Találatok a következő kifejezésre: Kire szavazzak ha (3 db)

Ha támogatom a melegeket kire szavazzak?

Még sosem voltam szavazni, de pár éve már mehetek én is, így majd most szeretnék is élni ezzel a jogommal, hátha számít valamit...

Legjobb válasz: Ha tényleg senki más érdekei nem számítanak neked, csak a melegeknek legyen jó, akkor SZDSZ. Igaz, hogy minden más szempontból egy trágyalé a párt, (szerintem kifejezetten gyerekgyûlölõ), de a melegeknek nagyon puncsol... Szóval hajrá!

Ha tényleg senki más érdekei nem számítanak neked, csak a melegeknek legyen jó, akkor SZDSZ. Igaz, hogy minden más szempontból egy trágyalé a párt, (szerintem kifejezetten gyerekgyûlölõ), de a melegeknek nagyon puncsol... Szóval hajrá!
Jobbik
Most nagyon õszintén, inkább el se menj szavazni... Az országnak jelenleg kicsit nagyobb fajsúlyú problémái vannak a b.ziktól.
Szerintem a kérdés komolytalan, de ha arra célzol, hogy melyik pártok a legtoleránsabbak a másság irányában, akkor az SZDSZ-t, az MSZP-t vagy az LMP-t ajánlom. De tulajdonképpen a Jobbik és a Fidesz kivételével bármelyik szóba jöhet.
A gyerekek jogait nem támogatnád?Értelmesebb lenne!
Jobbik
Mi köze a nemi identitásnak a politikai irányiltsághoz?
Kire szavazzak, ha a barna hajú fiúkat szeretem (lány vagyok...). Kb ilyen fajsúlyú kérdés. Szánalom.
Több jogot? Érinthetetlenséget akarsz nekik? Kik õk? Valami felsõbbrendû lények?
A Jobbik szereti õket. Egyébként miféle jogokra gondolsz? Ugyanolyan személyi jogai megvannak a melegeknek is, mint a heteróknak, nemde?
Most azt mond meg nekem, ha valaki eltérõ véleménnyel van a tiédtõl (ám azt kultúráltan leírja), akkor miért kell leszavazni? Csak azért, mert másképp gondolkozik, mint te?
szavazz nyugodtan az szdsz-re, vagy a kis szdsz-re (lmp), ha imádod a bu.zikat... az is kérdéses, h egyáltalán bejutnak e a parlamentbe, úgyhogy nem félek attól, hogy olyan sokat érne a szavazatod :)
Ne haragudj Kérdezõ, de úgy láûtom nagyon nem vagy tisztában azzal, hogy Magyarországon mi a helyzet. Nem látod át, hogy a választás most mirõl szól. Ha neked a melegek fontosabbak, mint az, hogy az ország szarban van, hatalmas mélyponton ahonnan alig lehet feltámasztani, és egy olyan párt kéne, akinek jó a GAZDASÁGI programja. Ezzel szemben te elõnyben részesíted a melegek jogait. Nem baj, ha az ország még nagyobb mélyrepülésbe kezd, csak a melegeknek legyenek több jogaik.... Ajánlon neked az SZDSZ, õk az egyetlenek, akik leginkább a családok ellen vannak és a melegeket támogatják. Ezzel együtt a drogokat meg mindenféle finomságot. Szavazz rájuk nyugodtan. Amúgy érdekes, hogy a Jobbikról ilyen fasza véleményt mondasz, ez szerinted jó, ez elfogadható, de ha valaki nem akar a melegeknek több jogot, amint ami neki van, az egy undorító homofób mocsok. Véleményem szerint kicsit elfogult és tudatlan vagy.
elég baj, ha ez alapján az 1 dolog alapján akarsz szavazni. akkor inkább el se menj...a szadesz volt ilyen b*ziimádó párt egyébként, de most nem indulnak önállóan, hanem az mdf listán lesz egy pár szadeszos. bokros papának meg a melegek lesznek a legkisebb gondja, el lesz foglalva a 9. bõrnek rólunk való lenyúzásával (ingatlanadó és barátai)
A kérdező hozzászólása: Nem, nem azt akarom, hogy legyen "melegparadicsom" Magyarország a gazdaságra meg tegyünk... Csak nem akarom, hogy egy olyan párt kerüljön hatalomra aki csak a gyûlölködést szítaná. Szerintem sokaknak nincs rendes programjuk, csupán csak hatalomra akarnak kerülni "mert majd mi megmutatjuk, . majd mi rendet teszünk!" ebbõl nem lenne normális Magyarország csak még több embernek kellene félelemben élnie... nem hiszem, hogy ez a megoldás kulcsa. Egyébként egyetértek pl. hiába szavazok esetleg az szdsz-re (vagy hasonlóra) valószínûleg nem lesz ott a gyõztesek között, így ugyanúgy nem érek vele semmit. Én csak azt akartam megtudni melyik párt mondható melegbarátnak, illetve hogy létezik-e ilyen. Nem tudom miért kell mindent félreérteni és direkt kiforgatni az ember szavát és rögtön letámadni. Ha tehetném sz.rnék is a szavazásra elköltöznék innen normális helyre. Természetesen nekem sem csak ez az egy dolog fontos hanem még sok más is. De azért hogy jó legyen egy valami (a sok közül) nem fogok egy olyan pártot támogatni ami hozzám közel álló témát ellenez. Na mindegy is... úgy látom idén se lesz sok értelme elmenni szavazni. Az szdsznél régen mondhatni tag voltam, de ki is léptem mert aztán antipatikussá vált az egész stratégiájuk, lényegében megváltozott.
Mivel az SZDSZ nem fog bejutni, ezért a melegek érdekében is felesleges lenne arra szavazni. Én az MSZP-t vagy a Fideszt ajánlom, mert ezzel is gyengítenéd az általad sem kedvelt jobbikot.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom miért kell hülyének nézni az embert, de nem is érdekel. Aki normálisan válaszolt, annak köszönöm. Annyit még én is tudok, hogy a Jobbik az egyik legundorítóbb, legsz.rkeverõbb homofób gyülekezet az országban...
Ne szavazz, attól nem lesz kevesebb gyûlölködõ ember, ahhoz az országban élõket is le kéne cserélni. Minél többet támogatják a melegeket annál többen lesznek ellenük... ez ilyen selejt ország sajnos, ahol minden rosszul sül el.
Mondd már meg, milyen jogok kellenének a bu.ziknak?? A szexualitás 4 fal közé tartozik, azon túl mindenki EMBER, általános szabadságjogokkal, kötelezettségekkel.. Akkor a részedrõl ez diszkrimináció??
LMP
A Jobbikra, természetesen.
A válasz megírásának idõpontja: ma 22:53 Nagyon jó, amit küldtél! Ezt a KEH-ben csinálták? Egy baj van vele, hogy szerintem a kérdezõ fel sem fogja, hogy pl. listás, egyéni meg vegyes választási rendszer. Nade sebaj.
http://www.magyarorszagvalaszt.hu/ Segít ha nem tudod melyik pártra akarsz szavazni.
SZDSZ-re szavazz az a melegek pártja, a te pártod :-)

Ha az állami újraelosztás csökkenését akarom, kire szavazzak?

Egyáltalán van olyan, aki ezt csinálná, vagy mindenki csak a magas redisztributivitásban képes gondolkodni?

Legjobb válasz: Mivel Mo-n nincs nagy igény arra hogy az állam az állampolgárokat felnõttnek tekintse, azaz hogy el tudják dönteni mire tesznek félre mennyit áldoznak iskolára, egészségre, nyugdíjra, ezért ma nincs ilyen párt. 2012-ig a liberális SZDSZ és konzervatív MDF volt ilyen. Ezek eltûnésével láthatjuk a kiszolgáltatottság és függés az államtól egyre nõ. Ennek egy komoly jele a magánnyugdíjkassza szétverése volt. De mit csináljanak azok az öntudatra ébredt polgárai az államnak akik azt szeretnék hogy szabadon dönthessenek dolgaikról, és ne szóljon bele az állam pl. a hitbe a pü-be az iskolába a választásba a családba stb. Amelyik országban egyre több korlát törvény van és egyre kevesebb szabadság lehetõség az menthetetlenül a diktatúra felé halad vagy az már.

Mivel Mo-n nincs nagy igény arra hogy az állam az állampolgárokat felnõttnek tekintse, azaz hogy el tudják dönteni mire tesznek félre mennyit áldoznak iskolára, egészségre, nyugdíjra, ezért ma nincs ilyen párt. 2012-ig a liberális SZDSZ és konzervatív MDF volt ilyen. Ezek eltûnésével láthatjuk a kiszolgáltatottság és függés az államtól egyre nõ. Ennek egy komoly jele a magánnyugdíjkassza szétverése volt. De mit csináljanak azok az öntudatra ébredt polgárai az államnak akik azt szeretnék hogy szabadon dönthessenek dolgaikról, és ne szóljon bele az állam pl. a hitbe a pü-be az iskolába a választásba a családba stb. Amelyik országban egyre több korlát törvény van és egyre kevesebb szabadság lehetõség az menthetetlenül a diktatúra felé halad vagy az már.
Szerintem nincs. Régebben az szdsz kacérkodott ilyen gondolatokkal, de most nem hallok senkit alacsony újraelosztásról beszélni. Amúgy az miért lenne szerinted jobb?
Nem, ilyen párt ma sajnos nincs Magyarországon. Talán az MDF állt legközelebb ehhez a politikához legutóbb, látszik is, mire mentek vele! :) Ma itt csak komcsi-lényegû pártok vannak a kínálatban, és hát valljuk be, az embereknek erre van igényük. Itt csak egy államcsõd józaníthatná ki a jóléti szocializmushoz és a hatalmas állami újraelosztáshoz szoktatott tömegeket.
Nincs ilyen párt Magyarországon, de még Európában sem. Mindenhol szocialista méreteket ölt az újraelosztás. Én az amerikai rendszer híve vagyok, mindenki a maga dolgáért legyen felelõs, ne én fizessem más egészségügyét, tanulását, stb. Én a fizetõs felsõoktatás, egészségügy pártján állok, azonban a jelenlegi magyar fizetések mellett ez sajnos nem megvalósítható, így egyszerûen a segélyeket szüntetném meg, mert rengeteg pénz elmegy ezekre.
Szerintem a jobbikon kívül minden párt ezen van, nincs is más lehetõségünk kényszerhelyzetben van az ország. De Európa többi országa is erre halad a demográfiának köszönhetõen. Olvastam egy tanulmányt, hogy a köv. 20 évben egyre nagyobb lesz a magántõke aránya az egészségügyben Európa-szerte. Akárki akármit mond, még az Orbán is erre halad, hiszen fizetõssé tette a felsõoktatást és õ is lehetõvé teszi a magántõkét az eü-ben; az már más kérdés, hogy közben ezer másik dolgot tesz tönkre. 2013-tól már cafetériában lehet kérni a munkáltatótól eü. biztosítást.
Nem lehetséges, mert nem sok értelme lenne a mai körülmények között.
Sokat elárul az a kérdés itt a forumon hogy : -szerinted az miért lenne jobb? - a állam szerepének csökkentése az életünkben. Tehát az embereknek azt hiszik tényleg jobb ha az állam eldönt egyre több mindent helyettük.
" Én az amerikai rendszer híve vagyok, mindenki a maga dolgáért legyen felelõs, ne én fizessem más egészségügyét, tanulását, stb." EZ tök jó lenne, csak ehhez USA szintû bérek is kellenének. Az csökkentett újraelosztás magában kevés, mert ÉRTELMESEN kell azt a csökkentést véghezvinni. Nem olyan idiótán mint ami itt folyik most.
Az állami újraelosztás mindössze azért van, amiért az állam. Ez az egyik fontos szerepe. Ennek pedig két alapvetõ oka van. Az egyik a történelmi igazságtalanságok hatásainak csökkentése, a másik az ember különbözõségébõl eredõ kompenzáció elvégzése. Vegyük észre, hogy már az ókori görögöknél megszûnt a Tajgetosz mûködése. Az pedig egy más kérdés, ha az állam ezt a szerepét rosszul (esetleg nagyon rosszul) végzi. Nagyon nagy tévedés azt gondolni, hogy az USA-ban nincs állami újraelosztás. Van, csak más a jellege, mint nálunk, mások az egyes területeken az arányok, és mások a célok is. Most éppen afelé megyünk, erõsen kétlem, hogy nagyon sokan, akik ezt irigylik, ugyanígy lesznek vele, ha meg is tapasztalják.
A kérdező hozzászólása: Én is azt mondom nem kell nyílt diktatúrának lenni, gazdaságilag is megvalósítható, elég ha az állam nem engedi hogy szabadon használd a pénzed, hogy mindig ott állnak az adóellenõrök a sarkon, akik csak büntetni akarnak. És egzisztenciálisan el vagy lehetetlenítve. Ez is diktatúra, és ráadásul mindegy kire szavazol, úgyse lesz jobb. Hát igen, a választás illúziója.

Kire szavazzak 2010-ben, ha a szocik belebuknak ebbe a cusi-ügybe?

de komolyan...fideszre biztos nem, minden más pártra meg fecnipazarlás, vagy ne szavazzak senkire?

Legjobb válasz: Szia! Addig meg sok viz lefolyik a tiszan!sokminden kiderul,vagy nem!szerintem meg van idonk gondolkodni!!

Szia! Addig meg sok viz lefolyik a tiszan!sokminden kiderul, vagy nem!szerintem meg van idonk gondolkodni!!
szerintem te döntsd el ez a te gondolatodszerint kell
SZAVAZZATOK A FIDESZRE! GYURCSÓ MIT CSINÁL AZ ORSZÁGÓBÓL??
Nyolc év kemény "baloldali- liberális" kormányzás után valószínûleg sokan szavaznának egy "jobboldali" fordulatra, szerintem ez most is így lesz. De az idézõjeleket se véletlenül raktam ki, egyik nagy párt sem teljessen az aminek mondja magát, nekem talán az MDF- a leg szimpatikusabb, õk talán nem változtak annyit.
Egyik párt sem jó, mindegyik szar. De ha már muszáj választani, és két rossz közül kell választani(jobb, baloldal), akkor válaszd a kevésbé rosszat, vagyis a JOBBIKAT.Gyõzzön a JOBBOLDAL!
Centrum!
Ez a te személyes választásod, másnak nincs köze hozzá, de én személy szerint nem járok szavazni, mert nincs értelme.
"minden más pártra meg fecnipazarlás" Ezért tart itt ez az ország, gratulálok. Te és a hozzád hasonlóak megszavazzák a "kisebbik rosszt" vagy el se mennek szavazni, mert minden más úgyis csak "fecnipazarlás". Aztán meg 4 évig megy a hõbörgés, hogy ez nem tetszik meg az nem. Nekem most a legközelebbi választásra jelenleg egyetlen szempontom van, éspedig: Nem szavazok olyanra, aki jelenleg is hatalmon van. Amennyire ezek tudják csinálni, annyira bármelyik másik is. Nem állítom, hogy jobban, de egy próbát megér. Ugyanígy a kopogtatót is majd valamelyik szimpatikusabb kispártnak adom. Ha nem sikerül elindulni, hát nem sikerül... én ennyit tehettem. (És ez utóbbit mindenképp javaslom másoknak is. A kopogtatón még semmi nem múlik. A nagy pártoknak úgyis meglesz a kellõ számú cédulájuk nélküled is, úgyhogy ezen ne aggódj. Viszont színesebbé teheted a felhozatalt, hogy azoknak is legyen kire szavazniuk, akik egyébként otthon maradnának, mert tudják, hogy nincs a szavazólapon olyan, aki nekik tetszene.)
Szerintem alakítsuk meg az NSF-et (Nemzeti Sörfront) Én már most magam mögött tudnék több millió szavazót XD Egyébként meg viccet félretéve, szavazni mindenki menjen el, éljünk az alkotmányos jogainkkal, ha már egyszer kiharcolták az elõdeink. Az, hogy ki-kire szavaz már egyéni döntés. Véleményem persze mindkét nagy pártról megvan. Az egyik nem csinált semmit X évig a másik meg dobálja rá a szart mint valami mondvacsinált ellenzék, de tulajdonképpen nekünk majdnem mindegy, hogy ki irányítja az országot, ha nem kapunk gázt Ukrajna felõl, ha majd a hordónkénti olaj ára kétmillió dollár lesz és 1 kiló kenyérért kell majd órákat sorba állni, akkor már teljesen mindegy lesz, hogy ki a góré. A mi vezetõinket is csak zsinóron rángatják a nagyhatalmak...úgyhogy a választásban az a szép, hogy lényegében mindegy :)
Igaz, én nem akarok senkit befolyásolni, egyrészt lehet h már nem is tudnék sokakat, így nem írom le az álláspontom. De SZAVAZNI MINDENKÉPP MENJEN EL AZ EMBER!
az mpsz már kapott 8 évnyi esélyt, ezalatt 3 miniszterelnökünk volt, mindegyik lelépett, mert nem bírta a saját hazugságaikat sem elviselni, illetve szükségük volt a figura váltására, hogy a bizalom irántuk helyre jöjjön, de a vezetés ugyanaz, csak más a bábu... BÁRKIRE, CSAK AZ MPSZ-RE NE. hogy miért, azt talán nem kell mondanom, A GÁZ CSAK ANNYI, HOGY MAGYARORSZÁG NEM FÜGGNE ANNYIRA A VÁLSÁGTÓL, HA MÁSKÉPPEN KORMÁNYOZTAK VOLNA...
én is azt mondanám, hogy igenis van alternatíva csak ne gondolkozzatok úgy hogy kicsire minek ha úgyse jut be, mert akkor gondoljatok bele hogy jutna be ha mindenki így gondolkozik?? konkrétan mindenki jelölje majd be hogy ki a szimpatikus párt számára és akkor korrektül mûködik a választás dolog. minden fecni számít és majd meglátjuk. a szélsõbb nézeteket nem javaslom szubjektive senkinek, abból még sosem sült ki semmi hasznos egy országnak de mindenkinek maga dolga. béke
Nem tudom kire, de mindenképpen menj el szavazni! Az én véleményem az: aki nem szavazott, az ne is keseregjen, hogy ilyenek vagy olyanok "ezek".
Megnézem, hogy ki hazudozik ismét akkorákat, hogy leesik a légy a falról, és utána döntök!
A régi bölcsek azt mondták: ha nincs jó, válaszd a legkevésbé rosszat! (Annál rosszabbat pedig, hogy mások szavazata döntsön arról, hogy milyen körülmények vesznek körül négy éven keresztül, el se lehet képzelni. Mindnyájunknak el kell menni... szavazni.)
hát, igen. ezzel én is így vagyok. régen torgyánon szórakoztam suli után, ma az egész helyzet komikumát próbálom élvezni. cirkuszt kapunk, de kenyeret? én sem tudom ki másra szavaznék...
Mindegy, csak az a lényeg hogy a szocikra ne, és ez független a "cusi" ügytõl!! Tönkre teszik a kisembereket, tartósan betegeket, idõseket, családosokat, akiknek a túlélésükért kell küzdeni nap mint nap!!! Bár azt mindenkinek magának kell eldöntenie kinek szavaz bizalmat! Csak az a baj, hogy már legutóbb is jól melléfogtak ezzel a bizalom kérdéssel az emberek. És ha mindenki úgy gondolja, hogy fecnipazarlás a kispártokra szavazni, akkor persze, hogy soha sem lesz lehetõségük megmutatni, hogy másként is lehet ezt csinálni!! Egy kismama
Az biztos, én most a Parlamentben lévõ egyik pártra sem fogok soha többé szavazni. Már tavaly sem választottam egyiküket sem. Soha nem fogom választani a kisebbik rosszat, csak olyat, amelyikrõl hiszem, hogy jó.
Nem a cusi ügybe fognak belebukni. Ha meggyõzõdéses baloldali vagy, tarts ki mellettük. Minden más fecnipazarlás, nem elmenni meg annyit jelent, hogy nem érdekel, mi lesz veled, és nem élsz egy joggal, amiért sokáig küzdöttek sokan.
Eggyikre se egyik kutya másik eb!
Egyik sem jobb a másiknál, színjáték az egész.Különben(MIÉP, JOBBIK)A többi hazudik. http://www.nemenyi.net/reszletes.asp?MainID=2&HirID=28282
Jobbik
Ezért nem nyilt a szavazás.De ha már itt tartunk mindegyik párt rossz.Ez az egész már rég el lett rontva.Most csak nehezebb megoldani mindent.Az a baj hogy pont mi vagyunk ebbe a rossz korszakban és kis embereken csattan az ostor.
Sajnos Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila is a cionista zsidók akaratát teljesítik. Magyarországot Izrael állam felvásárolja és ideköltöznek a zsidók, mi pedig kiszolgálói leszünk. Ezt szeretné az mszp-szdsz kormányzat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!