Találatok a következő kifejezésre: Kisbabánk is és még nem vagyok (2 db)

Kisbabánk is van és még nem vagyok menyasszony, miért lehet ez?

nàlunk nagyon hamar jött a baba,2 honapra rä mikor megimerkedtünk,de tervezett volt,és nem bäntuk meg!!!nagyon boldogok is vagyunk,kisfiam most 8 honapos.amikor terhes voltam beszélgettem neten egy csajszival,aki szintén terhes volt,ugyan annyi honapos terhes volt mint én.most néztem iwiwen,hogy most juliusban lesz az esküvöjük a pärjàval.ràadäsul amikor beszélgettünk neki is kb 1,5 honapra rä jött a pici hogy megismerkedtek a barätjäval.és ök is tervezték.bevallom,irigylem nagyon hisz kb ugyanaz a szitunk(ugyan annyi idöre jött a baba ott is mint nekünk,annyi idös a picije mint nekünk stb...),éS amikor olvastam hogy jéééé most lesz az esküvö..kicsit letörtem.:(.nem kéne persze,ez baromsàg a részemröl tudom!csak ugy mégis belegondolok,hogy vajon az én pärom miéRt nem kérte még meg a kezemet?tudom hamar jött a babo( de tervezett volt,és sztem nem az a lényeg hogy pl mennyi idöre vällalsz babät,hanem hogy valoban tudod igazàn hogy ez nem fellàngolàs, éS hogy igazàn szereted a pärod,és valoban mär csak egy baba hiänyzik a boldogsäghoz!),most 8 hos a kisfiam,és lehet nem is kéne még megkérni a kezem..hisz 1,5 éve vagyunk kb együtt.de mégis most valamiéRt olyan furcsàn érzem magam hogy aki ugyanigy van ebben a szituban ö mär miota ezekszerint gyürüs menyasszony volt,és most esküszik...én meg nem...és kérlek ne aannak vegyétek hogy irigység,mert nem az tényleg!csak nem értem...és olyan furcsàn érzem magam most ez miatt.ha a pärom is akarna nösülni,mär megkérte volna a kezem nem?vagy...?mär felvetette pärszor de csak poénbol stb...aztän én hülye meg mindig azt hittem hogy naaa...majd akkor ha szülinapom....névnapo...valentin....karäcsony...de semmi:(.miéRt lehet ez..?

Legjobb válasz: szia! bár nekünk nincsen babánk, de a barátom eleve úgy indított 1 éve kb, mikor megismertem, hogy ö aztén nem az a házasodós típus... aztán rá pár hónapra már olyan álmokat dédelgetett, hogy majd ha minden stabil lesz, elvesz feleségül pár év múlva... ez hatalmas haladás szerintem és bár én sosem eröltettem, hogy pedig az nagyon fontos, de mindig megemlítettem, milyen szép is az és anyuék is milyen jól megvannak. Ha nem akarsz nyíltan rákérdezni, akkor szerintem csak célozgass rá, ha éppen olyan az alkalom, hogy milyen szép is lenne stb.. és elöbb utóbb szerintem leesik neki a tantusz:)

szia! bár nekünk nincsen babánk, de a barátom eleve úgy indított 1 éve kb, mikor megismertem, hogy ö aztén nem az a házasodós típus... aztán rá pár hónapra már olyan álmokat dédelgetett, hogy majd ha minden stabil lesz, elvesz feleségül pár év múlva... ez hatalmas haladás szerintem és bár én sosem eröltettem, hogy pedig az nagyon fontos, de mindig megemlítettem, milyen szép is az és anyuék is milyen jól megvannak. Ha nem akarsz nyíltan rákérdezni, akkor szerintem csak célozgass rá, ha éppen olyan az alkalom, hogy milyen szép is lenne stb.. és elöbb utóbb szerintem leesik neki a tantusz:)
én semmibe veszem a világot és csak magamat nézem. te 2 hónapnyi járás után felcsináltattad magad, majd csodálkozol h nem vesz el. de nem, nem vagyok szar alak, csak néha lányok kell gondolkodni is ám
Azért finom célozgatásokkal ("Olyan csúnya szó al 'élettárs', úgy nem szeretem."), vagy akár a fejjel a falnak módszerrel is közölhetnéd a kedveseddel, hogy azért itt van valami vágyad, amit még nem teljesített be.
mert nem kérte még meg a kezed! ezen gondolkoztál már?
A kérdező hozzászólása: hallod..utolso vàlaszadop.öszintén.azt äruld mär el nekem..és itt azoknak akik elolvassàk, miéRt kell ilyen oldalakra beirnod ha ennyire hülye vagy?erre nagyon kiväncsi lennék.erre igazàn vàlaszolhatnàl, mert nem éRtem...:) .vagy tényleg ez ennyire jo poén embereknek hogy felregelnek, és beirogatnak sokszor hülye kérdéSt és a legtöbször hülye vàlaszt adnak.bevallom fogalmam sincs mi ebben ennyire szorakoztato, de biztos jo dolgod lehet ha valoban kb semmi dolgod, és otthon ülsz és irogatsz hülye välaszokat.de ne feledd.hogy neked is lesz majd pärod, gyereked, és neked is lesznek olyan kéRdéseid ami lehet mäsnak lényegtelen de neked igenis sokat jelentene ha bizonyos dolgokra megudnàd a vàlaszt.de nem baj, akkor majd magadba nézel ha netän akkor is ilyen oldalhoz fordulsz akär csak egy kéRdésért is, és ha mäs annyira buta és értelmetlen vàlaszt ad neked amire nem is szämitasz, akkor majd elgondolkozol hogy tényleg vannak olyan emberek akik ennyire sötétek mint te, és ennyire semmibe veszi a vilägot, és csak magät nézi...mert te ilyen vagy.abbol az 1 sorbol lejött.

Hogyan reagáljak: a férjem unokatestvére többször is megjegyezte, 5 hónapos kisbabánk (fiú) nem hasonlít a férjemre. Ez mindkettőnknek elég rosszulesik és zavar minket. Szóvá tegyem vagy meg se halljam?

35 éves lányról van szó, jelenleg nincs kapcsolata. Elég rendes amúgy, jó volt a viszony köztük. 5 és fél éve h? vagyok a páromhoz, nagyon szeretjük egymást. A szüleim és a barátaink szerint is hasonlít minkett?nkre.

Legjobb válasz: Szia. Ha nagyon bántónak érzed, akkor szólj neki, de könnyen elõfordulhat, hogy a féltékenység vagy az irígység beszél belõle. Szerintem engedd el a füled mellett. Nem ér annyit az egész, hogy mások gonoszsága miatt érezd magad rosszul. Fel a fejjel. Legyen szép napod!

Szia. Ha nagyon bántónak érzed, akkor szólj neki, de könnyen elõfordulhat, hogy a féltékenység vagy az irígység beszél belõle. Szerintem engedd el a füled mellett. Nem ér annyit az egész, hogy mások gonoszsága miatt érezd magad rosszul. Fel a fejjel. Legyen szép napod!
Hat lehet hogy tenyleg o ugy latja, hogy nem hasonlit a ferjedre. Nincs ebben semmi kulonos, hiszen te tudod, es a ferjed is, hogy tietek a baba. Innentol kezdve mindenki azt mond amit akar!:) ) Ha bant, kicsit szoljal be neki, mondd, hogy hat pedig te vagy az elso aki ezt mondja! Vagy mondd, hogy inkabb 50-50% mindegyikotokbol van a bababan. Vagy mondd hogy szerinted a fule az orra a ferjede, a szaj a tied...stb. te ugy latod. Biztos te is vagy ugy, hogy egy kisbababan az anyukajat latod, mig masok az apahoz hasonlitjak inkabb. Lehet hogy feltekeny a csajszi csak, mosolyogjatok ra, igy megjobban merges lesz:) )) Csak boldogtalan ez a gondja.
Mondd meg neki, hogy: persze, a postásra hasonlít, ha gondolja a "kedves" unokatestvér, megadod neki a telefonszámát. Persze, csak viccesen, hátha ebbõl ért :-))
Magyarázd el az unokatestvérednek, hogy a néhány hónapos csecsemõt teljesen felesleges akárkihez is hasonlítgatni, ugyanis a karakteres arcvonások picit késõbb alakulnak ki. Nem mellesleg: nem feltétlenül rátok fog hasonlítani a gyerek, lehet, hogy egyik-másik nagy- vagy dédszülõje vonásait örökli (akár teljesen négernek is születhetett volna, ha volt a felmenõitek közt fekete).
szia! amikor nekunk hasonlot szolnak be, en mindig azt mondom, h hat igaza van, mivel tiszta anyja. Olyan aranyos, szep, es remelhetoleg ugyanolyan okos is lesz, mint en:-) ilyenkor csak tatjak a szajukat, vagy veszik a lapot es jokat mosolyognak rajta.
Hasonló esetben mosolyogva közölném, hogy szerintünk hasonlít rá is és, rám is a gyerek, ez a lényeg, nem pedig egy kívülálló véleménye, továbbá pedig nem nagyon érdekel az analizálgatása a gyereknek, hiszen egy 5 hónapos fejlõdésben lévõ baba napról napra változik.
Hát mondjátok meg neki , hogy ez még változhat és egy fiu gyermek nem mindeféle képpen ugynéz ki mint az apja mert akkor most lenne a klónók háborúja.Hát mért nem mondod meg neki , hogy figyelj tõle van és fogd be a szád?
Ezen ne idegeskedj hisz sokan átéltük azt, hogy :tiszta apja benned semmi nincs vagy olyan mint az anyja még a füle se az apjáé!:) Lépj túl rajta....legközelebb mond meg neki finoman, hogy nem vagy kíváncsi a véleményére vagy ha megint mondja a szokásos szöveget..akkor vedd a kezedbe a picit és jól nézegesd meg, és kérdezz meg tõle, hogy szerinte is van hasonlóság a gyermek és Brad Pitt között? vagy Tom Cruise-ra hasonlít?:) :) És nyugodtam mond meg, hogy ez a gyermek is ugyanannyira apja mint anyja...(nekem az anyósom a kórházban mondta, hogy ha nem tudná hogy én szültem akkor azt mondaná hogy nem is én vagyok az anyja..) Gondolom sokunknak van hasonló élménye:) :)
mondd azt neki, hogy azért nem hasonlít rá mert a szomszéd csinálta és úgy eltátja rá a száját majd meglátod ! ilyenekkel csak így lehet.kulonben a fiúgyerekek általában az anyjukra hasonlítanak kulonosen kiskorukban, de a gyrekek valóban uthetnek "hetedíziglen" is.az én kisfiam mikor megszuletett eloszor olyan volt mint az apósom, aztán az anyósomra hasonlított, ahogyan nott énrám, most huszonévesen már az apjára is és az unokatestvérére.
Ugyan nehogy lereagáld már!Csak az irígység beszél belõle-gondolj bele, neked mindened meg van már ami példaértékû egy társadalomban; szeretõ férj, egészséges pici...Õ meg ott van 35 évesen egyedül.50évvel ezelõtt kiröhögték volna, hogy vén lány...Persze, hogy savanyú a szõlõ. Nem haragudni kell rá, hanem valahogy az egóját erõsíteni, hogy igen õ is teljes értékû ember és ami késik nem múlik
Én megmondanám udvariasan, hogy "ebben a korban még nem nagyon tudni kire fog hasonlítani és persze, a gyerekek jellemzõen a nagyszülõkre szoktak hasonlítani. De majd még meglátjuk. Lehet, hogy neked van igazad." Szerintem ez egy diszkrét, udvarias válasz, nem lesz belõle sértõdés, és igencsak meg fog lepõdni, hogy még esélyt is adsz az õ verziójának. Egyébként pszichológiai tény, hogy az anyák mindig az apukát látják a gyermekükben. De ez így van jól és nem kell belefolyni a pszichológiába. :) És még valóban pici a babátok, akárkire hasonlíthat a családból! Jó egészséget mindkettõtöknek!
Egyszerûen irigy a csaj!! Hogy neki 35 évesen még kapcsolata sincs, nektek meg van egy gyönyörû babátok!
Egyértelmû, hogy irigység.Én megmondanám neki, "kiváncsi leszek a tiéd kire fog hasonlitani, ha egyétalán lesz...?"Persze ha megakarod bántani.Ez rosszul fog neki esni, de miért bánt téged ilyenekkel.
átérzem a problémádat teljesen, nekem anyósom kérdezgeti folyton, hogy kire hasonlit ez a gyerek? kicsit olyan érzésem van tõle, mintha azt feltételezné, nem is a fiáé. 8 éve vagyunk házasok, õ a 2. gyermekünk és hogy-hogy nem, gyönyörû szép kék szemmel született. mi mindketten barna szemüek vagyon és a rokonság is javarészt barna vagy zöld, de ez a genetikai állomány nem zárja ki, hogy ne lehetne kék szemû gyerekünk. anyósom nem túl okos, recessziv öröklõdésrõl nem is hallott még talán. szóval megértelek, hogy rosszul esik, nekem is nagyon rosszul esik, fõleg a cinikus kétkedése, ami talán nem is tudatos. azt szoktam mondani neki erre, hogy a postás biztos nem lehet az apja, mert az nõ, vagy azt, hogy háááát, pedig egészen biztos, hogy én vagyok az anyja. szerintem ne hagyd szó nélkül, mert nem fogja abba hagyni a beszólásokat.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Szép napot Nektek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!