Találatok a következő kifejezésre: Kisfiam a lesz 3 (76 db)

Meddig adjam neki az espumizant? A kisfiam jövöhéten lesz 3, 5 hónapos tápszeres baba! Adjak neki még vagy már elhagyhatom? Nem igazán volt hasfájós!

Legjobb válasz: Az én kisfiam nem tápszeres, de mi is használtuk az elején az Espumisan-t. Én nem adtam neki minden étkezésnél, csak akkor, ha szopizás után valóban fájt a hasa. Ezt lehetett látni, húzta fel a két lábát és nyûgös volt, sírt. A hozzátáplálás kezdetén is voltak ilyen gondjaink, akkor újra adtam kaja után, ha rosszul érezte magát. Szerintem, ha elhagyod, észre fogod venni, ha mégis kell még.

Az én kisfiam nem tápszeres, de mi is használtuk az elején az Espumisan-t. Én nem adtam neki minden étkezésnél, csak akkor, ha szopizás után valóban fájt a hasa. Ezt lehetett látni, húzta fel a két lábát és nyûgös volt, sírt. A hozzátáplálás kezdetén is voltak ilyen gondjaink, akkor újra adtam kaja után, ha rosszul érezte magát. Szerintem, ha elhagyod, észre fogod venni, ha mégis kell még.
szerintem is leteheted nyugodtan, mert így van ahogy az elöttem lévõ írta hogy majd észre veswzed ha fáj!egyébként meg annyira hozzá fogszokni, hogy nem fogod tudni megetetni nélküle, mert fájni fog a hasa!

A barátnőmnek február 3-án született a kisfia idén lesz 3 éves. Megkapja még februárban a gyest? Az egész összeget vagy részarányosan?

Legjobb válasz: Épp ezt a kérdést tettem fel az önkormányzatnál anyukám egyik kolléganõjének, aki a pénzügyön dolgozik. Bár nálam a Gyed volt a kérdés lényege, de majdnem ugyanaz. Az én kislányom 4-én született, szintén hónap elején. Azt mondta, hogy egész hónapi összeget nem küldenek, arra a pár napra esõ részét kapjuk csak.

Épp ezt a kérdést tettem fel az önkormányzatnál anyukám egyik kolléganõjének, aki a pénzügyön dolgozik. Bár nálam a Gyed volt a kérdés lényege, de majdnem ugyanaz. Az én kislányom 4-én született, szintén hónap elején. Azt mondta, hogy egész hónapi összeget nem küldenek, arra a pár napra esõ részét kapjuk csak.
Csak a 3 napra kapja.
Február elején a januári gyest fizetik, tehát január 1-tõl 31.-ig. Ezt utalják 2.-án vagy 3.-án februárban. A maradék 3 napot utólag fizetik majd.


Kisfiam most lesz 3 éves. Még nem tudom neki lehúzni a kukiról a bőrt teljesen. Mit tegyek?

Minden nap fürdésnél próbálom lejjebb húzni, de nem enged. Félek, nehogy m?tét legyen a vége. Pici kora óta minden nap, fürdésnél húzom, hogy menjen lejjebb. Én már azt hittem ilyenkorra már teljesen le megy neki, de nem. :( Kinek, milyen tapasztalata van? Mit csináljak, mit tegyek, hogy teljesen le tudjam húzni a b?rt a kukiról? Köszi a válaszokat el?re is!

Legjobb válasz: Az orvos mit szokott mondani?

Az orvos mit szokott mondani?
Szia, mi is így jártunk, gyerekorvos adott beutalót, elvittük a gyereket, kapott a kukira érzéstelenítõ kenõcsöt, negyed órára kiküldtek minket a rendelõbõl majd a doki szépen hátrahúzta neki, nem fájt, nem sírt még egy picit sem, teljesen hatott az érzéstelenítõs kenõcs, utána viszont minden este egy kínszenvedés volt a fürdés:S kamillás vízben kellett fürdeni azzal locsolgatni, meg egy krémmmel kenni. Szépen rendbe jött, jobb volt a helyzet mint elõtte, de úgy gondoltam még mindig lenne mit hátrahúzni, mert nem jött le teljesen a fitymáról a bõr úgy mint a felnõtt pasiknak. Tehát a fitymaszárat nem lehetett látni a makkot 90 százalékban igen.iElvittem vissza a dokihoz, aki azt mondta ne is várjam , hogy az úgy fog kinézni egy gyereknek mint egy felnõttnek, majd amikor nõ a gyerek akkor tökéletesedik a szerszám:)
A kérdező hozzászólása: A doki és a védõnõ azt mondta, hogy 3 éves koráig le kell, hogy jöjjön a bõr, utána ha nem , akkor mûtét. :( Mástól meg azt hallom, hogy nem kell törõdni ezzel, majd amikor lejön, lejön, mindennek eljön az ideje. Na de aggódom, nem szeretném gyermekemet kitenni a fájdalmaknak. Félig tudom lehúzni, vagy addig látszik a makk rész. Nekünk zuhanykabinunk van, így nehezen tudnám megoldani a fürdetést kamillás vízben, esetleg lavórban, de abban nem férne el. Tehát passz, hogy mit csináljak. Régebben, mikor még kicsi volt, pelenkázásnál is szoktam húzni, akkor "engedte", na de most már?! Szóval nehéz, remélem nem lesz gond. A doki még azt is mondta, hogy ne kenjem semmilyen kenõccsel. Majd magától megoldódik a "probléma". Nem javasolja 3 évnél fiatalabb gyermekeknek.
Mi hétfõn voltunk a dokinál. Egy pálcaszerû valami 2 másodperc. Most már nem csípi, de napjában 3x kenni kell neki. Eleinte nehéz volt, de most már egyedül is bírok vele. Még pelenkás. ( 2éves )

Mit tegyek? Már megörülök! A kisfiam holnap lesz 3 hónapos és a nappali elalvása kész katasztrófa! Hason szeret aludni de nappal mikor jön az elalvás ideje ordit kb.20 percig!

Ez mitöl van? Látszik rajta,hogy már nagyon fáradt lehet azért nemtud olyan könnyen elaludni? Eddig kézben aludt el de most rá szeretném szoktatni,hogy egyedül aludjon el!

Legjobb válasz: elõször te pihend ki magad... öcsém mikor megszületett (15 voltam),anyával mi ketten se gyõztük...el lett nagyon kapatva,1 éves koráig csak kézben aludt el nappal,este meg csak ha kocsiban (rendes személykocsi) volt,és mentünk vele,akkor nem orditott...se hasa nem fájt,se foga nem jött...érezte hogy megy a kocsi,2 perc alatt aludt... sztem már el lett kapatva nagyon,sok sirás árán fogod csak leszoktatni errõl 22/L

elõször te pihend ki magad... öcsém mikor megszületett (15 voltam), anyával mi ketten se gyõztük...el lett nagyon kapatva, 1 éves koráig csak kézben aludt el nappal, este meg csak ha kocsiban (rendes személykocsi) volt, és mentünk vele, akkor nem orditott...se hasa nem fájt, se foga nem jött...érezte hogy megy a kocsi, 2 perc alatt aludt... sztem már el lett kapatva nagyon, sok sirás árán fogod csak leszoktatni errõl 22/L
Gondolom azért sír mert leteszed a kiságyába, hát nem lesz könnyû dolgod visszaszoktatni, de nem lehetetlen.A leteszed, felveszed mótszer hatásos lesz.Ha sír menj be és vedd fel vígasztald meg, aztán tedd vissza az ágyába és menj ki, aztán megint menj be és vigsztald meg, és megint menj ki.Elég hamar rá fog szokni az egyedül alvásra.Ha van kedvenc macija, vagy rongyija az sokat segíthet.de ha leteszed hasra, odateszed az arcához a rongyát, picit ringatod fekve a popiját az is hatásos lehet.Legalábbis mi igy mindig megnyugszunk.sok siket és kitartást.
A kérdező hozzászólása: Eddig mindig kézben aludt de azt mondta a védönö, hogy 3 hónapos koráig nem lehet elrontani a babát! Elalszik mostmár magától kb.20 percet üvölt mire elfárad és bealszik! Mennyi idö mig megszokja hogy egyedül kell elaludni? Megszakad a szivem hallani sirni de azt szeretném hogyha egyedül aludna el!
Szia! Detto:) . Éjszakai alvással semm baj nincs, fürcsi után vacsi, és magától elaslszik a kiságyban. De nappal, kész katasztrófa. 2-3szor alszik 15-20percet, azt is úgy hogy ringatva alszik el. ez kb 2, 5 hónaposan kezdödött, most 3, 5honapos. játszik, és ha elfáradt ordít, felveszem 2ringatás és már alszik is de egyedül én sem értem miért nem alszik el. Muszáj rászokatni, hogy egyedül aludjon nappal is. Én is kipróbálom azt a modszert hogy felveszem, megnyugszik, és vissza a kiságyba, hátha bejön. Ha alszik a kicsi világos vagy sötét van a szobájában? Lehet attól nem alszik, mert nincs sötét?
Hát ezt mi is végigjátszottuk.... :( Pont anyósnál laktunk, ne tudd meg, én voltam a rossz anya.... :( Még ez is rájött. Mi a fordulás ellen azt eszeltük ki, hogy betettük a szopipárnát az ágy egyik felébe (hosszában)és így aludt, nem tudott megfordulni, viszont ez is csak ideiglenesen volt megoldás, mert egy idõ után kényelmetlen volt a babám számára, ami jogos is. Nálunk ezt az idõ oldotta meg végül, de nagyon sok türelem és kitartás kell hozzá. Nekünk még mindig kézben alszik el, én nem bírtam hallgatni a sírását. De most már annyi jó van benne, hogy rászoktattuk, hogy fotelben ringatva aludjon el, így nem kell tartanunk a teljes súlyát. És mivel 1x alszik, amire altatásra kerül a sor, már olyan fáradt, hogy 1-2 perc alatt elalszik. 15 hónapos kislány anyukája.

3. baba? Kisfiam 10 hónapos a nagy most megy oviba szeptemberbe úgy néz ki jön a baba nem terveztük, de ab. kizárva mi lesz 3 picivel adjon valaki tanácsot.

Legjobb válasz: nem lesz könnyû dolgod, de csomó mindent megörököl a testvérektõl és több lesz az adóalap csökkentés is. anyagilag annyira nem fog megviselni titeket. szabadidõd, ha eddig volt is, most nem lesz, rohanhatsz 3 féle majd :))

nem lesz könnyû dolgod, de csomó mindent megörököl a testvérektõl és több lesz az adóalap csökkentés is. anyagilag annyira nem fog megviselni titeket. szabadidõd, ha eddig volt is, most nem lesz, rohanhatsz 3 féle majd :) )
Megis mi lenne? Felnevelitek. Ahol elfer ketto, ott harom is.
a nehézségeket és anyagi vonzatokat #2 vázolta, de ugyanakkor nálunk a harmadik érkezésével lett hihetetlen boldog és vidám a család! És a testvérek egymást is nevelik. - Bár elég sok dolgunk volt- az a pár év, amíg 3 kicsi volt a legboldogabb idõszak is volt egyben.
Nekem egy éves volt a kisebbik fiam, és szeptemberben ment a nagy oviba, mikor kiderült, hogy jön a 3.baba.... MOndjuk eszünkbe sem jutott, hogy ne szülessen meg. Az ovikezdés a nagynak elég rossz volt- mondván, a kisöcsi otthon van anyával, és még ráadásul anya hasában van mégegy... szóval a kiscsoport elég rossz élmény maradt neki- de õ ilyen kis félõs mimóza gyerek egyébként is. És mivel mind fiu- elég egyszerû velük még most. Jó lesz együtt a három kicsivel majd meglátod!! Hamar összenõnek - én is ezt vettem észre, a 3. már szinte észrevétlenül nõl. Egyébként 3hete múlt egy éves és csak pislogok, hogy hol, mikor hogy történt ez, és hol van az az egy év?? nem is emkékszek.... De iszonyat jól elvannak mindhárman együtt. 4éven belül születtek õk is. gratulálok, a nagy is fiu nálatok is? a pocaklakónak tudnia a nemét? vagy még korai a terhesség?
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat azért most már kicsit megnyugodtam :) 5 hetes vagyok és két fiam van

Ha november végén lesz 3 éves a kisfiam, akkor áprilisban kell oviba iratnom legkésőbb és jövőre megy oviba szeptemberben, amikor majdnem 4 éves lesz?

Van aki kivárja hogyha teheti, hogy addig otthon legyen a gyerekkel és az az 1 év hátrány nem okoz majd problémát az oviban?

Legjobb válasz: Lányom októberi. Õ szeptemberben kezd, akkor lesz 2 éves 11 hónapos. Elõször minicsoportba megy, majd kis-közép-nagycsoportba. Tehát 4 évig lesz ovis. Kivárhatod az idõd, ha te úgy akarod. Én nem vártam, mert nekem fontos volt, hogy 3 év körül biztosan közösségbe járjon. Én késõn kezdtem az ovit, nem tett jót, utáltam, hozzászoktam az otthonléthez, úgyhogy most lányomnál másképp akartam csinálni. De persze ez egyéni döntés, és minden függ attól is, hogy oviba egyáltalán van-e hely stb. S igen, áprilisban voltak a beíratások.

Lányom októberi. Õ szeptemberben kezd, akkor lesz 2 éves 11 hónapos. Elõször minicsoportba megy, majd kis-közép-nagycsoportba. Tehát 4 évig lesz ovis. Kivárhatod az idõd, ha te úgy akarod. Én nem vártam, mert nekem fontos volt, hogy 3 év körül biztosan közösségbe járjon. Én késõn kezdtem az ovit, nem tett jót, utáltam, hozzászoktam az otthonléthez, úgyhogy most lányomnál másképp akartam csinálni. De persze ez egyéni döntés, és minden függ attól is, hogy oviba egyáltalán van-e hely stb. S igen, áprilisban voltak a beíratások.
kérdés mennyire közösségi a gyerek ? ha igen akkor jobb lenne neki az oviban ha még nem akkor jobb otthon -- hátránya nem lesz egyik esetben sem igazán a nagylányom februári ö anno szeptemberben kezdte az ovit 3, 5 évesen - 3évet járt csak a fiam novemberi ö nov közepén kezdte az ovit 3 évesen - 4 évet járt nem volt gond egyik esetben sem a lemaradással sok mindenrõl nem maradnak le az oviban
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, azthiszem mi akkor tavasszal megyünk beiratásra és jövõ szeptembertõl ovi. Valahogy úgy érzem, most még jó neki otthon. Sokfelé járunk, sokmindent tapasztal, gyerekekkel is érintkezik, utazgatunk, szépen fejlõdik. Akkor az még sem olyan nagyon sok idõ ha akkor már majdnem 4 éves lesz.
Mivel gondolom most tavasszal nem irattad be, ezért ki kell várni a következõ beiratást. Legalább is az önkormányzati oviknál. Hiába tölti be nemsokára a 3-at.
A kérdező hozzászólása: Igen, akkor még maradunk együtt :-) és tavasszal beiratkozás, jövõ õsztõl ovi.

Kisfiam a jövő héten lesz 3 hónapos, a héten alíg hízott. Nagy gond? Igaz beteg volt, az egész családon végigment egy gyomorfájással járó vírus. Neki is volt hőemelkedése, és 2-3 napig nagyon nyűgös és fáradékony volt.

Eszik rendesen, ma már jó kedve volt.

Legjobb válasz: szia. szerintem nem nagy gond. az én kisfiam most 3hétig volt beteg és csak 80grammot hízott (most 8,5hónapos). Nekem azt mondta a védõnõ nem gond.

szia. szerintem nem nagy gond. az én kisfiam most 3hétig volt beteg és csak 80grammot hízott (most 8, 5hónapos). Nekem azt mondta a védõnõ nem gond.

9 nap múlva lesz 3 hónapos a kisfiam, de még egyszer sem hallottam hangosan kacagni. Szerintetek ez nagy baj?

Sokat mosolyog már az első heteitől kezdve, de "csak" mosolyog. A ti babátok mikor kacagott először hangosan?

Legjobb válasz: 3-4 hó között. De eleinte nagyon kevésszer és csak Apának este :))

3-4 hó között. De eleinte nagyon kevésszer és csak Apának este :) )
kb 1 évesen de komolyan nem tudom, de nagyon soká. nekem 6 hetesen egyszer mosolygott, talán 3 hósan már néha mosolyt ereszett meg, de kacagni még nagyon nagyon soká tette. a védönö szerint az a gyerek aki sokat mosolyog és nevet ilyen picinek ott valami gubasz van. az átlag gyereknek nem kell sokat mosolyognia.
Nekünk is inkább mosolygós lányunk volt egészen 5 hónapos koráig. Utána megtanult kacagni. Igazából szekáltam és ez tetszett neki. Na meg csikiztem a hasát, lábát, stb.. "Beszélni" pedig 2 hónaposan kezdett. Most már egyre jobban nyomja. 0-24-ig jár a szája. Nagyon komolyan gondolja néha a társalgást. Fogalmam sincs, hogy miért van ez így, mert én az abba az anyukatáborba tartozom, aki hagyja kibontakozni a gyermekét. Tehát nem cipelem egész nap újszülött korától, hogy (pl.) ez itt az ajtó, fából van és fehér. Ez itt az üveg, .... stb. stb.
A kérdező hozzászólása: Akkor talán nem gond, ha nincs ilyen korban kacagás, már kezdtem megijedni, hogy nekem ilyen ki szomorú babóm van:)
Oh, nekünk mosolyogni is nagyon nehezen kezdett el. Ha jól emlékszem legalább 2 hónapos volt mire sikerült "kicsikarni" belõle mosolyt és olyan 3 hónapos korától kezdett el intenzíven. Szerintem a babák között is van különbség, hogy milyen jellem már ilyenkor is mutatkozhat talán. Nálunk a nagyobb nevetés aztán ezek után jött csak 4 hónapos kor körül. Az elején mindent nehezebb "kivárni", mi legalábbis így voltunk vele, fõleg Apa. ^^ De aztán beindulnak a dolgok és nincs megállás. :)
7 hetesen kezdett el kislányom mosolyogni, kacagni kb. 4 hónapos kora körül. Most 5 hónapos, és úgy kacag, hogy idõnként már nem bírja, és artikulátlan sikítás lesz a vége... Imádom. :-D
A kérdező hozzászólása: Igen, tényleg nagyon nehéz kivárni ezeket a dolgokat, és az ember ezért is agyal sokat, hogy nah vajon ez és ez mikor történik már meg:D Alig várom hogy kacagjon a kis manó:D
Az én lányom olyan 5 hósan kacagott elõször és mivel tudtuk, hogy miért csinálja, addig nevettettük, míg csuklani kezdett :D Meg kellett zabálni.Onnantól kezdve imádja, ha egy felnõtt hülyét csinál magából elõtte:D Egyébként mindig nagyon sokat mosolygott és most is.Mikor nevet kerestünk neki, meg is néztem a jelentését, de elfelejtettem idõvel.A napokban kerestem rá és akkor tudatosult benne, hogy ennél jobb nevet nem is választhattunk volna neki! Fruzsina a kislányom, a jelentése:vidámság :) 13 hós nagylány anyuja
A mi fiúnk sokat mosolyog, és a legelképesztõbb dolgokon hangosan nevet.Például, múltkor azon nevetet ahogy tüsszentettem!5 hónapos.A második válaszolótól kérdezném, hogy akkor most vigyem pszihológushoz, mert valami gebasz van?Én még ilyet nem hallottam...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!