kevésbé zavarja a mozgásban, de védi a veséjét.
A kérdező hozzászólása: Értem.Akkor nem kell aggódnom ugye?Annyira félek hogy valami baj lesz a kisfiammal.Na de majd jövõ héten megtudom.Köszi a segítséget nektek.
A hypoplasia latinul egyszerûen egy szerv alulfejlettségét jelenti.
A vesetágulatnál a vesében levõ kis csatornák átmérõje tágul, nem az egész szerv. Nekem is ilyenem van. Ha nem nagymértékû, akkor annyi, hogy vesegyulladásra hajlamosít, így érdemes öltözködésnél a vesét védeni. Nekem attól lett kétszer is vesegyulladásom, hogy "kint volt a derekam". Mióta vesemelegítõt hordok, nincs bajom. 2-3000 Ft-ért lehet venni, tkp egy csõ alakú, elasztikus ruhadarab. De ha van anyag hozzá, megvarrni se nehéz, fõleg gyereknek. Vagy kicsiknél még érdemes alaposan betûrni a felsõruházatot a nadrágba. Nem néz ki valami jól, de õk még nem adnak a divatra :)
A kérdező hozzászólása: 5hetes.De csak annyit mondtak hogy az egyik veséje 36mm a másik meg 54 mm.Azt nem mondták hogy tágulat.De akkor nem ugyanaz a két betegség.Valami hypoplasia-t írtak a záró jelentésére.
Mennyi idõs a kisfiad? Vesetágulatnál nem tudom, hogy egyformák-e a vesék méretei. Az én fiamnál is volt ilyen gond, de egy éves korára elnõtte.
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget.Még arra tudnál választ adni hogy ügye nem ugyanazz a kettõ a vesetágulat meg hogy nagyobb az egyik veséje mint a másik?
Lehet, hogy továbbküldenek, igen. Nekünk az UH nem is mutatta ki, csak az izotópos vizsgálat. 4 éves volt a lányom, miután az uh-on is látták.
A kérdező hozzászólása: Igen jövõ héten kell mennünk hasi ultrahangra!De ügye ez nem ugyanaz a betegség mint a vesetágulat!Mit csinálnak ha nem változott?Küldenek további vizsgálatokra?
bocs, nem beteg, beteges, és késõbb, mert az immunrendszer olyankor nem kap elég "behatást".

Kisfiamnak 1heten belul kijott a ket also foga. Most ismet nyugos, es folyton rag. Letezik, hogy ilyen hamar bujik ki egyik a masik utan? Ha igen, most akkor hol kene kibujjon:alul-felul?

Legjobb válasz: az én lányomnak 3 hónaposan jött ki a két alsó egyszerre, aztán 3 hét múlva a két elsõ felül. utána két hónap alatt kijött még négy (kettõ alul, kettõ felül hátul), aztán állt meg egy kicsit a fogzás. úgyhogy fél éves koráig az egész gyerek csupa nyál volt állandóan és mindig rágott valamit.

az én lányomnak 3 hónaposan jött ki a két alsó egyszerre, aztán 3 hét múlva a két elsõ felül. utána két hónap alatt kijött még négy (kettõ alul, kettõ felül hátul), aztán állt meg egy kicsit a fogzás. úgyhogy fél éves koráig az egész gyerek csupa nyál volt állandóan és mindig rágott valamit.
A kérdező hozzászólása: Akkor valoszinuleg jon a tobbi fogacska is :) 7 honapos amugy...

3 hetes kisfiam egyik szeme barnul be, a másik ugyanolyan mint eddig (szürkés). Miért csak az egyik? Nem lesz egyforma színű a két szeme?

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hogy a kisfiadnak be fog e barnulni a masik szeme, de nekem van olyan ismerosom, akinek az egyik szeme kek a masik barna. Szerintem ez nagyon kulonleges ismertetojel, ugyhogy ne aggodj, ha a te kisfiadnak is igy marad. :)

Azt nem tudom, hogy a kisfiadnak be fog e barnulni a masik szeme, de nekem van olyan ismerosom, akinek az egyik szeme kek a masik barna. Szerintem ez nagyon kulonleges ismertetojel, ugyhogy ne aggodj, ha a te kisfiadnak is igy marad. :)


1, 5 éves kisfiam egyik napról a másikra elutasította gyümölcsöket. Mit tegyek?

Nálunk minden uzsonna és tízórai gyümölcs volt eddig, nagyon szerette a fiam a banánt, almát, mandarint, körtét és másokat is. Elõször csak bizonyos módon volt hajlandó megenni, pl. villával, majd hirtelen sehogyse. Egyedül az alma az, ami megmaradt. Így most tízóraira almát eszik minden nap, uzsira pedig valami kalácsot vagy joghurtot, ami eszembe jut. Példa van elõtte, hiszen én sok gyümölcsöt eszem.

Legjobb válasz: Ne adj neki mást. Ha nem kéri és kap helyette mást, akkor hamar észreveszi, hogy bármit csinálhat. (A gyerek szereti próbálgatni a határokat.) Ha nem adsz neki mást, akkor egyszer-kétszer talán hisztizik, de aztán megeszi azt, ami van. Rajtad múlik!

Ne adj neki mást. Ha nem kéri és kap helyette mást, akkor hamar észreveszi, hogy bármit csinálhat. (A gyerek szereti próbálgatni a határokat.) Ha nem adsz neki mást, akkor egyszer-kétszer talán hisztizik, de aztán megeszi azt, ami van. Rajtad múlik!
A kérdező hozzászólása: A káposzta, uborka megy, imádja õket szerencsére. Tegnap vágtam fel neki banánt, hátha villával megkóstolja, de azt mondta "nem alma" és rázta a fejét :D
Tél van, az almát nagyon jó, ha megeszi. A körte, banán, mandarin importált, nem hazai. Ha naponta megeszik 2 darab almát, akkor megvan a c vitamin szükséglet. Esetleg savanyú káposztát próbálhatod, az enyém imádja. Erõltetni semmit sem szabad. Szerintem felejtsd el a többi gyümit egy idõre és adj neki almát.
A kérdező hozzászólása: Belesütve tésztába megy, de az sem valami egészséges :( Arcot, mosolygó fejet, állatot próbáltam formálni belõle, nem használt :( Pépesen semmit sem fogad el, rá se néz :(
Én is próbálnám pépesítve, kanállal, belesütve tésztafélébe. Sokszor az is elég, ha viccesen tálalja az ember, mókás arcot formál belõle, csillagot ilyemi.
A miénk is másfél évesen lett hirtelen extra válogatós, csak rizst, kenyeret és turmixokat evett. Próbáltuk, hogy csak olyat kap minden étkezésre, amit kerül - 2 napig semmit nem evett. Próbáltuk, hogy akkor kimarad az az étkezés, 2 hónapig nem ebédelt. Végül bölcsibe adtuk. Elõször ott sem tudtak vele mit kezdeni, de azért 3 hónap után elkezdett javulni a helyzet, 2-3 étellel bõvült a repertoárja. Most már ovis, az ovónõk is sokat panaszkodnak, mert zöldséget és gyümölcsöt csak turmixban hajlandó enni (itthon) - kivéve banán -, viszont legalább már minden mást (pl. hús, krumpli, tejtermékek, levesek, csokoládé - merthogy anno attól is félt :) ) eszik. Remélem, sulira kikupálódik.
nem jon a foga? Nem lehet hogy csipi neki? Bar a banant attol még meg szoktak enni. De lehet tenyleg csak raunt. Esetleg zoldseggel nem probaltad helyette kinalni?
A kérdező hozzászólása: Én azért adtam neki ennyi gyümölcsöt, mert imádta, és a védõnõ is javasolta, mivel nem egy vékonyka gyermek :) Kedves 1.: Próbáltam azt, hogy nem kap mást, akkor nem is kért semmit, nyugodtan játszott tovább. Így volt olyan, hogy 1 hétig csak a 3 fõétkezés volt.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves elsõ, veled még nem fordult elõ, hogy ráuntál valamilyen ízre? Készíts neki mást, hagyd egy ideig a gyümölcsöket, vagy add más formában. Az én lányom kb. havonta vált, egy darabig csak gyümiket eszik, utána azt nem kéri, olyankor kap gyümölcsleveket, és uzsira-tízóraira sütök neki kekszeket, muffinokat (répás, sütõtökös, céklás muffin - nagyon finomak), vagy kap valamilyen krémes kenyeret (avokádó, padlizsán, cukkini, bármi). Utána megint jönnek a gyümik, és ennyi. Pedig nem egy nagy manipulátor a lányom, meglehetõsen békés, nyugodt gyerek, de hát Istenem, néha nem azt kívánja, amit elsõ körben elé teszek. Ez van. Egy ideje már mondja is, hogy mit enne helyette, kettõ közül már egy pici is simán tud választani. Nem azt mondom, hogy vonultasd fel elõtte a hûtõt, de azért lehet néha váltás (én is unnám, ha hónapokig ennyi gyümölcsöt kapnék ;)).
Sajnos az elsõnek nincs igaza feltétlenül. 2. vagyok
Nekem 20 hónapos a fiam, hónapok óta nem hajlandó gyümölcsöt enni, csak bébiétel formájában, így azt adok neki. Ez van, nem tudom beletömni. Majd rákap, ha máskor nem, a bölcsiben.
Hagyd a fenébe! Nem kell banánt enni feltétlen. A cukorbeteg pl meg sem eheti.

Kisfiam egyik pupillája nagyobb mint a másik, volt másnak is ilyen?

2 hetes koraban eszrevettem h egyik pupillaja nagyobb mint a masik es azt mindja at orvos varjunk meg hatra helyrejon, most 3 honapos, meddig varjak meg? Internet szerint sulyos agyi problema. Valakinek v olt ilyen? Hetfo kerek idopontot gyerek szemesztol de eleg messze van.

Legjobb válasz: Az én lányomnak is. Már lassan 6 éves. Semmi baja sincs. Anno megnézte szemész (szemfenékvizsgálat, pupillatágítás), semmi gondot nem talált. Nem szemüveges, jól lát. A nõvéremnek is nagyobb az egyik pupillája (40 éves), Õ sem szemüveges. De azért nézessétek meg egy szemésszel. Ne aggódj. :)

Az én lányomnak is. Már lassan 6 éves. Semmi baja sincs. Anno megnézte szemész (szemfenékvizsgálat, pupillatágítás), semmi gondot nem talált. Nem szemüveges, jól lát. A nõvéremnek is nagyobb az egyik pupillája (40 éves), Õ sem szemüveges. De azért nézessétek meg egy szemésszel. Ne aggódj. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Mar most megnyugottam egy kicsit, csak en meg ilyennel soha nem találkoztam vagy hallottam volna ilyenrõl.
2x ugyanaz a kérdés, szabad ilyet?

1 éves kisfiam egyik napról a másikra abbahagyta a szopást (egy mellgyulladást követően). Nem fogad el helyette tápszert, tejitalt, tejet, kakaót, szóval semmilyen tejalapú italt. Vmi ötlet?

Tejterméket (túró, joghurt, kefír, sajt) szerencsére fogyaszt, de ezekkel nem tudom pótolni a kiesett tejmennyiséget. Próbálok minél többször tejpépet is adni neki, de kezdi már egy kicsit unni.

Legjobb válasz: Nekem is ezt csinálta a kisfiam,sajnos Õ már 7hónaposan. Azt mondta a dokink,hogy "unja a tejet". Bár én ebben kételkedek,de azt javasolta,hogy pár napig ne adjak egyáltalán,helyettesítsem gyümölcslével. Hátha Nektek beválik. Nekem mondjuk a lefejt tejet megitta,azért is volt fura ez a kijelentés. De attól még lehet Nálatok tényleg errõl van szó.

Nekem is ezt csinálta a kisfiam, sajnos Õ már 7hónaposan. Azt mondta a dokink, hogy "unja a tejet". Bár én ebben kételkedek, de azt javasolta, hogy pár napig ne adjak egyáltalán, helyettesítsem gyümölcslével. Hátha Nektek beválik. Nekem mondjuk a lefejt tejet megitta, azért is volt fura ez a kijelentés. De attól még lehet Nálatok tényleg errõl van szó.

Az első felállásnál, hogy állt babátok lábfeje. Az én kisfiamnak az egyik spiccel a másik meg teljesen kifele áll (olyan chaplinesen) Ugy fog változni idővel? Nagyon félek.

Legjobb válasz: Nem teljesen tudom elképzelni a kisfiad bokáját, de minden babának görbén áll a lábfeje az elsõ felállásnál. Körülbelül három hónap kell ahhoz, hogy a boka és a lábfej beálljon a "rendes" tartásba. Ha nagyon furcsának ítéled a kisbabád lábtartását, inkább vidd orvoshoz.

Nem teljesen tudom elképzelni a kisfiad bokáját, de minden babának görbén áll a lábfeje az elsõ felállásnál. Körülbelül három hónap kell ahhoz, hogy a boka és a lábfej beálljon a "rendes" tartásba. Ha nagyon furcsának ítéled a kisbabád lábtartását, inkább vidd orvoshoz.
az ortopédus azt mondta hogy a babák több mint 90 %-a "csámpás" az elindulásnál, a mienk is kifelé tartotta a lábfejét, magas szárú cipõ hordását javasolták mindenképp vidd el az ortopédiára

3 éves kisfiam egyik napról a másikra dadogni kezdett. Nem mindig beszél így, de gyakori, ha rászólok, hogy nem értem, akkor elismétli dadogás nélkül a mondandóját, de naponta egyszer-kétszer még így is megakad. Más is tapasztalt ilyet?

Logopédus tornáztatást javasol, mert szerinte inkább idegrendszeri fejletlenségben szenved a kisfiam és fél év múlva kinőheti.

Legjobb válasz: Elõször is nyugodj meg. A dadogás a hadarással ellentétben tudatos, tehát a dadogó tudja, hogy õ dadog és szégyenli is. Ne kezd el hisztizni ha meghallod, hanem játékosan próbáljátok kezelni, vagy észre se vedd, vagy játék közben ismételjétek azokat a szavakat amiknél észleled a dadogást, ezek a mássalhangzókkal kezdõdõ szavak általában. Tornára mindenképpen vidd el, illetve felkereshetsz egy másik logopédust is. Próbáljatok meg sokat énekelni otthon a gyerekkel, ritmusos mondókák, tanuljatok új éneket. Énekléskor máshol képzõdik a hang ezért van az, hogy a dadogó ember tud énekelni. Késõbb utoléri a társait majd, de a lényeg, hogy ne lássa rajtatok, hogy megijedtek illetve sajnáljátok mert akkor rágörcsöl a témára és tényleg dadogni fog.

Elõször is nyugodj meg. A dadogás a hadarással ellentétben tudatos, tehát a dadogó tudja, hogy õ dadog és szégyenli is. Ne kezd el hisztizni ha meghallod, hanem játékosan próbáljátok kezelni, vagy észre se vedd, vagy játék közben ismételjétek azokat a szavakat amiknél észleled a dadogást, ezek a mássalhangzókkal kezdõdõ szavak általában. Tornára mindenképpen vidd el, illetve felkereshetsz egy másik logopédust is. Próbáljatok meg sokat énekelni otthon a gyerekkel, ritmusos mondókák, tanuljatok új éneket. Énekléskor máshol képzõdik a hang ezért van az, hogy a dadogó ember tud énekelni. Késõbb utoléri a társait majd, de a lényeg, hogy ne lássa rajtatok, hogy megijedtek illetve sajnáljátok mert akkor rágörcsöl a témára és tényleg dadogni fog.
"3 éves kisfiam egyik napról a másikra dadogni kezdett." Ez azt jelenti, hogy elõtte folyékonyan beszélt, és nem volt ilyen probléma? Mert ha igen, akkor ez belefér az életkori sajátosság esetébe. Az én kislányom 3 és fél éves volt, amikor ugyanezt csinálta: egyik napról a másikra elkezdett dadogni. Nálunk kb. 1 hónapig tartott, majd magától megszûnt. Tehát ha korábban nem volt gond, akkor valószínûleg csak átmeneti "visszaesés"-rõl van szó: a gondolatai gyorsabbak, mint ahogy ki tudja mondani õket.
Élettani dadogás ez, fiammal is átestünk rajta, pár hónap és elmúlik. Ne szólj rá!!!! Olvasd el ezt, esetleg keress még rá máshol. [link]
Az én 4 éves Kisfiam is lekezdett dadogni, augusztus óta tart. Mindent betartok, amit a szakemberek javasolnak, a családot is megkértem, ovonokkel is, konzultaltam. Nalunk biztos, hogy ijedtségtõl van, augusztusban majdnem megmûtötték, nagy hercehurca árán sikerült elkerülni a mûtétet.az ovono szerint éppen elég lehetett az neki, h látta rajtam, h megijedek es sírok, es igy mar o is félt (amugy mar kétszer mûtötték, ugyh tudja, h mit jelent a kórház, stb) nem tudom h mikor fog elmúlni, de türelmesen várunk.....remélem egyszer vege lesz.....
Azt írtad, hogy ha megkéred akkor nem dadog. Nem lehet, hogy csak játékból csinálja?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Elõfordul, hogy napokig nem dadog, majd háromszor-négyszer naponta, elvittem egy másik logopédushoz is, aki türelmet kért, mert szerinte ez élettani ls négy éves kor alatt természetes, de aggódjak, pláne, ha nem állandó jellegû a probléma. Reménykedem, hogy kinövi.....

6 hónapos baba hányszor egyen egy nap szilárd kajcsit? Tápszeres a kisfiam napi 1 szer eszik szilárdat egyik napról a másikra válthatok napi 2 szeri evésre? !

Legjobb válasz: Ha látod rajta, hogy kezd éhes lenni, akkor adj neki valamit (fontos, ha új ételt próbáltok ki, ne keverd mással, mert ha esetleg allergiás reakció jelentkezne, nehezebb kiszúrni) Szerintem a vacsi maradjon tápszer, megkönnyíti az alvást, mert ha nem ízlik a szilárd étel, akkor éhes maradhat, és nem alszik jól.

Ha látod rajta, hogy kezd éhes lenni, akkor adj neki valamit (fontos, ha új ételt próbáltok ki, ne keverd mással, mert ha esetleg allergiás reakció jelentkezne, nehezebb kiszúrni) Szerintem a vacsi maradjon tápszer, megkönnyíti az alvást, mert ha nem ízlik a szilárd étel, akkor éhes maradhat, és nem alszik jól.
Az én kislányom is tápszeres. Most múlt 8 hónapos és már 2-szer eszik szilárdat. Egyébként egy 6 hónapos babának napi 1 vagy 2 szilárd étkezés javasolt, mivel ált.-ban 8-9 hónapos korára kell kiváltani a 2 étkezést. Ezt nekem a védõnõ mondta, úgyhogy elkezdheted szépen lassan is, legfeljebb, ha látod rajta, hogy ízlik Neki, akkor hadd szóljon. :)
mi 1 szer eszunk ebedre szoktam adni, most 6 honapos tapszeres.

Kisfiam 9 hetes és valahogy az egyik füle puhább, hajlékony és sajnos így kezd elállni, mert mindig ráfekszik ahogy mozgolódik. Figyelem és megigazítom ha tudom. A másikkal semmi gond. Lehet ez ellen valamit tenni?

Legjobb válasz: Az én lányomnak mindkét füle ilyen. Olyan vékony mint a papír, és folyton úgy fekszik, hogy vissza van neki penderedve, így az övé is kezd elállni. Én mindig figyelem, és kiigazítom neki, szerintem mást nem nagyon tudsz tenni. :)

Az én lányomnak mindkét füle ilyen. Olyan vékony mint a papír, és folyton úgy fekszik, hogy vissza van neki penderedve, így az övé is kezd elállni. Én mindig figyelem, és kiigazítom neki, szerintem mást nem nagyon tudsz tenni. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!