Találatok a következő kifejezésre: Kisfiam egy múlt (28 db)

Kisfiam 3éves múlt, még mindig iszonyat rosszul alszik éjjel. Pár hét volt nyár elején mikor aludt. Nálatok mi vált be? Mikor raktátok egy szobába a gyerekeket?

Nyáron született a tesó+ovi kezdés emiatt még érthet? lenne de már hónapok telnek el éjjelente kb.5-6-szor kel és sírdogál,hisztizik,verg?dik,húzza az agyamat már úgy érzem direkt...anya,anya,át szaladok és erre mi a baj kisfiam vagy csak sír és nem mond semmit vagy csak"semmi"!Itthon nyugodt a légkör minden rendben apával is a picivel is. Mivel a kicsi még szopizik éjjel velünk van egy szobában de külön kiságyon. Nem tudom vkinek bevált ha összerakta a két gyereket egy szobába?Csak az etetés miatt nem tudom, hogy oldjam meg...Várom a tapasztalatokat!

Legjobb válasz: Az én lányom jó alvó, de az ovi+tesó kombó (nála is egyben volt)neki is betett. Hónapokig rosszul aludt, átmászkált hozzánk, sõt elaludni még most sem alszik magától. Nálunk együtt alszanak és nem zavarják egymást, vagyis nagyon-nagyon ritkán igen. A kicsi még sokszor felkel (1 éves), de a nagy nem ébred meg rá. Lehet, hogy nálatok az a baj, hogy a nagyobbikat valahol zavarja az, hogy a kicsi veletek alszik és õ is szeretne veled lenni éjjel. 1 próbát simán megér az, hogy kipróbáljátok mi lesz, max, ha elhatalmasodik a káosz visszakerül a kicsi hozzátok. Sok sikert.

Az én lányom jó alvó, de az ovi+tesó kombó (nála is egyben volt)neki is betett. Hónapokig rosszul aludt, átmászkált hozzánk, sõt elaludni még most sem alszik magától. Nálunk együtt alszanak és nem zavarják egymást, vagyis nagyon-nagyon ritkán igen. A kicsi még sokszor felkel (1 éves), de a nagy nem ébred meg rá. Lehet, hogy nálatok az a baj, hogy a nagyobbikat valahol zavarja az, hogy a kicsi veletek alszik és õ is szeretne veled lenni éjjel. 1 próbát simán megér az, hogy kipróbáljátok mi lesz, max, ha elhatalmasodik a káosz visszakerül a kicsi hozzátok. Sok sikert.

Ennyire anyás? Kisfiam most múlt 1 éves és vannak napok mikor nem hajlandó az ágyában aludni (egy szobában alszunk)!

Napközben ott altatom de éjszaka van hogy elaszik az ágyában és hajnal 1-2 körül már oda kell hogy vegyem magunk közé! Olyankor rajtam alszik (fejét a fejemre teszi) Leszokik róla valaha?

Legjobb válasz: Nálunk is így indult. A kislányom (1 éves) kb. 6 hónapos koráig a kiságyban aludt, utána este betettem õt majd éjfél körül felébredt és reggelig mellettem aludt. Aztán 8 hónapos kora körül szép fokozatosan kialakult, hogy már este együtt alszunk el a mi helyünkön, a kiságyat semmire sem használjuk. Nappal pedig babakocsiban alszik a levegõn. Szerintem ne aggódj, idõvel vágyni fog a saját kis fészkébe. Húgom ugyanezt csinálta anyukámmal és 3-4 éves korától egyedül aludt a saját (nem rácsos) ágyában.

Nálunk is így indult. A kislányom (1 éves) kb. 6 hónapos koráig a kiságyban aludt, utána este betettem õt majd éjfél körül felébredt és reggelig mellettem aludt. Aztán 8 hónapos kora körül szép fokozatosan kialakult, hogy már este együtt alszunk el a mi helyünkön, a kiságyat semmire sem használjuk. Nappal pedig babakocsiban alszik a levegõn. Szerintem ne aggódj, idõvel vágyni fog a saját kis fészkébe. Húgom ugyanezt csinálta anyukámmal és 3-4 éves korától egyedül aludt a saját (nem rácsos) ágyában.
Az én kissebbik fiam most 10 hónapos, és folyton rajtam lóg. Õ velünk alszik a kezdetektõl, egyszerûen nem volt hajlandó megmaradni az ágyában, a nagyobbik meg iskolás ( most 11 éves) nem akartam, hogy a sírás miatt nem tudjon aludni. Õ is nagyon anyás volt, és folyton átkunyizta magát hozzánk, foltyon Anyu-Anyu volt. ( most vagy én csinálom "túl jól" a dolgom, vagy genetika:) de kinõtte, független, lelkileg nagyon érett, önellátó ( a korához mérten) kiskölyök lett belõle, aki imádja a tesóját, zokszó nélkül segít, nem féltékeny....stb:) Viszont néha még 4 évesen is átkéretszkedett, de akkor szépen meg tudtuk beszélni, hogy már nagyfiú. A lényeg, nem marad így a kisfiad. A kissebbikkel meg ugyanúgy vagyok mint te. Ha nem érek hozzá, szinte azonnal ébred.Imádom, de gyakran már terhes a dolog:(
Mi is ugyan igy vagyunk, a kislányom 16 hónapos és nem hajlandó az ágyikójában aludni, van mikor beteszem kb, 1-2 órát van el, de ahogy észre veszi, hogy külön van már sir is, és akkor veszem oda közénk és reggelig ott is marad.Hát nem tudom, le fog-e szokni valamikor, de remélem ha nagyobb lesz azért külön fog aludni!
szerintem ez egyaltalan nem baj 20evesen mar ugysem akar veletek aludni

Kisfiam egy éves múlt 2 hete, és úgy elkapta a nátha, hogy nem bír kikeveredni belőle! Orvos nem mondta külön, hogy valami vitamint adjak neki! Ti adnátok neki, vagy elég a gyümi, amit megeszik?

3-4 hete náthás, szerencse más baja nincs, a foga is jön! Volt piros a torka, de az elmúlt szerencsére! Most a füle piros egy kicsit, vagyis azt mondta a doki, hogy nem fényes (nem tudom, ez mit jelent)! De nem mond semmit, hogy adjak neki valami vitamint! Én meg elfelejtettem megkérdezni! De viszont van itthon Cebion-om, azt lehet neki adni?

Legjobb válasz: Cebiont mindenképp adj! Nálunk sokat segít nátha idején.

Cebiont mindenképp adj! Nálunk sokat segít nátha idején.
2X10 cseppet rakjál az italába reggel-este. Plussz én még bérescseppet is adok mellé 10-10 cseppet... Ja de most nézem, hogy neked még csak 1 éves a kisfiad...nekem már 2 éves múlt a kislányom, úgy adok annyit... Szerintem nézd a tájékoztatót hogy mennyit szabad!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!
Ezt mintha eltörölték volna. De nem 100%.
12 félévet finanszíroz az állam.
Ha felvételizel és felvesznek akkor az elsõ diploma valóban ingyenes. De ha felvételi nélkül, fizetõs suliba jelentkezel akkor nem fizeti az állam a költségeket ami félévenként akár 200 ezer forint is lehet. Az OKJ-s képzésekbõl az elsõ, ha még nincs szakmád az is államilag támogatott. Én így tudom.
Ha költségtérítésesre vesznek, akkor addig amíg gyesen vagy gyeden vagy min vagy addig nem kell fizetned. utána igen. Egyébként ha áll.-lag finanszírozottra vesznek fel ott nem kell fizetned, de gondolom levelezõre akarsz menni, ott viszont nagyn nagyon ritka az állig. finanszírozott képzés.
Az OKJ 23 éves kor felett én úgytudom már mindenkinek fizetõs... Fõsuli/egyetem pedig ahány éves a képzés +1 évet finanszíroz az állam.
Olyan nincs, hogy ahány év a képzés+1 év. 12 félév, és kész. (Csak ha államilag támogatottra jelentkezel, de errõl már lekéstél, hacsak nem jövõre akarsz menni. Költségtérítésest nem tudom.)
Szia! Felsõfokú tanintézménybe (fõiskola, egyetem), és nyilván távoktatásra, vagy levelezõsre szeretnél menni. Nos eltörölték az állami támogatást 2007.szeptemberétõl. Én decemberben lettem terhes :( Szóval fizetnem kell, mint a katonatiszt.
Az elsõ diploma mindenképpen ingyenes, viszont a kismamaként igénybe vehetõ tandíjmentességet a költségtérítéses képzéseken tavaly eltörölték. Ehelyett a felvételin 50 pluszpontot kapsz (ezzel megnõ a felvételi esélyed).

7 hetes kisfiam szájpenészt és bõrgombát kapott a combja hajlatában. Már egy hete kenem gomba ellenes kenõccsel a lábát meg a száját géllel kezeljük, de nem múlik. Milyen tapasztalataitok vannak? .

Mikor múlik el és mitõl alakulhat ki? Nem vittem közösségbe

Legjobb válasz: szajpenesz ilyen kicsinek gyakran van, mindent fertotleniteni kell amivel erintkezik, a dudikat, az uveget, a melledet ha szopizik. Sajnos nagyon makacs dolog, nehezen mulik. Figyelj arra, hogy gyakran moss kezet, es a dudijat meg veletlenul se nyald meg. A laban levo gombat okozhatja az is, hogy tul van oltoztetve, es allandoan bemelegszik. Csak pamutruhakat adj ra, es figyeld nincs e melege. Ha hideg a keze az nem biztos, hogy fazik. Ill. ha szajat kenyed utanna kezet kell mosni, es csak utanna a labat, nehogy atfertozd. Ha ket-harom nap mulva sem javul, akkor valoszinuleg masik krem fog kelleni

szajpenesz ilyen kicsinek gyakran van, mindent fertotleniteni kell amivel erintkezik, a dudikat, az uveget, a melledet ha szopizik. Sajnos nagyon makacs dolog, nehezen mulik. Figyelj arra, hogy gyakran moss kezet, es a dudijat meg veletlenul se nyald meg. A laban levo gombat okozhatja az is, hogy tul van oltoztetve, es allandoan bemelegszik. Csak pamutruhakat adj ra, es figyeld nincs e melege. Ha hideg a keze az nem biztos, hogy fazik. Ill. ha szajat kenyed utanna kezet kell mosni, es csak utanna a labat, nehogy atfertozd. Ha ket-harom nap mulva sem javul, akkor valoszinuleg masik krem fog kelleni
Orvos mit mondott? A fiaimnak csak szájpenészük volt, a nagyobbiknak igen makacs, az lassabban múlt. A kicsinek kb. 1 hét. A lényeg, hogy a rózsamézzel átitatott gézzel dörzsölni kell a nyelvét minél alapsabban, mert simogatással nem jön le. Ha csak bekened, az nem elég! Ha szopik, a bimbódat is kenned kell, mert oda-vissza fertõzhetitek egymást, valamint a cumit, cumisüveget is gyakrabban kell fertõtleníteni. A szájpenész is egyfajta gomba, kezelés közben a baba lenyeli, keresztülmegy az emésztõrendszereszen és a popsijánál kiütést okozhat. Ilyenkor Canesten krémmel kell vékonyan kenni, illetve felváltva Sudocremmel. Nekünk ez használt. A szájpenész gyakori egyébként, nem kell megijedni. :) Ha a rózsaméz nem használ, a doki ecsetelõt is írhat ki. A gombára általánosságban igaz, hogy szereti a nedves környezetet, így a combját is érdemes gyakran szellõztetni, illetve szárazon tartani, szárító krémet használni, minta Sudocrem vagy a Neogranormon. Mivel még nagyon kicsi a babád, ha nem látsz javulást, inkább vidd vissza a dokihoz, mert az õ védekezõképessége még kicsi, a gomba pedg gyorsan terjed.
Szia! A stabilizált aloe vera szûrt leve, az Activator jó szájpenészre és a gombárais meg mésok mindenre a babánál is.Jobbulást a kisfiadnak!
Fiamnak a doki 4 féle krémet írt, mire a negyedik hatott! Az utolsó teljesen lehámlasztotta a bõrét, s azzal egyútt a gomba is eltûnnt. A fiamnak a feneke között lett gombás 1 hónaposan. Fél éves korára kezeltük ki.

5 hónapos múlt 25-én a kisfiam. Bele tehetem már a kompba? Már ül egyedül, meg tartja magát.

Én úgy tudom,hogy 6 hós kortól bele lehet már tenni.

Legjobb válasz: Én semmiképp nem ajánlom, hogy egy 5 hónapos babát belerakj!Amikor már egyedül feláll akkor javasolt belerakni, addig a gerincét nagyon megterheli, inkább rakd le egy játszószõnyegre, így sokkal jobban fejlõdik a mozgása. nagyon fontos, hogy kialakuljon a mászás folyamata. De a döntés a tiéd. eüs

Én semmiképp nem ajánlom, hogy egy 5 hónapos babát belerakj!Amikor már egyedül feláll akkor javasolt belerakni, addig a gerincét nagyon megterheli, inkább rakd le egy játszószõnyegre, így sokkal jobban fejlõdik a mozgása. nagyon fontos, hogy kialakuljon a mászás folyamata. De a döntés a tiéd. eüs
Nekem sem ajánlotta a babámnál csípõszûrést végzõ ortopéd gyermekorvos. Sõt!
Még nagyon kicsi hozzá. Én most merném belerakni nyugodt szívvel az enyémet de már nem érdemes venni erre a kis idõre ezért nem veszek. 10, 5 hónapos, már nagyon sokáig elálldogál (egyedül áll fel) és folyton ott kell lenni a sarkában mert el szokott csúszni. Persze nem a szõnyegen áll fel még véletlenül sem hanem ott ahol csúszik. Meg rajtam akar felállni és ha nem ülök le hozzá akkor hisztizik, nem tudok tõle semmit csinálni. Az az igazság, hogy néha már agyamra megy ezzel szóval nekünk nagy segítség lenne egy komp de hamarabb tuti nem tettem volna bele.
DE azért még gondolom nem percekig tartja magát? VAgy már igen? Mert ilyenkor még csakis kitámasztva lehetne ültetni, mert sokáig úgysem bírja még, nehogy hátravágódjon. Persze gondolom ott vagy, ugrásra készen. Hát nem tudom, én inkább még várnék vele. Mert a komphoz kell a lába is, és nem feltétlen csak az ülés szükséges hozzá. Szerintem még megterhelõ a hátának.
Ne tedd bele. Az õ kis gerincének ez még nem való. Az egészséges mozgásfejlõdése érdekében nem ajánlott és nincs rá szüksége.
A komp káros :P
Szia!utánna olvastam és sehol semmilyen forumon nem ajánlják egészséges babának a komp használatát!!!!!
Ez gondolom most megint egy kamu kérdés, ugye? Írni és olvasni tudó szülé nem használ ilyen szarságokat.
Nyugodtan beleteheted hosszabb idõre is, nem lesz tõle semmi baja, csak ijesztgetnek vele.Az enyémeknek sem lett semmi baja a kompban léttõl.
Szia Az én fiamnak is van, õ 4, 5hós.Én bele szoktam rakni kisebb-nagyobbidõre.Szerintem nyugidtan.

Egy éves múlt a kisfiam és durván karmol, tépi a hajunkat, arcbőrünket, orrunkat és amikor szigorúan mondjuk neki, hogy nem szabad, huncutul néz és kacag. Másoknál is volt ilyen és ha igen, kinövi vagy leszoktattátok róla? Milyen módszert ajánlotok?

Legjobb válasz: na egy újabb mindent hagyjunk rá a gyerekre majd leszokik róla nevelési elveket valló anyuka...zseniális. Ne csodálkozzanak kedves anyukák és ne panaszkodjanak a mai fiatalokra mert nem tanultak semmit, csak azt, hogy mindent lehet, majd ha megunom, abbahagyom.

na egy újabb mindent hagyjunk rá a gyerekre majd leszokik róla nevelési elveket valló anyuka...zseniális. Ne csodálkozzanak kedves anyukák és ne panaszkodjanak a mai fiatalokra mert nem tanultak semmit, csak azt, hogy mindent lehet, majd ha megunom, abbahagyom.
Igen. Szépen okosan el kell neki magyarázni, hogy miért nem szabad, hogy ne csak értelmetlen tiltás legyen, hanem értse, hogy ezzel neked/nektek fájdalmat okoz, szomorúak lesztek, ha ilyen csúnyán viselkedik. Ha ennek ellenére folytatja - ahogy a megengedõ anyuka írta mert elõfordulhat - akkor büntetés. Nálunk bünti sarok van. De vésõ esetben én a kezére is rácsapnék egyszer finoman, ha nagyon nem ért a szóból.
Szia, megnyugtatlak, van ilyen :) holnap írok bõvebben, csak most már lefekszem...le lehet róla szoktatni:)
Meg kell nevelni. Egy egy éves gyerek már nagyon is érti, hogy mit mondasz, már nem szabad ráhagyni ilyeneket, hogy majd leszokik róla, fõleg ilyen dolgokban, amikor másokat bánt.
Mit mondasz neki azon kívül, hogy nem szabad? Elmondod neki, hogy fáj, meg nem jó neked és nem szereted, ha ezt csinálja, meg szomorú leszel, vagy csak közlöd, hogy nem szabad és ennyi?
ha azt mondod nem szabad, még jobban fogja csinálni.hagyd had csinálja, ha látja hogy nem érdekel, leszokik róla.
növeremnek most 2 eves a fia, (enyem megcsak 7 hos, ezert mindig nala erdeklödöm, ö hogyan es mit...)es azt mondta szerinte mindenkepp szoktasd le rola.nem szabad rahagyni, mert igaza van az elöttem ironak.magyarazd el, hogy miert nem szabad, es hogyneked ez faj, nem szereted, es büntit fog kapni ha folytatja.bezatni egy külön szobaba, vagy helyisegbe, vagy sarokba allitas.mikor büntinen van, odamenni hozza, es elmondani megegyszer, hogy miert kapott büntit.
A kérdező hozzászólása: Igen, miután mondjuk neki, hogy nem szabad, utána azt is mondjuk, hogy fáj és apu vagy akárki sírni fog. Ekkor pillanatnyilag abbahagyja, mást csinál, de amikor megint hozzánk bújik, rövid idõn belül megint csinálja. Abban biztos vagyok, hogy nem bántani akar. Kedves, barátságos, aktív kisfiú, szerintem ez egy sajátos felhívás játékra, csakhát ez rajta kívül senkinek nem vicces. A korrekt bûntetés pl.sarokba állítás hatásos lehet kicsit idõsebb gyerekeknél, de a kisfiam ezt még nem érti, nem is maradna a sarokban. Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat, de várok még ötleteket, fõleg olyanoktól, akik maguk is szembesültek ilyen problémával.
Mennyi érzelem van abban, hogy anyának ez fáj és sírni fog? Nem azt mondom, hogy ugasd le a gyerek fejét, de ha rendesen kifakadsz, hogy igen is fáj és megmondtad, hogy nem szereted és akkor leteszed és ennyi, akkor le fog esni neki, mert az, hogy majdnem közömbösen/kérlelve (többnyire így szokják ugye ezt a varázs mondatot) mondod, hogy anya sírni fog.. Hát na.. A gyereknek nem üres "fenyegetés" kell, hogy anya sírni fog, hanem az, hogy megértse, hogy ITT és MOST ez anyának tényleg NAGYON NEM jó és hagyja abba.

Kisfiamat, aki nemrég múlt 2, 5 éves, beveszik az oviba, ha viszek munkáltatói igazolást. Mennyire érzi rizikósnak egy vállalkozó, ha kiállít egy ilyen papírt vkinek, aki nem dolgozik nála?

Ti segítenétek egy ismer?sötökön, akinek csak erre a papírra lenne szüksége ahhoz, h. elmenjen dolgozni? ugyanis csak feketén tudna elhelyezkedni. Kisgyerekes anyuka nem kell sehova. Az óvón? annyit mondott, h. az óvodát nem érdekli ki hol merre dolgozik, bejelentve v. sem, ?k csak a papírt kérik. Vagy ez egy vállalkozóhoz túl nagy kérdés. Van egy ismer?söm, de nem merem megkérdezni, félek a visszautasítástól, h. utána nem lesz olyan jó a viszonyunk.

Legjobb válasz: Leiah! Tavaly márciusban beírattam a gyereket az oviba!!!! De mivel nincs még három éves, csak úgy veszik fel, ha viszek munkáltatói igazolást.

A kérdező hozzászólása: Leiah! Tavaly márciusban beírattam a gyereket az oviba!!!! De mivel nincs még három éves, csak úgy veszik fel, ha viszek munkáltatói igazolást.
Tudod hányan visznek ilyen igazolást bölcsibe, oviba?! Mikor bölcsibe jelentkeztünk (májusban), még nekem sem volt állásom, ezért szintén ismerõstõl kaptam igazolást, egész pontosan szándéknyilatkozatot arra, hogy szeptembertõl alkalmazni fognak. Júliusban találtam állást, így szeptemberre már valósi igazolást tudtam vinni. A lényeg, hogy olyantól kérj igazolást, akiben megbízol, illetve el tudod neki magyarázni, hogy ez mirõl szól és nem kell aggódnia.
A kérdező hozzászólása: Leiah Sztem nálunk, falun, azért nem veszik be, mert a 160 férõhelyes oviba 168 gyerek van beíratva...
Ha van hely az oviban, akkor bevehetik. A vállalkozónak ez nem túl nagy kérés, mert ezt senki nem ellenõrzi. Csak akkor ciki, ha õ ezt nem tudja, nem hiszi el, félõs alkat. De tényleg nem ellenõrzik, az óvónõ igazat mondott, nekik csak a papir kell és kész.
Tudom, nem ez a kérdés, de elõbb kellett volna gondolkodni. Ha tavaly márciusban jelentkeztetek volna, akkor valószínûleg már idén felvették volna a gyerkõcöt munkáltatói nélkül is. Egyébként ugyanebben a cipõben vagyok én is, én kivárom a jövõ szeptembert, vagy keresek egy olcsó bébiszittert, gyerekmegõrzõt...
Utolsó nálunk akkor sem veszik be szeptemberben a gyerkõcöt ha pl novemberben tölti a 3-at .Csak ha van igazolásod hogy dolgozol ha nem akkor úgy vannak vele, hogy ráérsz foglalkozz vele otthon!Ez falun van!
22.14s vagyok és a kérdésre válaszolva a kutya nem fog utána járni sehol hogy dolgozol e ha nálad a papír de ha nagyon kukacos az oviigazgatója max felhívja azt akitõl a papír van, hogy tényleg ott vagy e?!és azt mondja igen akkor mást nem tud tenni.
Akkor bocsánatot kérek, nálunk beveszik...
Igenám csak azzal a többi plusz gyerkõccel mit csináljon az ember ez nem azért kell oviba járni hogy okosabb legyen mert nem errõl van szó hanem meg kell tanulnia szocializálódni!

A kisfiam ma 10 hetes és még nem múlt el a vérzésem. Az orvos nem talált semmit a hüvelyi UH-n, de nagyon ráncolta a homlokát. Azt mondta, egy hónap múlva csináljunk egy rákszűrést. Má si volt így?

Hogy ilyen sokáig vérezgetett? Ja, császárral szültem.

Legjobb válasz: azt nem tudom pontosan meddig véreztem,talán 2 hetet,de volt néha utána pecsételõs,aztán 12 hetes volt a gyermekem mikor megjött az elsõ mesim

azt nem tudom pontosan meddig véreztem, talán 2 hetet, de volt néha utána pecsételõs, aztán 12 hetes volt a gyermekem mikor megjött az elsõ mesim
Én is ennyi ideig véreztem és csak ekkor csinálták meg a 6 hetesemet! semmi gond nem volt csupán egy kicsit hosszabban és lassabban tisztulam! Szoptatsz? Ha nem lehet ez is az oka, mert lassabban húzódik vissza a méhed! Én fejtem, lehet, hogy e miatt volt lassabb!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!