Találatok a következő kifejezésre: Kisfiú vagy fogad (11 db)

11 hos babatok hany cm, kg? Hany foga van? Kisfiu vagy kislany?

Legjobb válasz: Szia! Pont ma voltunk a védõben. Vasárnap volt a kisfiam 11 hónapos. 79 centi és 12,5 kg. Elég nagy baba. Mióta mászik és kapaszkodva lépeget azóta megállt a súlya. 8 foga van már 1 hónapja. Jó babázást!

Szia! Pont ma voltunk a védõben. Vasárnap volt a kisfiam 11 hónapos. 79 centi és 12, 5 kg. Elég nagy baba. Mióta mászik és kapaszkodva lépeget azóta megállt a súlya. 8 foga van már 1 hónapja. Jó babázást!
80 cm, 10 kg 10 foga van és fiú
11kg kereken, 80 cm, 8 fogacska, és kisfiú.
Szia!Kisfiú, 74 cm magas és 9100 gramm a súlya. Eddig 7 foga bújt ki, a rágók most készülõdnek teljes erõvel!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat.
fiú 11.3kg és 76 cm és 5 foga van
12, 24 dkg, 78 cm. kisfiú, 6 fogunk van, bújik a 7.
kifiú 9250gr és 72 cm öt fog
76cm, 10kiló, 11foga van, most jön a 12. és kislány
A kérdező hozzászólása: Kosz a valaszt, neked is jo babazast.
72 cm, 9600 gramm, 5 foga van, és most jön még kettõ.Kislány
A kérdező hozzászólása: A 12 valamiért lemaradt. Úgyhogy 12hetes ultrahangra megyek.
A kérdező hozzászólása: http://kyncs.hu/vizsgalat_menete
érdekes...én mikor betelefonáltam idõpntot kérni olyan 10 hetesen nem hívtak be vérvételre h az optimálisabb lenne akkor.... hát ennyivel is okosabb lettem :) )
A kérdező hozzászólása: és te is a kyncs-be mész? pedig én Sopronból megyek fel így 2szer. de mindegy az a lényeg hogy egészséges legyen.
IGEN!!! megkérdezte a nõ h honnét jövök...mondtam h gyõrbõl....és kaptam EGY idõpontot.... akkor elég érdekesek....
A kérdező hozzászólása: Ez tényleg nagyon érdekes...és te mikor mész?
most csütörtökön...akkor lesz minden...majd megírom milyen volt az uh...
A kérdező hozzászólása: ok.ugy is azt szerettem volna kérni , hogy majd írd meg.Köszi :)
Sziasztok! Én pénteken voltam a Kyncsben, ott gyorsan megnézték hogy pontosan mekkora a babó.hogy az alapján adjanak idõpontot majd az 12 hetes uh-ra.A vérvételre még aznap el kellett mennem a terhestanácsadóhoz az emeletre. Uh-ra majd feb.6-an megyek.Pápán lakom.
A kérdező hozzászólása: Pont 8 hetesen kellett volna mennem a vérvételre, de a hó miatt nem tudtam elmenni, így most 9 hetesen megyek.és akkor majd 12 hetesen meg az uh-ra.
te külön idõponto kaptál uh-ra meg vérvételre ? nekem csak egy idõpontom van...
A kérdező hozzászólása: Én majd csak február elsõ hetében. most megyek a vérvételére. Arról esetleg tud valaki valamit , hogy hol csinálják?azt is a kyncs-be veszik le vagy? Köszi az eddigi válaszokat
hány hetes vagy? általában a 12. hetit hasival szokták kezdeni, ha nem látnak még mindit megfelelõen, akkor áttérnek hüvelyire. Utána már csak hasi van.
akkor pont beletrafáltam a nemét teljes biztonsággal még nem fogják tudni megmondani, de x százalékot esetleg mondhatnak.
szia!mikor mész ? én csütörtökön megyek és érdekelnek engem is ezek a kérdések!! :) én is pont kérdezni akartam errõl :)
Általában a 12.heti uh már csak hasi szokott lenni.Ilyenkor még nem tudják biztonsággal megmondni a nemét.
12 hetes hasi szokott lenni. Nekem pl még nem mondtak semmit a nemét illetõen, elég vacak itt a gép.
vacak a gép ???? és mégis 30 ezret kérdek el a kombi tesztért ???
6-os te a kyncs-be voltál???
Én nekem a 12 hetes hasi ultrahang volt!:) De már a gép azt mutatta, hogy 13+2 naposnak felel meg! 100 százalékra mondták hogy kisfiú lesz, kaptam is képet a fütyirõl!:) ))
A kérdező hozzászólása: Akkor neked mikor volt az uccsó mensid? kb én is feb 6-án kell mennem.vérvétel nekem is péntekenlett volna csak a hó miatt nem tudtam elmenni és igy most pénteken megyek.

Fogzás? Vagy mi lehet? 8 hónapos kisfiú, 2 foga kint van, talán most jönnek a felsők, de nem vagyok benne biztos. Eszik nappal, kanalazgat, furcsán nem éhezik meg 3 óránként, inkább 4, pedig eddig szigorúan kiabált 3 óránként a kajáért.

Tápszeres, napi 3 alkalommal eszik szilárdat.A dolog lényege, hogy éjjel ébred. Soha nem ébredt fel enni, most meg éjjel 3 óránként bevág 180 gramm tápszert. Megeszi este 8 körül a vacsit, aztán ébred 23-kor, aztán 2-kor és 5-kor. 23-kor van amikor vissza tudom altatni, de kettőkor tuti eszik. Kapott 2-es tápszert, az sem jó, akkor is éhes marad. Mit csináljak? Nappal ha etetem kínáljak utánna tápszert neki, hátha úgy jól lakik? Amikor jött a foga szinte csak tápszert evett. A 2-es tápszert (milumil HA Optima6+)korlátozottan lehet neki adni? Vagy ez egy fejlődési ugrás lenne, élehet, hogy többet fog majd enni?

Legjobb válasz: Tápszer helyett adj neki rendes kaját,akkor nem lesz éhes és nem kér éjjel is enni.

Tápszer helyett adj neki rendes kaját, akkor nem lesz éhes és nem kér éjjel is enni.
A kérdező hozzászólása: Tápszert csak 2 alkalommal eszikegy nap, a többi evés az szilárd, mint íram is. Azaz naponta 3 alkalommal eszik szilárdat, plusz kiflicsücsök. Nem tudok neki ettõl kevesebb tápszert adni.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy én fogalmaztam rosszul, mert sietek. Tehát úgy néz ki a napja, hogy Reggel tápszer ébredéskor, aztán szilárd reggelire, ebédre uzsonnára, vacsorára valami vagy tápszer vagy gyümölcs, és fürdés után megint tápszer.
Az esti tápszer elõtt adj neki szilárdat! Ha éjszaka ugyanúgy felkel, akkor ne adj neki enni, próbáld meg hogy bekened az ínyét Dentinox-al, aztán cumi be és fektesd le, ha nem nyugszik meg akkor jöhet a tápszer!
A kérdező hozzászólása: 6 órakkor szilárdat kap mostanában, mert én is úgy gondoltam, hogy a tápszer helyett jobb lesz ez. Így viszont nem eszik meg annyi tápszert fürdés után. Éjjel már mindent végigzongoráztam, dentinox, víz, altatás, éneklés, susuogás mindegyik csak rövid ideig kb 10 percig segít, aztán addig sír ameddig enni nem kap. Ha eszik olyankor 3 órára elalszik.
Akkor sokat én nem tudok segíteni. Az én kisfiam is ezt csinálta ennyi idõs korában, és pont 1 évesen hagyta abba! Remélem nálad nem fog ennyi ideig tartani! Talán próbáld meg vacsira a Sinlacot, és aztán tápi! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm:-) Majd kiderül, hogy mi a "zavar", és én is remélem, hogy nem 1 éves koráig fogja csinálni. Nem az a fárasztó, hogy kétszer meg kell etetnem, hanem, hogy sûrûn ébred, és így én is. Alig alszom vissza már megint felsír.

Kisfiú vagy kislány fogad el könyebben egy új anyukát?

Legjobb válasz: Háááttt... nekem volt 2 pótapukám is. az elsõt, aki azóta szakított anyával, állatira bírtam, mert nem akart az apám lenni. nem úgy nevelt, hanem a barátomként, intelligens, mûvelt ember volt, nagyon sok hasznosat tanultam tõle. a mostani? háááátttt.... egy kalap szart nem ér, de anyám nagyon odavan érte. szerencsére nem velük lakok :) a faszinak van 1 lánya, aki meg utálja anyámat. szal sztem egyik sem könnyû. tényleg nagyon személyiségfüggõ. 21éves lány voltam :)

Háááttt... nekem volt 2 pótapukám is. az elsõt, aki azóta szakított anyával, állatira bírtam, mert nem akart az apám lenni. nem úgy nevelt, hanem a barátomként, intelligens, mûvelt ember volt, nagyon sok hasznosat tanultam tõle. a mostani? háááátttt.... egy kalap szart nem ér, de anyám nagyon odavan érte. szerencsére nem velük lakok :) a faszinak van 1 lánya, aki meg utálja anyámat. szal sztem egyik sem könnyû. tényleg nagyon személyiségfüggõ. 21éves lány voltam :)
Én úgy gondolom - nem ismerve a helyzetet -, hogy akkor fogadják el legkönnyebben, ha nem akar az anyukájuk lenni. Az ellen tiltakozni fognak, mert úgy érzik, el akarják venni az anyukájukat. Legyen csak a barátjuk, és tisztelje nyíltan a gyerekek érzéseit az anyukájuk iránt, érezzen velük együtt, ha szükséges, de soha ne akarjon az anyukájuk lenni. Ellentmondásos, de ez az egyetlen esély arra, hogy idõvel maguk a gyerekek kezdjék el õt anyukájuknak érezni.
Hát ez változó. De szerintem a fiuk mert õk anyás tipusok míg a lányok az apjukhoz ragaszkodnak.Általában igy van.A barátomnak kiskora óta van mostohaapja és soha nem tudta elfogadni.Mindig olyanokat vágott a fejéhez hogy "Te nem vagy az apám" meg ha valami nem sikerült neki a háta mögött kiröhögte.Próbáltm megváltoztatni de nem tudtam pedig nem is olyan gonosz ember. Csak sajnos egy balesetben meghalt az anyukája meg a mostohaapja nemolyanrégen most egyedül maradt :(
Ez személyiség függõ! Szerintem ne eszerint válaszd meg a gyerkõc nemét! Ha sok-sok szeretetet kap, idõvel meg fog szeretni, akár fiú, akár lány! Egészséges legyen, lehetõleg 2-3éves alatti, és persze nem árt utánanézni a gyermek hátterének is, hogy mi az oka az örökbeadásnak!
az új anyuka fogadja el, és nemlessz semmi baj.

Kiderült, hogy kislányom fog születni, egész életemben kisfiúra vágytam és most nehéz ezt az egészet feldolgoznom pedig tudtam benne lehet a pakliban, hogy dolgozzam fel ezt? Tudom másnak meg se adatik, de akkora vágyam volt.

Legjobb válasz: Kedves Kérdezõ! Az ember persze elképzeli, hogy milyen nemû kisbabája lesz, de ennek ellenére még sem mi döntjük el, hogy fiú vagy lány babánk lesz-e. Világ életemben kislányos anyuka akartam lenni, és az elsõ terhességem után egy gyönyörû kisfiú édesanyja lettem. Hidd el, ugyanúgy fogod szeretni a kicsikédet attól, hogy nem kisfiúnak születik! Van még hátra 20 heted kb (feltételezem, hogy 18-20 hetes terhes vagy, ha most tudtad meg a baba nemét). Innentõl kezdve tudatosan fel tudsz arra készülni, hogy kislányod lesz. Szeresd a pocidban lakó kislányt, mert érzi, ha te nem vagy boldog! A második terhességemnél már úgy gondoltam, hogy nekem csak kisfiam lehet! (Látod mekkorát fordult a gondolkodásom?) Megtudtam, hogy kislányom lesz. :) Õt is imádom! Van 2 gyönyörû, egészséges kisgyerekem, és nem cserélném el egyiküket sem másra! Boldog babavárást! Ha pedig úgy érzed, hogy nem tudsz megbírkózni a tudattal, hogy kislányt hordasz a szíved alatt, kérj segítséget!

Én is fiús anyukának gondoltam magam világ életemben, igazából remélem ha van követekzõ élet fiú leszek mert szerintem nekünk annyit kell szenvedni minden hónapban + a szülések a család összetartása de dolgozz mint egy férfi na mindegy szóval én pasi leszek majd:) A hasam is csúcsosan nõtt a 19. hétig mindneki váltig állította hogy fiú lesz, teljesen beleéltem magam, erre feküdtem az ultrahangon és közölték, hogy kislány meg se tudtam mukkani sokkot kaptam, és utólag már nagyon szégyellem magam érte.(!) nme mondtam senkinek de kellett pár hét hogy átvariáljam a gondolataim és megszokjam hogy kislányom lesz, azóta 2 éves és oda nem adnám 100 fiúért se, sõõt remélem a kistesója is kislány lesz annyira aranyos kis bújós, nem igaz, hogy apásak õ nagyon anyás kis nyugodt segít nekem mindenben a fiúk a környezetemben meg csak verekednek, bátnják a többieket, durvák ugrálnak mindenhonna tombolnak ááááá(persze biztos vannak kivételek csak én nem látok ilyet), nekem nagyon megváltozott a véleményem már nem akarok kisfiús anyuka lenni:)
Sajnálom, de nagyon is egyet értek a 3. válaszolóval. Az a szegény picike igazán nem tehet róla, hogy kislány! Borzasztó, ha ezért nem tudnak egy gyereket szeretni, mert nem olyan nemû, mint akarták. Bár remélem te nem így leszel vele, és amint a kezedben tartod, elszáll az összes ilyen gondolatod. A te kisbabád, belõled van, nem értem, mi lehet ennél fontosabb? Én azon aggódnék, hogy minden rendben legyen vele, egészséges legyen, és boldog. Tudod szerintem az az igazi tragédia, ha valakinek egyáltalán nem adatik meg a gyermekáldás, vagy beteg, sérült gyermeke születik. Szerintem nekik mindegy lenne milyen nemû. Én kislányos anyukának képzeltem magam el mindig, de ha fiam lesz az sem lesz baj, ugyanúgy szeretni fogom, mindkét nemnek megvannak a maga "elõnyei". A szüleim mindkét gyereküknél fiút akartak, de én is és a húgom is lányok lettünk, és ma már mindketten azt mondják, hogy milyen jó, hogy nem fiúk vagyunk.
Tõled megkérdezték hogy minek akarsz születni? A kínaiak jutnak eszembe ahol az 1 gyerekes szabály miatt lány magzatok millióit vetették el...most meg külföldrõl lopkodnak maguknak asszonyt mert mindenhol csak férfiak vannak. A lényeg hogy amint megszületik és ránézel remélhetõleg nagyon megbánod hogy így gondolkodtál. De addig is szállj magadba és kicsit gondold magad a gyermeked helyébe akinek szüksége van rád és nem õ tehet róla hogy lány lett.
A barátnõm is így volt...2 napig sírt.Ma már kis csoportos ovis a kis csaj, és el sem tudja képzelni, hogy milyen lehet egy fiúcskával.Szeretnének még gyereket, de azt mondja, nem fogja bánni, ha megint kislány lesz.Nekem 2 fiam van, a 3. baba a pocakomban, és baromira mindegy, hogy kisfiú lesz, vagy kislány.A férjem nagyon szeretne lányt, de nekem mindegy.Kicsit nézz magadba, és gondold végig, hogy milyen szerencsés vagy!
Gyermeket vágyj, ne fiút vagy lányt! Te már az anyukája vagy, felelõsséggel tartozol érte, és azért, hogy mit közvetítesz felé... A késõbbiekben érezni fogja azt, hogy már ezt az "elvárásodat" sem tudta teljesíteni, ez remek talaja mindenféle teljesítményszorongásnak. Nézz szét a teherbeesés rovatban - lesz egy kis manótok, akinek te leszel a mindene, igen, ez másnak valóban nem adatik meg. Felnõtt emberek vagyunk könyörgöm, ne játszóbabára vágyjunk, ha gyermekvállalást tervezünk...! Ha máshogy nem megy egyébként, keress fel pszichológust, de remélem hamar múlik ez a rossz érzésed. És azért gratulálok a picihez! :) 31 hetes kismama
Én is így voltam; mondjuk elég korán "belenyugodtam". Az meg sem fordult a fejemben, hogy lenne mit feldolgoznom.... Ha egyedül nem megy, tényleg menj orvoshoz, nehogy a babád lássa kárát. A család mit szólt? Nálunk rajtam kívül mindenki lányt szeretett volna, jó volt látni rajtuk mennyire örülnek, hogy lányunk lesz :-))
Kedves Kérdezõ! Az ember persze elképzeli, hogy milyen nemû kisbabája lesz, de ennek ellenére még sem mi döntjük el, hogy fiú vagy lány babánk lesz-e. Világ életemben kislányos anyuka akartam lenni, és az elsõ terhességem után egy gyönyörû kisfiú édesanyja lettem. Hidd el, ugyanúgy fogod szeretni a kicsikédet attól, hogy nem kisfiúnak születik! Van még hátra 20 heted kb (feltételezem, hogy 18-20 hetes terhes vagy, ha most tudtad meg a baba nemét). Innentõl kezdve tudatosan fel tudsz arra készülni, hogy kislányod lesz. Szeresd a pocidban lakó kislányt, mert érzi, ha te nem vagy boldog! A második terhességemnél már úgy gondoltam, hogy nekem csak kisfiam lehet! (Látod mekkorát fordult a gondolkodásom?) Megtudtam, hogy kislányom lesz. :) Õt is imádom! Van 2 gyönyörû, egészséges kisgyerekem, és nem cserélném el egyiküket sem másra! Boldog babavárást! Ha pedig úgy érzed, hogy nem tudsz megbírkózni a tudattal, hogy kislányt hordasz a szíved alatt, kérj segítséget!
Gondolj arra, hogy oka van, hogy kislányod születik! Talán az, hogy õ lesz az, aki világra hozza a régóta vágyott kisfiút, csak már az unokádként... :) (nyilván ez ilyenkor még nagyon távoli, de ki tudja? :) ) És igen, ha ennyire nehezen viseled, kérd szakember segítségét, nehogy a gyermeked lássa kárát, érezze, hogy nem õt akartad...!
Az unokatestvérem ugyanígy volt, a kislánya 1 éves koráig nem ért a gyerekhez, még egy ujjal sem, a nagymama nevelte. Kérj segítséget szakembertõl, hogy fel tudd dolgozni, ha megszületik, már más szemmel fogsz rá nézni. Esetleg a kistesó fiú lesz:)
Szerintem ez már a pszichés betegség kategória, ha valaki ennyire nem tudja elfogadni a gyermek nemét. Ezért lenne érdemes felkeresni egy szakembert, aki segítene. Nekem mindegy volt, hogy fú, vagy lány, 5 évig vártunk rá, lényeg az egészség.
Kedves Utolsó! Írtam privit, és megéltem már egyet-mást... Remélem, válaszolsz rá.
Imádni fogjátok, fõleg a férjed, a kislányok annyira apásak! Az én férjem kislányra vágyott, meg is érkezett hozzánk, és õ az édesapja szeme fénye. Kölcsönös a rajongás közöttük, ezt mint édesanyának, a legnagyobb öröm látni. :-) Ahogy felébred reggel, és egybõl suttogja, hogy "apa-apa". Imádjuk!!! :-) (másfél éves)
Jaj, bocsi, most olvastam a többit is, pontosabban leginkább a kérdezõ kommentjeit... Örülök, hogy már meg is oldódott a dolog.:) Utolsó voltam.
03.10 12.00-s hozzászólónak: egy Down-baba nem a sors büntetése, ahogy más beteg baba születése sem... Nem olvastam végig a válaszokat, itt hagytam abba. Kedves kérdezõ, szerintem is szakemberre lenne szükséged, hidd el, tényleg mindegy, milyen nemû az a baba, hiszen Téged választott, Te vagy az Anyukája. Fogadd el, hogy kislány, és szeresd. Ha nem megy, akkor pedig szakember, még a szülés elõtt!!!!
Én biztos vagyok benne, hogy a férjed is és Te is bele fogtok szerelmesedni a születendõ gyermeketekbe! Hidd el, hogy abban a pillanatban, hogy a karjaidban tartod, már nem fog számítani a neme! Szeressétek feltétel nélkül ezt a pici lányt! Szüksége van rá! Boldog babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a kedvességet! Az egyszer biztos hogy a fogalmazásom nem volt túl jó, de azért mert hirtelen felindulásból írtam gondolkodás nélkül.. Ahogy telnek a napok egyre jobban tudok örülni és bár kicsit még ott motoszkál bennem hogy fiút akarok, de már nem annyira mert leginkább azért akartam hogy a Férjem is örüljön és nálunk az is probléma volt hogy õ is elkeseredett.. Azóta megbeszéltünk mindent és sajnálja õ is hogy így reagált.. Szégyeljük ezt az egészet, de bízunk benne lehet majd még másik gyermekünk és talán akkor kaphatunk egy kisfiút.. bár lehet mire oda jutunk már annyira fogjuk szeretni a kislányunkat hogy ez nem fog gondot okozni. Köszönöm még egyszer a támogatást és megértést, nagyon sokat jelentett!
Én vagyok azok az "egyesek" akik beírtak sumergo-nak és vállalom mert szerintem megérdemelte. Attól még hogy egy kérdés "irritáló" még nem kötelezõ rá olyan stílusban válaszolni, ez csak õt minõsíti. De õ minden provokatívabb, kényesebb témát feszegetõ kérdéshez így ír és erre semmi szükség. El lehet a véleményét személyeskedés, sértegetés, támadó hangnem nélkül is mondani, de neki ez nem megy.
Ja és én is átéltem sok mindent, de ez nem jogosít fel a minõsíthetetlen, primitív stílusra.
Utolsónak. Minden ember más éa más. Vannak szókimondó õszinte emberek és vannak akik más stílusban beszélnek és gondolkodnak ettõl még egyáltalán nem biztos, hogy Õ egy galád rossz ember. Sõt nekem Õ sokkal szimpatikusabb, nem nyálaskodik "jófiúskodik" Ha Neked ilyen a stílusod az is elfogadható, de nehogy már te mondd meg mi a korrekt hozzászólás, egy ilyen irritáló egyeseket fájdalmasan érintõ kérdésre.
Akkor idézném sumergo válaszát: "Nem tudom, szerintem te acsarkodsz, de gondolj amit akarsz, Te szerencsétlen [email protected]!" Már boccs de ez nem szókimondás meg õszinteség hanem bunkó sértegetés. Nem ismered azt aki ott ül a másik gép elõtt, milyen alapon írnál róla ilyeneket? Azért hátrább az agarakkal, adjuk meg a minimális tiszteletet a másiknak, bármilyen nehéz sorsúak is vagyunk...
Akkor kezdjük csak boncolgatni ki kezdte a "szemét" beírást."acsarogni" Holott egyáltalán nem acsargott akkor még. A 19 hetes kismama aki elkezdte egy olyan szóval amit azért nem érdemelt meg Sumergo, mert Õ vagy soha vagy csak 7 év után lehetett 19 hetes kismama. Ezek után a hülyézés a legkevesebb amit a kedves szavakat beíró "kismama" megérdemelt. És ez vsz. csak az én véleményem, mert én ugye annak a pártját fogom aki megszenvedett, és nem annak aki nyarvog.
Látom te elfogult vagy ebben a dologban szóval fölösleges veled "vitázni". Én nem állok senki pártján hanem objektíven nézem a válaszokat és ezért szúrt szemet sumergo stílusa. (nem csak ennél az egy kérdésnél). Lehet hogy nehezen jött össze neki a baba, éppen ezért annak kellene inkább örülnie és nem másokat sértegetni arctalanul egy nyilvános fórumon.
Ismét jelzem nem Õ kezdte a sértegetõ szavakat. Nem Õ írta "acsarogsz" és hasonló kedves szavakat. Õ a saját érzéseit írta ki egy ilyen a többséget irritáló kérdére.Valószínüleg más is érzett már babaváráskor mint a kérdezõ és azoknak ez természetes gondolkodás. Persze ha az ember a szíve mélyére néz vágyik vagy lány vagy fiú babára, de ennyire kevesen esnek át ló túloldalára. Érdekes, én nem attól rettegtem, hogy fiú vagy lány lesz, hanem, hogy egészséges legyen. Persze minden ember más és más.
Na, hogy állsz a témával?
Kedves Mindenki! A lényeg, hogy a kérdés megoldódni látszik, részemrõl ezért nem kívánom ezt tovább görgetni. :) Azt, hogy ki a szerencsétlen, ki a szûk agyú, a stílus úgy is megmutatja. Kedves kérdezõ! Jó egészséget, és könnyû pocakosságot Neked a kis hercegnõddel :) Meglátod, milyen jó is lesz...
Kedves sumergo! Szerintem neked valamiféle kezelésre volna szükséged, mert itt a gyereknevelés témakörökben olyan passzív-agresszív stílusban nyilvánulsz meg rendszeresen hogy az már ijesztõ. Nem tudom milyen elfojtott problémáid vannak a témával kapcsolatban de szerintem a saját életedben kéne rendet raknod elsõsorban.
Nem tudom, szerintem te acsarkodsz, de gondolj amit akarsz, Te szerencsétlen [email protected]! Azt írtam pontosan, hogy SOHA (gyengébbek kedvéért a 7 év elején SEM) nem volt ilyen, vagy olyan nemmel kapcsolatos kívánságom. Az lehet, hogy van egy-két ember, akinek ez számít, biztosan kérdeztek is már ilyet, de nyilván az, akinek mindegy, csak egészséges legyen nem fog feltenni ezzel kapcsolatosan kérdést, mert nincs ilyen jellegû problémája! Remélem sikerült beletuszkolni a szûk agyadba, a szûk látókörödön keresztül!
Ne haragudjatok, de ezek komoly kérdések? Én azzal nyugtatom magam, hogy csak kamu ez is, meg a pár nappal ezelõtti hasonló jellegû kérdés is. Bocs, de én nem hiszem el, hogy egy babát váró nõ számára az ekkora sokkot jelenthet, hogy más nemû babája lesz, mint amilyet elképzelt magának. A legtöbb nõ végigaggódja a terhességét, fél a vetéléstõl, koraszüléstõl, köldökzsinór-problémáktól, rendellenességektõl. De, hogy azon siránkozzon, hogy fiú vagy lány???? Nevetséges ...
Ezek az emberek, ilyen gondolkodással, véleményem szerint még maguk is gyerekek és egyáltalán nem való nekik a felelõsség, ami a gyermekvállalással jár.Kár, hogy nem csak annak adatik ez meg aki megérett rá. Remélem egy pár nap múlva másképpen fogod ezt látni és örülni fogsz a kislányodnak.. 38hkm
Szerintem is ez már kamu kérdés. Egyik nap azért akar az anyuka bedilizni mert fia lesz, a másik meg azért mert lánya lesz. Pfff Az ilyenek inkább fogadjanak örökbe, az a tuti.
Szerintem az ilyennek nem is való gyerek. Aki meg nagyon szeretne és tök mind1 lenne neki fiú vagy lány annak meg nem adatik meg. :( Ez szomorú szerintem. 35hkm.
Majd a következõ fiú lesz.Nekem 2 lány után 2 fiam született. Ne add fel!!!!!
"Az unokatestvérem ugyanígy volt, a kislánya 1 éves koráig nem ért a gyerekhez, még egy ujjal sem, a nagymama nevelte. Kérj segítséget szakembertõl, hogy fel tudd dolgozni, ha megszületik, már más szemmel fogsz rá nézni. Esetleg a kistesó fiú lesz:) " Ezért nem tudom miért kellett lepontozni, mert azt javasoltam, hogy kérjen segítséget egy szakembertõl!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, már máshogy látom az egészet.. Azért sokkolódtam le mert valahogy annyira elképzeltem hogy csak kisfiú lehet, nagy hülye voltam nem kellett volna bele élnem magam.. Remélem az Istennek ezzel szándéka van. Mindent nagyon köszönök fõleg a megértést.
Ha 7 évig szenvedtél volna, hogy legyen babád, akkor tudnád mi az amikor túl kell lenned a nagy csalódásokon. Most a semmin emészted magad. Egyetértek a 3. válaszolóval. A baba érdekében remélem, hogy megváltozik a véleményed, neki szeretetre van szüksége, és nem egy csalódott anyára!
Mindig is kislány volt az álmom, de az elsõ perctõl fogva biztos voltam benne, hogy fiam lesz. Aztán a 20. hét körüli uh-n azt mondta a doki, hogy úgy tûnik lány. Hát egész csalódott voltam, mert nem úgy éreztem. De csak fiam lett. Nem mondom a mai napg nézegetem a kislányokat, hogy hmm. DE semmi pénzért nem cserélném el a fiam. Imádom!4 Szerintem ha megszületik és a kezedbe adják már eszedbe se fog jutni, hogy te mást szerettél volna.
Nálam forditva volt.A pérom is és én is, sõtt az egész szalád kislányt várt, meg sem fordult a fejünkben hogy esetleg kisfiú is lehet!A 13. héten mondta meg a doki hogy kisfiút várok.Azóta bûntudatom van, hogy amiatt hogy nem gondoltam a fiamra...., de meg sem fordult a fejemben, hogy esetleg nem fogom szertni!Már 3 éves, de ha eszembe jut mennyire lányt akartunk még ma is elszégyellem magam.Szerintem képzeld el, hogy mi mindenre szeretnéd majd megtanitani a pici hercegnõdet, tervezgesd milyen lesz ha már a karjaidban tarthatod...de semmi képpen se akarj feldolgozni semmit.Még lehet fiad, de most a lányodra koncentrálj mert neki van szüksége rá hogy szeresd teljes ziveddel!!!!Meglátod menni fog
A kérdező hozzászólása: Dinike! Köszönöm a válaszod, nagyon kedves vagy és remélem igazad van :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megértést, Én se tudom igazán megmondani miért ijedtem be ennyire és miért csalódtam.. de ahogy telnek a napok egyre inkább el tudom fogadni ezt az egészet és tudok örülni. Sajnálom, ha néhány embert kiakasztottam de amikor ez a kérdés felmerült bennem pontosan így éreztem ahogy leírtam és azt hittem most megállt a világ hiszen én nem erre számítottam.
Utolsó, nagyon tévedsz! Mindig is csak egy egészséges kisbabára vágytam. 7 éven keresztül kellett havonta feldolgoznom a csalódást, hogy nem sikerült. Soha, egy percig sem válogattam, hogy ilyen, vagy olyan nemû legyen! Szerintem ezzel a legtöbben így vannak, hogy mindegy milyen. Ne akard elhitetni, hogy a legtöbben egyiket képzelik el, mert nem így van. Azonban ha mégis egyik irányba is húz a szíve anyukának, akkor sem tragédiaként, feldolgozandó dologként élik meg, ha más nemû lesz. Amit fel kell dolgozni, az egész más! Ez volt a durva a kérdésben, ezért írtunk példákat, hogy azért vannak ennél nagyságrendekkel nagyobb problémák! Mert ez nem az!!!Újra le lehet pontozni!
A 3. válaszoló korrekten megírta. Nem kívánom, és soha ne történjen veled, de akkor mit szólnál mikor megszületik és egy sérült mondjuk Down szindrómás kisfiút nyomnak a szülõágyon a kezedbe. Azt hiszem az lenne az igazi szörnyûség akkor ráébrednél mindegy mi, csak egészséges baba legyen. Mert a sors rohadtul tud büntetni. Vagy ha tíz éve babára vágynál és nem ad a sors. Akkor is így gondolkodnál? Az pici lélek aki benned növekszik minden rezdülésed érzi. Ne csodálkozz ha Õ is egy lelkileg sérült ember lesz. Én a koraszülött osztályokat látom el mûszerekkel, lélegeztetõkkel mondjuk oda is szívesen bevinnélek. Írj ha vállalod, és talán segít, hogy elgondolkodj.

32 hetes kismamik hogy vagytok? Másnak is ennyire erőseket rúg a babája? Elkezdtetek már készülődni (kimosni a kis ruhákat, ágyat összerakni) Van aki még csak most kezd vásárolni? Ki hol fog szülni? Kisfiú lesz vagy kislány?

Legjobb válasz: Szia! Én is kipróbálom a teát és a homeos bogyókat is, hátha! Nekem is kisfiam lesz és idáig a Dominik név a befutó :). A Jahn Ferenc kórházban fogok szülni, a babaszoba még nincs kész már elég sok mindent megvettünk neki de azért hagyok áprilisra is bár csak apróságokat. 32 hetes kismama

Szia! Én is kipróbálom a teát és a homeos bogyókat is, hátha! Nekem is kisfiam lesz és idáig a Dominik név a befutó :) . A Jahn Ferenc kórházban fogok szülni, a babaszoba még nincs kész már elég sok mindent megvettünk neki de azért hagyok áprilisra is bár csak apróságokat. 32 hetes kismama
Szia! A hát és derékfájáson kívül, na meg az éjszakai lábgörcsölést leszámítva jól vagyunk. A babó sokat mozog, helyezkedik, néha persze fájdalmasat is tud rúgni. A szobája már kész, már a kiságy is áll, és már mindent megvettünk neki. a ruháit még nem mostam ki, majd 2hét múlva kezdem. Nyíregyházán fogok szülni, és kisfiu lesz, Zétény nevet kapja. te hogy érzed magad? Könnyû szülést kívánok!
Bocsi az elõbb elfelejtettem holnap kezdünk festeni, de a beszerzés zöme megvan, csak pár apróság hiányzik még. Majd a festés, takarítás után állítjuk fel a bab ágyat, és akkor akarom átmosni Vince ruháit, pelenkáit stb.
Mi április 30-ra várjuk Vincét Nyíregyházán. Eddig 7, 5 kg-ot híztam (bár egy kis cca 7-8 kg túlsúllyal kezdtem :-)). A pocim ma mérte a védõnõ 108 cm. Jól vagyunk, csak eszméletken sokat mozog a gyermek, ami sokszor kellemetlen. Nem vizesedek, és nem fáj még a derekam se, csak a szeméremcsontom környéke kezdte meg a tágulást, azt fájogat. Na meg nem alszok éjjelente, mert folyamatos a szamba a pocakomban. Könnyû szülést Nektek.
Én május 1-re vagyok kiírva, és nekem is nagyokat rúg a mini, vagy éppen kinyomja valamilyét:D. Azon kívül hogy vizesedik a kezem lábam és emiatt zsibbadnak a tagjaim, jól vagyok, mondhatom hogy nagyon könnyû terhességem van. Õ is kisfiú, Máté lesz. Azt mondják a fiús terhességek könnyebb lefolyásúak, mint a lányosak. A ruhácskákat már kimostam, már csak a babaágyat kell összerakni, ja meg ki kell takarítanom a babakocsit, mert úgy kaptuk használtan, de hogy fogom csinálni azt még nem tudom! Székesfehérváron fogok szülni. A vásárlással még elvagyok maradva, cumisüveg stb....! Könnyû szülést kívánok!
Szia! A málnalevél teáról már én is halottam, én is használni fogom. nekem a haskörfogatom 102cm, és 10kg hízásnál járok, ami csak a csipömre, meg a hasara jött. mindenkinek könnyû szülést! 1 válaszoló voltam
A kérdező hozzászólása: Ami a kilókat illeti én 10 kg-nál tartok, remélem már sok nem kúszik fel :)
A kérdező hozzászólása: A második hozzászólónak! Én is a Jahn Ferencbe fogok szülni.Mikorra vagy kiírva?Lehet összefutunk :) ))
Nekem van már egy 3.5 éves Dominikom, és most lesz egy Barnabásom vagy Marcellem:D Mi is elõkészítettünk mindent és el nem tudom mondani hogy mekkora mázli hogy tényleg szinte semmit nem kell megvennünk. minden kimosva elrendezve, már csak a kórházi kis csomagom hiányzik...Szekszárdon fogok szülni...hogy ez a kis töki mekkorákat tud rugni az félelmetes, épp ma meséltem a vendégeinknek hogy van hogy fel is szisszenek olyat lenyom, ja és még õ is faros:S
Utolso voltam, a teat en is kiprobalom, de Sajnos nalunk nem kapni azokst a homeos bogyokat amiket otthon ..... :( nem is ertem!
sziasztok! Nekem is kisfiam lesz, es ugy NEz ki eddig Faros!en kulfoldon szulok, es nevben Sajnos meg Nem dontottunk:(. A babaholmik kozul nagyjabol Minden megvan, most a korhazi csomag jon! Nektek mekkora a hasatok? Es hogy alltok a kilokkal? En 9 kg plussznal, es 95 cm hasnal tartok, amugy semmi panaszom nincs :) X
A kérdező hozzászólása: Szia! Az én babám nagyon durván helyezkedik, eléggé fáj.Ki lehet tapogatni sokszor a kis hátát vagy könyökét.A szoba nekünk is kész, még egy két apróságot kell venni (mivel második baba így sok minden megvan).Én Pesten fogok szülni és kisfiam lesz nekem is, a név még nincs eldöntve. nekem nagyon tetszik a Bence, Dominik, Marcell... Ja és a kis drága egyenlõre faros sajna :(( Remélem befordul mire ki kell jönnie. Egyébként te olvastál a málna levél teáról, állítólag nagyon jól tágulsz tõle ha beindul a szülés.Én minden esetre kipróbálom az tuti. Könnyû szülést neked is!
A kérdező hozzászólása: A pici Máté baba anyukájának! A könnyû lefolyásra csak annyit írnék, hogy az elsõ terhességemnél is jól viseltem a dolgokat, viszont a szülésem igen kemény volt.De kívánom hogy tényleg hamar megszülj és egy kicsit magamnak is :) ))))

Magától abba fogja hagyni a tárgyak dobálását vagy meg kell tanítani rá? (16 hónapos kisfiú)

Az elején hagytuk, hagy tapasztalja meg mi az a gravitáció, hogyan viselkednek a tárgyak, ha leejti õket de a dobálási kedv azóta sem lanyhult.

Legjobb válasz: Gyereked van!Neveld!!! Ez szerintem tök egyértelmû!!! Vagy talán kanállal enni nem tanítod meg?Építõkockával játszani?Mikor az utcán mentek nem kell fognia a kezed? Az életben szinte mindent tanulás, nevelés útján tanulunk meg.. Így a válasz természetesen az hogy igen, mert ha nem..akkor azt hiszi szabad, aztán ha egy féltéglával talál homlokon, akkor nem igazán leszel boldog gondolom, és mivel nem tanítottad meg hogy nem szabad, még büntibe vágni se lenne igazságos!!

Gyereked van!Neveld!!! Ez szerintem tök egyértelmû!!! Vagy talán kanállal enni nem tanítod meg?Építõkockával játszani?Mikor az utcán mentek nem kell fognia a kezed? Az életben szinte mindent tanulás, nevelés útján tanulunk meg.. Így a válasz természetesen az hogy igen, mert ha nem..akkor azt hiszi szabad, aztán ha egy féltéglával talál homlokon, akkor nem igazán leszel boldog gondolom, és mivel nem tanítottad meg hogy nem szabad, még büntibe vágni se lenne igazságos!!
Egyetertek az elsovel. Szerinted honnan a fenebol tudna h nem szabad ha te sose szoltal ra. Tenyleg nem kotekedesbol de ez az erveles h megtanulja mi az a gravitacio, ha siman labdat dobaltatok volna vagy olyat amit szabad is megertette volna. De h hagytad a targyakat h dobalja ez kesz. Most szegeny gyerek egyik naprol a masikra nem fogja erteni h amit eddig lehetett mar most miert nem csinalhatja. Es ha nem hallgat rad tok jogos lesz. Amugy mit gondoltal ki fogja erre megtanitani? Majd egyszer csak 5 evesen rajon h nem lehet igy viselkedni? Addigra meg lerombolja a lakast.
A kérdező hozzászólása: "Az elején hagytuk, hagy tapasztalja meg..." Azaz elég hamar rászóltunk, erélyesen rászóltunk, majd erélyesen rászólva gesztusokkal, ("nem" intés, kézmegfogás, stb) szóval sok mindenen túl vagyunk. Ha nem derült volna ki "az elején" szóból.
Ez nem rosszaság, hanem az úgynevezett másodlagos cirkuláris reakció, egy normális és szükséges fejlõdési szakasz a kognitív fejlõdésben Piaget szerint. De 16 hónapos korra már véget kellett volna érnie. Igazából szerintem ne azon aggódj, hogy dobál tárgyakat, hanem azt figyeld meg, hogyha nem dobálja õket milyen színvonalon, mit tud játszani velük. Pl. tud-e pár kockából önállóan tornyot építeni.

Kislányom lassan 19 hónapos, most várjuk a kishúgát, aki áprilisban fog megérkezni. Békásmegyeren lakunk a hegy felőli oldalon. Van a környéken hasonló korú kislány vagy kisfiú, aki szívesen ismerkedne?

Szívesen vinném játszóházba vagy babás programokra, de nem igazán tudom milyen lehetőségek vannak. Most találtam két helyet, egyik a Tesconál a Bécsi úton a másik az Omszki tónál van. Járt már ezekben valaki? Milyen? Tapasztalatok? Ti hova szoktatok menni? Még nem igazán ismerünk itt senkit, akivel játszani tudna, ezért szeretném megismertetni kislányomat hasonló korú babákkal.

Legjobb válasz: mi az omszkihoz szoktunk menni. 2 év alatt ingyenes, szülõknek 400.-/ óra. fiam imádja (25hónapos), 10 hónapos kora óta járunk oda. illetve most fejezzük be mert már drága neki :( menj fel a békásmegyeri közösségi ház honlapjára! kedden és csütörtökön van babás program, 1 órás, 1000.- körül van az ára, csiribiri meg talán valami mondókázós? aztán a viziorgona bölcsiben (csobánkatér mögött) van a játszóbölcsi, azt nagyon tudom ajánlani, oda 1 évig jártunk :) 1000.-/nap, f10re mentünk és délben jöttünk el ebéd után. 4-5 anyuka babával szokott lenni átlagosan :) van még a csillagvárban is játszóház, azt nem ismerem, az inkább nagyobb gyerekeknek való, talán mostanában elnézünk majd arra is :)

mi az omszkihoz szoktunk menni. 2 év alatt ingyenes, szülõknek 400.-/ óra. fiam imádja (25hónapos), 10 hónapos kora óta járunk oda. illetve most fejezzük be mert már drága neki :( menj fel a békásmegyeri közösségi ház honlapjára! kedden és csütörtökön van babás program, 1 órás, 1000.- körül van az ára, csiribiri meg talán valami mondókázós? aztán a viziorgona bölcsiben (csobánkatér mögött) van a játszóbölcsi, azt nagyon tudom ajánlani, oda 1 évig jártunk :) 1000.-/nap, f10re mentünk és délben jöttünk el ebéd után. 4-5 anyuka babával szokott lenni átlagosan :) van még a csillagvárban is játszóház, azt nem ismerem, az inkább nagyobb gyerekeknek való, talán mostanában elnézünk majd arra is :)
Szerintem nem jó neki, kicsi hozzá.
Nem jó, kicsi még hozzá. Az én fiam 2, 5 évesen kapott, tavaly, egyáltalán nem tudta használni, igazán még most sem, pedig már sokkal ügyesebb, okosabb, mint egy éve.
Az én elsõ fiam 1, 5 évesen kapott, és nagyon szerette. Állatok és tárgyak voltak rajta, amit ha megnyom megmondta, hogy mi van a képen és hangot adott. Vissza is kérdezett, hogy hol van ez az, és mi minek a hangja. Neki valót kell venni és élvezni fogja. A kicsi most 1 évesen kapott egy ficher price-at, amit már most szeret nyomogatni és élvezi a zenéket rajta.

Hogy értessem meg anyámmal, hogy fogja fel, hogy "Nem vagyok már kisfiú", vegyen borotvát, meg hasonlókat dolgokat?

Szó szerint az ilyeneket neki elkel magyaráznom, légyszíves, vedd már meg azt a borotvát, ne kelljen már könyörögnöm neked állandóan, ezzel csesztetett az egyik tanárom is. "Borotválkozni mikor fogok"?

Legjobb válasz: Menj el egyszer egyedül vásárolni.

Menj el egyszer egyedül vásárolni.
Próbáld megmagyarázni neki. Ha meg nem megy, akkor kérj tõle pénzt (vagy esetleg zsebpénz, nagyszülõktõl pénz), és ha számon kéri rajtad akkor mutasd meg neki hogy mit és miért vettél, és komolyan mondom, nyomd a kezébe a blokkot is.
De, még kisfiú vagy, agyilag leglaábbis, ha ezt nem vagy képes megoldani. Ha elszámoltat, akkor fogod, és megmutatod, mit vettél és mennyiért, elmagyarázod, hogy miért. Ha ez neked nem tetszik, akkor fogod magad, és elmész vele vásárolni. Anyuci ugyanis csak a kisfiúknak vásárolgat. :P
Egyszer jelentsd be, hogy kell egy 20ezres, mert elmész vásárolni a haveroddal. És utána számon kérheti, hogy mit vettél. Szépen megmutatod neki, hogy divatos ruhákat, borotvát, valami normális illatú deót stb.
Ha ennyire nem vagy már kisfiú, akkor vedd meg magadnak a borotvát, és ne anyucit ugráltasd.
Nyúld le a lábborotváit, és borotválkozz azzal.
Kezdd el próbálgatni anyád ruháit, meg a sminkjét, attól majd megijed, és vesz neked férfias cuccokat...
Írtad, hogy apukád már nem él. Részvétem miatta, de amúgy nem lehet, hogy anyukád azért nem akar neked új meg diatos dolgokat venni, meg borotvát, mert így jobban emlékezteted õt édesapádra? Lehet hülyeség :$ :D nem ismerlek.. :$ csak felmerült bennem..
17:44-es vagyok És még én azt hittem, hogy anyám egy diktátor, de akkor úgy látszik nálunk demokrácia van XD Ha visszaköveteli, vagy elszámoltat, akkor mond meg neki, hogy vettél egy borotvát mert szükségesnek érezted és a tanárok is szóltak már miatta. Csak nem fogja kidobni...
azt irtad nem vagy már kisfiú, szerintem a vásárláshoz is elég nagy vagy már :)
A kérdező hozzászólása: Nem szoktam tõle pénzt kérni, mert az utolsó forintig visszaköveteli, hogy mit vettem rajta, ez szóval nem bízik bennem, és ezt a tulajdonságát utálom benne.. mert nem vertem át eddig soha, szóval nem értem mi ez a nagyon bizalmatlanság, meg nem nemtörõdömség, hogy én ezt annyira megérdemeltem tõle.
Nem vagyok már kisfiú. Szerintem ezeket Te is meg tudod venni. Vagy nem??? Hiszen, már nem vagy kisfiú.
Szia, szerintem ha nem akarja, akkor vedd meg magadnak... Én is 16 éves vagyok (igaz én lány) de magamnak veszem a ruháimat, már ritka az olyan, hogy õ is ott lenne a vásárlásnál. Kérj tõle pénzt, azt azért csak ad, egy borotva nem hiszem hogy olyan drága lenne. A ruhákat meg ha nagyon ragaszkodik, akkor együtt vegyétek meg, de csak azt próbáld fel ami a korodhoz illik és tetszik is, hátha akkor megérti, hogy már nem vagy gyerek (annyira xD). 16/L
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: pl:. ha veszek egy csokit, már adom is neki a blokott, hogy ne követelje vissza a pénzt, hogy hova lett.. Soha cigiztem, soha nem ittam, soha nem buliztam vagy valami..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!