Találatok a következő kifejezésre: Kisfiam 14 Ha (21 db)

Akinek későn indult el a babája, hány hónapos volt? Kisfiam 14 hónapos de nem akar menni.1-2 lép ha fogom a kezét aztán, leül, mászik tovább. Próbálom sétáltatni, de nem akar.

Legjobb válasz: 17 hónaposan. De mászni is csak 1 évesen kezdett el. Voltunk gyógytornásznál is kb. 16 hónapos korában, de megnyugtatott,nem látott semmi rendellenességet és hogy ha az apja is késõn csinált mindent,akkor valószínû csak ilyen fajta.

17 hónaposan. De mászni is csak 1 évesen kezdett el. Voltunk gyógytornásznál is kb. 16 hónapos korában, de megnyugtatott, nem látott semmi rendellenességet és hogy ha az apja is késõn csinált mindent, akkor valószínû csak ilyen fajta.
Nálunk amelyik baba nem indul el 15 hós koráig azt fejlõdésneurológiára kell vinni! Bár biztos jártok/vagy legalább egyszer voltatok gíógítornásznál és õ mondta!De a gyerekdoki adja a beutalót!
Párom egy évesen több szavas mondatokban beszélt, de az elsõ lépéseket csak 16hónaposan tette meg.Kisfiam 12, 5hónaposan lépet egyet-kettõt, rá 2hétre pedig szaladt.Most 17 hónapos, viszont egy mukkot sem mond a hablatyon kívûl!Akkor én most neurológushoz, pszichológushoz vagy logopédushoz vigyem? Sehová!Majd fog beszélni úgy ahogy a te kisfiad is fog szaladgálni!Ne idegeskedj ezen!Ne erõltesd, elindul majd magától.:) Gyõzd majd elkapni!:) ))
15 hónaposan indult el a fiam.Elõtte 11 hónapos korától gyógytornára jártunk vele hypotónia miatt.Nálunk is ez volt, egy két lépés, ha fogtam a kezét, aztán leült.Aztán 15 hónaposan egyszer csak felállt kapaszkodás nélkül és tett 7 lépést.Ez volt mikuláskor.Karácsonykor már nem mászott, csak járt, és ritkán esett.
Az én fiam holnap lesz 15 hónapos, és már több, mint egy hónapja elindult, viszont 4-5 lépésnél nem megy többet egyszerre, azt is ritkán (heti 2-3-szor). Itthon néha eszébe jut, de továbbra is többnyire négykézláb közlekedik. Én soha nem vezetgettem, csak miután elindult, de õ sem rajong érte. Én egyelõre nem aggódom, magas, erõs testalkatú kisfiú, lehet még nem bírják a lábai hosszú távon......
Kedves 3.! Az elindulásról volt szó, nem a beszédfejlõdésrõl!Az teljesen más! ha 3 éves korára nem szólal meg akkor kell orvoshoz vinni!Szintén gyerekdoki ad beutalót! És nem rosszindulatból írtam a fejlõdésneurológiát, az ország 90%-ában ez a szabály!
az én fiam 13, 5 hónapos, csak négykézláb közlekedik, feláll, kapaszkodva lépeget, de el nem engedi, amit fog, a világ minden kincséért sem. vezetve sem hajlandó 1-2-nél többet lépni. nagyon késõn, közel 10 hónaposan tanult meg egyáltalán felülni, rá 1-2 napra mászni, addig csak kúszott. 11 hónapos kora óta feláll, de itt le is ragadtunk! beszélni sem beszél, csak mutogat és kiabál, ha akar valamit. a dokink azt mondta, nincs vele semmi baj, csak õ egy kis Pató Pál, nem sieti el a dolgokat:(
tegnap 18:47-nek! Én sem rosszindulatból írtam!Nem a te válaszodat figuráztam ki, ha így értetted volna!Tisztában vagyok a kérdéssel!Csak példának írtam a beszédet, arra rámutatva, hogy minden gyerek más és nem kell egy 14-16 hónapos gyerekkel mindenféle vizsgálatra rohanni, mert a szomszéd baba már csinál dolgokat amit a mi babánk még nem!Kicsit kezdünk türelmetlenek lenni, nem gondoljátok?Add Uram de már, én is akarom, most azonnal...stb.Csak egy vélemény volt.De itt minden2.kérdésnél kialakul egy teljesen más téma.Ha valaki nem ért egyet a másikkal, ki van cikizve, le van hurrogva, pontozva!Miért??? Nem azért van ez az oldal, hogy kikérjük egymás véleményét tapasztalatát?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Csak kiváncsi voltam, hogy késõn induló babák mikor indultak el. Járunk gyógytornára. Álltalában 18 hónapos korig kell elindulni, az még normálisnak számít. (nem 15 hó) és utánna kell tornáztatni.

Kisfiam 14 hónapos. Ha már jobb idő van, kell rá még sapka? Nem fog megfázni a füle? Sok gyereken már nincs sapka ilyenkor.

Legjobb válasz: Sztem attól is függ, mennyi haja van, nem csak a széltõl kell óvni, hanem a naptól is! Én adok a fiamra baseball sapit, az a szemét is árnyékolja.

Sztem attól is függ, mennyi haja van, nem csak a széltõl kell óvni, hanem a naptól is! Én adok a fiamra baseball sapit, az a szemét is árnyékolja.
Az ismerõsöm gyereke 28 hónapos kisfiú, és õk még adnak rá néha, olyan kis nyári kapal szerût.
Én általában úgy öltöztetem a kislányomat, ahogy én vagyok. ha én nem fázok, szerintem õ sem. persze, ha kicsit fújdogál a szél szoktam rá sapit adni.
Az én kislányomon szinte áprilistól-szeptemberig olyan sapi van, amelyik vékony, véd a naptól, de van füle is. A fület be lehet fordítani a sapiba, így nincs a fülén. De ha fúj a szél, a fülével együtt kötöm meg a fején. Sajnos csak a Brendonban találtam ilyet, füllel együtt egy kicsit drága, de szerintem megéri, mert tényleg hónapokig viseli, aztán majd az öccséé lesz jövõre. Ilyesmire gondolok: http://www.brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?mainmenu=bab.. http://www.brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?mainmenu=bab..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Õ "beteg" gyermek? Húgom kisfia, 14 hónapos de folyamatosan repked, és ilyen fura módon öltögeti a nyelvét. Ha valamit szeretne akkor elkezd makogni köözben repked mint egy kolibri és dugja a szájából ki a nyelvét.

Ez jelezhet bármiféle problémát, vagy ez teljesen normális egy 14 hónapos gyereknél?

Legjobb válasz: Hát megmondom õszintén az én fiam ilyen idõs korában nem így jelzett, de egyik ismerõsöm gyereke sem. Természetesen a gyerekek sem egyformák....de nekem mégis olyan fura ez a szokása. De teljesen igaz, ki tudna mondani helyes diagnosztizálálst ennyibõl :-) CSak reméltem, hogy valaki találkozott már hasonlóval.

A kérdező hozzászólása: Hát megmondom õszintén az én fiam ilyen idõs korában nem így jelzett, de egyik ismerõsöm gyereke sem. Természetesen a gyerekek sem egyformák....de nekem mégis olyan fura ez a szokása. De teljesen igaz, ki tudna mondani helyes diagnosztizálálst ennyibõl :-) CSak reméltem, hogy valaki találkozott már hasonlóval.
Igen, találkoztam. A lányomnál. Õ Asperger-szindrómás autista. De csak 5 és fél évesen tudták diagnosztizálni, addig még semmit nem lehet tudni.
Lehet, hogy nem lesz semmi baj, 14 hónaposan még mindez belefér, de ha az én gyerekem volna, én aggódnék. Az, hogy az egyéves státuszvizsgálatnál nem mondott semmit az orvos, önmagában sajnos nem elég. lehet ugyanis, hogy nem mondott, de gondolt, és az is lehet, hogy a pszichés fejlõdés eltéréseire egyszerûen nem fordított elég figyelmet. Jó volna tudni, mit csinál illetve nem csinál még ez a kisgyerek. Hogyan játszik? Hogy alakult ki a napirendje? Hogyan viszonyul az emberekhez? Mennyire képes mások érzéseit, hangulatát dekódolni? Azon kívül, hogy nem beszél, milyen szinten tud kommunikálni? érti-e az egyszerû utasításokat, kérdéseket? Hogy próbálja magát megértetni a gagyogáson kívül? Ilyen jelegû vizsgálatot végeznek a Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértõi Bizottságok, a korai fejlesztõ központok, az Autizmus alapítvány, és még más helyek is. Az interneten is tájékozódhat az anyuka. Fizetõs és ingyenes helyek is vannak.
Hát ezt így szerinted meg lehet mondani? Nekem a 8 hónapos lányom repked meg nyújtogatja a nyelvét. A makogás meg...hát kevés egy éves beszél még, szerinted hogy kellene kifejeznie magát?
Volt 1 éves státuszvizsgálaton? Talán feltûnt volna a védõnõnek, dokinak, ha baj van vagy nem??????
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
9 nálam fiatalabb unokatesóm van. Ennyi idõsen a makogós-nyelv kidugós "kommunikáció" normális a babák körében, a röpködést meg szinte mindegyik csinálja.
Akkor én írok egy másik lehetséges okot: hipotónia. Legalábbis az én kisfiam kisfokú oxigénhiánnyal született amit persze nem mondott senki csak nekem lett gyanús 3 hónaposan, hogy nem olyan mint a többi baba hanem repked és folyton kint van a nyelve... 7 hónapnyi dévény tornával (az arcát is masszíroztuk naponta a gyógytornász utasítása szerint) sikerült elérni, hogy nem repked, szépen végigment minden mozgásszakaszon és a nyelvnyújtogatást is sikerült enyhíteni de megszüntetni nem. Most 13 hónapos, nem beszél, nem gagyog, mindent a gesztusaival és a hangjával "mond" el...
A kérdező hozzászólása: Köszi!:)

14 napos kisfiam erzi ha sirok vagy szomoru vagyok?

Legjobb válasz: persze, amíg a pocakban laknak addig is érzik, hogy anya feszült vagy ideges stb.

persze, amíg a pocakban laknak addig is érzik, hogy anya feszült vagy ideges stb.
Biztos hogy megérzik a babák! És ha feszült vagy még a tejed is elapadhat sajnos :(
Érzi, látja. Az én babám ennyi idõsen velem pityergett, még akkor is, ha a boldogságtól sírtam.

Szerintetek melyik praktikusabb télre és miért: az egyben overál vagy a kétrészes, amelyiknek a nadrág részén nadrágtartó van és van külön hozzá a kabát? (Ha ez számít, a kisfiam 14 hónapos, szeret sétálni, de azért zömében még babakocsizunk. )

Legjobb válasz: Szerintem játszáshoz, játszóterezéshez, szánkózáshoz, hógolyózáshoz mindenképp jobb az egybe overál. Nem csúszik fel a kabát, nem megy be alá a hó, stb. Vásárláshoz, vendégségbe, ide-oda menéshez jobb a kabát+kantáros nadrág, mert így zárt, fûtött helyen le tudod venni róla a kabátot, nem melegszik be.

Szerintem játszáshoz, játszóterezéshez, szánkózáshoz, hógolyózáshoz mindenképp jobb az egybe overál. Nem csúszik fel a kabát, nem megy be alá a hó, stb. Vásárláshoz, vendégségbe, ide-oda menéshez jobb a kabát+kantáros nadrág, mert így zárt, fûtött helyen le tudod venni róla a kabátot, nem melegszik be.
Mivel a lányom már egy éves korában is megállás nélkül rohangált, mozgott ezért jobb lett volna a kétrészes, nálunk az overál nem vált be...
nekünk van itthon mindkettõ, mert amikor nagy a hó és nagy hideg van én jobban szeretem a kétrészest: a nadrág része kantáros, így az már egyszer védi a derekát, a kabát pedig még egy réteg derék és has részen. Így bátran fetrenghet a hóban, nem féltem. A kétrészest enyhébb napokon vesszük fel vagy váltásnak, ha a másik tiszta latyak és sár. Tavaly télen voltunk január környékén 14 hónaposak, akkor ez így nagyon bevált, remélem idén is így lesz. A kétrészesben szintén nagyon jó az, hogy a kabátrészét külön lehet használni.
Nekünk kétrészes volt 2009-2010 -es télen. ugyanennyi idõs lánynak. talán annyiból volt jó hogy kétrészes hogy a kabátja akkor nagy volt és igy idén is jó rá. az overall viszont nem jön fel. mivel nem volt kemény tél nemigen használtuk ki.
Amíg nem szobatiszta, szerintem is praktikusabb az overál, ha jó a méret és a fazon, akkor nem csúszkál!
Szerintem jobb az egyrészes, sokkal egyszerûbb, gyorsabb feladni egy gyerkõcre mint a kétrészest.Ráadásul egy totyogónak sokkal kényelmesebb szerintem.Viszont sok esetben praktikusabb a kétrészes pl:ha autóval mentek akkor elég a kabát, vagy ha csak a gatya lesz koszos akkor elég azt kimosni.Én általában veszek egy egyrészest+egy külön kabátot amíg ilyen kicsi.oviba pedig kettõ van egy kétrészes+egy egyrészes! Az én fiam tavaly a nagy hóban volt 18 hós és kaptunk egy kétrészes(nagyon vastag)overállt, alig tudott benne menni!
Mi kaptunk kétrészest, de babám sose bírta kivárni, hogy ráadjam a különbözõ részeket, úgyhogy vettem egy egyrészes overált, nagyon könnyû volt felöltöztetni és levetkõztetni, és kényelmesebb is. (Ugyanakkor a kétrészes szerintem jobban néz ki, de ez nem volt elsõdleges szempont. :) )
Értem, köszi!
Mert kényelmetlen volt neki, megcsavarodott rajta, a patent kipatentolódott stb...
Utolsó, ezt nem értem, a miért nem jó mozgáshoz, rohangáláshoz az overál?
én overál párti vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Az én fiam úgy ült fel 7 hónaposan.
Az én 6, 5 hónapos fiam a napokban ült fel elõször, és hanyatfekvésbõl. Egyszerûen felhúzta magát, fogalmam sincs, honnan van annyi hasizma, de sikerült neki. :D
Kb 14-15 hósan hasizomból. De inkább oldalról még mindig. Azért úgy egy felnõttnek is kényelmesebb, mint izmozni :)

14 hónapos kisfiam 13 hónapos kora óta nem szopizik már, véleményetek szerint mivel "zárjuk" a napot, ha kb.7kor vacsizott, és még fél 9kor fürdés előtt adnék neki valamit?

Legjobb válasz: ha hétkor rendesen megvacsorázik,felesleges még tejpépet adni.Inkább valami folyékonyat adnék,de nem fürdés elõtt,hanem utána elalvás elõtt.a fiam tejitalt iszik,11 hónaposan választottam el,most 14 hónapos,és alvás elõtt kapja a tejitalt,fél hétkor vacsorázik.

ha hétkor rendesen megvacsorázik, felesleges még tejpépet adni.Inkább valami folyékonyat adnék, de nem fürdés elõtt, hanem utána elalvás elõtt.a fiam tejitalt iszik, 11 hónaposan választottam el, most 14 hónapos, és alvás elõtt kapja a tejitalt, fél hétkor vacsorázik.
Tej, kakaó, esetleg kifli hozzá.
A kérdező hozzászólása: Tej helyett inkább tejpépre gondoltam... túlaggódom?

14 hónapos kisfiam, ha nincs pelus rajta a kis pucáját fogdossa. Ti engeditek a ti gyerekeiteknek?

Legjobb válasz: :-) Természetes dolog amit csinál,had csinálja amikor nincs rajta pelus,az én kisfiam is csinálta annak idején,most már 5 éves nagyfiú.

:-) Természetes dolog amit csinál, had csinálja amikor nincs rajta pelus, az én kisfiam is csinálta annak idején, most már 5 éves nagyfiú.
Igen engedem, bár számomra nagy erõfeszítés, hogy ne szóljak rá. Mindezektõl függetlenül, azzal értek egyet, hogy az a legjobb, ha figyelmen kívül hagyjuk.
igen, engedem. Neki az olyan, mint a lábujja, nem különleges testrész. Nagyobb korában nem fogja piszkálni.
Utolsónak: dehogynem, fogja piszkálni nagyobb korban is :) )) Amúgy szerintem is teljesen normális dolog. Ráadásul többször van eldugva (pelus által), ezért az a furcsa neki, amikor szabadon van és megfoghatja.
ma 08:18 vagyok! Nekem is ez jutott eszembe egyébként, csak nem vetettem fel a válaszomban. Ha megfigyeltétek vannak férfiak, akik ha kell ha nem beszélgetés közben fogdossák. nagyon tud idegesíteni. Valószínû, hogy rossz szokás náluk, mert megfigyeltem, hogy nadrág bõségtõl és helyzettõl független.
Engem nem zavart sosem, persze hogy fogdossa, mikor szabadon van:) de egyébként mostanában meg már hozzá sem nyúl, 18 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszi a vâlaszokat
Teljesen normális. Sok kisfiú és kislány fogdossa a kukiját/punciját. Ha nem más elõtt csinálja, hagyd. Ha igen, tereld el a figyelmét, és ha kettesben vagytok, szépen mondd el neki, hogy más elõtt nem illik, mert ez csak rá tartozik, senki másra.
fuuha ma veri ki maganak a [email protected]?

14 hónapos kisfiam egy ideje nem akar szilárd ételt enni. Ha lefektetem aludni fetreng, olyan mintha fájna a hasa, sokszor rá is ébred. Amúgy nagyon aktív kisfiú, ezt leszámítva kutya baja. Volt már valakinek ilyen gondja? Mit tettetek ilyen esetben?

Az étkezésekkel szépen haladtunk, evett rendesen, nem volt gond sose ezzel.Most ott tartunk, hogy jóformán tejen él, kifújja a rendes kaját pár falat után. Széklete rendszeresen van és közepes állagú.Pici korában hasfájós baba volt.

Legjobb válasz: Nem lehet a foga? Az én lányom is 14 hónapos, idõközönként nyugtalanul alszik, gyakran megfordul álmában, van mikor nyöszörög is. Én úgy vettem észre hogy ez a fogzásos idõszakban gyakoribb, amikor nappal is nyûgösebb, meg folyik a nyála, stb.

Nem lehet a foga? Az én lányom is 14 hónapos, idõközönként nyugtalanul alszik, gyakran megfordul álmában, van mikor nyöszörög is. Én úgy vettem észre hogy ez a fogzásos idõszakban gyakoribb, amikor nappal is nyûgösebb, meg folyik a nyála, stb.
A kérdező hozzászólása: Remélem hogy csak a foga, ma már reggel ment a hasa, délután pedig nyálkás volt a széklete, remélem rosszabb nem lesz. Köszönöm szépen válaszod!

Ha 4hónapos kórtól elkezdjük a hozzátáplálást, hogy csináljam? Mivel kezdjük? és mi legyen a sorrend.5x eszünk (6, 10, 14, 18, 22) tápszeres a kisfiam.

légyszi, csak azok írjanak akik tanácsot tudnak adni ezzel kapcsolatban, a" ne kezd el a hozzátáplálás "

Legjobb válasz: Mi egy hete kezdtük az almával.Naponta egyszer kap délután evés elött.Sajnos nem igazán ízlik neki.Még mindig csak ott tartunk,hogy maximum 2 kiskanálnyit eszik belõle.Fõleg azért nem tetszik neki,mert pépes.Eleite nem tudott vele mit kezdeni,de egyre jobban nyeli már.Holnaptól a barackkal akarom folytatni,úgy hallottam azzal kell.Mondjunk én azt olvastam valahol,hogy banánt csak jóval késöbb lehet adni nekik.A 10 vagy a 14 órai kaja elöttadd neki szerintem.Mindenkitõl az almát hallottam elsõre.Sok sikert.Ja,picúrom még csak 3 és fél hónapos,de szerintem ez a kostoltatás nem korai neki.Szerintem mindenki tudja,hogy a saját gyermekénél mikor jön el az idelye.

Mi egy hete kezdtük az almával.Naponta egyszer kap délután evés elött.Sajnos nem igazán ízlik neki.Még mindig csak ott tartunk, hogy maximum 2 kiskanálnyit eszik belõle.Fõleg azért nem tetszik neki, mert pépes.Eleite nem tudott vele mit kezdeni, de egyre jobban nyeli már.Holnaptól a barackkal akarom folytatni, úgy hallottam azzal kell.Mondjunk én azt olvastam valahol, hogy banánt csak jóval késöbb lehet adni nekik.A 10 vagy a 14 órai kaja elöttadd neki szerintem.Mindenkitõl az almát hallottam elsõre.Sok sikert.Ja, picúrom még csak 3 és fél hónapos, de szerintem ez a kostoltatás nem korai neki.Szerintem mindenki tudja, hogy a saját gyermekénél mikor jön el az idelye.
Az elsõ vagyok. Nem írtam hogy mindig csak egy új ízt vezess be egyszerre kb 4-5 napig csak azt kapja, ha minden ok kóstolhat mást is. Így ki tudod szûrni mi jó mi nem. 9 hós baba anyukája vagyok. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen.
Szívesen. Remélem segítettem.
Szia! Mi is 4 hónaposan kezdtük el a hozzátáplálást, dr.nõ tanácsára. Két szopi között a gyümölcsel kezdtük elöször a nektarint és az öszibarackot, lepépeztem és kicsi szûrön enyhén átnyomkodtam h a húsa még fent maradjon és csak a lé került a kicsi szájába ezt így folytatuk 1 hétig és utána már mehet a sûrûje is( a védõnõ mondta h lehet, szõlõt csak arra kell vigyázni ahogyan nyomod át a szûrön h a héja és a magja semmi szin alatt ne kerüljön be a tálkába , szilvát, almát banánt adni neki. Aztán ebédre meg krumpli héját vékonyan meghámozzuk, apró kockára vágjuk és kevés vizben egy nagyon pici sóval megfözzöd. Amikor már puha villával összetöröd pépesre és a fõzõ vizbõl + nekem van lefagyasztva anyatej, avval krumplipûrénél hígabbra csinálod. 1 hétig adtam ezt is, nekem a babácskámnak nagyon izlett és utána jött a sárgarépa ugyan így ekészitve, tegnap céklát krumplival készitettem neki és nem ette hanem, FALTA még a füle is céklás volt :) ! De itt én már nem tartottam be az 1 hetes verziót úgy is látod a tündérkén ha nem izlik neki, akkor nem kell erõltetni mást kell próbálgatni. Mi 3 hete kezdtük a hozzátáplálást és mondhatom nagyon jó ízûen eszik a babácska. Remélem tudtam neked segiteni, ha van még kérdésed irjál nyugodtan a privátra és válaszolok szívesen! Addig is örömteli babázást! üdv. 4hón.3 hetes babácska anyukája

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!