Találatok a következő kifejezésre: Kisfiam 10 fél (37 db)

Kisfiam 10 és fél hónapos. Fogzás korszakában van, és nem akar enni! 9 kiló, és havonta csak 10-15 dkg-ot hízik! Ez normális? Mit tegyek ha nem akarja enni sem a tápszert, sem a tejpépet, csak krémtúró, és túró rudi kell neki?

Nagyon aggódom, bár az orvos szerint ez átmeneti állapot, de engem mégis idegesít!csak nyammog az ennivalón, és a bébiétel sem kell neki mostanában, csak a leveseket hajlandó enni!

Legjobb válasz: Szia! Ha korábban jóérvágyú jóevõ volt a kisfiad akkor az állapot átmeneti. A kicsiket leginkább az elsõ fogacskák és a rágófogak kijövetele viseli meg a legjobban. Az én kisfiam az elsõ fogai kibújásánál semmi mást nem fogadott el csak a cumisüveget meg a tápszert. Ha a fõétkezéseken csak nyammog, meg ímmel ámmal eszeget akkor lehet hogy a túró rudi meg a krémtúró iktatva kellene hogy legyen. A fiam fogzáskor szívesen evett almát gerezdekre vágtam azt rágcsikálta, meg kenyeret, fõleg a kenyér haját. Nassolni ne engedd!! Egy négy éves kisfiú anyukája

Szia! Ha korábban jóérvágyú jóevõ volt a kisfiad akkor az állapot átmeneti. A kicsiket leginkább az elsõ fogacskák és a rágófogak kijövetele viseli meg a legjobban. Az én kisfiam az elsõ fogai kibújásánál semmi mást nem fogadott el csak a cumisüveget meg a tápszert. Ha a fõétkezéseken csak nyammog, meg ímmel ámmal eszeget akkor lehet hogy a túró rudi meg a krémtúró iktatva kellene hogy legyen. A fiam fogzáskor szívesen evett almát gerezdekre vágtam azt rágcsikálta, meg kenyeret, fõleg a kenyér haját. Nassolni ne engedd!! Egy négy éves kisfiú anyukája
Szia! Én csak szeretnélek óvainteni a gerezdre vágott almától, mert az én gyerekem fulladozott tõle ilyen korban!Minden masban egyetértek az elõttem szólóhoz!Egyébként a krémtúróban guargumi van, de hidd el, hogy egy kis idõ múlva ez megváltozik, és az a lényeg, hogy hízik és nem fogy! Kitartás
Mindenben egyetértek az elõttem válaszolókkal. Szerintem 15dkg az nem rossz fél éves kor után. Ilyenkor már nem annyira fontos mennyit hízik sztem. Bár az én kisfiamhoz nem biztos, hogy viszonyítani ekllene, mert 10kg volt annyi idõsen, mint a te ksifiad

Miért nem alszik nyugodtan éjjel 10 hónapos kisfiam? 8 felé jár aludni, előtte fürdés, majd 2 óra nyugodt alvás után fél óránként nyöszörög, sírdogál, de álmában, nem ébred fel.

Visszafektetem,kap egy kis teát,dudlit és ez így megy fél óránként egész éjjel.1x eszik.Kb. fél éves korától van ez.Már sokmindent kipróbáltam,pl.a szoba minden szegletében volt már a kiságya,de sehol nem jobb.Mit tegyek?Már nem bírom én sem alvás nélkül,csak ingerültebb vagyok napközben és ennek a nagyobb fiam issza meg a levét.Segítsetek!

Legjobb válasz: Nem lehet,hogy fél valamitõl a szobában? Vagy délután esetleg többet alszik mint kéne?

Nem lehet, hogy fél valamitõl a szobában? Vagy délután esetleg többet alszik mint kéne?
Én majdnem ugyanígy vagyok. Fürdés, öltözés, kis játék, cici, és elalvás. Aztán éfjélig félóránként felsír. Igazából nem ébred fel, csak sír, cumi, simi, majd visszaalszik.-volt régen. Most már felül, nem kell neki cumi, ha felveszem, visszaalszik, de nem engedi magát letenni. Van , hogy 3/4 órát kell állnom vele, mire le tudom tenni, de mire visszaérek az ágyamba, kezdi elõlrõl. Borzasztó, én is nagyon kivagyok! Midnig is keveset és rosszul aludt a lányom, de ez már röhej... Mindent kipróbáltam, esti fürdetõt, ágy áthelyezést, illoolajat, sólámpát... nem lett job.. Tarts ki:-)
Mi szintéén ezt csináljuk, de kivenni az ágyból nem szabad!!!!!!Felül éjszaka vagy feláll és üvölt, valamikor alszik és letesszük alszik.De ma pl hajnali 3óra óta fenn volt egész napos 1 óra alvással.Nem tudok én sem okosat mondani, én is ingerült vagyok.Ilyenkor még saját magamtól is rosszul vagyok.Fáradt vagyok!!!!!!
nem a foga miatt? Nekem a fogzás idején szokott nyugtalanabbul aludni. Szopizik még? Vagy tápszeres? Nincs meleg a szobájában? Vagy nem öltözteted fel nagyon?
Az enyém nemrég 19 órát aludt egyhuzamban...
Az enyém is alapba lehúzza éjszaka a 12-13 órákat ha megteheti és nem kell ébresztenem. Délben meg 3-4 órákat. Rengeteget alszik.
Minden nap 13 órát, majd délután még 2-3 órát. Simán.
Ha-ha...
Elõzõ vagyok, az enyém is szokott ilyet csinálni de nagyon ritka alkalmak, élvezd ki!!!


Kora szülött kisfiam 10-20g vessz fel naponta, mit egyek vagy igyak, hogy több vitamin legyen a tejben?

Legjobb válasz: Én a helyedben nem adnék neki tápszert ha van elég tejed. Szerintem teljesen felesleges. Írass ki a dokitokkal valamilyen vitamint.

Én a helyedben nem adnék neki tápszert ha van elég tejed. Szerintem teljesen felesleges. Írass ki a dokitokkal valamilyen vitamint.
A tápszernél ezerszer jobb a tej. Amíg van tejed, eszedbe ne jusson tápszert adni! Táplálkozz kiegyensúlyozottan és egészségesen, és szedj valami multivitamint (pl amit az orvosod javasol, vagy akár a szokott terhesvitaminodat), és igyál sokat. És ennyi. A tejben minden benne lesz, a szervezeted akár a tested egészségének kárára is biztosítja, ami a babának kell.
Minek tápszer?????? Ezek szeritn 300-600 grammot hízik havonta, ez tljesen jó!
10-20g jó! az én lányom is koraszülött volt(1980g-al). majd nekilódúl õ is a hízásnak, ne aggódj! te csak arra figyelj hogy legyen tejcsi a babának. nekem anyum sok rántott ételt fõzõtt. Pl: rántott levesek, köménymagos, krumpli, tojás, fõzelékek. a tejben megvan minden ami kell egy babának, nicns szükség plusz vitaminokra ha helyesen étkezel!
Ha szükséges kiegészítésnek tápszer...
A kérdező hozzászólása: név szerint milyen tápszer?
Sok gyümölcsöt, esetleg terhesvitamint, de a hízás nem ettõl függ! Ne a napi hízást nézd, hanem a hetit, mert az biztosabb adat. Egyébként a tej vitamin és zsírtartalma nem hiszem, hogy függ a te étkezésedtõl, vagy legalább is nem jobban, mint a terhesség alatt. Tehát amit akkor ettél, olyasmiket fogyassz most is.

A kisfiam 10 napos és fel van puffadva a hasa, szerintem görcsöl is, gyakran bukik is, de van hogy evés után órákkal és nappal alig alszik, inkább csak nyűglődik. Mit tehetnék?

Gondoltam adok neki mecsekbabi teát hátha az segit a puffadáson,meg kapott espumisant és most az infankolt fogjuk kiprobálni,hátha használ.De mit lehetne még csinálni hogy jobban tudjon pukizni?

Legjobb válasz: Kamilla tea még szóba jöhet de azok is jók amiket írtál.

Kamilla tea még szóba jöhet de azok is jók amiket írtál.
Az infacol nekünk nagyon bevált, nyugodtan adhatod neki minden étkezés elõtt. Fektesd hasra rövid idõre és simogasd a hátát; tornáztasd a lábát finoman háton fekve; a babamasszázsnak van jó gyakorlata a haspuffadásra. Persze nem közvetlenül evés után. Szerintem ha bukik egy ilyen pici babánál még nem nagy gond, az én gyerekeimnek sokszor még több hónaposan is elõfordult.

Mikor fog egyedül elindulni? Kisfiam 7, 5 hónapos állt fel és rá 1 hétre szépen lépegetett a bútorok mellett! Mostmár a fal mellett szépen közlekedik és 10 hónapos!

Legjobb válasz: Szió!! Kisfiam is így csinálta, mint a tiéd. 10 hónaposan 4 lépést megtett egyedül, de többet nem, mert.Igazán 11 hónaposan kezdett járni, 1 évesen pedig már szaladt:) és azóta is, utól sem érem, most mult 15 hónapos... Üdv:Ancsy és Gergõ

Szió!! Kisfiam is így csinálta, mint a tiéd. 10 hónaposan 4 lépést megtett egyedül, de többet nem, mert.Igazán 11 hónaposan kezdett járni, 1 évesen pedig már szaladt:) és azóta is, utól sem érem, most mult 15 hónapos... Üdv:Ancsy és Gergõ
Szia! Nálunk is így volt, most 1 éves a lányom és tegnap indult el.
1 évesen már ment.
Nekünk 3 hónap telt el a kettõ között.
Nálunk 6 hónaposan felállt, 1 évesen indult el.

3és fél éves kisfiamat rászoktatták a számítógépre anyósomék. Már nem tud mást csinálni náluk, sőt ott akar aludni, így éjfélig gépezhet.10 percre laknak tőlünk. Már szóltam, de süket fülek! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Én annyira nem tudom megérteni az ilyen nagyszülõket, nem veszik figyelembe a kérésed?:-( A kisfiadnak persze tetszik, mert ott meg van engedve, de szerintem nincs más választásod igazán, határozottan meg kell mondani a nagyszülõknek, hogy az unoka nem fog átmenni, ha bekapcsolják a gépet. Nem is túl jó, hogy egy ilyen kisfiú a gép elõtt ül, helyette inkább autózzon. Próbálj meg beszélni a nagyszülõkkel, és ha nem látsz változást, akkor szerintem egy ideig ne engedd át a kisfiad. Rájönnek majd, hogy nekik ennél többet ér a kis unokájuk.

Én annyira nem tudom megérteni az ilyen nagyszülõket, nem veszik figyelembe a kérésed?:-( A kisfiadnak persze tetszik, mert ott meg van engedve, de szerintem nincs más választásod igazán, határozottan meg kell mondani a nagyszülõknek, hogy az unoka nem fog átmenni, ha bekapcsolják a gépet. Nem is túl jó, hogy egy ilyen kisfiú a gép elõtt ül, helyette inkább autózzon. Próbálj meg beszélni a nagyszülõkkel, és ha nem látsz változást, akkor szerintem egy ideig ne engedd át a kisfiad. Rájönnek majd, hogy nekik ennél többet ér a kis unokájuk.
3 és fél éves gyerek éjfélig számítógépezhet?!?! Ez kicsit durva. Az én egyik lányom 6 lesz, a másik 9 éves múlt, de naponta fejenként kb. egy órát ülhetnek itt, és este 7 után már semmiképpen. Igaz, nálunk nincs a nagyszülõknél számítógép, anyu meg nem is szereti ezeket a dolgokat, de ilyet meg sem engedne! Ha mégis, én nem engedném oda a fiamat. Egy 3 és fél évesnek már órák óta aludnia kellene, nem a gép elõtt ülni... Kompromisszumot kell kötni. Alkalmanként játszhat fél órát, a többi legyen inkább szabadtéri játék, labdázás, bújócska, fogócska, biciklizés stb. Sok sikert!
Szia! Mivel anyósodéknál sajnos süket fülekre találsz, én a helyedben hivatalos személynek, pl. gyermekorvosnak említeném meg a dolgot. Hátha tud valamit tanácsolni!

10 hónapos a kisfiam és egyszerre jön felül a 2 foga elöl.38, 1 a hője, adtam neki kúpot. Meddig normális a láz fogzásnál? Hány napig? Vagy 1 napig van csak láza?

Étvágya van, kicsit ny?gös, de jó kedve van.

Legjobb válasz: Szerintem ha 3-4 napig nem megy le a láza, vidd el orvoshoz, hadd lássa. Az én kisfiamnak 37,2-es hõemelkedése volt, amikor kibújtak az elsõ fogai, majd kis hasmenése is volt a nyálzás miatt.

Szerintem ha 3-4 napig nem megy le a láza, vidd el orvoshoz, hadd lássa. Az én kisfiamnak 37, 2-es hõemelkedése volt, amikor kibújtak az elsõ fogai, majd kis hasmenése is volt a nyálzás miatt.
A kérdező hozzászólása: Az alsó két fogacskánál az elsõ úgy jött ki, hogy észre sem vettük, a másodiknál volt ugyan így láz és sírás. Most láz van, semmi egyéb, meg látom, hogy nagyon jönnének már ki a fogacskák. Az egyikél már látom, hogy ici-picit kint van, de még ujjal nem érzem. Remélem nem lesz tartós a láz!!!!
szia. nekünk kb. 1 hete jött ki a felsõ két fog. 2 napig volt lázas, 38, 2-re felment neki, meg hõemelkedése volt. De 2 napig tartott, utána már át is törte az ínyét. Szerintem nálatok is max. 3 napig tarthat a láz.

Aluszékonyság, baj lehet? 10 hónapos kisfiam remek alvó volt, most pár hete ébredt éjjel a foga miatt, nem maradt ébren csak fel-fel sírt. Délelőtt és délután csak a vállamon, elég nehezen aludt el.

A foga kibújt. Õ éjjel ugyanúgy ébred, viszont nappal irtózatosakat alszik. Délelőtt 2,5 órát, délután 3 órát. Nem olyan rég ébredt, de már most ásítozik. Butaságnak tűnhet emiatt aggódni, tudom, örüljek neki, hogy alszik stb stb, de az evése is megváltozott, sokkal kevesebbet eszik, sőt van úgy, hogy egész nap szinte semmit nem eszik, tápszert is max 120gr egész nap. Szóval az egész gyerek úgy meg van változva, és nekem nem tetszik. Szó szerint félek, hogy nincs e baja:-(

Legjobb válasz: Ha nagyon aggódsz, akkor hívd fel az orvost és mond el neki mit tapasztalsz és kérd meg, hogy vizsgálja meg. A vizsgálattól baja nem lesz, te meg megnyugszol ha nincs gond, ha meg van akkor az gyorsan kiderül. Valószínûleg csak a fogzás össze zavarta és esetleg már jön is a következõ fog.

Ha nagyon aggódsz, akkor hívd fel az orvost és mond el neki mit tapasztalsz és kérd meg, hogy vizsgálja meg. A vizsgálattól baja nem lesz, te meg megnyugszol ha nincs gond, ha meg van akkor az gyorsan kiderül. Valószínûleg csak a fogzás össze zavarta és esetleg már jön is a következõ fog.
Szerintem semmi baja!Az én kislányom is 10 hónapos, és nekünk meg pont fordítva van, eddig aludt sokat, most az istennek nem akar napközben.2 napja az evése katasztrófa, alig eszik, csak a babajoghurtokat nyammogja.De már észrevettem, hogy vannak ilyen napjai, máskor meg szó szerint zabagép:) Semmi baj nincs velük, nekik is lehet jó és rossz napjuk, étvágytalanságuk.De ha meg akasrz nyugodni, akkor nézesd meg orvossal.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, igen, fel fogom hívni a védõnõt, elmondom neki is, aztán meglátom, hogy mit teszek.

Miért csinálja 10 és fél hónapos kisfiam, hogy naponta kb.10-szer beremeg és ökölbe szorítja a kezét? Járt így valaki?

Idegrendszeri fejl?dés vagy az agya fejl?dik,vagy a fogzás miatt?

Legjobb válasz: Az enyém is csinált ilyet... amikor épp pisilt :)

Az enyém is csinált ilyet... amikor épp pisilt :)
Nekünk is csinált ilyet! Próbálgatja magát szerintem
nekünk is csinált ilyet néha, nem tudom miért.
Ezek szerint ez természetesnek vehetõ:) Nálunk mind a 3 csinálta/-ja (utolsó 9, 5 hós), jót mosolyogtunk rajta. Nyugi, semmi gond nincs a kicsivel!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!