Találatok a következő kifejezésre: Kisfiam 5 Az orvos (16 db)

Kisfiamnak 5-én felírt az orvos -1.5 dioptriás szemüveget -0.5 dioptriájú cilinderrel. Viszont nem voltam megelégedve a vizsgálattal és elvittem egy másik orvoshoz is ma aki -1.75 dioptriásat írt neki cilinder nélkül. Melyik szemüveget váltsam ki?

Viszont most elbizonytalanodtam,ekkora különbségre nem számítottam.Vagy ez nem is nagy különbség?

Legjobb válasz: nincs sok különbség köztük ezek egymás után vannak nincs köztük másik. szerintem vidd egy harmadikhoz és mond mit tapasztaltál és õ mit mond

nincs sok különbség köztük ezek egymás után vannak nincs köztük másik. szerintem vidd egy harmadikhoz és mond mit tapasztaltál és õ mit mond

Kisfiam 5, 5 hónapos. Nagy érett baba, ezért az orvos tanácsára elkezdtem kóstoltatni. Ti folytatnátok?

Barackkal kezdtem. Els? nap két kiskanálnyi, ma is próbáltam, ma 3 kiskanálnyit. Szegény gyerek fintorog csak nagyokat. Forgatja a szájában, kiköpi egy részét, másikat nagy nehezen lenyeli. Ti babátok is így fogadta az els? falatokat? Én úgy gondolom, hogy nem er?ltetném ezt a dolgot és visszatérek a dologra egy hét múlva, mert nem hajt a tatár. Ja, kizárólag anyatejes baba.

Legjobb válasz: nem kell leállni,csak a barackot hanyagold

nem kell leállni, csak a barackot hanyagold
mindenképpen pont most lesznek finomabbnál finomabb és vitanin dúsabb gyümölcsök ! nem baj ha kiköpi , ismerkedik , adj neki idõt, kóstoltasd mindennap ha ismerõs lesz neki az íz , eszik is belõle
ha 2 hónapig vársz is ez lesz. nagyon erõs a szopizó reflexe, ezért eszi így, még csak szopogatni próbálja, nehéz neki a kanálról leenni. viszont pont ez a reflex leépülése miatt mondják, hogy 6 hónapos korig el kell kezdeni a kanalazást, mert utána sokkal nehezebb lesz. én a helyedben nem állnék le, csak mondjuk mással próbálkoznék, ha valami jobban ízlene neki, lehet könnyebben rájönne a helyes módszerre :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat! Akkor nem hagyom abba. Tényleg nagy cici rajongó a babám. Amúgy a kanál után már nyúlna, de mondjuk minden után nyúl, és az a célja, hogy betömje a szájába.:)
Az én babám is 5, 5 hónapos és rengeteg tejem van. Az én babámmal már 3, 5 hónaposan elkezdtük a kóstoltatást. Az elején nagyon fintogott mindenre és a barack most sem tartozik a kedvencei közé. Sõtt tiszta foltos lett töle az arca. Mostmár nem is adom neki mert a bébideszerttöl is így jártunk. De ma már husit is evett. Az enyém is nagy baba és a dokinõ mondta, hogy kezdjük el szépen lassan mert nem lesz elég neki az anyatej. Meg már enne is mást én ugy látom rajta. Kiváncsiskodik nagyon.
Ne hagyd abba, eleinte a mienk sem szerette a barackot, a banán volt az elsõ, amit szeretett. Próbáld a banánt kóstoltatni, és ha az ízlik neki, jöhet az alma, barack, sütõtökpép. (Második kedvenc nekünk a sütõtök volt.) Csak a banánnal óvatosan, mert székrekedést okoz.
5-ös vagyok! Nagyon sokáig mi is csak tényleg kóstolgattunk! csak nagyon pici almalevet meg baracklevet kapott csak. Épphogy egy kiskanálnyit. Csak mert nagyon kiváncsiskodott a drágám. Mire betöltötte az 5 hónapot addigra jutottunk a gyümölcspürékig. Mostmár az ebédet kiváltottuk de tízórai gyümölcs után még kéri a cicit. (Nálunk azért kelett egyébként mert a dokinõ szerint így abbahagyja az éjszakai háromszori evést. Már nagyon ki voltam merülve.Egyébként nem tanácsolta volna õ sem.) Az én babám 8, 5 kiló.
A kérdező hozzászólása: Banánról azt hallottam, hogy nem jó elsõként kezdeni vele a kóstoltatást. Holnap az almát próbálom, aztán a sütõtököt. 3, 5 hós babánál, mindegy mekkora, fõleg, ha anyatejes én indokolatlannak találom elkezdeni a kóstoltatást, de ezzel nem bántani akarlak kedves válaszoló. Te így gondoltad jónak, én meg nem csináltam volna. 5, 5 hósan is nehezen álltam neki, mert én ragaszkodtam volna a hat hós korhoz, de tényleg érett, nagy baba, 8 kiló, úgyhogy már ideje. Köszönöm a válaszokat! Mindenki kapott zöld kezet.
A kérdező hozzászólása: Na lányok! Az almalé ízlik neki! Csak úgy tátotta érte a kis száját! Úgy örülök!:) Köszi még egyszer az ötleteket!

Kisfiam 2. -án volt 5 hónapos 65 cm és 8800gr. A védőnő szerint ez nagyon sok az orvos pedig azt mondja szépen fejlődik.49cm és 3240gr született. Szerintetek?

Legjobb válasz: Az én fiam 5 hónaposan pont 9 kiló volt. Õ anyatejes volt, így azt mondták, hogy nem gond a súlya, fõleg, hogy éjszaka 2 hónapos kora óta már nem is kellett szoptatni. Ha a te babád is anyatejes, akkor szerintem nem gond a súlya.

Az én fiam 5 hónaposan pont 9 kiló volt. Õ anyatejes volt, így azt mondták, hogy nem gond a súlya, fõleg, hogy éjszaka 2 hónapos kora óta már nem is kellett szoptatni. Ha a te babád is anyatejes, akkor szerintem nem gond a súlya.
utolso vagyok: henem ter el ha nem ter el, ezt akartam irni
Nem egyforma utemben fejlodnek a gyerekek, mi sem vagyunk egyformak, szerintem tedd felre a mennyi kene legyen, tul sok, tul keves tablazatot, hanem ter el nagyon az atlagostol, semmi baj sincs.Egeszseget! ez a legfontosabb!
az en kisbabam 55 cm-rel es 4670 grammal szuletett.most 7 honapos 80 cm es 11, 5 kg.nem kover egyaltalan csak nagyon hosszu.en is es az apukaja is magasak vagyunk.nekem is mosdjak mindig h ur isten mekkora meg h mar 1 evesnek kinez.dehat nagy sullyal szuletett es most sem kover hanem hosszu
Uram Isten! Jó nagy babáitok vannak! Nekem hasonlítási alapom a kislányom és hozzá képest nagyon nagy. Most 14 hónapos és valamivel több, mint 9 kiló.
Az én "kis"fiam 2, 5hósan 7100g és 63cm. 3240g-al és 53cm-el született. 2 hósan duplázta a súlyát. Anyatejes és bár nagy de a dokink szerint még belefér.
Én kislányomra is azt mondják mindíg, hogy oriás baba, pedig szerintem pont jó.Nem vékony baba, de nem is kövér.Meg egy baba inkább husis legyen, mint vékonyka.Ha beteg lesz, lesz mibõl leadnia.5 hónaposan 8 kg volt és 63 cm.
Jézusom, nagyon nagy.
Ne aggodj, biztosan nem sok. Kisfiam 3, 5 hónapos 8500g és 64cm.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.


3 éves lesz a kisfiam, 2010. novemberében volt egy vetélésem üres petezsák miatt. Most ismét terhes vagyok, tegnap töltöttem az 5. hetet. Várjak még az orvoshoz menetellel szerintetek?

Legjobb válasz: Szerintem 1 hetet minimum! De drukkolok nagyon! :-) Nekem az elsõ terhességem végzõdött "úgy", szerencsére azóta van egy 21 hós Nagylányunk! :-)

Szerintem 1 hetet minimum! De drukkolok nagyon! :-) Nekem az elsõ terhességem végzõdött "úgy", szerencsére azóta van egy 21 hós Nagylányunk! :-)
Én 5 hetesen + 2 naposan mentem dokihoz, üres petezsákot látott + szikhólyagot. Nem lettem nyugodtabb!! Sõt! Ha csak egy héttel késõbb mentem volna, már többet tudok, és nyugodtabban várok. Ne tudd meg mit össze idegeskedtem, hogy vajon lesz-e lakója annak a petezsáknak. De közben persze volt pozitív hozadéka is, mert megtudtam hogy valóban terhesség lépett fel, és jó helyre ágyazódott be tehát nem méhen kívüli. (most valószínûleg nem segítettem sokat ezzel a válasszal, de aztán hátha mégis...) Igazából az lett volna a mondani valóm, hogy ha még birod, akkor várj egy hetet szerintem, ha baj lenne, az akkor is kiderül, viszont most ez még nem derülhet ki... Vigyázz magadra, sok örömet és jó egészséget kívánok az egész családnak!
Nem baj ha egy hét múlva mész, de ne idegeskedj addig! Pihenj sokat! :)
Szia, elsõ vagyok. Voltál azóta dokinál? Minden rendben, ugye?
A kérdező hozzászólása: Jajj, kicsit késve, ne haragudjatok, hogy nem válaszoltam. Voltam orvosnál 6+4 hetesen, minden rendben volt, akkor volt 6 mm, és már volt szívverése is a drágának! :)
Gratulálok! Vigyázz magatokra! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nektek is sok sikert! :)
Unja a fekvést és mozogna, felülne...
nálunk dettó, egyértelmûen fogzás... nagyon fáj neki szopizás közben az ínye :((
Lányom akkor csinálta, mikor feszült a fogínye, olyankor a testét is hídba feszítette.
Kisfiam akkor csinál ilyeneket, amikor megúnta az ülést, és mászni akar.Szerintem semmi baja a babádnak!
Sztem semmmi baja.Az egy eves kisfiam meg mindig befeszit es hidba akar lemenni amikor nem tetszik neki vmi. Pl ha a babakocsiba vagy mas beulos dologba tennem, egyszeruen harcol velem. De nem hagyom , mert amint beleul mar minden oks.Egyszeruen kifejezik h mar van akaratuk :) kis elevenek!
Nálunk is, amikor szenved, hogy nem akar ott lenni az ölemben, akkor csinálja. 6 hós
Kislányom akkor csinálta, amikor fáradt volt, de valószínûbb, hogy tényleg unja a banánt. Nem orvosi eset. Ha hasfájós lenne, már elõbb jelentkezett volna valami tünet.
Szerintem nincs semmi gond. Már unja az ölbenlétet és a fekvést. Az én fiam már 9 hónapos, de még mindig ezt csinálja, ha anyósom sokáig gyomrozza.
Az én lányom is 5 hónapos, ugyanezt csinálja.Nem hinném, hogy orvosi probléma.Én is hasfájásra gondolok, mert olyankor többnyire nyüszít is.
pedig ez hasfájás egyik jele.
Kérdezd meg az orvost, vagy a védõnõt. Az a biztos.

Kisfiam már 5 hete köhög, hol folyik az orra, hol nem. Az orvos szerint ez már allergia! Hova forduljak?

Többször voltunk már újra a háziorvosnál, de szerinte nem piros a torka, nem beteg, járhat közösségbe is. Viszont néha köhög?roham jön rá, hurutosan köhög és folyik az orra.

Legjobb válasz: Szia! Ha elmúlt már két éves, csinálnak allergia tesztet. Az alatt nem. A háziorvosod ezt nem mondta? Kérdezz rá. Az alatt vérbõl lehet kimutatni, arra is van lehetõség.

Szia! Ha elmúlt már két éves, csinálnak allergia tesztet. Az alatt nem. A háziorvosod ezt nem mondta? Kérdezz rá. Az alatt vérbõl lehet kimutatni, arra is van lehetõség.
A kérdező hozzászólása: Két és fél éves múlt. Viszont a háziorvos csak simán ráfogja az allergiára, nem mondott semmit az allergiavizsgálatról. Ha elvinném fül-orr-gégészetre? Nem tudom, mit tegyek, mert már nagyon aggaszt a köhögése!
Menj vissza a háziorvoshoz, és kérj beutalót Pl fül-orr gégészerte. Mert ott csak beutalóval fogadnak. Én is így voltam a háziorvosommal. Mikor harmadszorra vittem be a 3 hónapos lányomat elégtelen légzéssel, beutaló kértem, és adott is. A kórházban pedig megvizsgálták alaposabban.
a pulmonológián csinálják ezt.kérj beutalót, én is oda járok 4 éves koromtól(elõtte nem volt), az allergia teszt am rossz lesz neki készülj fel, pedig nem fájdalmas de a kissrácok úgy sírnak, visítanak, hogy a fejem szétmegy olyankor ha én is ott vagyok:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Jártunk a fül-orr-gégészeten és megoldódott a dolog, mármint ami azt illeti, hogy most már nem az allergiára fogják. Orr mandula túlmûködés a gond. Azért köhög, mert hátrafolyik a váladék. Remélem, hogy nem kell kivenni a manduláját. A pulmonológiáról: Hogyan csinálják ezt a vizsgálatot? Fiam nem nagyon szokott sírni az orvosnál!
Én is járok allergiával. Az alkar belsõ részére egy sor cseppet (allergizáló anyagok) csepegtetnek és ezeket icipicit megkarcolják, de egyáltalán nem fáj. 10 perc múlva megnézik, megpirosodott - e.
Komm.elõtti vagyok.Igen úgy ahogy a kövi leírta.Kicsit megcsipkedik a karját ilyen furi karcolós valamivel, nekem úgy hívták, hogy varásztû, aztán rácsepegtetik az allergizáló cuccokat és amelyik majd bepirosodik arra allergiás
Hugom is pont így van..de õ 3és fél éves, õt is most akarjuk elvinni majd allergia vizsgálatra
most olvastam amit írtál..ezt majd mondom holnap anyukámnak, hogy vigye fel az orvoshoz és kérdezzen rá.

Kisfiam 5 éves. Az orvos azt mondta h fitymaszűkülete van és meg kell müteni, körbe kell metélni. Hogyan csinálják mostanság ezt a műtétet?

Legjobb válasz: Az én fiamnál megcsinálták ezt a mûtétet. Több fokozata van a fitymaszûkületnek, nekünk mûtét kellett, mert teljesen le volt tapadva, "uborkára" dagadt, mikor pisilt. Reggel bementünk, altatás, kb. fél-1 óra a mûtét. Utánna sírt, de estére már jól volt. A kamillázás kicsit cirkusszal járt, de kb. 1 hét és minden rendben. 1 éjszakát volt bent az apukájával. Utánna érdemes vigyázni egy darabig, mert sérülékeny, meghúzódhat. Sajnos nálunk is ez volt, játék közben, bevérzett, megijedtünk, de 1 hét alatt rendbe jött.

Az én fiamnál megcsinálták ezt a mûtétet. Több fokozata van a fitymaszûkületnek, nekünk mûtét kellett, mert teljesen le volt tapadva, "uborkára" dagadt, mikor pisilt. Reggel bementünk, altatás, kb. fél-1 óra a mûtét. Utánna sírt, de estére már jól volt. A kamillázás kicsit cirkusszal járt, de kb. 1 hét és minden rendben. 1 éjszakát volt bent az apukájával. Utánna érdemes vigyázni egy darabig, mert sérülékeny, meghúzódhat. Sajnos nálunk is ez volt, játék közben, bevérzett, megijedtünk, de 1 hét alatt rendbe jött.
Szia! A barátnõm kisfiát metélték körbe, elmesélte, hogy elõzõ nap befeküdtek, és a mûtétkor elaltatták a gyereket, és azt a részt metszik le, amit fel kell huzni, vagyis ami a makkon van, bekötik, és kb. 2-3 napig rajta van a kötés. De miért csinál egybõl mûtétet? Nekünk is volt szûkület, az orvos felhuzta, van akinek megmetszi, és akkor huzogatni kell, és beáll. Hát nem sokat segítettem szerintem, de kérdezd meg pontosan az orvost, el kell hogy mesélje A-Z ig.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint senki nem volt még hasonló helyzetben?!

1 éves kisfiam még nem mond értelmes szavakat és nem igazán mutogat meg semmit vagy teszi azt, amit kérek. Koraszülött volt, 5 héttel érkezett hamarabb. Nagyon le van maradva? Mi baj lehet vele? Vigyem orvoshoz?

Legjobb válasz: Egyáltalán nincs lemaradva, nehogy emiatt orvoshoz vidd, még csak 1 éves! Pláne ha koraszülött is volt. Értelmes szavakat még nem muszáj mondania, elég ha babanyelven halandszázik, pl. bababababa, vagy bármi ilyesmi. Az orvos úgyis csak azt mondaná hogy vidd vissza fél évvel késõbb. 1 évesen úgyis van kötelezõ státuszvizsgálat, elég arra elvinned, de én a helyedben még nem aggódnék!

Egyáltalán nincs lemaradva, nehogy emiatt orvoshoz vidd, még csak 1 éves! Pláne ha koraszülött is volt. Értelmes szavakat még nem muszáj mondania, elég ha babanyelven halandszázik, pl. bababababa, vagy bármi ilyesmi. Az orvos úgyis csak azt mondaná hogy vidd vissza fél évvel késõbb. 1 évesen úgyis van kötelezõ státuszvizsgálat, elég arra elvinned, de én a helyedben még nem aggódnék!
A fiúk lassabban fejlõdnek, mint a lányok... Szerintem semmi baja.De hát én így nem tudom megállapítani...
Nyugi. Az enyém másfél éves, de kb. 3 szót mond, viszont halandzsázik rendesen, mondatokat is. Nem is halandzsázik a gyerek? Mutogatni az enyém sem mutogat, inkább hangjeleket ad ki ha szeretne valamit, már tudom melyik nyafogás mit jelent kb. Meg megfogja a kezem és húz afelé amit szeretne. Szerintem semmi baja a gyerekednek, hagyd fejlõdni a saját ütemében, ne stresszelj emiatt mert megérzi.
Én is megvoltam ilyedve pedig az én fiam idõben jött 5hónapos koráig megsem mozdult már totál kivoltam az elsõ fiam 3hónaposan kuszott gondolhatod az a para! Aztán beindultak a dolgok! :) Beszéd ugyanez semmit nem mondott nem is hümmögött 2évet majdnem betöltötte mire elkezdett kicsit dumálni most 2és fél be nem áll a szája :D Ne aggódj bár akkor abban a szituban én is halálra aggódtam magam! Jól mondják a többiek státus egy jó védõnõ ugyis mindent kiszur :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Itt általában mindig olyan válaszokat olvasok, hogy mindenkinek milyen szuper gyereke van, 1 évesen már mi mindent tudnak, az én Kicsikém meg nem.:(
Még évei vannak a beszédre! :) Nem maradt le semmirõl:) Hallgass meg egy logopédust a témában! :) És nyugi! :) )) http://tv2.hu/musoraink/babavilag/135626_nem_baj_ha_nem_besz..
Teljesen normális a gyereked.
Ez miért baj? Majd ha 2 évesen sem csinál semmi ilyesmit akkor foglalkoznék a dologgal...
"A fiúk lassabban fejlõdnek, mint a lányok... " Ezt a marhaságot honnan szedted?? Bizonyos részképesség fejlõdésére a lányok pszichéje nyitottabb, pl beszédfejlõdésre (NEM pedig a beszédértésre, példának okáért), míg másra meg a fiúké nyitottabb és fejlõdik átlagban hamarabb. Azonban a legtöbb részképesség fejlõdési üteme nem függ a nemektõl. Ráadásul kisgyermekkorban igen erõs egyéni eltérések jellemzõek a részképességek fejlõdésének SORRENDJében!

5 és fél hónapos kisfiam délután leesett az ágyról. Akik jártak már így mit csináltak? Vigyem orvoshoz?

Kisfiamat délután leraktam aludni, a nagyágyra, ami kb 50 cm magas. Gyorsan kivittem a szennyest, meg kidobtam a pelusát, mire visszaértem már csak azt láttam, hogy épp esik le, de érkezésem már nem volt elkapni. Kobakjára esett, hatalmas sírás. Én is iszonyatosan megijedtem, azt hittem kész itt a vége...

Legjobb válasz: Minden hétre jut hasonló kérdés, nem te vagy az elõs anyuka, akinek leseki a gyereke az ágyról és nem is az utolsó... Ne vádold magad, a babák néha koppannak, sírnak, majd megvígasztalódnak :) Nekem 4 gyerekem van és bizony én sem tudtam egyiknél se elkerülni, hogy le ne essenek... Persze, megijednek, meg fáj is, de az sokkal rosszabb, hogy érzik a mi ijedtségünket... Egyébként az, hogy sírt és nem vesztette el az eszméletét, már jó jel,. ha délután jól volt, nem volt sírósabb a szokottnál, nem hányt, nem vérzett a füle, orra, akkor nagy valószínûséggel nincs komoly probléma, ebcsont beforr :) Ja! Hogy a kérdésedre is válaszoljak: egyik gyerekemet se vittem soha egy sima esés után orvoshoz.

Minden hétre jut hasonló kérdés, nem te vagy az elõs anyuka, akinek leseki a gyereke az ágyról és nem is az utolsó... Ne vádold magad, a babák néha koppannak, sírnak, majd megvígasztalódnak :) Nekem 4 gyerekem van és bizony én sem tudtam egyiknél se elkerülni, hogy le ne essenek... Persze, megijednek, meg fáj is, de az sokkal rosszabb, hogy érzik a mi ijedtségünket... Egyébként az, hogy sírt és nem vesztette el az eszméletét, már jó jel, . ha délután jól volt, nem volt sírósabb a szokottnál, nem hányt, nem vérzett a füle, orra, akkor nagy valószínûséggel nincs komoly probléma, ebcsont beforr :) Ja! Hogy a kérdésedre is válaszoljak: egyik gyerekemet se vittem soha egy sima esés után orvoshoz.
Szerintem semmi gond. Tapasztalatom szerint minden baba leesik egyszer valahonnan. Az én lányom is az ágyunkról esett le. Ordított egy sort, én majdnem infarktust kaptam. Pár perc múlva én sírtam, õ meg rámnevetett. Ennyi volt...
Elõször is higgadj le. Ne állíts magad elé teljesíthetetlen dolgokat, nincs olyan, hogy többet egy percre se, te sem tudsz minden másodpercben mellette lenni, akármennyire is szeretnél. A gyerekeket elég jól rakta össze a természet, semmi baja nem lesz, ennél még nagyobbakat is fog esni, és az sem fog gondot okozni. Sõt elõ fog fordulni, hogy úgy esik el, hogy ott vagy, mégsem tudod elkapni. Ez majd mindenkivel elõfordul, ha ostorozod magad, nem lesz jobb. Ha nincs gond, nem aluszékony, nem hány, és nem tûnik bágyadtnak, akkor kutya baja. Ne aggódj!
Nekem is esett le, szaladtam vele a dokihoz, de szerencsére semmi baja nem lett. Holnap még figyeld nem - e hány vagy fáradtabb a szokásosnál de ha ma jól volt akkor semmi gond nem lesz! Én azóta csak a kiságyban, a földön pléden, vagy a kanapèn altatom úgy hogy õ belül én kivül dexa lábrésznél párnákat rakok a földre ha oda legorgolódna puhára essen és volt hogy a párnámon landolt pedig vele aludtam! Még csak eztán fog neked is bele lendülni a forgolódásba, már nem marad ott ahová leteszed! :) Most 16 hónapos, olyan parám van hogy ajtót kulcsra zárom kulcsot kiveszem mert ki tudja nyitni és kimegy!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat! Nem hányt, nem vérzett, nem aluszékony, nem nyûgös, kutacsa normális, és rögtön felsírt... Akkor remélhetõleg nincs komoly baj... Ez a legnagyobb hibám... pánikolok, ha kell, ha nem. Apa is mondta, hogy ezt a baba is megérzi, és ne csináljam. Azt hiszem, most elég hamar sikerült lenyugtatnom magam. Próbálok ellene küzdeni, de egyszerûen belehalnék ha valami baja lenne. Õ az életem... Mégegyszer, aranyosak vagytok, köszönöm a válaszokat!
Szia! Sajnos mi is hasonló cipõben járunk. Most 12 hónapos a kisfiam és egy mászóbajnok. Sokan nem hiszik el csak amikor a saját szemükkel is látják, hogy képes kimászni a kiságyból, a járókából, a csúszós anyagú utazóágyból, hintából szó szerint mindenbõl!! Elképesztõ egy gyerek. Ha jól számolom eddig 4 esett le innen-onnan. Legelõször 5 hónaposan a nagy ágyról, csak a szoba ajtóba mentem ki 3 lépésre voltam tõle, ki akartam venni a szekrényébõl egy nadrágot és mire visszafordultam már az ágy szélén volt és nem tudtam odaugrani elkapni. Akkor nem fejre esett hanem az oldalára, nagy baja nem lett, sírt 5 percig aztán megnyugodott. Volt olyan idõszakunk amikor éjjel nonstop mászott a gyerek álmában. A kiságyba már be sem mertem tenni mert kék-zöld volt a kis buksija ahogy neki ütötte a fejét a rácsoknak. Velem aludt, kipárnáztam az ágyat, fotelt toltam az ágy mellé stb, de mindenen átmászott rajtam is és zsuppsz le a parkettára arccal. Ez egy szerdai napon történt és a múlthét vasárnapjától nem aludtunk éjjelente a fogzás miatt. Másnap egész nap bágyadt volt, alig evett, állandóan aludt és én nem tudtam eldönteni, hogy azért alszik mert fáradt mivel már vasárnap óta nem alszik rendesen vagy azért mert valami baja van. Délelõtt bevittem az sztk-ba, csináltak röntgent ami negatív lett, de még akkor is aludt, a doki alig bírta felébreszteni ezért átküldött a gyerekosztályra megfigyelésre. Én azt hittem ez egy pár órás megfigyelés lesz és este mehetünk is haza ha semmi gond, de a gyerekorvos közölte velem, hogy szerinte a gyerekemnek elszakadhatott egy ér az agyában ezért legalább 24 órás megfigyelést javasol és ha ez idõ alatt a bágyadtságon lesz még valami tünet akkor egybõl meg CT-zik. Na ekkor kezdtem el bõgni. Rögtön vért vettek tõle, vérnyomást mértek. Kicsivel késõbb mondták hogy a labor vizsgálat semmit nem mutatott. Kaptam egy széket a gyerek ágya mellett és egész éjjel ott virrasztottam mellette és imádkoztam, hogy ne legyen semmi baja. Persze a gyerekem már éjjel nem aludt, virgonc volt, 3x megpróbált kimászni a kórházi gyerekágyból is ami aztán tényleg nagyon magas volt, még jó hogy végig vele voltam mert megint koppant volna. Másnap reggel újra vérvétel és szemfenék vizsgálat mind a kettõ negatív lett. 4 gyerek orvos megvizsgálta a gyereket és mind a 4 azt mondta, hogy 100% hogy nincs semmi baja ezért ha gondolom saját felelõsségre hazavihetem mert tele a kórház fertõzõ beteg gyerekekkel és ha bent maradunk csak összeszed valamit. Ráadásul pont velünk egy szobán volt egy 12 éves kisfiú aki azért került be mert nem szedte a nyugtatóit és meg akarta fojtani az anyukáját, na gondolhatod hogy nem haboztam egybõl aláírtam a papírt és hazahoztam a fiamat. Ezek után én azt tanácsolom neked, hogy ha semmi tünetet nem észlelsz a gyereken, nem aluszékony, nem hány akkor nem kell egybõl orvoshoz rohanni. Persze inkább vidd felesleges mint hogy valami baj legyen, de ha gond van akkor te azt úgy is észleled.
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Nem lehetett egyszerû a kórházas dolog, de hál Istennek a kis lurkódnak nincs semmi baja! Nem lehet egyszerû megoldani egy ilyen örökmozgóval a mindennapokat, de egyszer már csak könnyebb lesz velük! :) ) Köszönöm Neked is a véleményed!
Szia! Májusban kérdezte valaki szinte ugyanezt, én akkor ezt válaszoltam: "Nem akarlak ijesztgetni, de leírom, mi történt tavaly az akkor 14 hónapos kisunokámmal: leesett a kanapéról, kb. 30 cm magasról. Sírt egy kicsit, aztán megnyugodott, jó kedvû volt. Másnap észrevették a lányomék, hogy púp van a kicsi fején. Elvitték a gyerekorvoshoz, õ beküldte õket a Heim Pál gyerekkórházba. Ott megröntgenezték, kiderült, hoy a kislánynak koponyaalapi repedése van. Azt mondták, szerencse, hogy kifelé nõtt a púp, nem befelé vérzett. Nem ájult el a kicsi, nem volt lázas. Egy hétig voltak a kórházban, nagyon sok gyerek volt benn ilyesmi miatt." Remélem, nálatok minden rendben lesz, és nem jártatok úgy, ahogy mi.
Tudom h könnyû mondani, de tényleg nyugi! Írtál tüneteket, amiket nem tapasztaltál, úgyh az jó jel. Ha azóta a viselkedésében, étkezésében sem veszel észre semmi komolyat, akkor nyugi. Mi múlt héten csütörtökön jártuk meg éjjel a János kh-at, mert este a 10, 5 hónapos kisfiam elcsúszott a kádban, beverte az orrát és a száját. Az orrából ömlött a vér. Na, akkor azt mondtam h ez tényleg nem gyerekjáték, mentünk az ügyeletre, onnan meg a kórházba! szerencsére nem találtak semmit. nekünk is azt mondta a dr.h figyelni kell h nem hány-e, nem-e aluszékonyabb, étvágya, kedve és h esés után rögtön felsírt-e?! -Ja, és ott ültem mellette kb 10 cm-re!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!