Találatok a következő kifejezésre: Kiscicám lábának van. de mi (2 db)

Kiscicám lábának baja van. de mi?

A 2 hónapos kismacskám emeli a mels? bal lábát, és láthatóan fáj neki.Általában csak d.u. jön el?, reggel rendesen használja, míg d.u. alig lép rá.Az étvágya jó, és semmi betegségre utaló jel nincs ezen kívül.Vidám és láthatólag semmi baja.A lába is ép, és semmi elváltozás nem látható rajta. Engedi hogy megfogjam és nem rántja vissza.Lehet, hogy csak meghúzta? Mit tegyek?

Legjobb válasz: bár nincs cicám ,de két kutyusom igen. nézd meg a talpát, tapogasd meg nem lépett-e valami szúrókába. ha szaladgál, mászkál, megránthatta a lábát. ha továbbra is emelgeti a lábát, vidd orvoshoz.

bár nincs cicám , de két kutyusom igen. nézd meg a talpát, tapogasd meg nem lépett-e valami szúrókába. ha szaladgál, mászkál, megránthatta a lábát. ha továbbra is emelgeti a lábát, vidd orvoshoz.
Orvos mit mondott róla? ;)
Latatlanba ezt nagyon nehez megallapitani.En orvoshoz vinnem.

Mi tévö legyek, 4 honapja befogadtunk egy kiscicát, egy hete elütötte egy autó azonnalorvoshoz vittük meg mütötték de sajna azotaa két hátsó láb nem mozdul és a széklet és vizelet se marad bent, van esély a felépülésére v altatás a megoldás?

Legjobb válasz: Az orvos azt mondta hogy gerinc nem tört de azért meg festették,volt egy ödéma ami a gerinc velöt nyomta azt megszüntették és van esély a felépülésre,10 napja volt a mütét de nincs jele a gyogyulásnak sajna,se a hátsólábak,se a vizelet és bélsár ürités se megy magátol és nem tudom hogy mi tévö legyek,nagyon bizok a felépülésben de kérdés hogy van -e esély rá.

A kérdező hozzászólása: Az orvos azt mondta hogy gerinc nem tört de azért meg festették, volt egy ödéma ami a gerinc velöt nyomta azt megszüntették és van esély a felépülésre, 10 napja volt a mütét de nincs jele a gyogyulásnak sajna, se a hátsólábak, se a vizelet és bélsár ürités se megy magátol és nem tudom hogy mi tévö legyek, nagyon bizok a felépülésben de kérdés hogy van -e esély rá.
Ja és hozzáteszem, hogy ezt a kúrát addig kell alkalmazni, amíg jól nem lesz a cica. Ez kb. 2 hét.
Nekünk 2 éve történt ez az egyik cicánkkal. Úgy találtunk rá, hogy a két hátsó lába le volt bénulva és nem tudta kontrollálni a vizelet és bélsár ürítését. Mi is azt hittük, hogy elpusztul, de Anyukám Svédcseppet tett az ételébe és attól kb. 2 hét alatt teljesen rendbe jött. Jól is volt ezután, de két hónapra rá eltûnt és nem jött többet haza (elpusztult). Nagyon sajnálom, hogy a te cicád is ebbe az állapotba került, ezért adj neki néhány csepp Svédcseppet az ételébe és az erõsíteni fogja, amitõl remélhetõleg felépül. Megj.: A Svédcsepp egy gyógynövényekbõl álló gyógyhatású készítmény, mely minden patikában kapható. Erõsítõ és vérkeringést serkentõ hatása van. Mind embernek, mind állatnak nagyon jó.
Az én cicám tavaly beragadt az abalakba és valami történ a hátsó két lábával mert nem tudott ráálin rögtön vittük állatorvoshoz hálisten nem tört el semmie csak valami ideg becsípõdött de én azt hittem meg fog halni... az a légyeg hogy 3hétih rá sem tudott állni utána meg hónapokig húzta a lábát meg sántikált mára már teljesen meggyógyult olyan mint régen:) csak most sajna eltûnt.... nyugi minden rendben lessz csak vigyázz rá és gondozd!!!!
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat egy kicsit igy már könnyebb hogy ennyire együtt éreztek velem:) ))) reményem igy már erösebb lett.én is ugy gondolom ha nem szakadt nem tört akkor miért nem??? ráadásul ha már vissza jönne a vizelet és bélsár reflexei akkor teljesen megnyugodnék mert onnan már tényleg egy lépés és járna.....
édes istenem, de sajnálom. ne add fel a reményt, a cicóknak sok életük van. nagyon remélem, hogy felépül, és Neked is kitartást, türelmet kívánok. írj majd róla, hogy alakult a sorsa szegénykének. üdv.
ja a talicskázás lehet segítene, kérdezzétek meg az orvost.
Az ödéma, lehet felszívódhat, nézz utána orvosi lapoknak, érdeklõdj a gyógyterápiák felõl. Mindig van remény, ahogy az embereknél is, úgy az állatoknál is. Nekem a 1 hónapos kiscicámat csuktuk be az ajtóval a gerincét, másnapra húzta maga után a lábait. Fájt neki lüktetett, de nem adtuk fel. etettük, és figyeltünk rá, megfogtuk anyummal a hátsó lábait és talicskáztunk vele az udvaron. Annyira akar menni, hogy nem is zavarta, hogy mi hátul tartjuk! Valahogy ilyesmi eszünkbe sem jutott, hogy nem fog felépülni! 1 hónapra rá, már a többiekkel ugrándozott!!! Higgyetek és bizzatok abban, hogy gyógyulni fog, mert van rá remény, fõleg úgy, hogy az ödéma is felszívódhat nem? Érdeklõdjetek más orvosoknál is, mi a cicával nem voltunk orvosnál, így is helyrejött!
Van még pár út, amit bejárhatsz az ügy érdekében. Elõszõr is nem árt, ha több orvossal is megnézeted a macskád!(Nem azt mondom, hogy rossz az orvos, de több szem többet lát. Velem is megesett, hogy a 3. orvos hozta vissza a macskámat, holott a többiben is 100%is megbíztam.) Mivel ez a sérülés hosszabb felépüléssel jár, nem szabad csüggedni. Amit az egyik elöttem író is említett, az a gyógymasszázs, ebben is látok"fantáziát".(Van egy könyvem a kutyamasszázsról és nagyon jónak tûnik) A következõ tippem pedig a homeopátia. Nem kell egybõl elvetni ezt az ágat sem, mert bárki bármit mond igenis használ!(tapasztalatból mondom, nem a levegõbe pofázok:) )Itt van egy kis ízelítõ:http://homeopatia.info.hu/index.php?lang=hu&mode=HihModSite&.. Ez egy kis zsebkönyv, nem biztos hogy ebben pont megtalálod, amire nektek szükségetek van, de vannak kifejezetten ilyen jellegû könyvek, sõt erre specializálódott állatorvosok is. Ennyiben tudtam segíteni, nagyon remélem, hogy rende jön a cicusod!
Szerintem is az orvosnál érdeklõdj, õ tud szakszerû véleményt mondani, esetleg kérd ki TÖBB állatorvos véleményét is. Amúgy nagyon szép amit tettél, és teszel a cicáért, minden tiszteletem a tied!! Remélem rendbe fog jönni a cica! Szurkolok!! Üdv!
A kérdező hozzászólása: lehet hogy segitene, ma megyek meglátogatni a beteget megkérdezem biztosra az orvost hogy végül is mi is van 10 nap távlatábol.
Esetleg hidroterápia?
A kérdező hozzászólása: megtennék érte mindent, csak legyen esélye!
Hosszú idõ, amíg regenerálódik a sérülése. Dokit kérdezzétek meg, egy kis tornáztatás segíthet-e ?
A kérdező hozzászólása: sajnos nem tudja megmondani, bárcsak lenne valami specialista aki vissza tudná hozni legalább egy picit.
igen, csak az álat orvos tudja megoldani, de remélem hogy felépül! sok kitartást, erõt, sikert kívánok, nektek is, és a macseknak is!
ezt sajnos csak az állatorvos tudja megmondani... sajnálom
Szia ! Írj a http://www.juniorrezervatum.hu fórumára náluk azt hiszem már volt hasonló cica aki felépült, talán tud valami tanácsot adni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!