Találatok a következő kifejezésre: Kisfiam 2 és nem hajlandó aludni (2 db)

Kisfiam 2 hetes, és nem hajlandó aludni. Nem sír, csak egyszerűen nem alszik. Tehetek valamit?

Hiába evett, ivott, tiszta a pelusa, mégsem hajlandó szunyókálni!

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem tudja hogyan kell magát elaltatnia. A kicsik még nehezen találják meg saját ritmusukat, ezért segíteni kell nekik. Arra figyelj, hogy az elején minden nap mindent ugyanabban a sorrendben csinálj. Evés-böfiztetés-alvás/altatás.. (késõbb majd a játék épül még bele negyedik elemként) Az esti fürdetések is mindig ugyanakkor legyenek idõben, hogy megszokja, ismerje a ritmust. Ha már jóllakott és el kéne aludnia, vedd az öledbe és ringasd, vagy sétálgass vele ide-oda (ahogy neked is kényelmes) és halkan beszélj hozzá, énekelgess neki. Ettõl megnyugszik, és ellazul, majd el is alszik. Késõbb mikor már érzi, érti, hogy aludnia kell, nem kell már sétálnod vele, lerakhatod az ágyába, és ott énekelsz vagy beszélsz hozzá. Mindig az a legfontosabb, hogy tudják, mi-mi után, milyen sorrendben következik, mert nekik még szükségük van a rendszerességre. Remélem, sikerül!

Lehet, hogy nem tudja hogyan kell magát elaltatnia. A kicsik még nehezen találják meg saját ritmusukat, ezért segíteni kell nekik. Arra figyelj, hogy az elején minden nap mindent ugyanabban a sorrendben csinálj. Evés-böfiztetés-alvás/altatás.. (késõbb majd a játék épül még bele negyedik elemként) Az esti fürdetések is mindig ugyanakkor legyenek idõben, hogy megszokja, ismerje a ritmust. Ha már jóllakott és el kéne aludnia, vedd az öledbe és ringasd, vagy sétálgass vele ide-oda (ahogy neked is kényelmes) és halkan beszélj hozzá, énekelgess neki. Ettõl megnyugszik, és ellazul, majd el is alszik. Késõbb mikor már érzi, érti, hogy aludnia kell, nem kell már sétálnod vele, lerakhatod az ágyába, és ott énekelsz vagy beszélsz hozzá. Mindig az a legfontosabb, hogy tudják, mi-mi után, milyen sorrendben következik, mert nekik még szükségük van a rendszerességre. Remélem, sikerül!
Vannak éberebb kisbabák, akik már az elsõ perctõl kezdve kevesebbet alszanak, mint a társaik. Nem kell miatta aggódni, egy ilyen pici baba elõbb utóbb elalszik, ha már nagyon fáradt. Elõbb utóbb õ is belerázódik az élet ritmusába.
Nálunk a lányom végigaludta az elsõ 3 hónapot. A fiam meg állandóan fent volt 2 hónapig, csak úgy aludt, ha fogtunk vagy a babhordozóban elringattuk. Aztán külön költöztünk és azóta rendesen alszik, mint a nõvére. Szerintem itt érzi a nyugit, nem úgy mint a nagyszülõknél. A nyugalom és a rendszeresség nagyon bevált nálunk mindkettõnél.

6hetes kisfiam csak kint "hajlandó" napközben aludni ha kint alszik 1 órát akkor behozom és általában úgy alszik még 2 órát amúgy ha bent altatom űvőlt és nem alszik csak max 15perceket mit tegyek félek megfázik, tapasztalat valakinek?

Legjobb válasz: Az én fiam októberi,és egész télen kint altattam.Mert ahogy Te is írod,nem akar bent aludni.Semmi baja nem volt.-3 fokig kivittem.Nagyon bebugyoláltam.A babakocsiba textilmózes,bele télipaplan,a gyerek jól felöltöztetve téli cuccba,jól betakargattam,és mindig úgy kellett behoznom,hogy aludt.Hála égnek soha nem volt kiskorában beteg.A lányom is téli gyerek,Õ is sokat volt kint.Szerintem nyugodtan kiteheted 1 órára most is,csak jól bugyoláld be.

Az én fiam októberi, és egész télen kint altattam.Mert ahogy Te is írod, nem akar bent aludni.Semmi baja nem volt.-3 fokig kivittem.Nagyon bebugyoláltam.A babakocsiba textilmózes, bele télipaplan, a gyerek jól felöltöztetve téli cuccba, jól betakargattam, és mindig úgy kellett behoznom, hogy aludt.Hála égnek soha nem volt kiskorában beteg.A lányom is téli gyerek, Õ is sokat volt kint.Szerintem nyugodtan kiteheted 1 órára most is, csak jól bugyoláld be.
lehet nagyon száraz a lakásotok levegöje. ha kint nincs minusz akkor aludhat kint, a sógornömnél is ez volt ö gyapjuba tekerte a gyereket. De nyitott ablaknál altasd el és ha elaludt csukd be az ablakot és bugyoláld ki. tegyél fel a radiátorra vizes törölközöt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat igen száraz a levegõ a lakásba de a konvektoron van párologtató (de lehet kevés). Remélem nem fázik meg mindig jól bebugyolálom. Köszi nektek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!