Találatok a következő kifejezésre: Kisbabát várok, vagyunk a (32 db)

Kedves Válaszadók! Szerintetek kisbabát várok, vagy a testem játszik velem?

Párommal nagyon vágyunk egy kisbabára. A hónap elején, miután elmúlt a menstruációm elkezdtem szedni az Elevitet. Minden másnap együtt voltunk, az ovulációm idején naponta. Körülbelül egy hete fájnak és megnőttek a melleim, különösen a bimbónál. Az ovulációm után szurkált a hasam alja is. Délelőttönként rossz a közérzetem, gyakran elszédülök. A menstruációm 5 nap múlva lenne esedékes. 4 napja csináltam egy tesztet, ami negatív lett. A szívemmel úgy érzem, hogy bővül a családunk, ám félve gondolok erre, tartva attól, hogy a vágyaim miatt produkálok terhességre utaló jeleket. Válaszaitokat előre is nagyon köszönöm!

Legjobb válasz: A felsorolt tüneteket bármi okozhatja, még az Elevit is. A húgom is rosszul volt tõle. A terhesség ilyen korai szakaszban nem jár rossz közérzettel. Ettõl függetlenül akár össze is jöhetett a baba, mert a tesztet nagyon korán csináltad. Azért szerintem nagyon ne éld bele magad, hogy ne csalódj.

A felsorolt tüneteket bármi okozhatja, még az Elevit is. A húgom is rosszul volt tõle. A terhesség ilyen korai szakaszban nem jár rossz közérzettel. Ettõl függetlenül akár össze is jöhetett a baba, mert a tesztet nagyon korán csináltad. Azért szerintem nagyon ne éld bele magad, hogy ne csalódj.
Lehetsz terhes, kívánom, hogy így legyen.De várd meg a nemvártat, és utána tesztelj.Tudom, hogy nehéz kivárni, de akkor már biztosabb lenne.
kedves kérdezõ! én nem gondolom h ilyen hamar jelentkeznének a tünbár a leírtak alapján nagy a valószínüsége nem várt napján szerintem már probálhatsz tesztelni én nagyon szurkolok nektek hogy sikerüljön :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat! Remélem minden jól fog alakulni. :)
5 nap múlva esedékes, de már 4 napja teszteltél? Akció után lekorábban 10 nappal érdemes, azt is csak nagyon érzékeny teszttel. ;) Amíg a baba nem ágyazódik be, addig nem is lehetnek tüneteid. Szóval ha már peteérés óta érzed ezeket, akkor vlsz. sajnos nem baba okozza. Ettõl még lehetsz terhes, mert tényleg olyasmik a tüneteid, csak épp koraiak. De 3-4 nap múlva kezd tesztelgetni, hátha! Szurkolok!

Ma reggel nagyon enyhe rózsaszín volt a WC-papír. Csak szerdán kellene nem megjönnie és sohasem szokott előtte 3 nappal ilyen történni. Van még esély, hogy kisbabát várok, vagy már semmi?

Ja és megjön érzésem is van:(

Legjobb válasz: Nekem minden ilyen alkalommal a vérzés következett. Kiderült vizsgálatok alkalmával, hogy amikor nem kielégítõ a peteérés, mondjuk nem reped meg a tüszõ, akkor van rózsaszín, majd barnás és végül pirosas folyás a menzesz elõtt. Kívánom hogy Neked nem így legyen. Tudod, mind mások vagyunk. :)

Nekem minden ilyen alkalommal a vérzés következett. Kiderült vizsgálatok alkalmával, hogy amikor nem kielégítõ a peteérés, mondjuk nem reped meg a tüszõ, akkor van rózsaszín, majd barnás és végül pirosas folyás a menzesz elõtt. Kívánom hogy Neked nem így legyen. Tudod, mind mások vagyunk. :)
A kérdező hozzászólása: Valószínûleg igazad van és jön a mensi:(( de peteérésem és tüszõrepedésem volt, vezettem a hõmet és egyértelmûnek tûnt. Itt van a hõgörbém: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/1c6b528c2357e4f8daf21c..

Azok akik kisbabát várnak vagy vártak, hogyan és mikor osztották meg az örömhírt a világgal?

Legjobb válasz: A Férjem nem volt itthon, amikor megcsináltam a tesztet. Nem hívtam fel, hanem a számítógép háttérképét átállítottam egy babát szállító gólyára. Mikor megjött és leült a gép elé, meglátta, felnevetett. Csak akkor esett le neki, hogy mit jelent, mikor látta, hogy én könnyes szemmel nevetek vissza. A szüleimnek úgy mondtuk el, hogy felhívtam a tesómat és mondtam neki (mivel elõtte vásárolni akartam, de minden kényelmetlen volt), hogy Képzeld! Nem tehén vagyok, hanem a másik T betûs. Erre õ elkezdett kiabálni, hogy nem hiába volt kicsi minden ruha, gratulálok a nagyszülõknek.! Na erre én megint elkezdtem bõgni :) Mi sem tartottuk a babonát, a Férjem, még a legtávolabbi ismerõsöket is úgy üdvözölte, hogy Szia! Krisztina terhes! :) 22 hetes Km

A Férjem nem volt itthon, amikor megcsináltam a tesztet. Nem hívtam fel, hanem a számítógép háttérképét átállítottam egy babát szállító gólyára. Mikor megjött és leült a gép elé, meglátta, felnevetett. Csak akkor esett le neki, hogy mit jelent, mikor látta, hogy én könnyes szemmel nevetek vissza. A szüleimnek úgy mondtuk el, hogy felhívtam a tesómat és mondtam neki (mivel elõtte vásárolni akartam, de minden kényelmetlen volt), hogy Képzeld! Nem tehén vagyok, hanem a másik T betûs. Erre õ elkezdett kiabálni, hogy nem hiába volt kicsi minden ruha, gratulálok a nagyszülõknek.! Na erre én megint elkezdtem bõgni :) Mi sem tartottuk a babonát, a Férjem, még a legtávolabbi ismerõsöket is úgy üdvözölte, hogy Szia! Krisztina terhes! :) 22 hetes Km
Mi ahogy pozitivat teszteltem, azonnal szóltunk a nagyszülõknek, hatalmas öröm volt. Természetesen személyesen osztottuk meg velük a hirt. Mondták többen, hogy nem vagyunk-e babonásak. Nem, én ilyenben nem hiszek. Miért ne tudhatnák meg azonnal, nem?
A párom mellé visszabújtam reggel, és felébresztettem. "Látod, két csíkot pisiltem." A leendõ nagyszülõknek személyesen, apukám csak ennyit mondott: nagyon helyes. :) Azóta nem kell tudatnom a világgal, anyósom megtette helyettünk, ami miatt kicsit mérges is vagyok rá, mert vannak olyan rokonok, akiket mi szerettünk volna meglepni a nagy örömhírrel.
Szia!Én mikor teszteltem hajnali 4 kor, bebújtam a férjem mellé, és a fülébe súgtam hogy jó reggelt apuka!Erre õ visszaszólt, hogy ne hülyéskedjek hagyjam aludni, és tudhatnám hogy ez nem vicces.Aztán kb 2 perc múlva kipattant a szeme, és nem hitte el:-)Na akkor megbeszéltük hogy senkinek nem mondjuk el, majd csak ha a doki is megerõsiti.Aznap elment dolgozni, és már hivta is az apját, én is mentem anyumék, és elmondtam nekik, szóval eddig birtuk:-)Másnap én szóltam a fõnöknõmnek is, mert olyan helyen dolgoztam ahol sokat kellett cipekedni.Szóval mi egybõl elmondtuk , nem voltunk babonásak, most 5 hónapos, édes zsivány kiscsaj:-)
Még én a héten teszteltem pozitívat, majd csak jövõ héten megyek orvoshoz, addig nem mondjuk el senkinek sem. És ha beigazolódik a terhesség veszek egy pár baba cipõt és becsomagolom külön õket és a nagyszülõknek átadjuk. Mi így szeretnénk közölni a nagy hírt a szüleimnek és a párom szüleinek.
Én még csak pár hetes vagyok, csak a nagymamámnak mondtam el a páromon kívül, hogy legye valaki aki segít ebben, egyébként babonás vagyok. :) Szóval majd ha elmúltam 12 hetes, akkor fogjuk az egész családdal megosztani.
Mikorra várod a babát?5 hónapja vagy álláskeresésin, mennyi ideig volt munkaviszonyod?
A kérdező hozzászólása: elvileg juniusban jön a baba. 2003tól de volt egy féléves megszakitás 2006-ban és 2009-márciusig volt munkaviszonyom.
Asszem semmilyen segélyre nem vagy jogosult esetleg lakásfenntartásira, egyszeri szociális segélyre!Elvileg dec-ben jár le az álláskeresésid, majd 1 évig jogosult leszel rendszeres szoc.járadékra.Jó lenne elmenned dolgozni pár hónapra valahová!A tgyás és a gyed miatt!
A kérdező hozzászólása: és a szociális segély az mennyi lenne?
Szia! Röviden... A munkanélkülit 9 hónapig kapod. Utána 3 hónapig álláskeresési segélyt, majd ha a jövedelmi viszonyotok olyan, akkor rendszeres szoc. segélyt kapsz. Ez annyi, mint az álláskeresési járadék, 25 körül nettó... Menj be a polgármesteri hivatalba, ott érdeklõdj, hogy milyen egyéb segélyt kérhetsz.
SZIA!!ha párodnak van bejelentett munka helye nem fogsz kapni semilyen segélyt!!én ugyan igy jártam a párom 57816ft-tal van bejelentve és nem kapunk semmit!!csak akkor ha 45ft-ot nem haladná meg ugyhogy nemakarlak elkeseriteni de 6 honaposan és se kapok semmit%!!!!!!

El vagyok keseredve és várom a pozitív válaszokat ami kicsit megnyugtat.20hetes kismama vagyok.3. gyerekemet várom! Most derült ki hogy kisbabám fejében vagy egy 7mm-es és egy 1-2mm-es ciszta! Ki járt már hasonló cipőben?

Legjobb válasz: Én voltam így, csak nálunk nagyobb ciszták voltak...ezek pár hét alatt felszívódnak, nem okoznak gondot! Ne hagyj h rád ijesszenek... rám sikerült, már azt hittem meg kell szülnöm a babám....aztán utána néztem és rájöttem h ez tök gyakori eset... én elmentem pesten genetikushoz, Dr Hajdú Krisztinához aki megnézte....még csak magzatvízvételt* sem kért, azt mondta nem kell ....és milyen igaza lett :) !!!!!!,,,,* azóta már 15hós, okos egészséges nagyfiú :)) belinkelem a régi kérdéseimet!!! amúgy ajánlom a doktornõt hogy nézz el hozzá!!!!!! minek vegyenek magzatvizet is akár ha nem kell ??? még a lábujjait is megszámolta a fiamnak amúgy :)))

Én voltam így, csak nálunk nagyobb ciszták voltak...ezek pár hét alatt felszívódnak, nem okoznak gondot! Ne hagyj h rád ijesszenek... rám sikerült, már azt hittem meg kell szülnöm a babám....aztán utána néztem és rájöttem h ez tök gyakori eset... én elmentem pesten genetikushoz, Dr Hajdú Krisztinához aki megnézte....még csak magzatvízvételt* sem kért, azt mondta nem kell ....és milyen igaza lett :) !!!!!!, , , , * azóta már 15hós, okos egészséges nagyfiú :) ) belinkelem a régi kérdéseimet!!! amúgy ajánlom a doktornõt hogy nézz el hozzá!!!!!! minek vegyenek magzatvizet is akár ha nem kell ??? még a lábujjait is megszámolta a fiamnak amúgy :) ))
amúgy az afp meg a 12 hetes eredménye milyen lett ?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat.Nem is tudjátok mennyire megnyugodtam.Az eredményeim tökéletesek lettek.A nyaki redõm:1.8, orrcsont megvan, az AFP:0, 91, genetikai ultrahangon mindent normálisnak látott a doki:szív, végtagok, hólyag, gyomor.Csak ezek a ciszták amik aggasztanak!Méretei is tökéletesek, se nem kisebb, se nem nagyobb!Mozgolódik.Szerintem fel fogom keresni a doktornõt hogy tényleg megnyugodjak!Köszönöm még 1-szer
A kérdező hozzászólása: Voltam a doktornõnél akit ajánlottatok.Hajdú Krisztinához.Hát õ is látott cisztákat, de mindent végig mutogatott.A baba feje búbjától a talpáig.Csak azok a ciszták ne lennének.

15 hetes terhes vagyok első kisbabámat várom.2 hete már éreztem valamit olyan kis buborékokat de azóta semmi? Mi lehet a baj? A másik hogy nem nagyon látom h lenne hasam. Ez normális?

Legjobb válasz: Elsõ babámat várom,vékony vagyok,mégis csak 20hetesen éreztem,és a pocim is akkor kezdett el nõni.Aki a másodikat szüli,azok hamarabb érzik.13hetesen az elsõvel még korai lenne,

Elsõ babámat várom, vékony vagyok, mégis csak 20hetesen éreztem, és a pocim is akkor kezdett el nõni.Aki a másodikat szüli, azok hamarabb érzik.13hetesen az elsõvel még korai lenne,
én csütörtökön már 16 hetes leszek és még semmit az ég világon nem éreztem....:S
14 hetesen már én is éreztem ilyen buborékokat, "átsuhanásokat" :) . Szerintem ne aggódj, ilyenkor még nagyon sok helye van a picikédnek, és igazából még alig van súlya, amitõl jobban érezhetnéd a mozgását. Nálam 19hetesen volt egy ilyen bepánikolásszerû érzés, én sem éreztem igazából úgy ahogy elõtte, kb. 2hétig, el is mentem dokihoz, és õ mondta, hogy ha a 30. hét után nem érezném akkor az már gond lenne, de 19 hetesen még alig van súlya:) Viszont magamból kiindulva tudom, hogy csak az fog megnyugtatni, hogyha UH-n meglátod, ahogy izeg-mozog:) engem is csak az nyugtatott meg igazán, és! hab volt a tortán, hogy aznap tudtam meg a nemét is, pedig akkor nem is számítottam rá, csak látni akartam, hogy mozog:) További boldog babavárást!
nekem ennyi idõsen semmi nem volt :) a hasam a 17. hét fele kezdett el nõni, a baba pedig csak a 19. héten mozdult meg, elõtte semmi nem volt. :) nem nagy még a baba és rengeteg helye van mozogni :) majd 10 hét múlva meg már azt fogod kívánni bár ne mozogna mindig :) 28+5 hkm
Szia! 14+3 hetes vagyok és egy hete kezdtem el érezni én is bugyorgást, de most pár napja nem érzem. Biztos igazuk van az elõzõknek, kicsi még a baba súlya és nem is ficereg még olyan erõsen mint majd a 20. vagy 25. héten fog. Úgyhogy várhatunk türelmesen. Boldog babavárást! Ja és nekem sem nõl még a hasam.

Munkanélkülin vagyok (álláskeresői járadék), de kisbabát várok, ezt be kell jelentenem a munkaügyi kp-ban, vagy mit kell tennem?

Ill. januárban lejár a 6 hónap, de csak márciusban fogok szülni, közte jár még valami támogatás?

Legjobb válasz: Nem kell bejelenteni, mert semmi közük hozzá. Ha lejár, akkor szülésig nem kapsz semmit, maximum az önkormányzattól valamilyen segélyt, ha jogosult vagy rá.

Nem kell bejelenteni, mert semmi közük hozzá. Ha lejár, akkor szülésig nem kapsz semmit, maximum az önkormányzattól valamilyen segélyt, ha jogosult vagy rá.
Szia!Be kell mened a munkaûgyi központba és ott pontosan elmondják, mert kérelmet kell írni, hogy kisbabát vársz és töröljenek a nyilvántartásból.De ez ráér a szülés elötti hetekben.Ez biztos mert mi is most csináltuk végig áprilisban!

Hétfőn lesz a menzim ideje, de a jelek arra utalnak, hogy végre sikerült és kisbabát várok. Ha ma csinálok egy tesztet, az már kimutatná ha terhes lennék, vagy várjam inkább meg a hétfőt?

Legjobb válasz: Szia.már nem tudom,hogy hányaik kérdést írod be,ugyanazzal a témával kapcsolatban.Szerintem senki sem tud újjat írni neked. Szerintem várd meg hétföt,mert a teszt csak a menstruáció kimaradása után mutat jó eredményt. Sok sikert.

Szia.már nem tudom, hogy hányaik kérdést írod be, ugyanazzal a témával kapcsolatban.Szerintem senki sem tud újjat írni neked. Szerintem várd meg hétföt, mert a teszt csak a menstruáció kimaradása után mutat jó eredményt. Sok sikert.
szerintem vegyél tesztet
Van egy kicsit drágább teszt, amit már a menzi megjövetele elött pár nappal is használni lehet. Kb. 1300-1400 Ft körül van, kék fehér a doboza. Sajnos nem jut eszembe a neve, de a patikában biztos tudják az áráról. Vegyél és reggel csináld meg. Sok sikert!
Clearblue a teszt neve ;o)
De helyileg abba a városba vagy faluba vagytok bejelentve?mert akkor nem számít
hát igen akkor problémás kicsit. Mi is így voltunk és mi is bejelentkeztünk az albérletbe.
Védõnõ, háziorvos, gyerekorvos nem gond. Õket nem érdekli, hogy be vagy-e jelentve. Sztk már gond lehet, de nem mindenhol problémáznak, rá kell kérdezni. Ovi, bölcsi nagy gond, oda nem fogják felvenni. Legtöbb helyre azért ideiglenessel felveszik a gyereket. Jelentkezzetek be ideiglenesre, elvileg ez kötelezõ is lenne!
Nem kötelezõ állandó lakcímnek lennie ahol most laktok, elég ha tartózkodási lakcímként van bejelentve.Beszéljetek a fõbérlõtökkel, mert enélkül tényleg oda kell járni védõnõhöz , óvodába stb , ahova be vagytok jelentve.
Mi is így voltunk, de szerencsére a tulaj jó fej, így megoldottuk a problémát, mert bejelentés (állandó) nélkül nem lehet még bölcsibe sem iratni a gyerekeket. Meggondoltam volna a költözést, nagyon macerás lett volna akár csak pár kerülettel arrébb hordani a bölcsibe az ikreimet. A tulaj csak úgy engedte meg, hogy bejelentkezzünk, ha közokiratba foglaljuk a szerzõdést, így ez lett. Szerintem kevés kerület vagy más település van, ahol nem számít, hova vagy bejelentve:(
Védõnõ csak körzeti lehet, ha nincs magánorvosod a terhesgondozás is Vácon lesz. Ez elõször havonta, majd hetente 1 alkalom. A vizsgálatok mindenképp a váci kórházban, és a szülés is csak ott történhet meg. Óvodába bárhova beírathatod, csak ha nem a körzeti, akkor kevés esély van rá, hogy felveszik, mert nagyon sok a gyerek. Továbbá a gyermeket is ugyanoda kell bejelenteni, ahova ti is be vagytok.
Már bocsi, de hülyeség amit írtok. Felveszik úgy is a bölcsibe a gyereket, ha nem oda van bejelentve. Mi 2 hónapja költöztünk Érdrõl Bp-re. Nem tudtunk bejelentkezni az albiba, de jelentem, 1 hete bölcsibe járunk, itt. A legtöbb bölcsiben elég, ha beviszed a bérleti szerzõdést, és azzal bizonyítod, hogy életvitel szerûen a településen laktok, így felveszik (nálunk is ez volt). Illetve van egy úgynevezett tartózkodási engedély, amit a helyi önkormányzatnál lehet igényelni, és azzal is felveszik. Orvos nem foglalkozik vele, hogy hova vagy bejelentve mivel szabad orvosválasztás van. Kórház szintén.
De a lakcímbejelentés kötelezõ. Igen kérdezõ, leghamarabb a bölcsinél okozhat problémát.
Ahova költözöl keresel háziorvost aki elvállal, átvesz téged, így nem kell magánnõgyógyászhoz járnod és az sztk-ba is fogadnak. A védõnõ, gyerekorvos nem fog belekötni.Az óvoda : ahol van hely ott nem kötnek bele tudtommal. Jah és elvileg március 1-tõl azt hiszem a bérleti szerzõdés elég a bejelentkezéshez, nem kell a tulaj aláírása sem. Neki meg nem is kell tudnia! http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/fedelfosztas-eloirasra-..
A tulajdonosnak újabban lehetõsége van értesítést kérni a tulajdonában álló lakás címére történt lakcímbejelentésrõl: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99200066.TV "A tulajdonos vagy haszonélvezõ szállásadó nyilatkozhat továbbá arról, hogy a címre történõ lakcímbejelentésrõl a bejegyzéssel egyidejûleg értesítést kér." Egyébként is, ha megtudja a tulajdonos, mi fog történni? Erre hivatkozva nem mondhat fel, hiszen a bérlõ csak egy kötelességét teljesítette.
A kérdező hozzászólása: Lényegében akkor leghamarabb a bölcsibe íratás esetén lehet ilyen gondunk. Addig akkor van még idõnk, talán már sajátunk is lesz! :)
Mivel a lakcímbejelentés önmagában a lakás használatához fûzõdõ és egyéb vagyoni jogot nem keletkeztet és nem szüntet meg, ezért nem nehezebb megszabadulni attól a bérlõtõl, amelyik bejelenti a lakcímét.
Sajnos (mint fõbérlõ) gyerekest már nem lehet az utcára ki tenni ha arra kerülne a sor csak úgy az albérlõket jobban védi a törvény. Volt benne részes ezért tudom nem tudtam kitenni Õket fél évig:((Addig meg 100 ezer forint összegû tartozást hagytak ott.
Ideiglenes lakcímbejelentésben semmi rizikó nincs! Mégis mire gondolsz? Hisz bármikor megszüntethati a lakók engedélye nélkül is. Valamint még csak pénzt sem hajthatnak be rajta, mert mondhatja azt is, hogy szívességi lakáshasználók vagytok. Nincs benne rizikó, de mint írták többen is, törvény szerint kötelezõ!
Ha be jelent a fõbérlõ akkor neki nagy a rizikó sajnos:((
"Már bocsi, de hülyeség amit írtok. Felveszik úgy is a bölcsibe a gyereket, ha nem oda van bejelentve." Ne írd már ezt könyörgöm, azért mert Te ezt tapasztaltad, azért nem ez az általános és hidd el, nem kitaláljuk, hogy nem veszik fel a gyereket. Bp. 22. kerület, évek óta itt élünk, de a bölcsit ez rohadtul nem érdekelte, még az ideiglenesen bejelentett vagyis tartózkodási helyként megjelölt kerületi cím sem elég, csakis kizárólag állandó lakcímmel mehettem beiratkozni is akár!!! A legtöbb kerületben így van amúgy...
Azért ez nem ilyen egyértelmû, hogy beveszik a bölcsibe. Elhiheted, hogy én is utánajártam, rákérdeztem a bérleti szerzõdésre is. Az itteni bölcsinek nem elég! Ráadásul csak 1 van és nagy a túljelentkezés. Bp-en azért lényegesen könnyebb elhelyezni a kicsiket! Én ezért javasoltam a kérdezõnek, hogy telefonáljon és kérdezzen utána.
Jelenthet problémát, a lakcímbejelentés elmulasztása ugyanis szabálysértés, amiért 30 ezer Ft-ig terjedõ bírságot kaphattok. A lakcímetek bejelentése a ti kötelességetek. Megoldás: vagy aláírja a bérbeadó a lakcímbejelentõt, vagy elfogadja az okmányiroda a bérleti szerzõdést, vagy vártok másfél hónapot, és március 1-jén bejelentkeztek. Akkortól ugyanis benne lesz a törvényben, hogy írásos bérleti szerzõdés esetén nem kell külön szállásadó aláírása a bejelentéshez. Eddig is benne volt, csak nem elég egyértelmûen. Természetesen "állandó lakcímre" (lakóhelynek hívják igaziból) is bejelentkezhettek, egyedül a ti döntéseteken múlik.
Nekem pl gond volt az sztk-s fogorvos anno, míg nem jelentettük be magunkat tartózkodás helyileg a mostani lakhelyünkre.Nem vállalt el.Hiába mondtam hogy itt lakom.Bölcsõdével szerencsétek volt szerintem, hogy rugalmasak voltak.Nem mindenhol ilyen rugalmasak.
Ami lemaradt, nálunk a gyerek orvosa, sõt a védõnõ sem kérte a lakcím kártyát, hogy megnézze ide vagyunk-e bejelentve. Védõnõ ugye kijön, látja, hogy itt lakunk, illetve biztosan nem viccbõl õt keresed fel... Biztos, hogy így van, mert mi most estünk át ezen. A terhesgondozás lehet egyedül gond, mert az sztk-ban mindig kérik a lakcímkártyát, de a tartózkodásival ez is áthidalható. Még egy dolog. SZABAD kórház választás van érvényben ma M.o-n. Oda mész szülni, ahova szeretnél.
A kérdező hozzászólása: Hát ez szuper! :/
A kérdező hozzászólása: Magyarul ha én Vácon élek de tõle két településsel arrébb vagyok bejelentve, akkor Vácon nem járhat se oviba se bölcsibe a gyerekem? És a védõnõ meg orvos dolgoknál nincs ilyen gixer?
A kérdező hozzászólása: Nem. Más településre.
Tudtom nélkül nem tudta bejelentkezni.Én nem engedném meg.Volt benne részem:(( De még a közüzemi számlákat sem iratnám a nevükre. Az albérlõk egy jóhiszemû jogcím nélküliek.

A munkahelyemen 2011 április 1-től 2012 március 31-ig vagyok biztosítva határozott idejű munkaszerződéssel. Kisbabát várok április 25 -re vagyok kiírva jelenleg táppénzen vagyok . Szerintetek ezek alapján jogosult vagyok-e GYED-re?

Legjobb válasz: Jogosult leszel. A TGYÁSt megkezdheted még március 31 elõtt, így amikor igényled, még biztosított vagy. A TGYÁS lejárta után bejelentkezel a munkaügyibe, jár neked álláskeresési járadék, mert 360 napnál több munkaviszonyod van. Megigényled az álláskeresésit, majd pár nap múlva a GYedet. Így a GYED is jár, mert az igényléskor kaptál áll.ker.ellátást.

Jogosult leszel. A TGYÁSt megkezdheted még március 31 elõtt, így amikor igényled, még biztosított vagy. A TGYÁS lejárta után bejelentkezel a munkaügyibe, jár neked álláskeresési járadék, mert 360 napnál több munkaviszonyod van. Megigényled az álláskeresésit, majd pár nap múlva a GYedet. Így a GYED is jár, mert az igényléskor kaptál áll.ker.ellátást.
Március 31 elõtt nem igényelhet a kérdezõ tgyást, mert akkor nem lesz még 365 biztosítotti napja! Csak úgy leszel jogosult tgyásra és gyedre is, ha március 31-én igényled meg a tgyást. Mivel aznap még biztosítva vagy, ezért az álláskeresési nélkül is jogosult leszel majd gyedre.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!