Találatok a következő kifejezésre: Kis méretű milyen (31 db)

Arany hal mellé milyen kis méretű alga evőt ajánlotok?

én sziámi algázóra gondoltam szerintetek mi lenne jó?

Legjobb válasz: Mekkora akvárium? Milyen szûrõ? Enélkül nem lehet megmondani. Amúgy ezt a halat felejtsd el mert 25 fokos víz az ideális neki ami meg már az aranyhalaknak nagyon meleg. Meg az is vicces hogy a sziámi algázó kis méretû, ugyanis 15 centisre nõ meg...

Mekkora akvárium? Milyen szûrõ? Enélkül nem lehet megmondani. Amúgy ezt a halat felejtsd el mert 25 fokos víz az ideális neki ami meg már az aranyhalaknak nagyon meleg. Meg az is vicces hogy a sziámi algázó kis méretû, ugyanis 15 centisre nõ meg...
Amúgy aranyhal mellé kistestû halat nem lehet tenni mert az aranyhal 30 centisre képes megnõni megfelelõ(!!!) tartási körülmények között.

Laptophoz milyen "kis" méretű hangszórót ajánlotok?

Kis méret? hangszórót akarok venni a laptophoz, max 5eFt értékben. Mit kell megnéznem, mire kell figyelnem vásárlás esetén, milyen az az er?sség ami egy "kis" hangszórónál elfogadható?

Legjobb válasz: Az ilyen kis papírvékonyaknak nagyon csumpi hangja van, hacsak nem nagyon fontos a kis méret, akkor ne ilyet vegyél, hanem hagyományos, mélyebb (méretben) hangszórósat.

Az ilyen kis papírvékonyaknak nagyon csumpi hangja van, hacsak nem nagyon fontos a kis méret, akkor ne ilyet vegyél, hanem hagyományos, mélyebb (méretben) hangszórósat.

Egy kis lakosságú, kis méretű ország milyen előnyökkel bír egy közepes vagy nagy országgal szemben?

Jobban fel lehet húzni gazdaságilag egy kis országot, mint egy nagyot? Milyen előnyöket élveznek a pici országok lakói? (Magyarország Európai viszonylatban mondjuk közepes méretű) És mik a hátrányai?

Legjobb válasz: Szerintem, amit az elsõ írt az egy bámulatosan nagy baromság! Olyan nincs, hogy több vagy kevesebb hülye van egy országban, mint valami adottság. Egy állam minél fejlettebb, annál többet költ az oktatásra, annál magasabb lesz az iskolázottak és diplomások aránya és így tovább. Kérdésre: szerintem a kis ország minden tekintetben hátrány. Általában a "nagyok" elõbb utóbb úgy is elfoglalják vagy más módon függõvé teszik. Van egy-két kivétel, mint Svájc, de az ilyen ritkaságszámba megy a történelemben, hosszú távon. Szóval meg kell most nézni: a nagy országok rendelkeznek nagy gazdasággal, masszív munkaerõvel, piaccal ezért amikor mondjuk egy - a múlt miatt - gyenge állam felfejlõdik, képessé válik "hódítani", gazdaságilag, kulturálisan stb. Ilyen volt az USA és most ilyen Brazília, Kína, Orosz Föderáció, India. Magyarán a "birodalmak". A kicsiket eltapossák, mint egy árva szúnyogot. A tudás hatalom. Régebben a tudás kizárólagos birtoklása miatt volt képes egy pár európai nemzetállam kolonizálni a világ többi részét. Ez ma megszûnt a globalizációval. Napjainkban a tudás "egyenlõ", de legalábbis hozzáférhetõ mivoltából a kisebb szúnyogcsípés méretû államok versenyhátrányba kerültek. Ez a véleményem.

Szerintem, amit az elsõ írt az egy bámulatosan nagy baromság! Olyan nincs, hogy több vagy kevesebb hülye van egy országban, mint valami adottság. Egy állam minél fejlettebb, annál többet költ az oktatásra, annál magasabb lesz az iskolázottak és diplomások aránya és így tovább. Kérdésre: szerintem a kis ország minden tekintetben hátrány. Általában a "nagyok" elõbb utóbb úgy is elfoglalják vagy más módon függõvé teszik. Van egy-két kivétel, mint Svájc, de az ilyen ritkaságszámba megy a történelemben, hosszú távon. Szóval meg kell most nézni: a nagy országok rendelkeznek nagy gazdasággal, masszív munkaerõvel, piaccal ezért amikor mondjuk egy - a múlt miatt - gyenge állam felfejlõdik, képessé válik "hódítani", gazdaságilag, kulturálisan stb. Ilyen volt az USA és most ilyen Brazília, Kína, Orosz Föderáció, India. Magyarán a "birodalmak". A kicsiket eltapossák, mint egy árva szúnyogot. A tudás hatalom. Régebben a tudás kizárólagos birtoklása miatt volt képes egy pár európai nemzetállam kolonizálni a világ többi részét. Ez ma megszûnt a globalizációval. Napjainkban a tudás "egyenlõ", de legalábbis hozzáférhetõ mivoltából a kisebb szúnyogcsípés méretû államok versenyhátrányba kerültek. Ez a véleményem.


Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen kutyát ajánlanátok, amely nyugodt, kis mozgásigényű és kis méretű?

Egyedül élnék vele, néha ki tud majd menni a társasház közös kertjébe, de főleg lakásban lesz. Esetleg ha jól viselkedik emberek között, elvinném magammal amikor táncot oktatok, de ha nem szedi szét a lakást, akkor napi max.5-6 órára a lakásban hagynám. Köszönöm: Kati

Legjobb válasz: Ha értesz valamennyire a kutyákhoz akkor angol bulldogot javaslok, annak egyszer kell eldobni a labdát a kertben és készen van, kifáradt egy napra. Ilyen melegben pedig nem is szabad egyáltalán sétáltatni mert szegény nem bírja. Ha kezdõ kutyatartó vagy akkor talán valóban a mopsz a legideálisabb választás.

Ha értesz valamennyire a kutyákhoz akkor angol bulldogot javaslok, annak egyszer kell eldobni a labdát a kertben és készen van, kifáradt egy napra. Ilyen melegben pedig nem is szabad egyáltalán sétáltatni mert szegény nem bírja. Ha kezdõ kutyatartó vagy akkor talán valóban a mopsz a legideálisabb választás.
Palota pincsim van, olyan mint egy kisgyerek. Nagyon nagyon imádom. :) Amúgy szerintem egyik sem teljesen nyugodt, ha kölyök korában hozod el, az idõsebb kutyák nyugodtak, de amúgy a pincsi való lakásba, az tuti.
A bolognese nagyon jó kutya, szófogadó, és nagyon szereti a gazdáját. Az anyukámnak gyerek korában uszkára volt, az is nagyon okos, és illedelmes. Ha uszkárod lenne, akkor törpe, vagy toy uszkárt válassz. A toy uszkár kissebb mint a törpe. A nagy meg a közepes meg már nagyon nagy lenne, és azt mondtad h kicsit szeretnél. Szóval amikor mi is eldöntöttük h milyen legyen kb. 3 hete, ez a kettõ volt a lehetséges, végül a bolognesét választottuk. :) Sok szerencsét a kutyushoz. :DDD
Javaslom, hogy egy idõsebb kutyust válassz, akinek már ismert a jelleme és biztosan nem nagy a mozgásigénye. Mert egy kölyöknek vagy fiatalnak mindenképpen az, mindegy milyen fajta. Nekem uszkárom van fajtamentõktõl. Ebben a fajtában az a csodás, hogy megszokja azt ami van. Amikor hozzám került, azt mondták kicsi a mozgás igénye, elég neki napi 1, 5-2 óra séta. És ez így is volt. Viszont nagyon dagi volt, ezért el kezdtünk napi 3-4 órákat sétálni, azóta nem elég neki a 1, 5, teljesen kezelhetetlen lesz ha csak ennyit megyünk. Most már lefogyott, szerintem vissza lehetne rá szoktatni a kevés sétára, de nem akarom, annyira élvezi. :) Mindemellett nagyon jó társasági kutyák, könnyen nevelhetõek, nem dominánsak, így valószínûleg viheted magaddal a táncórákra is. :)
A kérdező hozzászólása: Nem is gondoltam, hogy ilyen gyorsan válaszokat kapok! :-) Nagyon köszönöm: Kati
Francia bulldog, és az alom leglustább egyedét válaszd.
Én bolognes-t ajánlok mert nagyon szeret lakásban lenni és egy nyugodt fajta. Termetére nézve is ideális és nem egy harci kutya amelyik veszedelmes . ha adsz neki egy rongyot azt egyész nap elrágogatja .. :D
Shih tzu-m volt, a lakásban napközben nagyon jól elvolt, nem csinált rendetlenséget stb... hamar hozzászokik az idegenekhez, nagyon barátságos, úgyhogy magaddal is viheted és akkor megvan a mozgás is :)
Kutyának minimum a 3 séta, még ha kis mozgásigényû is, egyik pedig közüle legalább 1 órás. Kölyökkorban meg szoktatni kell az utcára akkor akár óránként is ki kell vinned sétálni . Olyan nincs hogy néha kimegy a kertbe aztán a lakásba piszkít, akkor válassz macskát.
Olyan kutyát válassz az alomból, amelyik alszik, döglik, érdektelen. Az ilyen kutyákból lesz nyugodtabb házi kedvenc. Jól viselkedni akkor fog, ha ráneveled, napi 5-6 óra alatt pedig bármelyik kölyök kutya szétkapja a lakást, mert fogzik, unatkozik.
Mopsz, törpe tacskó, bolognese, havanese.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat és a privátban küldött ajánlatokat is, de véhül is egy 9 hónapos Shih Tzu kutyust hoztam el fajtamentõktõl. Kb 1 hónapja vagyunk együtt, de mindha örökké így éltünk volna ... úgy érzem megtaláltam a számomra TÖKÉLETES kutyust. Mindenkinek csak ajánlani tudom ... aranyos, okos (már rengeteg dolgot megtanult), amikor kell játékos, amikor szükséges akkor nyugodt ... szóval IMÁDOM! :-)
Mekkora az a kis méret?
Nem értem, miért lettek lepontozva az elõzõ válaszolók, pedig igazuk van. Ameddig nem mondod meg, hogy: ~hány literes az a kicsi akvárium ~mit értesz azon, hogy kevésbé felszerelt (milyen szûrés, világítás) addig senki sem tud semmi normálisat mondani.
És mit értesz azon, hogy kevésbé felszerelt?
kolibrihal Tanichtis albonubens, zebradánió, rózsás díszmárna jól elvannak fûtetlen aksiban is, az én kedvenceim a mexikói kardfarkú halak, viszont a közhiedelemmel elletétben én kerülném a guppikat, plattikat, dalmata mollikat ezek a túltenyésztet fajok
Neonhal-picik es szepek is :)
10 literen nem igazán tartunk halat! Neont meg végképp nem!!! Rajhalról beszélsz! Minimum 80 liter kell a neonnak! De ha 100 litert akartál írni akkor ok! :)
Ha netán 10L-es akváriumod van akkor bele kezdésképpen a Neonhalat ajánlom. Abba kb. 10-15 db-t vehetsz. Vagy ajánlom még a zebradániót is! Ha egy kicsit tapasztaltabb leszel és nagyobb lesz az akváriumod akkor ajánlomm a Guppit és a Black Molly-t.
Erre en is kivancsi lennek?miert lettem lepontozva??
Tényleg, mit jelent a kevésbé felszerelt? Mekkora az a kisebb aki? Szûrés, fûtés, világítás, növények, aljzat?
A kérdező hozzászólása: Nem pontoztam senkit, az a többi válaszoló volt. 100 liter körüli az akvárium, egy olcsóbb szûrõ van (4000 volt), illetve világítása sincs. Mindenképp valamilyen nem túl igényes halat keresnék kezdésnek, ami olyan halban, mint a növények között a kaktuszok :) Aranyhalon gondolkodtam, arról úgy hallottam, hogy nem annyira igényes hal.

Milyen játékokat tudtok ajánlani az alábbi 2 gyenge gépre? Amik kis méretüek? DOS játékokat már ismerem

1. gép

Legjobb válasz: az elsõ géped nagyon gyenge :D Ki is rázott a hideg xD Aknakeresõ XDDD

az elsõ géped nagyon gyenge :D Ki is rázott a hideg xD Aknakeresõ XDDD
Ezek nem is olyan gyenge gépek. Az alapján, hogy azt írja / írtad, hogy a DOS játékokat már ismered, azt hittem, hogy valami 486-os, P1-esrõl van szó. Milyen kis játékokra gondolsz? 1 mega? 20 mega? 600 mega?
A kérdező hozzászólása: max 1 , 5 giga telepitve
Az nem mondható kis méretûnek :D 1GB fölött már olyan közepes méretû :D

Milyen rövid szőrű kis méretű kutyát tudtok nekem ajánlani, aki panelban is jól érzi magát?

olyant aki fogékony a tanulásra ! mopsz , francia bulldog , csivava nem játszik ... Köszönöm szépen!

Legjobb válasz: [link]

[link]
az uszkárok nagyon aranyosak, vagy a törpe snauzer.
Bármelyik kis méretû menhelyi kutya
Menhelyen rengeteg kidobott aranyos kölyök kutya van.Fajtatiszták is akár. Kistestûek, okosak, játékosak.Nem tudom miért akar mindenki fajtatiszta kutyát, fõleg hogy az emberek töredékének van csak valóban fajtatiszta kutyája, mert persze a pénzt már sajnálja rá, nem vesz törzskönyves kutyát.Pedig anélkül nem lehet fajtatiszta. Ne vedd magadra kérdezõ, csak rengeteg ilyen kérdés van, és a menhely mindenkinek büdös.Pedig oda is mi, emberek juttatjuk a kutyákat..
Tacsko
Ha azért fontos a rövid szõr, hogy ne szõrözzön a lakásban, akkor ki kell, hogy ábrándítsalak. A rövid szõr ugyanúgy hullik és még alattomosabb, nehezebb eltávolítani a ruhából. Vannak olyan fajták, amiknek szinte nem is hullik a szõre, pl. bichonok, az uszkár, vagy nekünk westie van, mivel trimmelõs fajta õ se nagyon hullatja. Minden kutya fogékony a tanulásra. Az hogy melyik mennyire, az pedig nem fajtafüggõ, hanem egyedfüggõ.
palotapincsi

Milyen laptopot vegyek? Ajánlanátok típust? A lényeg, hogy normális felbontású, de kis méretű érintőképernyője legyen.

Amik az elvárásaim: érintőképernyő 10-14"-os kijelző 1440x900-as vagy nagyobb felbontás i3-i5 vagy hasonló kategóriájú processzor webkamera sd kártya olvasó RAM, HDD annyira nem érdekes, mert azt tudom bővíteni, de 4G/500G-1T lenne az ideális. Ha nincs benne DVD, az sem gond, megoldhatom külsővel, de ha van, az jó. Win8 és WinXP rendszereket futtatnék rajta, főként grafikai munkákhoz, játékra nem használnám.

Legjobb válasz: Asus UX31A Intel Core i7 - 1,90GHz, 4GB/1600MHz, 128/256GB SSD, Intel HD 4000, WiFi, Bluetooth, Webkamera, Windows 8 64bit, Háttérvilágítású billentyûzet, Érintõképernyõ Szín: Ezüst Kijelzõ típusa: 13,3 FULL HD LED Multi Touch / Fényes Kijelzõ felbontása: 1920x1080

Asus UX31A Intel Core i7 - 1, 90GHz, 4GB/1600MHz, 128/256GB SSD, Intel HD 4000, WiFi, Bluetooth, Webkamera, Windows 8 64bit, Háttérvilágítású billentyûzet, Érintõképernyõ Szín: Ezüst Kijelzõ típusa: 13, 3 FULL HD LED Multi Touch / Fényes Kijelzõ felbontása: 1920x1080

Kis méretű digitális fényképet, ha felnagyítom, kockás lesz. Mit csináljak vele, hogy ne legyen "kockás' a kép? Milyen programot használjak?

Legjobb válasz: Sajnos a való életben a különbözõ NCIS meg nemtom mikkel ellentétben, ha egy képet a natív felbontásánál nagyítasz akkor az minõségileg csak rosszabb lesz.

Sajnos a való életben a különbözõ NCIS meg nemtom mikkel ellentétben, ha egy képet a natív felbontásánál nagyítasz akkor az minõségileg csak rosszabb lesz.
sajnos, ez nem megoldható.
Egyet értek a nagyítás ront a minõségen. Annyit tehetsz , hogy ne legyen kockás, hogy elhomályosítod, de a végeredmény u.a. , rossz minõség! Amúgy meg minek magyítani? A képnézegetõvel a kisméretü képeket fel lehet (nézet), ha meg nyomtatod, akkor a nyomtatód szoftverével vátoztathatod a méretet.
A kérdező hozzászólása: Köszi:) Azért kell, mert kis méretben kaptam meg egy fotóstól a digitális képeket és nem szerettem volna utánrendelni... De szeretném máshol kinyomtatni, ahol kb. negyed ár/kép.
A kérdező hozzászólása: És akkor ha pl.: Beviszem így a Media markt-ba, vagy bárhova, ahol lehet képeket nyomtatni, akkor ott a gép "felnagyítja", és nem lesz annyira kockás?
A nyomtatási minõség más mint a digitális. Attól függ milyen részletgazdag. ahol kinyomtatják ott meg is kérdezik milyen méretben nyomtassák (amit írtam a nyomtató beállításával)! Fényképeknél (fényes papír) kell egy min. felbontás 1200 px már lehet fényképminõség az alatt romlik talán még a 800px elfogadható, az alatt nem lesz jó. [email protected]ól várat esete. Vagy kicsi lesz a kép, vagy nagy de látványosan rossz. Minden esetre ahova viszed kérdezz rá mit tanácsolnak (milyen méret), csak tudják mivel foglalkoznak. 800 px vagy az alatt én nem gondolkodnék nyomtatáson, pénzkidobás.
Nem tudsz mit csinálni. Nem véletlenül kicsiben küldte el a fotós. Az arra jó, hogy megnézd. Ha normális méretû képeket akarsz, akkor rendelned kell...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!