Találatok a következő kifejezésre: Kisfiam 5 Az orvos azt mondta (3 db)

Kisfiam 5 éves. Az orvos azt mondta h fitymaszűkülete van és meg kell müteni, körbe kell metélni. Hogyan csinálják mostanság ezt a műtétet?

Legjobb válasz: Az én fiamnál megcsinálták ezt a mûtétet. Több fokozata van a fitymaszûkületnek, nekünk mûtét kellett, mert teljesen le volt tapadva, "uborkára" dagadt, mikor pisilt. Reggel bementünk, altatás, kb. fél-1 óra a mûtét. Utánna sírt, de estére már jól volt. A kamillázás kicsit cirkusszal járt, de kb. 1 hét és minden rendben. 1 éjszakát volt bent az apukájával. Utánna érdemes vigyázni egy darabig, mert sérülékeny, meghúzódhat. Sajnos nálunk is ez volt, játék közben, bevérzett, megijedtünk, de 1 hét alatt rendbe jött.

Az én fiamnál megcsinálták ezt a mûtétet. Több fokozata van a fitymaszûkületnek, nekünk mûtét kellett, mert teljesen le volt tapadva, "uborkára" dagadt, mikor pisilt. Reggel bementünk, altatás, kb. fél-1 óra a mûtét. Utánna sírt, de estére már jól volt. A kamillázás kicsit cirkusszal járt, de kb. 1 hét és minden rendben. 1 éjszakát volt bent az apukájával. Utánna érdemes vigyázni egy darabig, mert sérülékeny, meghúzódhat. Sajnos nálunk is ez volt, játék közben, bevérzett, megijedtünk, de 1 hét alatt rendbe jött.
Szia! A barátnõm kisfiát metélték körbe, elmesélte, hogy elõzõ nap befeküdtek, és a mûtétkor elaltatták a gyereket, és azt a részt metszik le, amit fel kell huzni, vagyis ami a makkon van, bekötik, és kb. 2-3 napig rajta van a kötés. De miért csinál egybõl mûtétet? Nekünk is volt szûkület, az orvos felhuzta, van akinek megmetszi, és akkor huzogatni kell, és beáll. Hát nem sokat segítettem szerintem, de kérdezd meg pontosan az orvost, el kell hogy mesélje A-Z ig.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint senki nem volt még hasonló helyzetben?!
bocsi elírtam, szóval tojássárgáját :-D
A kérdező hozzászólása: mindenkinek koszi en is igy gondoltam es nem is adtam neki egyiket dem
5 hónaposan még korai. de 8-9 hónaposan mehet, tejtermékekkel együtt. sajt, tejföl, natur joghurt, túró.ezek azért másak mintha tejet adnál.a legtöbb táblázatban így van.
8 hónapos körül be lehet vezetni a tojássárgáját. Csak a tojásfehérjével kell vigyázni. (Bár, ez minden országban máshogy van, máshol már egy éves korig stabilan be kell vezetni a tojásfehérjét is.) A tejtermékeket is el lehet kezdeni bevezetni, natúr joghurt, túró, kefir, végül tejföl és tejszín, majd a tej. 5 hónaposan mind a tojás, mind a túró korai. Még 2-3 hónapot nyugodtan várhatsz vele, maradjon a gyümölcs és fõzelékpüré.
Jesszus ;-) Épp most beszéltünk errõl a gyerekorvossal. 11 hós a fiam és csak most adhatom neki a jojássárgáját, de csak óvatosan. Túrót, tejfölt, sajtot 8 hós kortól lehet. Tejet 1 éves kor alatt nem ajánlják. De hát mindenki maga tudja. Én várnék a helyben ezekkel.

Forduljunk orvoshoz, szedjen gyógyszereket? 3, 5 éves kisfiamat már a bölcsődében is problémás gyermeknek mondták, ami az óvodában még inkább erősödött. Azt mondják hiperaktív, vigyem szakemberhez, ha kell kapjon gyógyszereket.

De sajnos valószín?, hogy a gyerk?c csak a családi problémák miatt lett nehezebben kezelhet?, bár a tünetek egyeznek.

Legjobb válasz: Van ingyenesen hívható gyerekpszichológus, meséld el neki és segíteni fog hogyan tovább.

Van ingyenesen hívható gyerekpszichológus, meséld el neki és segíteni fog hogyan tovább.
Megtennéd, hogy leírod, hogy hogyan viselkedik? a jót is, a rosszat is. És az oviban hogy viselkedik? miket csinál?
Nem biztos, hogy a gyógyszerek az egyetlen megoldás. Részletesen leírtad az okokat, körülményeket. Én a helyedben elvinném a kisgyereket gyerekpszichológushoz megnézetni. Most már rendezõdött az életetek?
Vidd el a nevelési tanácsadóba, ingyen van, ott vannak szakemberek akik megállapítják hogy rossz-e a gyerek, túl eleven, vagy hiperaktív! Elõször nem gyógyszerrel fogják tömni, hanem beszélgetések, esetleg tornával próbálkoznak majd, neked is adnak tanácsokat, hogy lehet kezelhetõbbé tenni a gyereket! Ne ijedj meg! Én is megkaptam a bölcsiben hogy vigyem el valahová a lányom, mert ilyen gyereket még nem láttak, elvittem a nevelési tanácsadóba, semmi baja, paszihológus megnézte, a gondozónõknek nem bírnak vele, és nincs hozzá türelmük! Nálunk nem akarta a gyerek elfogadni a szabályokat!
A kérdező hozzászólása: Igen, voltunk pszichológusnál a kicsivel, de azt mondták, még nagyon fiatal, kialakulóban van a személyisége, meg körülötte is változik minden, ezért még nem sokat tehetnek érte. sajnos nem sokat javult a helyzet, továbbra is sok probléma és a feszültség. Viselkedése. röviden: kezelhetetlen. Nem fogad szót, nem hallgat senkire, nem csinálja amit kérünk tõle. Szófogadatlan, szeleburdi. iszonyúan aktív, folyton nyüzsögne, egy percre nem marad meg. Alig lehet lekötni a figyelmét, ha csak õ bele nem merül valami játékba de ez ritka. Hisztis, akaratos és sokszor erõszakos ha nem úgy vannak a dolgok ahogyan õ azt elképzelte. Állandóan rajtam lóg, de mégsem lehet vele rendesen játszani, mert bár folyamatosan igényli a figyelmem nem jó neki semmi sem. nekem meg nem sok türelmem van hozzá sajnos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!